Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 22:19   #4231
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

MAMAD. Chyba tak jutro wyprobuje na laptopie. Dziekuje*

TELIK Sante generalnie ma dobre produkty. Ostatnio zrobilam pasztet ktory kiedys dawalas z piersi indeks, nie jadlam w sumie ale maz zachwycony a tesciowa zdziwiona E pasztet moze byc z ziolami prowansalskimi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 22:50   #4232
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku brawa dla Tymcia!
no to jak zaczyna sygnalizować to pewnie - trzeba wykorzystać odpowiedni moment
jak Ala siedzi na nocniku i jej mówię siii to ona kojarzy to z ciii i tak mówi i przykłada palec do ust więc totalnie sikanie z sikaniem jej się nie kojarzy
Dobre
Stary 2013-03-12, 23:40   #4233
mme_audrey
Raczkowanie

Jak mówię, że idę do łazienki to Hela biegnie i mi papier wydziela wc babcia moja kochana
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 23:45   #4234
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumciu
Ale Tymon woła kupka po "fakcie" tak?
może to już ten moment

macie nocnik czy będziesz sadzała na nakładkę?
na fitness chodzę 3 razy w tygodniu
ale nie mogę się doczekać pogody żeby pobiegać i chodzić 1-2 razy tylko na pilates na plecki

a jak Twój kręgosłup?

Iwa jeszcze na ospę chce zaszczepić
szczepiłaś swoje dziewczyny na ospę?
zanetka też lubię sante choć skład płatków typu crunch czy granola średnia
a mój mąż też prosi o pasztet, teraz zrobię z warzywkami, bo z rosołu zostały z bulionem

ostatnio w ogóle pasztet robiłam z takiego mięsa z rosołu
całkiem fajne wyszło

zmykam spać...
Stary 2013-03-12, 23:45   #4235
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Jak mówię, że idę do łazienki to Hela biegnie i mi papier wydziela wc babcia moja kochana

ta papier też hit
no i spuszczanie wody

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 00:05   #4236
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Świetlaną przyszłość dla niej widzisz

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu
może to już ten moment

ale nie mogę się doczekać pogody żeby pobiegać i chodzić 1-2 razy tylko na pilates na plecki

a jak Twój kręgosłup?
- Woła, jak zaczyna albo pół minutki przed A ja pękam z dumy
-Nocnika na razie nie mamy. Za to mamy nakładkę na sedes, bo to taka podówjna deska i jeszcze przed urodzeniem Tymcia sobie "przyszłościowo" zamontowaliśmy. Ale nigdy z niej jeszcze nie korzystał. Poza dzisiejszą zabawą.
- Skąd Ty bierzesz zapała do tego, zdradź mi? Ja jestem z tych paskudnych leniuchów, którym się nie chce. Okropnie nie chce...
- Dziękuję, nieco lepiej. Są dni, że jest naprawdę nieźle, ale sa i takie, że boli bardzo. Generalnie do normy nie wrócił i sporo mu brakuje, ale zaczęłam normalnie funkcjonować i nawet podbiec czy podskoczyć mi się czasem udaje

A wiesz, że ja jutro się idę na ospę szczepić Zobaczę, jak to jest na własnej skórze.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
ta papier też hit
no i spuszczanie wody
A u nas hit to wsadzanie łapek do sedesu i mokrymi rączkami mycie głowy nawet mam filmik z tego, ale wstydziłabym się pokazać Zresztą jeszcze nie zgrany. No i wrzuca tam też coś od czasu do czasu chętnie
Stary 2013-03-13, 00:14   #4237
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hehe Brumku no filmik musi być niezły

Telik ja dziewczyny oprócz tych obowiązkowych to szczepiłam tylko na rota.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-13, 00:39   #4238
mme_audrey
Raczkowanie

Ja ostatnio wykorzystuję pieluchy tetrowe do sprzątania - jednym z takich kawałków sprzątała Heluta. i co? skończyła "czyścić" i fruuu do wc

Hela nauczyła się mówić trzy i wszystko, czego chce musi być właśnie "trzi"

dobranoc, kolorowych snów
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:22   #4239
pieleszka
Wtajemniczenie

Kolinko gratuluję serdecznie!!! Damianku witaj

dziękujemy dziewczyny za kciuki. jakoś poszło. powinno być ok, ale wyniki z badań przyślą dopiero pocztą (pewnie znów ok. 2 miesięcy na nie poczekamy). póki co mamy już nie przyjeżdżać do nich, tylko być pod stałą kontrolą naszej gorzowskiej pani kardiolog Hanka jak Hanka - była nawet dzielna. pierwsze badanie zniosła super, ale każde kolejne było coraz gorzej...przy czwartym już nawet podnieść koszulki nie dała i ryk nieziemski...

miłego dnia życzę wracam do pracy

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:30   #4240
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej

my pędzimy zaraz do Urzędu Pracy a później prosto do przychodni
nie wiem czy Ala zap. krtani nie złapała
tak chyrla, że na to mi wygląda....
:/

do później!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-13, 08:51   #4241
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Monika jak mam zrobic podpis aby była sama nazwa a pod nazwa link do np suwaczka?[COLOR="Silver"]
[ URL="http:// mojsuwaczek .pl"]to jest moje i już! - czyli tu stawiasz tekst jaki chcesz[ / URL]
usun tylko spacje

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Duzo siejesz na działce??????Czy dajesz sobie spokoj w tym roku?
Tak sie napaliłam po zeszłorocznych plonach,ze powiekszam warzywniak
sieje w sumie wiecej bo w zeszlym roku za pozno mi poszlo. i sieje inne rzeczy. w tym roku nie bedzie dyni i fasolki - zwyczajnie mialam jej za duzo w zeszlym, a fasolke to ja rzadko jem, z dyni mam jeszcze dzemy (dyniowo-jablkowe), wiec moze za rok. dosadzilam truskawek wiec bedzie 2x tyle. bedzie wiecej ogorkow gruntowych, marchewki, rzadek rzodkiewki (to artur bedzie z kinga dogladac ), dymkę, pietruszka, koperek, majeranek, troche innych ziol wieloletnich z zeszlego roku, kupie jeszcze pora i selera sadzonki (chyba mozna?) bo mi zeszloroczne nic nie wyszły. dosadzilam 3 krzaczki porzeczek (wiec mam 6), dokupie jeszcze z 4-5 borówek, 2-3 pigwy i mam ochote pobawic sie w poziomki żeby nie plewić cagle mam zamiar polozyc na wiekszosci warzywniaka i w malinach i krzaczkach agrowłóknine to przytlumi mi chwasty

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Mam pytanie, czy któras z Was zakładała dzieciom bafado na dwór?

Podobaja mi sie te wiosenne wzory ale nigdy ich nie widziałam i nie wiem czy to sa kapcie, czy podeszwa jest gruba....co myślicie?

http://allegro.pl/befado-trampki-dzi...089867879.html

http://allegro.pl/befado-dziewczece-...082181148.html

http://allegro.pl/pantofle-befado-sk...083292829.html
befado ma wg mnie dosc mocna podeszwę. ja jedne kupilam kindze zeby nosila taka cieplejsza wiosna (jak juz zdejmie sie kurtki). to takie w sumie trampki troche

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
kinga idzie z kazdym do wc i najlepsze ze zawsze z siebie cos wydusi. w sumie robimy juz codziennie rano i przed snem siku nanocnik. w dzien to roznie, kupa tylko twarda zdazy trafic na nocnik (mowi ale nie daje rady rzadszej utrzymac ). sama chce sobie tyłek podcierac i bardzo ja tnteresuje sikanie artura

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

Hela nauczyła się mówić trzy i wszystko, czego chce musi być właśnie "trzi"
kinga trzy i cztery mowi. najlepsze ze jej rysuje wierszyk "poszla pani do miasteczka i kupila dwa..." a kinga TRZY!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:03   #4242
Marina1
Zakorzenienie

Hello!

Monia, a mówiłaś Arturowi, że będzie miał rodzeństwo? Zareagował jakoś?

Kolina cieszę się, że Damianek ( nowe imię na naszym forum, nowe literki - inaczej się pisze ) ssie cyca i w ogóle ze jest dobrze.

