Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 14:13   #421
Agatau88
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Czesc

To znowu ja z pytaniem

Pamietacie moze kiedy mialyscie PIERWSZE objawy ciazy? Czy przed terminem spodziewanej @? a objawy zagnieżdzenia wystepuja? mozna je jakos poznac?

I jakie one byly?
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:16   #422
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Czesc

To znowu ja z pytaniem

Pamietacie moze kiedy mialyscie PIERWSZE objawy ciazy? Czy przed terminem spodziewanej @? a objawy zagnieżdzenia wystepuja? mozna je jakos poznac?

I jakie one byly?
ja moge tylko pomóc w sprawie moich pierwszych objawów. Jakiś tydzień przed terminem @ zrobiłam się strasznie senna, ale to naprawde tak bardzo że zasypiałam w pracy na siedząco, nie panowałam nad snem. I bolące piersi, bo na @ mnie nie bolały, a wtedy zrobiły się wrażliwe na najmniejszy dotyk.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:17   #423
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
co do rutibinoscorbinu to czytałam że działa wczesnoporonnie więc ja bym sie go wystrzegała...
Brałam w pierwszej ciąży z pilnego zalecenia lekarza,po 10 dziennie kiedy zaczynałam plamić, więc chyba nie do.końca tak.jest

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem .. Wczoraj wrocilam i padlam w progu , obudzilam sie dzis rano . Bylam tak zmeczona od nadmiaru stresu i emocji ze malo co ze wczoraj pamietam . W kazdym razie moja dzidzia ma sie swietnie. Ma nozki , raczki , serce i mozg i prawie 5 cm. Plakalam jak bobr , na poczatku ze strachu , pozniej ze szczescia. Wedlug UsG dzidzia ma miedzy 10t3d a 12t3d wiec ustalono ze 11t3d . Termin porodu na 28.09 wiec nie mieszcze sie w waszym przedziale listopadowo-grudniowym ale mam nadzieje ze nie wypedzicie mnie z tad za szybko
Dobrze,że jesteś .
I takie dobre wieści!
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, chciałam Was zapytać czy mogłabym dołączyć do Waszego grona, ja co prawda mam termin na 16.10.2013, chciałam dołączyć do wątku mamuś wrześniowo- październikowych, ale niestety chyba się tam nie umiem zadomowić ;( One już tam mają drugi wątek ,znają się i wogóle i ciężko się wbić.
Będzie mi miło jeśli pozwolicie się dołączyć
Zapraszamy

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:17   #424
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:

a że tak powiem wymioty masz czy tylko mdłości?
no niestety i to i to bleeee

pytałaś o imiona... mi bardzo podoba się ostatnio Dawid, Bartek, Michaś,Kacperek a dziewczynkom Maja, Natalka i Julia ale boję się że za kilka lat co 3 dziewczynka w przedszkolu to będzie Julka.
A jak u Was????
agi82 oo Alan bardzo ładnie
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:20   #425
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
ja moge tylko pomóc w sprawie moich pierwszych objawów. Jakiś tydzień przed terminem @ zrobiłam się strasznie senna, ale to naprawde tak bardzo że zasypiałam w pracy na siedząco, nie panowałam nad snem. I bolące piersi, bo na @ mnie nie bolały, a wtedy zrobiły się wrażliwe na najmniejszy dotyk.
Wlasnie o to mi chodzi
Czyli juz tydzień przed @...szybciutko

Jeszcze moze ktoras z Was miala inne objawy? jakies kłucie, ciągniecie w brzuchu? Ciepły brzuch? Bulgotania?:P
Stary 2013-03-12, 14:21   #426
maomami
Wtajemniczenie

W sumie do tego jeszcze częste chodzenie siku, a bóle miałam takie jak na @.

Stary 2013-03-12, 14:27   #427
agi_82
Wtajemniczenie

z tymi objawami to różnie niektóre dziewczyny mają całe mnóstwo inne żadnych i wcale to nie oznacza nic niedobrego
jeśli chodzi o mnie to brzuch bolał jak na @ i tak niby często jest no i cycuchy mi mega rosły od początku później doszła sennosc normalnie z tym to mam największy problem chyba normalnie śpie na stojąco

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
no niestety i to i to bleeee

pytałaś o imiona... mi bardzo podoba się ostatnio Dawid, Bartek, Michaś,Kacperek a dziewczynkom Maja, Natalka i Julia ale boję się że za kilka lat co 3 dziewczynka w przedszkolu to będzie Julka.
A jak u Was????
agi82 oo Alan bardzo ładnie
no w przedszkolu do którego uczęszcza moja córa jest wysyp Nikol Antków Antosi
jeszcze podoba mi się Dorian ale mam siostrzeńca o tym imieniu więc odpada tak zawsze jak o jakimś myśle to patrze jak się z nazwiskiem będzie komponowało

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:28   #428
Agatau88
Zakorzenienie

A mialyscie te objawy juz przed spodziewana @?

Niby mowi sie ze objawow nie ma, ale kobiety chyba cos tam czuja ze jest na rzeczy
Stary 2013-03-12, 14:28   #429
cleo28
Przyczajenie

Cytat:
Wlasnie o to mi chodzi
Czyli juz tydzień przed @...szybciutko

Jeszcze moze ktoras z Was miala inne objawy? jakies kłucie, ciągniecie w brzuchu? Ciepły brzuch? Bulgotania?:P
Wiesz co moim zdaniem jak kobieta zna swoje ciało to zobaczy różnice bo to po prostu czuć. Hormony szaleją i człowiek tak czy siak czuje się trochę inaczej. Wiem że są kobiety, które są mniej wrażliwe więc takich zmian mogą całkiem po prostu nie zauważyć. Ja jakoś od 20 dc miałam dość odczuwalne kłucie i ciągnięcie w dole brzucha (cykle mam 28dniowe) po tym dniu jak nigdy tempka skoczyła mi do 37,00 (zazwyczaj mam bardzo niską temp.)

Od tego dnia na przemian tempka waha się między 36,8- 37,2

od 22 dc pobolewanie w dole brzucha, kłucie i uczucie ciągnięcia w pachwinach
25 dc bóle sutków (nigdy mnie nie bolały), uczucie mokrości, bardzo dużo śluzu- biały jak śmietana
Szyjka wysoko, twarda i zamknięta
26 dc bóle w dole brzucha - dokładnie takie miałam jak kiedyś brałam tabletki antykoncepcyjne, to nawet nie ból a takie dziwne kłucia, raz wszędzie raz z prawej a raz z lewej, no i ciągnięcie w pachwinach. AAA i jeszcze w nocy strasznie swędział mnie dół brzucha Tak poza tym to żadnych innych objawów, brzuch inaczej bolał mnie przed okresem (poza tym ja miałam bardzo bolesne miesiączki i już 3 dni przed musiałam brać tabletki przeciwbólowe) a tu tylko jakieś dziwne kłucia już przestraszyłam się, że to jakiś torbiel
27 dc trochę było mi słabo, bóle głowy, wysypało mnie syfami no i pozytywny teścik
28 dc od tego dnia bóle podbrzusza, kłucia, rwanie, czasem jak na miesiączkę ale rzadko.
5tc dalej bóle brzucha, piersi większe o 2 rozmiary, bezsenność, nocne helikoptery ale takie delikatne i chyba to wszystko

Tak było u mnie

Edytowane przez cleo28
Czas edycji: 2013-03-12 o 14:35
cleo28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:32   #430
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
dziewczynka Kornelia, Alisa, Marika z chłopcem gorzej podoba mi się Leoś ale tż mówi kategoryczne NIE bo kojarzy mu się z ... autem i przychodzi mi imię Alan
Leoś b ładne, co do Alana to miałam jednego w pracy i by mi się źle kojarzyło

Cytat:
Kurcze to ja jem naprawdę co chwilę bo po prostu burczy mi w brzuchu
A litrami mogłabym jeść lodyyyyy, teraz zwłaszcza truskawkowo śmietankowe
My jesteśmy zgodni co do imienia dla dziewczynki Zuznanna, a na drugie jeszcze się wahamy podoba nam się Maja, Oliwia, Julia. No a dla chłopca to chyba za dużo imion które nam się podobają Kacper, Piotr, Artur, Michał, Szymon, Igor, no i pewnie jeszcze kilka by się znalazło
Zuzanka super

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Brałam w pierwszej ciąży z pilnego zalecenia lekarza,po 10 dziennie kiedy zaczynałam plamić, więc chyba nie do.końca tak.jest

Dobrze,że jesteś .
I takie dobre wieści!

Zapraszamy
niektórzy lekarze mogą być niedoinformowani ;] rutinoscorbin zawiera w swoim składzie rutynę która może mieć działanie wczesnoporonne, ja wolałam zapobiegawczo nie brać

My dla chłopca mamy Bruno ale dla dziewczynki nie mamy pojęcia, mąż twierdzi że chłopaka zmajstrował

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:34   #431
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

oj dziewczynki a ja ostatnio nie mam na nic czasu. przepraszam, ze was tak zaniedbuje! ogolnie jestem po pierwszych badaniach jest ok.
no i mam straszne dolegliwosci, zwlaszcza rano, nudnosci i wstret na zapachy.
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 14:34   #432
maomami
Wtajemniczenie

Właśnie mi się jeszcze przypomniało że przez ten tydzień przed @ jak byłam strasznie senna to swędziały mnie okolice pępka
Mnie wszyscy którzy spotykają i już wiedzą, a jest sporo takich osób mówią że będzie dziewczynka, bo mi bardzo twarz obsyfiło.

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-03-12 o 14:36
Stary 2013-03-12, 14:35   #433
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleo28 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja jakoś 20 dc miałam dość odczuwalne kłucie i ciągnięcie w dole brzucha (cykle mam 28dniowe) po tym dniu jak nigdy tempka skoczyła mi do 37,00

Od tego dnia na przemian tempka waha się między 36,8- 37,2

od 22 dc pobolewanie w dole brzucha, kłucie i uczucie ciągnięcia w pachwinach
25 dc bóle sutków (nigdy mnie nie bolały), uczucie mokrości, bardzo dużo śluzu- biały jak śmietana
Szyjka wysoko, twarda i zamknięta
26 dc bóle w dole brzucha - dokładnie takie miałam jak kiedyś brałam tabletki antykoncepcyjne, to nawet nie ból a takie dziwne kłucia, raz wszędzie raz z prawej a raz z lewej, no i ciągnięcie w pachwinach. AAA i jeszcze w nocy strasznie swędział mnie dół brzucha Tak poza tym to żadnych innych objawów, brzuch inaczej bolał mnie przed okresem (poza tym ja miałam bardzo bolesne miesiączki i już 3 dni przed musiałam brać tabletki przeciwbólowe) a tu tylko jakieś dziwne kłucia już przestraszyłam się, że to jakiś torbiel
27 dc trochę było mi słabo, bóle głowy, wysypało mnie syfami no i pozytywny teścik
28 dc od tego dnia bóle podbrzusza, kłucia, rwanie, czasem jak na miesiączkę ale rzadko.
5tc dalej bóle brzucha, piersi większe o 2 rozmiary, bezsenność, nocne helikoptery ale takie delikatne i chyba to wszystko

Tak było u mnie
Dziekuje ale ładnie to napisalas fajnie tak pamietac potem mozne komus podpowiedziec

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Właśnie mi się jeszcze przypomniało że przez ten tydzień przed @ jak byłam strasznie senna to swędziały mnie okolice pępka
oo to ciekawy objaw
ale moze mial zwiazek z ciaza
Stary 2013-03-12, 14:37   #434
agi_82
Wtajemniczenie

magalska
no mój też twierdzi że "robił" syna zobaczymy na ile jest prawdomówny hehe
cleo
za dokładny opis ależ jesteś dokładna

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-12, 14:47   #435
maomami
Wtajemniczenie

kurcze dziewczyny jak ja już chce wiosnę!!! A teraz patrze za okno a tam co?? Sypie śnieeeeeeeeg

Stary 2013-03-12, 15:20   #436
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez casia_85 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim. Ja niestety witam się ze szwEpitala ale na szczęście bez złych wiadomości Od.soboty delikatnie plamiłam ale wczoraj wieczorem zaczęło się intensywniej więc przyjechałam na izbę przyjęć, chciałam być tylko przebadana ale wiadomo, muszą na 3 dni zostawić... Na szczęście nic złego się nie dzieje , mam tylko infekcję.Na usg zobaczyłam już większy pecherzyk I pecherzyk żółtkowy I lekarka powiedziała że ciąża rozwija się prawidłowo..Więc Suma sumarum jestem spokojniejsza,dostaje duphaston I lek na infekcje.Przepraszam ze tylko o sobie ale z tel. Ciezko cytowac.
Ojj biedna ale dobrze,że to nic groźnego.Daj znać jak już wyjdziecie z szpitala

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
spac nie mogę, już mnie to drazni, zawsze śpioch byłam a tu 7-8 wstaje. przezywam tez lekarza dzisiaj bo mi sie przychodnia śniła i ze w kolejce stałam i nie mogłam się doczekać....powiedziałam Mamie mojej wczoraj...to mi powiedziała cyt "mówiłam że z pewną częścią ciała nie ma żartów".....ech wredne poczucie humoru mam po niej
Mam to samo... normalnie spałam do 10 albo później a ostatnimi czasy tylko do 8...

Cytat:
witam się z herbatką kurde nawet nie wiem kiedy odrzuciłam kawe
a potrafiłam jej wypic sporo dziennie
kurde dziewczyny u Was też tak sypie?? masakra jakaś ja z nadzieją na wiosne a za oknem biało że hej

Antibia
a na którą masz wizyte?? hehe a tekst mamy niezły
dzidzia
no to niezły hardcore przeżyłaś ale urodziłaś bez większych komplikacji?? a odnośnie lekarzy to ja jestem strasznie sceptyczna i podejrzliwa ale to ze względu na moje przejścia z nimi niestety najgorsze właśnie z ginekologami tak trudno trafic na dobrego że masakra
wszystko jest dobrze do czasu jak ciąża przebiea książkowo gorzej jak zaczynają się jakieś problemy to juz nie jest tak wesoło niestety ale dobrze że my kobitki mamy swoją intuicję i czasami coś co innym wydaje się śmieszne dla nas jest oczywiste i takie później się też staje
casia
szybkiego powrotu do zdrówka i do domku życzę

dziewczyny czy myślicie o L4 od początku ciąży jak lekarz ją stwierdzi czy chcecie chodzic do pracy normalnie tak długo jak się da??
Ja mam zamiar iść od wtorkowej wizyty ale tylko dlatego bo mam umowę do końca maja więc nic mnie nie trzyma w tej pracy.

Cytat:
Napisane przez novania Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Również dołączam do Was
II kreseczki zobaczyłam 6.03, w ciąże zaszłam w drugim cyklu staran.
Obecnie przebywamy w Anglii a tu opieka zdrowotna jest całkiem inna niż w Polsce;/ USG bede miała dopiero w 12 TC, 20.03 mam pierwszą wizyte u lekarza.

Wstępny termin(obliczony przeze mnie) 16 listopad
Hej,gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem .. Wczoraj wrocilam i padlam w progu , obudzilam sie dzis rano . Bylam tak zmeczona od nadmiaru stresu i emocji ze malo co ze wczoraj pamietam . W kazdym razie moja dzidzia ma sie swietnie. Ma nozki , raczki , serce i mozg i prawie 5 cm. Plakalam jak bobr , na poczatku ze strachu , pozniej ze szczescia. Wedlug UsG dzidzia ma miedzy 10t3d a 12t3d wiec ustalono ze 11t3d . Termin porodu na 28.09 wiec nie mieszcze sie w waszym przedziale listopadowo-grudniowym ale mam nadzieje ze nie wypedzicie mnie z tad za szybko
Super,że wizyta wypadła dobrze...
Będziesz Naszą przodowniczką wątkową

Cytat:
Witajcie dziewczyny, chciałam Was zapytać czy mogłabym dołączyć do Waszego grona, ja co prawda mam termin na 16.10.2013, chciałam dołączyć do wątku mamuś wrześniowo- październikowych, ale niestety chyba się tam nie umiem zadomowić ;( One już tam mają drugi wątek ,znają się i wogóle i ciężko się wbić.
Będzie mi miło jeśli pozwolicie się dołączyć
Hej

Cytat:
ja to w zasadzie mam wrażenie że jem mniej, a i na słodycze już nie mam takiej ochoty jak wcześniej

a pomysły na imioma już macie?
Dla dziewczynki jakieś tam są ale dla chłopca już jest większy problem

Cytat:
kurcze dziewczyny jak ja już chce wiosnę!!! A teraz patrze za okno a tam co?? Sypie śnieeeeeeeeg
W Pń to samo wiec łacze się w bólu....
Też chcę wioooosnę!

Widziałam,ze ktoś pytał o listę... napisały do mnie tylko 2 dziewczyny i przekazałam te dane Pomadce, jak więcej dziewczyn się zgłosi to wtedy utworzymy.

Ja już po pracy... jutro wolne ale znając życie i tak sie nie wyśpie
Ladnie sie dzisiaj rozpisałyście... aż 3 strony miałam do nadrabiania, aż się boję co będzie później

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:22   #437
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
...
niektórzy lekarze mogą być niedoinformowani ;] rutinoscorbin zawiera w swoim składzie rutynę która może mieć działanie wczesnoporonne, ja wolałam zapobiegawczo nie brać
...
Pozostanę raczej przy twierdzeniu,że rutyna działa uszczelniająco na naczynia krwionośne. Lekarzowi, który prowadził moją ciążę za nic nie zarzuciłabym niedoinformowania.
Zresztą ile trzebaby łyknąć tej rutyny, żeby groziła poronieniem?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:34   #438
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

OJ NIE MOZNA wAS ZOSTAWIC NA MOMENT
czlowiek idzie sie zdrzemnac, a tutaj 3 strony do nadrobienia

witam kolejne mamusie

kurcze, jak ja Wam zazdroszcze tych wszystkich usg, ja normalnie juz nie moge sie doczekac, a jednoczesnie sie boje, ze pojade, a tam wcale dobre wiesci na mnie nie beda czekaly

co do objawow, to sutki mnie zaczely bolec, no i na tydzien przed @ zaczelam juz miewac mdlosci o dziwo. kluly mnie tez jajniki na zmiane, co nigdy wczesniej mi sie nie zdarzalo. no ale testy nie wychodzily pozytywnie, wiec juz sie pogodzilam, ze @ bedzie. w niedziele 3 marca robilam test i nic, a wtedy juz mialam termin @. ale wieczorem zerknelam na test jeszcze raz i cos tam wypatrzylam. ostatnio bardzo duzo pilam i to mialo wplyw, bo juz w poniedzialek test wyszedl pozytywny i to calkiem mocna kreska byla ostatni okres byl 28 stycznia, wiec ciakawa jestem ktory tydz ciazy wyjdzie na usg, bo owulacje tez mam opykana kiedy mialam.

a teraz rozpalone policzki, chwilowe mdlosci, cycki raz mocniej raz mniej bola, sennosc i chyba tyle aaa, no i brzuch troche pobolewa, ale nie caly czas tyylko raz na jakis

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:34   #439
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Pozostanę raczej przy twierdzeniu,że rutyna działa uszczelniająco na naczynia krwionośne. Lekarzowi, który prowadził moją ciążę za nic nie zarzuciłabym niedoinformowania.
Zresztą ile trzebaby łyknąć tej rutyny, żeby groziła poronieniem?
wiesz co tak właśnie zaczełam się zastanawiac nad tym ruti... bo brałam go w I ciąży bo byłam przeziębiona i zalecił mi go ginekolog i poryłam troszke w necie i w sumie znalazłam same info że można brac dziewczyna nawet leżąca na ginekologi miała zapisane przez gina bo była przeziębiona, innej naczynka pękały na twarzy i tez gin kazał jej łykac nawet 3 dziennie więc chyba dobrze robisz że ufasz swojemu lekarzowi

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-12, 16:06   #440
casia_85
Raczkowanie

Trele Morele gratuluje 5 cm szczescia
Ja mam nadzieję że w czwartek zobaczę serduszko. Póki co leniuchuję na szpitalnym łóżku.Czuję spokoj bo w domku strasznie sie zamartwiałam.
Co do wczesnych objawów ciąży to już przed terminem miesiaczki piersi byly bardziej bolesne niż zwykle I taaaakie duże I nabrzmiałe,zupełnie inaczej niż zwykle przed okresem.
Poza tym do tej pory czuję takie jakby bulgotanie,bąbelki w dole brzucha I to wcale nie z głodu
Widzę że był temat imion, Nam bardzo podoba się Franciszek a dla córci Adrianna,Ada Ale wiadomo, może się pozmieniać.
Agi- Marika

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Zapomniałabym o moich najnowszych objawach- częste siusiu I straszne wydarzenie zmysłu zapachu,zapachy to jeszcze pikuś,gorzej ze smrodkami
casia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:16   #441
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dziewczyny te co chodzą prywatnie do gina, ile płacicie za wizytę?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-03-12, 16:16   #442
anulka2205
Wtajemniczenie

fajnie mieć zaufanie do swojego lekarza, chyba nie wszyscy są tak do końca kompetentni, chociaż i takich z pewnością nie brakuje. zapytałam lekarza rodzinnego czym mogę w ciąży wspomóc odporność, żeby tak nie łapać tego co córa przynosi z przedszkola, to zalecił mi Biostyminę, bo to sam czyściutki sok z aloesy i tak ochał i achał, jaki wspaniały i naturalny, a sama czytałam poprzedniego dnia na internecie o produktach w ciązy zakazanych i niewskazanych i jeden z punktów- uwaga na aloes, i to był jakiś artykuł medyczny, więc dla sprawdzenia wpisałam nazwę tego leku do wyszukiwarki, pierwsze co wyrzuciło to rozmowę na forum jak jakieś lale radziły sobie jak przerwać wczesną ciążę tym własnie lekiem z aloesu
nie wiem, może trzeba duzo większe dawki, żeby zrobić krzywdę, ale jednak nie wzięłam i twierdzę, że facet nie wiedział o takich właściwościach aloesu, bo w ulotce też napisane, że lepiej nie używać. tak więc część lekarzy nie wie co mówi, ale każdej z nas życzę trafić na tych co jednak wiedzą

Ja jeszcze nie wiem, ile będę płacić, bo poprzednią wizytę nam potraktował jako gratis po tym jak położył odwrotnie wyniki bety i powiedział, ze parametry ciązy spadają, a ślicznie rosły. W poprzedniej ciązy płaciłam 50 zł, ale to b yło 5 lat temu, teraz liczę. że będzie śpiewał 100 zł

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-03-12 o 16:26
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:27   #443
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te co chodzą prywatnie do gina, ile płacicie za wizytę?
ja 150 zł woj lubuskie

anulka
ja trochę ginów zwiedziłam i zawsze faceci aż trafiłam na moją ginke w sumie w trudnym czasie bo wykryła u mnie obumarła ciąże ale ufam jej niemal w 100% dodam że 2 lekarzy badało mnie i uważali że z ciąża wszystko oki a okazało się że w 10 tc wg usg ciąża 6 tc także rozbieżnośc mega

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-12, 16:34   #444
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
ja 150 zł woj lubuskie

anulka
ja trochę ginów zwiedziłam i zawsze faceci aż trafiłam na moją ginke w sumie w trudnym czasie bo wykryła u mnie obumarła ciąże ale ufam jej niemal w 100% dodam że 2 lekarzy badało mnie i uważali że z ciąża wszystko oki a okazało się że w 10 tc wg usg ciąża 6 tc także rozbieżnośc mega
No to ja tak samo płacę,wiadać że cenniki wszędzie prawie podobne.
Anulka- 50 zł to mało jak na dzisiejsze czasy...ale faktycznie mogło się zmienić prze te lata.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-03-12, 16:43   #445
iskie
Przyczajenie

O rany dziewczyny ja chyba za Wami nie nadążę w pracy oczy na zapalkach, wracam (po ciąży pracuje na 3/4) odbieram J. z przedszkola, zakupy,obiad i padam tak że wieczorem nawet nie chce mi się kom.włączyć (w pracy przez 6 h na niego muszę patrzeć).

Pozatym też mam bardzo wraźliwe piersi i boli mnie podbrzusze tak jak przed okresem, nie pamiętam czy poprzednio też tak miałam bo od 5tc leżałam w szpitalu ze względu na krwawienia, ale gin. uprzedził że tak może być i kazał oprócz kwasu foliowego i duphastonu brać Magne B6

Teraz za wizytę z USG płacę 150 zł (małopolskie).

Gratulacje dla nowych Mam i bijących serduszek!!
iskie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:18   #446
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
motylek heh u mnie to samo ;( objawy sobie poszły i boję ze jak cholera ;( mam nadzieję ze nic 2x się nie zdarza i nie zdarzy!

trele o super wieści!

witam nowe mamusie!
ok, ja się ogarniam specjalnie dla ciebie i przywołuję cię do porządku! będzie dobrze i u mnie i u ciebie i u innych zafasolkowanych!!! zrozumiano?

laski się rozpisałyście a mi się oczy kleją strasznie i jakoś nie mogę się skupić na tym co czytam... wylukałam tylko temat imion i prywatnych wizyt.. co do tego pierwszego to my mamy nadzieję na córeczkę bo mamy już synka o imieniu Aleksaner i dla dziewczynki podoba mi się Lilianna-Lilka gdyby się trafił drugi chłopczyk to byłby problem bo dla pierworodnego był problem z imieniem bo jakoś nie mogliśmy się dogadać hehe a co do prywatnych wizyt u gina to u mnie (mazowieckie) od 80zł (z usg już) do około 150zł o ile dobrze się orientuję.

aha jeszcze koleżanka pytała o objawy przed testowaniem, u mnie nie było żadnych i już nawet w podpaski się zaopatrzyłam w niedzielę ale, że w poniedziałek rano tempka mi wzrosła (prowadzę wykresy cyklu z mierzeniem tempki) co mnie zaskoczyło bo zawsze w tym dniu już spadała to zrobiłam sikańca i zobaczyłam drugą kreskę i to był dla mnie szok! inne objawy miałam typowo @ czyli bóle w jajnikach. Po testowaniu zauważyłam właśnie takie bulgoty w brzuchu i częste odbijanie. Bóle piersi przyszły gdzieś tak po kilku dniach ale bardzo lekkie. W pierwszej ciąży już niedługo po owulacji bolały piersi i wtedy to był znak, że coś inaczej jest bo nigdy na @ mnie nie bolały... tyle z początkowych objawów a tobie ile jeszcze czasu do terminu @ zostało? jesteś już po owulce? mierzysz to jakoś?

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:24   #447
rojku
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny czy myślicie o L4 od początku ciąży jak lekarz ją stwierdzi czy chcecie chodzic do pracy normalnie tak długo jak się da??
Szczerze, to zanim zaszłam w ciążę, to miałam plan od razu iść na zwolnienie, bo to również oszczędność na niani dla mojej córy, ale teraz jak już jestem, to tak jakoś mi głupio tak od razu iść. Zobaczę jak się będę czuła...

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a jest może jakaś mamusia z podkarpacia?????
malopolska jedynie

Trele_Morele to pierwszy trymestr już praktycznie za Tobą! Super!

agi_82 my dla chłopca w pierwszej ciąży już mieliśmy upatrzone imię Leon. Dla dziewczynki mamy zgryza, bo ja szukam takiego, żeby do Anieli już pasowało Podoba mi się Hania albo Marysia. Ale mężowi jakiś nie bardzo podchodzą.

Cytat:
Niby mowi sie ze objawow nie ma, ale kobiety chyba cos tam czuja ze jest na rzeczy
W obu przypadkach miałam takie same obawy jak przed okresem, więc ja nic szczególnego nie zauważyłam.
Stary 2013-03-12, 18:33   #448
agi_82
Wtajemniczenie

rojku
Hania też mi się b.podoba moja mamcia ma tak na imię
a odnośnie L4 to zazwyczaj kwestia indywidualna ale jak praca przyjemna i bezstresowa to czemu nie popracowac

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-03-12, 18:53   #449
ryba91
Zakorzenienie

Witam, czy ja również mogę dołączyć ?

Byłam na wątku staraczkowym, później z racji strzelenia gola przez męża chciałam przejść na wątek mamusiowy wrześniowo-październikowy. Co prawda napisałam tam może ze dwa posty, ale dziewczyny już tak gonią, że ja pracując po 12h nie jestem ciągle na internecie ( co prawda mam czasem możliwość, ale jednak to praca ) i cały czas musiałam nadrabiać po kilka a nawet kilkanaście stron i jakoś się nie zaaklimatyzowałam
Widzę, że kilka mamuś październikowych i nawet wrześniowa jest to chyba nie będzie problemu?

Tak jak maomami wg OM jestem 9t ( nawet @ miałysmy tego samego dnia..:P )
U ginekologa- na NFZ byłam na początku więc nie wiele widziałam, a następną wizytę mam w poniedziałek... więc zapewne i usłyszę serducho i już więcej będzie widać

Cytat:
Czesc

To znowu ja z pytaniem

I jakie one byly?
Jedyny objaw jaki miałam to gazy ( nie wiedziałam wcześniej, że to obajw o_O ) i chyba tylko tyle, piersi mnie bolały ale miałam tak przed @ . Po tygodni od spodziewanej @ zrobiłam test i pierwszy- zepsuty, drugi negatywny kolejne już powierdzały i dowiedzieliśmy się 14 lutego!

No a nam wyszło w 3 cyklu Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
Stary 2013-03-12, 19:00   #450
Agatau88
Zakorzenienie

Kochane dziekuje Wam bardzo

Jak to u mnie wyglada-temat generalnie skomplikowany jak bedzie jakiś klub prywatny wtedy napiszę tam o sobie.

Miesiaczki mam niereguralne, cykl grudzien styczen mialam 26 dni, a styczen luty 30 dni.

Ostatnia @-22 luty.

Nie wiem kiedy mam owulke, nie prowadze obserwacji.

Seks bez zabezpieczenia, pierwszy raz w zyciu (ale to brzmi).

I teraz stres, dlatego tak Was podczytuje (a i miło u Was to druga sprawa)

Najgorsze jest to ze ja pewne objawy mam, ale to zapewne ze stresu i wmawiania sobie...wlasnie bole brzucha takie dziwne, kłucia podbrzusza, bulgotanie, bola mnie piersi.

A od wczoraj mam jeszcze zapalenie gardla, temperatura lekka, ciagle ssam strepsils, psikam orofarem i boje sie wziac antybiotyku...bo tak bym wziela. choc to pewnie wirusowka, no ale kto wie...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

I wiem ze nie tak łatwo zajsc ale czasem wpada sie szybko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości