Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 18:01   #751
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
dziewczyny, w jaki sposób podajecie cebion? my kp więc nie mogę np do mleka a z lyzeczki średnio idzie, mała sie silni i wycieka z buzi wszystko.
kropelki na sutek w trakcie karmienia, u mnie działa

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Kuźwa. Jak ja mam wytrzymać w swoich postanowieniach, jeśli jedynymi zdrowymi rzeczami w tym domu są jabłka, marchew/pietruszka/ziemniaki, mleko 1,5% i maślanka!? Wow, i jeszcze ryż gruboziarnisty.

maślanka jest bardzo polecana w każdej diecie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:08   #752
mala_19kw
Zakorzenienie

Kuuuurde trzeba się umyć a mam takiego lenia jak stąd do wieczności. Wieczorami jestem już tak wypompowana z sił że wszystko mi jedno i najchętniej bym przy sobie nie robiła nic

Mój mały skarbek śpi więc teraz mamunia się rilaksuje Weźcie zapędźcie mi kopniaka to może rusze swoje czwórki z fotela.

Nawijko-dziękuje za odpowiedź w sprawie plastrów. mua! For you
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:36   #753
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Krzysiulek Basi wychodzi dzis ze szpitala!
Wreszcie

Cytat:
Napisane przez marteczka69 Pokaż wiadomość
Dziękuje za tak miłe przywitanie.tak jak pisałam wczesniej jestem mama prawie juz 3 miesiecznej Laurki,ja mam 26 lat i jestesmy z Krakowa,ja jestem obecnie na urlopie macierzynskim, juz prawie na półmetku jejku jak to zleciało,ale narazie nie chce nawet o tym myśleci tak sobie razem siedzimy we dwojke bo tatus pracuje,Laura jest grzecznym dzieckiem (wiem pochwaliłam i wiem też jakie są tego konsekwencje
Oooo Kraków Kocham te miasto

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39700396]Mamy piersiowe, mam gifa do gg dla was

http://chusty.info/forum/images/smilies/BFing.gif[/QUOTE]

doooobre

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Do dziewczyn któe maja hula hop jakie je macie? bo niektore na allegro powalaja ceną....
Ja kupowałam jakieś 2 lata temu. I mam coś takiego
http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...057778884.html

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To moja matka identyko. Taka sytuacja- stoję przy łożeczku,mały trochę marudny ale nie płacze więc stoję przy nim dalej i czekam na konkretny wrzask żeby go dopiero wtedy wziąć bo i po co szybciej go targac skoro tylko grymasi. A ta nie. Podchodzi do niego. Bach na ręce bo on przecież nie może tak leżeć. I te teksty! Mama nie chce cię wziąć. Niedobra. Babcia weźmie nosz kuźwa co za myślenie.
jezuuu jak ja się cieszę że ode mnie z rodziny nikt nie udziela mi takich cudnych "dobrych rad" itp,itd.... Naprawdę Wam współczuję dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności Dziękuje za ciepłe słowa otuchy i kciuki za Krzysia
Bieeeedny Krzysiooo aż mi się łezka w oku zakręciła Dobrze że już w domku jesteście.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, popcorn taki z mikro?
Ja nie Bokeh ale odpowiem Ja też jadłam popcorn taki z mikro pare razy już K O C H A M - jeszcze o smaku masełka

Cytat:
Aha, rada dla Mam, których dzieciaczki mają problemy z kolkami, bólami brzuszka i robieniem kupki.
KMINEK - dodawajcie po 3-4 ziarenka do zup, herbat, wszelkich płynów. Działa świetnie.
A ja tak nie cierpie kminku....feeeeee

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mój mały skarbek śpi więc teraz mamunia się rilaksuje Weźcie zapędźcie mi kopniaka to może rusze swoje czwórki z fotela.
Ja Ci mogę zrobić "atyaty"
Stary 2013-03-11, 18:42   #754
bokeh
Zakorzenienie

co do popcornu to taki z mikrofali
Stary 2013-03-11, 18:43   #755
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny ale Wam zazdroszcze że WASZE DZIECIACZKI tak na brzuszkach śpią długoooo
Że wogóle chcą spać na brzuszkach...
Stary 2013-03-11, 18:54   #756
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver jakbym o sobie czytala
Nienawdze kminku, ubostwiam popcorn z mikro o smaku maselka, i koooooocham Krakow hahaa....

Maluszenstwo strasznie placzliwe dzisiaj, ale skubaniec mimo to dwa razy sie glosno zasmial

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:55   #757
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Pisze jedna ręką, dziecko na mnie śpi.

Zdałam poprawkę i jestem po sesji
Wiecie..ciekawe. W niedzielę tżcik był z Małą, on sie super zajmuje, ale Mała mało spała, jadła mniej i troszkę niespokojna była.. Przychodzę, karmię ją a ona zjadła wtulona jak rzep, i natychmiast zasnęła. Musiałam ją po jedzeniu przewinąc, a ona nie obudziła się O-o spała jak zabita. Potem przyszli zaproszeni wcześniej goście, obudziła się, już spokojna...jak goście poszli to spała ponad 4h ciągiem. Tż mówł że w dzień nie spała poza kilkoma drzemkami kiedy leżała na nim i ją tulił...zaskoczyło mnie jak szybko zasnęła i wyciszyła się przy mnie....słuchajcie to wygladało jak...tęsknota???
dostałam od kogoś z rodziny bujaczek po dziecku, ale on nie ma pałaka z zabawkami ani melodii, ot leżaczek..miałam kupowac brigh srarts pamiętacie,ale wsrzymałam się bo zapowiedziała rodzina że przywiozą tamten...i teraz nie wiem..kupic lepszy swoj?
chociaż to fakt, miły gest
debrah, mialam dzis dokladnie to samo! Nie bylo mnie 3h, TZ w tym czasie zrobil malemu butle, ale jakis niespokojny byl. Ja wrocilam, pociumkal cyca doslownie 5 razy, wzielaM go do odbicia i zasnal mi w takiej pozycji. Pierwszy raz sie cos takiego zdarzylo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 19:00   #758
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Tak. Je, je i jak puści a ja próbuję jeszcze przystawić ona nie bierze tzn. że się najadła. Przynajmniej taką mam nadzieję
Kupki różnie,może robić po każdym karmieniu a może robić co 2-3 dni. Choć dziewczyny tu też pisały że może być 1 kupa na tydzień.
Co jeść to nie wiem, ja próbowałam jabłka, ale na nią to nie działa, na mnie zresztą też.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ja niczym. Lekarz pediatra (b.dobry) powiedział, że absolutnie oliwką, a jak ma suchą skórę to kąpać w emolientach , ewentualnie po posmarować te części suche kremem. Więc smaruję nóżki kremem bambino (bez cynku)
a ciemieniuche czym smarujecie bo ja wiem ze smaruje sie oliwka i wyczesuje ale tak dawniej robiono, my jeszcze nie mamy ale chce wiedziec co robic jak sie pojawi

Cytat:
ja tez 5w1 i place 93zl

zazdroszcze, tez bym chciala miec rossa blisko a tak 25km czyli duuupa

o ja cie, brzmi przeokrutnie dla mnie. ja sie strasznie boje tych wszystkich zapalen, zastojow itd...

Kochana, nawet sie nie tłumacz! matura to pozna sprawa!
daj znac jak bedziecie po wizycie. trzymam kciuki zeby to jednak nie byla ta skaza

O jaka cudna! slicznie wygladaja dziewczynki w takich opaskach na glowce. baaaardzo mi sie to podoba

Witaj!

oo, a w ktora strone te 60 km jesli mozna wiedziec...?

Jejciu! 2 tyg! czyli malenstwo masz w domku!
a moj juz 2,5 miecha skonczyl jejciu, jak ten czas leci!
za pepuszek!

ojojojoj! to w takim razie moooocno tzrymamy z Kubulkiem kciuki! daj znac co i jak jak wrocisz!

przypomnoj gdzie mieszkasz bo chyba nie w PL?

o, ja wczoraj tez pierwszy raz karmilam mlodego na siedzaco. masakra, bo juz sie wygodna zroilam z tym karmieniem na lezaco
wczoraj mialam takie mega twarde piersi i nie bardzo mogl zalapac. kolejne karmienia byly juz na spiocha
ja za 5w1 placilam 135zl za wzwB Engerix B 65zl

Cytat:
Evel, chodzi mi o szwy w tym pasie. A kupiłam taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3052349941
mam taki sam

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Bokeh my tez mamy problem z chrzestnymi . Tzn tz ma bo chrzestnym bedzie moj brat, a chrzestna ma on wybrac - tylko nie ma zadnej kuzynki bo u nich w rodzinie same chlopy ja niby mam duzo kuzynek, ale brat tzta byl swiadkeim u nas na slubie i od razu bylo postanowione, ze pierwszej dzidzi chrzestnym bedzie moj brat
a my bedziemy miec 2 chrzestne, a mam taki sam problem jak bokeh o ile nie myle, ze chcialabym siostre meza ale ta jest juz chrzestna u ich siostry a maz ma 3 siostry wiec ta jedna juz by miala 2 chrzesniaka a tamte nie maja w ogole

Cytat:
Dziewczyny, gdzie takie hula-hopy z masażerem można kupić? I za ile? Bo ja też mam zamiar, ale o zwykłym myślałam...
tez bym sobie "pohulała" ale ja po cc to ile musze odczekac???

Cytat:
Dziekuje Ci bardzo!!!!
caly wlac ten krochmal do wanienki?

hehe
a ja jak wrocilam do domu to pierwsze ci mialam pod reka to gumka recepturka i tak nosilam ja jak ta nieszczesliwa do poki mi maly jej nie zerwal. teraz mam taka zwykla gumke do wlosow
miny niewtajemniczonych osob BEZCENNE!!!!

niezła jest!!!

słodziak!!
tzn to troche nie tak...
u nas tez szczepienia sa regulowane z gory tylko chodzi o samo szczepienie/ wkłucie.
bo normalnie, te bezplatne to wygladaja tak ze powiedzmy na kazda chorobe jest osobne wklucie a te platne to sa takie ze w jednym kluciu juz jest wszystko i dziecko mniej cierpi bo jest kłute tylko raz.

a tych darmowych lekow to zazdroszcze! wiadomo, lepiej zeby nie trzeba bylo korzystac z takiego "dobrodziejstwa" ale jak juz jest mus to super sprawa....
ale w angli 5w1 maja za darmo pneumokoki meningokoki i rotwiirusy wszystko panstwowo

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Właśnie dziś mi lekarz powiedział, że mała ma jaknajwięcej leżeć na brzuchu jak tylko mam wolną chwilę to mam ją kłaść.

My po szczepieniu, Ola przy 5 in 1 nawet nie zapłakała, jedynie przy pneumokokach (one ponoć bolą jak po mięśniu się rozchodzi).
A po rota na razie jest ok małą je inie ma zadnych sensacji zoladkowych
ile placilas za pneumoki i ile "dawek" bedzie?????
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 19:11   #759
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a ciemieniuche czym smarujecie bo ja wiem ze smaruje sie oliwka i wyczesuje ale tak dawniej robiono, my jeszcze nie mamy ale chce wiedziec co robic jak sie pojawi

my nie mamy , ale smaruje sie oliwka tak na sr mówili

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności Dziękuje za ciepłe słowa otuchy i kciuki za Krzysia. Jesteśmy wreszcie w domu, ten czas w szpitalu był dla mnie jak wieczność, czas się dłużył i dłużył. To był dla nas ciężki czas ale przetrwaliśmy go i mam nadzieje, że teraz będzie już dobrze. Na warunki szpitalne i opiekę nie narzekam, bo pod tym względem było ok, o ile można powiedzieć, że jest ok w szpitalu. Panie pielęgniarki, które się zajmowały dziećmi prawdziwe z powołania zainteresowanie i pomocne. Byłam na sali 2 osobowej tzn. dwoje maluszków i 2 mamy. Byłam cały czas z moim maleństwem. Krzysiu był bardzo grzeczny. Dostawał antybiotyki, sterydy, pod koniec już leki wykrztuśne, i cały czas inhalacje. Biedactwo jest osłabiony i taki wymęczony całą tą sytuacją. Największym stresem dla dzieciaczków były zmiany wenflonów, co 4 dni musiały być zmieniane, to w raczke to w nóżce. Tyle nerwów zjadłam i łez wylałam- dla mnie to był szok i ogromne przeżycie. Po kilku dniach pobytu jakoś przywykłam o całej sytuacji i kiedy tylko zaczęło się poprawiać z dnia na dzien i ja czułam się lepiej, rozmowa z innymi matkami też jakoś pomagała w całej tej sytuacji, bo mimo, że kazdy się tam znalazł z chorym dzieckiem to jednak jakoś nas to tam jednoczyło i o ile można tak powiedzieć, nawet w takich sytuacjach można nawiązać znajomości.

Mam zalecenia nadal stosować w domu inhalacje, dawać cebion 5 kropelek, probiotyk na odbudowanie mikroflory bakteryjnej po antybiotyku. Chciałabym z całych sił uchronić maluszka przed takimi przeżyciami, ale co kolwiek bym nie robiła pewnie nie będę mogła w 100%, mogę tylko mieć nadzieję, że teraz już będzie nabieranie sił i powrót do zdrowia.
super że już domku teraz bedzie już tylko lepiej

Debrah dzieki za odpowiedź
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 19:16   #760
nafiyqa
Zakorzenienie

debrah, dzieki za odp odnosnie masla. Totalny kulinarny laik ze mnie

Maly lezal sobie na przewijaku. Przebrany, ubrany, zapatrzony w karuzele. ppoprosilam tesciowa, zeby zerknela na niego, a ja poszlam do lazienki. wracam, a Kubus wciaz lezy na przewijaku, ALE przykryty kocykiem po sama szyje

Stary 2013-03-11, 19:45   #761
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
debrah, dzieki za odp odnosnie masla. Totalny kulinarny laik ze mnie

Maly lezal sobie na przewijaku. Przebrany, ubrany, zapatrzony w karuzele. ppoprosilam tesciowa, zeby zerknela na niego, a ja poszlam do lazienki. wracam, a Kubus wciaz lezy na przewijaku, ALE przykryty kocykiem po sama szyje
sory ale

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 19:53   #762
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczynki, zabieram sie za nadrobienie calodziennej nieobecnosci, tyyyyyle stron? szalone kobiety
Cytat:
Hmm, a ja nadal prasuję......i chyba będę.....takie ładniejsze wtedy te ubranka
ja prasuje kazde nawet skarpetki wszystko jest wtedy takie przyjemnie mięciutkie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
jak długo nie jadłas nabiału? ja od dziś odstawiam- mam nadzieję, że kupy zmienią kolor, bo jak nie to już nie mam pomysłu czemu są zielone
jakies 3 tyg, wszystko pięknie zeszło a z krost porobiły sie całe suche plcki na buzi i za uszkami, az taka skorupka na bródce sie zrobiła ale buziunie mamy juz piękną. Dodatkowo smarowałam nawet kilknasacie razy dziennie kremem Balneum- bez recepty, a można całe ciałko smarowac

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
Hej,chciałabym do was dołączyć. ;-)Od dawna was podczytuję.
Jestem podwójną mamą- 6latka i 5 tygodniowego Mikołaja.
witamy

Cytat:

----------------------
sms od Basi (z 8.03, sorki ze dopiero dzis pisze):
Hej, my nadal w szpitalu, jest poprawa. byc moze wyjdziemy w poniedzialek ale to jeszcze nic pewnego. pozdrawiam!

.
Biedna Basienka mam nadzieje, ze juz są w domu

Cytat:
i kto wygrywa? pewnie tatus?

U nas chrzty sa w trakcie mszy
pewnie, ze tatus
u nas też na mszy są
Cytat:
czym smarujecie dzidzolki po kapieli??
ja oliwką na zmiane z kremem Balneum
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:04   #763
nafiyqa
Zakorzenienie

Wlasnie, ciesze sie, ze Krzysiu z Basia juz w domu!
Nacierpieliscie sie oboje, ale na szczescie juz wszystko ok!

Stary 2013-03-11, 20:16   #764
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja też ostatnio zrobiłam porządek i duzo ubranek musiałam już odłozyć na bok bo za maaaałe

A co do smażonego to ja czasem zjem...i nic się nie dzieje.
ja tez juz zjadam od czasu do czasu a to kotleta a to udko smazone
ubranek za małych mam juz pół pudła

Cytat:
93 zl za 5w1?!
U nas 220
Dlatego zdecydowalismy sie na nfz.
ja za 6w1 place w aptece 215, ale nie bede niunkowi załowac, dostał becikowe? dostał wózek kupiłam za 150 zł to na szczepionkach oszczedzac nie bede

Cytat:
U mnie się to nie sprawdza. Co odłożę za małe, albo po prostu takie, których małej nie zakładam, to siostra tża dowala 5 pudłami następnych ciuszków. Ma córkę starszą od Poli o 3 miesiące. A tak naprawdę, to niektóre pewnie na Julkę były za duże, tylko ona musi je gdzieś ukrywać przed swoim mężem. Jest straszną allegroholiczką, i gdyby on zobaczył, ile nakupiła tych rzeczy naprawdę, to chyba by ją z domu wyrzucił. Już jej nawet konto jedno zablokował, to założyła nowe.
radzi sobie dziewczyna jak moze
Cytat:
Krzysiulek Basi wychodzi dzis ze szpitala!
cudowna wiadomosc

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

wyręczam się innymi albo mam po prostu w dupie
kocham Cie Marsi za Twoje teksty
Cytat:
Ja ostatnio włączyłam film, prasowałam i noga bujałam Zuzę w bujaczku nie ma to tamto trzeba robić wszystko na raz
ja taką metodą wizazuje rano jak jem sniadanie albo robie makijaz
Stary 2013-03-11, 20:28   #765
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jej bidulek
mój dziwnie reaguje na pieluszki pampers i dade zrobi kupę i od razu pupa czerwona
możemy używać tylko babydream na szczęscie pasują nam te pieluszki i dziś zakupiłam w rossmanie na zapas no i chusteczki są w promocji w dużych opakowaniach,opłaca się
My tylko babydrem uzywamy po pampersach mega odparzenie a dada mi śmierdzi

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
co do popcornu to taki z mikrofali
Ale taki gotowy z marketu czy same ziarenka wkładasz pytam tak bo ten gotowy bardzo czesto słony strasznie jest
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:35   #766
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Marsi muszę powiedzieć że pięknie się urządzacie W pokoju Leo jestem zakochana. Szukam fajnych obrazków w marynistycznym stylu, takie dziecięce i nic znaleźć fajnego nie mogę.

Nie pisałam co teście wymyślili jak byliśmy na urodzinach
Najpierw teść pyta czy butelkę młodemu daję. Jak powiedziałam że nie, to usłyszałam że Miś pewnie głodny jest (taaaaa, ponad 5 kilo już waży, pultynki mu się zrobiły i wałeczki na nóżkach, zagłodzona bida ) Teściowa zaś rzuciła radą, daj mu butle na noc, to będzie spał. Przecież mi w nocy śpi, a mleko nocne tłuściutkie zdrowe No to w dzień mu daj. Po co ja się pytam Nie wiedziała. No i oczywiście, że jak będzie miał 6 miesięcy mam mu żuru dać, bo oni Amelii dawali (córce brata) Mało pod stół nie wpadłam. Gotuje tłusto, przesolone na kościach. Jak by to dała mojemu dziecku to bym ją chyba zabiła. Ja po jej jedzeniu odchorować muszę, a co dopiero takie maleństwo co powinno powoli mieć wprowadzane nowości.
No i oczywiście na urodzinach nie było nic dla mnie, prócz sernika Nic co mogła bym zjeść. Ehhh i jak ich lubić i chętnie odwiedzać?
jeszcze mu bigosem popraw albo krokietami z grzybami i kapusta ja pierdziu, ale poglądy.... jak mi moja tesciowa mówi ze bedzie karmiła małego tym czy tamtym to jej zapędy ucinam w zarodku- ja bede karmiła tym co uwazam za stosowne

Cytat:
Maluchna, chusteczki dada sa do d.upy ja ich uzywam do scierania kurzy
mnie tam pasuja ale tylko zielono-białe, zadowolona jestem jeszcze z Bambino
Cytat:
Pisze jedna ręką, dziecko na mnie śpi.

Zdałam poprawkę i jestem po sesji
Wiecie..ciekawe. W niedzielę tżcik był z Małą, on sie super zajmuje, ale Mała mało spała, jadła mniej i troszkę niespokojna była.. Przychodzę, karmię ją a ona zjadła wtulona jak rzep, i natychmiast zasnęła. Musiałam ją po jedzeniu przewinąc, a ona nie obudziła się O-o spała jak zabita. Potem przyszli zaproszeni wcześniej goście, obudziła się, już spokojna...jak goście poszli to spała ponad 4h ciągiem. Tż mówł że w dzień nie spała poza kilkoma drzemkami kiedy leżała na nim i ją tulił...zaskoczyło mnie jak szybko zasnęła i wyciszyła się przy mnie....słuchajcie to wygladało jak...tęsknota???
dostałam od kogoś z rodziny bujaczek po dziecku, ale on nie ma pałaka z zabawkami ani melodii, ot leżaczek..miałam kupowac brigh srarts pamiętacie,ale wsrzymałam się bo zapowiedziała rodzina że przywiozą tamten...i teraz nie wiem..kupic lepszy swoj?
chociaż to fakt, miły gest
za sesyje
mogła tesknic, u nas była podobna sytuacja, cały dzoen jezdzilismy za wyposazeniem do lazienki- po 7 godzinach niewidzenia mnie Bartus zaczął piszczec a potem jak sie we mnie wtulil kangurek to aż łapkami za bluzke łapał jak go nosiłam, potem przy karmieniu obejmował mi piers rękami, aż mi sie łzy kręciły w oczach

NADROBIŁAM

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

u nas remontu ciąg dalszy, raczej nie skonczy sie w tym tygodniu
ten roz☠☠☠☠ziel w całym domu działa mi juz na nerwy... ale pocieszam sie tym, że poskonczonym remoncie bede miala piękną nowiutką łazienke no i za jednym zamachem bede miała juz wysprzątane na swięta
błagam Was kobity kochane, nie pędzcie tak jutro
Stary 2013-03-11, 20:37   #767
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mika, jak to: śmierdzi? Przecież czysta pieluszka nie może śmierdzieć.

Dziewczyny, ogłoszenie parafialne!! Mam do oddania 30 kapsułek (2 blistry) VitaK+D, kapsułki twist-off. Nie używam ich już, bo od jakiegoś czasu podajemy VitaD... Jeśli któraś ma ochotę, to dajcie znać, to wyślę, bo się zmarnują u mnie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-11 o 20:43
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:46   #768
Wisienka_0809
Rozeznanie

Black, to prawda. 1 i 2 dla mnie jeszcze były OK., ale trójki to po prostu śmierdzą taką nowością, normalnie jakby plastikiem palonym, czy nie wiem czym..
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:48   #769
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mika, jak to: śmierdzi? Przecież czysta pieluszka nie może śmierdzieć.

Dziewczyny, ogłoszenie parafialne!! Mam do oddania 30 kapsułek (2 blistry) VitaK+D, kapsułki twist-off. Nie używam ich już, bo od jakiegoś czasu podajemy VitaD... Jeśli któraś ma ochotę, to dajcie znać, to wyślę, bo się zmarnują u mnie.
to moge ja sie zglosic?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:48   #770
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Smierdzi mi plastikiem chemia nie wiem czym dla mnie drazliwy zapach
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:53   #771
Wisienka_0809
Rozeznanie

Mika, otóż to.
Stary 2013-03-11, 20:53   #772
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli, prześlij mi dane do wysyłki w wiadomości prywatnej albo na facebooku, jak Ci wygodniej. Jutro mam coś do załatwienia, więc od razu podejdę na pocztę i Ci to wyślę.
Stary 2013-03-11, 21:01   #773
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

ile placilas za pneumoki i ile "dawek" bedzie?????
Za pneumokoki nic nie płaciłam nam miasto refunduje. Dawki są dwie. Szczepiona była Praveranem 13. Meingokoki też refunduje, ale dopiero w 16-18 miesiącu. Na własną rękę płaciłam tylko za rotawirusa i 5 in 1
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 21:05   #774
BlackSanctum
Zakorzenienie

Czyli mówicie o większych rozmiarach? Bo my na razie jesteśmy na 2. Póki co nie będziemy chyba zmieniać, choć sama nie wiem, mała pewnie waży już 4kg, bo niezła z niej puca. No ale, wracając do pieluch - ja na razie w tych mniejszych rozmiarach niczego nie wyczułam, stąd moje zdziwienie. Ale teraz już rozumiem, pewnie niedługo się przekonam, o czym mówicie.

Kurczę, czuję się oszukana.

Tyle osób mi mówiło, że poród sn jest lepszy dla organizmu, bo potem (po) nie boli, bo to, bo tamto, a cesarka to blizna i inne komplikacje... A jaka jest prawda? Że po sn też jest blizna. I to brzydka, w kroku. Dodatkowo, przy tej bliźnie mogą się pojawić zasrane zrosty, które nie wiem, czy nie będą przeszkadzały podczas seksu... No i blizna - jak to blizna - boli przez długi czas... No i tyle bólu podczas samego porodu... Więc - czy poród sn jest aby na pewno lepszy, lżejszy? Nie wydaje mi się... Drugiego dziecka chyba nie będę chciała rodzić sn...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-11 o 21:26
Stary 2013-03-11, 21:11   #775
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dopóki używałam 2, też nie wiedziałam o co chodzi tym mamom, które na dady narzekały. A tu - zonk. I jeszcze dość szybko czuć, jak dzieć zrobi siku. Tak jakby nie miały tej warstwy niwelującej zapaszek. Ale to takie bardziej "estetyczne"sprawy. Bo na resztę nie można narzekać.
Stary 2013-03-11, 21:14   #776
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Za pneumokoki nic nie płaciłam nam miasto refunduje. Dawki są dwie. Szczepiona była Praveranem 13. Meingokoki też refunduje, ale dopiero w 16-18 miesiącu. Na własną rękę płaciłam tylko za rotawirusa i 5 in 1
wow Kielce - cudowne miasto a raczej władza, która to robi.
A jak malenstwo po tej szczepionce na pneumo?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 21:25   #777
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Aha, rada dla Mam, których dzieciaczki mają problemy z kolkami, bólami brzuszka i robieniem kupki.
KMINEK - dodawajcie po 3-4 ziarenka do zup, herbat, wszelkich płynów. Działa świetnie.
no ale potem mam go z tej herbaty wyciagnac i zjesc?
Stary 2013-03-11, 21:26   #778
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sylwietta, no my nie dostali becikowego
Pozatym jakos polozna nas nakrecila w koncu na te z nfz

Przegralam aukcje, ze snajperem!!! Jakis inny snajper cholibka sie wtranzolil no

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 21:31   #779
Wisienka_0809
Rozeznanie

Tak sobie oglądam na yt ćwiczenia w wykonaniu pani Ewy Ch. I tak patrzę, i dochodzę do wniosku, że jedyne co mnie z nią w tej chwili łączy, to taki sam stanik sportowy.
Ehh, mam nadzieję, że wreszcie znajdę motywację, żeby wykonać te wszystkie ćwiczenia...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Maluchna, nie wyciągaj, najlepiej po prostu zjeść w tym, do czego go dodałaś.
Stary 2013-03-11, 21:44   #780
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver jakbym o sobie czytala
Nienawdze kminku, ubostwiam popcorn z mikro o smaku maselka, i koooooocham Krakow hahaa....
Hahaha No niezle i nasi faceci tez maja cos wspolnego...Japonia

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Kurczę, czuję się oszukana.

Tyle osób mi mówiło, że poród sn jest lepszy dla organizmu, bo potem (po) nie boli, bo to, bo tamto, a cesarka to blizna i inne komplikacje... A jaka jest prawda? Że po sn też jest blizna. I to brzydka, w kroku. Dodatkowo, przy tej bliźnie mogą się pojawić zasrane zrosty, które nie wiem, czy nie będą przeszkadzały podczas seksu... No i blizna - jak to blizna - boli przez długi czas... No i tyle bólu podczas samego porodu... Więc - czy poród sn jest aby na pewno lepszy, lżejszy? Nie wydaje mi się... Drugiego dziecka chyba nie będę chciała rodzić sn...
Dlatego ja zawsze chcialam miec cc. No ale chciec to ja sobie moglam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości