|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Linka no tak ale jak Lena nigdy jej nie miałą, była kąpana codziennie, a teraz już blisko tydzień nie i zaczeło sie pojawiac, to z tym skojarzyłam:P ja mam 165cm i 56kg waże:p ja jednego dnia czuje sie szczupła innego gruba... najbardziej to chciałabym miec płaski brzuszek, duzego nie mam z boku wygląda na "prawie" płaski ale z góry na 4 miesiąc
![]() no i czasem patrząc w lusterko mam za grube uda:p ale w legginsach jest ok![]() ![]() Pumas ja robie inhalacje z berodualem, i daje takie leki: 3x fenistil 2x vit. C 2x lakcid 2x mucoslovan 2x amoksiklav Co do cwiczeń to ja jakoś zabrac sie nie moge no a ze słodyczy nie potrafie do końca zrezygnowac:p ostatnio ograniczam sie i jem zamiast słodkiego biszkopty;p ale jakieś ciasta sie trafią:p a latem bedą lody na potege! ![]() Lena dzisiaj wstała jak nowo narodzona... prawie zero kaszlu, kataru nie miała, ale jak dostała leki i inhalacje, to było to co przedwczoraj i wczoraj, katar niesamowity i charczec zaczeła, odkrztusic nie mogła... Karolka dziekuje Lena miała okres że gryzła łóżeczko:p tylko ślady ząbków zostały my mamy łóżeczko na 2 poziomie, bo Lena sie podciągała, ale od kiedy obniżyliśmy to przestała
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
oj taaak, w mojej bym się zdrzemnęła
nawet nie miałam czasu napić się bardzo często i pierszą herbatę/ kawę piłam o godz. 13 ![]() potem brałam już zawsze małą butelkę wody łatwiej było znaleźć chwilę albo ktoś z pracowników robił mi kawkę, litowali się |
|
|
|
#2553 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
moja córeczka niebardzo mogła dzis spać... Obudziła się o 4:30, dałam jej mleczko - wypiła i zebrało jej sie na śpiewanie i pierdzenie ustami (znowu jej się przypomniała ta umiejętność ). Poszłam się położyć. Po chwili słyszę płacz, idę zobaczyc o co chodzi a Gosia leży na brzuszku, a że zawinęła się w kołderkę nie mogła się obrócić spowrotem. Pomogłam jej się położyć i wróciłam do sypialni. Taka sytuacja miała miejsce jeszcze 3 razy... Wtedy wzięłam ją do siebie (mąż na nocce, więc miałyśmy do dyspozycji całe łóżko) i momentalnie ze mną zasnęła . Już zapomniałam jak to jest z nią spać. Rano przywitała mnie promiennym uśmiechem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuję nocki... |
|||
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy od Tako, ale chciałam coś dodatkowego na zakupy, wyjazdy i moje podróżowanie komunikacją publiczną. Miał być łatwo składany i wygodny w prowadzeniu i dla dziecka, z amortyzacją. On jest taki. Tylko ta buda, która ma siatkę na środku po rozłożeniu... ale coś wymyślimy! Myślę, że się sprawdzi. Tzn. mam nadzieję Zdam Wam relację![]() Cytat:
Fajnie, że Wam się podoba
|
||
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
Bebe super! słodkie to jest!! szkoda że moja Lenka ze mną nie zaśnie
ona sama musi, a jak wezem ją do nas to dla niej znak że dzień sie zaczyna, tak samo nawet w dzień ze mną w salonie nie zaśnie, musi byc u siebie.
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Fabi ma zapalenie gardła, dostaliśmy antybiotyk...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka dla Fabisia
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
ja swojej tez nie bardzo pozwalam stawać, ale wiadomo jak sama stanie to cóż począć
![]() phdwao-dawałaś może J. te kaszki?? http://hipp.pl/zywienie-0-1/produkty...a-dobranoc-35/ ja wczoraj kupiłam, bo szliśmy na zakupy i chciałam mieć coś na wszelki wypadek i fajny ten ryż tzn. u nas jest neutralny-bez grama cukru i nawet Lilce smakuje....fajna sprawa właśnie na wyjście i niedobory mleka![]() pisałyście dziś o wadze po ciąży-moja wróciła do "normy", ja do chudych nie należę, ale za to do wysokich 177cm no i choć waga ok, to jednak o jędrność tego i owego trzeba zadbać do lata....a tutaj pierwsze chwile w nowym łóżeczku: jakość kiepska, bo foty z komórki, no i obiekt bardzo ruchomy
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
zakupy pokażę później bo zaraz wybywam na spacer
Cytat:
i dużo zdrówka dla małego ![]() dla Fabiego też dużo zdrówka
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Karola śliczny ten Twój ruchomy obiekt
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Sol, dużo zdrówka
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciłyśmy od pediatry - wszystko ok, została zaszczepiona. Mała waży nieco ponad 9 kg, pocieszające jest to, że już nie będzie tak szybko przybierać bo zaczęła się więcej ruszać Pytała o rozszerzanie diety, czy podajemy zupki, papki, kaszki itp. Na wszystko przytaknęłam Nie musi wiedzieć, że u nas BLW.Tak a propos to właśnie dałam małej owoce więc liczę na chwilę spokoju |
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Widzialyscie moze nowego Britaxa( Romera) Max-Fix. Fotelik z grupy 0-18kg montowany tylko i wylacznie tylem do kierunku jazdy. Dostepny wkrotce ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ja mam jeszcze 5 min zanim mała się obudzi ![]() Dużo zdrówka dla chorujących dzieciaczków ![]() Zabieram się za zamówienie książeczek na allegro i tak myślę, czy ta księga dźwięków nada się też dla 18 miesięcznego chłopczyka?Bo tak myślę co mu kupić na święta, a tak by było za jedną przesyłką
|
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że w następnej ciąży przytyję tak jak w tej. Nie było tragedii Cytat:
![]() Cytat:
Na najniższym szczeblu mamy (są 3 poziomy).
|
|||
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Była w pepco kupiłam kilka rzeczy rozmiaru 92. Bo ostatnio takowy kompletuje. Mam nadzieje ze mala jesienia zacznie nosic.
Apropo mojej teorii o pepkowych ubraniach trzecie i czwrte zdjęcie mówią za siebie. na ostatnim zdjęciu allegrowe zakupy |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga pokazuję zakupy z c&a
![]() http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...a/Body/96022/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...a/Body/98268/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...zapki/101705/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wetry/104932/1 i dla męża rękawiczki i piżama, już mi się nie chce szukać
|
#2570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aha
a mój małż ma i tu i tu Pediatra to kobieta, ale wiesz w poczekalni można spotkać jakiegoś przystojnego świeżo upieczonego tatusia Cytat:
Kupujesz u tego sprzedawcy? Może odbiór osobisty? Przy okazji zapraszam na kawkę ![]() Cytat:
![]() Heee, kobiety kończące karmić tyją średnio 3kg? Cholera, bardzo nie dobra wiadomość Ja właśnie tu kombinuję jak zakończyć kp.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i byłam wtedy chuda jak patyk ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- zdrówka dla Fabiego... bidulekCytat:
to ona juz staje w łożeczku? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe te body bez rękawków, nie wiedziałam że takie w ogóle są
|
|||||
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł szczeniaczek uczniaczek
Lu jeszcze sama średnio się chce nim bawić, ale jak stała przy mnie a szczeniaczek grał to zaczęła się śmiać i uginać nóżki i kiwać główką jakby tańczyła do piosenki
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam po pracy. Mloda dzis strajkuje z jedzeniem. A ja jestem taka zmeczoba.. zjemy obiad i idziemy na spacerek.
|
|
|
|
#2574 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu małżowi ten model się podobał. Powiedział, że jakbyśmy kupowali fotelik montowany przodem to bralibyśmy właśnie ten żyrafowy ![]() Cytat:
Zdrówka Cytat:
Łóżeczko super, a zawartość jeszcze bardziej Cytat:
Cytat:
A na pierwszym zdjęciu spodenki to jeansy, czy legginsy udające jeansy? Znaczy, że jutro muszę udać się do Pepco. Oby tylko nie padało. Cytat:
I wszystko białe
|
||||||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
haha tak wyszło
ale na lato białe najlepsze
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Często Was podczytuję (bynajmniej się staram) więc mniej więcej jestem na bieżąco ale brak czasu na pisanie bo gdy się za nie zabieram mała stwierdza że chce do mamy ![]() Byliśmy dziś na szczepieniu - chwila płaczu i po strachu. Mała waży 7940g w pieluszce. Ząbków dalej nie widać. Zdróweczka dla wszystkich chorych dzieciaczków! Buziaki! |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia super zakupy
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale z tym zdziwieniem mogła się wstrzymać że 2 miesiące
![]() Dzięki Taki rozmiar mi pasuje Będzie na później
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzinsowe pierwsze miała w rozmiarze 80 a nosiła jak miała 3 miesiące nusi nadal i jeszcze troszke za długiw wiec kupiłam juz kolejny rozmiar
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

Lena miała okres że gryzła łóżeczko:p tylko ślady ząbków zostały
Nasz Najwiekszy Skarb

ona sama musi, a jak wezem ją do nas to dla niej znak że dzień sie zaczyna, tak samo nawet w dzień ze mną w salonie nie zaśnie, musi byc u siebie.
no i choć waga ok, to jednak o jędrność tego i owego trzeba zadbać do lata....

to ona juz staje w łożeczku?