Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 16:35   #3061
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

wstawiam link do szafy Helenki, dziś właśnie kurier przywiózł ubranka i okazały się tak słodkie, że musiałam zrobić sesję
https://plus.google.com/photos/11741...CKePhavm6YitdATo narazie wszystkie ciuszki jakie mamy...przydałaby się jakaś bielizna, bodziaki, te sprawy, ale nic mi się nie podoba

Paulina
- z tej sytuacji, którą opisałaś, wychodzi na to, że jestem trochę głupia, bo zapłaciłam za wysyłkę kurierem 14 zł koperty z... 6 sztukami. Ale tak mi się podobały, że stwierdziłam, że skoro nie ma innej opcji wysyłki.... i też mi wyszło po 7 zł z groszami za sztukę..

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-03-12 o 16:37
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:35   #3062
komiksowa
Raczkowanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A gdzies na infolinię all nie dzwoniąłś? ja kiedyś wiem,z e z kimś rozmawiałąm, bo kasę nie tak przelałam, ale juz nei pamiętam. A tak swoja drogą, ale Ci się trafił kokos
Allegro nie ma infolinii, ma ją PayU. Koszt połączenia wg stawki operatora Z wielkim Allem można się kontaktować tylko za pomocą ticketów, czas oczekiwania na odpowiedź to zwykle ok. 48 godzin.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
no niby tak..ale jak tacy sprzedawcy występują co chwile o zwroty prowizji to all też sie wkurza.. dobrze że w ostateczności to "tylko" 38zł, ludzie w gorsze kwoty sie władowują przez takich oszustów..
/
Jak ja miałam firmę i sprzedawałam na All, to trafiła mi się laska, która kliknęła ponad 20 razy na przedmiot, bo jej się coś tam zacinało. Za każde kliknięcie musiałam zapłacić prowizję, więc nie ma co się dziwić, że sprzedawcy zwracają się o jej zwrot. Cały proces jest bardzo upierdliwy i to z winy All, bo najpierw trzeba zaczekać na zakończenie aukcji, potem dodatkowo 7 dni i jeszcze pamiętać jej numer. A dlaczego sprzedawca ma płacić za to, że komuś się pomyliło i kliknęło? Serwisu nie obchodzi to, że to pomyłka. Ściąga kasę od sprzedającego i wcale nie jest tak, że All stoi po stronie sprzedających. Oj nie, na pewno nie, raczej po stronie szarej strefy, która wykańcza uczciwie handlujących ludzi.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć,
Zaraz nadrobię, ale muszę Wam coś napisać bo jestem bardzo zszokowana i cała w emocjach.
Właśnie wróciłam od kosmetyczki i tam obok jest fryzjerka do której chodzę, która była w ciąży podobnie jak ja i miała rodzić na koniec czerwca. No i jak byłam u niej jakiś czas temu to mówiła, że jej się lekko odkleja łożysko i krwawiła i idzie od nast. dnia leżeć, bo dostała leki. No i dziś się dowiedziałam,że ponad tydzień temu znów mocno krwawiła i miała skurcze, więc pojechali do Raszei. Tam jej dali coś na powstrzymanie i tyle...Leżała tam tydzień i nic poza tym jej nie robili, w końcu po tygodniu przewieźli ją na Polną. I tam się okazało, że ona nie ma prawie w ogóle wód płodowych, że jej już pękł pęcherz, a ona ma zakażenie organizmu sięgające 90%!!!!! Urodziła dziś, córeczkę, która waży 600gr. - na razie nie wiadomo czy przeżyje, ale na szczęście fryzjerka dochodzi do siebie, zbijają jej zakażenie.
Ale cała sprawa to masakra. Jaak mogli tego nie zauważyć w I szpitalu i doprowadzić do takiego stanu.Przy okazji wyszło, że inna znajoma urodziła na Polnej zdrowe dziecko, ale jak jej położyli dziecko na piersi chwilę po porodzie to kobieta zmarła.

