Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 11:44   #811
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Bo faceci jedzą jak świnie.. jak im się wszystko wymiesza, to nie sposób tego nie oddać

Ja często narzekam na tę niesprawiedliwość dziejową.

Okres, ciąża, poród, rozstępy, celulit, problemy z kiblem, ginekolog 2 razy w roku. A oni? Nic, wyrośnie ptaszek w którymś tam tc i już mają łatwiejszy start.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:44   #812
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
w średnim wieku, tak 40-43 lata.
To już nie będę jej życzyć, aby sama w ciazy przytyła 30 kg

Cytat:
Bo faceci jedzą jak świnie.. jak im się wszystko wymiesza, to nie sposób tego nie oddać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:46   #813
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A orientowaliście się czy zarejestrują wam Nelly bez problemu w Urzędzie? Często jeśli nie mają imienia gdzieś tam na swoich specjalnych listach, to je "spolszczają". Teraz rzadziej się to zdarza, ale kiedyś zarejestrowanie Xawerego było nie do pomyślenia i nadal w wielu USC jest z tym problem.
Szczerze?to nieznam różne dziwaczne imiona w naszym mieście, więc myślę że z Nelly nie będzie nikt robił Nam problemu

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:46   #814
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To już nie będę jej życzyć, aby sama w ciazy przytyła 30 kg
nie, już za późno raczej
Stary 2013-03-12, 11:49   #815
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719244]

A zauważ, że prawie żaden facet nie ma problemów z WC. To znowu w większości tylko zmora kobiet.... [/QUOTE]

To prawda. Mój mąż bywa w toalecie na dwójeczce czasem i trzy razy dziennie. Ma świetną przemianę materii. Nie zdarzają mu się wzdęcia, bóle żołądka, jakieś dolegliwości jelitowe, a mnie łapią na potęgę mimo, że jemy w zasadzie to samo.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719395]

Okres, ciąża, poród, rozstępy, celulit, problemy z kiblem, ginekolog 2 razy w roku. A oni? Nic, wyrośnie ptaszek w którymś tam tc i już mają łatwiejszy start.[/QUOTE]

To cieszmy się, że tylu chłopców urodzi się nam na wątku. Większość naszych pociech będzie miała łatwiejszy start
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:49   #816
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam się w 21 tygodniu
Idę nadrabiać co naskrobałyście.

a ja dzisiaj jakaś do d.upy jestem, spać mi się chce, jakaś zmęczona, to pewnie przez to, ze sobie na noc puściłam lekarzy i się spłakałam a potem to już płakałam nie wiem z jakiego powodu i nie mogłam potem zasnąć bo nos cały zawalony miałam. Co te hormony robią z kobiety Zmusiłam się jedynie do wstawienia prania i wstawienia buraków na zupę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:50   #817
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry)
a teraz pochwale się, że po wizycie ok. Mały ma wszystko co trzeba i gdzie trzeba, płynu owodniowego jest tyle ile powinno, termin książkowo pokrywa się z tym z om, płci nie zmienił i waży już 588g! to już kawałek ciałka do kochania. Słodki jest strasznie!Mąż już by go chciał przy sobie zamiast u mnie w brzuszku

Igorek budzi mnie ok 5 rano, regularnie już od jakiegoś czasu. W szkole rodzenia dowiedziałam się, że jeśli budzą nas w nocy kopniaki dzieciaczka to najprawdopodobniej w tych godzinach będzie się budziło jak się urodzi i domagało jedzenia. Ja albo za mocno śpię, albo do 5tej od 23-24 będzie dawał mi spać Mamy które już mają dzieci, zauważyłyście taka zależność?

She: podpisuję się pod tym co pisała Oliath, Mela, Envelee i Perse..chociaż do tej pory starałam się nie wypowiadać, to jedna matka jest matka nie ważne z jakich charakterem.
Nooo.. to piękny duży chłopak już ! Bardzo się cieszę kochana, że wszystko w porządku Odnośnie budzenia malucha to w takim razie będę miała raj- bo moje dziecko budzi się koło 12 w południe hahahaha i całą noc daje mi przesypiać byle później z głodu nie umarło jak tak będzie płakać

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Wklejam Wam na dobry poczatek dnia fotki wypranego wozia - uwaga, na raczce torba z zyrafka dokupiona od jednej babeczki za 9 zeta ale utrafilam kolory, nieprawdaz?
I jeszcze mojego psa Wam wkleje za moment, bo sie plata pod nogami i uwagi domaga - oraz mojej sniadaniowej paroweczki z Lidla
Pięknie, należą Ci się oklaski ogromne !

Cytat:
za Igorka.
Ja nie zauwazylam poprzednio tej zaleznosci, ale i nie zwracalam uwagi na to - do dzis rano. W sumie ok gdyby Lilith budzila mnie o 4 dopiero zdaze nakarmic i uspac i wyprawic reszte inwentarza do pracy/ szkoly/ przedszkola i na trawnik (psior )
oooooooohhhhh jakie cudo małe !

Cytat:
A nie on zna komende HANDLUJ, leci wtedy po swoja prasowana kosc i handluje za ludzkie zarcie
aż musiałam sobie na głos przeczytać raz jeszcze!

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
dziś nam mija 20 tydzień i z tej okazji chyba w ramach pobudki dostałam około 6.30 z główki w środek brzucha jutro USG
Gratuluję kolejnego tygodnia i uderzenia z główki !

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny Wczoraj padłam po powrocie do domu. Zadzwoniłam do ginka umówić się na to sprawdzenie serduszka i on mi, żebym dzisiaj przyszła. 1,5 godz po skończonej pracy, więc pojechaliśmy z TŻ na miasto, a potem do niego. Z serduchem wszystko ok na szczęście, a mały rozbrykany niesamowicie W każdym razie jak wróciłam o 8, zjadłam obiad i poszłam spać
Zaraz postaram się trochę nadrobić, chociaż mam tylko godzinę do wyjścia do pracy
No i widzisz- serducho w jak najlepszej formie super, inaczej być nie mogło!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Jesteśmy z Marlcelkiem rzadko ale czytamy Was codzniennie.

Każdej zostawiamy buziaka w 22 tygodniu
za tydzien...a brzuszek prześliczny- taki kształtny, nie to co u mnie !

Cytat:
Dzień dobry
Dla mnie takie sytuacje są kolejnym argumentem za tym, by jak najszybciej powiedzieć mamie o ciąży. Jak ona widzi tę sytuację? Nie pracujesz i nie szukasz pracy, jesteś zmęczona , źle się czujesz, więc nie możesz jej pomóc. Ona nie wie dlaczego to wszystko. Poza tym znowu będziecie wędrować "gdzieś" przed pójściem na swoje, bo mama miała pretensje o bałagan? Spróbujcie się porozumieć zamiast znowu uciekać, bo humory. Każdy je czasem ma. Nie chcę oczywiście oceniać jak to wygląda u ciebie, bo nie znam twojej sytuacji, ale skoro u mamy mogłaś się "schronić" po mieszkaniu u mamy TŻa, to coś to znaczy. Nie może być taki diabeł straszny jak go malują.

za tygodnie i za brzuszek. Piękny. Zgrabny taki, ładny No cudo
Zgadzam się z Anulą. Poza tym She przepraszam, że to powiem, ale mam wrażenie, że gdzie byście nie byli to ze swoim Tżtem narzekacie. Ja wiem, że u teściowej bylo jak było i nie twierdzę, że ją w czymkolwiek prowokowałaś bo jej zachowania były ewidentnie chamskie i skierowane prosto w Ciebie, ale popatrz na to z drugiej strony- matka Tż (nie ta biologiczna) wiedziała o ciąży jak tam mieszkaliście mimo, że była i jest taką suką. Twoja Mama nie wie o tej ciąży i może to ją drażni, że mało robisz w tym domu. My to rozumiemy, bo wiemy, że nie masz lekko, ale ona nie wie- z jej perspektywy to wygląda w ten sposób, że Twój Tż pracuje w zależności od tego ile ma zleceń, a Ty siedzisz w domu, owszem, zajmujesz się Mariką ale nie robisz nic ze swoim życiem. W dodatku nie pomagasz w domu na tyle ile ona oczekuje (a podejrzewam, że oczekuje sprzątnięcia całego domu i wzięcia tego z jej barków, skoro ma Was jakby nie było na utrzymaniu) Może w ten jakże dziwny sposób próbuje też wzbudzić w Tobie chęć do działania i wzięcia się za siebie? Naprawdę, warto porozmawiać i postawić sprawę jasno- bo zawsze jak będziecie u kogoś to coś będzie nie tak- z jasnej i prostej przyczyny- nie będziecie na swoim, a ktoś może mieć inne oczekiwania co do Waszego przebywania.
Tchórzycie ze swoim Tżtem, gdzie jesteście ludźmi dorosłymi i powinniście wziąć odpowiedzialność zarówno za swoje czyny jak i za swoje życie. Każdy kij ma dwa końce, a wieczna ucieczka to rozwiązanie najgorsze. Do kiedy tak można? w końcu nie będzie gdzie uciekać, a mosty za sobą będą spalone.. Przepraszam- już się nie wtrącam, ale musiałam, bo chcę żebyś stanęła oko w oko z rzeczywistością, mimo, że jest ona ciężka i trudna do zaakceptowania.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ja raz utopiłam w soku jabłkowym, a raz w mleku (tel na gwarancji) i za każdym razem dostałam nowy z nową gwarancją
Przepraszam, że spytam ale jak to zrobiłaś hahaha?
Bo wyobraziłam sobie taką wielką miskę z sokiem lub mlekiem i Ciebie stojącą nad tym jak wrzucasz

Cytat:
Ja juz plan na dzis wykonalam w wiekszej czesci - decoupage pierwsza warstwa dosycha, a jak juz otworzylam puszke z akrylem, to sobie jeszcze machne pojemniki na sypkie rzeczy w kuchni - kasze, otreby i inne takie, bo nie lubie w woreczkach przechowywac.
Mam duzo zachomikowanych szklanych opakowan z duzej Nescafe, beda cale kremowe z ciemnobraz koronka i moze popodpisywane ladnym retro charakterem pisma albo ozdobione innym badziewiem w starym stylu
Nareszcie mam czas, zeby sie realizowac
Nie odzywam się nawet, bo jesteś dla mnie guru z dnia na dzień coraz większym

DZIEŃ DOBRY KWIATUSZKI!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-12 o 11:53
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:55   #818
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 24tc

My tez
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
hehe jak miałam piesiorka to zdechł pies wykonywał cały dzień bez komendy ale jak był potrzebny to stanął na wysokości zadania
Mój kłapcio daje łapke,głos,turla sie,zdycha A Kaukaz ni hu hu.Patrzy na mnie a jego oczy mówią: ,,chyba żartujesz"
Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
To byłam ja, widzę niedobre wiadomościszkoda, będzie trzeba zdecydować się na inny model?

Co do imion, zawsze mówiłam że moja córeczka będzie Pola, niestety Tż nie zaakceptował tego pomysłu i wymyśliliśmy NELLY (Neli, Nela)

Zapomniałam, witamy w 24 tygodniu
Ślicznie -Nelly
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Perse współczuje przygody w labie. Już słysze te baby ,, ja tylko coś zapytać sie" itp.
No masakra
Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Szczerze?to nieznam różne dziwaczne imiona w naszym mieście, więc myślę że z Nelly nie będzie nikt robił Nam problemu
Wydaje mi sie ze zale
zy od urzędnika....
Obyscie trafili na jakiegos lajtowego co sie nie bedzie czepiać.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:

To cieszmy się, że tylu chłopców urodzi się nam na wątku. Większość naszych pociech będzie miała łatwiejszy start
Taaa a ja bede pilowac Laury i całego osiedla
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

DZIEŃ DOBRY KWIATUSZKI!
Dzien dobry żabko
Stary 2013-03-12, 11:55   #819
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dla nas jestes najwazniejsza

Moja kochana

A gdzie się Madi, Neni podziały??

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 11:55   #820
Konto usunięte

Cytat:
To prawda. Mój mąż bywa w toalecie na dwójeczce czasem i trzy razy dziennie. Ma świetną przemianę materii. Nie zdarzają mu się wzdęcia, bóle żołądka, jakieś dolegliwości jelitowe, a mnie łapią na potęgę mimo, że jemy w zasadzie to samo.
No ja nie znam faceta, który by wiedział, co to znaczy nie iść do WC przez tydzień. Nie, żebym się tym przesadnie interesowała, ale jakoś tak mam wrażenie, że przez nich to wszystko przelatuje (a jeszcze w większości są chudzi jak patyki, mój TŻ ma wprawdzie bębenek, ale to raczej z piwka i słodyczy niż z objadania się).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:57   #821
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39718547]Hej.

Byłam w labie, ale tak się wkurzyłam...
Kolejka chyba 100 osób. W labie oczywiście jedna pielęgniarka. A ja tam nienawidzę siedzieć, bo to jest poczekalnia do labu i do lekarza i wszystkie zarazy tam krążą :/ Raz pół godziny siedzenia tam kosztowało mnie 2 tygodnie choroby. A jeszcze co 5 minut kłótnie, kto jest za kim, czy z siuśkami można wejść bez kolejki i że to jest skandal tak traktować ludzi! Chwała, że miałam w torebce słuchawki...

Jeszcze na dodatek nie zrobiłam jednego badania, bo mi wcześniej powiedziały, że ono kosztuje 15 zł, a kosztuje 40...

[/QUOTE]
ja właśnie teraz mam skierowanie do takiego labo i już na samą myśl mi się nie chce, bo jak płacę to wybieram sobie inne gdzie jest mało pacjentów a do tego najtaniej, tylko kawałek trzeba się przejść a wszyscy się cisną blisko domu

Cytat:
hejka!
dziś byłam z rana u mojej gin (jeden z 2 lekarzy do których chodzę) po l4 i po skierowanie na badania. przy okazji stwierdziła, że mi zmierzy ciśnienie i zważy. i ta krótka wizyta potwierdziła, że babka ma świra na punkcie wagi ciężarnych. po zważeniu mnie, po raz drugi usłyszałam, że mam hamować z jedzeniem, bo do 20 tygodnia kobieta powinna przytyć 2 kilo. ja przytyłam już 5 kg, więc na 22tc to już w ogóle skandal

chodzę tylko do niej, bo daje mi skierowania na badania za free, tamten drugi drugi lekarz jest o niebo lepszy...
dziwna babka, przecież 5 kg to nie dużo
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Oliath gratuluje córeczki ) moj tez juz polozenie główkowe, ale gin powiedział ze jeszcze 50razy moze sie obrócic
no i moja relacja z 3D z soboty:
dzidzi zdrowa!!! wszystk ook, zadnych niepokojacych zmian tak sie ciesze
mam duze lozysko i gin powiedział, ze moge miec mdlosci, ale nie mam no i zeby za duzo nie przytyla w ciazy bo najgorsze dla kobiety jest duzo tycie w ciazy i pozniej z tym zwiazane problemy ;/
przerpaszam, ze nie odzywałam się, ale w pon mialam egzamin i zdałam
no i juz zaczelam zakupy ciuszkowe dla mojego synka chyba juz mu kupilam na all z 7 par spodni a jesli przeskoczy 56 rozmair to chyba sie zalamie bo sa takie slodkie :P
no i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

ja przytylam 6 kg do 23 tc ;/ ale z moja waga poczatkowa to nie powinno tak byc ;/
gratuluję udanej wizyty
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719244]Kathe gratki!!!

A zauważ, że prawie żaden facet nie ma problemów z WC. To znowu w większości tylko zmora kobiet.... [/QUOTE]
no dokładnie mój sie zawsze dziwi jak to można nie móc zrobić, przecież idziesz, siadasz i po prostu wychodzi

Cytat:

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

co do zaparć to ja sobie bardzo ładnie ostatnio uregulowałam te sprawy, co dziennie piję do śniadania kawę Inkę i działa na mnie super. Może do tego jeszcze dojść że przez ból żołądka odrzywiam się zdrowo.

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-03-12 o 12:00
Stary 2013-03-12, 11:58   #822
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Do Dziewczyn z problemami kibelkowymi:
a próbowałyście jeść Błonnik np. z zieloną herbatą, sprzedawany w tekturowym pudełku, tylko nie pamiętam firmy bo wywaliłam kiedyś pudełko i zostawiłam w samej torebce?
Ja nie mam problemów, ale do pochrupania kupuję i czasem (np. dziś ) jem z jogurtem nat. Zawsze mnie przegoni drugi raz w ciągu dnia [COLOR=Silver]
wiem o jakie chodzi, ale teraz ich smak mnie odrzuca

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie i Brzusie
Dostałam SMSa z poczty, że przesyłka już nadana, widzę, że rano dotarła do Warszawy, więc może już dziś dostanę sukienkę, którą zamówiłam w sobotę
.
pochwal sie potem

Cytat:
hejka!
dziś byłam z rana u mojej gin (jeden z 2 lekarzy do których chodzę) po l4 i po skierowanie na badania. przy okazji stwierdziła, że mi zmierzy ciśnienie i zważy. i ta krótka wizyta potwierdziła, że babka ma świra na punkcie wagi ciężarnych. po zważeniu mnie, po raz drugi usłyszałam, że mam hamować z jedzeniem, bo do 20 tygodnia kobieta powinna przytyć 2 kilo. ja przytyłam już 5 kg, więc na 22tc to już w ogóle skandal

chodzę tylko do niej, bo daje mi skierowania na badania za free, tamten drugi drugi lekarz jest o niebo lepszy...
o rany, co za lekarz, mnie to by chyba z hukiem wyrzuciła bo calkowicie w jej ramy sie nie mieszcze

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Oliath gratuluje córeczki ) moj tez juz polozenie główkowe, ale gin powiedział ze jeszcze 50razy moze sie obrócic
no i moja relacja z 3D z soboty:
dzidzi zdrowa!!! wszystk ook, zadnych niepokojacych zmian tak sie ciesze
mam duze lozysko i gin powiedział, ze moge miec mdlosci, ale nie mam no i zeby za duzo nie przytyla w ciazy bo najgorsze dla kobiety jest duzo tycie w ciazy i pozniej z tym zwiazane problemy ;/
przerpaszam, ze nie odzywałam się, ale w pon mialam egzamin i zdałam
no i juz zaczelam zakupy ciuszkowe dla mojego synka chyba juz mu kupilam na all z 7 par spodni a jesli przeskoczy 56 rozmair to chyba sie zalamie bo sa takie slodkie :P
no i chcialabym juz kupic lozeczko, pieluchy tetrowe itp

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

ja przytylam 6 kg do 23 tc ;/ ale z moja waga poczatkowa to nie powinno tak byc ;/
gratuluje

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719244]Kathe gratki!!!

to prawda

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:58   #823
enlevee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719639]No ja nie znam faceta, który by wiedział, co to znaczy nie iść do WC przez tydzień. Nie, żebym się tym przesadnie interesowała, ale jakoś tak mam wrażenie, że przez nich to wszystko przelatuje (a jeszcze w większości są chudzi jak patyki, mój TŻ ma wprawdzie bębenek, ale to raczej z piwka i słodyczy niż z objadania się).[/QUOTE]

I właśnie wtedy moja bujna wyobraźnia dała mi obraz Perse siedzącej nad książkami i zgłębiającej wiedzę wypróżniania się płci męskiej

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 12:00   #824
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kochana

A gdzie się Madi, Neni podziały??
Kimają może ,pogoda do d*** Ale widze Dotkee
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719639]No ja nie znam faceta, który by wiedział, co to znaczy nie iść do WC przez tydzień. Nie, żebym się tym przesadnie interesowała, ale jakoś tak mam wrażenie, że przez nich to wszystko przelatuje (a jeszcze w większości są chudzi jak patyki, mój TŻ ma wprawdzie bębenek, ale to raczej z piwka i słodyczy niż z objadania się).[/QUOTE]

Dokładnie.Moj Tż wstaje rano i po pionizacji ciała idzie na dwójeczke bez zadnego problemu.Wychodzi usmiechnięty z toalety Sielankowo

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
I właśnie wtedy moja bujna wyobraźnia dała mi obraz Perse siedzącej nad książkami i zgłębiającej wiedzę wypróżniania się płci męskiej
Stary 2013-03-12, 12:00   #825
Konto usunięte

Cytat:
Tchórzycie ze swoim Tżtem, gdzie jesteście ludźmi dorosłymi i powinniście wziąć odpowiedzialność zarówno za swoje czyny jak i za swoje życie. Każdy kij ma dwa końce, a wieczna ucieczka to rozwiązanie najgorsze. Do kiedy tak można? w końcu nie będzie gdzie uciekać, a mosty za sobą będą spalone.. Przepraszam- już się nie wtrącam, ale musiałam, bo chcę żebyś stanęła oko w oko z rzeczywistością, mimo, że jest ona ciężka i trudna do zaakceptowania.
Otóż to. Jak się powiedziało A (ciąża), to teraz trzeba powiedzieć B, a nie ciągle uciekać. W ogóle dla mnie to jest wszystko dziwne, takie wędrówki od jednych rodziców do drugich. Rozumiem, że nie każda młoda para może sobie pozwolić na własne mieszkanie, ale skoro jest taka sytuacja (że specjalnie nie da się dogadać z żadnymi z rodziców), to robiłabym wszystko, żeby coś wynająć...
Stary 2013-03-12, 12:01   #826
lachryma
Zakorzenienie

dziewczyny, z jakich materiałów kupujecie np kocyki do spania, do łóżeczka? polar? mikrofibra? bawełna? które dobrze oddychają?
Stary 2013-03-12, 12:01   #827
dzoan
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719395]

Okres, ciąża, poród, rozstępy, celulit, problemy z kiblem, ginekolog 2 razy w roku. A oni? Nic, wyrośnie ptaszek w którymś tam tc i już mają łatwiejszy start.[/QUOTE] Też ubolewam nad naszym losem..Ale zawsze mężowi powtarzam, że te ich ptaszki są brzydkie To moje jedyne pocieszenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 21 tygodniu

a ja dzisiaj jakaś do d.upy jestem, spać mi się chce, jakaś zmęczona, to pewnie przez to, ze sobie na noc puściłam lekarzy i się spłakałam a potem to już płakałam nie wiem z jakiego powodu i nie mogłam potem zasnąć bo nos cały zawalony miałam. Co te hormony robią z kobiety Zmusiłam się jedynie do wstawienia prania i wstawienia buraków na zupę
Brawa za tydzień!
Ja tak samo do d... jestem i też zmęczona i śpiąca..

Cytat:
DZIEŃ DOBRY KWIATUSZKI!
Dzień dobry Enlevee

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:01   #828
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Witam się w 21 tygodniu

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:02   #829
Rockyyy
Zakorzenienie

A czy pisałam Wam że w niedziele stałam z Tż-em w kolejce po chleb w naszych delikatesach??? Przed nami stali jacyś kibice wracający z meczu i jeden z nich spojrzał sie z usmiechem na mnie : ,,chłopaki,odsuncie sie i przepuścćie tę panią w ciąży " Hahaha ale miałam zaciesz na twarzy,miłe to było ....a potem w domu juz zastanawiałam sie czy jestem az taka gruba
Stary 2013-03-12, 12:03   #830
Konto usunięte

Cytat:
ja właśnie teraz mam skierowanie do takiego labo i już na samą myśl mi się nie chce, bo jak płacę to wybieram sobie inne gdzie jest mało pacjentów a do tego najtaniej, tylko kawałek trzeba się przejść a wszyscy się cisną blisko domu

no dokładnie mój sie zawsze dziwi jak to można nie móc zrobić, przecież idziesz, siadasz i po prostu wychodzi

co do zaparć to ja sobie bardzo ładnie ostatnio uregulowałam te sprawy, co dziennie piję do śniadania kawę Inkę i działa na mnie super. Może do tego jeszcze dojść że przez ból żołądka odrzywiam się zdrowo.
No ja mam akurat tam najbliżej, gdzie indziej już muszę jechać autobusem, a po podwyżkach cen biletów KZK GOP to mi się nie opłaca, ale na glukozę pojadę, bo 2 godzin tam nie wysiedzę...

Cytat:

No ale proszę - wpisy dziewczyn potwierdzają moje pilne obserwacje

Nawet jest taki dżołk:

Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź".
Stary 2013-03-12, 12:06   #831
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zawsze mężowi powtarzam, że te ich ptaszki są brzydkie
hahaha, prawda!
Stary 2013-03-12, 12:07   #832
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719742]Otóż to. Jak się powiedziało A (ciąża), to teraz trzeba powiedzieć B, a nie ciągle uciekać. W ogóle dla mnie to jest wszystko dziwne, takie wędrówki od jednych rodziców do drugich. Rozumiem, że nie każda młoda para może sobie pozwolić na własne mieszkanie, ale skoro jest taka sytuacja (że specjalnie nie da się dogadać z żadnymi z rodziców), to robiłabym wszystko, żeby coś wynająć...[/QUOTE]

Nasza kuzynka wynajmuje pokój za 350 zł ,blisko starówki.W cene juz wliczoną ma wode ,prąd i gaz.Nie martwi sie tym.350 zł bez innych opłat to nie jest majątek,w ciągu miesiąca da się uskładac taką kwotę.Na początek osobiscie wystarczył by taki pokój,byle psychicznie odpocząć...ogarnąć wszystko.Ale to moje osobiste zdanie.
Zawsze mozna się w miedzyczasie rozgladac za czymś innym
Stary 2013-03-12, 12:07   #833
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
A czy pisałam Wam że w niedziele stałam z Tż-em w kolejce po chleb w naszych delikatesach??? Przed nami stali jacyś kibice wracający z meczu i jeden z nich spojrzał sie z usmiechem na mnie : ,,chłopaki,odsuncie sie i przepuścćie tę panią w ciąży " Hahaha ale miałam zaciesz na twarzy,miłe to było ....a potem w domu juz zastanawiałam sie czy jestem az taka gruba
hahahaha kobiecie nigdy nie dogodzisz- przepuszczą- super, ale zaraz zaraz... czy ja jestem TAKA GRUBA??

ale bardzo miło z ich strony mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścił, a w tramwajach i autobusach sapią nade mną żebym im miejsce zrobiła

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]No ja mam akurat tam najbliżej, gdzie indziej już muszę jechać autobusem, a po podwyżkach cen biletów KZK GOP to mi się nie opłaca, ale na glukozę pojadę, bo 2 godzin tam nie wysiedzę...

No ale proszę - wpisy dziewczyn potwierdzają moje pilne obserwacje

Nawet jest taki dżołk:

Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? "Ładnie wyglądam"? A co mówi facet po wyjściu z łazienki? - "Na razie tam nie wchodź".
[/QUOTE]

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-12, 12:08   #834
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39719791]

[/QUOTE]

samo zycie
Stary 2013-03-12, 12:08   #835
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
dla kibiców.

:[/QUOTE]

idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:09   #836
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Mój też tak kiedyś powiedział
Jakbym nie pracowała i mogła spokojnie zjeść rano śniadanko i do niego słaba kawka rozpuszczalna z mleczkiem albo inka z mleczkiem, to myślę, że też bym ładnie co dzień mogła skorzystać z kibelka.. Widzę po weekendach, że ładnie mi to wychodzi ()..ale właśnie w tyg jak praca, to nie da rady tak.. za wcześnie zaczynam dzień.. a w pracy też jakoś szczególnie nie staram się pobudzać, bo jednak tutaj mi niezręcznie

Cytat:
Jakie miłe chłopaki To nie Ty gruba, to tylko Twój brzuś

Nawet jest taki dżołk:

[/QUOTE]

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:11   #837
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
dziś nam mija 20 tydzień i z tej okazji chyba w ramach pobudki dostałam około 6.30 z główki w środek brzucha jutro USG
brawo za 20 tydzień fajny blog poczytałam sobie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny Wczoraj padłam po powrocie do domu. Zadzwoniłam do ginka umówić się na to sprawdzenie serduszka i on mi, żebym dzisiaj przyszła. 1,5 godz po skończonej pracy, więc pojechaliśmy z TŻ na miasto, a potem do niego. Z serduchem wszystko ok na szczęście, a mały rozbrykany niesamowicie W każdym razie jak wróciłam o 8, zjadłam obiad i poszłam spać
Zaraz postaram się trochę nadrobić, chociaż mam tylko godzinę do wyjścia do pracy
super, że z serduszkiem wszystko dobrze
Cytat:
Hej mamuski

Jesteśmy z Marlcelkiem rzadko ale czytamy Was codzniennie.

Każdej zostawiamy buziaka w 22 tygodniu
śliczny brzusio taka kształtna piłeczka

Cytat:

Zobaczcie dziewczynki jakie fajne rozwiazanie na wiosne:

http://allegro.pl/099-klasyczne-ponc...076371993.html
fajne, bo w kurtkę na wiosnę to ie ma szans się zapiąć

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dzień dobry

przyszłam się przywitać i uciekam do laboratorium na badania, glukoza .
Życzę miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujące mamusie.
powodzenia na glukozie, daj znać potem jak było

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

a teraz pochwale się, że po wizycie ok. Mały ma wszystko co trzeba i gdzie trzeba, płynu owodniowego jest tyle ile powinno, termin książkowo pokrywa się z tym z om, płci nie zmienił i waży już 588g! to już kawałek ciałka do kochania. Słodki jest strasznie!Mąż już by go chciał przy sobie zamiast u mnie w brzuszku

Igorek budzi mnie ok 5 rano, regularnie już od jakiegoś czasu. W szkole rodzenia dowiedziałam się, że jeśli budzą nas w nocy kopniaki dzieciaczka to najprawdopodobniej w tych godzinach będzie się budziło jak się urodzi i domagało jedzenia. Ja albo za mocno śpię, albo do 5tej od 23-24 będzie dawał mi spać Mamy które już mają dzieci, zauważyłyście taka zależność?

She: podpisuję się pod tym co pisała Oliath, Mela, Envelee i Perse..chociaż do tej pory starałam się nie wypowiadać, to jedna matka jest matka nie ważne z jakich charakterem.
super, że z dzidzią wszystko dobrze mnie jeszcze nie budzą kopniaki, raz tylko czułam małego o 2 w nocy ale to jak siku szłam zrobić
Cytat:
Najdrozsza Ty moja, sprawdzialam, DOSTALAM niestety wszystkie nieaktualne albo niedostepne, wczoraj dostalam odp. od producenta, ze koszt uszkodzonej wtryskarki przewyzsza dochod ze sprzedanych wanienek tego typu i juz nie wznowia raczej produkcji... Ktora tu szukala takiej wanienki?...

Wklejam Wam na dobry poczatek dnia fotki wypranego wozia - uwaga, na raczce torba z zyrafka dokupiona od jednej babeczki za 9 zeta ale utrafilam kolory, nieprawdaz?
I jeszcze mojego psa Wam wkleje za moment, bo sie plata pod nogami i uwagi domaga - oraz mojej sniadaniowej paroweczki z Lidla
wózek świetnie się prezentuje i torba bardzo pasuje i piesek śliczny

Łukaszek
Stary 2013-03-12, 12:11   #838
Anulka_p
Zakorzenienie

[/QUOTE]

Mój mąż rzeczywiście mnie tak czasem przed wejściem po nim do łazienki ostrzega
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:12   #839
Rockyyy
Zakorzenienie

Spanie mnie łamie.Wczoraj o 20 juz byłam w lozku.Glowa mnie tak bolała ze nie miałam sił na nic.Chyba posiedze jeszcze chwilke i pojde sie kimnac

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:

Jakie miłe chłopaki To nie Ty gruba, to tylko Twój brzuś

Cytat:
Mój mąż rzeczywiście mnie tak czasem przed wejściem po nim do łazienki ostrzega
No jakby mój mnie nie ostrzegął to odbeirałabym to jako zamachy na moje zycie
Stary 2013-03-12, 12:13   #840
Konto usunięte

Cytat:
Nasza kuzynka wynajmuje pokój za 350 zł ,blisko starówki.W cene juz wliczoną ma wode ,prąd i gaz.Nie martwi sie tym.350 zł bez innych opłat to nie jest majątek,w ciągu miesiąca da się uskładac taką kwotę.Na początek osobiscie wystarczył by taki pokój,byle psychicznie odpocząć...ogarnąć wszystko.Ale to moje osobiste zdanie.
Zawsze mozna się w miedzyczasie rozgladac za czymś innym
Z każdej sytuacji jest wyjście, trzeba tylko chcieć, a nie siedzieć i narzekać.

Ja nie powiem, bo jestem w komfortowej sytuacji, od dawna mieszkam sama (tzn. z TŻem), ale też inaczej nie zdecydowałabym się na dziecko. Na studiach panicznie się bałam ciąży, zabezpieczaliśmy się nawet podwójnie czasami... Za to teraz moja głowa jest spokojna i mogę się spokojnie oddać oczekiwaniu na dziecko, a nie stresować innymi rzeczami. Wiem, że czasem układa się inaczej, ale jak już się ułoży inaczej, to ja robiłabym wszystko, żeby to jakoś wyprostować, a nie pakowałabym się w jeszcze większe stresy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości