|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Nie witałam się jeszcze od rana tak więc
Wpadam na szybko poszukać przepisu na te słynne placuszki ziemniaczana bo narobiłyście chęci że hoho U mnie będą dziś z pulpetami w sosie śmietanowo-pieczarkowym i surówką z kapusty kiszonej mniaaaaaaam. Lecę bo TZ zaraz wraca z pracy i chcę go przywitać pysznym obiadkiem ![]() Ps. A jak wrócę to opowiem jak mnie dziś "zlinczowano" w pracy w związku z moją decyzją o karmieniu dziecka moim mlekiem z BUTELKI
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Synek chyba po migdałach zaczął stepować
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja znów z doskoku, coś mi brakuje czasu ostatnio ![]() A co tam u Was?? Coś mnie ominęło? |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
JA jutro rano idę do położnej.
Sama nie wiem co będzie na takim spotkaniu, zobaczę co mi powie i co to dokładnie będzie. ale i tak nie mogę się doczekać! |
|
|
|
#1115 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odwyk sie trzyma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie to co chwile cos sie dzieje Zagladaj bo tęsknimy
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
co do l4 czy urlopu macierzyńskiego,
to te dziewczyny które pracują zastanawiałyście kiedy iść na macierzyńskie? czerwiec? czy do lipiec/sierpień? ile tygodni przed terminem?? 4?2? |
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam rosołek,dopchałam sie jabłkiem i mi błogo
Ide poleżec.Spaghetti bedzie pozniej bo Tz w pracy sie najadł....
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dziś dzień chciałabym pracować ile się da, do samego końca nawet. ale nie wiem co będzie w lipcu, jak dam radę. |
|
|
|
|
#1120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak jak już dziewczyny pisały, czynnik krzepnięcia. Generalnie ciąża sprzyja gęstnieniu krwi, więc warto się przebadać pod tym kątem
![]() Cytat:
![]() za 21 tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
koocur nadrabiam i widzę Twój brzuszek!! ale fajny
masz tak wysoko ten brzuch, zgrabny )
|
|
|
|
#1122 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam obiad, czekam, aż mi TŻ da znać, że jedzie, to wstawię do piekarnika.
Przepis dla chętnych Ugotowałam ziemniaki (na parze) w takie grube plastry. Na patelni podsmażyłam pieczarki, dodałam kiełbasę (taką dobrą, aromatyczną), paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę i pół pora (białego). Przyprawiłam. Jedna warstwa ziemniaków, to, co na patelni, druga warstwa ziemniaków. Na wszystko przygotowałam sos: potarty żółty ser+śmietana 18+musztarda Dijon. Jak TŻ pojedzie, to włożę to do piekarnika na 20 minut. Sądzę, że będzie dobre
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie nadrabiam. Domciątko a co jutro na wizycie będziecie z położną robić??
Kupiłam sobie właśnie 2 pasy ciążowe, bo mnie denerwują przykrótkie bluzki. Wzięłam biały i czarny, więc nie będą się rzucać mocno w oczy ![]() http://allegro.pl/oryginalny-pas-cia...080194785.html Byłam dziś u fryzjerki, a ona do mnie, że super wyglądam i mam UWAGA nieduży brzuszek To ja nie wiem jaki jest duży skoro mój jest nieduży ![]() Mówiła, że ona w tym czasie wyglądała już jak do porodu
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-12 o 16:40 |
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będzie moje drugie spotkanie z moją położną i nie wiem za bardzo. na 100% nie będę mieć usg, ale może serduszko będzie słuchać. może |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mam do nadrobienia 17 stron. Nie mam siły. Od rana z Małgosią do alergologa. Droga przez centrum Łodzi na drugi koniec musiałam przejechać wiec godzinkę się potelepałam autkiem. Tam ok, pani dr spojrzała na wyniki pobrań krwi. Ani alergia, ani astma oskrzelowa nic na to nie wskazuje, że ma. Więc hurra! Potem po drodze do Mama i ja pooglądać wózki. Porozmawiałam sobie z panem sprzedawcą, którego pamiętam jeszcze z 2008 r. jak tam pracował, a ja z Małgosią w brzuszku chodziłam. Doradzał mi odradzał wózki. Nastawiona przyszłam na Mutsy Urban Rider, pojeździłam po sklepie i mieszane uczucie. Pan pokazał mi m.in. Maxi Cosi Mura 4 i zakochałam się. Nie dość, że fajnie się jeździ, to jeszcze fajnie składa i rozkłada (jedną ręką), mniejszy się robi niż Mutsy po złożeniu, no i pan twierdzi, że on to jest czołg jeżeli chodzi o bezdroża poza miastem. Od razu panu powiedziałam, zę nie będę kupowała, że chcę pooglądać, że stać mnie raczej na używkę, ale pana to nie zraziło i dalej mi wózki pokazywał. Potem do babci bo chciała na zakupy jechać, a że wujek (jej syn) wyjechał to ja na miesiąc przejęłam jego obowiązki ![]() Jestem w domu od godziny. Nie mam siły na nic. Normalnie wykończona jestem!
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-03-12 o 17:21 |
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Matko boska dziewczyny, was nadrobić
![]() Cytat:
Sama się nie mogę doczekać, aż siostrzana będę mogła przysposobić i obcykać porządnie, żeby wam pokazać![]() Margosiu nie ma problemu z chęcią podzielę się informacjami, jak tylko będę je posiadała ![]() Dzoan też mam nadzieję, że wkońcu coś ruszy ![]() Cytat:
z związku z tym sam fakt zakładania firmy w ciąży jest dla nich bardzo szemrany, a już na pewno problem będzie stanowił fakt, że przykładowo deklarujemy 2 tys zarobku, a odprowadzamy składki np. w takiej samej wysokości.Cytat:
![]() ![]() (gwoli ścisłości w moim przypadku to bardzo pozytywne znaczenie, coby nie było obrazy )Sztuka w pełnym wydaniu w każdym miejscu domu. Super masz pewnie tą swoją chatkę! ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Aaa i jeszcze jedno pytanie z serii wałkowanych ![]() Skoro jutro kończę tydzień 17 i rozpoczynam 18 tzn. że będę już w 5 miesiącu? Czy muszę czekać do zakończenia 18tc? Wg tabeli oczywiście
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-03-12 o 16:54 |
|||
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia są te powozy na 1 stronie
![]() ale u mnie w poście
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dziś nadawałyście na forum, że w rankingu z trzeciego miejsca spadłam na 15!
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39725633]Zrobiłam obiad, czekam, aż mi TŻ da znać, że jedzie, to wstawię do piekarnika. Przepis dla chętnych Ugotowałam ziemniaki (na parze) w takie grube plastry. Na patelni podsmażyłam pieczarki, dodałam kiełbasę (taką dobrą, aromatyczną), paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę i pół pora (białego). Przyprawiłam. Jedna warstwa ziemniaków, to, co na patelni, druga warstwa ziemniaków. Na wszystko przygotowałam sos: potarty żółty ser+śmietana 18+musztarda Dijon. Jak TŻ pojedzie, to włożę to do piekarnika na 20 minut. Sądzę, że będzie dobre [/QUOTE]Perse wrzuć przepis do klubu tam nam nie zaginie PLISSSSS ![]() Cytat:
Enlevee i Rocky za tęsknotę i martwienie się, jsteście Kochane.Oliath, super te Twoje rzeczy zrobiłaś, moż zróbmy w klubie post "RÓŻNE" i tam wrzucajmy takie rzeczy śliczn to jest i tak czasem miło by było popatrzć....a psa masz genialnego i bardzo fotogenicznego...jak on się skupia na aparacie WOW Czarownica...spóżnione z Twojej winy ale szczere życzonka tego co najlepsze i o czym tylko marzysz!!! Ewusia, jestem z Ciebie dumna, że powiedziałaś szefowi ![]() NEni a co Ty taka zarobiona ostatnio? Gratuluję 6 msc tym które wkroczyły ![]() My jutro będziemy miec 20td i wizytacja ginka (ta normalna co miesieczna) noo ufff nADROBIŁĄM wAS ![]() Rocky uśmiałam sie jak pisałaś o psiakach jak KAukaziątko ni reaguje na komendy heheheh
|
||
|
|
|
#1130 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ strasznie się o to wkurza ![]() Cytat:
Ja na swój wózeczek napatrzyć się nie mogę Cytat:
![]() Bardzo się cieszę Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Fajny piesio ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypocznij troche z nami ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Która to pisałą o cukrzycy....Czarowniczka? ?? może wrzuć to info też w klub w jakiś folder..moze utwórzmy "RÓŻNE" i tam taki cuda bedzimy dawać napewno moze sie przydać...a i łątwiej nam bedzie znaleźć jak ktoś bedzie szukał to mu to skopiujemy i podeślemy..hmmm? |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że dzisiaj przyszedł mi rachunek za abonament telewizyjny 1100 zł
|
|
|
|
#1133 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39725633]Zrobiłam obiad, czekam, aż mi TŻ da znać, że jedzie, to wstawię do piekarnika.
Przepis dla chętnych Ugotowałam ziemniaki (na parze) w takie grube plastry. Na patelni podsmażyłam pieczarki, dodałam kiełbasę (taką dobrą, aromatyczną), paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę i pół pora (białego). Przyprawiłam. Jedna warstwa ziemniaków, to, co na patelni, druga warstwa ziemniaków. Na wszystko przygotowałam sos: potarty żółty ser+śmietana 18+musztarda Dijon. Jak TŻ pojedzie, to włożę to do piekarnika na 20 minut. Sądzę, że będzie dobre [/QUOTE]Brzmi smacznie ![]() Cytat:
Cytat:
I z tego co wywnioskowałam to jutro powitasz się z Nami w 5 mscu![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój kot reaguje ślicznie jak woła się go po imieniu, czyli : Pixel, ale reaguje też na Kapsel i uwaga! KROWA Cytat:
![]() Ja nie chcę |
||
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego tak duzo????????????????????/ ![]()
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jak moja kicia śpi
|
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie miałaś zarejstrowanego odbiornika, to nie przyjdzie ci rachunek, ewentualnie mogą przyjść z chęcią zobaczenia czy nie posiadasz telewizora lub radia
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- , że ona się tam utrzymuje
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Surka, współczuję ;/
Mąż wraca, więc lecę szykować rzeczy na tortille
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

W sumie to co chwile cos sie dzieje

za 21 tydzień