|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze mam masę podziwu, że jeszcze są tacy ludzie, którym "się chce" wytwarzać takie produkty... u mnie w domu robi się białą kiełbasę (np. na święta, na własne potrzeby). Gdybyśmy mieli możliwość wędzenia, na pewno też byśmy mieli własne wędliny, ale niestety nie mamy takiej możliwości... Może kiedyś uda się kupić jakąś działkę, wtedy pierwsze co zrobię, to postawię własną wędzarnię
|
||
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Przestępstwo jest od 250zł, a do 250 jest wykroczenie. Nie mniej jednak policja powinna się tym zainteresować bo przecież podaje im dane na talerzu. Imię Nazwisko i adres zamieszkania. Zobaczymy jak to będzie. Kazali nam wysłać 234zł ( przesyłka podobno 117 w jedną stronę )
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam bazę family-fix
dostałam z pracy bon do amazon.de na 65 euro to dopłaciłam 95 i mam kolejną rzecz z głowy![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
koleżanka ma córkę alergiczkę i bardzo chwali ja też zamówiłam
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Też słyszłam dużo dobrego o ziajce i zamierzam stosować.
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie chodzę prywatnie i jest to ordynator w naszym szpitalu. Myślę, że zna się na rzeczy, a przynajmniej mam nadzieję Jak powiedziałam, coś o dotrwaniu do końca, to powiało od niego optymizmem... No nic jutro niania już przychodzi, więc trochę poodpoczywam |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też jestem w 31 tygodniu. mój lekarz nie powiedział mi, że mojej szyjki już prawie nie ma, a jednak mam leżeć plackiem...moja ma 2,4 mm, każdy lekarz ma inne zdanie widać na ten temat, nie wiem od czego to zależy. Mi też nie zaproponował krążka, a dziewczyny się dziwiły tutaj za Twoją szyjkę!
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sama wysyłka ale w dwie strony. Babka twierdziła, że raz już wysyłała i ktoś jej nie odebrał przesyłki i ona musiała ponieść koszty w obie strony czyli razy 2. Twierdziła, że tak dużo bo przesyłka waży 26kg i jest niewymiarowa...
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Od rana mam 13 stron, zwariowałyście
ale za chwilę spróbuję chociaż trochę ogarnąć ![]() Po glukozie wpadliśmy na chwilę do teściów na poranną herbatkę i było wszystko ok, ale jakąś godzinę później ledwo się wdrapałam na to nasze 4 piętro - nogi miałam jak z waty, zrobiłam się blada i słaba - na szczęście po jakiejś chwili przeszło uff Potem pojechaliśmy na miasto coś załatwić, kupić nowe drzewko dla S., pochodziliśmy trochę po obi i praktikerze i już mam dość - póki co wiem jaki ma być prysznic i kolor ścian w sypialni a gdzie cała reszta ? No i podskoczyliśmy po wyniki - mocz super (mam podane tylko normy na czczo i tu super - wynik nawet lepszy niż ten robiony na początku ciąży ; nie mam za to jaki powinien być po 2h , wyniki mam w mmol/l - ma któraś takie normy ?? ) ale poczekam na info od gina... Mi się wydaje, że mam cukrzycę Po powrocie musiałam się na chwilę zdrzemnąć, bo raz że padłam ze zmęczenia, a dwa że wczoraj nocka była średnia i dopiero mam chwilę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
1 godzina po posiłku – 120 – 140 mg% (6,7 – 7,8 mmol/l)
2 godziny po posiłku – 100 – 120 mg% (5,6 – 6,7 mmol/l) takie normy znalazłam na stronie polskapolozna.eu, z tego, co widzę, w mg sie zgadza, więc pewnie w mmol/l też powinno oczywiście najlepiej skonsultuj się z ginem... wiesz jak to jest z tymi "internetowymi informacjami"
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-03-11 o 21:02 |
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wg tych norm mam cukrzycę jak nic , ale poczekam do piątku i info od gina...
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny a ile masz, bo może tylko lekko ponad normę to nie będzie tak źle.
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czczo 3,4-5,50 po 2h do 7,8 mmol/l
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-03-11 o 21:14 |
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, któraś z Was wklejała taki optymistyczny wykres przyrostu wagi w ciąży, mógłby ktoś wrzucić tą stronę ?
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
oby się okazało, że nie masz, a jeśli masz to słodkie mamy podają dużo plusów cukrzycowej diety
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wityte ale nie za glukoze ile Ci wyszlo po 2 h.? moze nie jest tak zle... cos nam tu cukrzyków dochodziiiiii ojjnie ładnie a ja informuje , iż w lidlu sa malinki w takim malym pudeleczku po 3,99 nie sa slodkie ale nie sa najgorsze dla kogos kto uwielbia maliny moga byc hehherh blogo chodz troszke przypomniec sobie ich smak, i wlasnie spalaszowalam jigurt naturalny z malinkami ale bez cukru zeby nie bylo ![]() ide do łoza do meza, Dawidzio ma tak wylone jedno oko ze wyglada jak zoombiii
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że tu pisałam, że cukrzyca ma dobre strony, ale wolałabym, żeby żadna z nas jej nie miała To jakby nie było jakieś obciążenie jest...Czekaj na wizytę u lekarza i dowiesz się co i jak... Na razie nie ma co gdybać. Nie bardzo kojarzę te normy, które Ty masz.... Ale trzymam żeby jednak norma była wyższa niż Ci się wydaje
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam mniam
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego głupia?
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo będę tłusta...
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Lecę spać moje Drogie Panie!
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam termin półtoramiesiaca przed Tobą
Na stronie szpitala jest napisane by pod koniec 7 miesiąca zacząć rozpocząć przygotowania do porodu, także stosuje się do zaleceń![]() Zresztą TŻ może mieć problemy ze spakowaniem mnie w razie "w", a mamę mam 230 km stąd jak i inne kobiety z rodziny.. Jutro zostaje dokładnie 2 miesiące do porodu
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi nie chce cytować
![]() Marchewka ja też planowałam najpierw jednorazówki a później wielorazowe jak mnie natchnie, ale wpierw stwierdziłam, że to jednak się nie opłaca aż tak, później, że mam za drogą pralkę na wykończenie jej w rok czy dwa. No ale się wszystko okaże, może akurat będzie tyle ubranek że kwestia dołozyć pieluchy i pójdzie pralka a nie ręczne ... ale to jak już dojdę do siebie i opanuję sztukę przewijania i przebierania
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
a ja znalazłam że po godzinie można mieć do 10,2 a po dwóch 7,8. Ja też miałam w mmol.Po godz i dwóch miałam coś koło 5.
|
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny apropo przesyłek..
właśnie wylicytowałam 5 rzeczy po 1-2zł.. juz się ucieszyłam patrze na stronę tego sprzedawcy a tam kolosalne ceny za przesyłki... niby za 1 rzecz 9 zł wiec myślałam, ze jak wylicytuje więcej to bedzie jak u każdego max 15zl za kuriera czy paczkę, i pisze do niego ile to będzie kosztować i mi wyliczył prawie 40zł, chyba nienormalny jakiś.. bo 5 rzeczy chce mi w 3 listach przesłać po 9,5 plus koszty torebek.. a na chol*** mi listy i odpisałam czy nie może spakować wszystkiego do jednej paczki za 13zł? ja pierdziele.. oni chyba zarabiają na wysyłkach serio;/ jak sie nie zgodzi to ja mam to w dup** i nie zapłacę mu 40zł za 5 ciuszków w tym 4 używane Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-03-11 o 21:44 |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina 5 ciuszków się w 1 torebce zmieści przecież.
A patrzyłaś na komentarze tego sprzedającego, może u niego takie przekręty to standard. Teraz mi wkleiło cytat Marchewki ... coś się chrzani.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-03-11 o 21:46 |
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
paulina co za gość
przecież on to w jednej kopercie może zmieścić ja raz szukałam stanika sportowego, ktoś miał fajne ale 1sztuka to jedna paczka stwierdziłam, że cwaniaczkom zarobić nie dam
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba bardziej nie lubie prać ręcznie niż nawet prasować w moim top znienawidzonych prac domowych to pranie ręczne, zmywanie okien, a potem prasowanie..Właśnie szukałam pani do mycia okien i znalazłam taką co za 20 zł od okna ma umyć.. i poważnie się zastanawiam bo u mnie 4 okna
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
A to moj chory synus
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

(np. na święta, na własne potrzeby). Gdybyśmy mieli możliwość wędzenia, na pewno też byśmy mieli własne wędliny, ale niestety nie mamy takiej możliwości... Może kiedyś uda się kupić jakąś działkę, wtedy pierwsze co zrobię, to postawię własną wędzarnię 
Ślub 27. X. 2012
a ziajka do kąpieli? podobno to położne polecają.. mi sie wydaje że tez nie ma co przesadzać, wiadomo chemia i konserwanty są wszędzie..
No nic jutro niania już przychodzi, więc trochę poodpoczywam

za Twoją szyjkę!
ale za chwilę spróbuję chociaż trochę ogarnąć 
- na szczęście po jakiejś chwili przeszło uff
, wyniki mam w mmol/l - ma któraś takie normy ??
) ale poczekam na info od gina... Mi się wydaje, że mam cukrzycę 
, ale poczekam do piątku i info od gina...
To jakby nie było jakieś obciążenie jest...