|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Hej!
Zacznę od tego, że piękne pościelki wybieracie za dzisiejsze wizyty i wyniki! Będzie OK Wczoraj odpadłam. Od południa zaczęła mnie boleć głowa tak, że przed 20 już spałam, a obudziłam się przed 7. Nawet nie miałam tego głupiego apapu, żeby łyknąć Mam pytanie a propos testu podwójnego: mój gin po usg powiedział, że nie widzi potrzeby badania krwi, ale jeśli chcę, to mogę. Ja chyba sobie to odpuszczę. A Wy?Ps. Zjadłam lody i niedobrze mi :/
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-03-11 o 18:17 |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
docelowo oddajemy dzieciom sypialnie, ale i tak przez jakies pol roku bedzie z nami w salonie spalo. z pierwsza corka od poczatku byla u nas w sypialni.
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy trzypokojowe mieszkanie, a pokój "dziecięcy" jest teraz pokojem Męża, gdzie ma swoje komputery i inne badziewie
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, nie wiem czy zdołam ponadrabiać zaległości, nie było mnie chyba z tydzień..
Przeczytałam pare stron na szybko i widzę że ruszył szał zakupowy ;> Nie pojawiałam się bo mam mało czasu i dużo obowiązków, z tż wszystko się sypie i zmierza ku końcowi.. Nic się nie zmieniło, nie pomaga w domu i na dodatek w ogóle nie liczy sie ze mną ani dzieckiem, ubliża mi, krzyczy.. Mam dość, coraz bardziej dociera do mnie że nie mogę wiązać życia z takim człowiekiem.. Nie wiem już co robić, cały czas jestem zmartwiona, przysłania mi to radość ciąży, nie mogę skupić się na dziecku i sobie.. Nie chce dłużej zanudzać i poruszać przykrych tematów.. Mam nadzieje że Wasze brzuszki rosną a u Was samych wszystko układa się dobrze |
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci to egoiści. Może nie wytrzymuje sytuacji?Masz do kogo pójśc na kilka dni? Może by sobie coś przemyślał? ![]() Współczuję i ściskam |
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę, przykro mi...
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy niestety jeden pokój, planujemy przedzielić ścianką "kąt" dla dzieciątka, powinno sie zmieścić łóżeczko, fotel do karmienia i mała szafa. PRzykro mi że nie mogę zapewnić dziecku większego komfortu (jak choćby okna................) ale na razie musi być jak jest.
Zapisałam się prywatnie do lekarza i idę 25.03 na NFZ a potem 3.04 prywatnie ![]() ![]() Akurat będzie skończony 12 tc ![]() Papuga, to bardzo smutne... zróbcie sobie przerwę. Może zrozumie swój błąd, naprawi wszystkoo.... Mam nadzieję że się poukłada Na nas możesz liczyć, zawsze możesz sie wygadać, ale to i tak Tż musi to naprawić....
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-03-11 o 18:25 |
|
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
my mamy co prawda 5 pokoi (dom prywatny) ale dwa są do remontu kapitalnego, w jednym jest moja pracownia a dwóch pozostałych mamy salon i sypialnię. Kasy na pokoik dla dziecka mieć nie będziemy więc chyba muszę jakoś sypialnię przeorganizować, co łatwe nie będzie
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
ale mam nadzieję, że ułoży się u Ciebie i pojawią się jakieś pozytywy
|
|
|
#4359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/nowy-x-lander-xa-z...090629406.html
co sadzicie o tym wozku?
|
#4361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może rzeczywiście kilka dni rozłąki dobrze wam zrobi i da czas na przemyślenie kilku spraw. Trzymam kciuki za was i przede wszystkim za ciebie bo to w Tobie bije drugie serce |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam wizytę na 3.04 ![]() Nie sądzę by zrozumiał swój błąd, gdyż w ogóle go nie dostrzega a to ja jestem tą złą. Dziękuje kochana
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, co za dzień - same spotkania, na których musiałam być mega skupiona, bo wyjaśniałam różne tematy. Jak skończyliśmy o 16, to nie wiedziałam, jak się nazywam...
i czuję, że zbliżają się wieczorne mdłości . Co do wakacji - planujemy w maju, raczej w kraju. Łóżeczko planujemy wstawić do naszej sypialni, bo na ten moment, to jedyny w pełni zamykany pokój, tak że pancury nie wejdą. W związku z czym poczyniliśmy już trochę przemeblowań. Ale jeszcze trzeba by coś pomyśleć w tym temacie...
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie daj się! pamietaj o sobie i o dziecku, jesteście teraz najwazniejsi a to co mówi twój TŻ bedzie żałował jak zrozumie co robil, faceci czasami są beznadziejni. |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem jest całkiem fajny, sama zwróciłam na niego uwagę jak przeglądałam allegro |
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo różnie to bywa , jedni wstają mało w nocy a inny co godzinke. Perspektywa chodzenia do drugiego pokoju na samą myśl mnie męczy. Początkowo myślałam że będziemy wszyscy razem :ja ,Adi( wymaga czasem spania z nami lub wstawania do niego bo piciu albo sie boi), Dzidzia i TŻ w jednym pokoju, ale nie wiem jak to będzie w paktyce jeśli dzidzia będzie budziła Adiego w nocy Wtedy pewnie Adrian i tż emigrują do drugiego pokoju(gościnnego) na nocki![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli mogę wiedzieć ile on ma lat? dzidziuś planowany? chociaż w sumie to nic go nie usprawiedliwia ![]() my będziemy robili pokój dla dziecka, ale łóżeczko chyba zaciągnę do sypialni bo nie będę latać tak daleko i się będę stresować
|
|
#4371 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas narazie będzie łóżeczko w sypialni czyli z nami a pewnie w przyszłym roku w wakacje zaaranżujemy wolny pokój na dziecięcy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Papuga, smutne, co piszesz... może spróbuj z nim spokojnie pogadać, jaki jest powód takiego zachowania. Nie wiem, czy zawsze taki był, ale może faktycznie nie daje sobie rady z faktem, że będzie tatą. Ostatecznie, to ogromna odpowiedzialność, może to jest jakąś przyczyną - choć oczywiście nie znam Was, więc trudno coś jednoznacznie doradzić. Trzymaj się, pozdrawiam!
|
#4374 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też mam narazie tylko jeden pokój ale nawet gdybym miała dwa to i tak na początek bym dzidzię do siebie do sypialni wzięła
mam nadzieję że za jakieś 2 latka wprowadzimy się już do naszego domu i wtedy każdy będzie miał swój pokój a nawet trzeba będzie dorobić czwartego lokatora ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
Papuga69 a moze to taki chwilowy kryzys? Moze sytuacja go przerasta i dlatego jest nerwowy, a jak zobaczy dzidziusia to sie opamieta.. Tak czy inaczej trzymam kciuki zeby bylo ok
![]() my narazie bedziemy mieszkac z rodzicami M. dlatego musimy jakos zorganizowac miejsce dla babla w naszym pokoju, ale powoli szukamy mieszkanka zeby maluch mial wlasny pokoj
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarny x-lander?! nie widziałam takiego Tancia why mi nie powiedziałaś o nim aaaa teraz widzę, że to stary model i nigdzie go nie widzę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-03-11 o 18:47 |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha i gondola jest mala.
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mające jeden pokój - a nie boicie sie że cały dzien na paluszkach będziecie musiały chodzić? bo my niby moglibysmy zostawić jak jest, tylko że jak wtedy robić cokolwiek? Siedzieć cały dzień cicho, wieczorem też, nic ugotowac czy zmyć jak dziecko śpi, bo do kuchni nie mamy drzwi... My z tego powodu na razie planujemy postawić jakąś ściankę i oddzielić kąt dla dzidzi ale nie weim czy dobrze myślimy...
|
#4380 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

za dzisiejsze wizyty i wyniki! Będzie OK
A Wy?

Mamy trzypokojowe mieszkanie, a pokój "dziecięcy" jest teraz pokojem Męża, gdzie ma swoje komputery i inne badziewie
faceci to egoiści. Może nie wytrzymuje sytuacji?
Naprawdę, przykro mi...

Na nas możesz liczyć, zawsze możesz sie wygadać, ale to i tak Tż musi to naprawić....

. 

Tancia why mi nie powiedziałaś o nim
acha i gondola jest mala.