|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Witam!
Viilga, Joanna200 do boju laski! yetiowego porodu! ale miałam schize w nocy: mam globulki dopochwowe i tam mi się robi strasznie mokro przez nie, z 3 razy wstawałam czy mi przypadkiem wody nie odeszły Cytat:
![]() po co ten cholerny śnieg spadł? kiedyś ktoś pytał o przyrost wagi w 9 miesiącu, i wiecie co? faktycznie w tej ciąży od 2 tygodni nic nie przytyłam, mam wahania około 0,5kg
|
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
witam dziewczynki
![]() [QUOTE=oliwka__;39737168]Któraś z Mamuś pytała się ile maleństwo ważyło w 33 tygodniu a więc moja Anielka w 33t3d ważyła 2098g. Już wiem która klauda88 /QUOTE] tak tak to ja pytałam to moja dzidzi naprawdę jest ogromna :P ![]() dzisiaj tak jak niektóre z Was mam też mocne postanowienie się nie lenić ![]() chociaż ze mną to nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie ale muszę ogarnąć mieszkanie bo przyjdzie dzisiaj do nas facet montować szafkę i komodę do dzieciolowego pokoju ( musieliśmy dorobić do mebli które już mieliśmy od dawna bo się okazało że rzeczy małej zajmują więcej miejsca niż by się wydawać mogło)dobra teraz uciekam do sklepu |
|
|
|
|
#3513 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ!
Cytat:
Dopóki nie ma ustawy nie ma co rozmyślać o rocznym ![]() U mnie w firmie mąż ma się szybko zjawić z aktem urodzenia dzieciątka resztą się zajmie kadrowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:a wiesz, że Twój syncio i ja mamy tego samego dnia urodziny ![]() Cytat:
no to dajesz!!!! Trzymamy kciuki mocno za Was!!!Cytat:
![]() Cytat:
dziwny lekarz! nie martw się! Wszystko jest w porządku! a jak mały znów w m-c przytyje 800g to będzie miał przy porodzie 3,3kg co jest wagą najnormalniejszą w świecie!!! Nam na SR mówiły babeczki, że do 2,7kg traktują jako niską wagę urodzeniową (w donoszonej ciąży oczywiście) więc wszystko u Ciebie w porząsiu
|
|
|
|
#3514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dragusia Synus jest mega pieny, taki pieszczoszek do całowania, noooo a jest co całowac, waga konkretna Pozdrowionka dla Was
|
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo podobny start, ale na razie 75
|
|
#3516 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dragusia wielkie gratulacje
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz mój synek o tej porze przeważnie budzi się na mleczko ![]() poszło
|
|
|
#3517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny głosować na Małpkę , do roboty !!!
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do porodu jeszcze tydzień więc pewnie jeszcze coś przybędzie ![]() Wróciłam i ledwo żyłam. W ZUSie dostałam bez problemu zaświadczenie, że mnie ubezpieczają; zadeklarowałam się w przychodni; wstawiłam pranie; pozmywałam i ogarniam powoli mieszkanie. Mam wrażenie, że z każdym dniem brzuch jest większy i cięższy. W aptece do tej pory nie byłam...ciekawe czy w końcu zajdę do niej czy mąż będzie musiał to zrobić
|
|
|
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze teraz jest dla mnie żeby maluszek się urodził zdrowy i bez komplikacji, a później wszystko nadrobi i tego się będę trzymać.Swoją drogą myślałam, że teraz wcześniej będę mieć wizytę, ale nie, nadal za miesiąc, 4 dni przed terminem
|
|||
|
|
|
|
#3522 | ||||
|
Raczkowanie
|
eluśka87 Anies06 witamy
Ewkaaa8891 gratuluję Tomaszka i dużo zdrówka życzymy tak blisko nasze terminy porodów i wczoraj dałam wykład mojemu Tomciowi żeby mi psikusa nie robił i posiedział jeszcze w brzuchu bo torba nie spakowana Dragusia za Florka, śliczny pączuś, do schrupania ![]() Kaolina gratulacje dla wasCytat:
ale jak narazie nic nie zapowiada na wcześniejszy poród. Cytat:
takie moje zdanie. A jak nie jest mężem tylko partnerem to warto wcześniej (można też i po porodzie ale w naszym przypadku już to załatwiliśmy) w urzędzie stanu cywilnego uznać go jako ojca dziecka (matka musi wyrazić zgodę na to) po to żeby mógł załatwiać po porodzie te wszystkie świstki.Cytat:
o kg to już nie wspomnę a teraz wiem co jem a i TŻ szczęśliwy bo jemu zawsze też zrobię. Cytat:
U nas w końcu po remoncie i wymianie personelu medycznego (znaczy ginekologów) otworzyli porodówkę. Idę dowiedzieć się co mi będzie potrzebne do porodu. A co do koszuli to nawet jak dają to swoją biorę. Mam akurat taką XL wysłużoną to szkoda nie będzie a te szpitalne czasami są straszne, cały tyłek w nich widać. No chyba że po zmianach i koszule inne wprowadzili ale w to wątpię
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Na szybko nadrobiłam
więc...Kolina gratulacje! Villga trzymam kciuki żeby akcja szybko się rozkręciła i żeby gładko poszło (; Coco fajnie że już w domu... nie fajnie że miałaś nieciekawą sytuację... czekamy na opis jak się ogarniesz Dragusia 5200? o mamusiu A Florek cudaśny jest ![]() Joanna kciuki za Was... co ja tam jeszcze miałam pisać... a eluśka witaj! (: Luna abyś do Joanny dołączyła ![]() Pani jak tam Torres? I jak Ty się czujesz? No to chyba tyle (; My idziemy dzisiaj o 12.00 znowu mieszkanie oglądać więc proszę o kciuki (: Miłego dnia ciężarówki i mamusie (:
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lecę na KTG... oczywiście mam pietra...
|
|
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
nom niestety, ja od początku smaruje Elancylem zielonym , moje te rozstępy sa widoczne najbardziej do lustra, takie czerwone paseczki, bo tak jak patrzy sie oczami na żywca to widać je jeszcze słabo, widac ze dopiero początek , no ale jeszcze do porodu3-4 tygodnie takze moze wywalic prązki wszedzie, noo ale walczymy dalej , teraz 3 razy dziennie bede smarować hii
|
|
|
|
|
#3526 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka dla Wassłodziak ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. 33 tydzień - synek - Arturek Torba nie spakowana. Na myśl o porodówce niemal słabnę... Nie mam jeszcze w 100% skompletowanej wyprawki i ... ciągle jem
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za bacika a sprzatanie to takie tam - zascielenie lozka, spakowanie zmywary, poscieranie blatu i poukladanie poduszek na kanapie wiec luz ...ale teraz wlasnie rozwieszalam pranie i w polowie musialam usiasc bo tak mnie kregoslup bolal :/ Pije kefirek teraz, odpoczywa i za chwile bede dalej rozwieszac i sie pakowac ale dzis to nawet mam do tego energie, w koncu ...
|
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nie martw się, jeszcze troszkę czasu naszsz a z tym jedzeniem to większosć tu tak ma hiii |
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to zalatwialam w pracy ale to jest zalezne gdzie kto pracuje
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://podwojona-sroka.blogspot.com/...3/analiza.html Cytat:
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki!
![]() Ja do tej pory nie miałam robionego KTG i chyba czeka mnie to dopiero w czasie akcji porodowej W sumie fajnie, bo gdybym tak się miała turlać do szpitala, to chyba urodziłabym dużo szybciej.
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3535 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() ja wczoraj uświadomiłam mężowi, że ma się powoli żegnać z piwkiem a on na to, że przecież to dopiero 36 tydzień to jeszcze czas. Wytłumaczyłam mu jjak krowie na rowie, że teoretycznie jest jeszcze czas, ale wszystko się może zdarzyć![]() Cytat:
Cytat:
mój za to doprowadził mnie do szału dzisiaj w nocy. Poszedł się kąpać tak ok. pólnocy, bo wrócił z pracy. Ja sobie już fajnie przysnęłam, a ten wpada do pokoju i mówi do mnie "papier toaletowy się skończył w łazience, gdzie dałaś resztę ". Ja na wpółprzytomna, nic się nie odzywam. A ten chyba jeszcze ze 3 razy o tym papierze. W końcu się wnerwiłam, wstałam i mówię, a właściwie się drę " no żesz k***a najważniejsza rzecz o pierwszej w nocy - gdzie jest papier ". Dobił mnie tekstem, że "teraz to on już skorzystał z wc, ale przecież na rano potrzebuje" ![]() Cytat:
Vilga i Joanna ![]() Anika kuruj się, kuruj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za przyjęcie
Smarowałam się już wszystkim i mam ogromne czerwone i głębokie rozstępy, przytyłam 8 kg jak na razie ale kobitki w mojej rodzinie miały tendencje do rozstępów. |
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Megi-megi i Nestelle to ja wam tylko dodam że różnica między dziećmi jest ja najstarsza rok po mnie brat a jak miałam 4,5 roku to pojawiły się bliźniaki
Tak rodzicie chcieli mieć trójkę dzieci że za 3 razem zostali obdarowani podwójnie Aaa i moja mama pracuje 30 lat w przedszkolu z dziećmi we wrześniu będzie 31 rok że ona to wytrzymała i nie zwariowała to ją podziwiam
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-03-13 o 11:28 |
|
|
|
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jeszcze jestem.. Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam.. ![]() Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę ![]() Trzymajcie kciuki
|
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:
![]() Cytat:
na torbę masz jeszcze czas - ja spakowałam 9 godz.przed porodem ![]() Cytat:
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Witam, witam i o zdrówko pytam ???
Mamusiom już bez słodkiego "balastu"oczywiście GRATULACJE !! Nowe Mamusie, które jeszcze w tandemie - WITAM ![]() Mi jakoś ostatnio ciężkawo,tak na samopoczuciu, tak depresyjnie a do tego ręce i nogi puchną coraz bardziej, nawet mąż wczoraj patrzy tak na mnie i mówi, ze jakaś taka spuchnięta jestem nawet na twarzy Wczoraj byłam zrobić sobie te nieszczęsne wymazy na paciorkowca i pospacerowałam sobie po szpitalu (góra -dół-góra-dół ...) bo niestety ciężarna to cza gonić tam i z powrotem do tego przejażdżka miejskimi liniami, to jak wracałam do domu to myślałam że już nie dojde, tak mnie w dole brzucha bolało na szczęście ustało później. Do tego dzisiaj rano odebrałam swój samochód od teściów i jak wracałam to o mały włos nie znalazłam się w rowie - no normalnie już miałam serce w gardle ![]() Jednym słowem ręce cycki - opadają ![]() No nic to jakoś trza przeżyć. Tak czytam te wasze rozmiary hihihi i powiem Wam, że ja - masakra się powiększyłam. Niby bratowa moja twierdzi że brzuszek mam mały, ale co do wagi to oczy mi z orbit wychodzą jak patrzę na nią :/Przed ciążą było na liczniku 58 a teraz jest 82 przy wzroście 165 cm. No ciężarówka jak nic i to jeszcze z naczepą ![]() Radosnego dnia Wam życzę i słonka choć chwilę! Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-13 o 11:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

chociaż ze mną to nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie
Nieprzyjemne uczucie bardzo, staram się ruszać nimi wtedy, żeby krew napłynęła i czucie wróciło.

klask i:
05.07.2008 

A Florek cudaśny jest 

a on na to, że przecież to dopiero 36 tydzień to jeszcze czas. Wytłumaczyłam mu jjak krowie na rowie, że teoretycznie jest jeszcze czas, ale wszystko się może zdarzyć