|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Marchewka za taką cenę to bym chyba wzięła kogoś do okien. Tylko żeby dobrze myła i razem z ramą anie tylko szyby
Ja pewnie będę prać ręcznie, bo na początek nie chcę mieć dużo ubranek bo dziecko szybko wyrasta a odpalać pralkę 6kg na 2 spioszki i 2 bodziaki ... to już wolę ręcznie przepłukać.
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
trzymam kciuki żeby było ok ![]() to się okaże dobranoc ja też mykam do łóżka, do jutra
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie spokojnie by sie zmieściło.. napisał mi tak:
za przedmioty 6,25 zł za wysyłkę 32,10 zł razem do zapłaty : 38,35 cena wysyłki wychodzi z : 3xopakowanie koperta bąbelkowa 1,20 zł = 3,60zł 3x9,50 zł wysyłka = 19,50 zł niestety w każdą kopertę wkładam 2 sztuki ubranek ![]() niby czemu po 2 sztuki? przecież sam na tym nie zarobi.. nie rozumiem.. aha i ma tylko 6 komentów- niby wszystkie pozytywne ale to wygląda jakby nowe konto ktoś założył.. ehh ale sie wpakowałam;/ |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Banka nie widać zdjęcia, wizaż się chrzani ...
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Moze teraz bedzie widac zalacznik
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina wysyłka jednej koperty to 4,50 czy jakoś tak, więc zarabia 5 zl na kopertę. W aukcjach nie ma nic o tej "metodzie wysyłki" po 2 sztuki?
Zawsze możesz założyć spór, może coś ci się uda obniżyć.
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina napisz mu, że się nie zadzasz na takie warunki dostawy ale wcześniej przeczytaj stronę "o mnie" bo jeśli tam ma tak napisane to może być problem bo przed licytacją należy się zapoznawać.
Przecież są duże koperty niech nie świruje
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Banka nadal nic nie widać, chyba trzeba poczekać do jutra.
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Cos sie chrzani wiec dZisiaj nie dodam wrrr
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
U mnie się wyświetla
Jaki słodziak
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widzę, Banka, Twojego syna dwa razy. Widać, że chory, oczy takie czerwone, zdrówka dla niego
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 66 tys. wizazanek i się wizaz pierdzieli..mecz jakis ?
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
qrde coś sie wali bo nie chce sie zacytować
w każdym razie ten sprzedawca ma tak napisane 3. WYSYŁKA Wysyłki robię w poniedziałki, środy i piątki. NIE WYSYŁAM PACZEK CODZIENNIE!!! Wysyłam paczki tylko po przedpłacie na konto. Nie wysyłam za pobraniem. Koszt przesyłki : 1-2 rzeczy - 14,60 zł 2-4 rzeczy - 29 zł 5-6 rzeczy - 43,40 zł 7-8 rzeczy - 57,80 zł 9-10 rzeczy - 72,80 zł itd.... koszt przesyłek ubranek dziecięcych przy zakupie powyżej 1 szt. jest ustalany indywidualnie. Jeżeli zakup jest 1 sztuki danego ubranka, koszt wysyłki jest taki, jaki był podany na aukcji. Jeżeli masz wątpliwości - napisz !i ja to niestety dopiero PO licytacji dojrzałam ale nawet gdyby to jest napisane tak dwuznacznie ze do ubranek ustala osobno idywidualnie wiec nie jest powiedziane ze wklada po 2 rzeczy maksymalnie do koperty..ja pierdziele ale ludzie oszukują..zey tak chamsko po 5zł na koperice zarabiac;/ to mogł wystawic nie od złotówki tylko np od 3 zł i tyle..a nie kombinwać na przesylkach nie no wkur*** sie |
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xal Życzę Ci powodzenia z tymi przepierkami... Ale podejrzewam, że dziennie Ci się tego zbierze więcej niz te 2 pary śpioszków i 2 kaftaniki... Paulina Napisz mu, że albo Ci to zapakuje razem albo nie kupujesz i wystaw mu mega negatywa. Sama też dostaniesz, ale proszę Cię, co to za traktowanie klienta
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, gdzie skrót???
padam i zaraz zasnę... nieprzespana noc i cały dzień w biurze mojej urodzie nie służy
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina napisz mu, że chcesz to paczką mieć wysłane, nie listem i koniec. Nie może chyba się nie zgadzać. Jak nie to spór, a dalej po prostu negatyw :/
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Na czczo mi wyszło 4,78 (normy są od 4,11 do 5,89; na początku ciąży miałam ponad 5,3)
Po 2h mam 9,58 ![]() "Mądra ciocia Wikipedia" pisze coś takiego: "Podstawowym objawem cukrzycy jest podwyższenie stężenia glukozy we krwi. W zależności od zaawansowania choroby może ono występować jedynie po spożyciu węglowodanów lub niezależnie od niego. Zawartość cukru we krwi (glikemię) podaje się w miligramach na 100 ml krwi (mg%) lub w milimolach na litr (mmol/l); związek między nimi określany jest wzorem [mmol/l] x 18 = mg%. I tak prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl (3,4-5,5 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l). Za normoglikemię, czyli poziom cukru we krwi u zdrowego człowieka, przyjmuje się przedział 60–99 mg%. Niższe stężenie glukozy oznacza hipoglikemię, a wyższe oznacza: stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli: nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l). cukrzycę, gdy: stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii (polidypsja, poliuria), dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l)." Wg tego, jeśli dobrze rozumiem Moja norma na czczo to 4,78 x 18 = 86,04 mg/dl - w normie Po 2h: 9,58 x 18 = 172,44 mg/dl - stan przedcukrzycowy, nieprawidłowa tolerancja glukozy. Zobaczymy co gin powie w piątek ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jenny nie miałam jeszcze tego badania, ale mam nadzieje, że wszystko będzie OK Ale moja córeczka się dziś wierci w brzuszku. Rozpycha się, kopie, kręci Chyba zajmuje mi głowę sobą żebym się nie denerwowała przed jutrzejszą wizytą u gina Kochana moja )
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-11 o 22:14 |
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ludzie to mają pomysły jak zarobić np. na wysyłkach, masakra ![]() Przecież spokojnie te kilka rzeczy zmieści się w 1 dużej kopercie lub może wysłać paczką i koszt będzie duuużo niższy albo nawet za 15-20 zł zamówić i posłać Ci to kurierem ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dobry pomysł. |
||
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- no i dobranoc!!!
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz, że chcesz w jednej paczce. Ja kupowałam ostatnio na poczcie mega koperte, naprawde ogromna- kosztowała mnie 2,50. Włożylam do niej 2 ubranka i 2 rzeczy kosmetyczne( raczej spore), ale koperta była tak ogromna, że włożyłabym jeszcze z 6 rzeczy, koszt wysyłki chyba 13 pln. Więc mi się wydaje, że dziewczyny mają rację by pisać, że prosisz o jedną kopertę, a jak nie to olać
|
|
#2784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że macie możliwość konsumpcji własnych wyrobów.. moi rodzice na święta zawsze robią sami szynki i wędzą ![]() Cytat:
próbowałaś ? ![]() Axella chyba się nie odzywała ![]() Banka- ja widzę oba zdjęcia.. Bidulek oczka ma czerwone, widać że chory.. NIech szybko wraca do zdrówka Jenny- cholercia chyba też Cię czeka dieta cukrzycowa.. ale dziewczyny dzisiaj pisały wiele dobrego o niej ![]() trzymam jednak kciuki żeby po ustaleniach z lekarzem okazało się, że wszystko ok ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
olewam już wizaż na dziś bo znów szwankuje
a tak długo był spokój ![]() dobranoc |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka- Maxi Cosi Elea
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
prawie skończyłam ŻYRAFKĘ
![]() w rzeczywistości wygląda duuużo lepiej, muszę przyznać że jestem zadowolona, bardzo mi się podoba ![]() została mi tylko nóżka do zaszycia i jeszcze chcę zrobić oczko z guzika. Wypchałam ją watoliną i... szeleszczącymi papierkami po cukierkach ![]() jak Wiktorek będzie ją ściskał w rączkach to będzie mu szeleściło
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia,
psuje się cytowanie, a oglądałaś wszystkie wózki maxi-cosi? Dlaczego akurat Elea? Jutro jadę z mężulem wózki oglądać i chyba jeszcze zerknę na maxi-cosi
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
mi też coś się zaczeło pierdzielić z wizażem..
nie cytuje ![]() dodałam zdjęcie żyrafki i nie widać ![]() a niby nie ma aż tak dużo użytkowników on line
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

) ale poczekam na info od gina... Mi się wydaje, że mam cukrzycę 
dobranoc

?
nie no wkur*** sie
za wityte ale nie za glukoze
ile Ci wyszlo po 2 h.? moze nie jest tak zle... cos nam tu cukrzyków dochodziiiiii ojjnie ładnie 

07.07.2012