U nas mega śnieg. qrwa mać.
Ja zdycham. Jutro idę do poradni chorób płuc, oczywiście małego muszę tachać. Jak ja pojadę, jak taki śnieg na moich letnich ;/

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

monia zerknęłam na Twój 3 wątek. Są chyba dziewczyny ( dziewczyna ? ) z majówek nawet. W ogóle patrzyłam kiedyś na majówki, tam duuużo dziewczyn w ziąćy z 2 dzieckiem, jak i u nas.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:19   #4243
brumek
Zakorzenienie

Hej
Spanie od 21 do 8.00. Hurra
Za to śnieg tak sypie, że A i tak bardzo dużo go leżało.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziękujemy dziewczyny za kciuki. jakoś poszło. powinno być ok, ale wyniki z badań przyślą dopiero pocztą (pewnie znów ok. 2 miesięcy na nie poczekamy). póki co mamy już nie przyjeżdżać do nich, tylko być pod stałą kontrolą naszej gorzowskiej pani kardiolog Hanka jak Hanka - była nawet dzielna. pierwsze badanie zniosła super, ale każde kolejne było coraz gorzej...przy czwartym już nawet podnieść koszulki nie dała i ryk nieziemski...
No to dobrze chyba, co? Znaczy się, że już Hania zdrowa!
Moja koleżanka urodziła w listopadzie bliźniaczki i 21 jedna z nich ma operację serca. Podejrzewam, że to dokładnie to samo, co u Hani było.

Cytat:

Żadnych zapaleń!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sieje w sumie wiecej bo w zeszlym roku za pozno mi poszlo. i sieje inne rzeczy. w tym roku nie bedzie dyni i fasolki - zwyczajnie mialam jej za duzo w zeszlym, a fasolke to ja rzadko jem, z dyni mam jeszcze dzemy (dyniowo-jablkowe), wiec moze za rok. dosadzilam truskawek wiec bedzie 2x tyle. bedzie wiecej ogorkow gruntowych, marchewki, rzadek rzodkiewki (to artur bedzie z kinga dogladac ), dymkę, pietruszka, koperek, majeranek, troche innych ziol wieloletnich z zeszlego roku, kupie jeszcze pora i selera sadzonki (chyba mozna?) bo mi zeszloroczne nic nie wyszły. dosadzilam 3 krzaczki porzeczek (wiec mam 6), dokupie jeszcze z 4-5 borówek, 2-3 pigwy i mam ochote pobawic sie w poziomki żeby nie plewić cagle mam zamiar polozyc na wiekszosci warzywniaka i w malinach i krzaczkach agrowłóknine to przytlumi mi chwasty
My fasolki z roku na rok coraz więcej, bo schodzi w każdych ilościach, kochamy ją I cukinii bardzo dużo. I ogórków. A takich warzyw włoszczyznowych to po trochu.
A z krzewów mamy pigwy oczywiście (bo naleweczki), borówkę amerykańską (moja mama ma już w kwietniu dosadzić więcej, bo Tymek bardzo lubi), jest tez aronia i porzeczki czerwone.
No i pojawią się też drzewka: jabłonie i gruszki
Stary 2013-03-13, 09:20   #4244
83monia
Zakorzenienie

jeszcze arturowi nie mowilam. chociaz on sie chyba domysla bo nie pozwalam mu np. przez brzuch przehodzic itp. raz sie nawet zapytał "a co? masz dzidzie w brzuszku?" skubany! ale poczekam az bede miala wiekszy brzuch.

o wlasnie, moze aronię jeszcze posadzę... i jedna jabłon mamy zamiar posadzic zamiast czeresni (czeresnie rosna takie wielkie ze zacieni mi cała działkę... juz wycielismy dwa drzewka - jedno zdechło samo (sliwka) a drugire jakies niemrawe (druga czeresnia!). mamy trzy duze stare drzewa: gruszke, orzecha i jabłon (jablon miala 5 jablek taka zdziczała robimy jej ostra przycinkę), małą wiśnię, troche malin, jeżynę, agrest i te porzeczki. artur uwielbia sok porzeczkowy a kinga maliny z krzaka. ja za to lubie sok i mus jablkowy

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-13 o 09:23
Stary 2013-03-13, 09:27   #4245
alibany
Rozeznanie

Cześć!

Głupio mi tak się wtrącać nie udzielając się na bieżąco....
Przede wszystkim
Kolinko ogromne gratulacje!!!!

Dziewczyny pytanie odnośnie rowerków biegowych!!!
Macie godne polecenia modele, jakieś spostrzeżenia, rady, chyba kupowanie po wymiarach przez net jest ryzykowne, lepiej udać się do sklepu z dzieciem, "poprzymierzać"???
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:30   #4246
aania_20
Zakorzenienie

hello
Cytat:
Pochawle sie nowymi wzorami
śliczne!
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
dziękuję wam za wszystkie gratulacje

super, że tak się czujesz!
I cieszę się że masz taką opiekę
powiedz mi, ne robią problemu żeby Dawidek wszedł w odwiedziny?

Cytat:
oby było dobrze!
Cytat:
hej

zdrówka!

Brumek, ty o tej porze na wizażu?

Przyszło łóżeczko Tym razem szybko, bo sprzedawca wysłał drugą paczkę w poniedziałek po południu i dostałam wczoraj w południe Dzwonił do mnie że wyśle drugie, a o tamto będzie się sam z kurierem użerał. Wyobraźcie sobie, że jednak tą paczkę zgubili

Odebrałam wyniki badań moczu Adasia, zrobiłam kontrolnie za radą pediatry, i jedyne co mnie zastanawia, to "bakterie - liczne" Ciekawe, czy nie przez to, że nasikał do nocnika i z niego dopiero przelałam....Nie pytałam lekarki jeszcze ale na pewno muszę powtórzyć.
A dziś mamy iść wreszcie na jedno ze szczepień...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A w ogóle to moje dziecko mnie rozbraja. W niedzielę, w drodze powrotnej swojego misia Bibisia przez pół trasy przystawiał do szyby bocznej i "opowiadał" mu, co widzi na drodze, a dziś przyniósł misia, przystawia do brzucha i słyszę "Bibiś, tam dzidzi"

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:36   #4247
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wróciłam.
Czuje się jako tako. Szwy ciągną, słaba jestem.
W szpitalu masakra. Tyle cierpienia... Jednej nocy przywieźli nam na sale kobiete z rakiem płuc. W agonii. W nocy zmarła. Na łóżku obok. Leżałam też z babunią 99 lat. Ale jak na ten wiek to zdrowa.
Nigdy więcej...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:42   #4248
myha82
Wtajemniczenie

Ja znów z doskoku. Siedze w krzaczorach i jakos mi tam dobrze...

BRUMKU fajnie, ze udało sie pospac
AUDREY u mnie tez na pytanie ile? odpowiedź to "tci"
PIELSZKO wyniki Hani na pewno bede wzorowe
ANIA Adas jest rozbrajający Martynka ostatnio robiła ze mna porzadki w jej ciuchach i opowiadałam jej, ze te ubranka sa juz za male i teraz je schowamy a ona, ze "dla dzidzi"
IW cudne te twoje czapeczki

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

SCIO dobrze ze juz cie wypuścili....współczuje przeżyc ze szpitala Nie powinni doprowadzac do takich sytuacji, ze człowiek patrzy an czyjas smierc. Oni moze sa jakos uodpornieni na takie zdarzenia ale zwykły szary człowiek raczej nie.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:51   #4249
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Cześć!

Przede wszystkim

Macie godne polecenia modele, jakieś spostrzeżenia, rady, chyba kupowanie po wymiarach przez net jest ryzykowne, lepiej udać się do sklepu z dzieciem, "poprzymierzać"???
ponoc punky sa dobre i w razie czego mozna niezle sprzedac potem. poza tym sa nie do zdarcia, dobrze chodza itd. ja kupowalam na allegro, te wymiary zwykle maja dorbze dobrane. ladne sa tez drewniane ale ja im jakos nie wierzę. poza tym najlepiej koła pompowane oraz trzeba patrzec na wysokosc i regulacje siodelka.
ja kupowalam jakis no name za 100 zl i juz 2 dzicko na nim jezdzi, w nastepnym roku dostanie kinga (teraz jeszcze nie)

Stary 2013-03-13, 10:08   #4250
alibany
Rozeznanie

Cytat:
ponoc punky sa dobre i w razie czego mozna niezle sprzedac potem. poza tym sa nie do zdarcia, dobrze chodza itd. ja kupowalam na allegro, te wymiary zwykle maja dorbze dobrane. ladne sa tez drewniane ale ja im jakos nie wierzę. poza tym najlepiej koła pompowane oraz trzeba patrzec na wysokosc i regulacje siodelka.
ja kupowalam jakis no name za 100 zl i juz 2 dzicko na nim jezdzi, w nastepnym roku dostanie kinga (teraz jeszcze nie)

Dzięki! Biorę pod uwagę włąsnie ten PUKY, drewniane też mi się podobają
Ala jest bardzo wysoka więc te wszystkie rowerki z siedziskiem od 30cm spokojnie będa dla niej dobre. Przymierzam się do zakupu już teraz w ramach prezentu na zająca, tak by może całą wiosnę i lato mogła "przejeździć"
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:15   #4251
83monia
Zakorzenienie

ja chyba nie dam jeszcze kingi na rowerek, jakos za mala mi sie wydaje. bedzie na nastepna wiosne. artur tez jako 3latek ganial dopiero. mam zamiar kupic hulajnoge, ale bardziej arturowi, chociaz moze i kinga pojezdzi... no i rower arturowi na urodziny... a kindze to jakies akcesoria dla lalki i wozek bo matkuje ostatnio swojej "ali"

Stary 2013-03-13, 10:32   #4252
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Cytat:
Kolinko gratuluję serdecznie!!! Damianku witaj

miłego dnia życzę wracam do pracy
Dobre wieścidzielna Hania

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hello!

Monia, a mówiłaś Arturowi, że będzie miał rodzeństwo? Zareagował jakoś?

Kolina cieszę się, że Damianek ( nowe imię na naszym forum, nowe literki - inaczej się pisze ) ssie cyca i w ogóle ze jest dobrze.

U nas mega śnieg. qrwa mać.
Ja zdycham. Jutro idę do poradni chorób płuc, oczywiście małego muszę tachać. Jak ja pojadę, jak taki śnieg na moich letnich ;/[COLOR="Silver"]
Daj znać po wizycie

Monia
W tamtym roku miałam i pora i seler z flanców-urosły piekneSeler miałam przysypany piachem i korzystam z niego cała zime
Mam 3 krzaczki poziomek, udało sie nawet zamrozic całe pudełeczko i jemy z lodamipyszne!Bor ówki tez chce dokupic.
Jak Ty ogarniesz ten ogródek??????????????

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej
Spanie od 21 do 8.00. Hurra
Za to śnieg tak sypie, że A i tak bardzo dużo go leżało.

No to dobrze chyba, co? Znaczy się, że już Hania zdrowa!
Moja koleżanka urodziła w listopadzie bliźniaczki i 21 jedna z nich ma operację serca. Podejrzewam, że to dokładnie to samo, co u Hani było.

Żadnych zapaleń!

My fasolki z roku na rok coraz więcej, bo schodzi w każdych ilościach, kochamy ją I cukinii bardzo dużo. I ogórków. A takich warzyw włoszczyznowych to po trochu.
A z krzewów mamy pigwy oczywiście (bo naleweczki), borówkę amerykańską (moja mama ma już w kwietniu dosadzić więcej, bo Tymek bardzo lubi), jest tez aronia i porzeczki czerwone.
No i pojawią się też drzewka: jabłonie i gruszki
Tż tez jest fanem fasolki i cukiniMógłby miec tylko to w ogródku. Ja w tym roku planuje posadzic duzo fajnej sałaty...ciekawe czy wyrosna

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
hello

śliczne!

oby było dobrze!

zdrówka!

Przyszło łóżeczko Tym razem szybko, bo sprzedawca wysłał drugą paczkę w poniedziałek po południu i dostałam wczoraj w południe Dzwonił do mnie że wyśle drugie, a o tamto będzie się sam z kurierem użerał. Wyobraźcie sobie, że jednak tą paczkę zgubili

Odebrałam wyniki badań moczu Adasia, zrobiłam kontrolnie za radą pediatry, i jedyne co mnie zastanawia, to "bakterie - liczne" Ciekawe, czy nie przez to, że nasikał do nocnika i z niego dopiero przelałam....Nie pytałam lekarki jeszcze ale na pewno muszę powtórzyć.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A w ogóle to moje dziecko mnie rozbraja. W niedzielę, w drodze powrotnej swojego misia Bibisia przez pół trasy przystawiał do szyby bocznej i "opowiadał" mu, co widzi na drodze, a dziś przyniósł misia, przystawia do brzucha i słyszę "Bibiś, tam dzidzi"
Te bakterie jak najbardziej moga byc z nocnika

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Wróciłam.
W szpitalu masakra. Tyle cierpienia... Jednej nocy przywieźli nam na sale kobiete z rakiem płuc. W agonii. W nocy zmarła. Na łóżku obok. Leżałam też z babunią 99 lat. Ale jak na ten wiek to zdrowa.
Nigdy więcej...
Współczuje...moja mama tez lerzała na oddziale onkologii...odwiedziny to był koszmar...a co dopiero być tam dzien i noc...ale dobrze, ze Ty juz lepiej

Sniegu nasypało, wyciagnęłam sanki-Ewka przeszczesliwa a chodniki czyste!Jakos bokami udało nam sie dojsc do sklepu, bo nie było mowy o zejściu z sanek a ja spocona jak mysz
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 10:35   #4253
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu
może to już ten moment

a jak Twój kręgosłup?

Iwa jeszcze na ospę chce zaszczepić
szczepiłaś swoje dziewczyny na ospę?
zanetka też lubię sante choć skład płatków typu crunch czy granola średnia
a mój mąż też prosi o pasztet, teraz zrobię z warzywkami, bo z rosołu zostały z bulionem

ostatnio w ogóle pasztet robiłam z takiego mięsa z rosołu
całkiem fajne wyszło

zmykam spać...
O nie wpadłam na warzywa, ale pewnie dlatego, że zostają zjedzone przez teścia albo Emilie
Patrzyłam na granolę, ale doszłam do wniosku, że wolę zrobić ją sama..

Cytat:
Cześć!

Przede wszystkim

Kolega Emilie w żłobku ma taki Klik i mnie się wydaje bardzo solidny.
Emilie jak siadła to od razu wiedziała co się z tym robi,
oczywiście trzeba ją było jeszcze asekurować.

Ja czekam właśnie na taki drewniany, bo mąż od koleżanki ma mi przywieźć jak znajdzie w De.
Cytat:
hello

śliczne!

oby było dobrze!

zdrówka!

A wymarzyłaś nocnik?
Jak nie to raczej z nocnika.

Cytat:
Wróciłam.
Nigdy więcej...

DObrze, że już jesteś w domu

Stary 2013-03-13, 10:55   #4254
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Ty ogarniesz ten ogródek??????????????
nie wiem maz mowi ze bedzie mi pomagał bo teraz nie bedzie juz zbyt wiele naprawial i budowal na dzialce. poza tym do wrzesnia jakos sie bede kulac

a poziomki to wysiewałas czy tez mozna flance kupic?

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-13 o 11:01
Stary 2013-03-13, 11:03   #4255
zanetaa88
Zakorzenienie

Monika Ja aronie zasadziłam rok temu, ale ktoś mi ją skosił Chce maliny, ale nikt nie chce bo to chwast a mnie to nie przeszkadza, bo można je jakoś ogrodzić w ziemi w sensie dać jakieś drewno głęboko, albo jakieś betonowe belki...
Mój tato tak ma i maliny rosną tylko w jednym miejscu.

Stary 2013-03-13, 11:28   #4256
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem maz mowi ze bedzie mi pomagał bo teraz nie bedzie juz zbyt wiele naprawial i budowal na dzialce. poza tym do wrzesnia jakos sie bede kulac

a poziomki to wysiewałas czy tez mozna flance kupic?
Mozna flance Kupowałam na zwykłym miejskim targu

ŻanetaWidze, że imie wybrane
a maliny to chyba nawet styropianem "5" mozna odgrodzic
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:40   #4257
83monia
Zakorzenienie

mam maliny i nie sa jakies chwastowe. chyba sobie posadze jedna aronię matko,z torbami w ogrodniczym ode

morwa jeszzce pienna mi się marzy...

Stary 2013-03-13, 11:44   #4258
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Alibany Antek ma taki: http://sklep.pilchr.pl/188,-goralek-...la-dzieci.html dostal na roczek, nic wiecej Ci nie napisze poki co, bo schowany.

Pieleszko dobrze, ze badania juz za Wami i jest ok.

Telik no coz, szczepienia nie naleza do przyjemnosci. Ale dobrze, ze to juz za Jasiem.

Myha Ty jeszcze pracujesz?

Monia A Ty jak dlugo planujesz? W pracy juz wiedza?

Ania mysle, ze te bakterie moga byc z nocnika, aczkolwiek ja robilam tak samo i nic Antkowi nie wyszlo.

Iwa tylko nie krtan! A kysz chorobo!

Brumku brawa dla Tymcia. Ja bym wykorzystala to, ze sygnalizuje.

Scio dobrze, ze juz w domu. Wracaj do sil

Antek tez mowi "trzy", zwlaszcza jak sie go pytam "ile ma lat", a pokazuje 2 paluszki

A jak Wasze dzieci mowia o sobie? Czytam, ze Tymek "dzidzi", tak? U nas po imieniu "Atek"

Zuzka zadbala dzis o to, zeby matka sie nie nudzila. Powiedziala: "Mamo nie sadzisz, ze te firanki sa juz brudne?" Niestety nie mogla sie z nia nie zgodzic, wiec dopoludnie mialam wypelnione praniem i prasowaniem. No ale teraz juz wisza czyste. Dodam, ze okna ogarnal w zeszlym tygodniu maz, wiec ta zmiana firan i tak nade mna wisiala.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 11:54   #4259
83monia
Zakorzenienie

aga - planuje od czerwca. jestem wpisana w plan restrukturyzacji firmy nawet znaczy sie ciesza sie bo na pensje brakuje w tym roku, a dwie beda na macierzynskim to troche zaoszczedzą... ale wie szef i babki z mojego biura 2, reszta nie. chociaz wydaje mi sie ze poczta pantoflową poszło...

kinga na siebie mowi "inia". ogolnie duzo rzeczy na litere i jest: isiu (misiu), inia (kinia), iko (mleko), ikaika (jogurcika ), iciu (piciu)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-13 o 11:55
Stary 2013-03-13, 12:08   #4260
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Tż tez jest fanem fasolki i cukiniMógłby miec tylko to w ogródku. Ja w tym roku planuje posadzic duzo fajnej sałaty...ciekawe czy wyrosna
My mieliśmy sałatę w zeszłe lato, ale się nie udała. Tzn była śliczna, ale mała, nie wyrosła zupełnie, i przez to gorzka. Takie cudne, niezjadliwe, mini główki

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Monika Ja aronie zasadziłam rok temu, ale ktoś mi ją skosił Chce maliny, ale nikt nie chce bo to chwast a mnie to nie przeszkadza, bo można je jakoś ogrodzić w ziemi w sensie dać jakieś drewno głęboko, albo jakieś betonowe belki...
Mój tato tak ma i maliny rosną tylko w jednym miejscu.
Jaki chwast Czemu tak mówią. U nas malin kilkanaście jest, bo są przecież tak pyszne, że w każdych ilościach schodzą

Cytat:
Przede wszystkim
Hej
Jak tam Ala, jak praca?

Cytat:

Tak wyszło

Też obstawiam, że to przez to. Nawet wyszorowany nocnik nie będzie czysty zupełnie...

Cytat:
Wróciłam.
Nigdy więcej...
Hej, biedaku nasz
Straszliwe rzeczy opowiadasz
Jak Agatka zniosła rozłąkę?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
- A jak Wasze dzieci mowia o sobie? Czytam, ze Tymek "dzidzi", tak? U nas po imieniu "Atek"

- Zuzka zadbala dzis o to, zeby matka sie nie nudzila. Powiedziala: "Mamo nie sadzisz, ze te firanki sa juz brudne?" Niestety nie mogla sie z nia nie zgodzic, wiec dopoludnie mialam wypelnione praniem i prasowaniem. No ale teraz juz wisza czyste. Dodam, ze okna ogarnal w zeszlym tygodniu maz, wiec ta zmiana firan i tak nade mna wisiala.
- Tymusia nie mogę nauczyć mówić o sobie "Tymuś". W ogóle o sobie nie mówi, a na zdjęciach mówi dzidzi. Wszystkie słówka łapie w mig, a na to oporny
- Zuzka-terrorysta Prawda co mówią, że z większymi dziećmi więcej zachodu - maluch to chociaż bałaganu nie wypomni

I jeszcze a propos słów, to Tymek ma dwa kontrowersyjen wyrazy w swoim słowniku Pipa i cipka Pipa to piłka, a cipka to śrubka

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-03-13 o 12:10
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości