Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 09:28   #781
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Witam
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

witajcie
jestem na maxa wkurzona.. byliśmy na szczepieniu. zdecydowaliśmy się na zwykłe szczepionki, a teraz Mały dostał zaświadczenie od neurologa, że powinien dostać acetularne za darmo, ale pediatra twierdzi, że nie i musiałam zapłacić, ale to nie było najgorsze. Powiedział wprost, że jestem głupia, że dałam dziecku takie szczepionki i ludzie z marginesu tylko takie dają a mi szkoda kasy aż się we mnie gotowało.
każdy lekarz uważa inaczej, szczepić źle nie szczepić jeszcze gorzej
Co za cham
Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
to fakt, dzień dzisiaj podły
zresztą sama się poryczałam, pojechałam powtórzyć badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, tyle ludzi w labie, że nie doczekałam swojej kolejki, bo nie zdążyłabym do pracy, po czym w pracy się popłakałam, po co mi znać przyczynę # jak tyle lat w ciążę nie zachodziłam i pewnie już nigdy nie zajdę więc po co te badania

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o progesteron- w którym dc jesteś? Ja robiłam we wrześniu i w 20 dc miałam 4,3. Gin powiedział, że w ciąży będę musiała brać luteinę.
Wczoraj jak robiłam to był 34 dc.

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
a ile dpo? może wyszłoby już "coś"?
7 dpo.Także czekam spokojnie.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709775]Wtrącę się z aktualizacją moich lakierów
Już kiedyś Wam wklejałam, dzisiaj ponawiam, bo robiłam porządek z kosmetykami (ile wyrzuciłam... szkoda słów, teraz się pięć razy zastanowię, zanim coś kupię:/).

http://i.imgur.com/ICo4ICG.jpg[/QUOTE]
Wow jaka kolekcja
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
moi w niedzielny poranek
Słodko
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wiedziałam ze w tym szpitalo-hotelu musi być dostęp do netu właśnie poczytałam wasze posty i rycze dalej.... Dziękuję wam wszystkim ze jesteście! Dziękuję za mega wsparcie!

Torres nie byl rodzony, był wykurzany a to jednak różnica.... Także marcinki niech nie martwią się tylko czekają na normalna akcję porodowa
Znieczulenie miało działać 2 godziny, działało tylko godzinkę i torres zdecydował się wyjść. Nie było to proste, nie umiałam przeć, w końcu zrobiło się nie ciekawie i jak się urodził to nie było sielanki pt. Ramiona matki, odcięcie pępowiny przez ojca, tylko ratowanie maluszka.... Tyle go widziałam co ułamek sekundy na moim łonie.... Najgorsze parę sekund w życiu. Jak nie słychać płaczu dziecka. Bo nie usłyszałam....
Torres mierzył 52 cm, 2650 wagi i 6 pkt. Ale dziś już go wyjęli z inkubatora i leży w cieplarnianym łóżeczku. Na innym piętrze niż ja, choć mamy wszak system mama z dzieckiem.... Heh. Koleżanka z pokoju ma swoje szczęście przy sobie, ja od czasu do czasu mogę odwiedzić synka...
Jestem słaba, mam koszmarna słabizna w sobie, poznałam ból koszmaru pt hemoroidy... Teraz zaczynam walkę o laktację.... Na każde próbę kamienia jadę na wózku.... Mało komfortowa sytuacja.....

Ależ się rozpisałam..... Mam nadzieje ze nie zanudzilam na śmierć!
Pani trzymam kciuki i mam nadzieje że szybko wyjdziecie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-03-12 o 09:30
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:37   #782
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709775]Wtrącę się z aktualizacją moich lakierów
Już kiedyś Wam wklejałam, dzisiaj ponawiam, bo robiłam porządek z kosmetykami (ile wyrzuciłam... szkoda słów, teraz się pięć razy zastanowię, zanim coś kupię:/).

ale Ty tego masz ja mam podobnie z perfumami

Cytat:
moi w niedzielny poranek
słodkie

Cytat:
Wiedziałam ze w tym szpitalo-hotelu musi być dostęp do netu właśnie poczytałam wasze posty i rycze dalej.... Dziękuję wam wszystkim ze jesteście! Dziękuję za mega wsparcie!

Torres nie byl rodzony, był wykurzany a to jednak różnica.... Także marcinki niech nie martwią się tylko czekają na normalna akcję porodowa
Znieczulenie miało działać 2 godziny, działało tylko godzinkę i torres zdecydował się wyjść. Nie było to proste, nie umiałam przeć, w końcu zrobiło się nie ciekawie i jak się urodził to nie było sielanki pt. Ramiona matki, odcięcie pępowiny przez ojca, tylko ratowanie maluszka.... Tyle go widziałam co ułamek sekundy na moim łonie.... Najgorsze parę sekund w życiu. Jak nie słychać płaczu dziecka. Bo nie usłyszałam....
Torres mierzył 52 cm, 2650 wagi i 6 pkt. Ale dziś już go wyjęli z inkubatora i leży w cieplarnianym łóżeczku. Na innym piętrze niż ja, choć mamy wszak system mama z dzieckiem.... Heh. Koleżanka z pokoju ma swoje szczęście przy sobie, ja od czasu do czasu mogę odwiedzić synka...
Jestem słaba, mam koszmarna słabizna w sobie, poznałam ból koszmaru pt hemoroidy... Teraz zaczynam walkę o laktację.... Na każde próbę kamienia jadę na wózku.... Mało komfortowa sytuacja.....

Współczuję Kochana, odpoczywaj teraz i nabieraj sił Torres wcale nie wygląda na malutkiego - a po tym co piszesz, to widać, że szybko sił nabierze

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Jeszcze rok temu nie mialam pojecia co to znaczy... Moj ginekolog mowi, ze to zaczyna sie robic choroba cywilizacyjna mlodych kobiet. Czynniki to niezdrowe otoczenie, masa konserwantow i ogolnie tryb zycia jaki prowadzimy. Wcale nie genetyka.. Nikt wczesniej w mojej rodzinie nie mial najmniejszych nawet problemow z prokreacją.. Moja choroba jest choroba naszych czasów i teraz zaczynam sobie pluc w brode ze nie zdecydowalam sie na dziecko majac 20-25 lat
Elizo, to chyba zmora naszych czasów u mnie w rodzinie jest bardzo dużo dzieci, do tej pory nie było żadnych poronień i żadnych problemów z prokreacją. Nas było 6, moi bracia i jedna siostra mają po kilkoro dzieci. Czasem miałam wrażenie, że wystarczy spojrzeć na którąś z moich sióstr, bratowych, kuzynek i już kobiety były w ciąży ale niestety, ostatnie lata też przynoszą jakieś złe wieści - właśnie się dowiedziałam, że jedna kuzynka poroniła kilka miesięcy temu, kolejna całą ciążę przeleżała, bo nie mogła donosić. Siostra - młodsza ode mnie - stara się teraz bezskutecznie o dziecko.
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 09:49   #783
Hosenka*
Zakorzenienie

Mało

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:16   #784
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani Jesteś już po, a Michałek jest już bezpieczny. Ja też byłam podłamana tym, że Stasia zabrali zaraz na OIOM, ale wszystko się dobrze skończyło. U was też tak będzie
A jak świeżo upieczony tatuś Nie zapomnij o soku winogronowym
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:19   #785
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:

Kochana, super, że się odezwałaś Jesteś dzielną mamuśką i sama się przekonasz lada moment jak Torres będzie przybierał mój Mikusiek ważył też tylko 3kg a póżniej zrobił się z niego niezły pulpecik trzymajcie się cieplutko
dziewczyny, nie mam kompletnie czasu na forum, jednak na informacje od Pani czekałam z niecierpliwością i starałam się chociaz zerkać czy nic nie napisała...
za wszystkie trzymam mocno kciuki, no i za marcóweczki również
my mamy teraz etap "mami-synka" nic tylko mamoooo cały dzień, wszędzie łazi za mną mój mały ogonek, mam nadzieję, ze to minie. za 2 dni kończymy 10 m-cy i nie mam pojęcia kiedy to zleciało, jak czytam o Waszych oczekiwaniach na porody to aż się łezka kręci bo przecież to było tak niedawno... lecę bo mały usnął więc mam godzinę na ogarnięcie mieszkania i prasowanie. ostatnio śpi mi tylko raz dziennie po godzinie, nie wiem skąd to moje dziecko bierze siły na buszowanie
pozdrawiamy mocno

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:33   #786
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Witam sie kolejny dzien z łozka.. Nadal antybiotyk króluje

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
ale Ty tego masz ja mam podobnie z perfumami

słodkie

Współczuję Kochana, odpoczywaj teraz i nabieraj sił Torres wcale nie wygląda na malutkiego - a po tym co piszesz, to widać, że szybko sił nabierze

Elizo, to chyba zmora naszych czasów u mnie w rodzinie jest bardzo dużo dzieci, do tej pory nie było żadnych poronień i żadnych problemów z prokreacją. Nas było 6, moi bracia i jedna siostra mają po kilkoro dzieci. Czasem miałam wrażenie, że wystarczy spojrzeć na którąś z moich sióstr, bratowych, kuzynek i już kobiety były w ciąży ale niestety, ostatnie lata też przynoszą jakieś złe wieści - właśnie się dowiedziałam, że jedna kuzynka poroniła kilka miesięcy temu, kolejna całą ciążę przeleżała, bo nie mogła donosić. Siostra - młodsza ode mnie - stara się teraz bezskutecznie o dziecko.
Ano niestety, cos zlego sie dzieje. Ginekolodzy mówią ze z kazdym rokiem jest coraz wiecej poronien. Niby diagnostyka lepsza niz za czasów naszych mam(te ponad 30lat temu to nawet usg nie bylo i moja mama mowila, ze pierwszy raz mnie zobaczyla, jak jej po porodzie mnie przyniesli), a mimo tego lekarze coraz częściej są bezradni.. Coraz wiecej dzieci ma wady, dużo niestety umiera we wczesnej ciaży.. Z nikąd sie to na pewno nie bierze. Zyjemy w takich podlych czasach, ze az strach sie bac...

A co do perfum, to ja ostatnio sie przestraszylam, jak naliczylam ponad 70flach, a wish lista nadal długa

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:40   #787
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Ano niestety, cos zlego sie dzieje. Ginekolodzy mówią ze z kazdym rokiem jest coraz wiecej poronien. Niby diagnostyka lepsza niz za czasów naszych mam(te ponad 30lat temu to nawet usg nie bylo i moja mama mowila, ze pierwszy raz mnie zobaczyla, jak jej po porodzie mnie przyniesli), a mimo tego lekarze coraz częściej są bezradni.. Coraz wiecej dzieci ma wady, dużo niestety umiera we wczesnej ciaży.. Z nikąd sie to na pewno nie bierze. Zyjemy w takich podlych czasach, ze az strach sie bac...

A co do perfum, to ja ostatnio sie przestraszylam, jak naliczylam ponad 70flach, a wish lista nadal długa

A jak ma byc dobrze skoro jemy mc donalda, kurczkai nafaszerowane hormonami, warzywa sterdyami.

Dzieci w wieku 7 lat maja celilit i cycki rosną w wieku 6 lat?

Skad sie bierze...a bierzemy po kilka lat antyki bo takie niby sąbezpieczne....

Jakoś nasze babcie sie nie odchudzały a jadały ziemniory, kasze, chleb i sosy na mące...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:44   #788
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.
Byłam w labie.
Zrobiłam morfo, mocz, układ krzepnięcia i parametry wątrobowe (one są ważne przy gestozie, ale sama to sobie wymyśliłam). Nie zrobiłam tych d-dimerów, bo to jednak kosztuje 40 zł, a nie 15, jak mnie wcześniej poinformowano Spytam się lekarza, czy jest konieczność, jeśli będzie, to zrobię. Dzisiaj nie byłam nawet przygotowana na taką kwotę :/

Jakoś tak mi się więcej chce w tym marcu. Wczoraj zrobiłam porządek z kosmetykami i apteczką (wszystko na siedząco), dzisiaj zaraz szykuję zapiekankę na obiad... A jeszcze parę miechów temu nie chciało mi się ruszyć z łóżka do WC nawet...

Cytat:
Nie szybko musi przybierać, potem być ze mną kilka dni i wtedy wyjdziemy. Jutro jest mój lekarz, może będę więcej wiedzieć.....
Właściwie nie ma się co spieszyć, ważne, żebyście oboje byli zdrowi A Torresik wcale już nie jest taki malutki, na pewno szybko przybierze tyle, ile trzeba.
Ważne, że jesteście pod dobrą opieką. I super, że lekarze zareagowali na czas.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Perse- normalnie aż pobiegłam sprawdzić w pamiętnieczku...
mam zapisane, że brałam fenoterol od 20tc ale wydeje mi sie, ze brałam go wcześniej....
moja gin mi podkreślała zawsze na koniec wizyty, że mam leki i mam być spokojna i mnie to przeświadczenie bardzo pomagało, ja wierzyłam w moc tych leków
poza tym to nie było całkiem bezpodstawnie bo miałam za sobą dwa # a w trzeciej ciąży w 8tc z Kasią krwawienie i szpital, potem ciągle różne bóle brzucha...
po skórczach w 32tc zwiększyła mi dawkę
na szczęście nie reagowałam źle na fenoteroli ciśnienie miałam w normie
Zeberko, żebyś mnie źle nie zrozumiała - Fenoterol jest ogólnie dobrym lekiem, który pomógł niejednej osobie donosić ciążę do terminu.
Ale ja po prostu się go strasznie boję, bardzo go nie chcę brać i nie chciałabym nawet, żeby mi lekarz zaproponował dla mojego spokoju, bo uważam go za najgorszy lek, jaki brałam w ciąży. Póki co skurcze wyciszam Nospą, jutro dopytam o magnez i bardzo bardzo baaaaardzo chciałabym dociągnąć do końca na maksymalnie takim zestawie. Jeśli F. okaże się koniecznością, to nie będę dyskutować, tylko tak myśląc o tym - wolałabym nie. To tak, jak z cc - dobrowolnie w życiu bym się nie zdecydowała, ale jeśli to miałoby być jedyne wyjście, to siedzę cicho.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mało
No z Tobą to się nie porównuję
Ja mam jednak i tak wyrzuty sumienia, bo niektórych z nich nie użyłam chyba ani razu...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:58   #789
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Mało
nie mów, ze masz jeszcze więcej

Cytat:

Biedna mnie też chyba jakieś zapalenie ucha dopada, bo strzyka jak nie wiem co

Co do perfum - to ja kiedyś też taki zbiorek miałam teraz omijam forum perfumowe, bo zminimalizowałam do 10 flaszek, a wiem, że gdy tam wejdę, to znowu się rozrosnę No ale wish lista też dojrzewa, więc pewnie niebawem powiększę swoją rodzinkę. Masz jakieś szczególnie ulubione zapachy?

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2013-03-12 o 11:03
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:12   #790
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do perfum - to ja kiedyś też taki zbiorek miałam teraz omijam forum perfumowe, bo zminimalizowałam do 10 flaszek, a wiem, że gdy tam wejdę, to znowu się rozrosnę No ale wish lista też dojrzewa, więc pewnie niebawem powiększę swoją rodzinkę. Masz jakieś szczególnie ulubione zapachy?
hehe to ja mam jedne niezmienne od 5 lat Ralph Lauren Ralph i żaden inny mu niedorównuje
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:13   #791
agatkaa1
Zakorzenienie

Perse niezłą masz.kolekcję podoba mi się ten pierwszy niebieski i 3ci też taki mietowy...w pierwszym rzędzie...jakby Ci się chciało kiedyś to malnij po 1 paznokciu tymi kolorami i pokaz

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:18   #792
fiolusiek
Zakorzenienie

Perse zazdroszcze lakierów i chęci malowania paznokci bo ja nie mam ani jednego. nie lubie malowania wiosna idzie może to zmienie
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:19   #793
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W najlepszych czasach mojej lakieromanii miałam grubo ponad 100 lakierów.
teraz nie wiem, dawno nie liczyłam, część poleciało na Allegro, ale też inne przybyły (np. wczoraj dostałam 4 lakiery Misa), ale około setki będzie.

A na blogu jest do wygrania 40 mini buteleczek lakierów Virtual Zapraszam wszystkie chętne
(nie trzeba mieć swojego bloga )

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-03-12 o 11:20
Stary 2013-03-12, 11:24   #794
rena5
Zakorzenienie

Lunka na kiedy Ty masz termin?? Kiedy jakieś ktg czy wizyta u gina??

Elizko pamiętaj: tylko pozytywne myślenie uda nam się - czuję, że ten rok będzie szczęśliwy

Cytat:
Nie szybko musi przybierać, potem być ze mną kilka dni i wtedy wyjdziemy. Jutro jest mój lekarz, może będę więcej wiedzieć.....
Jesteś bardzo dzielna! Trzymajcie się! Odpoczywaj póki możesz - za jakiś czas Michaś (?) da Ci popalić trzymamy

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Medi acard biorę od kilku dni dopiero, tak ból nóg mam taki jakby one ciężkie były normalnie jak z betonu do tego mi dretwieja, ale ten acard pomaga na chwilę ze jest ok a na wieczór jest to samo....
czemu nie zadzwonisz do lekarza - ja od razu dzwoniłam jak mnie coś niepokoiło - moim zdaniem lepiej nie ryzykować. A jak beta?? czekamy na wynik

Cytat:
prosze bardzo, moje dwie Laseczki
śliczne

a ja leżę - biorę silne leki p/bólowe i siedzę w domu. Dziś mam wizytę u nowego pana doktora ze Szczecina - zobaczymy czy coś nowego mi powie - wiążę z nim duże nadzieje...

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-03-12 o 11:26
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:26   #795
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
A jak ma byc dobrze skoro jemy mc donalda, kurczkai nafaszerowane hormonami, warzywa sterdyami.

Jakoś nasze babcie sie nie odchudzały a jadały ziemniory, kasze, chleb i sosy na mące...
No wlasnie jest to nasza smutna rzeczywistosc. Dlatego bezplodnosc staje sie swiatową plagą ...

Cytat:

Biedna mnie też chyba jakieś zapalenie ucha dopada, bo strzyka jak nie wiem co

Ja nie moge sie opanowac zeby tam nie wlazic. Ale teraz na szczescie jestem na odwyku do konca postu - nie kupuje perfum (chociaz mnie strasznie ręka świerzbi zeby kliknąc jakies perełki .. )
A z ulubionych hmmm,.. Ostatnio ukochałam oudy.. Bardzo lubie je i vanilie na zime - np Armani Prive rose d arabie, czy JdP Arabian Nights. Bardzo tez lubie kilka zapachow Micallef - vanilla, royal muska czy gaiac. Bardzo lubie takze TM Aliena - Benefitowa Carmella, szelakie odmiany, Chanelkową madmłazelle i rodzinke chance'ów, poza tym niektore Diory, Hermesy, Lutensy .. Z ulubionych to jeszcze Fendi Theorema i Benefitowa Carmella. Z bardziej ludziowych to , ysl cinema, paco rabanne lady million, tom ford black orchid, chloe, givenchy le secret, jimmy choo, gucci itd itp .. Ogolnie lista jest baaaaaardzo dluga.

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-03-12 o 11:28
Stary 2013-03-12, 11:28   #796
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

A mi sie wydaje, że to przez Czarnobyl, przez syfy jakie jemy - nie mówię tu już skrajnie o chipsach itp, ale nawet owoce i warzywa pełnie nie wiadomo czego.

Ale z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby teraz koniecznie było wiecej takich przypadków - dawniej nie było internetu, telewizji - gdyby teraz nie było dalej neta, to nie wiedziałybyśmy nawzajem o swoich przypadkach.
Jak dziecko umierało, to było to traktowane "normalnie" - obecna technika, usg, świadomość ciężarnej co sie dzieje w danym tygodniu powoduje, że wcześniej wytwarza się więź z dzieckiem i jak przychodzi tragedia to trudniej się to przeżywa.

Instagram

Stary 2013-03-12, 11:33   #797
Konto usunięte

Cytat:
Perse niezłą masz.kolekcję podoba mi się ten pierwszy niebieski i 3ci też taki mietowy...w pierwszym rzędzie...jakby Ci się chciało kiedyś to malnij po 1 paznokciu tymi kolorami i pokaz
Machnęłam je na szybko na białej kartce, jak będę miała możliwość, to zrobię później na dłoni I lepszym aparatem...

http://i.imgur.com/tSXQtKn.jpg

Ten po prawej ma mini-drobinki w sobie, jest idealny na lato.

Cytat:
Perse zazdroszcze lakierów i chęci malowania paznokci bo ja nie mam ani jednego. nie lubie malowania wiosna idzie może to zmienie
Ja malowania też nie lubię, ale lubię efekt

Cytat:
teraz nie wiem, dawno nie liczyłam, część poleciało na Allegro, ale też inne przybyły (np. wczoraj dostałam 4 lakiery Misa), ale około setki będzie.

A na blogu jest do wygrania 40 mini buteleczek lakierów Virtual Zapraszam wszystkie chętne
Virtual ma bardzo fajne lakiery

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Ale z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby teraz koniecznie było wiecej takich przypadków - dawniej nie było internetu, telewizji - gdyby teraz nie było dalej neta, to nie wiedziałybyśmy nawzajem o swoich przypadkach.
Jak dziecko umierało, to było to traktowane "normalnie" - obecna technika, usg, świadomość ciężarnej co sie dzieje w danym tygodniu powoduje, że wcześniej wytwarza się więź z dzieckiem i jak przychodzi tragedia to trudniej się to przeżywa.
A ja się zastanawiam, jak to było kiedyś, jak dziecko obumierało np. między 10 a 20 tygodniem, kiedy nie czuje się jeszcze ruchów, a nie można było tego sprawdzić na USG... Przecież tyle tygodni, może dojść do jakiegoś zakażenia...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:36   #798
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hehe to ja mam jedne niezmienne od 5 lat Ralph Lauren Ralph i żaden inny mu niedorównuje
Zazdraszczam Tez bym tak chciala Ileż to kasy by zostalo w portfelu

Cytat:

Nieźle

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

Elizko pamiętaj: tylko pozytywne myślenie uda nam się - czuję, że ten rok będzie szczęśliwy

Jesteś bardzo dzielna! Trzymajcie się! Odpoczywaj póki możesz - za jakiś czas Michaś (?) da Ci popalić trzymamy

czemu nie zadzwonisz do lekarza - ja od razu dzwoniłam jak mnie coś niepokoiło - moim zdaniem lepiej nie ryzykować. A jak beta?? czekamy na wynik

śliczne

a ja leżę - biorę silne leki p/bólowe i siedzę w domu. Dziś mam wizytę u nowego pana doktora ze Szczecina - zobaczymy czy coś nowego mi powie - wiążę z nim duże nadzieje...
Dzięki, staram sie myślec pozytywnie, ale nie zawsze sie da...

Kuruj sie , leż nie przemeczaj sie. Duze za wizytę!

WYMIANKA
Stary 2013-03-12, 11:46   #799
Konto usunięte

Hosenko - a jakie masz zdanie nt. lakierów: kupować tanie czy drogie? Opłaca się te droższe?

Ja sama nie wiem. Nie widzę jakiejś porażającej różnicy między nudziakiem z Golden Rose a podobnym kolorkiem z Essie (a różnica w cenie prawie 10-krotna).

Masz jakieś lakiery Zoya? Jeśli tak - jaką masz o nich opinię?
Stary 2013-03-12, 11:46   #800
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
A mi sie wydaje, że to przez Czarnobyl, przez syfy jakie jemy - nie mówię tu już skrajnie o chipsach itp, ale nawet owoce i warzywa pełnie nie wiadomo czego.

Przez Czarnobyl to glownie chora tarczyca, ale takze i choroby zwiazane z plodnością.
A co do poronien - to srodowiska lekarskie zakładają, ze teraz jest ich wiecej, pomimo ze wczesniej nie bylo to diagnozowane. Wlasnie ze wzgledu na styl zycia oraz srodowisko jakie nas otacza.

WYMIANKA
Stary 2013-03-12, 11:55   #801
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719445]Hosenko - a jakie masz zdanie nt. lakierów: kupować tanie czy drogie? Opłaca się te droższe?

Ja sama nie wiem. Nie widzę jakiejś porażającej różnicy między nudziakiem z Golden Rose a podobnym kolorkiem z Essie (a różnica w cenie prawie 10-krotna).

Masz jakieś lakiery Zoya? Jeśli tak - jaką masz o nich opinię?[/QUOTE]
Gdyby to było takie proste i oczywiste

Nawet w obrębie jednej firmy i jednej serii są ogromne różnice (pewnie przez barwniki).
Miałam np. lakier OPI Ski til we drop - robił smugi i źle się nim malowało, a już inny - Koala Bear'y (miałam go na ślubie) nakładał się jak marzenie.

Ze względu na zamiłowanie do lakierów poszłabym z torbami kupując te droższe
Bardzo lubię Virtual, Eveline (choć tu sa spore różnice między kolorami), Golden Rose, ale serię Paris.

Z Essie ani Zoya nie mam nic.

Instagram

Stary 2013-03-12, 12:03   #802
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny tak mnie głowa boli ze aż mi niedobrze z bólu

A tu zaraz do pracy trzeba iść.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:08   #803
Konto usunięte

Cytat:
Gdyby to było takie proste i oczywiste

Nawet w obrębie jednej firmy i jednej serii są ogromne różnice (pewnie przez barwniki).
Miałam np. lakier OPI Ski til we drop - robił smugi i źle się nim malowało, a już inny - Koala Bear'y (miałam go na ślubie) nakładał się jak marzenie.

Ze względu na zamiłowanie do lakierów poszłabym z torbami kupując te droższe
Bardzo lubię Virtual, Eveline (choć tu sa spore różnice między kolorami), Golden Rose, ale serię Paris.

Z Essie ani Zoya nie mam nic.
No ja się zdecydowałam na jeden Essie, to mój najdroższy lakier i wybrałam taki bezpieczny kolor, bo gdybym wzięła jakąś czerwień, a ona by mu smużyła albo trzymała się pół dnia, to bym się wściekła... Potem są Ingloty, a potem to już lakiery poniżej 10 zł.
I też te firmy, z Eveline swego czasu miałam najlepszy i najulubieńszy lakier (taki mleczny), bardzo lubię też te okrągłe Miss Sporty.
Z OPI nie mam nic, ale czaję się na kolekcję baletową, choć nie wiem, czy ona jest dostępna w Polsce. Też nudziaki, ale piękne..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak mnie głowa boli ze aż mi niedobrze z bólu

A tu zaraz do pracy trzeba iść.

Może weź Apap?
Stary 2013-03-12, 12:09   #804
rena5
Zakorzenienie

od dziś się odchudzam nie jakimiś beznadziejnymi dietami, ale jedząc zdrowiej - tak postanowiłam i tego się trzymam uwielbiam warzywa i dlatego wczoraj z TŻ kupiliśmy parowar i oczywiście warzywka na dziesiejszy obiadek czy któraś z Was używa parowaru i ma jakieś genialne przepisy na dania z niego ?? nie mam dużego doświadczenia, ale szperam w necie
tak sobie myślę, że moja nadwaga na pewno miała duży wpływ na moje 4 # więc muszę się wziąć za siebie...w wakacje udało się zgubić 7kg, ale w zimę wróciło 2kg :/ więc teraz do wakacji plan jest surowy
Stary 2013-03-12, 12:16   #805
Konto usunięte

Cytat:
od dziś się odchudzam nie jakimiś beznadziejnymi dietami, ale jedząc zdrowiej - tak postanowiłam i tego się trzymam uwielbiam warzywa i dlatego wczoraj z TŻ kupiliśmy parowar i oczywiście warzywka na dziesiejszy obiadek czy któraś z Was używa parowaru i ma jakieś genialne przepisy na dania z niego ?? nie mam dużego doświadczenia, ale szperam w necie
tak sobie myślę, że moja nadwaga na pewno miała duży wpływ na moje 4 # więc muszę się wziąć za siebie...w wakacje udało się zgubić 7kg, ale w zimę wróciło 2kg :/ więc teraz do wakacji plan jest surowy
Nie mam parowaru, ale często gotuję na parze, mam taką wkładkę do garnka. Szczerze mówiąc od kiedy zaczęłam tak gotować, to już mi inaczej przyrządzone warzywa nie smakują. Brokuły zyskały 100% smaku...
Jak dokupimy dodatkową szafkę w kuchni, to na pewno sobie sprawię parowar.
Stary 2013-03-12, 12:18   #806
agatkaa1
Zakorzenienie

rana bo w provicie nie mam bezpośrednio kontaktu z ginem więc nic się nie dowiem....za 2 dni wizyta więc się dowiem, a bete zrobiłam dziś ale nie wiem czy dziś będzie miał kto odebrać mi wynik...
trzymam za wizytę i czekam na relacje!

Perse no ten po prawej mi się podoba a tamten jednak za zielony hehe jak będzie mi się chciało to zrobię swoją ale mam o połowę mniej

Iza właśnie w tym samym czasie po owu w jeden dzień glowa mi pękała! weź apap bo jest bezpieczny!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:26   #807
rena5
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39720041]Nie mam parowaru, ale często gotuję na parze, mam taką wkładkę do garnka. Szczerze mówiąc od kiedy zaczęłam tak gotować, to już mi inaczej przyrządzone warzywa nie smakują. Brokuły zyskały 100% smaku...
Jak dokupimy dodatkową szafkę w kuchni, to na pewno sobie sprawię parowar.[/QUOTE]
no właśnie ja też używałam taką wkładkę do garnka, ale jednak parowar ułatwi przyrządzanie dania składającego się nie tylko z warzyw, ale też mięska lub ryby no i kupiliśmy taki najtańszy żeby póki co zobaczyć czy na pewno będziemy go używać jest teraz promocja w biedronce (99zł) ma trzy pojemniki (poziomy) i dziś go wypróbuję

Cytat:
rana bo w provicie nie mam bezpośrednio kontaktu z ginem więc nic się nie dowiem....za 2 dni wizyta więc się dowiem, a bete zrobiłam dziś ale nie wiem czy dziś będzie miał kto odebrać mi wynik...trzymam za wizytę i czekam na relacje!
no to jak tylko będziesz coś wiedziała, to dawaj znać a gdzie robisz betę? ja zawsze robiłam w diagnostyce a oni udostępniają wyniki w necie.
Stary 2013-03-12, 12:27   #808
Hosenka*
Zakorzenienie

Perse:
To ja nie lubię nudziaków

Lata temu, jeszcze w liceum maniakalnie używałam lakieru Constance Caroll Rose - przejrzysty beż z kropelką różu. Teraz bym się źle z takimi czuła.

Instagram

Stary 2013-03-12, 12:31   #809
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości
Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec
Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów
I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą

Cytat:
Bo już wcale nie rósł, miał za mało wód płodowych (4,71), łożysko nie bardzo już działało....
a no to faktycznie dobrze.. bo myslalam ze go tak wykurzali zeby miec z głowy, ale widać to była słuszna decyzja. Zdrowiej nam

Cytat:
Medi acard biorę od kilku dni dopiero, tak ból nóg mam taki jakby one ciężkie były normalnie jak z betonu do tego mi dretwieja, ale ten acard pomaga na chwilę ze jest ok a na wieczór jest to samo....
wiadomo że acard nie pomoże niewiadomo jak, ale jakaś ulga jest napewno. Zresztą nawet nei chodzi o odczucia co żeby faktycznie się te zakrzepy nie robiły. A Ty robiłaś badania na ta całą krzepliwość? Ja robiłam ale po # a tylko w ciąży mnie to łapało, po ciąży ani troche nie miałam z tym problemu

Cytat:
prosze bardzo, moje dwie Laseczki
ślicznotki

Cytat:
Pani Jesteś już po, a Michałek jest już bezpieczny. Ja też byłam podłamana tym, że Stasia zabrali zaraz na OIOM, ale wszystko się dobrze skończyło. U was też tak będzie
A jak świeżo upieczony tatuś Nie zapomnij o soku winogronowym
Pamiętam jaka byłaś smutna... ale wypadło mi z głowy, co Stasiowy było? Pytam już chyba drugi raz
I jak to jest z tym sokiem? po porodzie się go pije? Można mimo karmienia?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39718192]
Zeberko, żebyś mnie źle nie zrozumiała - Fenoterol jest ogólnie dobrym lekiem, który pomógł niejednej osobie donosić ciążę do terminu.
Ale ja po prostu się go strasznie boję, bardzo go nie chcę brać i nie chciałabym nawet, żeby mi lekarz zaproponował dla mojego spokoju, bo uważam go za najgorszy lek, jaki brałam w ciąży. Póki co skurcze wyciszam Nospą, jutro dopytam o magnez i bardzo bardzo baaaaardzo chciałabym dociągnąć do końca na maksymalnie takim zestawie. Jeśli F. okaże się koniecznością, to nie będę dyskutować, tylko tak myśląc o tym - wolałabym nie. To tak, jak z cc - dobrowolnie w życiu bym się nie zdecydowała, ale jeśli to miałoby być jedyne wyjście, to siedzę cicho.
[/QUOTE] Odchodzi się już od fenoterolu.. jak ja byłam na genetycznym to babka była w szoku i pytała czy lekarz jest starszy-miała racje, bo podobno teraz daje się olbrzymie dawki magnezu i no-spy a fenoterol tylko doraźnie kroplówką... i ona powiedziała ze powinnam przestać go brać ale nie przestałam. Także jak najdłuzej się da trzeba próbować magnezem i no-spą bo zawsze to lepiej feno brać przez 4 tygodnie a nie 15tygodni

Cytat:
24 marzec

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39720041]Nie mam parowaru, ale często gotuję na parze, mam taką wkładkę do garnka. Szczerze mówiąc od kiedy zaczęłam tak gotować, to już mi inaczej przyrządzone warzywa nie smakują. Brokuły zyskały 100% smaku...
Jak dokupimy dodatkową szafkę w kuchni, to na pewno sobie sprawię parowar.[/QUOTE] Jaka ta nakładka? Bo nie słyszałam o takiej a parowar to dla mnie przesada bo używałabym tylko raz na jakiś czas-nienawidze warzyw

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:39   #810
Konto usunięte

Cytat:
Perse:
To ja nie lubię nudziaków

Lata temu, jeszcze w liceum maniakalnie używałam lakieru Constance Caroll Rose - przejrzysty beż z kropelką różu. Teraz bym się źle z takimi czuła.
Ja nudziaki na co dzień - na dłonie.
Na stopach zawsze kolor.

I z kolei ja nie lubię lakierów o wykończeniu perłowym, oj strasznie nie znoszę.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości
Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec
Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów
I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą

Odchodzi się już od fenoterolu.. jak ja byłam na genetycznym to babka była w szoku i pytała czy lekarz jest starszy-miała racje, bo podobno teraz daje się olbrzymie dawki magnezu i no-spy a fenoterol tylko doraźnie kroplówką... i ona powiedziała ze powinnam przestać go brać ale nie przestałam. Także jak najdłuzej się da trzeba próbować magnezem i no-spą bo zawsze to lepiej feno brać przez 4 tygodnie a nie 15tygodni

Jaka ta nakładka? Bo nie słyszałam o takiej a parowar to dla mnie przesada bo używałabym tylko raz na jakiś czas-nienawidze warzyw
To czekamy!!

No bo z Fenoterolem najczęściej jest tak, że jak się go zacznie brać, to trzeba już do końca, bo inaczej skurcze i kaplica...

Mam dokładnie taką wkładkę:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...vV6cUO0QJhcNtw
Nalewam do garnka trochę wody, wkładam tę wkładkę, pokrywka i gotuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości