MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 09:58   #3061
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Witam!
wstałam dziś i mnie nic nie boli, dziwne nie? może to ten przypływ energii przed porodem?

nestelle
załątwiłas sie ekspresem, fajnie ze juz jesteście w domku

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
O widzisz, myślę, że moje też tak będą uciekać jak maluszek będzie płakał

A miałas kota przed narodzinami córeczki ? Bo ciekawa jestem jak wtedy zareagował ?
Miałam, 4 lata był jedynakiem w domu
bardziej go interesowało wskoczenie do łóżeczka,fotlelika (to był jego hit) położenie na świeżo wyprasowanych ciuszkach niz sama mała, na płacz reagował raczej zdecydowanym wyjściem z pokoju. Pamietam tez ze jak sie młoda obudziła ale nie płakała a ja do niej nie szłam do mnie przyłaził i miauczał, i prowadził do niej taki instynkt macierzyński miał . na noc go zamykaliśmy w kuchni, darł ryja przeokropnie na początku a przyzwyczajony był spać z nami w łózko i bałam się czy nie przeprowadzi się do młodej w nocy, prawie rok tak bidula spał na wygnaniu.
generalnie po urodzeniu dziecka jego zachowanie zmieniło się tyle że przedtem do obcych przytulał się rzadko, często tych z alergią na kota a teraz to każdy dobry do głaskania, bo mam mniej czasu na wypieszczenie go albo młoda go przegania, wszyscy są zazdrośni o drugich u nas w domu, masakra
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
u mnie najgorzej jest wlasnie z przekreceniem sie na drugi bok
oraz JAK SIE PODNIESC Z LOZKA .... .
a ja zauważyłam ze lepiej mi się przekręca z boku na bok ze złożonymi nogami bo przedtem przerzucałam pojedynczo i bolało jak cholera w kroku i troche uda u góry. a z wstawaniem to już mnie nadgarsteki czasem bolą jakbym robiła co innego non stop
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
---
no i jeszcze z tych śmieszniejszych jak wróciłam ze szpitala to po drodze odebraliśmy Julke z przedszkola przyszliśmy do domu i zaczełam się z nią przytulać i mówie "już teraz mama nigdzie nie pojedzie będę cały czas z tobą i Karolkiem" a Julka na to " ale jak będziesz rodzić naszą dziewczynkę to będziesz musiała pojechać do szpitala" już mnie dziecko na kolejny poród wysyła

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
witam się wyyyyyspana - wreszcie
mały spał calutką noc ... ale z nami . przed 23 nakarmiłam i zasnął w sekundę . potem o 4 się obudziłam na siku więc go jeszcze przewinęłam (na śpiąco)i dokarmiłam i spaliśmy dalej ,o 7 budzik zadzwonił bo muszę kube do szkoły przygotować więc Roszka dokarmiłam i spał dalej , przed 8 zrobił kupke więc zapłakał , przewinęłam , i z nim na rękach zrobiłam śniadanie Kubie i Nince a potem go dokarmiłam ,położyłam i śpi .Kuba jest już w szkole a Ninka pojechała do przedszkola .
JEST PLAN- JEST ZADANIE - I WSZYSTKO WYKONANE

Wszystkie dzieci sa mądre - tylko trzeba z nimi rozmawiać ,rozmawiać i tłumaczyć ,tłumaczyć ... a potem kochać ,kochać ,kochać ....
(choć nie ukrywam zdarzają się chwilę ,że trzeba liczyć nie do 10 a do 100 i to najlepiej za dzwiami .... )
ty mi powiedz jak wytłumaczyłaś Roszkowi zeby tyle spał w nocy??
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie :

Słyszałyście o imbirówce na pępkowe? Teść ostatnio miał 'ale' do mojego męża, że nie szykuje czegoś takiego, ale powiem szczerze- pierwszy raz o czymś takim słyszymy. Pytałam mojego tatę i mówił, że też nigdy z tym się nie spotkał i nie wie skąd taki zwyczaj wymyślili. Normalne pępkowe każdy zna, ale żeby jakąś imbirówkę szykować?
Jak już mąż namieszał, to mu powiedziałam, żeby nie skończyło się tak, że zamiast odebrać mnie ze szpitala ja będę ich z dzieckiem na oddziale po zatruciu odwiedzać )
pierwszy raz słyszę o imbirowce na pępkówkę, może to jakiś lokalny zwyczaj u was
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Jeju też to mam, a co gorsze czego już nie kumam, najbardziej mnie na pipce i krocze boli po nocy... jak wydaje się, że w nocy jest tam najmniejszy napór.. o co chodzi... nie wiem..
mnie z młodą napierało jak skonczyłam 40 tydzień, to już nie byłam w stanie chodzić prawie, miałam wrazenie ze dziecko mi wyleci miedzy nogami, teraz tez czuje napieranie ale to ułamek tego co było za pierwszym razem; ale jak lezałam to mi było lepiej wiec to chyba trochę inny ból niż u ciebie

posiedziałam chwile przy kompie i kręgosłup zaczął boleć, eh
Stary 2013-03-11, 10:00   #3062
Mi6ka
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:

Słyszałyście o imbirówce na pępkowe? Teść ostatnio miał 'ale' do mojego męża, że nie szykuje czegoś takiego, ale powiem szczerze- pierwszy raz o czymś takim słyszymy. Pytałam mojego tatę i mówił, że też nigdy z tym się nie spotkał i nie wie skąd taki zwyczaj wymyślili. Normalne pępkowe każdy zna, ale żeby jakąś imbirówkę szykować?
Jak już mąż namieszał, to mu powiedziałam, żeby nie skończyło się tak, że zamiast odebrać mnie ze szpitala ja będę ich z dzieckiem na oddziale po zatruciu odwiedzać )
Nigdy nie slyszalam, myslalam, z eoni wtedy pija wszystko co pod reka

A propos, ostatnio moj maz po wierwszym tygodniu abstynencji przedporodowej, zaczal juz nadmieniac, ze w sumie dzien mezczyzny - to moglabym mu browarka kupic Taaa, wiedzialam, ze zacznie podgadywac ... A ja mu na to - to pomysl, ze za jakies 3 lub 4 tygodnie ja bede lezec zmeczona, porozrywana z dzieckiem placzacym na goracej sali szpitalnej z innymi paroma matkami i dziecmi, a ty bedziesz wlasnie pil z kumplami i stwierdzilam, ze i tak ma lepiej niz ja, wiec niech nie podgaduje, skoro sam sie zdecydowal na ta abstynencje

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Witam sie z wami znad kanapki Po Ciezkiej Nocy

Poszlam spac ok 22.15 krecilam sie ale udalo sie usnac. Az tu jakos ok 1 w nocy sie obudzialam
Zgage mialam az sie - jak zawsze tylko to pomaga :-/
Do tego wedrowki do wc rowno co 30minut..!!! Moj nowy Rekord
No ale zeby bylo Zabawnie ok 3.30 dostalam yhmm jakby to ujac - ni to skurcz ni to cos podobnego - czulam jakby ktos na Chama chcial mi Lewa Nerke wyjac ...!!! za cholere nie umialam znalezc miejsca na lozku - takie pozycje odchodzily ze smiechu warte
No ale jakos po 5.30 udalo mi sie usnac bom tylko slyszala jak Krzys sobie herbate z rana w kuchni robi i sie o 8-30 obudzilam.
Wiec jestem jak Zywy Trup biorac pod uwage ze Kocham sie Wyspac hahaha
Oj wspaniale sa te nocki, moje bardzo podobne

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Masz na myśli rogal do karmienia? Ja kupiłam, choć miałam tego nie robić, ale jakoś tak się kiedyś przymierzyłam jakby było bez. Wzięłam pod uwagę, że karmić to można długo w jednej pozycji i plecy napierdzielają, więc zebrałam się i kupiłam. Mam nadzieję, że niedługo sprawdzę

Jadę niedługo do gina, dokończyłam te całe 40 tygodni i niech mi wreszcie powie dzisiaj, że niedługo urodzę albo coś, bo ciągle tylko słyszę że pozamykane. Zaczynam mieć wrażenie, że wszystko co mnie boli i dokucza nie ma sensu, bo nie zbliża mnie do końca. Chociaż pewnie bredzę
za wizyte, a rogala kupilam najpierw i nie zwrocilam uwagi, ze kupilam z wypelnieniem zlym moim zdaniem - nie kulkowym i lepiej nie mowic, beznadzieja - spie z nim, ale musze go skladac w pol, zeby cokolwiek dawal i wyglada juz jak wymiety glut. A dla dzidzi kupilam taka sredniej wielkosci jakby fasolke MAtex minirelax i mam nadzieje,z e bedzie idealna - ma wypelnienie kulkowe, sciagany mily pokrowiec, jest gruba i wieksza od fasolek Matherhood, a mniejsza od cybuszki -wiec bedzie mozna ja brac ze soba w podroz np.

Cytat:
dobra ... póki mam czas to serwuję opis porodu :

a więc jak pisałam wcześniej w czwartek ok 12 w nocy spakowałam torbę i poszłam spac . ok 4 rano obudziła mnie "CHĘĆ " skorzystania z toalety .... i poszłam spac dalej ,po 6 zaczął mnie pobolewaćc brzuch więc juz wiedziałam i wstałam ... zrobiłam psom jedzenie, przygotowałam dzieciakom śniadanie ,zapakowałm kubie do plecaka kanapkę ,właczyłam zmyware ,pralkę i suszarke , o 6 .30 obudziłam tżta aby "lepiej zjadł sniadanie już " , o 7 obudziłam dzieci , a tż zadzwonił po moich rodziców aby przyjechali do naszych dzieci w razie czego , ja w tym czasie ubrałam dzieci , one zjadły sniadanie a ja się "podmalowałam " .dostałam skurczy co 5 min. regularnie więc zawieżliśmy kubę do szkoły- ale tż musiał odprowadzić bo ja nie mogłam już wysiąść jak przyszedł miałam co 3 min.
I teraz właściwa część -po drodze zadzwoniliśmy do mojej położnej ,że jadę , w szpitalu byliśmy o 8 .40 a skurcze miałam non- stop, weszłam od razu na izbę przyjęć i mówię ,że do porodu i skurcze mam już cały czas - babka na to -dowód poproszę i proszę usiąść - ja patrzę a tam peeełno już czekających ... mówię ,że nie usiądę bo nie dam rady -będę stała ... i nagle tel .na szczęście moja położna kazała mnie od razu zbadać ... nie mogłam się wdrapac na samolot - jak w końcu mnie lekarka zbadała to szybko tel. na izbe ,że papiery mają same wypełnic i szybko łózko przywieżć bo mam 9 cm , zrobiła usg , w tym czasie dostałam pełne rozwarcie , przeniesli mnie na łóżko ,nogi skrzyżowli i na siłę trzymali biegnąć po korytarzu ... na sali czekała już moja położna , założyła ktg i rodziłam,podczas nacięli mnie bezboleśnie (omówiłam dokładnie z moją położną tą moją traume po poprzednim nacięciu i makrycznym szyciu, więc dopilnowała aby wszystko było ok) ... Roszek urodził się o 9 .34 (wcześniej żle wam podałam ), położyli go na mnie i Tż płacząc przeciął pępowinę ,po jakimś czasie dostałam 2 silne -bolące skurcze i urodziłąm łożysko.Dopiero wtedy zrozumiałam co znaczu "urodzić łożysko " bo wcześniej po prostu wyślizgnęło się ze mnie ... a teraz musiałam je urodzić podobnie jak dziecko ,na szczeście mniej boleśnie i tlko w 2 skurczach . po wszystkim zapytali mnie czy zgadzam się na stażystę aby pooglądał zszyscie - zgodziałm się i lekarka zszyła mnie dając mi wreszcie zaszczyk znieczulający w pipkę . Było ok .Położna śmiała sie ze mnie ,że jestem jej ulubioną klientką - "żadnego trucia dupy -poprostu wchodzę i rodzę ."
Potem przewiężli mnie i Roszka na sale porodową . Tam zaczęłam mocno krwawić - praktycznie chlustało ze mnie - położna sie troszke wystraszyła - dostałam jakąś kropluwkę aby macica szybciej się zwijała , zalałam wszystko parę razy krwią - siebie , łóżko ,podłogę ale potem wszystko się unormowało . Przewieżli mnie na salę właściwą i wszystko było ok . Nacięli mnie w taki sposób ,że nic nie czułam - normalnie sie poruszałam . Niestety w dzeń wypisu wyleciały mi szwy - lekarze jednak stwierdzili ,że ponowne szwy nie będą potrzebne bo tkanki do siebie już przylegają i najwyżej zrobi się troszkę większa blizna .
Podsumowując - to był mój najlepszy poród , bardzo bolesny - bez znieczulenia ale świadomy ,szybki bez traumy i innych takich .Cały personel na sali był mody (przed 30 )- no moja położna tylko ma ok 38 , no i ja 30 .... i wszyscy byli super - tu cha- cha tam hi-hi i tak minął czas....
Jednak jest jeden duży minus (nie licząc wypadnięcia szwów,ale chyba jest ok ), gdybym nie miała swojej położnej która nie zadzwoniła by aby mnie przepuszczono ile bym musiała czekać w kolejce????? urodziłabym na izbie pewnie ..... dopiero jak mnie zbadali to się wystraszyli ....

No i pochwalę moją położną - bardzo jestem jej wdzięczna -to dzięki niej tak szybko i łatwiej mi poszło ,umie bardzo zmotywować .
Kurcze, brzmi niesamowicie. Choc to juz 3 ciaza, no to na pewno duzo szybciej Ale fajna ta pierwsza czesc - przynajmniej czlowiek skupia sie na innych rzeczach niz bole i skurcze

A przy tym przyjeciu, to po prostu musialabys im zaczac wrzeszczec, ze to juz trzecie twoje i ze wiesz, ze za chwilke juz bedzie dziecko wychodzic ... Bo co, ze masz czekac ...A powiedz mi, bo Ty tez z Poznania, a jakos nie zarejestrowalam, gdzie rodzilas? Respect za piekny porod jeszcze raz

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2013-03-11 o 10:01
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:08   #3063
anika_s
Wtajemniczenie

nestelle - poród faktycznie ekspresowy i super że położna się sprawdziła jeszcze raz Gratulacje!!

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam ze lepiej mi się przekręca z boku na bok ze złożonymi nogami bo przedtem przerzucałam pojedynczo i bolało jak cholera w kroku i troche uda u góry. a z wstawaniem to już mnie nadgarsteki czasem bolą jakbym robiła co innego non stop
ja też się tak przekręcam - zdecydowanie lepiej, a nadgarstki - fakt bolą od ... podpierania się by wstać

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
za wizyte, a rogala kupilam najpierw i nie zwrocilam uwagi, ze kupilam z wypelnieniem zlym moim zdaniem - nie kulkowym i lepiej nie mowic, beznadzieja - spie z nim, ale musze go skladac w pol, zeby cokolwiek dawal i wyglada juz jak wymiety glut. A dla dzidzi kupilam taka sredniej wielkosci jakby fasolke MAtex minirelax i mam nadzieje,z e bedzie idealna - ma wypelnienie kulkowe, sciagany mily pokrowiec, jest gruba i wieksza od fasolek Matherhood, a mniejsza od cybuszki -wiec bedzie mozna ja brac ze soba w podroz np.
ja myślałam o zakupie takiej http://allegro.pl/motherhood-poduszk...059594317.html
co Wy na to?
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:10   #3064
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Jadę niedługo do gina, dokończyłam te całe 40 tygodni i niech mi wreszcie powie dzisiaj, że niedługo urodzę albo coś, bo ciągle tylko słyszę że pozamykane. Zaczynam mieć wrażenie, że wszystko co mnie boli i dokucza nie ma sensu, bo nie zbliża mnie do końca. Chociaż pewnie bredzę
za "koniec" .

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Ja od wczoraj niemal unieruchomiona jestem. Po domu jakoś chodzę, ale wyjść już nie dam rady (a muszę). TŻ mnie wczoraj pod rękę prowadził i jakoś dotarliśmy do domu. Chyba mi się skurcze zaczęły (nie wiem?), jakiś skręt macicy czy coś w tym stylu. I na pipkę to już napiera boleśnie.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nestelle zazdroszcze spiocha moja wstaje co dwie godziny z zegarkiem w reku wczoraj i tak sukces bo nie spala "jedynie" godzine w nocy a nie dwie
no tak...ale zobaczymy co będzie póżniej.... jak na razie Roszek ma 3dni i wystarczy mu cyc i przytulenie ....
Stary 2013-03-11, 10:13   #3065
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
nestelle - poród faktycznie ekspresowy i super że położna się sprawdziła jeszcze raz Gratulacje!!

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

ja też się tak przekręcam - zdecydowanie lepiej, a nadgarstki - fakt bolą od ... podpierania się by wstać

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

ja myślałam o zakupie takiej http://allegro.pl/motherhood-poduszk...059594317.html
co Wy na to?
Tu pisza, ze jest wypelniona granulatem - to by znaczylo, ze ok. Choc jak ogladalam Matherhooda, to nie mialy kuleczek :/ Ale pisza, ze ta ma, wiec nie wiem. Brzmi dobrze Ja mam ta - obmacana, przymierzona - wydaje sie, ze bedzie super http://www.happychildrens.pl/hikasho...uru-baby-matex
Wypelnienie: mikrogranulat perełkowy
Stary 2013-03-11, 10:13   #3066
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
super opis..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:13   #3067
megi-megi
Zakorzenienie

Nestelle - no ja nie mam na Ciebie słów i na Roszka też. Ja na taką spokojną noc z Igorem czekałam ponad 2 lata
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:14   #3068
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Witam!
pierwszy raz słyszę o imbirowce na pępkówkę, może to jakiś lokalny zwyczaj u was
U nas właśnie nie. I to jest zagadka! Mama TŻta jest z Mazur, dziadek gdzieś z Francji.... Może z Francji im to przyszło. Ja jestem ze Śląska i pierwsze o tym słyszę, tak samo moje rodzina. Dziwne, ale cóż.... Na ogół pije się właśnie to co pod ręką
Najwyżej się potrują i kolejną będą mieć normalną, hehe. Nam jeszcze skrzynka wódki z wesela została

Przywiozłam sobie z domu moją tablicę korkową. W planach miałam zawieszenie jej w kuchni. Znalazłam więc miejsce, wbiłam gwóźdź i....zrobiłam dziurę Na szczęście udało mi się wbić go ciut wyżej i dziurę zasłoniłam Jeśli będzie dobrze, to mąż znajdzie mój mały wypadek za kilka dobrych lat, hehe.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:16   #3069
trolla2405
Rozeznanie

nestelle fajny poród
ciekawa jestem co by było jakbyś urodziła im na izbie główkę na dowód ze jednak masz rację :P

a to przytulanki z kotem jak mała wczoraj nam padła i mieliśmy chwile tylko dla siebie, mruczał Tymkowi do brzucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-10-172.jpg (85,7 KB, 35 załadowań)
Stary 2013-03-11, 10:18   #3070
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy Ty jesteś gorszą świnką, że to napisałaś, czy ja ze swoim błyskawicznym skojarzeniem
Stary 2013-03-11, 10:20   #3071
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nestelle hehe no nieźle, każdemu takich porodów życzyć

ale na IP to rzeczywiście niezłe laski, zwłaszcza że jednak to był 3 poród....

Moją Mamę X lat temu tak potraktowali na porodówce, jak im zaczęła mówić że ona już rodzii... a babki... taaaa nam tu każda już rodzi... a potem wiadomo...i wysłali ją do wc gdzie mnie prawie urodziła
boże ....
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A jak teraz czujesz ranę po nacięciu?
w ogóle , szczypie tylko jak siusiam ...

Cytat:

A przy tym przyjeciu, to po prostu musialabys im zaczac wrzeszczec, ze to juz trzecie twoje i ze wiesz, ze za chwilke juz bedzie dziecko wychodzic ... Bo co, ze masz czekac ...A powiedz mi, bo Ty tez z Poznania, a jakos nie zarejestrowalam, gdzie rodzilas? Respect za piekny porod jeszcze raz
rodziłam na polnej - jak zawsze
co do wrzasku - tak mnie bolało ,że prawie mówić nie mogłam . J zresztą podczas porodu też prawie nie wydałam z sieie głosu .....
a na izbie były rózne przypadki , jedne wrzeszczały,inne jęczały ,przywieżli jedną do porodu z trojaczkami ..... tak więc pełen spokój tam był .....
Stary 2013-03-11, 10:21   #3072
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
nestelle fajny poród
ciekawa jestem co by było jakbyś urodziła im na izbie główkę na dowód ze jednak masz rację :P

a to przytulanki z kotem jak mała wczoraj nam padła i mieliśmy chwile tylko dla siebie, mruczał Tymkowi do brzucha
slodki kociak. Jak bylam u rodzicow ostatnio, tez myslalam, ze moja kotka pomruczy troche - ale nie byla zainteresowana swiadczeniem takich uslug, wrecz jakby bala sie brzucha - absolutnie nie chciala sie na nim ani kolo niego polozyc - nawet lapka dotknac Jak ja probowalam przymusic, to juz robila takie akrobacje -byleby tylko nie tknac brzucha, ze dalam jej spokoj
Stary 2013-03-11, 10:22   #3073
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ty mi powiedz jak wytłumaczyłaś Roszkowi zeby tyle spał w nocy??
bo ja mam magiczne " BO JA TAK CHCĘ"
(rodzina się śmieje bo ja tak zwracam się do tżta .... )
Stary 2013-03-11, 10:26   #3074
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
a z wstawaniem to już mnie nadgarsteki czasem bolą jakbym robiła co innego non stop
A kto Cię tam wie
Fajny kocio!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:26   #3075
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
boże ....

w ogóle , szczypie tylko jak siusiam ...

rodziłam na polnej - jak zawsze
co do wrzasku - tak mnie bolało ,że prawie mówić nie mogłam . J zresztą podczas porodu też prawie nie wydałam z sieie głosu .....
a na izbie były rózne przypadki , jedne wrzeszczały,inne jęczały ,przywieżli jedną do porodu z trojaczkami ..... tak więc pełen spokój tam był .....
uaa, ja tez wybieram sie na polna ... i tez mam swoja polozna, mam nadzieje, ze okaze sie tak super jak Twoja I ze zgramy sie w czasie - bo to tez roznie bywa. Tylko moja mi kazala dzownic jak beda skurcze co 10 min i potem drugi raz jak beda co 5 min, tak zeby dala rade sie zebrac I jak - faktycznie nie mozna swoich ciuszkow dla malucha wziac i rozkow czy takich tam? No i jeszcze jedno - jak w tym wszystkim i w tym pospiechu Twojego TZ wpuscili na sale - tam najpierw trzeba chyba zaplacic Tak ciekawi mnie, w ktorym momencie zdazyl to zrobic Wiem, ze to malo wazne, ale frapuje mnie to jakos

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2013-03-11 o 10:27
Stary 2013-03-11, 10:28   #3076
Villga
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co Kuba mi powiedział dzisiaj ... " dziękuję mamuś,że nam urodziłaś Roszka". Jest bardzo kochany .
No nic idziemy się położyć
Jaki kochany chłopczyk!

A Torresik bardzo przystojny Gratulacje

Ja witam się w skończonym 39 tyg.
Jeszcze tydzień do godziny 0...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:31   #3077
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
super!!
Stary 2013-03-11, 10:32   #3078
mariolci
Rozeznanie

Takinny, Kwiatuszka, Klementyny, Pani22ki ogromne gratulacje, ja dopiero dziś czytam te wspaniałe wieści, bo od soboty po południu nie miałam neta.
Wasze dzieciaczki są cudowne

póżniej popisze, ale wszystko nadrobiłam już

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:33   #3079
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nestelle - no ja nie mam na Ciebie słów i na Roszka też. Ja na taką spokojną noc z Igorem czekałam ponad 2 lata
, zobaczymy co będzie póżniej .....
Bo tak to jest czasem z przechwalaniem..... ja się chwaliłam ,że do szpitala przyjechałam o 8 .40 a 0 9 .34 Roszek był na świecie ...
a babeczka obok mnie leżąca na to : "ja przyszłam do szpitala na kontrol i na fotelu wody mi odeszły - zosia była po 15 minutach"
Cytat:
nestelle fajny poród

eee tam piep**** takie dowody

kiciuś fajniutki
Cytat:
nie wiem czy Ty jesteś gorszą świnką, że to napisałaś, czy ja ze swoim błyskawicznym skojarzeniem
aaaaaaa

Mój groszek się obudził - On zamiast płakania - piszczy serio tak piszczy ,że aż skrzypi ....
dostał cyca i przestał .... zaraz jadę po Kubę do szkoły a maluch poczeka z Tatą
Stary 2013-03-11, 10:38   #3080
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nestelle zazdroszcze spiocha moja wstaje co dwie godziny z zegarkiem w reku wczoraj i tak sukces bo nie spala "jedynie" godzine w nocy a nie dwie
mój w nocy tez co 2h ostatnio ale nie ma fazy czuwania tylko zje i spać dalej
a teraz moje dziecko śpi już prawie 3h a mi cycek pęka próbowałam go obudzić ale nie chce wstać

Cytat:

mój mąż robi imbirówkę, nie to że na pępkowe tylko jako jedną z nalewek bo on lubi robić nalewki, ale o takim zwyczaju nie słyszałam

a do mnie ma zaraz położna przyjść na wizytę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:40   #3081
maria28
Kniaginia

Cytat:
Położna śmiała sie ze mnie ,że jestem jej ulubioną klientką - "żadnego trucia dupy -poprostu wchodzę i rodzę ."
Brawo!!!
I położna rzeczywiście złota kobieta.
Tego się boję - nie mam nikogo znajomego w szpitalu.

Cytat:

Zapomniałam pogratulować szczęśliwego rozwiązania Takinny. Gratulacje!

Widzę, że tu większość z Was ma w końcówce podobne dolegliwości. Luzik. No to jedziemy dalej. Jeszcze niecałe 2 tygodnie (mam nadzieję, że się dziecko nie pospieszy).
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:41   #3082
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
nie mam od czego odpoczywać w sumie .... tż zrobił mi dziś obiad , posprzątał , ja pojechałam po zakupy ... wszystko zie si ...
Ale na razie mały w domku będzie .tż odwiezie dzieci,ja przywiozę, będziemy się wymieniać ...
wiecie co Kuba mi powiedział dzisiaj ... " dziękuję mamuś,że nam urodziłaś Roszka". Jest bardzo kochany .
No nic idziemy się położyć

To fajnie, że tak Ci pomaga - dla niego.
A Kuba - słodziak. Wzruszyłabym się, słysząc taki tekst od dziecka.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a wczoraj Julka mi mówi "mamo na Karolka też możesz mówić moje ty słoneczko"

---
no i jeszcze z tych śmieszniejszych jak wróciłam ze szpitala to po drodze odebraliśmy Julke z przedszkola przyszliśmy do domu i zaczełam się z nią przytulać i mówie "już teraz mama nigdzie nie pojedzie będę cały czas z tobą i Karolkiem" a Julka na to " ale jak będziesz rodzić naszą dziewczynkę to będziesz musiała pojechać do szpitala" już mnie dziecko na kolejny poród wysyła

Cytat:
Słyszałyście o imbirówce na pępkowe?
nie mam zielonego pojęcia, co to jest
Cytat:
to miałaś przeżycia
Wielkie dla położnej, że tak sprawnie się wszystkim zajęła. Dobrze mieć taką przyjazną duszę

Cytat:

A ja witam się w skończonym 35 tyg.
Zjadłam śniadanko, wypiłam herbatkę i się standardowo obijam

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:42   #3083
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
uaa, ja tez wybieram sie na polna ... i tez mam swoja polozna, mam nadzieje, ze okaze sie tak super jak Twoja I ze zgramy sie w czasie - bo to tez roznie bywa. Tylko moja mi kazala dzownic jak beda skurcze co 10 min i potem drugi raz jak beda co 5 min, tak zeby dala rade sie zebrac I jak - faktycznie nie mozna swoich ciuszkow dla malucha wziac i rozkow czy takich tam? No i jeszcze jedno - jak w tym wszystkim i w tym pospiechu Twojego TZ wpuscili na sale - tam najpierw trzeba chyba zaplacic Tak ciekawi mnie, w ktorym momencie zdazyl to zrobic Wiem, ze to malo wazne, ale frapuje mnie to jakos
ciuszki czy rożek możesz ale to jest zbędne , bo dziecko ubierają w kaftanik,czapeczkę w kocyk ,i rożek miękki , na to jest jeszcze kołderka (ja trzymałam tylko w kocyku ). jak zabierają do kąpieli to pytają się co Twoje bo muszą to zostawić(pewnie by się zgubiło).Tk więc bez sensu .Dostaje się też podpaski ,podkłady na łóżko,pieluchy , koszule - tyle ile chcesz.... do dziecka są potrzebne tylko chusteczki mokre i krem na odparzenia oraz niedrapki .
Tżtowi kazali poczekać w poczekalni jak mnie badano - on w tym czasie od razu w kasie wykupił poród rodzinny .
Cytat:
Stary 2013-03-11, 10:44   #3084
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój groszek się obudził - On zamiast płakania - piszczy serio tak piszczy ,że aż skrzypi ....
dostał cyca i przestał .... zaraz jadę po Kubę do szkoły a maluch poczeka z Tatą
aż mnie zęby kłują jak sobie to piszczenie wyobraże
Stary 2013-03-11, 10:45   #3085
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
.Położna śmiała sie ze mnie ,że jestem jej ulubioną klientką - "żadnego trucia dupy -poprostu wchodzę i rodzę ."
.

ale z tą IP to masakra ciekawe co by zrobili jakbyś urodziła w poczekalni masakra przeciez mogli cie zbadać bez wypełnainia papierów zeby sprawdzić co sie dzieje najwyzej potem ci mogli kazać czekać
Stary 2013-03-11, 10:47   #3086
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
to miałaś przeżycia
Wielkie dla położnej, że tak sprawnie się wszystkim zajęła. Dobrze mieć taką przyjazną duszę

tak położna to super babka ale jednak ja jej zapłaciłam . choć jak zwykle nie ustalałyśmy tego "ile" to jak tż po wszystkim się zapytał to ona na to " wiecie nie ustalaliśmy tego wcześniej więc zróbcie jak czujecie ja nie wymienię kwoty ". choć nalegaliśmy - nie chciała konkretnie wymienić....
daliśmy jej kasę - bo jest tego warta . nie dałabym bez niej rady chyba .

Choć mam nadzieję,że są ludzie i -także ona- którzy pomogą w razie czgo i bez kasy .....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-03-11 o 10:50
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 10:49   #3087
anika_s
Wtajemniczenie

Kurde czy u Was też się tak kurzy w mieszkaniu mogłabym codziennie ścierać ten pieprzony kurz!!! a że działa na mnie to jak płachta na byka - to biorę za ścierę...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
tak położna to super babka ale jednak ja jej zapłaciłam . choć jak zwykle nie ustalałyśmy tego "ile" to jak tż po wszystkim się zapytał to ona na to " wiecie nie ustalaliśmy tego wcześniej więc zróbcie jak czujecie ja nie wymienię kwoty ". choć nalegaliśmy - nie chciała konkretnie wymienić....
daliśmy jej kasę - bo jest tego warta . nie dałabym bez niej rady chyba .
ja ustaliłam ze swoją 400zł - nie wiem czy dużo czy mało
mam nadzieję że babeczka pomoże
Stary 2013-03-11, 10:53   #3088
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
ciuszki czy rożek możesz ale to jest zbędne , bo dziecko ubierają w kaftanik,czapeczkę w kocyk ,i rożek miękki , na to jest jeszcze kołderka (ja trzymałam tylko w kocyku ). jak zabierają do kąpieli to pytają się co Twoje bo muszą to zostawić(pewnie by się zgubiło).Tk więc bez sensu .Dostaje się też podpaski ,podkłady na łóżko,pieluchy , koszule - tyle ile chcesz.... do dziecka są potrzebne tylko chusteczki mokre i krem na odparzenia oraz niedrapki .
Tżtowi kazali poczekać w poczekalni jak mnie badano - on w tym czasie od razu w kasie wykupił poród rodzinny .

czyli jednak operatywny mezu musze meza uczulic, zeby byl czujny Dzieki za info Choc u nas raczej tak szybko nie bedzie
Stary 2013-03-11, 10:54   #3089
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Stary 2013-03-11, 11:18   #3090
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Kurde czy u Was też się tak kurzy w mieszkaniu mogłabym codziennie ścierać ten pieprzony kurz!!! a że działa na mnie to jak płachta na byka - to biorę za ścierę...[COLOR="Silver"]
Ja mam to samo. Mam czarne elementy na meblach i np. na czarnych klamkach kurz pojawia się co chwilę... :/ na tych jasnych rzecz jasna też, tylko mniej widać
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości