|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39736971]Hehe
Ja choćbym zjadła pół torebki siemienia lnianego, to i tak miałabym problem :P Ale póki co żadnych kapsułek nie mam Pewnie standardowo pogadam dzisiaj o tym z ginem.[/QUOTE]Na siemienie lniane uważaj i nie jedz czasem surowego. Zalewają wrzatkiem. Najlepiej je jedz mielone z jogurtem. Ja jem suszone morele i to działa u mnie. Mozna tez śliwki. Tyle,ze ja nie znalazłam takich sliwek co by nie zawierały konserwantu potassium sorbate,ktory nie jest dobry dla nas. Ja odżywiam sie super naturalnie i tak żyje tzn.probuje
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Napadało śniegu . Nie mam jak was nadrobić wczoraj nasamarowałyście prawie 1000 postów a dziś tez wychodzę prawie na cały dzień i jestem w czarnej dupie bo mało mnie tu ostatnio i nie wiem co się u was słychać ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę miłego dnia. |
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
GOTOWE:
nowa dyskusja w Klubie: WAŻNE INFORMACJE. Tylko tam już nie plotkujemy, tylko wpisujemy ważne informacje..... reszte przeczytacie, jak tam zajrzycie zaraz wstawię tam to co o cukrzycy pisałam. |
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki zaciśnięte za wszystkie wizytujące ![]() Cytat:
![]() ja tez zawsze się nerwam przed wizytą mimo że gina mam młodziutkiego i bardzo fajnego ![]() Misiaczka czytałam o Twoich planach karmienia, uważam że jest to absolutnie Twoja decyzja jak będziesz karmić i nikt nie powinien się wtrącać między wódkę a zakąskę puki nie lejesz do buzi coli z wódką 3miesięcznemu dziecku ja karmiłam moją córcię pełne 9mcy laktatorem (nie miałam innego wyjścia bo bardzo chciałam karmić a mam problem z brodawkami), długo miałam bolesne piersi i poranione, wstawałam w nocy do ściągania kiedy moje dziecko spało w najlepsze, kiedy wracałam moja córa się budziła więc chodziłam wiecznie nieprzytomna, w ciągu dnia każda chwila wolna to podpięcie się pod laktator... zero snu kiedy dziecko śpi bo ściągałam, chcąc utrzymać pokarm musisz ciągle ściągać... za takie karmienie należy się medal bo to ogromny wysiłek i nie słuchaj ludzi dookoła bo Ty matka będziesz wiedzieć najlepiej
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a bez cytryny nie dałabym rady. Więc biegiem poleciałam na stragan w poszukiwaniu cytryny godz 8 rano a ja szukam otwartego straganu, znalazłam i zakupiłam, musiałam prosić o przecięcie jej na połówkę, kobieta miała dziwną minę jak ją o to poprosiłam ale była tak miła że mi pomogła |
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale czasami też mielę ![]() A suszone morele... ostatnio mi zrobiły jazdę na 3 dni I wiem, wszystkie są konserwowane albo siarkowane... Też się staram dobrze odżywiać, chleby pełnoziarniste, warzywa, owoce, dużo wody... Ale nie zawsze zdaje to egzamin
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktory byście wózek wybrały http://www.toysrus.com/family/index....stem-Strollers nie wiem jaki byłby dobry ?
Czy te wózki z takimi budami,które tu wstawialyscie maja jakas nazwę? Takie łóżeczko wybrałam z przewijakiem od razu.http://www.toysrus.com/product/index...ductId=4489412 Podoba mi sie pomysłowość. Baby bedzie z nami w sypialni i mimo,ze jest duża to nie lubie zagracania więc bedzie przestrzeń ![]() Dostałam kilka ubranek ,ale dla chłopaka. Duzo jest neutralnych tez więc fajnie. Tylko nie lubie tych w malpki. Tu w USA dla chłopca jest wszystko w malpki i to jest strasznie nudne. Ja na moj brzusio mowie pszczolka lub kaczuszka
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jaki sposób pomagasz zwierzętom? Jesteś weterynarzem? Wolontariuszką? Zwierzęta działają jak balsam na duszę, uspokajają, normują ciśnienie. Więc wierzę, że to, zdrowszy tryb życia i pozytywne nastawienie pomogły Wam przy staraniach o dzidzię ![]() O jej to miałaś przeboje z dentystą..i jak tu po takich przeżyciach znowu iść i zaufać Czyli to może być przez rozciąganie się mięśni? Dziękuje za wyjaśnienie Ja postaram się w czwartek zapytać na usg prenatalnym, obym nie zapomniała A masz tam jakiegoś polskiego lekarza? czy chodzisz do amerykańskiego
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
jak dobrze wstać sporo świt
![]() dawno sama z siebie nie wstałam przed 9tą wczoraj byliśmy z mężem wybrać kolor Bartatiny i ta wizyta wszystko popsuła. pomijając fakt, że zdjęcia na stronie www nie mają za dużo wspólnego z rzeczywistością (pani pokazała nam próbniki), to jeszcze doszliśmy do wniosku, że Bartatina Alu Plus (na paskach) może być zbyt miękka, bo cały wózek z łatwością ostro buja się na prawo i lewo. dziś jedziemy do kolejnego sklepu oglądać wózki Tako i Roany. mam już dość, myślałam, że ten temat mamy za sobą...
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha, czemu surowe siemię nie? Zaciekawiło mnie
|
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1456 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
mi też nie, ani trójkołowce.
malutkie kółka na polskie zimy mogą okazać się niefunkcjonalne. wszystko zależy gdzie mieszkasz. u mnie na wiosce muszą być duże pompowane koła.
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Bartatinie miałąm wrazenie, że jakby dziecko w sklepie w tym wóżku siedziało to by się bujneło na boki. On jest dla mnie do przesady miękki i już go nie chcę, nawet jeśli się paski ściągnie to i tak już nie mam zaufania do niego Kolory faktycznie na zdjęciach inne niż na próbnikach, ale zwykle tak jest że zdjęcia nie oddają koloru, ale tu już przesada dlatego trzeba najpierw probniki zobaczyć najlepiej przy dziennym świetle
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39737457]Nie chciałam tego pisać, bo co ja tam mogę wiedzieć o wózkach, ale niejako potwierdziłaś moje obserwacje - dla mnie Bartatina nie jest zbyt stabilna. Tako i Roan są równie "bujające się", ale przy tym bardzo solidne, takie czołgi prawdziwe.[/QUOTE]
no widzisz, trzeba było walić od razu prosto w oczy ![]() mąż wczoraj zachwycił się Tako Acoustic i czymś tam jeszcze. dziś jedziemy na polowanie
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha, wózek 3-kołowy tak średnio
![]() łóżeczko zapisałąm sobie w zakładkach bo my mamy możliwości żeby zrobić łóżeczko więc może Twoje nas troszkę zainspiruje
|
|
|
|
#1461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39737318]Dlaczego nie surowe? Czasami wsypuję łyżeczkę do jogurtu. Ale czasami też mielę ![]() A suszone morele... ostatnio mi zrobiły jazdę na 3 dni I wiem, wszystkie są konserwowane albo siarkowane... Też się staram dobrze odżywiać, chleby pełnoziarniste, warzywa, owoce, dużo wody... Ale nie zawsze zdaje to egzamin [/QUOTE]http://www.primanatura.pl/czy-siemie...est-toksyczne/ nie wiem na ile to prawda, a na ile nie,ale strzezonego Pan Bóg strzeże
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale dzis agresywna jestem ![]() oczywiście ![]() Cytat:
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1464 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I ja również jestem zakochana w Tako. Jeśli będę miała wybór między tymi dwoma, wybiorę go właśnie. Ale to temat do omówienia z mamą. |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
jak się okazuje wózek może jednak być zbyt miękki i zbyt łatwo się bujać na wszystkie strony. Bartatina delikatnie ruszona dłonią cała chodzi na prawo i lewo, nie jest stabilna wg mnie.
|
#1466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomagam tez mojej koleżance z Pl z koło Wawy z kotami. Ratuje konie z rzeźni. Nie jem mięsa,nie zabijać much o pajakow. Ogolnie kocham każde zwierze. Zwierzęta sa najlepsze na świecie i szkoda, ze w wielu przypadkach sa złe traktowane. Dzieci,które żyją wsród zwierząt lepiej sie rozwijają i mniej chorują. Oczywiście nie mozna przeginac z ilością zwierząt w domu i trzeba dbać o higienę i badać zwierzęta tak samo jak my sie badamy ![]() Cytat:
Ja głownie sie autem poruszam bo nie ma innej obcji. W USA odległości sa duże. W zimę to nie ma obcji na jazdy wózkiem, wtedy to se chyba sanki jakieś kupie czy wózek na plozach Wózek będę używać na spacerki do parku. Podoba mi sie, ze ten wózek jest z siedzonkiem do auta odrazu i, ze moge widzieć dziecko przodem. Takich wózków jak Wy wybieracie tutaj nie ma :/ Cytat:
|
|
|
#1467 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wyrostek jest chyba bardziej pod prawym biodrem, a mnie przy wcięciu talii bardziej bolało..to sporo ponad biodrem.. Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39736958] Uwierzymy Odrzucenie od kawy jest bardzo częste w ciąży. Mnie w poprzedniej odrzuciło jeszcze przed testem. Koleżanka zasugerowała, że może jestem w ciąży? A ja - skąd, niemożliwe. No i za kilkanaście dni II. Dzięki za kciuki! [/QUOTE]Mnie odrzuciło od kawy w pierwszym trymestrze Ale odkąd mdłości nie mam piję niemal codziennie i znowu smakuje ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki za wszystkie ukończone tygodnie i te nowo rozpoczynające się ![]() I za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() |
|||||
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Wybrałam jeszcze taka huśtawke http://www.toysrus.com/product/index...uctId=13039765 Jak patrzę na zdjęciach na te Aniolki to bym je zjadla normalnie z miłości
Padlam z tym zoladkiem. Dobre
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-03-13 o 09:28 |
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana!!
wpadam tylko na chwilkę, powiedzieć, że za godzinę idę do położnej i zdam Wam relację po ![]() a tymczasem, ktoś pisał o spaniu na wznak i na prawej stronie. TO JA TAK MAM, wiem, ż eponoć na lewy bok lepiej się obracać, ale co jak mi wygodnie na prawym zasnąć, a póżniej spać na wznak?? i jak tak leżę to chyba wygodniej mi . poza tym wieczorem wczoraj chyba dostałam kopniaka. najpierw takie jakby bulgotanie, położyłam rękę i za chwilę kopniak w rękę. tylko raz ale to był kopniaczek delikatny. długo się naczekałam bo od 2 tygodni prawie nic nie czułam. a tu taka niespodzianka wczoraj przed snem ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cudna ta hustawka, ale zastanawiam się czy u nas dziecko czy koty by się bujały
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

Ja choćbym zjadła pół torebki siemienia lnianego, to i tak miałabym problem :P Ale póki co żadnych kapsułek nie mam
Pewnie standardowo pogadam dzisiaj o tym z ginem.[/QUOTE]

. Nie mam jak was nadrobić wczoraj nasamarowałyście prawie 1000 postów a dziś tez wychodzę prawie na cały dzień i jestem w czarnej dupie bo mało mnie tu ostatnio i nie wiem co się u was słychać 

no ale co poradzę jak tak mi smakują
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)