|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
|
|
|
|
#4652 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
dziewczyny piszą, żeby go z domu wywalić. też jakiś pomysł, ale nie wiemczy dasz radę sama z czynszem. no w każdym razie nie wyobrażam sobie żebym w podobnej sytuacji dalej dzieliła życie z moim oprawcą.. ja juz chyba wolałabym wynieść się do mojej destrukcyjnej matki, miałabym wtedy awantury, ale większe miałabym gdyby się wydala taka paskudna sytuacja.. tym człowiekiem musi coś/ktoś wstrząsnąć. nie wiem czy to pomoże żeby się opamiętał, ale na razie ma błogą sielankę w domu i myśli, że bez niego Ty nie istniejesz. weź głęboki oddech, przemyśl sytuację, ale nie między Wami, ale między Tobą i dzieckiem. zastanów się gdzie Wam będzie najlepiej i pokaż mu, że skoro Wy z dzieckiem przeszkadzacie mu, to on Wam też do niczego potrzebny nie jest. strasznie to przykre wszystko, że dopiero teraz wyszło jak z niego dziad... 3maj się dzielnie na pewno wszystko się ułoży, z nim czy bez niego - nie ważne, bo jeśli taki ma być, to lepiej bez
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-12 o 15:58 |
|
|
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak przychodzę na wizytę do mojego gina to przed wejściem do gabinetu, w pokoiku pielęgniarka mierzy ciśnienie, waży, pyta o samopoczucie i wpisuje wszystko do karty ciąży. W gabinecie zawsze usg (od 2 wizyt już nie dowcipnie), bada brzuch tzn uciska itp, pyta jak się czuje i dwa razy badał na samolocie. Wooow Samba to jeszcze nie widziałaś maleństwa? |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam resztę i popieram, że go wywal za drzwi i już. Jak to nie chcesz być drastyczna? Widać, że po dobroci do niego nie dociera
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
bylam dzis na genetycznym.. wszystko jest ok
ale gin (inny niz ostatnio) mowil ze na 51% ona.. poczekam do tego 15.04 i bede wiedziec na 100%
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-03-12 o 16:01 |
|
|
|
#4658 |
|
Raczkowanie
|
Nie dociera i nie dotrze.. Niestety jestem mało stanowcza i nie potrafię po prostu go wywalić, łatwiej byłoby mi samej się ulotnić
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). bo wynajmujesz mieszkanie? a moze znajdziesz cos tanszego? albo rodzina, kolezanka jakas by cie przygarnela?
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wynajmuję, ciężko będzie znaleźć coś tańszego gdyż to już chyba najtańszy wariant (25m) zero przestrzeni ..Kaśka Jeden pokój niestety Najlepsze że on siedzi teraz 2 m ode mnie a ja piszę i go oczerniam
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ja wiem, że łatwo się mówi, ale teraz jeszcze jest szansa, że poradzisz sobie sama. zamknij oczy i wyobraź sobie siebie za parę lat. dziecko urodzi się, podrośnie... jak on teraz jak sobie pozwala to po paru latach może przejść ze słów do czynów i tym trudniej Ci będzie. dojdzie do tego poczucie winy, że rozwala się rodzine, zabiera ojcu dziecko. zaczniesz się obwiniać, że gdyby nie to czy tamto to byłoby inaczej i będziesz myśleć, że bez niego to staniesz się dzieckiem we mgle. to się nazywa współuzależnienie. na prawdę wierz mi, nie chcesz do tego dopuścić. lepiej zacząć działać teraz kiedy nie jest jeszcze za późno i kiedy taka atmosfera w domu nie zryła beretu dziecka!
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
z tel dodawalam fote i zle nacisnelam
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 razy - 1 stwierdzenie ciazy, 2 w 11 tygodniu teraz mam przewidziane nastepne usg za ktore placi kasa chorych na 20 tc... a na najblizszej wizycie tylko wizyte bez usg... ale chyba doplacimy by usg bylo bo chcemy zobaczyc szkrabka ![]() a gdzie mieszkalas wczesniej? bo chyba nie mieszkaliscie wczesniej razem? |
|
|
|
|
#4668 |
|
Raczkowanie
|
Idę sobie zrobić kiszke z cebulą na poprawe humoru
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli coś jest w tych jabłkach ![]() |
|
|
|
|
#4670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A cóż to za placówka że za usg każą dopłacać ![]() Nie mieszkaliśmy wcześniej razem, ja mieszkałam z mamą, ojczymem i ich dziećmi a on z rodzicami. |
|
|
|
|
#4671 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
no to szaleństwo na 51% ![]() zgrabny dzidź i słodkaśny zadarty nosek ![]() nie wiem jak to możliwe, ale moje wczoraj leżało totalnie na wznak jak patrzyłam na monitor, tak, że plecy nie były widoczne
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-12 o 16:14 |
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
popieram... do tego boje sie, ze jesli on teraz jest w stanie cos takiego powiedziec to niestety moze tez posunac sie do rekoczynow... |
||
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4674 |
|
dryfuję słowami
|
mówiąc o czynach wlasnie to mialam na mysli...
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam w niemczech i to jest tak jakby nasz nfz... tylko ze tu nie ma calkiem prywatnych wizyt.... ide do lekarza, standardowo za nic nie place (no ok place jesli chce jakies dodatkowe badania krwi jak cytomegalia czy toxoplazmoza bo to nierefundowane) ale tak wizyty i prowadzenie ciazy sa za darmo i wszystkie podstawowe badania krwi tez... mam zagwarantowane 3 usg w ciazy w 10,20 i 30 tc - to w 20 tc jesli chce moge miec genetyczne... jesli chce wiecej usg albo jakies 3d, 4d to musze za to zaplacic... ale to juz ode mnie zalezy i nie sa to duze kwoty bo standardowe usg 30 euro, czyli tyle ile w polsce wizyta mniej wiecej a nie musze tego robic... takze ja jestem zadowolona z uslug... pisalas ze nie mozesz tam wrocic, ale kurcze jestes pewna? Twoja mama wie jak on Cie traktuje? wiem ze chodzi tu pewnie tez o urazona dume bo tu niedawno sie wyprowadzilas a teraz chcesz wracac... no ale nie mozesz sie z nim meczyc bo nie masz wystarczajaco kasy by wyzyc... a tez siedziec w tym mieszkaniu sama i nie miec za co zyc... masakra... pogadaj z mama... |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie będzie się uważał za pana i władcę tylko zacznie Cię szanować jak go kopniesz w dupe i mu powiesz że nie potrzebujesz kogoś takiego a jeśli Ty masz takie podejście, to on wie że może wszystko bo przecież nie wyrzucisz go 'bo sobie sama nie poradzisz' ![]() sorry ale nie tędy droga
|
|
|
#4677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko ok zawsze to 1% ![]() wyczekana płeć? chyba pierwsza kobieta u nas? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gdyby jeszcze widział swoje błędy, starał się się coś z tym zrobić, ale nic, z jego strony ŻADNEJ dobrej woli, chęci ![]() tak, pewnie nam łatwiej mówić, ale potrafimy spojrzeć na to obiektywnie. |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa sorki cos mi umknelo... dzisiaj jestem prawie niezywa... w kazdym razie znam niestety 2 malzenstwa (juz nie) gdzie przed slubem bylo wszystko pieknie i wielka milosc itd... a po slubie placz i zgrzytanie zebow...bicie, szantaze i awantury... agresja ze strony kolesia... oba malzenstwa rozpadly sie do ok. pol roku od ich zawarcia... laski zebraly sie na odwage i odeszly... jedna calkiem szybko ulozyla sobie zycie z kims innym a druga (kuzynka mojego tz) do dzisiaj ma traume... takze jesli tak zle juz teraz sie dzieje to ja bym nie brnela w to dalej... |
|
|
|
#4679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec świata
, jem makaron na słodko. A jadłam go chyba tak tylko z 2 razy w życiu bo nie lubię co ta ciąża robi z człowiekiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

na pewno wszystko się ułoży, z nim czy bez niego - nie ważne, bo jeśli taki ma być, to lepiej bez
strasznie mi przykro
ja jutro zaczynam 15 tc, moze niebawem tez cos poczuje
Masz się gdzie podziać, żeby nie musieć tam teraz siedzieć w nim w jednym mieszkaniu? Może do rodziców? Musisz teraz myśleć o sobie i dzidzi, a jak się facet źle zachowuje, to ty już na to nic nie poradzisz. Uciekaj od niego i spróbuj się uspokoić
Doczytałam resztę i popieram, że go wywal za drzwi i już. Jak to nie chcesz być drastyczna? Widać, że po dobroci do niego nie dociera

tak wynajmuję, ciężko będzie znaleźć coś tańszego gdyż to już chyba najtańszy wariant (25m) zero przestrzeni ..

, jem makaron na słodko. A jadłam go chyba tak tylko z 2 razy w życiu bo nie lubię