Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 18:17   #2641
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Gdzieś mi obiło się o uszy, że nie wolno prasować pieluszek, bo tracą chłonność. Ale może źle się obiło
to by było dziwne bo kiedyś głównie prasowali.. gotowali i prasowali..
Musiałam wyprasować bo wygladały po praniu jak by ktos je przemielił i wypluł..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:18   #2642
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
to super ja też już odliczam do tego 18 dzisiaj mnie ten ból brzucha przeraził i myślałam tylko PROSZĘ jeszcze tydzień, więc do przyszłego poniedziałku się nie ruszam
mnie tak wczoraj bolało jak z Gliwic jechaliśmy. w Katowicach to już chciałam powiedzieć żeby jechał prosto do szpitala bo takiego bólu nie miałam jeszcze. ale w domu położyłam się i przeszło...
boli Cię jeszcze? mi na taki ból pomagają leki rozkurczowe.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:18   #2643
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
że niby mój syn mało męski?

choć coś tam jem ale nie za dużo
Nasi chłopcy po prostu będą grzeczni, a nie naładowani mięchem

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To moja mała będzie rozrabiaką "wybij okno"
No cóż, wypadło na Ciebie
Stary 2013-03-11, 18:18   #2644
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A to spoko. Bo to chyba Ty miałaś te dylematy ze zużyciem wody itp. prawda?

A ja lubię zmywać naczynia, nawet bardzo, no ale mam zmywarkę, więc ta przyjemność mnie omija
Bardziej o prąd Bo o ile w ciągu roku za wodę płacimy grosze, to za prąd bardzo dużo, a mamy szambo, więc wypompowywanie i wywożenie go to dodatkowe koszta.

Cytat:
dzisiaj cały dzień leże, bo od rana boli mnie brzuch jak na okres dobrze, ż jutro wizyta, macie też tak, że od leżenia na boku bolą was biodra, bo dzisiaj przez to pół nocy nie spałam i tylko sie kręciłam z boku na bok przekładając tego zawalastego rogala

ja mam 4 zestawy tych próbek, 1 przyszły, a 3 ze sr , ale nie wiem, czy zauważyłyście, że na nich mnie ma daty ważności i choćby z tego powodu nie dawałabym tego dziecku, druga sprawa to taka, że j&j to sama chemia i płyn do kąpieli uczulił męża więc co dopiero noworodka

ten film jest gorszy niż jakiś najstraszniejszy horror i jak teraz leci w tv i ktoś go włączy to każe wyłączać mam traumę po zobaczeniu tego i nigdy wiecej za duzo emocji jak na jeden raz
U mnie niestety zaczęło się przed ciążą - ból bioder.
Miałam robioną scyntygrafię, ale nic złego nie wyszło, jedynie torbiel na kości łonowej, a ortopeda stwierdził, że to od kręgosłupa.
Teraz w ciąży też bolą, ale to od dłuuugiego leżenia.
Gorzej z żebrami

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:19   #2645
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny - nic nie nadrabiam - nie mam siły - właśnie wróciłam z małą ze szpitala. Wylądowałyśmy w sobotę.
Dostała 10 kroplówek i dziś postanowili nas wypuścić.
Na oddziale dziecięcym masakra-tyle dzieci jest chorych
oo cholercia
a co się stało? Biedna Z.
dużo zdrowka dla Małej

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

STRESZCZENIE (takie na szybko):
to tak z grubsza bo z ciensza nie zapamiętałam
1. Axella walczy z tztem o pozbycie się psa.. W mieszkaniu jest beagle i jest strasznie głupi, je wszystko co się podwinie i na wszystkich szczeka.. a właściciel nie wyraził zgody na przebywanie zwięrzaka..
2. BYło czy będziecie mieli kosz na oddzielne pranie dla malego
3. Doszły nowe mamusie - witamy!!
4. Było o prasowaniu - czy prasujemy czy nie ciuszki no i czy pierzemy wszystko az po rożek..
5. Aas walczy z dieta cukrzycową, cukrzycy się już pozbyła diety jeszcze nie..
6. Było o piciu soku buraczanego, że w burakach malo się żelazo wchłania..
7. Było o sesjach brzuszkowych - co nam sie podoba co nie..
8. Pawie wrzuciła piękny sensorek, który zrobiła..
9. A Axella też wrzucała swoje zdjęcie, ale nikt nie wierzył ze to ona:p
10. Dziewczyny dalej walczą z remontami, inne z analitykami by dostać kredyt..
A i zapomniałam o gorącym temacie
11..Karmienie w miejscach publicznych..
12. O dniu Kobiet- czy składali zyczenia i co dali TŻci..
powtórzę się- JESTEŚ MISTRZYNIĄ STRESZCZEŃ !!!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Kosmetyki AA- naturalne i antyalergiczne- ściema jak nic

a mnie kiedyś uczuliła oliwka w żelu Johnsona (a również nie mam skłonności do alergii) nie kupujcie tego dla swoich dzieci!!
ogólnie johnsons to wielkie g*wno sama chemia, na pewno nie dla maluszków
x lat temu jak nie interesowały mnie składy kosmetyków to używałam tej oliwki w żelu i bardzo ją lubiłam zapach ma piękny.. ale ogólnie to tragedia

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wypakowaliśmy wózek - jest cuuudny zakochałam się, już mogę iść z nim na spacer
spacerówka się rozkłada praktycznie na płasko - wiem że były różne zdania na ten temat.
gondolkę i spacerówkę wpina się w sekundę, bez adapterów.
wszystkie bajery w komplecie typu moskitiery itp poza śpiworkiem do spacerówki.
fotelik Recaro też jest piękny

super, czekamy na fotki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:20   #2646
szczesliwa25
Rozeznanie

vvgh - ja też czekam na chłopca i też mnie wcale do mięsa nie ciągnie, znacznie bardziej do ryb,

ash - bo widzę że jesteś tu ekspertką od wielorazowych pieluch, powiedz mi proszę bo już się trochę gubię co mam kupić i ile żeby chociaż spróbować - najlepiej po prostu jeśli możesz wklej mi link do jakiegoś sklepu i tych artykułów lub szczegółowo napisz, bo widziałam już otulacze, wkładki, majtki wielorazowe, pieluchy, zdurniałam co do czego i po co..

np. czy do otulacza wsadza się wkładkę? wkładkę i pieluszkę? samą pieluszkę?

będę po stokroć zobowiązana
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:22   #2647
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Właśnie widziałam reklamę, że jutro w wyborczej o dłużyszm macierzynskim i becikowym...

Kto oglądał w sobotę O matko!? Kiedy wogole są powtorki??
Ja będę dziś oglądać o 19:05 JUż sie nie mogę doczekać uwielbiam tą Bosacką

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:22   #2648
lonely_lady
Zakorzenienie

ja dzisiaj cały dzień siedzę sama..
Tż musiał wyjechać
ale zostawił nam czekoladki i karteczkę - ajj.. On jest taki kochany
oczywiście mam zakaz wychodzenia z domu i nakaz odpoczywania
więc jak przystało na posłuszną Żonkę zaszyłam się w łóżku przed tv i szyję ŻYRAFKĘ
jejjj... jak fajnie tak się polenić

Stary 2013-03-11, 18:25   #2649
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
vvgh - ja też czekam na chłopca i też mnie wcale do mięsa nie ciągnie, znacznie bardziej do ryb,

ash - bo widzę że jesteś tu ekspertką od wielorazowych pieluch, powiedz mi proszę bo już się trochę gubię co mam kupić i ile żeby chociaż spróbować - najlepiej po prostu jeśli możesz wklej mi link do jakiegoś sklepu i tych artykułów lub szczegółowo napisz, bo widziałam już otulacze, wkładki, majtki wielorazowe, pieluchy, zdurniałam co do czego i po co..

Na pierwszej stronie masz linki do pieluszek wielorazowych i dosyć obszerny opis lublany
Ja planuje kupić "zestaw testowy" z linka i potem zamówic to co mi najbardziej odpowiada..

Wojtek
Stary 2013-03-11, 18:26   #2650
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
do mnie tez doszly i wlasnie zuzylam hehehheheh na mlodym nie chce probowac, z tego co wiem to ma najwieksze szanse na uczulenie ....
pewnie cala wyprawke zamowilas..... ja nie umiem negocjowc heheh ani targowac sie hehe
to dobrze wiedzieć, że johnson uczula... ehh no to nie wiem teraz
tak, całą wyprawkę u 5 sprzedawców wszystkie artykuły higieniczne, pieluchy i inne pierdółki, razem z przewijakiem z wanienką (komoda Ceba) i łóżkiem z całym wyposażeniem daliśmy 1700 zł z hakiem...
brakuje tylko wózka
ja też nie negocjowałam tylko tu któraś mi podpowiedziała że miała za darmo wysyłke i gratisy a ja glupia dałam za kuriera i nawet do głowy mi nie przyszło żeby negocjować i napisałam do nich maila że licze na jakieś gratisy,

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-03-11 o 18:34
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:27   #2651
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja dzisiaj cały dzień siedzę sama..
Tż musiał wyjechać
ale zostawił nam czekoladki i karteczkę - ajj.. On jest taki kochany
oczywiście mam zakaz wychodzenia z domu i nakaz odpoczywania
więc jak przystało na posłuszną Żonkę zaszyłam się w łóżku przed tv i szyję ŻYRAFKĘ
jejjj... jak fajnie tak się polenić
Kochany mężuś A pokaż żyrafkę!
Stary 2013-03-11, 18:28   #2652
salviae
Zadomowienie

Cytat:
mnie tak wczoraj bolało jak z Gliwic jechaliśmy. w Katowicach to już chciałam powiedzieć żeby jechał prosto do szpitala bo takiego bólu nie miałam jeszcze. ale w domu położyłam się i przeszło...
boli Cię jeszcze? mi na taki ból pomagają leki rozkurczowe.
Już teraz bardzo delikatnie, a też zaczęło się po wycieczce samochodem, wzięłam dodatkową dawkę magnezu i fenoterolu, mam nadzieje, że jutro już przejdzie no i jutro wizyta więc się okaże czy coś złego się dzieje
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:28   #2653
vvgh
Wtajemniczenie

Mój mężuś zamruczał coś przez sen, zarzucił sobie rękę na czoło i śpi w jakiejś takiej dziwnej pozycji
Stary 2013-03-11, 18:28   #2654
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
bo elastyczną się łatwiej wiążejak się oswoję z maluszkiem i w ogóle wiązaniem to przejdę na tkaną, pewnie kwestia kilku dniz lalką wiązaliśmy.
No co Ty, kupisz elastyczną na kilka dni? Myślę, że jeśli planujesz nosić głównie w tkanej to spokojnie się i na niej szybko nauczysz wiązać, a elastyczna w tym wypadku to zbędny wydatek

My kupujemy tkaną (jeszcze to potwierdzę po testach, ale raczej tu się wiele nie zmieni). A w prezencie dostaniemy takie nosidło:
http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne
które będziemy używać już później, po 6 m-cu życia. I pewnie głównie mąż będzie preferował nosidło, bo do mnie chusta wciąż przemawia bardzo
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:30   #2655
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co u niego zamawiałaś?? JA chcę zrobić u niego duże zakupy i odebrać osobiście.
r_p77
Tetra - pieluszki tetrowe 40x80 mini pieluchy x3
Krem pielęgnacyjny BAMBINO z pentanolem 150ml.
Medela herbatka ekspresowa BOCIANEK na laktacje
Pieluchy tetrowe - pieluszki 70x80 PDWÓJNIE TKANE x8
Avent ortodontyczny smoczek uspokajający
AVENT VIA pojemniki 180ml na pokarm pokrywka x3
Czapeczka PILOTKA - czapka dla niemowląt bawełna x3
Krem ochronny BAMBINO z tlenkiem cynku 150ml.
AVENT Airflex smoczek silikonowy na butelke 1szt. x2
Kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe MEGA PROMOCJA x2
Gryzak, gryzaczek z grzechotką BabyOno
ZABAWKA EDUKACYJNA GRZECHOTKA SZTANGIELKA
Chusteczka flanelowa do pielęgnacji niemowląt x2
Ochraniacz na materac pod prześcieradło 90x70
Pieluchy pieluszki flanelowe 70x80 - GRUBA FLANELA x2
NUK płyn do mycia butelek i smoczków 380ml HIT
Sudocrem - krem na odparzenia odpieluszkowe 125g
Philips Avent butelka antykolkowa 260ml + smoczek
Gaziki nasączone do pielęgnacji pępka niemowląt 10
Bezpieczny komplet do paznokci 3cz. SUPER CENA!!!
Ziaja Nuno maska z zielona glinką przeciw pryszczo
Podkłady do przewijania, na łózko do szpitala x2
Podkłady do przewijania Bella Panda 10szt.
Ochraniacz na materac pod prześcieradło 60x120
Philips AVENT szczotka do butelek i smoczków

resztę u gapa kids i rodzyneczek, bo wybierałam wg niższych cen a są spore różnice u rożnych sprzedawców a wyszło u kilku i tak, bo nie każdy wszystko miał. a te rzeczy jeszcze nie przyszły... mam nadzieje, że jutro dotrą bo cała reszta juz przyszła
Stary 2013-03-11, 18:33   #2656
Tity
Zakorzenienie

candace zdrówka dla córci...co się jej stało? Eh, mój mały od 2 tygodni też chory i od dzisiaj antybiotyk dostał, bo ma zapalenie oskrzeli ostatecznie....:/ Zaraził się ode mnie, ja właśnie kończę antybiotyk...
ada ja też mam problemy ze spaniem, ale głównie rano, czasami się po 4 budzę i już nie zasypiam...eh

No i dzisiaj byłam u lekarza. Lekarz stwierdził, że szyjki to ja już prawie nie mam..... pewnie od kaszlu...co prawda jest zamknięta, ale uważać na siebie mam. Mały ma już ok 1,7 kg, więc nieźle. Leci 31 tydzień. Znowu nianię muszę wziąć na parę godzin dziennie bo przy moim 2-latku nie wyrabiam...a jeszcze obrona mnie w kwietniu czeka.... mam nadzieję, że doczekam...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:37   #2657
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No i dzisiaj byłam u lekarza. Lekarz stwierdził, że szyjki to ja już prawie nie mam..... pewnie od kaszlu...co prawda jest zamknięta, ale uważać na siebie mam. Mały ma już ok 1,7 kg, więc nieźle. Leci 31 tydzień. Znowu nianię muszę wziąć na parę godzin dziennie bo przy moim 2-latku nie wyrabiam...a jeszcze obrona mnie w kwietniu czeka.... mam nadzieję, że doczekam...
nie zaproponował krążka??

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:37   #2658
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i powiem Wam przy okazji że prawdopodobnie uda mi się dostać odprawę z pracy, zasiłek macierzyński i jak dobrze pójdzie to może ten roczny macierzyński do tego dziś pół dnia wisiałam na telefonie z kadrami i zus-em. tylko jeszcze tydzień nie mogę urodzić
oo to super wiadomości. Oby się udało
a z tym rodzeniem to wstrzymaj się jeszcze troszkę dłużej niż tydzień

Cytat:
Dziewczyny z tego co ja wiem, to wiązanie typu kieszonka oraz kołyska są odpowiednie do noszenia noworodka

jest jeszcze dosyć podobne wiązanie koala, ale je można stosować jak dziecko już samodzielnie podtrzymuje główkę.

Najlepsza jest kieszonka dla takiego maluszka- odpowiednio podtrzymuje kręgosłup oraz ustawia nóżki w pozycji "żabki"
Kołyska jest fajna np do karmienia piersią albo do usypiania malucha

a i na all jest opcja kupna chusty tkanej razem z elastyczną Nati w bardzo rozsądnej cenie .
Jak chcecie to wrzucę link
czyli jednak na początek najlepsza kieszonka dzięki
a linkiem oczywiście nie pogardzimy, ja jeszcze nie kupiłam chusty

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kochany mężuś A pokaż żyrafkę!
]jeszcze nie skończona i właśnie się kapnęłam że źle tasiemki wszyłam, muszę poprawić

Stary 2013-03-11, 18:38   #2659
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
r_p77
Tetra - pieluszki tetrowe 40x80 mini pieluchy x3
Krem pielęgnacyjny BAMBINO z pentanolem 150ml.
Medela herbatka ekspresowa BOCIANEK na laktacje
Pieluchy tetrowe - pieluszki 70x80 PDWÓJNIE TKANE x8
Avent ortodontyczny smoczek uspokajający
AVENT VIA pojemniki 180ml na pokarm pokrywka x3
Czapeczka PILOTKA - czapka dla niemowląt bawełna x3
Krem ochronny BAMBINO z tlenkiem cynku 150ml.
AVENT Airflex smoczek silikonowy na butelke 1szt. x2
Kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe MEGA PROMOCJA x2
Gryzak, gryzaczek z grzechotką BabyOno
ZABAWKA EDUKACYJNA GRZECHOTKA SZTANGIELKA
Chusteczka flanelowa do pielęgnacji niemowląt x2
Ochraniacz na materac pod prześcieradło 90x70
Pieluchy pieluszki flanelowe 70x80 - GRUBA FLANELA x2
NUK płyn do mycia butelek i smoczków 380ml HIT
Sudocrem - krem na odparzenia odpieluszkowe 125g
Philips Avent butelka antykolkowa 260ml + smoczek
Gaziki nasączone do pielęgnacji pępka niemowląt 10
Bezpieczny komplet do paznokci 3cz. SUPER CENA!!!
Ziaja Nuno maska z zielona glinką przeciw pryszczo
Podkłady do przewijania, na łózko do szpitala x2
Podkłady do przewijania Bella Panda 10szt.
Ochraniacz na materac pod prześcieradło 60x120
Philips AVENT szczotka do butelek i smoczków

resztę u gapa kids i rodzyneczek, bo wybierałam wg niższych cen a są spore różnice u rożnych sprzedawców a wyszło u kilku i tak, bo nie każdy wszystko miał. a te rzeczy jeszcze nie przyszły... mam nadzieje, że jutro dotrą bo cała reszta juz przyszła
jak wyszukać tych dwóch pozostałych sprzedawców tych gapa kods.... ;D bo od r_p77 już mam listę a kilku rzeczy brakuje

A powiedzcie dziewuszki w jakim proszku pierzecie ciuszki? lovela?jelp? dzidziuś?
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:39   #2660
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny z tego co ja wiem, to wiązanie typu kieszonka oraz kołyska są odpowiednie do noszenia noworodka

jest jeszcze dosyć podobne wiązanie koala, ale je można stosować jak dziecko już samodzielnie podtrzymuje główkę.

Najlepsza jest kieszonka dla takiego maluszka- odpowiednio podtrzymuje kręgosłup oraz ustawia nóżki w pozycji "żabki"

a i na all jest opcja kupna chusty tkanej razem z elastyczną Nati w bardzo rozsądnej cenie .
możesz wrzucić linka? choć ja nie chcę kupować elastycznej używanej, bo one się naciągają i już nie są takie "fajne"
Stary 2013-03-11, 18:39   #2661
vil84
Wtajemniczenie

esh wiedziałam żeby zrobić zdjęcia samemu. no nic, póki co mężowe fotki
https://picasaweb.google.com/1025024...65118561/Pokoj

na początku stare fotki.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:39   #2662
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

antoinettee- bardzo zgrabny brzuszek
dziękuje

Cytat:
szprychy

chciałam na bieżąco to mnie mąż przeganiał bo się uczył obsługi
haha a jak mu teraz powiedziałam o zdjęciach to łaskawie zaproponował że zrobi zdjęcia ale nie sprząta dziś polazł robić, zobaczymy co z tego wyjdzie. ja leżę bo dużo dziś dreptałam i już brzucha nie czuje.

aaa i powiem Wam przy okazji że prawdopodobnie uda mi się dostać odprawę z pracy, zasiłek macierzyński i jak dobrze pójdzie to może ten roczny macierzyński do tego dziś pół dnia wisiałam na telefonie z kadrami i zus-em. tylko jeszcze tydzień nie mogę urodzić
Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło po Twojej myśli ;-)

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ogólnie johnsons to wielkie g*wno sama chemia, na pewno nie dla maluszków
x lat temu jak nie interesowały mnie składy kosmetyków to używałam tej oliwki w żelu i bardzo ją lubiłam zapach ma piękny.. ale ogólnie to tragedia

super, czekamy na fotki
Mam w domu całą nie otwartą oliwkę w żelu tego Johnsona. Kupiłam i po kilku dniach na forum tutaj przeczytałam, że to taki syf Nie wiem co z nią zrobić
Odkąd zaczęłam używać oliwek i emulsji Rossmanowskich skończyły się problemy z pękającymi naczynkami na brzuchu i oby już tak zostało
Stary 2013-03-11, 18:40   #2663
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam 4 zestawy tych próbek, 1 przyszły, a 3 ze sr , ale nie wiem, czy zauważyłyście, że na nich mnie ma daty ważności i choćby z tego powodu nie dawałabym tego dziecku, druga sprawa to taka, że j&j to sama chemia i płyn do kąpieli uczulił męża więc co dopiero noworodka
aha...

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a wlasnie tez musze wysłac, bo dla siebie lubię j&j, jak mówicie że dla dziecka nie są dobre, to wezmę próbki dla siebie
no to nieźle... a niby taka super firma.. ehh w takim razie na sobie wypróbuję

a co sądzicie o firmie Ziaja, Linomag, Nivea i Bambino??
z Ziaji wziełam płyn z oliwką do kąpieli i samą oliwkę (jeszcze nie wiem czy będę używać oliwki najwyżej na sobie), z Linomagu mam zasypke i krem, z Nivea chusteczki a z Bambino dwa kremy, w tym jeden z tlenkiem cynku.
Wczoraj weszłam na jakąś stronke gdzie dziewczyna zrobiła przegląd tych wszystkich chemikaliów i wyszło że nie sa najgorsze ale że syf generalnie;/ i teraz mam wątpliwości..wg jej analizy wyszlo że zostaje tylko seria z Rossmana ta niemiecka. Obecnie mam tylko oliwke z tej firmy..
Stary 2013-03-11, 18:40   #2664
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A mi jest po prostu niedobrze, jak czuję mięso. Jak ktoś smaży czy coś....matko... Dziś mama mi dała kawałeczek klopsa, pomyślałam "Ok, spróbuję", ale jak się nachyliłam nad nim nad talerzem, to go szybko psu rzuciłam, bo myślałam, że dam pawia na talerz A niby mięsa się nie lubi jak się jest w ciąży z dziewczynką. Oj Jurek, Jurek
To kolejna bujda ciążowa, bo ja mogłabym mięso jeść do każdego posiłku

Cytat:

wklejaj

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to by było dziwne bo kiedyś głównie prasowali.. gotowali i prasowali..
Musiałam wyprasować bo wygladały po praniu jak by ktos je przemielił i wypluł..
A jednak to prawda, mówią o tym na każdym forum pieluszkowym. Prasowanie zminiejsza chłonność. A kiedyś się w ten sposób z zarazkami walczyło więc nie było wyjścia. Dziś nie trzeba, pralka wystarczy Ale Ty nie będziesz tej flaneli używać do pieluszkowania więc prasować możesz bez uszczerbku na jakości

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

Są lepsze ekspertki na wątku w kwestii pieluchowania ale chętnie Cię pokieruję na pierwszą stronę, tak jest link do wypowiedzi dziewczyn o pieluszkach Poza tym polecam forum chusty.info - skarbnica wiedzy

Ja planuje zacząć od takiego zestawu:

pieluszki tetrowe x 50 (140g)
pieluszki flanelowe x 5
otulacze newborn/kieszonki x 2 (?)
otulacze x 5
kieszonki x 5 (mam 9 ale to dlatego, że kupiłam w zestawie)
wkłady bambusowe 100% x 10
wkłady bambus + mikrofibra x 10
wkłady polarkowe 'sucha pieluszka' x 20
papierki na kupki x 2op
antybakteryjny dodatek do prania
mydło odplamiające
wiaderko na pieluchy
zapinki snappy x2
olejek z drzewa herbacianego
woreczek na pieluszki x 2

Choć może to się jeszcze zmodyfikować
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:42   #2665
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż, wypadło na Ciebie
Tylko ciekawe po kim, bo my w sumie byliśmy grzeczni
Cytat:
Fajny, podoba mi się czarny bo taki z białym akcentem
A tam w łóżku śpioszek to ty?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:42   #2666
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

na początku stare fotki.
kurcze ale fajowy ten wózek nie no ja już na bank jedo kupuje
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:42   #2667
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wyszukać tych dwóch pozostałych sprzedawców tych gapa kods.... ;D bo od r_p77 już mam listę a kilku rzeczy brakuje

A powiedzcie dziewuszki w jakim proszku pierzecie ciuszki? lovela?jelp? dzidziuś?
gapa_kids
WINDI KATETER REKTALNY 1 SZT NAJLEPSZY NA KOLKĘ
PODKŁAD CERATA PIELUCHO-CERATKA FLANELOWA 50X120
CHUSTECZKI NIVEA BABY SOFT&CREAM
BABYONO SZCZOTKA NATURALNE MIĘKKIE WŁOSIE GRZEBYK
NUBY ASPIRATOR GRUSZKA DO NOSA I UCHA 0m+
LINOMAG KREM BOBO A+E OD PIERWSZYCH DNI ŻYCIA
MAJTKI SIATKOWE SENI M / L WIELORAZOWE PO PORODZIE
PIELUCHO-CERATKI FLANELOWE 50X60 PODKŁADY MILUSIE x2
BIAŁY JELEŃ MYDŁO MYDEŁKO 500ml HIPOALERGICZNE
LINOMAG ŻEL DO MYCIA CIAŁA I GŁOWY 2w1
HIT! SPRAY DO NOSKA A NOSEFRIDA OD 1 DNIA ŻYCIA
PIELUCHY PIELUSZKI TETROWE 60X80 TETRA 10 SZTUK !!
PŁATKI KOSMETYCZNE DZIDZIUŚ CLEANIC 60 szt COTTON
NUBY GRYZACZEK DO PODAWANIA POKARMU NIBBLER KOLORY
JEDNORAZOWE NAKŁADKI SEDESOWE 12 SZTUK W ETUI
ZIAJKA ZIAJA KREM DLA NIEMOWLĄT DO BUZI 50 ml
CHUSTECZKI DO HIGIEMY INTYMNEJ BELLA MEDICA 10 szt
HIT! PODUSZKA DLA MAMY PRZED I PO PORODZIE TY I MY
MATEX POKROWIEC NA PRZEWIJAK FROTTE KOŁYSKA WÓZEK
FOLIA PRZECIWDESZCZOWA NA FOTELIK NOSIDŁO SUPER !
ZIAJKA LANO-MAŚĆ PIELĘGNACJA BRODAWEK SUTKOWYCH
SENI PODKŁADY PODKŁAD DO SZPITALA 90X60 5 SZT
BABYONO POJEMNIK NA KAŻDY SMOCZEK SERDUSZKO BPA 0%
LINOMAG PUDER OD PIERWSZYCH DNI ŻYCIA
ZIAJKA OLIWKA DLA DZIECI I NIEMOWLĄT 270 ml HIT
TERMOOPAKOWANIE BABYONO POJEDYNCZE PASUJE DO AVENT
PODKŁADY HIGIENICZNE POPORODOWE10 SZT BELLA MAMMA
AKUKU GRZECHOTKA EDUKACYJNA 2 WZORY SUPER
ZAWIESZKA SMYCZ DO SMOCZKÓW 4 WZORY BABYONO
PHILIPS AVENT LAKTATOR NATURAL + GRATISY DLA MAMY
CLEANIC PATYCZKI DLA DZIECI 60 PROFILOWANE KINDII
AVENT POJEMNIK POJEMNIKI VIA 240 ml POKRYWKI
KOMPRESY GAZIKI NIEJAŁOWE 5 X 5 cm 100 SZTUK
TERMOMETR KĄPIELOWY ŻÓŁTA ŻYRAFKA BABYONO
KOMPRESY GAZIKI JAŁOWE DO UCZU I PĘPKA 5 SZTUK x10
MATA MATERAC MATERACYK DO KAPIELI + 2GĄBKI GRATIS
ZIAJKA PŁYN DO KĄPIELI NATŁUSZCZAJĄCY 370ml
rodzyneczki
RAJSTOPKI dziewczęce ŻAKARDOWE kolory r.68-74 YO!
AVENT ortodontyczny smoczek uspokajający 0-6m 1szt
FRIDA Aspirator do noska NAJLEPSZY plus 4 FILTRY
MYDŁO do kąpieli w płynie BĄBELKOWA COLA Ziaja
SUSZARKA DO BUTELEK SMOCZKÓW Canpol NOWOŚĆ
SZCZOTECZKA do zębów na palec BABYONO + etui
Śliczna OPASKA Z KWIATUSZKIEM biała różowa NEW
GRYZAK DZIĄSEŁKO skuteczny 0%Bpa BABYONO tanio
OTULACZEK PO KĄPIELI okrycie Z KAPTUREM TyiMy
Grzechotka WELUROWA KWIATUSZEK mięciutka *1146
SMOCZEK Z TERMOMETREM dźwiękowy HIT!- termometr
Avent BUTELKA 330 ML + smoczek + przykrywka 0%Bpa
FILTRY Zestaw filtrów do aspiratora FRIDA 10sztuk x3
JOHNSON'S BABY Wkładki LAKTACYJNE 2x50szt=100SZTUK
MAJTKI poporodowe M/L 5 szt CANPOL 9/600 TANIO!

ja mam Jelp taki mały na próbę i dzisiaj dostałam gratis z Jelpa płyn do płukania więc fajnie sie złożyło
Stary 2013-03-11, 18:45   #2668
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
wypakowaliśmy wózek - jest cuuudny zakochałam się, już mogę iść z nim na spacer
spacerówka się rozkłada praktycznie na płasko - wiem że były różne zdania na ten temat.
gondolkę i spacerówkę wpina się w sekundę, bez adapterów.
wszystkie bajery w komplecie typu moskitiery itp poza śpiworkiem do spacerówki.
fotelik Recaro też jest piękny
superr fote dswajjjj
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
to dobrze wiedzieć, że johnson uczula... ehh no to nie wiem teraz
tak, całą wyprawkę u 5 sprzedawców wszystkie artykuły higieniczne, pieluchy i inne pierdółki, razem z przewijakiem z wanienką (komoda Ceba) i łóżkiem z całym wyposażeniem daliśmy 1700 zł z hakiem...
brakuje tylko wózka
ja też nie negocjowałam tylko tu któraś mi podpowiedziała że miała za darmo wysyłke i gratisy a ja glupia dałam za kuriera i nawet do głowy mi nie przyszło żeby negocjować i napisałam do nich maila że licze na jakieś gratisy,
o i dobrze tsk tez bym napisala heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:47   #2669
Paulina 87
Wtajemniczenie

vil84
ten wózek macie nowy??? ładny. ale ci zazdroszcze że już łożeczko złożone i pokoik urządzony, a my w rozsypce, na wiosnę (marzec-kwiecień) dopiero będziemy malowanie robić.. nie wiem jak sie tż wyrobi ze wszystkim no ale to juz jego głowa w tym

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-03-11 o 18:48
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:48   #2670
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja prałam w loveli, ale kupiłam bo akurat takie na allegro kupiłam, bez jakiś specjalnych analiz

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości