|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Dzień dobry
przyszłam się przywitać i uciekam do laboratorium na badania, glukoza . Życzę miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujące mamusie. |
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czarownica- dzięki za informację, na pewno się przydadzą
|
|
#693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czy na menopauze to nie wiem, nie spytam bo bd miała pretekst do kłótniCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39706161]SMS od TŻa: Q( -_-).................|.....o ...........Q(-_- ) Chińczycy grają w ping-ponga [/QUOTE] Oj dziewczyny dziewczyny..piękne piekło mi wczoraj ta mamuśka zgotowała jak wróciła z pracy.. wystarczyło jej 5 minut bym musiała usiąść bo bym z wrażenia omdlała,...Przyszła z pracy i mówi że gdzieś tam wisi ogłoszenie o wynajem mieszkania itd. a zaraz zaczyna latać po mieszkaniu i dowalać się wszystkiego, stoi metr ode mnie a drze się tak że cały budynek na pewno słyszał. Posprzątane było, nie na błysk ale było..źle się czułam więc nie bd szorować wszystkiego. Albo się dowaliła że po co schowałam ręcznik tż jak do prania miał iść po 1 razie to mówię że będzie w weekend to nie bd znowu nowego wyciągać to się tego dowaliła choć wiedziała że bd jeździł co weekend. "tak se bd jeździł a co On nic nie myśli" i coś o rachunkach pieprzy, 2 tygodnie jestem a rachunki z tego co wiem są po miesiącu był 3 dni w robocie więc wiadomo że dużo tygodniówki nie dostał a i tak wszystko dał na zakupy tutaj i zostało mu tyle co na podróż i by śniadanie zjeść w Krk..Ona zrobiła ten dym tylko po to by nas wypędzić bo mój brat zjedzie tu na urodziny ale to dopiero koło 16 kwietnia oO. Oczywiście na braciszka jedzie ile wlezie, pensja Niemiecka grosza im nie wyśle ale i tak jest kochany.. :/ Tż załatwił że w piątek przeniesiemy sie do jego biologicznej mamy ale zmęczona jestem tymi wędrówkami..ile można ;/ jak nie bd wyjścia to się pojedzie ale poproszę go dziś by zadzwonił do mojej mamy i spróbował się z nią jeszcze raz dogadać by chociaż do tych świąt tam być bo święta u rodziców Piotrka mamy spędzić PYTANIE DLA MAM W OKOLICACH 20 TYDONIA Czy wasze maleństwa też tak szaleją i się wiercą i kopią sporo?? Czy to tylko te moje takie nadpobudliwe
|
||
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
U mnie pogoda dalej zimowa... śniegu tyle że :szok: Do tego chyba jakieś zaparcia mnie bolą albo jelita zapchane bo coś kłuje brzucho... ![]() Zaczynamy poszukiwać też wózek, ale chyba używany... no i wertuję non stop tablicę
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze pozwolę sobie wrócić do wczorajszych i nocnych tematów
:taja2 gratuluję dziewczynki misiaczka555 ja tak samo mam..gin proponuje zwolnienie, a ja odmawiam..póki nic szczególnego mi nie dolega zamierzam chodzić, ale najdalej do końca maja i od czerwca L4.. tyle że ja mam termin na koniec lipca..troszkę wcześniej niż Ty ![]() Guuusiaa robiłam ten test 2 razy i za każdym wychodzi dziewczynka, a mi ciągle chłopaka potwierdzają enlevee dla Tżta za licencjat... niech jeszcze i ode mnie w parę piórek obrośnie ![]() Oliath cieszę się, że serduszko Lilo pięknie bije i że Lilo nadal jest Lilo ![]() Charlize gratuluję umowy.. bardzo w porządku się zachowali..![]() tweedledee ja się marnie orientuję w działalnościach, mimo że mąż ma swoją już prawie 3 lata ![]() enlevee mnie wczoraj też coś tak piekło i w klatce piersiowej aż czułam ucisk.. rano i wieczorem przed snem.. Ciebie też tak w klatce gniotło jakby? Niby miałam już zgagę, ale wczoraj nie byłam pewna czy to ona i jej skutki czy co innego ![]() Samantha7 Długo musieliście czekać na dzidziola..nawet sobie nie wyobrażam jak musicie się teraz cieszyć, że się wreszcie udało Imię dla córci śliczne i życzę Wam, żeby miedzy nóżkami dzidziola nic dłuższego niż trzeba dziewczynce nie urosło
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-12 o 07:48 |
|
|
|
#696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
)Wizaż wczoraj na pewno miał jakąś awarię. Wysmarowałam wam ok 21. długą wiadomość na telefonie, pocytowałam, zdałam realcję z wizyty. Nawet mąż się smiał, że tyle chce mi się pisać z tel.. i co? dupka... jak widzę nic się nie zamieściło... buuu (gratuluję rozpoczętych tygodni oraz udanych wizyt!! Cytat:
Cytat:
Ja z ostatnich zakupow na all kupilam legiinsy.. ale marzą mi się jakieś żywsze kolory, a tam wszedzie czarny, granatowy... dobrze że chociaż błękit dali. Wprawdzie z nożek mam baleronki, ale wiosna ma przyjść w końc:P Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709705]Bardziej kolekcjonerka ![]() Niektórych z nich JESZCZE nie używałam:P http://i.imgur.com/ICo4ICG.jpg Generalnie lubię wszystkie. Pierwszy rząd to bezpieczne nudziaki, lakiery na "muszę pomalować a mam 2 minuty", jakieś odżywki i mięta/turkus. Drugi - wszelkie moje ulubione ZIMNE odcienie taupe, szarości, niebieskiego, granatowego, fioletu, czarny. To najbardziej lubię, zwłaszcza na nóżkach. Te za nimi się nie zmieściły, ale gama kolorystyczna ta sama ![]() I ostatni rząd to róże, korale, łososiowe i czerwienie. Mam tylko jedną klasyczną czerwień. Bardzo lubię te intensywne fuksjowe. Z firm to różnie, Golden Rose, Miss Sporty, Essence, Rimmel, Joko, dwa Ingloty i jeden Essie [/QUOTE]bardzo ładny zestaw... mój po ostatnich porządkach też jest mniej więcej tej wielkości... no ale ja to mam slabosci do paznokci..i swego czasu to bardzo duzo z nimi majstrowałam.. (envelee: powinnam lada dzien wrzucić paznokcie, bo już zmalowane, ale światła na zdjęcie dobrego nie ma i skończy się znowu na fotce z tel.. )a teraz pochwale się, że po wizycie ok. Mały ma wszystko co trzeba i gdzie trzeba, płynu owodniowego jest tyle ile powinno, termin książkowo pokrywa się z tym z om, płci nie zmienił i waży już 588g! to już kawałek ciałka do kochania. Słodki jest strasznie!Mąż już by go chciał przy sobie zamiast u mnie w brzuszku ![]() Igorek budzi mnie ok 5 rano, regularnie już od jakiegoś czasu. W szkole rodzenia dowiedziałam się, że jeśli budzą nas w nocy kopniaki dzieciaczka to najprawdopodobniej w tych godzinach będzie się budziło jak się urodzi i domagało jedzenia. Ja albo za mocno śpię, albo do 5tej od 23-24 będzie dawał mi spać Mamy które już mają dzieci, zauważyłyście taka zależność?She: podpisuję się pod tym co pisała Oliath, Mela, Envelee i Perse..chociaż do tej pory starałam się nie wypowiadać, to jedna matka jest matka nie ważne z jakich charakterem.
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-03-12 o 07:43 |
||||
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety wszystkie nieaktualne albo niedostepne, wczoraj dostalam odp. od producenta, ze koszt uszkodzonej wtryskarki przewyzsza dochod ze sprzedanych wanienek tego typu i juz nie wznowia raczej produkcji... Ktora tu szukala takiej wanienki?...Wklejam Wam na dobry poczatek dnia fotki wypranego wozia - uwaga, na raczce torba z zyrafka dokupiona od jednej babeczki za 9 zeta ale utrafilam kolory, nieprawdaz? I jeszcze mojego psa Wam wkleje za moment, bo sie plata pod nogami i uwagi domaga - oraz mojej sniadaniowej paroweczki z Lidla
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana!
u mnie śniegu po kostki za oknem, a ja dwa dni temu sobie welurowe nowe buty kupiłam i dupa, nie wyjde w nich. wracam do starych gratów. szykuję się do roboty, udaję, że chce mi się wstawać. |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica: dobrze że wróciłaś, bo się martwiłyśmy
)) współczuję podejrzenia o cukrzycę i ta dieta wygląda drakońsko....3mam kciuki aby było dobrze!katarzynkajg: powodzenia! ja mam zrobić za jakieś 3 tygodnie glukozę, czyli 27 tydzień...tak mi wychodzi karolajn: denerwujesz się przed wielkim dniem?? to juz chyba w ten weekend co?pytałam się wczoraj lekarza czy 3,5kg w 4 tygodne to jednak nie za dużo... stwierdził, że norma książkowa na świecie +10kg, w Polsce +20kg. Najlepiej by było jakbym się pośrodku zmieściła D hahha
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath no wózek fajny i właśnie miałam pisać, że torba i żyfara cudowna
)
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super gratulacje a zdjątka jakieś masz? a dasz?
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poważnie, daj spokój z tymi kilogramami. pytaj lepiej lekarza czy dziecko zdrowe, czy zdrowo rośnie, a o te 3,5 ,10 kilogramów będziemy się martwić za 5 miesięcy hahah |
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
domciatko: tutaj też śnieg i to po kostki... idę zaraz odśnieżać autko.. i czas do pracy...
o te kilogramy na koniec zapytalam.. z ciekawości.. generalnie o tym co potem będę myślała potem, najwyżej będzie trzeba się wziąć ostro za siebie. Póki co też uważam że najważniejsze jest zdrowie malucha. Rozbawił mnie tymi normami ![]() kombinuję nad l4 lub urlopem chociaż kilka dni przed świętami, bo już zmęczona jestem, a i tak wychodzi mi że do końca kwietnia to najlepszy termin, który mogłabym wziąć, bo w każdy inny jest wiele spotka mega ważnych itd.. oliath: pięknie sie prezentuje ![]() she: Igorek kopie jak najęty 5 rano, 22-24 wieczorem i sporo w ciągu dnia. Zaczęłam też z nim wiecej rozmawiać i jest jeszcze bardziej aktywny..mąż wieczorem bawi się z nim w berka, co mam wrażenie obydwoje strasznie lubią! dzoan: niestety, mało wyraźne są, już się słabo mieści na zdjęciach, a twarzyczkę zasłaniał, chociaż prosiłam przed wizytą, aby ładnie pozował i dał się pomierzyć. Wział do siebie, bo nie ruszał się za wiele, ale twarzyczke zasłonił:P
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-03-12 o 08:00 |
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja Wam strasznie zazdroszczę kopniaczków i ruchów.
ja raz zułam tak bardziej, z tydzień temu i od tamtej pory za bardzo to nic. a juz bym chciała, to już 22 tydzień.... jutro idę do położnej na wizytę, więc ją popytam i pomęczę te ruchy |
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A torba świetnie dobrana, ma się to oko
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, drakońsko nie... w sumie wszystko, ale chude, ciemne no i mnóstwo warzyw, które dobrze regulują cukier (co i tak staram się jadać)... tyle, że dla wielkiego smakosza słodyczy, cukru, miodu i wszystkiego co słodkie no może wydawać się drakońska
Mnie jeszcze ciągnie do słodkiego, bo dużo tego jadłam jeszcze tydzień temu, no i wkurza mnie ogarnięcie posiłków i komponowanie ich, ale to też kwestia wprawy. Pospisuję, ułoże, wyliczę i będę jechać na tym kurza dupa, a Tż w niedzielę kupił trufle i zostały w szafce, wczoraj powąchałam i odstawiłam Ale w święta dyspensa na serniczek
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Igorka.Ja nie zauwazylam poprzednio tej zaleznosci, ale i nie zwracalam uwagi na to - do dzis rano. W sumie ok gdyby Lilith budzila mnie o 4 dopiero , zdaze nakarmic i uspac i wyprawic reszte inwentarza do pracy/ szkoly/ przedszkola i na trawnik (psior )
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, bryka jak się patrzy!
No i w pyszczku Psiska to Twoja paróweczka |
|
|
|
#711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale potem dał tatusiowi poczuć kopniaki i pogadali sobie trochę..w jednym momencie chyba cały się obrócił bo tak mocno było czuć na zewnątrz ze tż coś widział jak się porusza.A wczoraj wieczorem znowu czułam taki wyraźny wykop jakby rączki czy nóżki zarys jak kopał bo mam tam bardzo cienką skórkę
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica: fakt, każda dieta czy ograniczenia niosą za soba po prosut odpowiednią organizację posiłków. Racją. POwodzenia!
Oliath: no to zobaczymy jak to bedzie, a psinka urocza )Miłego dnia! uciekam w koncu do pracy.. She: ooj to daje dużo radości i nam i panom
|
#713 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale instrukcja ważenia nareszcie wiem co robię źle![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kawał dobrej roboty![]() Dzień dobry
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on zna komende HANDLUJ, leci wtedy po swoja prasowana kosc i handluje za ludzkie zarcie
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-12 o 08:09 |
|
|
|
|
#715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki fajny psior - z wyglądu albo fox albo Jack russel? to rasowy?
|
|
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny pisałyście o laktatorach ja karmiłam moją córę 9mcy jedynie z pomocą laktatora i testowałam dwa sprzęty: laktator el tommee teepee czy jak to się pisało bardzo delikatny i co za tym idzie nie nadający się moim zdaniem do niczego, szybko go odsprzedawałam bo nie ściągał nic, zamiast tego kupiłam el Canpol i ten był super, dość mocno ciągnie co na początku sprawia ból ale ściągał duże ilości pokarmu i pięknie rozkręcił laktację, wręcz do tego stopnia że nie miałam co z pokarmem robić bo mała aż tyle nie jadła ![]() to się powymądrzałam
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Trafilas
mieszaniec Jacka Russella z Airedale Terrierem, po polujacych rodowodowych rodzicach, taki mezalians pani Russelowej Jeszcze zna siad, lezec, buda, łapa, piątka, turlaj się, poproś, szukaj i przynieś. Za wałówę nauczy sie wszystkiego w dwa dni . Tylko "zdechł pies" go przerasta, to jest wulkan energii
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nawet 4)świetny jest - mój na "Nemo" nie reaguje, za to na "masz" zjawia się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

. 

a czy na menopauze to nie wiem, nie spytam bo bd miała pretekst do kłótni
był 3 dni w robocie więc wiadomo że dużo tygodniówki nie dostał a i tak wszystko dał na zakupy tutaj i zostało mu tyle co na podróż i by śniadanie zjeść w Krk..
dla Tżta za licencjat... niech jeszcze i ode mnie w parę piórek obrośnie 

Cieszę się bardzo, zawsze to jakieś zabezpieczanie bo urlopie macierzyńskim. Chociaż moja praca to nie żaden szczyt marzeń, ale praca to praca. Teraz jestem na L4 i kasa trochę mniejsza bo brak premii, ale no cóż... 

a dasz? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)