![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zemsta po zdradzie
Witam. Zdaje sobie sprawę ze temat jest dość delikatny aczkolwiek chciałabym wiedzieć wasza opinie na temat zemsty po zdradzie. Jeśli wasz facet zdradził/bądź zdradza czy zemsta na nim to dobre rozwiązanie? co o tym sadzicie i jeśli tak to w jaki sposób dochodzi do zemsty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zemsta po zdradzie
Najlepszą zemstą jest zakończenie jakiegokolwiek kontaktu i normalne życie. Nie ma sensu mścić się i zniżać do poziomu zdradzającego faceta.
Chyba, że da się wyciąć numer jak w"Och Karol" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem fenomenu zemsty po zdradzie. Jeśli Twój facet zrobił Ci coś takiego to zwyczajnie kopnij go w cztery litery. To będzie najlepsze co możesz zrobić dla siebie, a dla niego przy okazji spora nauczka.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tez tak myślę. zostawić po prostu ze świadomością ze już nigdy nie będę jego i zacząć żyć pełnia życia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie ma sensu się mścić,trzeba odejść z podniesioną głową i nie zniżać się do poziomu zdradzającego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja mam odmienne zdanie
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy miałoby to sens. Może fajnie to wygląda w jakiejś głupkowatej komedii - ale czy w normalnym życiu?
... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
No dobrze, ale teraz pytanie jak sytuacja wygląda.
1. Czy facet nas zdradził i pozostajemy dalej z nim w związku, tylko postanawiamy się zemścić? 2. Czy facet nas zdradził, zostawiamy go samego i w ramach poprawy samopoczucia myślimy nad ewentualną zemstą?
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
2. Skoro zostaje sam, to po co sie mscic? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A nie było już takiego wątku? Poszukajcie
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ta druga opcja. sytuacja wyglada tak ze 3 lata ponad jestesmy razem. no i w listopadzie mielismy tak aprzerw. w sumie to sypalo to sie juz od roku ale zrobilismy sobie przerwe na 3 tygodnie i on niby wszystko zrozumial sie zminil itd. ale odkrylam ze od czasy kiedy z nim jestem 2 razy mnie zdradzil (w senise ze sie przespal z ninymi) nie licze juz rzeczy typu jedzie sobie na impreze i obmacuje inne, podczac gdy ja siedze w domu lub jestem w pracy. mniejsza o to. jedyne co chce by poczul sie tak zraniony jak ja przez ten czas... myslalam zebys pociac mu wszystkie koszule i koszulki.. wyjsc rano z domu bez slowa i juz nigdy go nie zobaczyc... kedys obiecywalam sobie ze urwe jaja za takie cos.. ale po co mi jego jaja skoro po tych jego przygodach nawet juz mnie zaspokoic nie moze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli ktoś mnie zdradził, to przekreślam jego i to co było między nami. Odchodzę, więc po co mam się mścić.
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A zemsta jest dla mnie upokarzająca i nie warto się poniżać dla drania.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja mojego zostawiłam, zakazałam jakiegokolwiek szukania kontaktu ze mną, co prawda nie rozstaliśmy się w kłótni, ale powiedziałam, że jak będę gotowa to moze kiedyś się z nim umówię na niezobowiązujące spotkanie, ale to on ma czekać na moją wiadomość + zaczęłam żyć swoim życiem, odnowiłam stare koleżeństwa, zaczęłam uprawiać sport, przeszłam na dietę, poświęcam się swojej pasji, którą odnalazłam dzięki rozstaniu. Myślę, że zamiast mścić się na byłym - postaw na siebie.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
juz to zrobilam. zaczynam cwiczenia by ulepszyc troche swoje cialo i zrobic cos wiecej dla siebie. niech widzi co traci i niech mu zal dupe sciska! a co! a przeciez na nim nie konczy sie swiat. nie on to ktos inny. chociaz szczerze to teraz nie chce zadnych zwiazkow ale kiedys na pewno znajdzie sie ktos o wiele lepszy niz on.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że najlepszą "zemstą" będzie to, kiedy zobaczy cię gdzieś na ulicy- radosną, uśmiechniętą, pewną siebie i z głową podniesioną wysoko a gdy go miniesz tylko się uśmiechniesz z politowaniem że on musi się dowartościować obmacując tyle tyłków ile się da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A po co się w ogóle mścić na kimś, kto dopuszczając się zdrady pokazał, że nie jest godny aby nam buty czyścić? Po co mścić się na takim "nic"?
Po co nagle zaczynać nadmiernie dbać o siebie żeby coś pokazać facetowi? Dla mnie to jedynie sygnał - nie przetrawiłam tego ci mi zrobiłeś, zwróć na mnie uwagę!!! Według mnie najlepszą możliwą reakcją jest brak reakcji poprzedzony spokojnym zakończeniem związku. Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2013-03-11 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że nie powinno się mścić bo jest to zniżanie się do poziomu zdradzającego. Ale wiem też, że jestem złym człowiekiem i w sytuacji, kiedy zostałabym skrzywdzona nie dotrzymałabym swoich ideałów. Z przyjemnością wystawiłabym delikwentowi walizki z wszystkimi jego rzeczami z dodatkiem dużej ilości farb olejnej, tak żeby już nic nie odratował (tylko najpierw skonsultowałabym się z prawnikiem, czy nie może wnieść za to przeciwko mnie oskarżenia).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Najlepszą zemstą jest pokazanie mu, jak szczęśliwa jesteś bez niego oraz ignorowanie prób kontaktu z Tobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja bym się nie mściła. Kopnęłabym w cztery litery, a potem zadbała o własne dobre samopoczucie, gdyby była okazja - także jakimś flirtem czy randkowaniem. Ale nie po to, by dopiec byłemu, tylko żeby MNIE było miło. Dla mnie takie ostentacyjne ,,zemsty" po zdradzie są śmieszne, gorzej, jak odbywają się kosztem osoby trzeciej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
.
|
najlepsza zemsta to kopnięcie faceta w tyłek na do widzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ReklaMO(D)żerca.
|
wytłumaczy mi któraś, czemu kobiety tak często po rozstaniu "biorą się za siebie" ? ćwiczą, zmieniają fryzury, dbają bardziej o to, jak wyglądają ? Po co pokazywać tak facetowi co stracił skoro on nie to stracił, a dziewczynę, która wcześniej nie robiła tego wszystkiego ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pytanie co by zrobila z "moim" "facetem" - odpowiem po pierwsze juz nie moj, po drugie czy facet to trzeba zapytac tamtej pani. A co do zemsty to byla chyba taka lektura w szkole (Fredro?) teraz wole czytac inne ksiazki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.