|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 4
Cytat:
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39719636]Kupiłam ciabattę, akurat jeszcze ciepłą
. Rzeczywiście konkretna buła, dobra ale jednak wolę pieczywo pełnoziarniste. Znalazłam jeszcze ziarna kawy w czekoladzie, na razie schowam do skrytki niech czekają na swoją kolej. Nie wiem czy widzieliście ale przy wielkanocnych słodyczach są takie zestawy z milki, chyba ze dwa króliczki i parę cukierków, cena 12 z końcówką. Przy kasie złapałam jeszcze batonik choco&caramel czyli podróbę Marsa. Teraz będę czekać na praliny [/QUOTE]A one nie mają być dopiero od poniedziałku? Cytat:
|
|
|
#243 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
oo, sweterki rozpinane od 21 marca - trzeba będzie zerknąć - ciekawe, jak z kolorami
pewnie czarny, może granat (oby)
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zadałam już identyczne pytanie na wątku biedronkowym, ale mam wrażenie że tam piszą na ilość postów i nie koniecznie czytają jak pyta ktoś "obcy". Może tu będę miała więcej szczęścia
"Zakupiłam dziś blender biedronkowy i mam pytanie do posiadaczek takiego sprzętu innych marek- czy u Was też jest informacja ze czas pracy urządzenia wynosi max 30 sek, a potem trzeba go wyłączyć na 4 minuty? Zdziwiło mnie to, nigdy wcześniej nie miałam blendera i wydaje mi się ze 30 sek. to bardzo krótko, ale może się mylę. Aha i jeszcze max. temp. potrawy " blenderowanej" to 60 stopni. Czy te wszystkie ograniczenia pracy urządzenia są normą. Może odezwa się posiadaczki blenderów z lidla lub innych firm. Będę wdzięczna za informacje bo jakby co to jeszcze mogę go zwrócić" No właśnie cały czas się zastanawiam czy lepszy ten z biedry z lidla. |
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam blender Bosha i nie było takiej informacji
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Chyba ze to o inne sweterki chodzi.
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
O, bardzo Ci dziękuję , ciekawe jak to jest z blenderami z Lidla bo w sumie mają moc mniejszą więc teoretycznie powinny się szybciej grzać, ale może są lepiej zabezpieczone przed przegrzaniem , sama nie wiem.
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
aniad5, ja mam blender z Zelmera i w instrukcji jest napisane, że czas ciągłej pracy nie powinien przekraczać 3 minut.
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, nie kojarzę takiej info na moim blenderze (Lidlowy), aczkolwiek faktem jest, że nie wolno nim blendować bardzo długo, bo zwyczajnie się przegrzewa.
Ja na pewno blenduję dłużej niż 30 sekund, ale też nie np. 5 minut bez przerwy
|
|
|
|
#250 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jakiś no name za 30 zł i chyba nic na nim nie pisali. A może nie przeczytałam
![]() Jak zrobi się gorący to na chwilę przestaję blendować. Natomiast blenduję nawet prawie wrzące potrawy. Mam do Was pytanie - czy w Lidlu dostanę dobry pieczony pasztet, taki do krojenia, nie do smarowania. |
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za informacje
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
ale pędzicie :O nie moge was nadrobic
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Dostane w lidlu pestki słonecznika lub dyni ale nie prażone. Mam ochotę na chlebek z ziarnami i są mi potrzebne
|
#258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to kupiłam ostatnio suszone morele i już miałam wam je zachwalać, jakie to one są super. Ładne, słodkie, mięciutkie, ale.. mają w składzie dwutlenek siarki i sorbinian potasu Trochę sobie o tych konserwantach poczytałam i przeszła mi ochota na te morele. Niby od takich ilości się nie umiera, ale po co dodatkowo pakować w siebie chemię. Zwłaszcza, że chciałam sobie je codziennie na drugie śniadanie zabierać.
|
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzy mi się chleb zytni z takimi ziarenkami, siemiem lnianym i sezamem
|
|
#261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę sprawdzić co moje mają w składzie, bo kupowałam pakowane. Ciekawe czy wszystkie suszone owoce są traktowane konserwantami ? Ja tłumaczyłabym sobie ich obecność wyłącznie koniecznością uchowania produktu przed pleśnią i zepsuciem. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Przez to jakoś nie mogłam się zebrać do pieczenia.Jak zabrakło pieczywa w niedzielę, przypomniałam sobie o tym produkcie, poczytałam w internecie i okazało się ( zgodnie zresztą z opisem umieszczonym na opakowaniu ), że wystarczy do mieszkanki dodać wodę, wyrobić ciasto i gotowe. Chlebek wyszedł pyszny. Następnym razem dodam coś jeszcze, nie tylko ziarna słonecznika. |
||
|
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest dopiero przesada ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Tych gotowych mieszanek nie kupuje
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a maka pszenna jest konieczna i siemie lniane? Taka maka moze byc? http://www.gdanskiemlyny.pl/maka-zyt...oziarnista,p19 ,bo wlasnie ostatnio kupilam taka
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i obawa, że ciasto nie wyrośnie etc. Zdecydowanie popieram samodzielne przygotowywanie produktów, gotowanie, pieczenie etc. Ja po zapoznaniu się chociażby ze składem jogurtów owocowych stwierdziłam, że wolę sama je sobie przygotować. I dzisiaj zrobiłam bananowy - pychota. |
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale normalnie robię rozczyn z drożdży (jak na bułeczki i ine ciasta drożdżowe) a potem mieszam z pozostałą mąką. Chleb wyjdzie z każdej mąki. Ja używałam typ 720 i jak zrobiłam z samej tej mąki to wyszedł gliniasty. Jak wymieszałam w proporcjach 3:1 (3 szklanki mąki zytniej i 1 szklanka mąki pszennej) wyszedł akurat . To jest pełoniarnista więc wydaje mi się, ze nie będzie mąka pszenna potrzebna ![]() A otręby, siemię itp. to już mój wymysł Poprawia trawienie i go nie czuc.Przepisy na chleb znajdziesz tutaj http://smakowitychleb.pl/kategoria/maka-zytnia-razowa/ http://kotlet.tv/chleb-zytni-razowy-100 jest ich cała masa Na opakowaniu mąki tez powinien być. Więcej Ci napisze jutro bo mnie od komputera odganiają ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Mi wychodzi nawet w prodiżu
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy są u was gnochi z pesto? Przeszukałam całego Lidla w poszukiwaniu, bo napaliłam się, a tu lipa :/
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2013-03-12 o 19:00 |
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie były ostatnio, ale tylko w jednym L.
W lodówkach, koło śmietan/jogurtów (w rogu). |
|
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Przy trzecie chyba wizycie dopadłam gnocchi z pesto. Dziś były na obiad, z odrobiną masła i surówką z pomidora i zielonej pepperoni (marynowana z lidla). Całkiem dobre to gnocchi. Ale surówka była lepsza
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
u mnie pełno gnocchi, tortellini, masła orzechowego, wszystkiego dosłownie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

. Rzeczywiście konkretna buła, dobra ale jednak wolę pieczywo pełnoziarniste. Znalazłam jeszcze ziarna kawy w czekoladzie, na razie schowam do skrytki niech czekają na swoją kolej. Nie wiem czy widzieliście ale przy wielkanocnych słodyczach są takie zestawy z milki, chyba ze dwa króliczki i parę cukierków, cena 12 z końcówką. Przy kasie złapałam jeszcze batonik choco&caramel czyli podróbę Marsa. Teraz będę czekać na praliny
Chyba ze to o inne sweterki chodzi.

Trochę sobie o tych konserwantach poczytałam i przeszła mi ochota na te morele. Niby od takich ilości się nie umiera, ale po co dodatkowo pakować w siebie chemię. Zwłaszcza, że chciałam sobie je codziennie na drugie śniadanie zabierać.
Muszę sprawdzić co moje mają w składzie, bo kupowałam pakowane.
Przez to jakoś nie mogłam się zebrać do pieczenia.
To jest dopiero przesada