Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 11:08   #661
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
93 zl za 5w1?!
U nas 220
Dlatego zdecydowalismy sie na nfz.

W klubie nasza fotka - Silver, w okularach
U nas 190zl Dlatego też zdecydowaliśmy się na NFZ.

A fotka super Bardzo ładnie Ci w okularach Pasują Ci serio serio

A Piotruś
ahhhhh

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
My chorzy tzn. corcia i synek maja katar
takze w ogole nie mam czasu na nic, jedno marudne, drugie malo co spi i tak caly dzien ;/
Kurcze biedactwa oby przeszło jak najszybciej
Stary 2013-03-11, 11:09   #662
badziabadzia
Zakorzenienie

Eee, ja tez dziś w nocy mam czarna dziure w pamieci . Mala poszla spac o 20 i kojarze karmienie o 2 i wlasnie nie wiem czy bylo cos pomiedzy

Bokeh, dajesz Hani jakieś kropelki albo coś?
Stary 2013-03-11, 11:12   #663
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
Pstryczek - w stronę Białegostoku. Wyszków
A jeśli chodzi o wyprawy z maluszkami w dluższą drogę to wydaje mi się że to wszystko zależy od maluszka. Mój starszy syn byl tak niespokojnym dzieckiem,że nie było mowy o takich wyjazdach- on nie dał się nawet zabrać na spacer bo byl wrzask przeokrutny :-/
a gdzie rodziłaś? bo ja w gin medicusie
Stary 2013-03-11, 11:13   #664
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a kręciłaś już kiedyś? jeśli nie to zacznij od 3-5 minut i potem zwiększaj stopniowo. Nie zdziw się jak siniaki wyjdą. Ja zaczęłam chyba 6 tygodni po porodzie bo wcześniej się bałam, że sobie krzywdę zrobię.
Kręciłam kręciłam, jeszcze zanim w ciąże zaszłam I własnie zaczynałam od 3-5 minut Siniaków nie miałam

Cytat:
Napisane przez alex501 Pokaż wiadomość
przedstawiam wam Nathana i lece nadrabiac
Śliczny
Stary 2013-03-11, 11:18   #665
badziabadzia
Zakorzenienie

Aaa powiem Wam jeszze, ze ostatnio trafilam w necie na cos takiego http://m.milkbands.istore.pl/przedmiot,826422.html i okazalo sie ze dostalam taka jak wychodzilam ze szpitala . Swietna sprawa
Stary 2013-03-11, 11:19   #666
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dziewczyny, gdzie takie hula-hopy z masażerem można kupić? I za ile? Bo ja też mam zamiar, ale o zwykłym myślałam...
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:20   #667
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Mamuski powiedzcie co sądzicie o 4 godzinnej wyprawie autem z dwumiesieczniakiem? Chcielibyśmy odwiedzić rodziców męża w Wielkanoc,mi sie wydaje,ze jeśli mały bedzie zdrowy i będziemy robić częste przystanki,tak żeby kręgosłupek odpocząl od fotelika to można jechać. Jak myślicie?
Ja bym pojechała
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Wspierajmy się.

Cholera, przyszedł ten pas - zapięłam się. Ale siedzę i chodzę jak z kijem w . żeby czasem gdzieś szwy nie poszły.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanko, pomożcie!!!!
od wczoraj moj maly ma na brzuszku takie malenkie czerwone krosteczki. nigdzie wiecej, twarz ok....
czy to moze byc ta dziadoska skaza? Kubus ma skonczone 2,5 m-ca.
przedwczoraj i wczoraj jadlam pirwszy raz kapuste na obiad, moze to od tego?
co to moze byc? pomozcie pliz bo sie martwie....
Cytat:
nie, nie, to sa takie malusienienienkie krosteczki
czyli nic groźnego.....?
a jak to zrobic? gdzie to kupic moge? mam make ziemniaczana, to cos podobnego? bo ja zieluna jestem
Też obstawiam potówki. A ten krochmal to tak: 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuść w pół szklanki wody i wlej to do garnka gdzie masz 2 litry wrzątku i pogotuj chwilę aż taki kisiel się zrobi. No i dodaj tego krochmalu do wanienki z wodą.
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
O wlasnie Dziewczyny, o moja niunia ma sucha buzie.. i nie wiem czym smarowac.. HELP!
Emolium, Oilatum - jak skóra sucha to fajnie się sprawdzają bo faktycznie nawilżają te emolienty.
Cytat:
Napisane przez marteczka69 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!mogę dołączyć?co prawda jestem mama z końca grudnia a dokładnie z 24.12.to jednak Wasze tematy są mi bardzo bliskieps podczytuje Was juz od bardzo długiego czasu.jestem mama Laury, która wlaśnie mnie woła
Witam i zapraszam
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
My chorzy tzn. corcia i synek maja katar
takze w ogole nie mam czasu na nic, jedno marudne, drugie malo co spi i tak caly dzien ;/

Kurde moj maly ostatnio strasznie placze przy piersi lapie, je i za chwile becz, mozliwe ze to przez ten katarek ? mam nadzieje
U nas katarek już na szczęście minął i Igorek przez katar też tak jadł niespokojnie i co chwilę wypuszczał cycka bo ciężko mu się oddychało.

eff mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie. Gdzie kupiłaś tą kurteczkę co synek miał na chrzcie (zdjęcie w klubie) i czy bardzo droga była? Nie mam pomysłu co młodemu na wierzch nałożyć a 7 kwietnia za ciepło pewnie nie będzie zwłaszcza w moim regionie.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 11:25   #668
pstryczek84
Zakorzenienie

Krzysiulek Basi wychodzi dzis ze szpitala!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:30   #669
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Super wiadomość . Ile te nasze kruszynki muszą przechodzić i doświadczać takich przykrych przeżyć to głowa mała.

Mój Oskar zrobił mnie w konia. Obudził się. Zrobił minę jak nie powiem co i znowu usnął a mamusia wyrywna flache przygotowała
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:32   #670
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas katarek już na szczęście minął i Igorek przez katar też tak jadł niespokojnie i co chwilę wypuszczał cycka bo ciężko mu się oddychało.

eff mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie. Gdzie kupiłaś tą kurteczkę co synek miał na chrzcie (zdjęcie w klubie) i czy bardzo droga była? Nie mam pomysłu co młodemu na wierzch nałożyć a 7 kwietnia za ciepło pewnie nie będzie zwłaszcza w moim regionie.
no to mnie pocieszalas bo juz myslalam ze cos nie tak z moim mlekiem..

a co do kurtki na chrzciny to pozyczylam od bratowej ale kupuje sie je w kompletach ze spodniami i czapka w zasadzie w wiekszosci sklepow z ubrankami do chrztu sa takie cena ok. 70 zl z samymi kurtkami niestety sie nie spotkalam.

Cytat:
super

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:32   #671
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Nareszcie się doczekali.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 11:34   #672
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Też obstawiam potówki. A ten krochmal to tak: 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuść w pół szklanki wody i wlej to do garnka gdzie masz 2 litry wrzątku i pogotuj chwilę aż taki kisiel się zrobi. No i dodaj tego krochmalu do wanienki z wodą.
Dziekuje Ci bardzo!!!!
caly wlac ten krochmal do wanienki?

Cytat:
Aaa powiem Wam jeszze, ze ostatnio trafilam w necie na cos takiego http://m.milkbands.istore.pl/przedmiot,826422.html i okazalo sie ze dostalam taka jak wychodzilam ze szpitala . Swietna sprawa
hehe
a ja jak wrocilam do domu to pierwsze ci mialam pod reka to gumka recepturka i tak nosilam ja jak ta nieszczesliwa do poki mi maly jej nie zerwal. teraz mam taka zwykla gumke do wlosow
miny niewtajemniczonych osob BEZCENNE!!!!

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
U mnie się to nie sprawdza. Co odłożę za małe, albo po prostu takie, których małej nie zakładam, to siostra tża dowala 5 pudłami następnych ciuszków. Ma córkę starszą od Poli o 3 miesiące. A tak naprawdę, to niektóre pewnie na Julkę były za duże, tylko ona musi je gdzieś ukrywać przed swoim mężem. Jest straszną allegroholiczką, i gdyby on zobaczył, ile nakupiła tych rzeczy naprawdę, to chyba by ją z domu wyrzucił. Już jej nawet konto jedno zablokował, to założyła nowe.:brzydal:
niezła jest!!!

Cytat:
Napisane przez alex501 Pokaż wiadomość
Hej Mamuski )) ale wy zapitalacie z tym pisaniem masakra ja to chwilami nie mam czasu sie wy...ac za przeproszeniem wczoraj nadrobilam a dzisiaj juz nie wiem o czym juz mowa .
Tak czytam o tych szczepieniach czy wy naprawde za kazde szczepienie musicie placic mieszkam w uk ja nigdy nie place za szczepienia ani leki dla dzieci dopoki sie ucza druga sprawa nie wybieramy sobie szczepien one sa ustalane wedlug nhs czyli sluzby zdrowia i trzeba sie tego pilnowac .nie rozumiem pl rzadu zamiast pomagac mlodym to patrza zeby sobie tylko polepszyc.ja nigdy w polsce nie zdecydowalabym sie na 3ie dziecko niestac byloby mnie na nie !!
przedstawiam wam Nathana i lece nadrabiac
słodziak!!
tzn to troche nie tak...
u nas tez szczepienia sa regulowane z gory tylko chodzi o samo szczepienie/ wkłucie.
bo normalnie, te bezplatne to wygladaja tak ze powiedzmy na kazda chorobe jest osobne wklucie a te platne to sa takie ze w jednym kluciu juz jest wszystko i dziecko mniej cierpi bo jest kłute tylko raz.

a tych darmowych lekow to zazdroszcze! wiadomo, lepiej zeby nie trzeba bylo korzystac z takiego "dobrodziejstwa" ale jak juz jest mus to super sprawa....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:34   #673
badziabadzia
Zakorzenienie

Basiu, super ze wracacie

Dziewczyny, ktore dostaja macierzynski zusu, po jakim czasie dostalyscie pierwsza kase?
Stary 2013-03-11, 11:34   #674
marteczka69
Raczkowanie

Dziękuje za tak miłe przywitanie.tak jak pisałam wczesniej jestem mama prawie juz 3 miesiecznej Laurki,ja mam 26 lat i jestesmy z Krakowa,ja jestem obecnie na urlopie macierzynskim, juz prawie na półmetku jejku jak to zleciało,ale narazie nie chce nawet o tym myśleci tak sobie razem siedzimy we dwojke bo tatus pracuje,Laura jest grzecznym dzieckiem (wiem pochwaliłam i wiem też jakie są tego konsekwencje
teraz wlasnie spi ,a wiec mam czas aby do Was napisac .A jeśli chodzi o poród to nie wspominam go zbyt dobrze .rodzilam sn ok 13 h,i bolało jak cholera mimo znieczulenia zreszta kazda ten ból zna,u mnie znieczulenie niestety nie zadziałało,najgorsze dla mnie były chyba bóle parte ktore trwaly ok 1,5 h bo laura nie mogła wyjsc bo miala rączke przy głowie,co blokowało jej wyjście wiec musialam być nacinana co też nie wspominam najlepiej bo wszystko czułam a najgorzej bolało zszywanie i to wszystko bez znieczulenia do pewnego momentu az położna wpadła na genialny pomysł aby dać mi znieczulenie miejscowe i juz potem mogli mnie zszywać całąsię rozpisałam. Pisałyscie tez o problemach brzuszkowych u nas tez takie były równo przez tydzien o tej samej porze płacz nie z tej ziemi przez 1,5 - 2 h, próbowałam dawać bobotik bo ktorym bylo jeszcze gorzej,az wkoncu nasze wybawienie biogaia ktora zadziałala odrazu po podaniu,tez nie mogłam w to uwierzyc ,stosujemy ją do tej pory, a i jeszcze ona tez unormowała jej kupki,ktore zdarzały sie ze były raz na tydzien a teraz sa codziennie, ale to wiadomo nie na kazdego tak zadzialaja,ale warto sprobowac,jejku rozpisalam sie ,mam nadzieje ze nie zanudzam
marteczka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:36   #675
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
a gdzie rodziłaś? bo ja w gin medicusie
ja rodziłam w szpitalu. Też jesteś z wyszkowa?
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:52   #676
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Fantastycznie

Bokeh Ty jesteś odważna jeśli chodzi o jedzenie - skoro fundowałaś dziecku pizzę i salami, to myślę,że i chrzan nie zaszkodzi
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:58   #677
onaella
Zakorzenienie

przywołana wczoraj do porządku przez Black obiecałam poprawę w pisaniu więc przyszłam powiedzieć Dzień Dobry

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:01   #678
bijkora
Rozeznanie

My już po wizycie Musze się pochwalić ze mam dzielną Babkę
Mała płakała tylko przy wkłuciu i chwilę po nim. Teraz sama leży w łóżeczku i jest spokojna jak nigdy. Póki co.. mam nadzieje że cyrku w nocy nie będzie. W równo 7 tygodni z wagi 3,5kg skoczyła na 5,2kg
Co do tej skazy to juz opwiadam:Powiedziałam Pani doktor że Mała od kilku dni ma krosteczki na policzkach, że wczoraj było ich najwięcej, tylko że posmarowałam sudocremem i jakoś troche przygasły. Przy uszach je widać, tam gdzie niedosmarowałam. A ta stara Torba mi mówi tak `Ahhh wy młode, choroby sobie wymyślacie, kiedys zadnych skaz nie było i dzieci jakoś wyrastały na zdrowe. Matki jak pokarmu nie miały to krowie mleko rozrabiały..` No myslałam że tam padnę Ale no dobra, niech sobie ma swoje teorie, jak bedzie sie coś jeszcze działo, to pójdziemy do innego lekarza i tyle.

Ja przy okazji też miałam szczepionkę,taką na 18nastkę i bilans.

Znów ta sama pani doktor stwierdziła u mnie nadwagę.
Nosz kur... Jestem 7 tygodni po porodzie. Do porodu szłam z wagą 83kg! teraz waże 68 kg przy wzroście 168, do wagi startowej brakuje mi 5kg. Przestałam mysleć o sobie jak o słonicy.a ta mnie jescze dołuje. Masakra. Niech mi dadzą dojść do siebie..

Jedyny plus dzisiejszego dnia, to taki że była tam znajoma pielęgniarka/połozna, taka która jeszcze odbierała poród mojej mam i wbiła nas przed kolejkę,tak bym pewnie poczekała sobie z 3 godziny..

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2013-03-11 o 12:04
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:06   #679
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bijkora, niepoważna ta lekarka

Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was

http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 12:11   #680
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Basiu, super ze wracacie

Dziewczyny, ktore dostaja macierzynski zusu, po jakim czasie dostalyscie pierwsza kase?
ja dostałam teraz 25ego wiec po 1,5 miesiaca
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:14   #681
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Black, moja tam wygląda ładnie

Marsi, kochana, masz chustę Natibaby?
nie kochanie, mam chustę BabyFrog

Cytat:

a taka już jest duża Majeczka
jakie ma piękne oczy i juz takie niebieściutkie? szok

Cytat:

Co do odchudzania całego to ja osobiście chcę przejść na regularne posiłki i zwiększenie ilości błonnika i białek zamiast słodyczy i innych węglowodanów. Do tego jakieś ćwiczenia (tylko kiedy?!) -
to super podejście

nie chcę się wymądrzać ale jeśli potrzebujecie porady odnośnie odżywiania oraz ćwiczeń mogę pomóc bo kiedyś się tym bardzo intresowałam
najważniejsze są regularne posilki aby rozbujać metabolizm i odpowiednia liczba kcal, nie można się głodzić bo w ten sposob nie palimy tłuszczu a jedynie mięśni, które są nam bardzo potrzebne bo one rownież wytwarzają niezbędną energię do spalania kcal, czyli im więcej człowiek ma mięśni tym ten proces jest szybszy- dla przykładu ok kg mięśni spala w spoczynku 15 kcal
ważne jest też aby nie robić diet eliminacyjnych typu dukan itp, ponieważ nasz organizm potrzebuje zarowno węglowodanów, tłuszczów i białek oczywiście w odpowiedniej proporcji
jeśli eliminujemy to ,mamy wtedy efekty w postaci osłabienia organizmu, kiepska skora, włosy paznokcie a potem jak zaczynamy jeśc "normalnie"powstaje efekt jojo

jeśli chodzi o ćwiczenia to zawsze będę namawiać na ćw z obciążeniami, przysiady, wykroki itp można ćwiczyć z butelkami od wody min lub z plecakiem wypełnionymi książkami
super jest też skakanka- rewelacyjnie działa na kondycje- ja ostatnio 1 dnia skoczyłam 100 razy, 6 dnia już 300

no i kolejną bzdurą jest niejedzenie po 18, metabolizm to coś w rodzaju pieca, jeśli do niego nie dołożymy przed snem to wygaśnie,dlatego zalecany jest lekki posiłek białkowy ok 1 h przed snem ale w żadnym wypadku nie obżeranie się

ważne co do brzuszków- nie ma sensu się katować po 200- 300 brzuszków, tylko lepiej zrobić 2-3 serie po 10-12 powtórzeń na zasadzie spięć
acha i ćwiczenia Vaidera nie spalą wam tłuszczyku a jedynie "wyciągną i podkreślą" mięśnie z pod tłuszczyku
tłuszczu też nie da się spalić miejscowo, z samego brzucha czy z samych ud, niestety a szkoda

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-03-11 o 12:17
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:16   #682
Debrah
Zakorzenienie

Szaja : omg posikam się
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:17   #683
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, ja tez dziś w nocy mam czarna dziure w pamieci . Mala poszla spac o 20 i kojarze karmienie o 2 i wlasnie nie wiem czy bylo cos pomiedzy

Bokeh, dajesz Hani jakieś kropelki albo coś?
jakos miesiac dawalam biogaie ost mi sie skonczyla...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39700396]Bijkora, niepoważna ta lekarka

Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was

http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif[/QUOTE]

nie mam gg

bijkora a ta lekarka to figure pameli miala?
Stary 2013-03-11, 12:19   #684
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja też polecam skakankę - przed ciążą robiłam 1000 skoków dziennie i niedługo zamierzam do tego wrócić. 10 minut skakania, a efekty potem są naprawdę super, szybko spala tkankę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:21   #685
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie kochanie, mam chustę BabyFrog

jakie ma piękne oczy i juz takie niebieściutkie? szok

to super podejście

nie chcę się wymądrzać ale jeśli potrzebujecie porady odnośnie odżywiania oraz ćwiczeń mogę pomóc bo kiedyś się tym bardzo intresowałam
najważniejsze są regularne posilki aby rozbujać metabolizm i odpowiednia liczba kcal, nie można się głodzić bo w ten sposob nie palimy tłuszczu a jedynie mięśni, które są nam bardzo potrzebne bo one rownież wytwarzają niezbędną energię do spalania kcal, czyli im więcej człowiek ma mięśni tym ten proces jest szybszy- dla przykładu ok kg mięśni spala w spoczynku 15 kcal
ważne jest też aby nie robić diet eliminacyjnych typu dukan itp, ponieważ nasz organizm potrzebuje zarowno węglowodanów, tłuszczów i białek oczywiście w odpowiedniej proporcji
jeśli eliminujemy to ,mamy wtedy efekty w postaci osłabienia organizmu, kiepska skora, włosy paznokcie a potem jak zaczynamy jeśc "normalnie"powstaje efekt jojo

jeśli chodzi o ćwiczenia to zawsze będę namawiać na ćw z obciążeniami, przysiady, wykroki itp można ćwiczyć z butelkami od wody min lub z plecakiem wypełnionymi książkami
super jest też skakanka- rewelacyjnie działa na kondycje- ja ostatnio 1 dnia skoczyłam 100 razy, 6 dnia już 300

no i kolejną bzdurą jest niejedzenie po 18, metabolizm to coś w rodzaju pieca, jeśli do niego nie dołożymy przed snem to wygaśnie,dlatego zalecany jest lekki posiłek białkowy ok 1 h przed snem ale w żadnym wypadku nie obżeranie się

ważne co do brzuszków- nie ma sensu się katować po 200- 300 brzuszków, tylko lepiej zrobić 2-3 serie po 10-12 powtórzeń na zasadzie spięć
acha i ćwiczenia Vaidera nie spalą wam tłuszczyku a jedynie "wyciągną i podkreślą" mięśnie z pod tłuszczyku
tłuszczu też nie da się spalić miejscowo, z samego brzucha czy z samych ud, niestety a szkoda

ja slyszalam ze lepiej jesc osobno weglowodany osobno bialka ale nie wiem czy to prawda?
Stary 2013-03-11, 12:24   #686
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
n

o to to, to powinno być wszędzie wielkimi literami pisane nie zliczę ile razy zostałam wyśmiana jak podkreślałam, że na diecie JE się kolację

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

a zapomniałam, Marsi masz juz urządzoną kuchnię

bo pamiętam, że my podobne upodobania mamy

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:25   #687
alex501
Raczkowanie

GG do alex501

Cytat:
dziewczyny, mam pytanko, pomożcie!!!!
od wczoraj moj maly ma na brzuszku takie malenkie czerwone krosteczki. nigdzie wiecej, twarz ok....
czy to moze byc ta dziadoska skaza? Kubus ma skonczone 2,5 m-ca.
przedwczoraj i wczoraj jadlam pirwszy raz kapuste na obiad, moze to od tego?
co to moze byc? pomozcie pliz bo sie martwie....
napewno nie skaza najczesciej atakowane sa policzki przypominaja suche zgrubiale szorstkie czasem pekajace plamy
alex501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:29   #688
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja też polecam skakankę - przed ciążą robiłam 1000 skoków dziennie i niedługo zamierzam do tego wrócić. 10 minut skakania, a efekty potem są naprawdę super, szybko spala tkankę.
kurde patrz - a o skaknce nie pomyślałam :P Koniecznie musze kupić

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
kurde patrz - a o skaknce nie pomyślałam :P Koniecznie musze kupić
już mam - chyba wezmę tą http://allegro.pl/698-skakanka-z-lic...060350501.html co o niej sądzicie?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:32   #689
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dzisiaj skończyłyśmy dwa tygodnie I odpadł nam pępuszek!
Brawo za pępuszek i 2 tygodnie

Jak dobrze, że Krzysiowi już lepiej

Bijkora lekarka jakaś wybitnie dziwna, chyba nadwagi nie widziała jeszcze

Z zaginionych mamuś to jeszcze Antoinette dawno nie było

Miałam iść dziś na badania krwi przed środową wizytą, ale Ewcia strasznie nerwowa, zasnęła dopiero po 4 i budziła się co godzinę. Potworne histerie urządza ostatnio, nie chce spać, potem zbyt zmęczona, żeby usnąć, masakra jakaś. Tylko na rękach, tulić się i do cycka. Zaś nic nie zrobię w domu. Ehhh ciężko mi ostatnio to macierzyństwo idzie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:32   #690
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kochana, poszukaj w Biedronce, były jakiś czas temu po 14,99, a potem przecenili je na 9,99, w mojej Biedrze wciąż leżą w koszach, ja taką mam, ale kupowałam rok temu i się sprawdza, dobra jest.

I chyba Authentic, też?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości