|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Dzastin tak, 21 idę. Przyszły czwartek. Przy dobrych wiatrach będzie serce. Ale to nie pewniak, więc się nie nastawiam. Trochę mam obawy.
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
witam mamuski
![]() antibla Ty się dziwczyny broń Boże nie zamartwiaj na zapas bo jest jeszcze na tyle wczesna ciąża że jak najbardziej normalne że jeszcze serduszka nie widac jutro jak wrócę z wizyty do napisze dokładnie co i jak ![]() ryba91 śliczne imiona ![]() dzidziadziumdzia ja też nie moge doczekać się tych drobiazgów ciążowych i meblowania pokoiku i wybierania wszystkiego ![]() dziewczyny a czy wszystkie pracujecie na umowe o prace?? czy teraz zatrudniacie się? |
|
|
|
#483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny Nasza Santom pojechała z krwawieniem do szpitala... Ehh... :-(
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-13 o 10:44 |
|
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i ciągnie do mięsa. A u Ciebie jak to wygląda?Cytat:
więc i u nas komoda prawdopodobnie będzie konieczna chociaż planuje takie łóżeczko kupić, żeby na dole były dwie szuflady, więc część tam by się zmieściła, a reszta może zmieścić się u mnie w szafie
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-03-13 o 10:24 |
||
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuje na zlecenie, mam nadzieję, że jak zmienią mi umowę to bedzie dobrze, z drugiej strony słyszałam, że macierzyńsk wypłąca ZUS to w ewentualności dogadam się z szefem, żeby mi wyższe składki zdrowotne opłacał i wtedy bede miała wyższy macierzyński a pracować chcę do 8 miesiąca o ile dam radę i nawet gdybym nie miała dostać zapłacenia za ten miesiąc L4 to tak z nim zagadam, żeby jakoś to fajnie wyszło i żebym miała możliwość wrócić do pracy tak bez problemowo.. no ale zobaczymy co to będzie.. szefa mam starszego od siebie moze o 5-6 lat więc..
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do tej pracy już i tak nie wrócę, bo malutki już nie taki malutki i teraz dwa latka będzie miał, więc od września i tak chcą go do przedszkola wysłać więc tak naprawdę całkiem nieźle się to układa.
Trzymamy mocno kciuki za santom żeby to nie było nic groźnego
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-03-13 o 10:43 |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy jest w końcu jakiś klubik utworzony?? I do kogo wysłać dane do listy??
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Klubu jeszcze nie ma,a dane do listy wyślij mi, ja je przekaże Pomadce.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Hrj dziewczyny! Jestem 7 tc wczorj robilam bete i wyszlo 14330, czy to dobra beta? Zrobilam bo martwie sie ze nie mam zbyt wielu objawów, oprócz sennosci...
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A na usg bylam w 5 tc, i jak to lekarz stwierdził : Piękny pęcherzyk w dobrym miejscu, ale brak zarodka... |
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Acard zawiera kwas acetylosalicylowy, ale z tego co patrzyłam to w małej dawce. Jednakże źle dobrane stężenie może spowodować występowanie rozszczepu podniebienia, wady serca i mniejszą masę urodzeniową u noworodków. Salicylany zażywane w ciąży zwiększają też ryzyko powikłań okołoporodowych, gdyż zaburzają syntezę pochodnych kwasu arachidonowego. Kwas acetylosalicylowy może być zażywany w czasie ciąży tylko wtedy, gdy zdaniem lekarza potencjalne korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#493 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Dziś mam luzik w pracy więc miałam czas na zrobienie wstępnej listy mamusiek. Neta nadal nie mam dlatego tylko wpadam i uciekam. Witam nowe mamuśki! W piątek mam pierwszą wizytę o 19, także poproszę o kciuki! ![]() Buziaki |
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Miejmy nadzieję że ta lista za niedługo będzie dłuuuuuuga
![]() Co myślicie o tym żeby w pierwszym poście były jeszcze takie informacje ile tygodni trwa który miesiąc, jakie są ważne badania i takie inne informacje?? Czy uważacie że to zbędne??
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-03-13 o 12:52 |
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wysylam dane do listy
I spadam do pracy .. Padam ostatnio na pyszczek , pracuje do 22 a od 20 juz mogla bym spokojnie spac
|
#496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się dopiszę na listę po wizycie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi Ci o to co ma praktycznie każdy wątek przysłych mam? Uważam że fajnie byłoby coś takiego zrobić i też myślę, żeby to jakoś fajnie tak zrobić, żeby miało ręce i nogi i jeszcze pięknie wyglądało!! no i tak sobie pomyślałam, żeby może trochę wyręczyć pomadkę bo ma mało czasu i brak neta ( tak jak zresztą napisała:P) zeby ktoś konkretnie zajął się wszystkim albo podzielić na takie działy i potem wszystko jednego dnia wysłać pomadce zeby wkleiła, napewno będzie łatwiej i myslę, że i lista się powiększy i zawsze na pierwszej stronie będzie wszystko. Ja myślę ze powinny znaleźć się informacje o tygodniach-kiedy trwa I cykl itd, badania kiedy trzeba zrobić ew. średnia cena ile kosztuje ( widze ze duzo tu dziewczyn chodzi prywatnie ) co sie dzieje w tym i tym tygodniu/miesiącu , becikowe, macierzyński, co jeść, leki, Może jakieś porady dot. zwalczania zgagi, zaparć itd.? Oczywiście to tylko moje propozycje ![]() Ps. kiedyś przeglądałam inne wątki mamuś i widziałam na jednym naprawdę rozwinięty pierwszy post dot. wszelkich informacji. Praktycznie wszystko co potrzebne, można byłoby zapożyczyć co nieco
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-03-13 o 13:06 |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Aha .. Slyszala ktoras z Was o czyms takim jak wzmozone kichanie w ciazy bez przyczyny ? Wykonczy mnie to !
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny w strasznie leniwy dzień
![]() masakra ledwo z łóżka wyszłam ![]() Trele o kichaniu nie słyszałam ale jak napisałaś o tym zdałam sobie sprawe że coś ostatnio faktycznie dużo kicham aż tz się martwi że jakieś choróbsko mnie bierze ![]() ryba ja też jestem jak najbardziej za takimi info bo to bardzo przydatne jest a komu moge wysłac dane do listy mamuś?? Kasiula24 moim zdaniem beta ładnie Ci urosła
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agi- wyślij do mnie, ja wysyłam Pomadce już gotowe dane do wpisania bo ona neta na razie nie ma
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-13 o 13:14 |
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się zająć, ale wiadomo ze zajdzie mi to kilka dni
Wiedzialyście ze jest takie imie jak : Romualda? wg jakiegoś tam czegoś jest na 89 miejscu w popularności imion w 2013r. ![]() Jaki jest skrót? Romka? Romanka?
|
#502 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja powtarzałam wczoraj test i dalej taki kiepski wyszedł no i nie wytrzymałam i poszłam dziś do gina.....a tam nic nie widać powiedział, że to za wczesnie, że jak bym przyszła w piątek to pewnie pęcherzyk już by był a tak to tylko pogrubioną ściane macicy widzi i w poniedziałek lece dalej na usg........
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się tak nasunęło, nie dałabym tak na imie swojej córci, w dzisiejszych czasach śmieją się z normalnych imion a co dopiero z takiego.. jakoś za moich czasów szkolnych nie ważne było imię każdy jak miał lubić to lubił.. a dzisiaj.. dzieciaki na ulicy się wyzywają ze jeden jest tkai inny taki, że ten się tak nazywa a inny inaczej. MASAKRA
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin
oki już zaraz wysyłam ![]() ryba możesz podpatrzec u inncyh mamuś na wątka myśle że się nie pogniewają
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny... mam nadzieje, ze otwieram i zamykam zla passe... 3mam za Was kciuki... ja po raz drugi juz zegnam swoje malentwo...
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewczyny, pytacie kiedy doszlo u mnie do zblizenia...ale przy niereguralnych cyklach chyba to nie ma az tyakiego znaczenia jesli raz mam 26 dni a raz 32 dni?
Santom przeczytalam co napisalas trzymaj sie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

jutro jak wrócę z wizyty do napisze dokładnie co i jak 

) i ciągnie do mięsa. A u Ciebie jak to wygląda?

Ślub 25.08.2012 

- 09.06.2006
trzymaj sie