Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 20:01   #361
emylkaZ
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Witam serdecznie !!

Termin porodu mam na 4.11 Testowałam grubo po terminie @, gdyż ciąża jest dla mnie zaskoczeniem. Mam 6 miesięcznego synka Oczywiście cieszymy się z drugiego Bąbelka w drodze.
emylkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:03   #362
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylkaZ Pokaż wiadomość
Witam serdecznie !!

Termin porodu mam na 4.11 Testowałam grubo po terminie @, gdyż ciąża jest dla mnie zaskoczeniem. Mam 6 miesięcznego synka Oczywiście cieszymy się z drugiego Bąbelka w drodze.
hej
no o będziecie mieli wesoło mój tż śmieje się że mieliśmy taką długa przerwę że jak urodze w listopadzie to jak dojde do siebie to zrobimy sobie jeszcze 3 go bąbelka hehe wariat

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:12   #363
kruszynka86
Raczkowanie

Hej już po wizycie

Po 1. widziałam naszego przecinka siedzi sobie w macicy, wielkość malucha od czubka głowy do pupy, a raczej ogonka, to niecałe 4 mm (chociaż jak mówił lekarz trudno takiego "wielkoluda zmierzyć" ale podobno w normie) i ciąża jest młodsza niż myślałam, prawdopodobnie opóźniona owulka, może nawet z walentynek
Zaczęło bić serduszko aż mi łezka poleciała jak zobaczyłam tą migającą kropkę

Gin jest bardzo ostrożnym człowiekiem i mówi, że powoli można się cieszyć, ale dopiero za 2 tyg. będzie wiadomo czy się wszytko na pewno dobrze rozwija, ale każe być dobrej myśli
Na razie Duphaston mam brać i zakaz przytulanek do 12 tyg.

w ogóle dziś dopiero po wielkich przebojach odebraliśmy wyniki komputerowe nasienia Tż i jak gin je zobaczył to był zaskoczony,że ciąża bo nie wyszły za rewelacyjnie. Mówił,że męża postraszyliśmy badaniami i zadziałało w każdym razie to nasz mały cud
pytał mnie już o zwolnienie i jak się czuję (no cóż to pryw a nie nfz jak ostatnio "a pani po co tu przyszła?) ale dobrze się czuję, więc tylko oby było ok i do następnej wizyty.

Ogólnie to żadnych leków, na razie sportu i być dobrej myśli

witajcie nowe zafasolkowane

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:13   #364
rojku
Rozeznanie

basiula19

Cytat:
Mam 6 miesięcznego synka
To będą się potem super bawić. I w Twoim przypadku to prawie dosłownie za jednymi pieluchami
Stary 2013-03-11, 20:16   #365
agatkaa1
Zakorzenienie

ja biorę femibion natal 1
Dzasminka ile za nie zaplacilas?
ginekolog kazał mi kupić i brać...a kwasy omega 3 bierze się dopiero w II trymestrze!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:25   #366
emylkaZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
hej
no o będziecie mieli wesoło mój tż śmieje się że mieliśmy taką długa przerwę że jak urodze w listopadzie to jak dojde do siebie to zrobimy sobie jeszcze 3 go bąbelka hehe wariat
Ojj, tak... Na razie to dla mnie abstrakcja, jeden maluszek zaczynający chodzic i rozrabiac, drugi bezradny noworodek Ale mam nadzieję, że jakoś dam radę.

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Hej już po wizycie

Po 1. widziałam naszego przecinka siedzi sobie w macicy, wielkość malucha od czubka głowy do pupy, a raczej ogonka, to niecałe 4 mm (chociaż jak mówił lekarz trudno takiego "wielkoluda zmierzyć" ale podobno w normie) i ciąża jest młodsza niż myślałam, prawdopodobnie opóźniona owulka, może nawet z walentynek

Gin jest bardzo ostrożnym człowiekiem i mówi, że powoli można się cieszyć, ale dopiero za 2 tyg. będzie wiadomo czy się wszytko na pewno dobrze rozwija, ale każe być dobrej myśli

w ogóle dziś dopiero po wielkich przebojach odebraliśmy wyniki komputerowe nasienia Tż i jak gin je zobaczył to był zaskoczony,że ciąża bo nie wyszły za rewelacyjnie. Mówił,że męża postraszyliśmy badaniami i zadziałało w każdym razie to nasz mały cud
pytał mnie już o zwolnienie i jak się czuję (no cóż to pryw a nie nfz jak ostatnio "a pani po co tu przyszła?) ale dobrze się czuję, więc tylko oby było ok i do następnej wizyty.

Gratuluję malutkiego cudu

A ja chodziłam na NFZ całą poprzednią ciąże i byłam super zadowolona, myślę że wszystko tu zależy od lekarza.

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
basiula19

To będą się potem super bawić. I w Twoim przypadku to prawie dosłownie za jednymi pieluchami
Dokładnie tak ! U Ciebie widzę też nie taka duża różnica będzie

A ja czekałam na @, bo chciałam zacząc brac tabsy. Niedawno skończyłam karmic piersią. I się wkurzałam, że tej @ nie ma i nie ma... Dopiero pokojarzyłam fakty, objawy identyczne jak w poprzedniej ciąży no i wyszły 2 krechy

Edytowane przez emylkaZ
Czas edycji: 2013-03-11 o 20:26
Stary 2013-03-11, 20:37   #367
agi_82
Wtajemniczenie

kruszynka
ja jak usłyszałam na ostatnie wizycie serduszko to pobeczałam się jak dziecko nawet moja ginka miała banana na buzi ale to przez to że wie o tym ile przeszłam a na serduszko czekalismy jak na zbawienie bo w poprzedniej ciąży się go nie doczekałam niestety teraz byłabym na ostatnich nogach bo miałam termin na 25 marca ...
emylka
moja szwagierka bardzo długo nie miała dzieci i jak zaszła w jedną ciąże to zaraz po tej zaciążyła po raz drugi i ma synka z 15 stycznia i córeczke z 16 go stycznia rok młodszą i powiem Ci że czasem owszem jest hard core ale ogólnie chowają się bardzo dobrze

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-11, 20:53   #368
rojku
Rozeznanie

emylka u mnie będzie dwa lata różnicy bez miesiąca

glowa mnie napiernicza...
Stary 2013-03-11, 21:46   #369
cleo28
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, dołączam się do listopadowych mamuś
Staraliśmy się pół roku i udało się to nasz 5 tydzień Mam nadzieje, że wszystko się dobrze ułoży, jak na razie mam bóle brzucha nie wiadomo co zwiastujące więc na wszelki wypadek dostałam duphaston.
Was też bolą brzuchy? Ja mam takie bóle rwące (raczej typowe w ciąży), kłucia i takie kolki jakby czy coś, nie są to takie bóle jak na @. Te kłucia jednak czasem dają popalić i chyba sprawiają największy dyskomfort.

Czy któraś z dziewczyn ma podobnie?
cleo28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 22:34   #370
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

hej,
witam nowe Mamy i małe Fasolinki . Robi się weselej .

Ja dziś przeszłam bardzo gwałtowny atak hipoglikemii ;/. Mało nie odpłynęłam w pracy, więc niestety na lekarza już czas. Wizytę zaklepałam prywatnie na 21.03. Ciekawe czy dotrwam

Witamin nie biorę, moja dieta jest uboga, bo niewiele jem, od dawna. Nadwagę mam znaczną, ale to nic nie zmienia
Nie mam ani apetytu ani smaków. Jedzenie mogłoby praktycznie nie istnieć.
Ale morfologię mam idealną. Biorę tylko kwas foliowy i rutinoscorbin (w pierwszej ciąży miałam bardzo kruche naczynka).

I spuchnięte ciało bardzo źle wspominaaaaam! Jak 24h po cięciu przegnał mnie pęcherz, to normalnie czułam jak skóra mi odpuszcza napięcie i cała woda schodzi. Miałam za krótkie sznurówki, żeby się w sportowych butach latem mieścić, podczas gdy po porodzie miałam około 15cm luźnych sznurków. Koszmar!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 23:28   #371
emylkaZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cleo28 Pokaż wiadomość
Staraliśmy się pół roku i udało się to nasz 5 tydzień Mam nadzieje, że wszystko się dobrze ułoży, jak na razie mam bóle brzucha nie wiadomo co zwiastujące więc na wszelki wypadek dostałam duphaston.
Was też bolą brzuchy? Ja mam takie bóle rwące (raczej typowe w ciąży), kłucia i takie kolki jakby czy coś, nie są to takie bóle jak na @. Te kłucia jednak czasem dają popalić i chyba sprawiają największy dyskomfort.

Gratuluję Mnie w tej ciąży brzuch nie boli, ale w poprzedniej miałam bóle brzucha i później na początku II trymestru tak mnie czasem rwało w okolicach pachwin że już myślałam, że na pogotowiu wyląduje. Wiele dziewczyn w sumie narzeka na bóle brzucha na początku, w końcu wszystko nam się tam teraz "przemeblowuje"

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
I spuchnięte ciało bardzo źle wspominaaaaam! Jak 24h po cięciu przegnał mnie pęcherz, to normalnie czułam jak skóra mi odpuszcza napięcie i cała woda schodzi. Miałam za krótkie sznurówki, żeby się w sportowych butach latem mieścić, podczas gdy po porodzie miałam około 15cm luźnych sznurków. Koszmar!
Kurcze aż tak ?? Ja nie byłam spuchnięta, ale jak po porodzie zobaczyłam się w lustrze to jednak różnicę widziałam.
Stary 2013-03-11, 23:51   #372
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
...
Kurcze aż tak ?? Ja nie byłam spuchnięta, ale jak po porodzie zobaczyłam się w lustrze to jednak różnicę widziałam.
w ciąży przytyłam 13 kilo, dzień po porodzie miałam tylko 1kg nadmiaru.fakt,ze brzuch był bardzo duży (mnóstwo wód) a córka niewielka,ale porównując zdjęcie z dnia cc ze zdjęciem 2 dni później to masakra!

. Witaj Kochanie

Stary 2013-03-11, 23:59   #373
emylkaZ
Raczkowanie

Cytat:
w ciąży przytyłam 13 kilo, dzień po porodzie miałam tylko 1kg nadmiaru.fakt,ze brzuch był bardzo duży (mnóstwo wód) a córka niewielka,ale porównując zdjęcie z dnia cc ze zdjęciem 2 dni później to masakra!
Nieźle ! Ja przytyłam 15 kg, ale synek był spory 3800 i 57 cm
z jakich powodów miałaś cc ? Ja miałam już skierowanie w ręku z powodu ułożenia miednicowego, ale w ostatniej chwili synek się przekręcił
Stary 2013-03-12, 00:16   #374
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

witajcie kochane ... czas szybko Leci ... juz kolejne mamusie

zycze wam spokojnych 9miesiecy ... braku zgagi rozstepow i wymiotow ...
3mam kciuki za kazda z was

santom gratulacje ogromne

oczekujaca mamusia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 06:53   #375
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam serdecznie !!

Witaj mamusiu gratuluję!

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Hej już po wizycie

Widzę,że wizyta udana.Super i lekarz też wydaje się fajny.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ja biorę femibion natal 1
Dzasminka ile za nie zaplacilas?
ginekolog kazał mi kupić i brać...a kwasy omega 3 bierze się dopiero w II trymestrze!
Mi się udało kupic na promocji za 10 zł bo ważnośc jest do końca maja..ale wiem,że cana jest dużo wyższa.

Cytat:
Napisane przez cleo28 Pokaż wiadomość

Hej,gratuluję! Większość z Nas ma bóle jak na @, to normalne

Dzień Dobry z rana

Wczoraj wieczorem objadłam się ta kapustą i zdychałam... masakra...
Widzę,że Nas przybywa- super!
Zbieram się do pracy więc Miłego Dnia!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 07:59   #376
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witajcie kochane ... czas szybko Leci ... juz kolejne mamusie

zycze wam spokojnych 9miesiecy ... braku zgagi rozstepow i wymiotow ...
3mam kciuki za kazda z was

santom gratulacje ogromne

oczekujaca mamusia
aaaa;D zostalam nakryta na goracym uczynku;D;D;D narazie jeszcze nie dziekuje

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:35   #377
casia_85
Raczkowanie

TDot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Dzien dobry wszystkim. Ja niestety witam się ze szwEpitala ale na szczęście bez złych wiadomości Od.soboty delikatnie plamiłam ale wczoraj wieczorem zaczęło się intensywniej więc przyjechałam na izbę przyjęć, chciałam być tylko przebadana ale wiadomo, muszą na 3 dni zostawić... Na szczęście nic złego się nie dzieje , mam tylko infekcję.Na usg zobaczyłam już większy pecherzyk I pecherzyk żółtkowy I lekarka powiedziała że ciąża rozwija się prawidłowo..Więc Suma sumarum jestem spokojniejsza,dostaje duphaston I lek na infekcje.Przepraszam ze tylko o sobie ale z tel. Ciezko cytowac.
casia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 08:41   #378
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle ! Ja przytyłam 15 kg, ale synek był spory 3800 i 57 cm
z jakich powodów miałaś cc ? Ja miałam już skierowanie w ręku z powodu ułożenia miednicowego, ale w ostatniej chwili synek się przekręcił
ułożenie miednicowe,stópkowe.
Wada anatomiczna macicy spowodowała,ze moja córka nie mogła się obrócić, wrecz się zaklinowala.Wszystko było na opak. Miałam wyznaczone cc na 8 rano a o 4 odeszły mi wody.Lekarz mnie wcześniej zapewniał ze po pęknięciu pecherza mam co najmniej 8h na ciecie.dobrze,ze mu nie uwierzyłam.przed 6, w trakcie znieczulania jedna stopa była juz po tej stronie świata a ja miałam skurcze parta
Cora, również przez ta wade miała 2830 i ledwo 49cm.

Tym razem mam nadzieję rodzic naturalnie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-03-12, 08:50   #379
anulka2205
Wtajemniczenie

Kruszynka gratuluję

Trele a co u Was?

Casia dobrze, że wszystko w porządku. Zawsze lepiej posprawdzać i być pod opieką niż coś przegapić

Witam nowe mamcie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:19   #380
Antibia86
Rozeznanie

spac nie mogę, już mnie to drazni, zawsze śpioch byłam a tu 7-8 wstaje. przezywam tez lekarza dzisiaj bo mi sie przychodnia śniła i ze w kolejce stałam i nie mogłam się doczekać....powiedziałam Mamie mojej wczoraj...to mi powiedziała cyt "mówiłam że z pewną częścią ciała nie ma żartów".....ech wredne poczucie humoru mam po niej
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:14   #381
agi_82
Wtajemniczenie

witam się z herbatką kurde nawet nie wiem kiedy odrzuciłam kawe
a potrafiłam jej wypic sporo dziennie
kurde dziewczyny u Was też tak sypie?? masakra jakaś ja z nadzieją na wiosne a za oknem biało że hej

Antibia
a na którą masz wizyte?? hehe a tekst mamy niezły
dzidzia
no to niezły hardcore przeżyłaś ale urodziłaś bez większych komplikacji?? a odnośnie lekarzy to ja jestem strasznie sceptyczna i podejrzliwa ale to ze względu na moje przejścia z nimi niestety najgorsze właśnie z ginekologami tak trudno trafic na dobrego że masakra
wszystko jest dobrze do czasu jak ciąża przebiea książkowo gorzej jak zaczynają się jakieś problemy to juz nie jest tak wesoło niestety ale dobrze że my kobitki mamy swoją intuicję i czasami coś co innym wydaje się śmieszne dla nas jest oczywiste i takie później się też staje
casia
szybkiego powrotu do zdrówka i do domku życzę

dziewczyny czy myślicie o L4 od początku ciąży jak lekarz ją stwierdzi czy chcecie chodzic do pracy normalnie tak długo jak się da??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-12, 10:37   #382
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
dzidzia
no to niezły hardcore przeżyłaś ale urodziłaś bez większych komplikacji?? a odnośnie lekarzy to ja jestem strasznie sceptyczna i podejrzliwa ale to ze względu na moje przejścia z nimi niestety najgorsze właśnie z ginekologami tak trudno trafic na dobrego że masakra
wszystko jest dobrze do czasu jak ciąża przebiea książkowo gorzej jak zaczynają się jakieś problemy to juz nie jest tak wesoło niestety ale dobrze że my kobitki mamy swoją intuicję i czasami coś co innym wydaje się śmieszne dla nas jest oczywiste i takie później się też staje
casia
szybkiego powrotu do zdrówka i do domku życzę

dziewczyny czy myślicie o L4 od początku ciąży jak lekarz ją stwierdzi czy chcecie chodzic do pracy normalnie tak długo jak się da??
Miałam dobrą opiekę w ciąży, bardzo wyczuloną. Tyle,że to było w innym mieście.Teraz trochę się bije z myślami w kwestii wyboru prowadzacego. To w szpitalu konował mi tak nagadał jak z przepowiadającymi trafilam :/.

Poród był ok, miałam tylko nieco większe ciecie niż w standardzie,bo nóżka małej zaklinowala sie w pochwie. Nie mogę narzekac generalnie.Szybko stanęłam na nogi,nie stosowałam przeciwbólówek.

A co do zwolnienia-ja bym z jednej strony chciała, a z drugiej wiem,że będę fiksować w domu.Podporządkuję się decyzji lekarza po prostu.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-03-12, 10:38   #383
cleo28
Przyczajenie

Dziewczyny a czy któraś z Was jest może z trójmiasta??
cleo28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:43   #384
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam dobrą opiekę w ciąży, bardzo wyczuloną. Tyle,że to było w innym mieście.Teraz trochę się bije z myślami w kwestii wyboru prowadzacego. To w szpitalu konował mi tak nagadał jak z przepowiadającymi trafilam :/.

Poród był ok, miałam tylko nieco większe ciecie niż w standardzie,bo nóżka małej zaklinowala sie w pochwie. Nie mogę narzekac generalnie.Szybko stanęłam na nogi,nie stosowałam przeciwbólówek.

A co do zwolnienia-ja bym z jednej strony chciała, a z drugiej wiem,że będę fiksować w domu.Podporządkuję się decyzji lekarza po prostu.
no właśnie z tym L4 jest różnie np moja lekarka twierdzi że I trymestr najawżniejszy a np w anglii czy irlandii do 12 tc dla lekarzy to jeszcze nie ciąża

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-12, 10:50   #385
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Słyszałam o tym podejściu wiele razy... Zupełnie tego nie rozumiem.

Casia trzymaj sie dzielnie!

. Witaj Kochanie

Stary 2013-03-12, 11:17   #386
anulka2205
Wtajemniczenie

Duzo zależy od rodZaju pracy, w pierwszej ciązy pracowałam do samego końca, a teraz pracuję w domu, to jak będzie wszytsko w porządku, pewnie będzie tak samo, ale to praca papierkowa, fizycznie to nie wiem czy bym chciała/dała radę do końca.

A na Wyspach to chyba traktują te 3 pierwsze miesiące jako naturalną selekcję, nie wspomagają i w ten sposób słabsze ciąże szans nie mają

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-03-12, 11:20   #387
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Duzo zależy od rodZaju pracy, w pierwszej ciązy pracowałam do samego końca, a teraz pracuję w domu, to jak będzie wszytsko w porządku, pewnie będzie tak samo, ale to praca papierkowa, fizycznie to nie wiem czy bym chciała/dała radę do końca.

A na Wyspach to chyba traktują te 3 pierwsze miesiące jako naturalną selekcję, nie wspomagają i w ten sposób słabsze ciąże szans nie mają
dokładnie do 12 tc niech się dzieje co chce dlatego dziewczyny szukają polskich przychodni i za wizyty płaca niemałe pieniądze
choc w czymś nasz kraj jest lepszy od innych

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-12, 11:25   #388
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kurcze, Trele_Morele się nie odzywa.Mam nadzieję,że wszystko ok

. Witaj Kochanie

Stary 2013-03-12, 11:35   #389
novania
Przyczajenie

Hej Dziewczyny

Również dołączam do Was
II kreseczki zobaczyłam 6.03, w ciąże zaszłam w drugim cyklu staran.
Obecnie przebywamy w Anglii a tu opieka zdrowotna jest całkiem inna niż w Polsce;/ USG bede miała dopiero w 12 TC, 20.03 mam pierwszą wizyte u lekarza.

Wstępny termin(obliczony przeze mnie) 16 listopad
novania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:36   #390
anulka2205
Wtajemniczenie

Też mnie własnie ta cisza martwi, ale może jakoś technicznie nie może do kompa dotrzeć czy coś się popsuło

Wielkie kciuki dla Ani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości