Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 01:34   #2611
monicar
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X

a jak jej jedną ręką podtrzymywala głowę a drugą smarowala po lini wodnej to było mi żal tej dziewczyny. ta wybaluszona galka oczna..moja ortodontka i dentystka razem wzięte są delikatniejsze
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 10:44   #2612
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Nie słuchaj tego, masz dobre podejscie, modelki wyglądają świeżo i młodo.

A tak moim skroomnym zdaniem, to ona blenduje korektor, podkład i puder, a to nienajlepszy pomysł. Korektor zakrywa to, czego podkład nie da rady zakryć, puder nadaje matowy a nie oleisty wygląd 'tapecie'. Jak się tak zmiesza to wszystko to i korektor przestanie kryć, puder przestanie matowić. Ja rozumiem, że może chodzi o pozbycie się linii po nakładaniu tapety, ale to nie jest tego warte.

No ale w sumie to tego, wiecie, kto ma akademię, własną linię i bierze 2 patyki za puszczenie prezentacji w power pointcie? No właśnie, nie my XD zazdraszczamy tylko
Dzięki

Wydaje mi się że po ilościach jakie ona nakłada (kamuflaż na całą twarz i kilo pudru do zagruntowania) chce chyba to wszystko połączyć i 'wypolerować' twarz, sprawić żeby te warstwy się z sobą scaliły i ten efekt maski nie był tak bardzo widoczny Ja nie wiem o co jej chodzi

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 11:15   #2613
dacn
Zakorzenienie

Zastanawiaja mnie tylko pozytywne komentatze pod filmikiem, czyżby akurat w tym przypadku było to dziło cenzury?
A fakt że modelka po prezentuje się w miarę jest zasługa tylko i wyłącznie urody modelki, ładna z nie dziewczyna i przy takiej urodzie trudno zepsuć makijaż.
Ciekawe jakby pani wielka makijazystka wykonała makijaż na zwykłej kobiecie na przyklad mnie: sińce pod oczami, niedoskonała cera, pierwsze zmarszczki, świecący się nos... Strach sie bac.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:15   #2614
201604250941
Konto usunięte

Swoją drogą, oglądam często Eve Pearl jak coś wrzuca. Jak dla mnie Eve zna się bardzo. Może cudów nie tworzy ale po pierwsze, ma taką nakładkę z puszkiem na palec i jak maluje komuś oko to twarz styka się z tą nakładką a nie z jej ręką. Po drugie nigdy nie kładzie niczego sobie na rękę a potem na modelkę tylko ma do tego tackę. No bo jak to tak kłaść komuś na twarz rękę, ja wiem gdzie ta ręka była wcześniej? Upadł jej kiedyś pedzelek to wzięła nowy, ktoś inny by podniósł i dalej XD
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:21   #2615
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Cytat:
Swoją drogą, oglądam często Eve Pearl jak coś wrzuca. Jak dla mnie Eve zna się bardzo. Może cudów nie tworzy ale po pierwsze, ma taką nakładkę z puszkiem na palec i jak maluje komuś oko to twarz styka się z tą nakładką a nie z jej ręką. Po drugie nigdy nie kładzie niczego sobie na rękę a potem na modelkę tylko ma do tego tackę. No bo jak to tak kłaść komuś na twarz rękę, ja wiem gdzie ta ręka była wcześniej? Upadł jej kiedyś pedzelek to wzięła nowy, ktoś inny by podniósł i dalej XD
haha, a pani J. Wagner mówiła, że po nałożeniu podkładu i pudru, należy POMACAĆ DŁONIĄ twarz, w sprawdzeniu czy się klei czy nie jak się klei, to trzeba bardziej przypudrować.
A tu jakieś baby nakładki i puszki stosują, głupie no...

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:34   #2616
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ma nakładkę po to żeby ciepłotą palców nie rozpuścić makijażu twarzy który nałożyła wcześniej Ja robię tak samo, dodatkowo całe życie mam lodowate ręce i nie chcę zimnymi dłońmi dotykać twarzy żeby nie powodować dodatkowego dyskomfortu dla modelki. Przed makijażem ręce zawsze się dokładnie myje i dezynfekuje więc wątpię żeby robione to było ze względów higienicznych Ja czasami pracuję z paletą, czasami w ręką, zależy jaki mam kaprys. Praca z dłonią jest o 180 stopni wygodniejsza bo jednak ciepłota dłoni pozwala kremowemu produktowi na ogrzanie i w późniejszym efekcie lepsze stopienie się ze skórą Tylko jak pracuję z ręką to co jakiś etap makijażu ją dezynfekuję. I nie wyobrażam sobie użycia upuszczonego pędzla bez wydezyfekowania

Cytat:
Napisane przez ceciii Pokaż wiadomość
haha, a pani J. Wagner mówiła, że po nałożeniu podkładu i pudru, należy POMACAĆ DŁONIĄ twarz, w sprawdzeniu czy się klei czy nie jak się klei, to trzeba bardziej przypudrować.
A tu jakieś baby nakładki i puszki stosują, głupie no...
Mnie także w szkole uczono żeby dotknąć ręką twarzy i to wcale nie jest takie głupie, bo wtedy można sprawdzić czy dokładnie rozprowadzony jest puder i potem róż nie zrobi plam kiedy trafi na mokrą powierzchnię Jeżeli ręka jest czysta, zdezynfekowana to nie widzę problemu. Przecież od wymycia pędzli w domu, do użycia ich na modelce też minie sporo czasu, jakieś bakterie będą się tam rozwijać, nie żyjemy w sterylnym środowisku.

Według mnie świeżo zdezynfekowana dłoń jest bardziej higieniczna niż niejeden pędzel czy gąbka, mimo że świeża i czysta. Inna sprawa że p. Wagner przed dotknięciem dłonią skóry nie raczyła przetrzeć dłoni nawet chusteczką

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2013-03-12, 12:38   #2617
201604250941
Konto usunięte

Tzn., ja wiem że wokół są bakterie, ale mam zawsze cichą nadzieję, że makijazystka robi co pół roku testy na choroby przenoszone przez dotyk albo kropelkowo. Nie wiem właśnie czy ten zawód jest objęty książeczką sanepidowska czy nie. Ma kontakt ze skórą ludzi i ma dużo mozliwosci sie czymś zarazić i powinna sie badać, żeby tego nie roznosić.
Stary 2013-03-12, 12:41   #2618
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn., ja wiem że wokół są bakterie, ale mam zawsze cichą nadzieję, że makijazystka robi co pół roku testy na choroby przenoszone przez dotyk albo kropelkowo. Nie wiem właśnie czy ten zawód jest objęty książeczką sanepidowska czy nie. Ma kontakt ze skórą ludzi i ma dużo mozliwosci sie czymś zarazić i powinna sie badać, żeby tego nie roznosić.
Nie jest Powiem więcej, na studia kosmetologiczne gdzie niejednokrotnie pracuje się z przerwaniem ciągłości naskórka nie wymaga się książeczki sanepidowskiej.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2013-03-12, 12:42   #2619
201604250941
Konto usunięte

Kurde ;/ parę razy mnie kosmetyczka pocięła do krwi tu czy tam. Potem człowiek się stracha.
Stary 2013-03-12, 12:50   #2620
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ;/ parę razy mnie kosmetyczka pocięła do krwi tu czy tam. Potem człowiek się stracha.
W gabinetach książeczka jest obowiązkowa, ale spójrzmy prawdzie w oczy, badania robi się raz, potem chodzi się do lekarza i przedłuża ważność. Lekarzowi się nawet badania zrobić nie chce, tylko inkasuje kasę i do widzenia. To mnie najbardziej przeraża.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2013-03-12, 12:56   #2621
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Nie jest Powiem więcej, na studia kosmetologiczne gdzie niejednokrotnie pracuje się z przerwaniem ciągłości naskórka nie wymaga się książeczki sanepidowskiej.
Nie widze potrzeby posiadania książeczki sanepidowskiej przez kosmetyczki, przecież tam są choroby "jedzeniowo sraczkowe", a te naprawdę istotne, czyli przenoszące sie przez krew są utajnione ( nie ma mozliwosci dowiedzenia sie czy twoja kosmetyczka jest nosicielem wirusa HIV lub HCV) a w druga strone to KAŻDY człowiek musi byc traktowany jak zakażony, stąd rękawiczki jednorazowe i autoklawy.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:15   #2622
isabelka00
Wtajemniczenie

niech się przyznają makijażystki, ile z Was używa rękawic ochronnych
Stary 2013-03-12, 14:19   #2623
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
Rozmowa o rękawiczkach była odnośnie kosmetyczek a nie makijażystek.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2013-03-12, 14:28   #2624
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie widze potrzeby posiadania książeczki sanepidowskiej przez kosmetyczki, przecież tam są choroby "jedzeniowo sraczkowe", a te naprawdę istotne, czyli przenoszące sie przez krew są utajnione ( nie ma mozliwosci dowiedzenia sie czy twoja kosmetyczka jest nosicielem wirusa HIV lub HCV) a w druga strone to KAŻDY człowiek musi byc traktowany jak zakażony, stąd rękawiczki jednorazowe i autoklawy.
Eh, no właśnie powinny mieć pełen profil wirusowy zrobiony, ale wiem ile to kosztuje, średnio 50zł od wirusa, a lista jest długa. O ile HIV się trudniej zarazić to opryszczką, wszelkimi brodawczakami czy HAV można przez dotyk, zwłaszcza jak się ust dotyka. Chociaż teoretycznie można iść oddać krew i oni tam robią badania, to zawsze jest jakaś opcja.
(dlatego też nienawidzę Douglasa za malowanie testerami)
Stary 2013-03-12, 14:48   #2625
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
A miałaś do wyrobienia praktyki w salonie kosmetycznym lub też innym miejscu ? (związku z studiami kosmetologii ? )

Cytat:
Z tego co ja wiem to jeżeli ktoś Cie zarazi wirusem HIV to możesz sobie zrobić liste kontaktów osób które ewentualnie 'Cie zaraziły'. Nie zagłębiałam się w takim przypadku (bo nie spotkałam się ani u mnie ani z opowieści koleżanek po fachu) ale jeżeli istnieje możliwość, że TO TA KOSMETYCZKA KOGOŚ TYM ZARAZIŁA to niestety można wyegzekwować badanie w tym kącie.

Chyba, że kosmetyczka WIE o TYM iż jest nosicielem wirusa HIV.
Kolejna też jest sprawa jeżeli ktoś kogoś zaraża 'CELOWO' to już jest karalne z innego kodeksu.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:57   #2626
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
A miałaś do wyrobienia praktyki w salonie kosmetycznym lub też innym miejscu ? (związku z studiami kosmetologii ? )
Na praktyki książeczka jest już potrzebna, ale studentki rok wcześniej praktykują na sobie bez niej

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2013-03-12, 14:58   #2627
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
rzadko kiedy makijażystka ma kontakt z przerwanym naskórkiem (tym bardzie skórą, krwią). Nawet jeśli robi pewne etapy makeupu ręką to sa to sekundy, może 2-3 minuty- góra. Szczerze, od samego dotyku trudno się zarazić- a opryszczka... przeciez nikt nie dotyka miejsca chorobowego i potem maca sobie usta czy odwrotnie (pomijając ile % społeczeństwa jest nosicielami tego wirusa). Gdybyśmy byli tak bardzo ostrożni to w pracy byśmy nikomu nie podawali rąk, potrójne całowanie się z jakimiś ciotkami też niesie jakieś ryzyko. Życie w totalnej sterylności ma gorsze konsekwencje i osłabia układ immunologiczny, a obsesyjne eliminowanie bakterii/ wirusów z otoczenia szkodzi zamiast pomagać.

Dopóki maikjażystka nie maluje zakrwawion czy brudnym pędzlem to nie ma sie czego obawiać
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:03   #2628
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Na praktyki książeczka jest już potrzebna, ale studentki rok wcześniej praktykują na sobie bez niej
praktykują - masz na myśli to, że robicie sobie zabiegi na sobie tak ?
Stary 2013-03-12, 15:21   #2629
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
praktykują - masz na myśli to, że robicie sobie zabiegi na sobie tak ?
Tak I dlatego moim skromnym zdaniem książeczka sanepidowska powinna być wymagana przy rekrutacji

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2013-03-12, 15:25   #2630
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
rzadko kiedy makijażystka ma kontakt z przerwanym naskórkiem (tym bardzie skórą, krwią). Nawet jeśli robi pewne etapy makeupu ręką to sa to sekundy, może 2-3 minuty- góra. Szczerze, od samego dotyku trudno się zarazić- a opryszczka... przeciez nikt nie dotyka miejsca chorobowego i potem maca sobie usta czy odwrotnie (pomijając ile % społeczeństwa jest nosicielami tego wirusa). Gdybyśmy byli tak bardzo ostrożni to w pracy byśmy nikomu nie podawali rąk, potrójne całowanie się z jakimiś ciotkami też niesie jakieś ryzyko. Życie w totalnej sterylności ma gorsze konsekwencje i osłabia układ immunologiczny, a obsesyjne eliminowanie bakterii/ wirusów z otoczenia szkodzi zamiast pomagać.

Dopóki maikjażystka nie maluje zakrwawion czy brudnym pędzlem to nie ma sie czego obawiać
jestem osobą zarażona wirusem hcv przy operacji wyrostka robaczkowego w szpitalu, gdzie wszystko powinno być jak należy a nie było.....
mam świadomość , że zakłady kosmetyczne oszczędzają jak tylko mogą na dezynfekcji.... czasy ciężkie a zarabiać trzeba- tak do tego podchodzą
Stary 2013-03-12, 15:49   #2631
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Tak I dlatego moim skromnym zdaniem książeczka sanepidowska powinna być wymagana przy rekrutacji
lub ewentualnie podpisać dokument w którym zgłasza się dobrowolne uczestnictwo w takich badaniach w razie 'rozpoczęcia nauki na uczelni'.

Moja szkoła to miała umowe podpisaną z jednym ośrodkiem i tam wszyscy uczniowie po wynikach z sanepidu (które też było na koszt szkoły) się zgłaszali
Stary 2013-03-12, 16:42   #2632
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
lub ewentualnie podpisać dokument w którym zgłasza się dobrowolne uczestnictwo w takich badaniach w razie 'rozpoczęcia nauki na uczelni'.

Moja szkoła to miała umowe podpisaną z jednym ośrodkiem i tam wszyscy uczniowie po wynikach z sanepidu (które też było na koszt szkoły) się zgłaszali
Dokładnie

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2013-03-12, 16:54   #2633
201705250955
Konto usunięte

Skoro była tu chwilowo mowa o wątku 'blogerskim', to czy jest tu może jakaś założycielka klubu? A może klub nie powstał? Powiem szczerze, że sama na jakiś czas zawiesiłam przeglądanie blogów (pseudo)modowych, tylko jedna anty-miłość na poprawę humoru
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:58   #2634
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Skoro była tu chwilowo mowa o wątku 'blogerskim', to czy jest tu może jakaś założycielka klubu? A może klub nie powstał? Powiem szczerze, że sama na jakiś czas zawiesiłam przeglądanie blogów (pseudo)modowych, tylko jedna anty-miłość na poprawę humoru
zaraz ci wszystko napiszę
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:08   #2635
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
zaraz ci wszystko napiszę
I mi i mi, proszę!O co chodzi dokładnie z tym wątkiem
Stary 2013-03-12, 17:18   #2636
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
I mi i mi, proszę!O co chodzi dokładnie z tym wątkiem
dziewczyny przesadzały, czasem bardziej, czasem mniej, osoby z zewnątrz czyli prawdopodobnie blogerki zgłaszały posty, moderacja zamykała wątki bo uparcie zakładano nowe - potem stało się to tradycją, bo nawet jak nikt nie pisał nic złego to wątek zamykano bo był o blogerkach. ostatecznie grupa osób udzielająca się w kilku ostatnich edycjach tego wątku założyła klub. koniec pieśni
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:42   #2637
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
dziewczyny przesadzały, czasem bardziej, czasem mniej, osoby z zewnątrz czyli prawdopodobnie blogerki zgłaszały posty, moderacja zamykała wątki bo uparcie zakładano nowe - potem stało się to tradycją, bo nawet jak nikt nie pisał nic złego to wątek zamykano bo był o blogerkach. ostatecznie grupa osób udzielająca się w kilku ostatnich edycjach tego wątku założyła klub. koniec pieśni
Później mam wrażenie, że te ostrzeżenia/bany i zamykanie wątków to było raczej dla zasady, niż ze względu na chamstwo, o jakie wszyscy piszące w tym wątku oskarżali.

Ale wracając do tematu filmików urodowych, u szavki denko:

http://www.youtube.com/watch?v=_ymDZjAjOiE

A mi być może uda się pojechać w piątek low-costowo do Berlina to wpadnę do dm Tak skromnie jednak będzie, nie mam jakiegoś szału na zakupy tam, ale na pewno coś wpadnie, bo mam swoich ulubieńców stamtąd. Kupię jednak na pewno dużo cappuccino w Aldiku
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:58   #2638
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

RLM: co jest w mojej torebce http://www.youtube.com/watch?v=ll4qteQx_VU

Makijaż LGS http://www.youtube.com/watch?v=Se3KBHVL__s

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:13   #2639
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
jestem osobą zarażona wirusem hcv przy operacji wyrostka robaczkowego w szpitalu, gdzie wszystko powinno być jak należy a nie było.....
mam świadomość , że zakłady kosmetyczne oszczędzają jak tylko mogą na dezynfekcji.... czasy ciężkie a zarabiać trzeba- tak do tego podchodzą

Zabieg wycięcia wyrostka a zrobienie makijażu to różne sprawy. Zabieg kosmetyczny niesie większe znamiono ryzyka, ale makijaż nikt podczas makijażu cie nie przekłuwa, nie leje się krew, nie ma ran. Większe prawdopodobienstwo jest u fryzjera, manikiurzystki itp. ale to są zabiegi kosmetyczne. Szansa, że coś złapiecie jest większa, kiedy wymieniacie sobie tampona w miejscu publicznym niż podczas make upu.
Zabieg usunięcia wyrostka to nie obcięcie paznokcie, pedicure czy umalowanie rzęs.
U mnie kosmetyczka zawsze wszystko dezynfekuje przy mnie, gdyby tego nie zrobiła to bym nią o to poprosiła. O rękawiczkach nawet nie wspominam.

Edytowane przez bentkuff
Czas edycji: 2013-03-12 o 18:15
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:50   #2640
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Później mam wrażenie, że te ostrzeżenia/bany i zamykanie wątków to było raczej dla zasady, niż ze względu na chamstwo, o jakie wszyscy piszące w tym wątku oskarżali.

Ale wracając do tematu filmików urodowych, u szavki denko:

http://www.youtube.com/watch?v=_ymDZjAjOiE

A mi być może uda się pojechać w piątek low-costowo do Berlina to wpadnę do dm Tak skromnie jednak będzie, nie mam jakiegoś szału na zakupy tam, ale na pewno coś wpadnie, bo mam swoich ulubieńców stamtąd. Kupię jednak na pewno dużo cappuccino w Aldiku
A co takiego specjalnego w tym Capuccino jest? Nigdy na nie nie zwracałam uwagi, a zawsze robię zakupy w Aldiku jak jestem w Dojczlandzie.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości