MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 10:04   #3511
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Witam!

Viilga, Joanna200 do boju laski! yetiowego porodu!

ale miałam schize w nocy: mam globulki dopochwowe i tam mi się robi strasznie mokro przez nie, z 3 razy wstawałam czy mi przypadkiem wody nie odeszły

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas remont się skończył. Teraz czekamy na meble i drzwi, wiec mieszkać się jeszcze nie da.
Najchetniej bym pojechala do tamtego mieszkania, żeby zacząć sprzątać po tym remoncie, wszystko jest w pyle. No ale...muszę się wreszcie spakować. Dlaczego mi to tak wolno idzie? Kopnijcie mnie w tyłek.
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Kopniaka nie widze, ale moge Cie bacikiem

masz ode mnie też za niespakowanie, nie masz tego sprzątania w pyle komuś odsprzedać?

po co ten cholerny śnieg spadł?

kiedyś ktoś pytał o przyrost wagi w 9 miesiącu, i wiecie co? faktycznie w tej ciąży od 2 tygodni nic nie przytyłam, mam wahania około 0,5kg
Stary 2013-03-13, 10:06   #3512
klauda88
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

witam dziewczynki

[QUOTE=oliwka__;39737168]Któraś z Mamuś pytała się ile maleństwo ważyło w 33 tygodniu a więc moja Anielka w 33t3d ważyła 2098g. Już wiem która klauda88 /QUOTE]

tak tak to ja pytałam to moja dzidzi naprawdę jest ogromna :P
dzisiaj tak jak niektóre z Was mam też mocne postanowienie się nie lenić chociaż ze mną to nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie ale muszę ogarnąć mieszkanie bo przyjdzie dzisiaj do nas facet montować szafkę i komodę do dzieciolowego pokoju ( musieliśmy dorobić do mebli które już mieliśmy od dawna bo się okazało że rzeczy małej zajmują więcej miejsca niż by się wydawać mogło)

dobra teraz uciekam do sklepu
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:10   #3513
Sorceresss
Wtajemniczenie

HEJ!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy byl poruszany na tym watku temat urlopu macierzynskiego.
HEJ!
Dopóki nie ma ustawy nie ma co rozmyślać o rocznym

U mnie w firmie mąż ma się szybko zjawić z aktem urodzenia dzieciątka resztą się zajmie kadrowa

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Co do brzuszka to tez mi tak mniej więcej tydzień temu opadł. Nawet mąż zauważył, że "jakoś tak nisko mam teraz ten brzuch "
Ale widzicie to? Czujecie? Mnie lekarz się pytał kiedy mi brzuch opadł a ja w szoku... Dzieciątko ponoć już niziutko siedzi czego się domyślałam jedynie po tym, że mnie w strefę psitki kopsa

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Eluśka ja mam tak samo, budzę się w nocy i nie mam czucia w rękach, jakby krążenie ustało. A wcale ich nie uciskam ani nic Nieprzyjemne uczucie bardzo, staram się ruszać nimi wtedy, żeby krew napłynęła i czucie wróciło.
o tak! mam tak samo

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
jeszcze jestem
jutro do szpitala przed 8 i mam nadzieje, że będziemy rodzić..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki. Dziekujemy za mile slowa. Nadrobilam was w konu.leze na poporodowej do rana bez synka to mialam czas. Poopowiadam jak wroce do domu te moje przeboje. moj maly spory ale mojakolezanka z pokoju urodzila uwaga 5200 hhe tez cesarka.hihi a usg pokazywalo 4600. witam nowe brzuchatki i gratuluje dzieciaczkow mowm mamusom. a i cala nasz trojka urodzona we wtorek ja tz i syn. i dziewczynki macie racje wszyscy mowia ze synus cala mama
klask i:
a wiesz, że Twój syncio i ja mamy tego samego dnia urodziny

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mi wody odchodzą... Albo to, albo sie posikuję
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
no to dajesz!!!! Trzymamy kciuki mocno za Was!!!

buahaha

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze się pochwalę że moja kuzynka którą byłyśmy za dzieciaka bardzo zżyte tak do ukończenia szkół jest z drugim dzieckiem w ciąży i ma tp na połowę sierpnia i też będzie dziewczynka więc między naszymi córkami będzie taka sama różnica wieku jak między nami Na dodatek na 9 września bratowa ma termin i jak się okaże że też dziewczynka więc będą 3 kuzynki w tym samym wieku jakby się dogadały jak my to by było super
no to będzie babska banda do rozrabiania, nie ma co!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
36 tydzień - 2,5kg. Chudzinka z długaśnymi nogami.
dziwny lekarz! nie martw się! Wszystko jest w porządku! a jak mały znów w m-c przytyje 800g to będzie miał przy porodzie 3,3kg co jest wagą najnormalniejszą w świecie!!! Nam na SR mówiły babeczki, że do 2,7kg traktują jako niską wagę urodzeniową (w donoszonej ciąży oczywiście) więc wszystko u Ciebie w porząsiu

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:24   #3514
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki. Dziekujemy za mile slowa. Nadrobilam was w konu.leze na poporodowej do rana bez synka to mialam czas. Poopowiadam jak wroce do domu te moje przeboje. moj maly spory ale mojakolezanka z pokoju urodzila uwaga 5200 hhe tez cesarka.hihi a usg pokazywalo 4600. witam nowe brzuchatki i gratuluje dzieciaczkow mowm mamusom. a i cala nasz trojka urodzona we wtorek ja tz i syn. i dziewczynki macie racje wszyscy mowia ze synus cala mama

Dragusia Synus jest mega pieny, taki pieszczoszek do całowania, noooo a jest co całowac, waga konkretna Pozdrowionka dla Was

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:25   #3515
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
nooo ja podobnie START z 57 a TERAZ 71
Ja bardzo podobny start, ale na razie 75
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:26   #3516
Leonikowa
Rozeznanie

Dragusia wielkie gratulacje

Cytat:
Po urodzeniu dostaniemy dokumenty w szpitalu, pozniej udajemy sie do Urzedu Stanu Cywilego po akt odpis urodzenia dziecka, z aktem do Urzędu Miasta, oni Pesel nadadza ale po jakims tam czasie.. tak mi mowiono.. wazny na poczatek ten akt urodzenia.. pesel pozniej dostarczyc mozna tam gdzie trzeba..
Może jeszcze ktos sie wypowie
my mamy czekać na pesel 3 tygodnie..

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
jeszcze jestem
jutro do szpitala przed 8 i mam nadzieje, że będziemy rodzić..
powodzenia

Cytat:
No i brzuch boli i byłam w toalecie- 2 razy... Nigdy tego nie robię w nocy. Myślę, że się zaczyna...
powodzenia

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witam....
Niech mi ktoś wytłumaczy co takiego fascynującego jest w godzinie 3 rano, że co noc się o tej budzę? Zwariować można!
ja też budziłam się o 3 a teraz mój synek o tej porze przeważnie budzi się na mleczko

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

zapraszam do głosowania
poszło

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:27   #3517
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo mam mentlik w głowie po urodzeniu maluszka dostajemy dokumenty w szpitalu i z tym idziemy do usc po akt urodzenia. Z aktem do urzędu miasta po pesel czy usc załatwia to automatycznie?
Jeśli jest zameldowanie czasowe to można tam załatwiać pesel czy trzeba jechać do stałego?
u nas szpital wysyła do urzedu dane o urodzeniu i trzeba pójść podać imię i dostaje się akt urodzenia oni też załatwiają sprawę Peselu który jest po 2 tyg w naszym usc

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
i teraz ... (dziewczyny, które już urodziły- czy nadal tak jest)- zus wydaje dokument potwierdzający przebywanie na macierzyńskim i to zawozi się do pracy....
ja zaniosłam akt urodzenia i podanie o macierzyński do pracy i resztę oni już załatwiają ja do zus chodzić nie muszę

Cytat:

Cytat:
Rozwarcie na 2 palce mówią że wolno idzie. Wody odeszły. Jak mi badala rozwarcie to myślałam że zejde. Podobno szyjka twarda i długa. Coś tam o oksytocynie gadaly... Trzymajcie kciuki.
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:29   #3518
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

zapraszam do głosowania
dziewczyny głosować na Małpkę , do roboty !!!

Stary 2013-03-13, 10:31   #3519
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
?
W takim razie WSZYSTKIEGO CO NJLEPSZE dla CIEBIE
Ekspresowego i bezbolesnego porodu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:31   #3520
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś, dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków
Witam nowe mamusie na forum

Ja po wczorajszej wizycie. Myślałam, że zejdę tam na zawał, mój lekarz jest dziwny! Stwierdził, że mam strasznie mały brzuch (to fakt), no i pyta jak tam wychodziła waga malucha na ostatnim usg, więc mu mówię, że bez szału, ale w normie. No nic, robi mi usg, mierzy, mierzy i mówi, że za małe jakieś to dzieciątko, ja już łzy w oczach, jak za małe, milion pytań co w związku z tym. A ten se bada, bada i mówi, że no tak, grubasek nie będzie, ale zupełnie w normie, 36 tydzień - 2,5kg. Chudzinka z długaśnymi nogami. I tak sobie myślę, że niektóre z Was pisały (chyba Obserwuję Cię), że jej dziecko ma długie nóżki i to może zawyżać wagę, to skoro mój ma długie nóżki to może jest jeszcze chudszy niż pokazuje usg. Wiem, że motam, ale po wyjściu z gabinetu nie wiedziałam czy mam płakać, czy co.

A tak poza tym to nic nie wskazuje na to żebym miała urodzić przed terminem i o to się modlę, bo zawsze to maluszek jeszcze trochę przybierze na wadze. Zastanawia mnie jeszcze jak to jest, że ja przytyłam tylko 200g, a maluszek 800g w miesiąc
Mój w 36tyg ważył 2700g, a w niecałe 3tygodnie przybrał do 3600 więc ja bym się nie martwiła A do porodu jeszcze tydzień więc pewnie jeszcze coś przybędzie

Wróciłam i ledwo żyłam. W ZUSie dostałam bez problemu zaświadczenie, że mnie ubezpieczają; zadeklarowałam się w przychodni; wstawiłam pranie; pozmywałam i ogarniam powoli mieszkanie. Mam wrażenie, że z każdym dniem brzuch jest większy i cięższy. W aptece do tej pory nie byłam...ciekawe czy w końcu zajdę do niej czy mąż będzie musiał to zrobić

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:32   #3521
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mój również malutki i chudziutki w 36t 5d ważył 2,5kg
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
OtTakaJa - waga Twojego Maluszka wydaje się ok jak na 36 tydz. Z tego co się orientuję, to waga poniżej 2200 w tym tyg ciąży jest dla gina niepokojąca i wtedy zazwyczaj kieruje do szpitala na kontrolę przepływów w pępowinie. A jak Twój Maluszek przybrał 800g w miesiąc, to całkiem fajnie Myślę, że spokojnie 3kg przekroczy przy porodzie
A co do tego, że Ty przybrałaś tylko 200g a Mały 800g - no to wygląda na to, że Ty schudłaś o 600g (Mały sobie od Ciebie wziął)
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nie martw sie, przybiera na wadze, i wedlug mnie wazy bardzo fajnie.. bedzie dobrze
a lekarz mogl sobie oszczedzic takich mruczanek podczas badania
Cytat:
dziwny lekarz! nie martw się! Wszystko jest w porządku! a jak mały znów w m-c przytyje 800g to będzie miał przy porodzie 3,3kg co jest wagą najnormalniejszą w świecie!!! Nam na SR mówiły babeczki, że do 2,7kg traktują jako niską wagę urodzeniową (w donoszonej ciąży oczywiście) więc wszystko u Ciebie w porząsiu
Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia, potrzebuję uspokojenia Najważniejsze teraz jest dla mnie żeby maluszek się urodził zdrowy i bez komplikacji, a później wszystko nadrobi i tego się będę trzymać.

Swoją drogą myślałam, że teraz wcześniej będę mieć wizytę, ale nie, nadal za miesiąc, 4 dni przed terminem

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:32   #3522
oldzinx
Raczkowanie

eluśka87 Anies06 witamy

Ewkaaa8891 gratuluję Tomaszka i dużo zdrówka życzymy
tak blisko nasze terminy porodów i wczoraj dałam wykład mojemu Tomciowi żeby mi psikusa nie robił i posiedział jeszcze w brzuchu bo torba nie spakowana

Dragusia za Florka, śliczny pączuś, do schrupania
Kaolina gratulacje dla was

Cytat:
Dziewczyny mialyscie robiony wymaz z pochwy na posiew, to jest badanie na bakterie ew. paciorkowca ?? musze zrobic, zeby na za 2 tyg bylo gotowe
Mi gin na następnej wizycie ma zrobić (28.03) czyli w skończonym 8 miesiącu. Mam nadzieję że dotrwamy w 2 paku ale jak narazie nic nie zapowiada na wcześniejszy poród.

Cytat:
Po urodzeniu dostaniemy dokumenty w szpitalu, pozniej udajemy sie do Urzedu Stanu Cywilego po akt odpis urodzenia dziecka, z aktem do Urzędu Miasta, oni Pesel nadadza ale po jakims tam czasie.. tak mi mowiono.. wazny na poczatek ten akt urodzenia.. pesel pozniej dostarczyc mozna tam gdzie trzeba..
Ojciec dziecka powinien za tym pobiegać po porodzie jak my będziemy w szpitalu odpoczywać takie moje zdanie. A jak nie jest mężem tylko partnerem to warto wcześniej (można też i po porodzie ale w naszym przypadku już to załatwiliśmy) w urzędzie stanu cywilnego uznać go jako ojca dziecka (matka musi wyrazić zgodę na to) po to żeby mógł załatwiać po porodzie te wszystkie świstki.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
za mną chodzi McDonalds.. wiem, że syf, ale i tak za mną chodzi.. daaaaawno nie jadłam i tylko moja nadwaga mnie powstrzymuje. ale jak Młody będzie się ociągał to pewnie się skuszę w końcu
To może domowy hamburger albo kebab? Ja ostatnio tylko nas takich jadę bo po mcdonaldowych zgaga mnie łapała o kg to już nie wspomnę a teraz wiem co jem a i TŻ szczęśliwy bo jemu zawsze też zrobię.

Cytat:
No to ciśnij dużo sił życzymy

U nas w końcu po remoncie i wymianie personelu medycznego (znaczy ginekologów) otworzyli porodówkę. Idę dowiedzieć się co mi będzie potrzebne do porodu. A co do koszuli to nawet jak dają to swoją biorę. Mam akurat taką XL wysłużoną to szkoda nie będzie a te szpitalne czasami są straszne, cały tyłek w nich widać. No chyba że po zmianach i koszule inne wprowadzili ale w to wątpię
Stary 2013-03-13, 10:34   #3523
Agnjeska
Zadomowienie

Na szybko nadrobiłam więc...
Kolina gratulacje!
Villga trzymam kciuki żeby akcja szybko się rozkręciła i żeby gładko poszło (;
Coco fajnie że już w domu... nie fajnie że miałaś nieciekawą sytuację... czekamy na opis jak się ogarniesz
Dragusia 5200? o mamusiu A Florek cudaśny jest ale jak pomyślę że On ponad 2 razy cięższy od Jaśki
Joanna kciuki za Was...
co ja tam jeszcze miałam pisać... a
eluśka witaj! (:
Luna abyś do Joanny dołączyła

Pani jak tam Torres? I jak Ty się czujesz?

No to chyba tyle (;
My idziemy dzisiaj o 12.00 znowu mieszkanie oglądać więc proszę o kciuki (:
Miłego dnia ciężarówki i mamusie (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:35   #3524
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
?
W takim razie WSZYSTKIEGO CO NJLEPSZE dla CIEBIE
Ekspresowego i bezbolesnego porodu
Gracias

Lecę na KTG... oczywiście mam pietra...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:38   #3525
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
ja dwa tygodnie temu zauwazylam rozstepy na brzuchu mimo smarować róznymi mazidłami takze jak maja wyjsc dzidy to i tak wyjda paskudztwa
nom niestety, ja od początku smaruje Elancylem zielonym , moje te rozstępy sa widoczne najbardziej do lustra, takie czerwone paseczki, bo tak jak patrzy sie oczami na żywca to widać je jeszcze słabo, widac ze dopiero początek , no ale jeszcze do porodu3-4 tygodnie takze moze wywalic prązki wszedzie, noo ale walczymy dalej , teraz 3 razy dziennie bede smarować hii

Stary 2013-03-13, 10:43   #3526
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja kobietki tylko na chwilę - właśnie wróciłam od lekarza. Moja dzisiejsza nocka to 40 min. snu choroba mnie połozyła na łopatki - w nocy się dusiłam i musiałam siedzieć na łózku bo o leżeniu nie było mowy
dostałam antybiotyk - jakiś niezbyt mocny , syropy itp
także zaraz spróbuje zasnąc.
Miłego dnia
kuruj się

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!!!
Ja wpadłam do Was się tylko na szybko odmeldować że już z Ksawciem jesteśmy w domciu. Dziś nas wypuścili. Pobyt się nieco przedłużył ze względu na mój stan. Miałam dość nieciekawą sytuację podczas porodu, ale o tym opowiem Wam wkrótce.
Mały jest zdrowy i jestem w nim zakochana na zabój On chyba we mnie też, bo z cycem się nie rozstaje
dobrze, że jesteście już w domu dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Przedstawiam Floriana Miłosza
słodziak

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:50   #3527
wolanin1
Raczkowanie

Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.

33 tydzień - synek - Arturek
Torba nie spakowana.
Na myśl o porodówce niemal słabnę...
Nie mam jeszcze w 100% skompletowanej wyprawki i ... ciągle jem
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:55   #3528
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Witam!

masz ode mnie też za niespakowanie, nie masz tego sprzątania w pyle komuś odsprzedać?
dzieki za bacika a sprzatanie to takie tam - zascielenie lozka, spakowanie zmywary, poscieranie blatu i poukladanie poduszek na kanapie wiec luz ...

ale teraz wlasnie rozwieszalam pranie i w polowie musialam usiasc bo tak mnie kregoslup bolal :/ Pije kefirek teraz, odpoczywa i za chwile bede dalej rozwieszac i sie pakowac ale dzis to nawet mam do tego energie, w koncu ...
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 10:56   #3529
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Witam

Jestem całkowitym Świeżakiem i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona.

Torba nie spakowana.
hej
a nie martw się, jeszcze troszkę czasu naszsz a z tym jedzeniem to większosć tu tak ma hiii

Stary 2013-03-13, 11:00   #3530
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
pesel daja do miesiaca czasu. i jak sie ma pesel to trzeba ubezpieczyc malucha. dopisuje sie go do jednego z rodzicow ja to zalatwialam w pracy ale to jest zalezne gdzie kto pracuje
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:06   #3531
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
nom niestety, ja od początku smaruje Elancylem zielonym , moje te rozstępy sa widoczne najbardziej do lustra, takie czerwone paseczki, bo tak jak patrzy sie oczami na żywca to widać je jeszcze słabo, widac ze dopiero początek , no ale jeszcze do porodu3-4 tygodnie takze moze wywalic prązki wszedzie, noo ale walczymy dalej , teraz 3 razy dziennie bede smarować hii
ja jeszcze nie wiem z jakim stanem skóry się u mnie ciąża zakończy... Niby jeszcze tydzień... póki co rozstępów brak... a byłam pewna, że już w połowie ciązy mi się pojawią, bo mam do tego tendencje i geny - mama miala, siostra miała... i z okresu dojrzewanai też mam pamiątkę na piersiach i pod kolanami. Ale teraz, chyba od 2 m-ca ciąży stosowałam i stosuję rossmanowską emulsję na rozstępy Babydream i jak tak dalej pojdzie, to jest szansa, że bedę ją wielbić pod niebiosa. Wiem, że ten link sie przewijał juz parę razy... ale dodam jeszcze raz (dla mamuś nowych) - zobaczcie Kochane co się kryje w przeważnie super reklamowanych kosmetykach (np. Mustela)
http://podwojona-sroka.blogspot.com/...3/analiza.html
Cytat:
Witam

Torba nie spakowana.
witamy i zapraszamy
Stary 2013-03-13, 11:12   #3532
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Gracias

Lecę na KTG... oczywiście mam pietra...
Trzymam kciuki!

Ja do tej pory nie miałam robionego KTG i chyba czeka mnie to dopiero w czasie akcji porodowej W sumie fajnie, bo gdybym tak się miała turlać do szpitala, to chyba urodziłabym dużo szybciej.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:16   #3533
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Torba nie spakowana.
Witaj z nami

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:17   #3534
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Torba nie spakowana.
Witaj
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:19   #3535
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Dzień dobry
Cytat:
Hej, ja tez juz nie spie... od jakiejs 1 - 2 sporadycznie przysypiam, boli mnie bardzo jak wstaje, ledwo chodze i ledwo wstaje, jak leze nie czuje sie okresowo RACZEJ.. nie wiem, chodze siku, znowu mi sie chce.. poczekam jeszcze troche.. mam nadzieje, ze to jeszcze nie teraz..
W nocy sie spakowalam... na szybko, no i mam nadzieje, ze to nie juz... maly wariuje, wybrzusza sie prawie caly czas od tej 2..napina sie i dol brzucha taki napiety.
nie strasz mnie
ja wczoraj uświadomiłam mężowi, że ma się powoli żegnać z piwkiem a on na to, że przecież to dopiero 36 tydzień to jeszcze czas. Wytłumaczyłam mu jjak krowie na rowie, że teoretycznie jest jeszcze czas, ale wszystko się może zdarzyć

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja jak glupia najbardziej wlasnie boje sie tego pekania czy nacinania :strach-drzwi:
ja też się tego strasznie boję, chyba bardziej niż samego porodu
Cytat:

Ale ten mój mąż jest.. mówię mu i stękam jak wrócił, że coś tam się dzieje, boli i w ogóle, wrócił z trasy okolo 3.. wiec chwile porozmawialismy, poszlismy spac.. i okolo 5 mowie, ze dalej cos sie dzieje.. a on popatrzyl obrocil sie na drugi bok i spi.. no czujny jest jak nie wiem co

mój za to doprowadził mnie do szału dzisiaj w nocy. Poszedł się kąpać tak ok. pólnocy, bo wrócił z pracy. Ja sobie już fajnie przysnęłam, a ten wpada do pokoju i mówi do mnie "papier toaletowy się skończył w łazience, gdzie dałaś resztę ". Ja na wpółprzytomna, nic się nie odzywam. A ten chyba jeszcze ze 3 razy o tym papierze. W końcu się wnerwiłam, wstałam i mówię, a właściwie się drę " no żesz k***a najważniejsza rzecz o pierwszej w nocy - gdzie jest papier ". Dobił mnie tekstem, że "teraz to on już skorzystał z wc, ale przecież na rano potrzebuje"

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
No ale...muszę się wreszcie spakować. Dlaczego mi to tak wolno idzie? Kopnijcie mnie w tyłek.

Vilga i Joanna

Anika kuruj się, kuruj

Cytat:

Ale widzicie to? Czujecie? Mnie lekarz się pytał kiedy mi brzuch opadł a ja w szoku... Dzieciątko ponoć już niziutko siedzi czego się domyślałam jedynie po tym, że mnie w strefę psitki kopsa
Ja zauważyłam od razu. Przedtem miałam dość wysoko brzuch - pod same cycory,a teraz jest dużo niżej. Niby jak brzuch sie obniży, to lepiej się oddycha i zgaga nie męczy - nie potwierdzam niestety - zgagę mam praktyczne codziennie. Poza intensywniejszymi kopniakami w okolice psitki, żadnej innej różnicy nie czuję.

Cytat:
My idziemy dzisiaj o 12.00 znowu mieszkanie oglądać więc proszę o kciuki

Cytat:
Witam

Witamy

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:26   #3536
wolanin1
Raczkowanie

Dzięki za przyjęcie
Smarowałam się już wszystkim i mam ogromne czerwone i głębokie rozstępy, przytyłam 8 kg jak na razie ale kobitki w mojej rodzinie miały tendencje do rozstępów.
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:27   #3537
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Megi-megi i Nestelle to ja wam tylko dodam że różnica między dziećmi jest ja najstarsza rok po mnie brat a jak miałam 4,5 roku to pojawiły się bliźniaki Tak rodzicie chcieli mieć trójkę dzieci że za 3 razem zostali obdarowani podwójnie Aaa i moja mama pracuje 30 lat w przedszkolu z dziećmi we wrześniu będzie 31 rok że ona to wytrzymała i nie zwariowała to ją podziwiam

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-03-13 o 11:28
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:32   #3538
joanna200
Rozeznanie

Hej
Jeszcze jestem..
Po porannym badaniu 2 cm rozwarcia, o 13 mam się stawić na ponowne badanie rozwarcia, ginka kazała pochodzić więc maraton po sklepach zaliczylam..
Krzyże i podbrzusze non stop napierdzielaja, więc liczę ze mnie przyjmą i będzie po mojej myśli.. Czyli bez synka już nie wyjdę
Trzymajcie kciuki

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 11:32   #3539
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:

Cytat:

Torba nie spakowana.
Cześć i
na torbę masz jeszcze czas - ja spakowałam 9 godz.przed porodem ... , o porodówce najlepiej nie myśl .... - myśl o jedzeniu - tu prawie każda ciągle je i myśli

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
mój za to doprowadził mnie do szału dzisiaj w nocy. Poszedł się kąpać tak ok. pólnocy, bo wrócił z pracy. Ja sobie już fajnie przysnęłam, a ten wpada do pokoju i mówi do mnie "papier toaletowy się skończył w łazience, gdzie dałaś resztę ". Ja na wpółprzytomna, nic się nie odzywam. A ten chyba jeszcze ze 3 razy o tym papierze. W końcu się wnerwiłam, wstałam i mówię, a właściwie się drę " no żesz k***a najważniejsza rzecz o pierwszej w nocy - gdzie jest papier ". Dobił mnie tekstem, że "teraz to on już skorzystał z wc, ale przecież na rano potrzebuje"
Stary 2013-03-13, 11:37   #3540
kmagg81
Raczkowanie

Witam, witam i o zdrówko pytam ???

Mamusiom już bez słodkiego "balastu"oczywiście GRATULACJE !!

Nowe Mamusie, które jeszcze w tandemie - WITAM

Mi jakoś ostatnio ciężkawo,tak na samopoczuciu, tak depresyjnie a do tego ręce i nogi puchną coraz bardziej, nawet mąż wczoraj patrzy tak na mnie i mówi, ze jakaś taka spuchnięta jestem nawet na twarzy
Wczoraj byłam zrobić sobie te nieszczęsne wymazy na paciorkowca i pospacerowałam sobie po szpitalu (góra -dół-góra-dół ...) bo niestety ciężarna to cza gonić tam i z powrotem do tego przejażdżka miejskimi liniami, to jak wracałam do domu to myślałam że już nie dojde, tak mnie w dole brzucha bolało na szczęście ustało później.
Do tego dzisiaj rano odebrałam swój samochód od teściów i jak wracałam to o mały włos nie znalazłam się w rowie - no normalnie już miałam serce w gardle

Jednym słowem ręce cycki - opadają
No nic to jakoś trza przeżyć.

Tak czytam te wasze rozmiary hihihi i powiem Wam, że ja - masakra się powiększyłam. Niby bratowa moja twierdzi że brzuszek mam mały, ale co do wagi to oczy mi z orbit wychodzą jak patrzę na nią :/
Przed ciążą było na liczniku 58 a teraz jest 82 przy wzroście 165 cm. No ciężarówka jak nic i to jeszcze z naczepą

Radosnego dnia Wam życzę i słonka choć chwilę!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-03-13 o 11:45
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości