|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
Witanko!
może któregoś dnia nadrobię was tutaj wróciłam już do pracy i jak jestem w domku po południu to czas poświęcam Lili i troszkę obowiązkom domowym, do których staram się wprowadzić jakąś systematyczność ![]() od wczoraj jesteśmy z mężem na diecie, bo jest nas za dużo na razie dobrze nam idzie, jedno co mnie tylko męczy to codzienne gotowanie, bo niestety harmonogram diety nie uwzględnia pizzy, chińczyka i kebaba z dostawą do domu Lili od przedwczoraj mówi sylaby, bo wcześniej było tylko "aaaaaa" "eeee" a teraz już leci baba, dada, tata, mama i tak dalej idę posprzątać łazienki |
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Próbuję nadrabiać, ale w częściach, bo Anciorek się wybudza.
Iwa kurcze chyba masz rację z tym suchym powietrzem! Przez te niskie temperatury mocniej odkręcam kaloryfery, a zapomniałam o nawilżaczu w ostatnim czasie. Ja mam Dentinox. Gdy widzę, że Antek marudzi i szoruje paluszkami po dziąsłach, to smaruję. ![]() Cytat:
I jak zjadła coś jeszcze później?
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakbyście kupowały szmatki to zwróćcie uwagę, żeby z obu stron był taki jednolity materiał. Bo wg mnie te z tym takim pluszem to chyba nie bardzo bo dzidza to memla i bałam się, żeby nie połknął jakiej niteczki.
Jasiu zjadł dzisiaj 2 razy 160 ml mleka ale z pół łyżeczki kleiku. Kasiam a może spróbuje jeden dzień podawać Gulii mleko z pół łyżeczki kleiku, a nie sam kleik jako taki.
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dziś byłam na mikrodermabrazji i kosmetyczka powiedziala mi że moje paskudne czoło z pryszczami itp to od grzywki a na szyji poniżej uszu mam też wypryski i to jest od perfum!
|
|
|
|
|
#1926 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie
u mnie Tż chory... a wiecie jak to jest, gdy mężczyzna choruje właśnie rosół dla niego robię.Tłumaczę dzisiaj coś Antkowi, że nie wolno, na co słyszę od mojego synka: blablabla no to sobie matka pogadała w ogóle młody przestawił sobie rytm dnia i pada ok 18, nie wiem jak go przestawić, dziś próbowałam go ok 15 uśpić ale nie wyszło no i poszedł o 17... mam nadzieję, że się obudzi za jakieś 2 godzinki, to wtedy przesunę godzinę kąpieli na później. Cytat:
tylko szkoda, że niesmacznyCytat:
Cytat:
raz zrobiłam na papkę marchewkę z ziemniakiem to się prawie krztusił, na drugi dzień dolałam wody i było super. A i oliwa może trochę zmienić smak. Mój jak za dużo też wybrzydzaNo i dużo cierpliwości, będzie dobrze Cytat:
![]() no i brawa dla Lilki za sylaby ![]() http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawk...-metkami-.html my mamy taką szmatkę i mimo, że pluszowa to nic się do buźki nie dostaje
Moja miłość - Antek 16.09.2012 Edytowane przez Katiaskaa Czas edycji: 2013-03-12 o 17:28 |
||||
|
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej, nie zrażaj się... początki nigdy nie są łatwe. Na razie w słoiczkach, ale planuję kupić w Tesco te pojemniczki do mrożenia, które Sojka poleciła. Cytat:
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dentinox
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednocześnie podziwiam Cię, że tak pomału ją tracisz, ja bym ją straciła znacznie szybciej ![]() Cytat:
A ja czuję się swobodniej podczas zakupów Cytat:
chętnie bym już powolutku zaczęła. Glutenu jeszcze nie podawałam. Moje dziecko ewidentnie nie życzy sobie żadnego rodzeństwa, po raz kolejny budzi się podczas działań łóżkowych ![]() Asiulka, pisałam na klubie, ale zanim tam dotrzesz to może tu doczytasz - czy mogę i ja prosić o jadłospisy Twoje dietetyczne?? Dziękiii
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-03-12 o 17:53 |
|||
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Ula wtedy zjadłam ziemniaka po dodaniu oliwy. Ugotowałam jeszcze raz dla siebie żeby spróbować bez oliwy i jest dobry. Jutro idę po masełko
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i przez to, że mniej zarabiam nie dokładam się do rodzinnych wydatków. czasem kupię spożywkę
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem to tak jak ja. Też kupuje jedzenie i opłacam swoje rachunki. Reszta TŻ
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I też się pytam gdzie te zęby????już jakis czas sprawdzam codziennie i nic. |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zwrot po 3,5 tygodnia Ale ważne,że jest .Przytłacza mnie ta zima nie mam weny pisać |
|
|
|
|
#1936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jutro z rana ok.7.30 przyjeżdża do nas moja siostra z dziećmi...cieszę się,ale jak ja to przeżyję
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Konczi to takie zwykłe chrupki kukurydziane w najzwyklejszym spożywczaku kupione.
Cytat:
Kupiliśmy spacerówkę. |
|
|
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
Iwa poookaż wózek
![]() ![]() Filip właśnie zasnął ![]() Ale akcję odwalił popołudniu, darł się jak za dawnych czasów przy kolkach, nic go nie uspokajało, myśleliśmy,że to ze zmęczenia, ale za nic w świecie nie chciał zasnąć natychmiast lepszy humor, ale jak tak wył,to aż ciarki miałam, przypomniały mi się te pierwsze miesiace , kiedy było tak praktycznie codziennie - horror
|
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam a teraz chodakowska wzywa
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie a te chrupki kukurydziane to jak Wam dzidzie mymlają to sie przypadkiem nie zatykają?
Też kupie i sie zastanawiam jak on to bedzie ciamkał. A co do rybki na obiad to sie tez tym stresuje a jeszcze nie robiłam
|
|
|
|
#1941 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę Wam powodzenia w odchudzaniu. U nas to tylko mężowi by się przydało zrzucić z 20 kg. Cytat:
Byliśmy w końcu u dr Wyrzykowskiego z tym naczyniakiem. Zaproponował kilka rozwiązać. Pierwsza najmniej polecana to sterydy. Druga to jakiś lek, który podaje się z rok lub więcej, który na pewno zatrzymuje wzrost naczyniaka, a potem powoduje zaniknięcie w mniejszym lub większym stopniu. Trzecie rozwiązanie to zabieg, a czwarte to poczekać jeszcze chwile, zobaczyć czy jeszcze rośnie. No i bądź człowieku mądry... Postanowiliśmy poprzyglądać się temu jeszcze kilka tygodni i sprawdzić czy rośnie. On mówi, że po 5 miesiącu naczyniaki zwykle przestają rosnąć. Niestety mam wrażenie, że u Alicji ciągle się rozwija... Masakra, jeżeli rośnie to trzeba dorosnąć do jakiejś decyzji. Czy wyciąć czy szprycować dziecko lekami przez długi czas. My chyba jednak bardziej za zabiegiem jesteśmy. Mam nadzieję że to to przestało rosnąć i póki co po prostu będziemy obserwować. Może samo chociaż trochę zaniknie... ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Dlaczego stresujesz się rybą? |
|||
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze się wam pożalę, że mi się dziecko zepsuło z zasypianiem
chyba rzeczywiście jakiś skok, bo na bank nie zęby widać że jest zmeczona, więc odkładam do łóżeczka jak zwykle a ta w ryk i tak nawet pół godziny potrafi się drzeć aż padnie w końcu biorę ją na ręce to się uspokaja, odkładam ryczy i tak w kółko aż uśnie ale strasznie się tego słucha, bo aż się krztusi tak się drze, bo nie nadąża śliny przełykać cała czerwona się robi i wrzeszczy i tak przed każdym zasypianiem no i dziś wybudzała się łachudra mała w nocy co 20 minut nawet wzięcie do naszego łóżka nie pomogło za bardzo myślałam, że ją uduszę, bo co zapadałam w lepszy sen to ta zaczynała się kręcić i kopać nogą w materac, to ja hop z łóżka żeby zobaczyć co u niej i ją obrócić na drugi bok np zasypiała i za ok 20 minut znowu kopanie i kręcenie no wkur.wiła mnie dziś w nocy że nie wiem zmęczona byłam i przez to wściekła, czemu ten stwór nie śpi pieluchę sprawdzałam, sucha była do cycka próbowałam przystawiać to tylko ryk był i zero ssania zjadła dopiero jakoś po 2 i kolejny raz po 4 oby dziś lepiej było a mężowi w dzień też dawała czadu, ale po pierwszej drzemce już było ok |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alicja miała gazy przy zmianie mleka Ale że się dławią czy że zatwardzają? U nas jest wszystko ok. |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa a to jest ten z tacką dla rodzicow? Bo ostatnio u kolegi oglądalismy właśnie Graco - jest super tylko nie wiem który to - Miriage czy Ultima.
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Tacki są dwie - dla dziecka i dla rodziców - ta druga ma taki zamykany schowek.
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, można jeść ananasa karmiąc...? Właśnie się obżarłam i naszły mnie wątpliwości
Wiecie co, wakacje to jest to! Dziecko zachowuje się zupełnie inaczej. Spokojne, zaciekawione, wyluzowane Tylko wczoraj było go trudno uśpić wieczorkiem, jakieś 1,5 h to trwało, a potem się wybudzał, więc musiałam położyć się z nim. Pewnie przez to, że zupełnie nowe miejsce...
|
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym byla za zabiegiem jednak, a jak duży jest naczyniak? |
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam kilka zdjęć na klubie z wakacji
|
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lidka współczuję bardzo! Ja miałam takie 2 noce i bardzo dziękuję za coś takiego :/
Afternoon ja męża będę mieć jutro Zatkałam dziecko ziemniakami Dałam jej dziś kompot z jabłek, ale wypiła kilka łyków, za to musu jabłkowego, dość rzadkiego sporo zjadła po południu. Do tego rumianek, ok. 40 ml i kupy ani widu, ani słychu na razie.Jak zaaplikuję czopek, czy efekt jest natychmiastowy czy trzeba czekać na rezultat? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() A słyszałam że u panów działa |
|
|
|
|
#1950 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale dziś jakby coś zaczynało się dziać, albo już mam urojenia. ![]() a Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale Ty masz pewnie pyszne ananasy Dobrze, że jesteś zadowolona z wakacji
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

I jak zjadła coś jeszcze później?
Jestem żonką
.
a na szyji poniżej uszu mam też wypryski i to jest od perfum!
no to sobie matka pogadała
Widocznie moje dziecko z produktów mlecznych to tylko mleko lubi.