Dla mnie to są szokujące informacje, bo kurna co z tą całą opieką medyczną?!!!
Szit fak, XXI wiek mamy, a tu historie jak ze średniowiecza

Ada - śliczny brzuszek i Twój i synka, a żonkile przepiękne. Sto lat

Ja wróciłam z sądu. Rozprawa trwała 3 minuty, sędzina po raz kolejny ją odroczyła. Prokuratura ma mnie w pompie i to chore państwo dzięki swoim chorym przepisom też. Już się nawet nie denerwuję, bo to nie ma sensu.
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:36   #3063
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Jussti- fajnie, że kupiłaś chustę, weszłam po Twoim poście na tę aukcję, ale patrzę zakończona. Kto rano wstaje... Jednak wystawili kolejnych 20 sztuk Pewnie też kupię, ale za jakiś czas.
Dzięki za linka do aukcji , bo gdzieś mi się zapodział i dzięki za info, że wystawili nowe - zaraz sobie dodam do obserwowanych, bo też się zastanawiam nad chustą

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:38   #3064
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zrobiłam właśnie zamówienie w aptece, wyszło 150 zł z kosmetykami hipp, sudocremem, witaminkami dla mnie i innymi rzeczami sponsorem zakupów było pzu
tak więc mam już wszystko dla malucha
Powiedz mi za co dostałaś ta kartę?? Za jakis pobyt w szpitalu czy tak po prostu.

Ja zacznę sie pakować jak już będę miała co pakować...czekam aż przyjdą te koszule co zamawiałam, ale nie wiadomo czy w tej dostawie będą mieć te komplety co ja zamówiłam. Kurcze nie rozumiem jak można wystawiać coś czego sie nie ma na stanie...Ale babka ma dzwonić w czwartek czy ma czy co. Później muszę to wyprać razem z ręcznikami które zamierzam zabrać i dopiero wtedy pakowanie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:47   #3065
antoinettee
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM Mamusie marcowo-kwietniowe pisały o tym filmiku. Właśnie go oglądam i polecam bo bardzo ciekawie facet gada
Stary 2013-03-12, 16:47   #3066
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jezooooo przyjechał właśnie kurier.
Kupiłam - fakt faktem za 1/3 ceny przewijak.
Stwierdziłam, że fajny, była licytacja - wygrałam.
Pomyślałam, że będzie na komodę jak znalazł.
Nie sprawdziłam rozmiarów, a on jest ogromny 70 na 80 cm
TŻ się śmieje, że musimy teraz przewijak zbudować
no to nieźle
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy ktoś wstawiał ale tutaj można obejrzeć program "O matko"
http://tvnplayer.pl/programy-online/...-odcinki,1211/
To jest mój telewizor, tutaj oglądam wszystko

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mocz - 9 zł
Morfologia - 9 zł
Pobranie morfo - 4 zł
Glukoza - 10 zł
Pobranie glukoza - 4 zł

Niby 4 zł więcej, ale jakoś poprzednimi razami jak robiłam więcej badań to za pobranie kasowali tylko raz; no chyba że w tym przypadku jest inaczej
To i tak dużo zapłaciłaś... ja za glukozę + morfologię 16zł

Cytat:
Jussti- fajnie, że kupiłaś chustę, weszłam po Twoim poście na tę aukcję, ale patrzę zakończona. Kto rano wstaje... Jednak wystawili kolejnych 20 sztuk Pewnie też kupię, ale za jakiś czas.
Dobrze, że kliknęłam dziś rano bo jak tak teraz myślę to nie wiem czy bym się zdecydowała Przespałam się z myślą o tej chuście i rano od razu kliknęłam
Ale fajnie, że wystawili raz jeszcze, skorzystasz z okazji

---
Odwiedziło mnie dziś trzech kurierów i w końcu mogłam wyjść do sklepu i miła niespodzianka mnie spotkała Postawili mi pod nosem paczkomat

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:48   #3067
kalka
Zadomowienie

Wiecie co? Śnił mi isę dziś mój poród:

Wstałam z łózka, wody PLUM i mąż poród odbierał. Ja się drę: co ty robisz? miała być cesarka, a dziecko już obok mnie leży i się uśmiecha, takie duże, roczne

Możecie wkleić na pierwszą stronę

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:52   #3068
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Odwiedziło mnie dziś trzech kurierów i w końcu mogłam wyjść do sklepu i miła niespodzianka mnie spotkała Postawili mi pod nosem paczkomat

Ale gdzie, w sypialni, w kuchni?
Fajnie, już nie będziesz musiała na kurierów czyhać.
Stary 2013-03-12, 16:53   #3069
karota11
Zadomowienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM Mamusie marcowo-kwietniowe pisały o tym filmiku. Właśnie go oglądam i polecam bo bardzo ciekawie facet gada
oglądałam wypróbuję jak Mały sie urodzi

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

Wstałam z łózka, wody PLUM i mąż poród odbierał. Ja się drę: co ty robisz? miała być cesarka, a dziecko już obok mnie leży i się uśmiecha, takie duże, roczne

ja też w tym tygodniu miałam sen porodu mojego
BYł mega łagodny i szybki, "se" urodziłam i po sprawie i zaraz normalnie chodziłam z synkiem
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:54   #3070
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie się wczoraj śniło, że piersią karmiłam

Cytat:
Ale gdzie, w sypialni, w kuchni?
Fajnie, już nie będziesz musiała na kurierów czyhać.
Pod sklepem

Stary 2013-03-12, 16:56   #3071
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wracam do Was po wędrówkach po mieście. Złapałam moją lekarkę w ostatniej chwili, żeby zwolnienie mi wypisała ale udało się

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nie będziemy żałowali , tylko zaskoczyłam się do ceny, bo wcześniej jakoś nie sprawdzałam tego i nie podejrzewałam, że takie coś może tyle kosztować, myślałam, że z 200-300zł to już takie jedno z porządniejszych, a tu widzę teraz, że są po ponad 400 albo nawet około 600 zł. Piękne są te wzory z firmy którą wkleiłaś a takie nosidełko można stosować od początku ?
One są piękne... Mi się oczywiście najbardziej podoba to z najnowszej kolekcji z kogutami kurpiowskimi oczywiście droższe 40pln od reszty
Nie można ich stosować od początku, dopiero od 7kg. Można dokupić wkładkę niemowlęcą, ale ja się na to nie piszę, bo będę miała chustę (lub chusty ) ale można to rozważać.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a ma któraś z Was linka do tej piżamki i szlafroka? szukałam w necie ale nie znalazłam
Byłam dziś w carrefourze - nie ma po nich śladu

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
oczywiście, że mogę, ale kasy mi żal . Wiem wiem, zaraz powiecie, że tu chodzi o zdrowie mojego dziecka itp.. ale na serio nie mam aktualnie za dużo pieniążków i każda stówka się dla mnie liczy.
Mój gin robi USG tylko 3 razy w czasie ciąży.
1 raz byłam prywatnie w 19tc.
Oczywiście jeśli miałabym jakiekolwiek wątpliwości , że coś z moim dzieciaczkiem może być źle, to nie chodziłabym w ogóle do tego ginekologa...
Ja cię rozumiem. Przez całą ciążę zapłaciłam za wizytę 2 razy - za pierwsze USG w 8tc bo nie chciałam czekać do 12tc i jak byłam w RPA i złapały mnie bardzo silne wymioty przez całą dobę, więc nie miałam wyjścia. Poza tym chodzę tylko na te USG wskazane, jednym z nich jest własnie to USG III trymestru

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Znowu z doskoku[/SIZE] i znowu masa nadrabiania
No, ale niestety. O ile jestem bardzo silną osobą, o tyle wczoraj puściły mi już wszystkie nerwy, poryczałam się z tej bezsilności przy Mężu jak bóbr i przespałam prawie cały dzień (tak, tak... dalej się ciągnie historia pt.: "kredytowe wymagania pani analityk"). Powiem Wam, że autentycznie poczułam się wczoraj jak szmatławiec z racji tego, że jestem w ciąży...
No, ale nie smęcę Wam już. Historia ciągnie się nadal, ale próbuję z tym walczyć. I tak oto wczoraj zakupiłam synusiowi piękny nowy sweterek Marks&Spencer za całe 5 zł i fajową bluzę New Looka za 4 zł A dzisiaj wracając z banku sobie kolejne trampy za całe 19,90 No i drożdżóweczkę pyszną i kawałek ciasta do kawy. Muszę sobie jakoś umilać chwile, bo autentycznie widzę tutaj jakąś depresję...
Szprotka chore to wszystko, tyle już się z tym męczycie... Ta analityczka robi problem z tego, że w ciąży jesteś?? Stąd te ciągłe nowe dokumenty, jakich żąda? Masakra jakaś!

Poprawiaj sobie nastrój jak możesz

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak to jest z tacierzyńskim?? Wiem, że teraz są dwa tygodnie. Ale Tż może je wziąć jak ja jestem na macierzyńskim czy dopiero jak wrócę do pracy? A co jeśli nie będę miała gdzie wracać i będę szukać pracy czyli siedziec w domu bez żadnej kasy?
2 tyg tacierzyńskiego, mąż może wziąć kiedy tylko chce do roku od urodzenia się dziecka. Może być w tym czasie, kiedy Ty jesteś na macierzyńskim. Składa podanie na tydzień przed planowanym urlopem i pracodawca nie może odmówić.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
w lumpku znalazłam taki obrus żółty, to chyba jakieś płótno, ale cienkie i przyjemne.
a ogonek to moja duma kupiłam w papierniczym taki futrkowy drucik i go wygięłam, fajnie to wygląda. Kombinowałam jak go przymocować bezpiecznie, żeby nie dało się wyciągnąć.. Zrobiłam od środka taką odwróconą literę T i przyszyłam porządnie
za pomysłowość! Super to wykombinowałaś!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dobrze że mój syn już ze szkoły przyszedł..pomógł mi z tymi zdjęciami..bo mój tel i aparat się zepsuły a dokładnie wejścia usb..więc zrobił swoim nowym telefonem i po przekładał bo Ja to jednak za bardzo nie kumam co i jak..przyznaje syn uczy mnie wszystkiego w kompie robic...

kwiatki i grzybki od babci na szydełku...
oraz mój brzuch dziś...
i Wiko oczywiście też pozował he he
w tle i mój pies fibi
Wszystko przepiękne!!! A z Ciebie jest super sexi mama! I jeszcze nie zdążyłam złożyć Ci życzeń! Wszystkiego najpiękniejszego w tym wyjątkowym dniu! Obyś zawsze była tak szczęśliwa jak teraz!

Cytat:
Cześć,
Zaraz nadrobię, ale muszę Wam coś napisać bo jestem bardzo zszokowana i cała w emocjach.
Właśnie wróciłam od kosmetyczki i tam obok jest fryzjerka do której chodzę, która była w ciąży podobnie jak ja i miała rodzić na koniec czerwca. No i jak byłam u niej jakiś czas temu to mówiła, że jej się lekko odkleja łożysko i krwawiła i idzie od nast. dnia leżeć, bo dostała leki. No i dziś się dowiedziałam,że ponad tydzień temu znów mocno krwawiła i miała skurcze, więc pojechali do Raszei. Tam jej dali coś na powstrzymanie i tyle...Leżała tam tydzień i nic poza tym jej nie robili, w końcu po tygodniu przewieźli ją na Polną. I tam się okazało, że ona nie ma prawie w ogóle wód płodowych, że jej już pękł pęcherz, a ona ma zakażenie organizmu sięgające 90%!!!!! Urodziła dziś, córeczkę, która waży 600gr. - na razie nie wiadomo czy przeżyje, ale na szczęście fryzjerka dochodzi do siebie, zbijają jej zakażenie.
Ale cała sprawa to masakra. Jaak mogli tego nie zauważyć w I szpitalu i doprowadzić do takiego stanu.Przy okazji wyszło, że inna znajoma urodziła na Polnej zdrowe dziecko, ale jak jej położyli dziecko na piersi chwilę po porodzie to kobieta zmarła.

