|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jest to jednak dobre choć nie ma co nastawiać się na 100% na wyniki. Ciesze się, że mam styczność z bratową i jej przypadkiem oraz z koleżanką i jej synkiem. To w sumie dwie skrajności ale pomagają wyrobić zdanie. |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jej, ale mi się nic nie chce. Zaraz biorę się za porządki, muszę powywalać stare ubrania i notatki. Później muszę pilnować mojego siostrzeńca, bo siostra idzie na praktyki. Cytat:
![]() A sny.. też miewam takie i to bardzo często
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj też taki miałam..
i wczoraj i dziś obudziłam się.. rozgrzana
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze przypomniała mi się historia Antosi -> http://antoninawieczorek.pl/ bo to tak po sąsiedzku
Czytałam z nią wywiad i ona mówiła, ze miała robione usg 3d na którym lekarz nie zauważył braku kości w nóżkach i braku/zrostu paluszków Ona była do samego porodu pewna, że wszystko jest idealnie, że rodzi zdrowe dziecko. Szok przeżyła po porodzie. Ale jak widać Antosia intelektualnie jest zdrowa i rozwija się prawidłowo. No i mobilizuje tysiące ludzi do pomocy
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska no to super
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a usunięcie to nie taka prosta sprawa. Przecież stwierdzony ZD nie jest przesłanką do (legalnej) aborcji! tylko zespół wad który uniemożliwia dziecku dalszy rozwój daje prawo do terminacji ciązy. I nie oceniajcie dziewczyn, które się na to decydują, bo to sa cholernie trudne decyzje.... jest na glównym nawet watek temu poświęcony. łatwo mówić - nigdy nie usunę... ale jeśli wiesz że Twoje dziecko w Twoim brzuchu cierpi, powoli umiera i nie ma szans żyć, to...????? oczywiście to nie pytanie do Ciebie, po prostu taka refleksja... oby nigdy żadna z nas pprzed takimi dylematami nie stanęła ![]() dziękuje za słowa zrozumeinia związane z dziadkiem... czy byłam z nim związana? tak, choc to dziadek tż, ale ja swoich dziadków nie pamiętam... to taki dobry człowiek był, chodził z Marysia na spacery, spędzaliśmy u niego sporo czasu latem, bo z babcią mieszkali w domku, więc uciekalismy do nich z bloków... ehhhh ;( |
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mi sie dzisaj snilo usg i mowil, ze chlopak, ciekawe czy sie spelni ja za 2 lub 3 tyg bede miala II
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypiania część dalsza. Twardo nie pije kawy. Dam radę, nie?
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było, weekend miałam pracowity, głównie zakupowy, całą sobot e spędziłam w Agata Meble, ale bardzo owocnie
![]() A wczoraj porzuciłam na 1 dzień moją dietę antyrefluksową, najadłam się chipsów, muffinków, itp i niestety... wieczorem wymiotowałam kwasem, a potem mnie zaczął boleć przełyk i boli mnie dzisiaj też jak cokolwiek przełykam, nawet ślinę... Myślicie że to może być od rzygów? Bo głupie uczucie dosyć...A co do dobrych wieści - to dzisiaj mam wizytę o 15:45, gdzie będzie badanie przezierności karkowej. Nie jest to jakieś oddzielne genetyczne, jak niektórez Was robiły, ale podstawowe sprawy powinno wykryć, mam nadzieję Także prosze o kciuki![]()
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam czytać wątek i beczałam co te dziewczyny musiały przeżyć, jakie trudne decyzje musiały podjąć. Bardzo smutny wątek
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba pod sufitem by wisiała
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się cieszyłam, że jest lepiej.. znów wymioty, znów nudności, znów ból głowy..
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i muszę powywalać nieużywane rzeczy. |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzisiaj mdli ale opanowałam pawia... i radzę sobie jakoś z mdłościami jedzeniem... jestem dzisiaj w domu to na spokojnie sobie zajadam małe porcje a często- najwyżej polecę do łazienki ale w domu to mi zwisa
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-03-11 o 12:09 |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja za bardzo nie mam czego oprozniac... ale komode dla dzidzi jakos sie wcisnie
wiec kupimy nowa ![]() Tancerka fajny pomysl podsunelas z tymi kartonami mam duzo ksiazek poupychanych po roznych szufladach i zawadzaja... musze tez sobie sprawic takie kartony ile kosztuja w pl i gdzie kupilas?
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
mi ciśnienie najlepiej podnosi wizyta u gina
![]() zjadłam całego pomaranczka i mi dobrze i mnie nie mdli
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-03-11 o 12:12 |
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ponadto staram się tak na nowo ułożyć rzeczy w domu żeby np dokumenty, faktury i papiery z budowy, nasze albumy ślubne i inne nie były nigdy ale to przenigdy w zasięgu ręki bobasa mężowi to chyba mapę będę musiała narysować bo sie nie odnajdzie
|
|
#4224 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam, ja też po usmażeniu kurczaka w przyprawach polewam ale nie dużo ketchupem i mieszam że go nie widać, i ogórki mam kiszone nie konserwowe. Ogólnie polecam a mam też przepis na warstwową z gyrosem, aleeee jest zmiana bo tam idą brokuły na dół, później kurczak w przyprawach, później już kolejności nie znam musiałabym szukać przepisu ale jest pomidor, makaron kokardki, nie pamiętam czy szynka? hm no iiii ser FETA jak ktoś lubi no to pychotka sałatkaCytat:
![]() a i capuccino też dobre i kawę mrożoną kupuję w wakacje.Cytat:
) każdy mówił Leon, Leonek a jemu ciężko może było to powiedzieć i mówił Lelon hehe ale nie długo wsumie i bystrzacha bardzo szybko nauczył się mówić i to właśnie pięknie, bez zdrobnieć, piękne wyraziste r itd ale duuużo bardzo dużo czasu babcia mu poświęcała, czytała, a i lubiał słuchać bajek z płyt, wydaje mi się że to dużo daje i też mam zamiar wziąć z nich przykład ![]() Cytat:
![]() jakie polecasz, jakie lubisz? ![]() a w ogóle to orientujecie ile kofeiny jest np. w tych kapsułkach latte czy np. w mocha? próbowałam wyszukać ale nigdzie nie piszę :/ ale chyba można sobie na taką kawkę pozwolić czasem? Cytat:
bo tak to generalnie nie jest źle, ale wiadomo jak to jest później.... mam właśnie nadzieję że nie będzie się wtrącała że za cienko ubiore dziecko czy że będę chciała iść na spacer. A jest to starsza kobiecina i ze wsi iii no ma taki swój charakterek. Ale no oby było dobrze. Ale najwa,żniejsze właśnie zawsze jest to, żeby facet był po stronie swojej kobiety, niestety matka wtedy już nie jest numerem 1, tylko ja, no zobaczymy.Cytat:
Cytat:
![]() ja mam 18 wizytę i już się nie mogę doczekać!! Cytat:
ewidentnie chodziło o kasę :/Cytat:
Przyjaciółka była teraz w PL na tydzień i tak samo mi opowiadała różne akcje z Polakami czy to na lotniskach czy w samolotach.... porażka jednym słowem i określenie na nich to bydło po prostu :/ a szkoda kurde.... a ona lata 4 razy w roku więc widzi często to wszystko ehhh ja lecąc z nią do Egiptu tak się wstydziłyśmy za Polaków że szok !!! pili już przed wejściem do samolotu, w samolocie tak samo imprezka, śmiechy krzyki, co chwile biegali do ubikacji a w pewnym momencie stewart wyczaił że jedna laska paliła w ubikacji o rany jak ją z☠☠☠ał to szok, ale nei wiem czy ona cokolwiek zrozumiała, bo to byli Egipcjanie i tylko po angielsku się porozumiewali a Ci ludzie jakoś to mieli w dupie ;/ a laska taka nie wzruszona tym, śmiała się.... |
|||||||||
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie na szczęście prawie wszystko przeszło. Weszłam w 15tc i jest coraz lepiej (ja liczę wg usg, a nie wg om- 16t)Czasami mam ból głowy na wieczór. I zgaga już mnie tak nie męczy odpukać..
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba taki wózek będę chciała
mężowi się podoba, rodzicom też kolor czarny opierałam się przez wózkiem, który nie ma pompowanych kół, ale w sumie mieszkam w mieście więc jakiś mega wertepów tutaj nie ma ![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
myślę że powinnaś się zaopatrzyć w jakiś taki choćby najzwyklejszy- nawet nie taki elektroniczny tylko taki tani zwykły, tradycyjny i powinnaś mierzyć ciśnienie bo te bóle głowy to może od tego
i wtedy nie bardzo sobie tabletką pomożesz i innych sposobów trzeba używać... a może wręcz przeciwnie masz za wysokie![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam to, że w takich momentach gdy czuję się źle i chowam się pod kołdrą, przychodzi do mnie moja kicia, robi MIAAUU, mruczy i kładzie się obok
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on to wszystko rozstawia na stole w duzym pokoju a ja potem chodze i sprzatam haha ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- mnie tez sie u lekarza podnosi ale na 140/100 i potem mam skierowanie na holter... |
||
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ostatnio u lekarza 120/60 i to był rekord, bo ostatnio ogólnie jak sama mierzę to mam max 100/50...
a podobno najbardziej spada w 4 miesiącu, w który niedługo wchodzę...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

i to bardzo często
Ona była do samego porodu pewna, że wszystko jest idealnie, że rodzi zdrowe dziecko. Szok przeżyła po porodzie. Ale jak widać Antosia intelektualnie jest zdrowa i rozwija się prawidłowo. No i mobilizuje tysiące ludzi do pomocy

mi sie dzisaj snilo usg i mowil, ze chlopak, ciekawe czy sie spelni ja za 2 lub 3 tyg bede miala II
Myślicie że to może być od rzygów? Bo głupie uczucie dosyć...

chyba w życiu lepszej czekolady nie piłam.
a tacy byli wczesniej fajni...