|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Jak moj młody sie odwodnil to mu do buzi jeszcze patrzyla na język .
A z ta skóra to jak naciagniesz na dłoni do gory jak puscisz i nie wraca szybko tylko powoli i jest taka pomarszczona , yyy znieksztalcona jak u starej babci .
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Sara a jak się miał smak masy maślanej do wiśni, czekoladowego biszkopta i śmietany ?
Teraz zamiast iść spać siedzę i oglądam dekorowanie tortów
|
#1233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja to się gubić
Wszystkiego co najlepsze dla Gabrysi , Igorka i malutkiej Ani Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczy to trzeba mieć w dupie normalnie . Wczoraj na imprezie byłam z koleżankami . Najpierw do sfinksa na żarcie poszłyśmy , nie wiem co mnie podkusiło , bo syf straszny a ludzi pełno . Dawno tak okropnego jedzenia nie jadłam Potem w enklawie do rana szalałam . Dzis dla odmiany na urodzinach w figloraju byłam , kolega Oli 3 latka skończył . Olce tez zamówiłam na 7 kwietnia , bo u nas w sumie tanio wychodzi 140 zł za 8 dzieciaków . W innym też robią , to jakoś paskudnie drogo tam jest .
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
no piękna jets
![]() Aga o jezu ,zawał ,całe szczęście że tak się skońćzyło ,wasz anioł czuwał. Wiem co przeżylaś bo mój starszy kiedyś jak był malutki zwiał na drogę ,no zawał to samo co u was ,panika dziecka nie ma a on spaceruje po ulicy (2lata) ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś nawiedzony dzisiaj jest , chuj jasny wstąpił w niego dzisiaj czy co , pytam sie. Przed spaniem w mojej sypialni latał na golasa , stanął sobie i sika na wykladzine , zacieszajac .
za sekunde młodemu na plecy pluł, pogonilam to u siebie w pokoju wylal wodę z butelki na wykladzine i pyta czy fajnie to w przeciągu kilku chwil ze nie wyrobilam z jednej akcji do drugiej .Nie ogarniam go dzisiaj I jego bani . Ej no masakra z tymi dziećmi , chwila moment i tragedia , a człowiek przecież pilnuje i boji sie a to czasem nie wystarczy , no sekunda . Szczęście ze młodemu nic sie nie stało . ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Ania eee no supcio ze sie wyrwalas , regularnie sie spotykacie ? Ja tylko w Turcji i w pl mogę albo jak jest mama u mnie , nie mam z kim dzieci zostawić , moze za rok dwa jak mały podrosnie to jakaś mloda dziolche znajdę do pilnowania |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mój to zazwyczaj wieczorami takiego joba dostaje ,rzuca wszystkim, bije się ,wyzywa od głupotów (nie mówi głupku tylko głupocie
) idzie do młodego na górę otwiera mu drzwi i ☠☠☠ut z całej siły i w nogi ,młody już się na klucz zamyka jak potwór domowy grasuje.Lata po całej chacie z dzikim wrzaskiem na ustach i nic nie da prośby uciszenia go można sobie pogadać drze tego ryja jak opętany albo robi sobie z czegoś piłę i piłuje wyje tą piłą no łby nam pękają ,kiedy ta wiosna ,kiedy to lato wykopię go na zewnetrzny i niech tam drze ryja szczególnie jak sąsiadka będzie sobie chciała podrzemać na leżaku w wieczornym słoneczku ![]() Pomijając to wszystko to jeść dalej prawie nic nie je ,mleko be ,i zlał się dzisiaj w gacie 5 razy |
|
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
zdążę jeszcze dziś??
Gabrysiu 100 lat! ide was nadrobić i zdj pooglądać
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Libra u mnie o tyle dobrze ze mały sie nie drze , za to młody ciagle pieśni wyspiewuje , lupie w baniaku ze styki sie przepalaja . Ja mu ciagle cicho bądź , to on mi mowi ze śpiewa . Problem w tym ze on śpiewa jeczy buczy po koleji
Maluje teraz schody , kolejna turę , tym razem walkiem i ładnie chyta , swoją cześć juz przejechałam teraz tz- ta jadę . Jak nic wróci i powie ze jego raz wystarczył
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Monka niech zgadnę ,na biało
![]() 100 lat dla Kalinki idę spać bo jutro się nie zwlokę |
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka i iza - moja ami nie miała urodzinek , ona miec je bedzie dopiero w 6 maja
![]() ![]() 100 latt dla Gabrysi 100 latek Dla Kalinki monka hahaha dobry ten twój urwis agnieszka , ale miałas dzien masakra sara jaka sliczna i b ładnie jej w tej sukience tortcik kogo był torciek superowy podoba mi sie jak mopja nie zdazy rajtek zdiac i sie posika badz popusci woła mamo nic sie nie stało posprzatam jak sie złoszcze to ona podbiega do mnie szczerzy zebiska i woła mamo usmiech padam normalnie jak to widze jak kotek ze shreka nataszka pisz nam szybciutko co tam u amelci pop jeny zycze zdrówka i przesyłam fluidki dla dziewczynek my dzis znów w figloraju mloda czuje sie juz tam jak w domu jaka szkoda ze wczesniej o tym nie pomyslała
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-03-10 o 23:35 |
|
|
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
iza- nie słyszałam o tych truskawkach... jak już zamknęłam lodówkę i podkręciłam na maksymalne chłodzenie to krem stężał
agnieszka- o matko aga wyobrażam sobie co przeżyliście!! może zamontujcie zasuwę do drzwi... żeby to się nie powtórzyło... sara evi- łądne dziewczynki a jakie wystrojone... lenka to na takie złote dziecko wygląda ![]() zdrówka dla zosi! a tort piękny! libra i edzia dziękuję! rano przekażę!megi- zapomniałam ci wczoraj napisać że piękny masz ten brzuszek! wygląda jak taki plecaczek przyczepiony do ciebie małą piłeczka.. właśnie pokaż nam do porównania brzuszek z Igorkiem! ehh powiedzcie mi jak ja mam się wyspać jak chodzę spać o tej godz
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Eviś,ale ona śliczna i taka podobna do Ciebie.Włoski mamusi ma identyczne
Cytat:
Moja raz w lecie sobie przekręciła furtkę(bo klucz zostawiłam w zamku)patrzę sobie przez okno,a tu mój maluch sobie leci wyleciałam jak strzała,a zdążyła sobie przejść kawałek,ale na szczęście sąsiadka wracała do domu i mi ją złapała.Mówiła,że szła pięknie,bokiem drogi,że uważała na samochody jak jakiś jechał to cofała się i stała-choć tyle dobrego,że nauka w las nie poszła.Tż do tej pory się nie przyznałam i ja się dziwię,że siwe włosy mam?![]() no właśnie nie wiem ja grzecznie po 21 już spałam
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast iść spać to siedziałam jak durna i co i zaspałam dzisiaj ,mama mnie obudziła.
Śniegu nawaliło jeszcze i do tego -5
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj w prognozie 2 tygodowniowej mówili,że tak ma być do niedzieli,a od 18-stego wiosnaprzez wzgląd na zielone dzieci wolę jak ten śnieg leży i je okrywa-choć tyle z niego pożytku.
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Igorka,Ani,iGabrysi.
Megi brzuszek sliczny,zrob sobie konkretna sesje zdjeciowa..Jeszcze tylko 6dni. Choc z tym brakiem czopa to juz ciezko bedzie. Agnieszka, dobrze ze sie nic nie stalo. Ja z domu mam wyjscie na klatke,ale kilka razy mlodego kilka pieter nizej znajdowalam. Skonczylo sie jak zamontowalismy na drzwiach staromodny lancuszek na takiej wysokosci ze Eryk ledwo siega. A ja sie czuje bezpiecznie ze np w razie jak cos by mi sie staki to przez ta szpare kogos z sasiadow zawola . Ja od razu mam czarne wizje. Jeszcze mysle o sznurkowej drabinie zeby w razie pozaru z 8pietra na zejscie starczyla .Evi Twoj tort pieknie wyszedl jak kupny. Sara Twoj to normalnie dzielo sztuki,bym zgapila ale dla chlopaka niebardzo . Wczoraj mialam dzien na odstresowanie przy porzadkach poremontowo wiosennych. Sciany w kuchni pomyte i wszystkie szafki. Dzisiaj koncze porzadki w sypialni i biore sie za chlopcow pokoj. Mrowaczku u mnie niezmiennie Twoj przepis na mufiny z dwa razy w tyg uzywany. Tylko zamiast maslanki jogurt. Wczoraj z rana z nadzieniem bananowym,a wieczorem wisnie. Monka w castoramie jak bylam w sobote to sporo bialych plytek,pieknie wygladaly,u mnie w miescie w sklepach nie bylo takich,bo bym pewnie tez w biel poszla. Machaj mam pytanie co do parawanu. Ja mam wanne profilowana i na oparciu jest lekko wyzsza,to wtedy ten parawan troche wyzej zeby na sciane go chowac,to przez ta luke nie bedzie lecialo? U szklaza zamawialismy bo sklepowy wymiar mi mi nie pasowal,a niby da takie szklo ze dzieci nie zbija.ma byc dopiero za 2 tyg.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla jubilatków Gabrysia i Kalinka Aga aż mi ciary przeszły,dobrze,ze się nic nie stało. |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa w kierunku mojej bandytki
kiedyś wam pisałam, że córka (której nota bene na oczy nie widziałam )takiej przeszywanej ciotki mojej nam co jakiś czas przysyła taką giga pakę ciuszków dla młodej-jest tam zawsze trochę sukienek-część takich niemal balowych właśnie. W pierwszej paczce było chyba 18 sukienek , część z metkami poszła dalej. Teraz więcej "normalnych" rzeczy jest. A poza tym takie piękne rzeczy, że się napatrzeć nie mogę. Większość z children's place-takie wzornictwo podobne do nexta. Teraz to na wiosnę i lato to mamy chyba więcej niż młoda przenosi-bluzki z długim, t-shirty, bolerka, rurki, leginsy, spódnice, sukienki, kombinezoniki na lato, kostiumy kąpielowe.nataszka,jak amelka dziś? pop, jak chcesz to tą sukienkę u mnie masz. Mam też trochę mniejszych od 18 mies., większość z metkami. Jak tam laseczki? aga, ale się musieliście strachu najeść , normalnie aż jak czytałam to oddech wstrzymałam. Dobrze, że się nic nie stałoana, włoski to ona ma jaśniejsze ode mnie, i takie liche jeszcze, dopiero się zaczynają powolutku bardziej dorosłe robić, ale już widzę, że będzie miała jak moje-w sensie, że sztywne, proste sterczą jak chcą (i ma jak ja-na jednej połowie głowy końce sterczą na wierzch a z na drugiej do śordka) Cytat:
![]() madzia, czekamy na fotoreportaż z łazienki lind, przyłączam sie do chorujących-gardło dalej nawala i idę na L4 jednak.
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na moment: Sto Lat dla Gabrysi Evi - mała Ewcia przesłodka, prześliczna i normalnie nie wiem jak ty możesz pisać, ze ona jakś upierdliwa chwilami, toż to anioł w skórze dziecka! Kiecuszka jak zawsze bombowa
![]() Sara - piękny tort Aga - ja na zawał bym zeszła jakbym tylko otwarte drzwi zobaczyła dobrze, ze nic sie nie stało....Więcej nie pamiętam....nie mam prezentu dla Kubusia, chyba kupię mu hot wheels'a jakiś zestaw dla Isi na pół roczku i imienki (16ego akurat ma) kupiłam właśnie puzzle piankowe porządne z atestem, więc ją mam z głowy. Torta wczoraj zamówiłam jak byliśmy na spacerze, kupiłam od razy świeczke, któą Kubuś dorwał i całą drogę wrzeszczał: "torta, dajcie mi torta, kupcie mi torta błaaaaaagam, pjosie was noooooodobra spadam bo mam taki syf w domu....nie wiem nawet od czego zacząć ![]()
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Amelcia słaba, ale to pewnie wynik tego, że nic nie je
![]() ale pije dużo, gorączke rano miała, podałam jej Ibum, nocka lepsza niz poprzednia, wymiotowała raz. tylko od rana buźką przebiera, tak mlaska, jakby jej się pić chciało ![]() co chwila jej podaje picie. Lind? Masz dziś urodzinki jeśli dobrze pamiętam ![]() Jeśli tak to najlepsze życzenia Żebyś była zdrowa, i żeby nigdy Wam niczego nie brakowało Spełnienia marzeń Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-03-11 o 08:33 |
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla kalinki!!!!
100 lat dla lind
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-03-11 o 08:28 |
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
acha jeszcze jedno:
Lind - z okazji urodzin duuuuużo zdrowia, spokoju i znalezienia wymarzonej pracy
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj dla Kalinki tysiące całusków z okazji urodzin
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Evi - Lenka wygląda bosko. Normalnie taka błyszcząca aż jest, no nie umiem inaczej tego wyrazić.
Sara - za to Twój Skarbek to widać, że chorutki... z noska leci... bidulka taka i ja Ci powiem, że dawno nie widziałam dziecka, które tak grzecznie wygląda. No i tort... padłam... moje szkarada dzisiaj poszła do przedszkola - zaczęłam od słów "wbrew pozorom jest jadalny" nie wiem, czy ktoś mi uwierzył zrobiłam na wierzch kolorowy krem z napisem Igor i cyfrą 3 - krzywe takie i paskudne, że wstyd, ale już poszło.Agnieszka - serce by mi stanęło. Po prostu koszmarna sytuacja. Ciężko jest z dzieciakami przewidzieć wszystkie sytuacje, coś wiem o tym. Teraz wiecie, że macie niezłego gagadka i trzeba uważać razy 10. Monka - no cudownie Twój syneczek się zachowuje - prawie jak mój Myślę, że chłopaki by się dogadali - demolka murowana. No i ta fantazja w sikaniu ![]() Nataszka - mała pije to już bardzo dobrze. Dajesz jej soki, to trochę energii padnie. Ważne, że już odwodnienie nie grozi.
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj - samych słonecznych dni dla Kaliny i dla Ciebie
Lind - dużo zdrowia i oby w końcu zaswiecilo słońce w waszym domu. Evi - to pakuj wszystko w pake i wystaw mi rachunek. ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Nataszka - przy odwodnieniu dziecko ma biały język no i ta skóra jest taka mało elastyczna.
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
woda w sumie jej najbardziej podchodzi. ale śniegu u nas znowu... jak u Was? |
||
|
|
|
#1256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kalinki
Tak mi się to imię podoba że jakby się kiedyś dziewczynka zdarzyła to będę ostro tz przekonywać A nic nie mów jak młody odsłonił zasłonę i zobaczyłam ze to badziewie białe znów pada to mi się odechciało z łóżka wstać... A w planie pizza była w mieście i zakupy spore bo w zeszłym tyg czasu nie było a teraz to mi się nie chce machać łopata żeby auto odkopać a potem miejsc niezasypanych na parkingu szukaćCytat:
Co do czarnych wizji to ja też miałam często. A mój tz to już mistrzem w tym jest jeśli o Michała chodzi... najchętniej zamknął by go pod kloszem. Cytat:
Cytat:
Takie tam okrągłe urodziny, nie świętuję w żaden sposób... Siedzę pod kocem z kawką i chusteczkami Sara sto lat dla Tz
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-03-11 o 09:08 |
|||
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
LIND -100 lat kochana
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne, że kawa jest
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kawka to podstawa ![]() Pozbyłam się wreszcie łóżeczka i ile miejsca w Misiowym pokoju i taki doroślejszy się wydaje
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Kalinki
Lind oby teraz szło już z górki,uśmiechu,świetnej pracy i radości z życia:cmok
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

, yyy znieksztalcona jak u starej babci .

, zabrał młodemu , zsiural mi sie do wiadra z mopem ( dopiero wyczailam bo bylam zajeta ) smród okropny , włosy ma w farbie - moj tz dzieci pilnował
[COLOR="Silver"]
za sekunde młodemu na plecy pluł, pogonilam to u siebie w pokoju wylal wodę z butelki na wykladzine i pyta czy fajnie
to w przeciągu kilku chwil ze nie wyrobilam z jednej akcji do drugiej .
Gabrysiu 100 lat! 

wyleciałam jak strzała,a zdążyła sobie przejść kawałek,ale na szczęście sąsiadka wracała do domu i mi ją złapała.Mówiła,że szła pięknie,bokiem drogi,że uważała na samochody
jak jakiś jechał to cofała się i stała-choć tyle dobrego,że nauka w las nie poszła.Tż do tej pory się nie przyznałam