Straszne. Nie wiem co powiedzieć....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:56   #3072
Katate
Raczkowanie

Cytat:
wstawiam link do szafy Helenki, dziś właśnie kurier przywiózł ubranka i okazały się tak słodkie, że musiałam zrobić sesję
https://plus.google.com/photos/11741...CKePhavm6YitdATo narazie wszystkie ciuszki jakie mamy...przydałaby się jakaś bielizna, bodziaki, te sprawy, ale nic mi się nie podoba
śliczne i takie dorosłe
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:56   #3073
nuna2
Zakorzenienie

Magiusa masakra... gorzej niż średniowiecze.
A propo tej linii, to ona po porodzie zniknie tak??
Stary 2013-03-12, 17:00   #3074
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
śliczne i takie dorosłe

one są wszystkie takie pyciunie, max 62...no, oprócz tej ciemnej sukienki, nie wiedziałam wtedy, że taki rozmiar to chyba na półtoraroczne bebe
Stary 2013-03-12, 17:00   #3075
Katate
Raczkowanie

Cytat:

To ciesz się, ze Ci cesarki nie zrobił
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:03   #3076
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Magiusa masakra... gorzej niż średniowiecze.
A propo tej linii, to ona po porodzie zniknie tak??
po jakimś czasie zniknie

Stary 2013-03-12, 17:07   #3077
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Cześć,

Srraszne! TO jej niezłą traumę zafundowali. Opieki medycznej w naszym kraju nie ma, a jak się zdarzy, że jest, to tylko przypadek. Bo głównie nie ma. Służba zdrowia ma wyjechane na pacjenta....!

A dlaczego zmarła ta druga kobieta wiadomo?
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:09   #3078
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dobrze że mój syn już ze szkoły przyszedł..pomógł mi z tymi zdjęciami..bo mój tel i aparat się zepsuły a dokładnie wejścia usb..więc zrobił swoim nowym telefonem i po przekładał bo Ja to jednak za bardzo nie kumam co i jak..przyznaje syn uczy mnie wszystkiego w kompie robic...

kwiatki i grzybki od babci na szydełku...
oraz mój brzuch dziś...
i Wiko oczywiście też pozował he he
w tle i mój pies fibi
Kwiatki śliczne ale ma talent babcia
brzuszek super i jaki malutki a synek słodki

Cytat:
Heja dziewczynki. My już po wizycie. Od ostatniej wizyty przed miesiącem przytyłam kg (Trochę to dziwne zważając na to, że jem 3 razy w ciągu nocy ale i tak się cieszę) Ciśnienie książkowe 120/80, wyniki też OK, ale tak widzę, że spadają.
Julcia pozostaje Julcią ) 100% pipuszka i powiedział, że przemiany nie będzie Wszystko wygląda dobrze, mała rozwija się prawidłowo i tyle.
Na fotel oczywiście mnie nie wołał w karcie ciąży od początku mam przy szyjce macicy wpisywany (+) więc chyba tym USG jakoś to sprawdza.
Po USG zasiadłam na fotel i wypisywał mi zwolnienie i mówi, że za miesiąc przyjść i że dziękuje a jaaaa kierując się Waszymi radami spytałam go kiedy test na obciążenie glukozą bo wszędzie piszą, że to jakoś chyba w tych tygodniach. Przypominam, że dwóm moim koleżankom wcale nie dał na to skierowania. Stwierdził, że na następnej wizycie da skierowanie ale wziął moją kartę coś tam sprawdził i wypisał mi już dziś (75 g) tylko dopiero za 3 tygodnie mam iść zbadać i za 3 tygodnie 26 marca wizyta. Na glukozę mam zamiar iść 22 marca. Więc Jenny jakbyś miała chętkę to proszę o dopisanie mi tych wizyt * Dziękuje
za Julcię
Cytat:
Cześć,

o masakra jakaś...współczucie
a fryzjerka w ktorym tyg urodziła?
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Ada wszystkiego najlepszego! zdrowia i szczęśliwego porodu

Wczoraj była wizyta u gina, ale po powrocie ok. 20 już byłam nieźle zmęczona i nie miałam siły zdawać relację.
Ogólnie wszystko ok, poza tym że dostałam z☠☠☠kę (no dobra, nie taką typową, lecz raczej uwagę) że mam ograniczać sól i uważać na kilogramy bo za dużo przytyłam. W sumie ok. 12 kg, jestem w 29 tc (28 tc i 3 dzień wczoraj).
W ogóle najpierw bada mnie położna, dopiero potem jest właściwa wizyta u lekarza. No i położna mówi, że dobrze tyje, ale morfo mi spadła (hemoglobina, czerwone krwinki, hematokryt - ale nadal są w normie), a gin z kolei nie zwraca większej uwagi na wyniki badań (np. nie zwrócił w ogóle uwagi na kiepskie wyniki moczu (bakterie), położna też nie, gdybym nie była z tym u internisty, to pewnie nic by z tym nie było zrobione ), za to każe mi trzymać dietę. Także chyba co osoba, to zwraca uwagę na co innego - takie mam wrażenie, podczas gdy lekarz chyba powinien bardziej kompleksowo oceniać pacjenta. No ale... z glukozą tak jak myślałam, piguła źle pobrała (nie czekała 2h przy 75 gr, tylko po 1h), ale nie kazał mi powtarzać, bo w sumie miałam dobry wynik.
Następna wizyta 08 kwietnia o 18:00. Jenny
Z synusiem wszystko ok, nadal pozostaje synkiem (a nie córeczką) waży prawie 1200 gr. Uśmiechał się do nas (takie miałam wrażenie z usg) i machał rączkami, aż mi łezki poleciały ze wzruszenia a nie lubię się rozklejać publicznie.

Dziś ugotowałam rosół, taki prawdziwy. Część zamrożę (na po porodzie), część będzie na dziś i na jutro.
Umówiłam się też do dentysty (jutro idę, zobaczymy co tam się dzieje) i do dermatologa na za tydzień - bo wyskoczyło mi jakieś znamię takie brązowe w miejscu gdzie nie dochodzi światło to chyba tylko ja mam takie szczęście... idę to skontrolować i będę chciała wyciąć..
Synek nadal bez imienny, a nam się żadne imię nie podoba... znaczy się mężowi się podoba Szymon, a mnie mniej. Mnie się podoba Maksymilian, ale za długie (mamy długie nazwisko) i mężowi się nie podoba. Dalej upodobań brak. Ostatecznie miał być Jan, ale już był Jan o takim samym nazwisku co nasze, ale zmarł w dzieciństwie (brat teścia) i niefajnie dawać małemu personalia zmarłego. Jesteśmy w kropce.
za wizytę

Cytat:
Na marcówkach urodziła dziewczyna w 33t 6d, waga 2440g 46 cm. Maluszek w inkubatorze. Nawet spory jak na wcześniaczka.
Vil ona miała termin po nas, na 3o kwietnia. Chyba zacznę jednak pakować torbę.
o kurcze to musicie się juz zaczac stresować
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:11   #3079
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
po jakimś czasie zniknie
dobrze wiedzieć

dziewczyny byłaby taka koszula do porodu?? Bo ona potem i tak do wyrzucenia??
http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...084513122.html
Stary 2013-03-12, 17:11   #3080
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale, że sprzedawczynie nie zareagowały?!

Jezooooo przyjechał właśnie kurier.
Kupiłam - fakt faktem za 1/3 ceny przewijak.
Stwierdziłam, że fajny, była licytacja - wygrałam.
Pomyślałam, że będzie na komodę jak znalazł.
Nie sprawdziłam rozmiarów, a on jest ogromny 70 na 80 cm
TŻ się śmieje, że musimy teraz przewijak zbudować
ładny ten przewijakale faktycznie wielki

Cytat:
Na marcówkach urodziła dziewczyna w 33t 6d, waga 2440g 46 cm. Maluszek w inkubatorze. Nawet spory jak na wcześniaczka.
wow, stresowo się robi

Cytat:
liczne spodenki i ta bluzeczka w kwiatuszki i ten bodziak, no wszystko

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jak ja miałam firmę i sprzedawałam na All, to trafiła mi się laska, która kliknęła ponad 20 razy na przedmiot, bo jej się coś tam zacinało. Za każde kliknięcie musiałam zapłacić prowizję, więc nie ma co się dziwić, że sprzedawcy zwracają się o jej zwrot. Cały proces jest bardzo upierdliwy i to z winy All, bo najpierw trzeba zaczekać na zakończenie aukcji, potem dodatkowo 7 dni i jeszcze pamiętać jej numer. A dlaczego sprzedawca ma płacić za to, że komuś się pomyliło i kliknęło? Serwisu nie obchodzi to, że to pomyłka. Ściąga kasę od sprzedającego i wcale nie jest tak, że All stoi po stronie sprzedających. Oj nie, na pewno nie, raczej po stronie szarej strefy, która wykańcza uczciwie handlujących ludzi.
ja tak kiedyś kliknęłam kilka aukcji po dwa razy, napisałam sprzedawcy, że się pomyliłam a później przemyślałam sprawe i uznałam, że zapłace, bo za dużo zachodu z anulowaniem a w końcu moja winanawet nie wiedziałam, że musiałby płacić prowizję z mojej głupoty, gdybym wiedziała nawet bym tego pierwszego maila nie wysłała

Justi super, że kupiłaś te chusty, też je kupięale chyba po wypłacie, bo poszalałam w tym miesiącu jużz resztą jedną chustę już mam i coś sobie wiążę jak mi sie nudzi, bo za każdym razem wydaje mi się, że zwiążę łądniej niż za pierwszym razem a wychodzi na to, że jest brzydziej

Ada sto lat

Podczytywałam jednym okiem i nie pamiętam czy jakieś dramaty się rozgrywały dziś czy nie?
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:15   #3081
nuna2
Zakorzenienie

kwietniówka już urodziła a ja póki co,,goła i wesoła"
Stary 2013-03-12, 17:15   #3082
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Justi super, że kupiłaś te chusty, też je kupięale chyba po wypłacie, bo poszalałam w tym miesiącu jużz resztą jedną chustę już mam i coś sobie wiążę jak mi sie nudzi, bo za każdym razem wydaje mi się, że zwiążę łądniej niż za pierwszym razem a wychodzi na to, że jest brzydziej

Podczytywałam jednym okiem i nie pamiętam czy jakieś dramaty się rozgrywały dziś czy nie?
Fajnie, że sobie ćwiczysz już

Dramatów raczej brak

Stary 2013-03-12, 17:16   #3083
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze wiedzieć

Ja myślę że tak bo szkoda kasy na inna koszulę bo ona rzeczywiście potem się do niczego już nie nadaje. A to chyba wszystko jedno w jakiej się będzie rodziło
też coś takiego kupie
Stary 2013-03-12, 17:18   #3084
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja myślę że tak bo szkoda kasy na inna koszulę bo ona rzeczywiście potem się do niczego już nie nadaje. A to chyba wszystko jedno w jakiej się będzie rodziło
też coś takiego kupie
no właśnie tak myślę, że szkoda na koszulę 40 zł jak i tak pójdzie w kosz...
Stary 2013-03-12, 17:21   #3085
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tak samo góra za koszule dam 20zł
Stary 2013-03-12, 17:24   #3086
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja do torby wrzuciłam taką starą krótką białą koszulkę nocną, więc "w razie w" nie będzie mi szkoda jej wyrzucić.
((no chyba , że w szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzić dają jakieś szpitalne koszule... ))

nowej ładnej i drogiej raczej nie założyłabym na poród
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:24   #3087
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
kojarzę ją, podczytuje teraz codziennie jej z 1,5 tyg temu odszedł czop i od tego czasu była w szpitalu. ale fakt, dziś sobie pomyślałam że w sb zacznie się de facto 35 tydzień
pakuj pakuj

wiecie co, życie jest tak cholernie niesprawiedliwe ... pisałam Wam kiedyś że koleżanka zaszła w ciążę w tym samym czasie co ja. było kilka dni różnicy między TP. po moim pierwszym wyjściu ze szpitala poroniła. teraz znów im się udało, ale dostałam właśnie smsa że jest po zabiegu i zaś poronienie ... i nie wiadomo czy to nie z nerwów bo dwa tyg temu lekarz nie słyszał serduszka, a niby już powinien (było widać serduszko bijące na usg, nam z kolei lekarz tłumaczył że na początku nie słychać), to był jakoś 6 tydzień i ją nastraszył, przejęła się biedna i zaczął ją brzuch mocno boleć, pojechała do szpitala, było wszystko ok ale zatrzymali ją na obserwacji. potem zrobili usg, że niby jej lekarz źle wyliczył owulację i ciąża jest wcześniejsza. ale zaczęła krwawić z nadżerki, i zostawili ją na dłużej. w efekcie leżała od dwóch tyg w szpitalu i nie wiem co się stało ostatecznie ale znów nie wyszło ;( ;(

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:25   #3088
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
2 tyg tacierzyńskiego, mąż może wziąć kiedy tylko chce do roku od urodzenia się dziecka. Może być w tym czasie, kiedy Ty jesteś na macierzyńskim. Składa podanie na tydzień przed planowanym urlopem i pracodawca nie może odmówić.
To i tak nie dobrze bo chciałam, żeby maż od razu jak wyjde ze szpitala miał. Tak się składa, ze jak weźmie tą opiekę 5 dni co przysługuje po wyjściu ze szpitala to mu 500zł premi zabiorą. Taka polityka...
A pytam bo dziś kupił mi wyborczą i tam pisze apropo zmian, że chcą wprowadzić 8 tygodni tacierzyńskiego do wyboru przez 2 lata, ale nie można tego wziąć jak żona jest na macierzyńskim.

Cytat:
dobrze wiedzieć

Ja też taki fason zamówiłam do porodu. Nie warto przepłacać jak i tak się to wyrzuci później.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 17:26   #3089
antoinettee
Zadomowienie

Przyszła mi darmowa próbka Sudocremu
Stary 2013-03-12, 17:28   #3090
Kamciatka
Rozeznanie

JENNY kupujemy wózek babyactive, zamawiamy na necie na początku kwietnia (ma iść 2 tyg.) Oglądaliśmy różne rózniste, jeździliśmy do dużego miasta (my mieszkamy na zadooopiu) i koniec końców za najlepszy uznaliśmy ten właśnie, który stał w sklepie w naszej mieścinie, babka nam powiedziała, że nie ma na niego zwrotów i dużo się sprzedaje ich. To, co nas przekonało, to fakt, że jest dość lekki i ma sporą gondolę - doświadczone mamy tak radziły - cena jest b.dobra (wózka z gondolą potrzebuje się ponoć 7 - 8 miesięcy) - a ja wolę sobie potem kupić fajną spacerówkę, którą będę używać i 2 lata
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości