Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 20:44   #4741
martaK
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Mam techniczne pytanie:
w pracy "każą" nam deklarować tegoroczne urlopy i nie wiem, co mam zrobić Czy np. w kwietniu sobie brać urlop i np. w lipcu, czy jak będę miała chęć to iść na zwolnienie i nie przejmować się ????? Słyszałam, że lepiej na zwolnienie... Z drugiej strony, nie chciałabym potem słuchać, że tak źle znosiłam ciążę, że biedna, co chwila na zwolnienia biegałam

Plisss, podpowiedzcie, jak Wy to rozwiążecie!
Warto wiedzieć że jeśli pomiędzy zwolnieniami nie będzie przerwy równej co najmniej 3 m-ce kalendarzowe to nie przelicza się ponownie podstawy zasiłku. Oznacza to mniej więcej tyle że jeśli spodziewamy się jakiejś podwyżki, bonusa, premii to lepiej odczekać trochę od poprzedniego zwolnienia żeby mieć wyższe wynagrodzenie podczas zwolnienia później i urlopu macierzyńskiego
Ja pojedyncze dni jak np majówkę planuje brać urlop chociaż też go staram się teraz oszczędzać bo po macierzyńskim to każdy dzień więcej jest na wagę złota

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Uff 10 stron nadrobione, GADULY!

ja caly czas niezmiennie jestem 3kg na minusie o.O (15tydz 2 dzien)
Odebralam dzis wyniki i wszystko ok oprocz tego cholernego moczu. Juz trzeci wynik i znow obecne leukocyty, azotyny i liczne bakterie... No ja juz nie wiem czy to ja zle ten mocz pobieram czy cos sie tam dzieje.. Ale pierwsze bakterie wyszly w styczniu to od tego czasu pewnie bym sie juz zle czula. No nie wiem. 21.03 wizyta, zobaczymy co gin powie
Eh ja też mam jakieś bakterie w moczu nawet dziś lekarce powiedziałam że dziwne bo nie mam żadnych objawów zapalenia, stwierdziła że są też bezobjawowe zapalenia dróg moczowych i kazała mi zrobić posiew. Już się zaczęłam zastanawiać czy dobrze pobrałam próbkę, bo do mycia zamiast mydła jak było w opisie wzięłam płyn do higieny intymnej (a w nim są przecież baketerie kwasu mlekowego)????

A ja mam pytanie czy będziecie robić lub może już robiłyście testy PAPPA?
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:05   #4742
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
Warto wiedzieć że jeśli pomiędzy zwolnieniami nie będzie przerwy równej co najmniej 3 m-ce kalendarzowe to nie przelicza się ponownie podstawy zasiłku. Oznacza to mniej więcej tyle że jeśli spodziewamy się jakiejś podwyżki, bonusa, premii to lepiej odczekać trochę od poprzedniego zwolnienia żeby mieć wyższe wynagrodzenie podczas zwolnienia później i urlopu macierzyńskiego
Ja pojedyncze dni jak np majówkę planuje brać urlop chociaż też go staram się teraz oszczędzać bo po macierzyńskim to każdy dzień więcej jest na wagę złota

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Eh ja też mam jakieś bakterie w moczu nawet dziś lekarce powiedziałam że dziwne bo nie mam żadnych objawów zapalenia, stwierdziła że są też bezobjawowe zapalenia dróg moczowych i kazała mi zrobić posiew. Już się zaczęłam zastanawiać czy dobrze pobrałam próbkę, bo do mycia zamiast mydła jak było w opisie wzięłam płyn do higieny intymnej (a w nim są przecież baketerie kwasu mlekowego)????

A ja mam pytanie czy będziecie robić lub może już robiłyście testy PAPPA?

No, właśnie o to samo pytałam.... Ja po usg genetycznym nie mam wskazań na badanie krwi, mam 29 lat, ryzyko wyszło niskie, więc ginek powiedział, że to moja decyzja, ale on nie widzi wskazań Nie będę robić

Dla wszystkich mających problemy z drogami moczowymi!! To największa zmora mego życia, co jednocześnie czyni mnie nie lada ekspertką Przed ciążą specjalnie trzy miesiące brałam doustną szczepionkę (majątek kosztowała ) po czym tuż przed pierwszą wizytą w ogóle potwierdzającą ciążę poczułam znajomy ból pęcherza. Właściwie obudził mnie w środku nocy. Gin wypisał mi Monural (antybiotyk) ale kazał z nim poczekać ze dwa dni. W końcu go nie wzięłam. Gin kazał brać prenatal urocare przez całą ciążę. Ja dodatkowo kupuję sobie soczki 100 procentowo żurawinowe i popijam. Kwaśne to, ale - odpukać - pomaga

Co do bezobjawowego bakteriomoczu czy zapalenia dróg m. to wiem, że to przypadłość kobiet w ciąży i nie można jej lekceważyć. Ja badanie będę robić ponownie gdzieś za 3 tygodnie i sama jestem ciekawa co wyjdzie. Poprzednie wyniki były ok, tylko miałam szczawiany wapnia, ale ponoć to norma w ciąży.

Jak coś, służę w tej materii poradą

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-03-12 o 21:15
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:16   #4743
martaK
Raczkowanie

Cytat:
No, właśnie o to samo pytałam.... Ja po usg genetycznym nie mam wskazań na badanie krwi, mam 29 lat, ryzyko wyszło niskie, więc ginek powiedział, że to moja decyzja, ale on nie widzi wskazań Nie będę robić
No właśnie ja też niby nie jestem w grupie ryzyka, ale to badanie jest normą w cywilizowanych krajach. Moja lekarka nic nie sugerowała, powiedziała że to do zastanowienia czy chcemy, mówiła tylko że w przypadku złych wyników trzeba będzie rozważyć bardziej inwazyjne badania prenatalne.
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:27   #4744
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
No właśnie ja też niby nie jestem w grupie ryzyka, ale to badanie jest normą w cywilizowanych krajach. Moja lekarka nic nie sugerowała, powiedziała że to do zastanowienia czy chcemy, mówiła tylko że w przypadku złych wyników trzeba będzie rozważyć bardziej inwazyjne badania prenatalne.
Nie ja będę robić Ale ciekawa jestem, ile dziewczyn się zdecydowało, mimo braku wskazań?????

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:36   #4745
kaska87
Zakorzenienie

ja nie robiłam pappa w rodzinie nie było chorób, jesteśmy młodzi, usg wyszło super, a tak na prawdę pappa to tylko statystyka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:40   #4746
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Dla wszystkich mających problemy z drogami moczowymi!! To największa zmora mego życia, co jednocześnie czyni mnie nie lada ekspertką Przed ciążą specjalnie trzy miesiące brałam doustną szczepionkę (majątek kosztowała ) po czym tuż przed pierwszą wizytą w ogóle potwierdzającą ciążę poczułam znajomy ból pęcherza. Właściwie obudził mnie w środku nocy. Gin wypisał mi Monural (antybiotyk) ale kazał z nim poczekać ze dwa dni. W końcu go nie wzięłam. Gin kazał brać prenatal urocare przez całą ciążę. Ja dodatkowo kupuję sobie soczki 100 procentowo żurawinowe i popijam. Kwaśne to, ale - odpukać - pomaga

:
Jakbym siebie czytała.Ja cały czas ciągnę na tej żurawinie.Kiedyś robiłam nasiadówki z ziół vagosan, ale w ciąży nie wolno

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nie robiłam pappa w rodzinie nie było chorób, jesteśmy młodzi, usg wyszło super, a tak na prawdę pappa to tylko statystyka
Ja nie robiłam.

Można jeść w ciąży sos grzybowy?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:41   #4747
kaska87
Zakorzenienie

mamy już 26 głosów, podejrzewam, że znowu osoby nieudzielające się głosują-bez sensu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-03-12 o 21:43
Stary 2013-03-12, 21:42   #4748
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam do domu i rozmowa z tż się oficjalnie nie odbędzie. Weszłam do domu poczułam smród piwa, pare kroków później mym oczom ukazał się wszechogarniający bałagan pośród niego tż ze swoim koleżką grają sobie na komputerze. Gdy powiedzialam zeby zszedl z komputera bo musze popracowac to zaczal sie wykłócać że musi coś dokończyć, gdy wzburzonym głosem powiedziałam że to pilne usłyszałam "zamknij morde i idź się czymś zajmij"
Mam już dość i miarka się przebrała, nie chce dalej mieszakać z tym człowiekiem.
Od tego wszystkiego na koniec puściłam pawia z nerwów.
Nie mam słów...!
Co za burak jeden!!! Błagam,nie dawaj sobą tak pomiatać

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja w pierwszej w 18 tc czulam, w drugiej w okolicach 16 tc. szybciej tez mi brzucha wywaliło. musze zaczac sie fotografowac co pewnien czas bo mam z poprzednich ciaz ciazowe brzuchy na kompie... moze kiedys wam pokaze
to fajny pomysł- później będzie pamiątka

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
bylam dzis na genetycznym.. wszystko jest ok ale gin (inny niz ostatnio) mowil ze na 51% ona.. poczekam do tego 15.04 i bede wiedziec na 100%
PRZEPIĘKNE ZDJĘCIE! Jaka okrąglutka główka i śliczny nosek
Ty wiesz,że jak na nie spojrzałam,to od razu pomyślałam o dziewczynce
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Podczytuję Was od paru dni więc postanowiłam się w końcu odezwać

Zaczynam 14 tydz, badania wykazały, że wszystko przebiega idealnie więc się cieszę Dołączam do grona dziewczyn, które powiadomiono, że jest większe wskazanie na chłopca

Co do "Rozmów w Toku" to dawno odpuściłam, bo poziom zarówno programu jak i "gości" oraz "specjalistów" mnie żenuje. Po programie czułam się głupsza przez to, że w ogóle to oglądałam

mariiasia, ja bym brała ostatnie. Super fason (jestem fanką lordsów ) i rewelacyjny kolor.
Witaj
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
cytologia ok, morfologia kiepska (dostałam zwałkę mam pić świeżo wyciskane soki i lepiej się odżywiać ), mocz ok, HIV nie mam, różyczkę przechodziłam (niemożliwe żartuję sobie, bo robiłam już te wszystkie badania), toxo ujemny

USG w pt, jutro rano muszę się umówić
Też musiałabym zacząć zdrowo się odzywiać
Dbaj o siebe,mamusiu
Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
No to jestem po wizycie!!!
Jestem w 13t2dc. Mój mały orzeszek ma 7,1 cm, serduszko bije 166 uderzeń na minutę. Wszystkie parametry prawidłowe. Co do płci to jeszcze nie wiem, bo ginek powiedział, że na tym etapie jeszcze jest mała różnica między chłopcem a dziewczynką. I znowu 4 tygodnie czekania na następną wizytę.

Muszę wam się jednak lekko wyżalić. Mój ginek póki co był w porządku, wydawał się sympatyczny i nie miałam co do niego żadnych zastrzeżeń. Na poprzedniej wizycie zapytałam czy na kolejną mogę przyjść z mężem. Odpowiedział: "A po co? I tak wam płytkę nagram to sobie w domu obejrzy." No ale i tak poszłam z mężem bo przecież mi nie zabroni itp. Co to za problem? No i jak przyszło do badania zapytałam czy możemy poprosić męża. Zbulwersował się i zapytał "to może jeszcze wymaz pobierze. Przecież wam płytę nagram" Na to ja "ale skoro już przyszedł to niech wejdzie i popatrzy" A on skomentował "to co płytki mam nie nagrywać? Poza tym to jest badanie dopochwowe" No ale w końcu go poprosił do gabinetu i jeszcze raz nas pytał czy ma nagrywać płytę. Taki naburmuszony, że mu ktoś "postronny" kręci się po gabinecie. Trochę mnie tym zdenerwował, że nawet zastanawiam się, czy nie zmienić lekarza. Zwłaszcza, że w domu okazało się, że na płytce jest raptownie 1 minuta badania. A przecież badanie było duuużo dłuższe. To co ja bym mężowi w domu pokazała? Już sama nie wiem co o tym myśleć. I tak mąż nie będzie ze mną chodził na każdą wizytę, tylko okazjonalnie co jakiś czas. Zobaczę jak ochłonę. Jak coś to zmienię lekarza i tyle.
Ale super-jaka duża dzidzia
A gin jakiś bardzo dziwny... przyjemniaczek jeden. Ja pewnie po takiej sytuacji poszłabym do kogoś innego

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:42   #4749
kaska87
Zakorzenienie

no raczej nie inaczej
https://wizaz.pl/forum/poll.php?do=s...ts&pollid=2543

zapraszamy do rozmowy

Stary 2013-03-12, 21:46   #4750
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
mamy już 26 głosów, podejrzewam, że znowu osoby nieudzielające się głosują-bez sensu
Można zobaczyć, kto głosuje, a się nie udziela
Specjalnie tak ustawiłam, żeby było widać głosujących

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:47   #4751
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, już wyszpiegowałam

Stary 2013-03-12, 21:48   #4752
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
tez to zauwazylam i nie podoba mi sie to proponowalabym skreslac na koncu glosy takich osob....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:48   #4753
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Ja maluję paznokcie, nawet częściej niż kiedyś, bo stwierdziłam, że kobieta w ciąży też powinna o siebie dbać i czuć się piękna
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
farbuję włosy i maluję paznokcie

od życia przed ciąza teraz moje się rózni tym:
nie palę, nei piję, nie dzwigam i chyba tyle)
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
LaLoca, ale piszesz o długotrwałym wdychaniu tych substancji nie sądze żeby malowanie paznokci 1-2 razy w tygodniu łapało się w kategorię "długotrwałe"... POwietrze którym oddychamy na co dzień tez cudowne nie jest, ale jakoś trzeba żyć
wczoraj rozmawiałm z kolezanką kosmetyczka i ona powiedziała, ze jesli płytka paznokciowa jest w którymś miejscu osłabiona (a nie zawsze sie da to zauwazyc gołym okiem) to szkodliwe substancje z lakieru przenikają przez nią bo miejsce pod pazurkiem jest bardzo dobrze ukrwione... takze ja w razie czego zrezygnowałam na razie....

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Papuga trafilam z krwiakiem...i krwawieniem ktore nadal nie ustepuje a lekarze twierdza ze tak ma byc;/i lecza mnie luteina... juz 11 dni
3maj się powodzenia

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Melduję, że mój dzidziol nie lubi zdrowej żywności. Wczoraj pogardził kasza i brokułem. Za to frytki i drożdżówki wchodzą, a ja będę słoniem jak tak dalej pójdzie.
moj tez brokułow nie lubi! a przed ciążą to było moje jedno z ulubionych warzyw...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A czego to grzech?Niedawno cały pasztet zjadłam...
a ja wczoraj zrobiłam pasztet z selera.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a wasi ginekolodzy w ciąży na każdej wizycie sadzają was na samolocie? bo ja póki co aby raz siedziałam bo cytologię mi pobierał... i ciekawa jestem jak to wygląda...
wyobraźcie sobie, ze tu w UK, przez cała ciąże, o ile nie jest zagrozona, nie ma ani jednego badania ginekologicznego...

Cytat:
Dziewczyny wróciłam do domu i rozmowa z tż się oficjalnie nie odbędzie. Weszłam do domu poczułam smród piwa, pare kroków później mym oczom ukazał się wszechogarniający bałagan pośród niego tż ze swoim koleżką grają sobie na komputerze. Gdy powiedzialam zeby zszedl z komputera bo musze popracowac to zaczal sie wykłócać że musi coś dokończyć, gdy wzburzonym głosem powiedziałam że to pilne usłyszałam "zamknij morde i idź się czymś zajmij"
Mam już dość i miarka się przebrała, nie chce dalej mieszakać z tym człowiekiem.

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:50   #4754
kaska87
Zakorzenienie

Samba

a ja muszę pochwalić Kluska zjadłam na kolację jabłko i pomarańczę i nic a nic mnie nie mdli chyba już mam ten etap całkowicie za sobą
może uznał, że skoro mamusia dała mu kieszonkowe na zakupy, to da jej już spokój z wybrzydzaniem

Stary 2013-03-12, 22:00   #4755
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
po co ktoś głosuje, jeśli w ogóle się nie udziela?? bezsens

Cytat:
Samba

a ja muszę pochwalić Kluska zjadłam na kolację jabłko i pomarańczę i nic a nic mnie nie mdli chyba już mam ten etap całkowicie za sobą
może uznał, że skoro mamusia dała mu kieszonkowe na zakupy, to da jej już spokój z wybrzydzaniem
wcześnie zaczęłaś wychowywanie

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:01   #4756
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ciąża była nieplanowana (choć teraz, po pierwszym szoku wszyscy są bardzo szczęśliwi i ogólnie wychodzi na to, że dobrze się stało ).

Mamy stabilną sytuację finansową, dach nad głową, wsparcie rodziny. Teżet uwielbia małe dzieci, zawsze z pasją się z nimi bawi, karmi itd - więc nie mam wątpliwości, że cudownie się spisze w nowej roli

Wspomnieć mogę, że największym hitem jest to, że w grudniu zaczęłam stosować ujędrniający krem do biustu Push Up z Evelline i byłam zachwycona tym jak spowodował niemal dwukrotnie powiększenie moich piersi Polecałam wszystkim koleżankom a potem razem się zwijałyśmy ze śmiechu

Ciąży nie widać po mnie kompletnie! Oglądałam Wasze aktualne foty brzuszków i byłam zastrzelona
dobre z tym kremem...

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:02   #4757
mariiasia
Zadomowienie

tż zrobił mi kanapeczki na kolację, zjadłam i powiedziałam mu, że przynajmniej będę mieć czym rzygać, a on na to, że mi przygotował 10 litrowe żółte zabezpieczenie. nie wiedząc o co kaman wchodzę do sypialni, a tam stoi wiaderko koło łóżka
chyba się przestraszył tym, że wczoraj w nocy mnie tak szarpało

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-03-12, 22:02   #4758
__Paulinka__
Zakorzenienie

Jeeeejku cały dzień Was nadrabiam ale się udalo
Jestem napita i najedzona, zjadlam serek wiejski, TZ zrobil sok z kiwi i pomaranczy - pycha! od razu mi brzuch się napompowal

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Zrobiłam wczoraj lasagne,bo któraś z Was zrobiła mi smaka- wyszła NIEZIEMSKA
A poza tym- po wczorajszym chłodnym dniu,dzisiaj wyszło słoneczko i od razu chce mi się żyć
to chyba ja Ci zrobilam ochotkę bo sama robilam moja też była MEGA TZ mowi, że caly czas moglby ją jesc

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
j

siedzę na allegro i szukam sposobności na wydanie kasiory
chyba zamówię buty, bo w sumie na płaskim nie mam za wiele, a teraz by się przydały
co sądzicie o tych:
http://allegro.pl/stylissmo-modne-lo...072063019.html
http://allegro.pl/stylissmo-czolenka...074796280.html

w ogóle to już kilka osób mi powiedziało, że w ciąży NIE WOLNO chodzić na obcasach why??
nie w moim guście a sobie zamoiwlam ostatnio te, ale to na lepsza pogode http://allegro.pl/balerinki-wiosenne...075430854.html

Cytat:
jak to przeczytalam to sie zdenerwowalam az:/ jak On moze tak na Ciebie mowic a Ty źle robisz, że mu na to nie odpowiedzialaś i zamiast go spakowac i wyrzucic to siedzisz cicho.. bedzie sobie pozwalal na wiecej:/ a nie daj Boże podniesie na Ciebie ręke.. trzymaj się, bądz silna

Cytat:
bylam dzis na genetycznym.. wszystko jest ok ale gin (inny niz ostatnio) mowil ze na 51% ona.. poczekam do tego 15.04 i bede wiedziec na 100%
ale super dzidzia!!!
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:07   #4759
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tez to zauwazylam i nie podoba mi sie to proponowalabym skreslac na koncu glosy takich osob....
też jestem za tym bys skreślić takie głosy w końcu to my decydujemy;D hehe
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:08   #4760
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Cytat:
po co ktoś głosuje, jeśli w ogóle się nie udziela?? bezsens

wcześnie zaczęłaś wychowywanie
Myślę, że możemy nie brać pod uwagę tych głosów, jedynie osoby z listy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-12, 22:23   #4761
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Myślę, że 15 marca to trochę za późno na nowy wątek, bo co to 240 postów dla nas.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:25   #4762
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ja w sumie to tak od niedawna zaczełam chodzic i powiem ze sprawia mi to naprawde wielka przyjemnosc.Jak bym mogla to bym byla tam codziennie.Odkad zaczełam chodzic na basen nie mam wogole boli kregosłupa ktore z racji mojej wagi dosyc szybko zaczeły mi doskwierac,ogolnie samopoczucie mi sie polepszylo no i kondycja.Szkoda tylko ze na moja wage to nie wpływa..Mam nadzieje ze dzieki pływaniu pozbede sie celulitu ktory powstał przez te moje lezenie na poczatku ciazy..Straszny jest...fuj

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Tak poczułam-super sprawa!Nie czuje ich przez cały czas tylko sporadycznie ale mimo wszystko naprawde piekne uczucie
gratulacje za pierwsze ruchy jak dzis mloda usypialam to tez mialam jakies takie uczucie, ale jeszcze slabiutkie.

a gdzie chodzisz na basen? bo tez mam zamiar chodzic ale jak sie ciut cieplej zrobi.

Cytat:
wiesz co, ja bym zatlukla takiego chama. ogolnie nie bede pisac nic nowego, podpinam sie pod to co napisaly dziewczyny. nie zmarnuj sobie i dziecku zycia przy boku takiego palanta...

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

wku.. mnie pośrednicy nieruchomości, sama sobie znajduję ofertę w necie, a ci nawet nie wkuszczą do mieszkania jak nie podpiszesz umowy, że im coś odpalisz jak kupisz. tylko ja się pytam komu oni usługę robią, mnie czy sprzedawcy? bo rozumiem gdyby to oni mi to mieszkanie wyszukali, ale nie, sama się naszperałam i mam płacić za to, że oni robią wystawiają ogłoszenie sprzedającego i to nie mało jeszcze... zdzierstwo
dobrze ze nie lubie swojej pracy i mysle dokladnie too samo, mimo ze sama nim jestem

Cytat:
no slicznosci! nosek slodziutki i bez obrazy, ale mi tez pierwsze co skojarzylo sie z dziewczynka a lekarz dobry, 51% dowcipny chyba chcial byc ?

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nie ma sie czym przejmowac, najlepiej sie za czesto nie wazyc ja mam wage dopiero od miesiaca. Wczesniej rzadko sie wazylam, dopoki wchodzilam w swoje ciuchy. Teraz maz kupil wage, ale raczej po to, zeby wlasnie kontrolowac, ze cos tyje i troche przybylo
nie za czesto ? a co ja mam powiedziec jak sie teraz musze wazyc co 3 dni ? musze baterie do wagii kupic bo dzis nie wiem jaki byl start przy diecie heh.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:35   #4763
ewacia85
Wtajemniczenie

wiecie co ???tak sobie myślę o tej ankiecie i szczerze mówiąc to przydało by się zrobić ją dwa razy. Jest tyle tematów fajnych że ciężko się zdecydować i jeżeli większość osób chciałaby rymowany temat to przy takiej ilości tematów głosy mogą rozłożyć się tak że zostanie tytuł uniwersalny. Wzięłabym z tej ankiety 3 tematy rymowane najczęściej wybierane i ten uniwersalny i jeszcze jedną szybką /krótko trwająca ankietę. Wtedy będzie sprawiedliwie. Jak uważacie??? Tylko, że czas nas goni a właściwie liczba postów
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:38   #4764
mariiasia
Zadomowienie

a ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn pracujących na umowę o pracę.
jak zus wylicza składki na chorobowe w ciąży? tzn wypłaca równowartość średnio miesięcznego wynagrodzenia brutto czy netto? (a jeśli netto to jak to wylicza się procentowo)?

ja prowadzę d.g. i jestem w tym powyżej zielona a potrzebuję dość pilnie wiedzieć

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-03-12, 23:47   #4765
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
Gin kazał brać prenatal urocare przez całą ciążę.
Jak coś, służę w tej materii poradą
pytalam o ten prenatal w aptece, ale jak powiedzialam, ze jestem w ciazy to babka nie chciala mi sprzedac... A w necie niby pisze ze w ciazy jest bezpieczny.
Ech te bakterie to tez moja zmora. Dwa razy juz wyladowalam w szpitalu na odmienniczkowe zapalenie nerek. Bardzo uwazam teraz, nie korzystam z publicznych toalet itp wiec mam nadzieje, ze tym razem to jednak zle pobrany mocz

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 23:58   #4766
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Myślę, że 15 marca to trochę za późno na nowy wątek, bo co to 240 postów dla nas.
Nowy wątek będzie po 5000 postów
Uznałam, że dłużej nam to na pewno nie zajmie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wiecie co ???tak sobie myślę o tej ankiecie i szczerze mówiąc to przydało by się zrobić ją dwa razy. Jest tyle tematów fajnych że ciężko się zdecydować i jeżeli większość osób chciałaby rymowany temat to przy takiej ilości tematów głosy mogą rozłożyć się tak że zostanie tytuł uniwersalny. Wzięłabym z tej ankiety 3 tematy rymowane najczęściej wybierane i ten uniwersalny i jeszcze jedną szybką /krótko trwająca ankietę. Wtedy będzie sprawiedliwie. Jak uważacie??? Tylko, że czas nas goni a właściwie liczba postów
Ankietę można zrobić tylko jedną na wątku, więc nie można tu powtórzyć. Ja bym nie kombinowała chyba tak
Ale jak zdecyduje większość

Cytat:
a ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn pracujących na umowę o pracę.
jak zus wylicza składki na chorobowe w ciąży? tzn wypłaca równowartość średnio miesięcznego wynagrodzenia brutto czy netto? (a jeśli netto to jak to wylicza się procentowo)?

ja prowadzę d.g. i jestem w tym powyżej zielona a potrzebuję dość pilnie wiedzieć
Przy DG są inne zasady.
Płacisz składkę chorobową? Jaką zgłosiłaś podstawę? Masz mały czy duży ZUS? Tu jest wiele zmiennych, pisałam o tym na pierwszym wątku, wrzucam Ci link:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3576

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-13, 00:09   #4767
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Nowy wątek będzie po 5000 postów
Uznałam, że dłużej nam to na pewno nie zajmie

Ankietę można zrobić tylko jedną na wątku, więc nie można tu powtórzyć. Ja bym nie kombinowała chyba tak
Ale jak zdecyduje większość

Przy DG są inne zasady.
Płacisz składkę chorobową? Jaką zgłosiłaś podstawę? Masz mały czy duży ZUS? Tu jest wiele zmiennych, pisałam o tym na pierwszym wątku, wrzucam Ci link:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3576
jak to jest na dg to wiem, ale potrzebuję wiedzieć jak to jest na umowie o pracę

mój mały wielki cud

72--65--->62

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 00:14   #4768
your Angel
czyli Endżi

Papugo, aż mnie zmroziło po przeczytaniu Twoich ostatnich postów. Facet zachowuje się niedojrzale, nie szanuje Cię - w dodatku jeszcze ostentacyjnie wali popisówę przy koledze.
Musisz myśleć przede wszystkim o maleństwie i o tym żeby zapewnić mu możliwie najlepsze życie. Nie chowaj godności do kieszeni. Jeśli teraz facet zachowuje się tak skandalicznie, to gwarantuję, że z czasem będzie tylko gorzej a Tobie będzie coraz ciężej odejść.

Trzeba zadziałać, jestem pewna, że niedługo potem odetchniesz z ulgą. Czasem sytuacja wydaje się tragiczna, ale los spłata takie figle, że człowiek sam się do siebie uśmiechnie jak mógł się wtedy zamartwiać Głowa do góry!

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-13 o 00:18
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 00:14   #4769
your Angel
czyli Endżi

dubel

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-13 o 00:16
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 00:36   #4770
matallewar
Zakorzenienie

Mariiasia liczą netto ze średniego brutto z ostatnich 12 m-cy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości