|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
7 dpo.Także czekam spokojnie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709775]Wtrącę się z aktualizacją moich lakierów Już kiedyś Wam wklejałam, dzisiaj ponawiam, bo robiłam porządek z kosmetykami (ile wyrzuciłam... szkoda słów, teraz się pięć razy zastanowię, zanim coś kupię:/). http://i.imgur.com/ICo4ICG.jpg[/QUOTE] Wow jaka kolekcja ![]() Słodko ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-03-12 o 09:30 |
||||
|
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709775]Wtrącę się z aktualizacją moich lakierów
Już kiedyś Wam wklejałam, dzisiaj ponawiam, bo robiłam porządek z kosmetykami (ile wyrzuciłam... szkoda słów, teraz się pięć razy zastanowię, zanim coś kupię:/). http://i.imgur.com/ICo4ICG.jpg[/QUOTE] ale Ty tego masz ja mam podobnie z perfumami ![]() słodkie Cytat:
![]() Cytat:
u mnie w rodzinie jest bardzo dużo dzieci, do tej pory nie było żadnych poronień i żadnych problemów z prokreacją. Nas było 6, moi bracia i jedna siostra mają po kilkoro dzieci. Czasem miałam wrażenie, że wystarczy spojrzeć na którąś z moich sióstr, bratowych, kuzynek i już kobiety były w ciąży ale niestety, ostatnie lata też przynoszą jakieś złe wieści - właśnie się dowiedziałam, że jedna kuzynka poroniła kilka miesięcy temu, kolejna całą ciążę przeleżała, bo nie mogła donosić. Siostra - młodsza ode mnie - stara się teraz bezskutecznie o dziecko.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39709775]Wtrącę się z aktualizacją moich lakierów
Już kiedyś Wam wklejałam, dzisiaj ponawiam, bo robiłam porządek z kosmetykami (ile wyrzuciłam... szkoda słów, teraz się pięć razy zastanowię, zanim coś kupię:/). http://i.imgur.com/ICo4ICG.jpg[/QUOTE] Mało
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Pani
A jak świeżo upieczony tatuś Nie zapomnij o soku winogronowym |
|
|
|
#785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteś dzielną mamuśką i sama się przekonasz lada moment jak Torres będzie przybierał mój Mikusiek ważył też tylko 3kg a póżniej zrobił się z niego niezły pulpecik trzymajcie się cieplutko ![]() dziewczyny, nie mam kompletnie czasu na forum, jednak na informacje od Pani czekałam z niecierpliwością i starałam się chociaz zerkać czy nic nie napisała... za wszystkie trzymam mocno kciuki, no i za marcóweczki również my mamy teraz etap "mami-synka" nic tylko mamoooo cały dzień, wszędzie łazi za mną mój mały ogonek, mam nadzieję, ze to minie. za 2 dni kończymy 10 m-cy i nie mam pojęcia kiedy to zleciało, jak czytam o Waszych oczekiwaniach na porody to aż się łezka kręci bo przecież to było tak niedawno... lecę bo mały usnął więc mam godzinę na ogarnięcie mieszkania i prasowanie. ostatnio śpi mi tylko raz dziennie po godzinie, nie wiem skąd to moje dziecko bierze siły na buszowanie pozdrawiamy mocno
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie kolejny dzien z łozka.. Nadal antybiotyk króluje
![]() ![]() Cytat:
Z nikąd sie to na pewno nie bierze. Zyjemy w takich podlych czasach, ze az strach sie bac...A co do perfum, to ja ostatnio sie przestraszylam, jak naliczylam ponad 70flach, a wish lista nadal długa ![]()
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ma byc dobrze skoro jemy mc donalda, kurczkai nafaszerowane hormonami, warzywa sterdyami. Dzieci w wieku 7 lat maja celilit i cycki rosną w wieku 6 lat? Skad sie bierze...a bierzemy po kilka lat antyki bo takie niby sąbezpieczne.... Jakoś nasze babcie sie nie odchudzały a jadały ziemniory, kasze, chleb i sosy na mące... |
|
|
|
|
#788 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej.
Byłam w labie. Zrobiłam morfo, mocz, układ krzepnięcia i parametry wątrobowe (one są ważne przy gestozie, ale sama to sobie wymyśliłam). Nie zrobiłam tych d-dimerów, bo to jednak kosztuje 40 zł, a nie 15, jak mnie wcześniej poinformowano Jakoś tak mi się więcej chce w tym marcu. Wczoraj zrobiłam porządek z kosmetykami i apteczką (wszystko na siedząco), dzisiaj zaraz szykuję zapiekankę na obiad... A jeszcze parę miechów temu nie chciało mi się ruszyć z łóżka do WC nawet... Cytat:
A Torresik wcale już nie jest taki malutki, na pewno szybko przybierze tyle, ile trzeba. Ważne, że jesteście pod dobrą opieką. I super, że lekarze zareagowali na czas. Cytat:
Ale ja po prostu się go strasznie boję, bardzo go nie chcę brać i nie chciałabym nawet, żeby mi lekarz zaproponował dla mojego spokoju, bo uważam go za najgorszy lek, jaki brałam w ciąży. Póki co skurcze wyciszam Nospą, jutro dopytam o magnez i bardzo bardzo baaaaardzo chciałabym dociągnąć do końca na maksymalnie takim zestawie. Jeśli F. okaże się koniecznością, to nie będę dyskutować, tylko tak myśląc o tym - wolałabym nie. To tak, jak z cc - dobrowolnie w życiu bym się nie zdecydowała, ale jeśli to miałoby być jedyne wyjście, to siedzę cicho. No z Tobą to się nie porównuję Ja mam jednak i tak wyrzuty sumienia, bo niektórych z nich nie użyłam chyba ani razu... |
||
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mów, ze masz jeszcze więcej
![]() Cytat:
![]() Co do perfum - to ja kiedyś też taki zbiorek miałam No ale wish lista też dojrzewa, więc pewnie niebawem powiększę swoją rodzinkę. Masz jakieś szczególnie ulubione zapachy?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-03-12 o 11:03 |
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ralph Lauren Ralph i żaden inny mu niedorównuje
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Perse niezłą masz.kolekcję
podoba mi się ten pierwszy niebieski i 3ci też taki mietowy...w pierwszym rzędzie...jakby Ci się chciało kiedyś to malnij po 1 paznokciu tymi kolorami i pokaz
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Perse zazdroszcze lakierów i chęci malowania paznokci
bo ja nie mam ani jednego. nie lubie malowania
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
W najlepszych czasach mojej lakieromanii miałam grubo ponad 100 lakierów.
teraz nie wiem, dawno nie liczyłam, część poleciało na Allegro, ale też inne przybyły (np. wczoraj dostałam 4 lakiery Misa), ale około setki będzie. A na blogu jest do wygrania 40 mini buteleczek lakierów Virtual Zapraszam wszystkie chętne ![]() (nie trzeba mieć swojego bloga )
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-03-12 o 11:20 |
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lunka na kiedy Ty masz termin?? Kiedy jakieś ktg czy wizyta u gina??
Elizko pamiętaj: tylko pozytywne myślenie uda nam się - czuję, że ten rok będzie szczęśliwy ![]() Cytat:
trzymamy ![]() Cytat:
![]() śliczne ![]() a ja leżę - biorę silne leki p/bólowe i siedzę w domu. Dziś mam wizytę u nowego pana doktora ze Szczecina - zobaczymy czy coś nowego mi powie - wiążę z nim duże nadzieje... Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-12 o 11:26 |
||
|
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z ulubionych hmmm,.. Ostatnio ukochałam oudy..
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-03-12 o 11:28 |
||
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby teraz koniecznie było wiecej takich przypadków - dawniej nie było internetu, telewizji - gdyby teraz nie było dalej neta, to nie wiedziałybyśmy nawzajem o swoich przypadkach. Jak dziecko umierało, to było to traktowane "normalnie" - obecna technika, usg, świadomość ciężarnej co sie dzieje w danym tygodniu powoduje, że wcześniej wytwarza się więź z dzieckiem i jak przychodzi tragedia to trudniej się to przeżywa.
|
|
#797 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I lepszym aparatem...http://i.imgur.com/tSXQtKn.jpg Ten po prawej ma mini-drobinki w sobie, jest idealny na lato. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym tak chciala Ileż to kasy by zostalo w portfelu![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kuruj sie , leż nie przemeczaj sie. Duze za wizytę!
|
|||
|
|
|
#799 |
|
Konto usunięte
|
Hosenko - a jakie masz zdanie nt. lakierów: kupować tanie czy drogie? Opłaca się te droższe?
Ja sama nie wiem. Nie widzę jakiejś porażającej różnicy między nudziakiem z Golden Rose a podobnym kolorkiem z Essie (a różnica w cenie prawie 10-krotna). Masz jakieś lakiery Zoya? Jeśli tak - jaką masz o nich opinię? |
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do poronien - to srodowiska lekarskie zakładają, ze teraz jest ich wiecej, pomimo ze wczesniej nie bylo to diagnozowane. Wlasnie ze wzgledu na styl zycia oraz srodowisko jakie nas otacza. |
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719445]Hosenko - a jakie masz zdanie nt. lakierów: kupować tanie czy drogie? Opłaca się te droższe?
Ja sama nie wiem. Nie widzę jakiejś porażającej różnicy między nudziakiem z Golden Rose a podobnym kolorkiem z Essie (a różnica w cenie prawie 10-krotna). Masz jakieś lakiery Zoya? Jeśli tak - jaką masz o nich opinię?[/QUOTE] Gdyby to było takie proste i oczywiste ![]() Nawet w obrębie jednej firmy i jednej serii są ogromne różnice (pewnie przez barwniki). Miałam np. lakier OPI Ski til we drop - robił smugi i źle się nim malowało, a już inny - Koala Bear'y (miałam go na ślubie) nakładał się jak marzenie. Ze względu na zamiłowanie do lakierów poszłabym z torbami kupując te droższe ![]() Bardzo lubię Virtual, Eveline (choć tu sa spore różnice między kolorami), Golden Rose, ale serię Paris. Z Essie ani Zoya nie mam nic.
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak mnie głowa boli ze aż mi niedobrze z bólu
![]() A tu zaraz do pracy trzeba iść.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#803 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I też te firmy, z Eveline swego czasu miałam najlepszy i najulubieńszy lakier (taki mleczny), bardzo lubię też te okrągłe Miss Sporty. Z OPI nie mam nic, ale czaję się na kolekcję baletową, choć nie wiem, czy ona jest dostępna w Polsce. Też nudziaki, ale piękne.. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
od dziś się odchudzam
nie jakimiś beznadziejnymi dietami, ale jedząc zdrowiej - tak postanowiłam i tego się trzymam uwielbiam warzywa i dlatego wczoraj z TŻ kupiliśmy parowar i oczywiście warzywka na dziesiejszy obiadek czy któraś z Was używa parowaru i ma jakieś genialne przepisy na dania z niego ?? nie mam dużego doświadczenia, ale szperam w necie tak sobie myślę, że moja nadwaga na pewno miała duży wpływ na moje 4 # więc muszę się wziąć za siebie...w wakacje udało się zgubić 7kg, ale w zimę wróciło 2kg :/ więc teraz do wakacji plan jest surowy
|
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dokupimy dodatkową szafkę w kuchni, to na pewno sobie sprawię parowar. |
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
rana bo w provicie nie mam bezpośrednio kontaktu z ginem więc nic się nie dowiem....za 2 dni wizyta więc się dowiem, a bete zrobiłam dziś ale nie wiem czy dziś będzie miał kto odebrać mi wynik...
trzymam za wizytę i czekam na relacje! Perse no ten po prawej mi się podoba a tamten jednak za zielony hehe jak będzie mi się chciało to zrobię swoją ale mam o połowę mniej Iza właśnie w tym samym czasie po owu w jeden dzień glowa mi pękała! weź apap bo jest bezpieczny!
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39720041]Nie mam parowaru, ale często gotuję na parze, mam taką wkładkę do garnka. Szczerze mówiąc od kiedy zaczęłam tak gotować, to już mi inaczej przyrządzone warzywa nie smakują. Brokuły zyskały 100% smaku...
Jak dokupimy dodatkową szafkę w kuchni, to na pewno sobie sprawię parowar.[/QUOTE] no właśnie ja też używałam taką wkładkę do garnka, ale jednak parowar ułatwi przyrządzanie dania składającego się nie tylko z warzyw, ale też mięska lub ryby no i kupiliśmy taki najtańszy żeby póki co zobaczyć czy na pewno będziemy go używać jest teraz promocja w biedronce (99zł) ma trzy pojemniki (poziomy) i dziś go wypróbuję Cytat:
a gdzie robisz betę? ja zawsze robiłam w diagnostyce a oni udostępniają wyniki w necie.
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Perse:
To ja nie lubię nudziaków ![]() Lata temu, jeszcze w liceum maniakalnie używałam lakieru Constance Caroll Rose - przejrzysty beż z kropelką różu. Teraz bym się źle z takimi czuła.
|
#809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów ![]() I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą ![]() Cytat:
Cytat:
ślicznotki Cytat:
I jak to jest z tym sokiem? po porodzie się go pije? Można mimo karmienia? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39718192] Zeberko, żebyś mnie źle nie zrozumiała - Fenoterol jest ogólnie dobrym lekiem, który pomógł niejednej osobie donosić ciążę do terminu. Ale ja po prostu się go strasznie boję, bardzo go nie chcę brać i nie chciałabym nawet, żeby mi lekarz zaproponował dla mojego spokoju, bo uważam go za najgorszy lek, jaki brałam w ciąży. Póki co skurcze wyciszam Nospą, jutro dopytam o magnez i bardzo bardzo baaaaardzo chciałabym dociągnąć do końca na maksymalnie takim zestawie. Jeśli F. okaże się koniecznością, to nie będę dyskutować, tylko tak myśląc o tym - wolałabym nie. To tak, jak z cc - dobrowolnie w życiu bym się nie zdecydowała, ale jeśli to miałoby być jedyne wyjście, to siedzę cicho. [/QUOTE] Odchodzi się już od fenoterolu.. jak ja byłam na genetycznym to babka była w szoku i pytała czy lekarz jest starszy-miała racje, bo podobno teraz daje się olbrzymie dawki magnezu i no-spy a fenoterol tylko doraźnie kroplówką... i ona powiedziała ze powinnam przestać go brać ale nie przestałam. Także jak najdłuzej się da trzeba próbować magnezem i no-spą bo zawsze to lepiej feno brać przez 4 tygodnie a nie 15tygodni ![]() 24 marzec ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39720041]Nie mam parowaru, ale często gotuję na parze, mam taką wkładkę do garnka. Szczerze mówiąc od kiedy zaczęłam tak gotować, to już mi inaczej przyrządzone warzywa nie smakują. Brokuły zyskały 100% smaku... Jak dokupimy dodatkową szafkę w kuchni, to na pewno sobie sprawię parowar.[/QUOTE] Jaka ta nakładka? Bo nie słyszałam o takiej a parowar to dla mnie przesada bo używałabym tylko raz na jakiś czas-nienawidze warzyw
|
|||
|
|
|
#810 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na stopach zawsze kolor. I z kolei ja nie lubię lakierów o wykończeniu perłowym, oj strasznie nie znoszę. Cytat:
![]() No bo z Fenoterolem najczęściej jest tak, że jak się go zacznie brać, to trzeba już do końca, bo inaczej skurcze i kaplica... Mam dokładnie taką wkładkę: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...vV6cUO0QJhcNtw Nalewam do garnka trochę wody, wkładam tę wkładkę, pokrywka i gotuję
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

więc po co te badania 

ja mam podobnie z perfumami
u mnie w rodzinie jest bardzo dużo dzieci, do tej pory nie było żadnych poronień i żadnych problemów z prokreacją. Nas było 6, moi bracia i jedna siostra mają po kilkoro dzieci. Czasem miałam wrażenie, że wystarczy spojrzeć na którąś z moich sióstr, bratowych, kuzynek i już kobiety były w ciąży
ale niestety, ostatnie lata też przynoszą jakieś złe wieści - właśnie się dowiedziałam, że jedna kuzynka poroniła kilka miesięcy temu, kolejna całą ciążę przeleżała, bo nie mogła donosić. Siostra - młodsza ode mnie - stara się teraz bezskutecznie o dziecko.
Nie zapomnij o soku winogronowym

A Torresik wcale już nie jest taki malutki, na pewno szybko przybierze tyle, ile trzeba.