Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 259 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-21, 20:53   #7741
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Właśnie umówiłam sie z makijażystką na 14.04 na próbe makijazujuz nie moge sie doczekać.Fryjera próbę tez mam na 14.04 wiec jak dobrze pójdzie to w całej okazałości zrobie sobie zdjątko i pokaże wam mój wizerunek próbnypozdrawiam.
To jak będziesz się czesać i malować, to pomyśl, że taka koleżanka z wizażu ma właśnie TEN dzień
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 20:55   #7742
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Juz pisałam o pani edycie z bursztynowej ze słyszałam o niej dobre opinie,ostatnio usłyszałam jedną niekorzystną ale to chyba rzecz gustua ta kobieta która bedzie mnie malowała bierze 60zł za makijaż,to kobietka po30-tce,ponoć doswiadczonana pw wysyłam wam namiary.
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 21:00   #7743
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Ja również poproszę

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 21:08   #7744
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicedream Pokaż wiadomość
Dotyczą braku przeciwwskazań do zawarcia związku małżeńskiego.Opłata (84 zł. płatna odrazu) odnosi się do aktu małżeństwa który odbierzesz po ślubie. Takich informacji nam udzielono I obydwoje musicie mieć te zaświadczenia. Mój TŻ musiał tylko oprócz dowodu przynieść do USC skrócony odpis aktu urodzenia bo urodził się w innym mieście. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam

czyli ja ide w swoim miescie i place 84 zl a on w swoim i tez placi taka kwote?
;/
Stary 2007-03-21, 21:08   #7745
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Madzialena bede trzymać kciuki żeby wszystko się udało,moja przyjaciółka bierze też wtedy ślub
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 21:33   #7746
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
he he ja bym nie mówiła
ja tam nie lubię takich dysput ideologicznych, które do niczego nie prowadzą, bo żadna ze stron nie przyzna drugiej racji.... i raczej trudno o kompromis
Było bardzo ok. Panią poznałam już rok temu, więc fajnie nam się gawędziło.
Tak jak pisała Yoolia nie będę musiała rysować swoich wykresów, tylko będziemy pracować na gotowych Więc dylemat zniknął, bo gadki o tym nie było Następna wizyta 04.04.
Pozdrawiam!
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 21:44   #7747
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
Było bardzo ok. Panią poznałam już rok temu, więc fajnie nam się gawędziło.
Tak jak pisała Yoolia nie będę musiała rysować swoich wykresów, tylko będziemy pracować na gotowych Więc dylemat zniknął, bo gadki o tym nie było Następna wizyta 04.04.
Pozdrawiam!
no to luz... ja mam też wizytę 04.04..... u dermatologa
pozostaje nam w takim razie dbać o buźki

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 21:56   #7748
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
no to luz... ja mam też wizytę 04.04..... u dermatologa
pozostaje nam w takim razie dbać o buźki
Ja dermatologów mam już dość Ostatnio zakupiłam jakieś cudo - domowy zestaw do mikrodermabrazji Mincera. Jak zagoi mi się to, co teraz znajduje się na mojej buźce, to ostro się za nią wezmę I wygram!!!

Ps. Ale Ty pewnie prędzej
Stary 2007-03-21, 22:01   #7749
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ja dermatologów mam już dość Ostatnio zakupiłam jakieś cudo - domowy zestaw do mikrodermabrazji Mincera. Jak zagoi mi się to, co teraz znajduje się na mojej buźce, to ostro się za nią wezmę I wygram!!!

Ps. Ale Ty pewnie prędzej
boję się, że nie... to niestety nie pierwsza ani pewnie nie ostatnia wizyta u dermatologa.... na razie działam kwasami, ale wiosna jest już, słonko idzie, i trzeba będzie odpuścić kwasy i co wtedy?
pozostaje mi tylko trudna sztuka kamuflażu... a zdjęcia ślubne chyba potraktuję photoshopem

Stary 2007-03-21, 22:06   #7750
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
boję się, że nie... to niestety nie pierwsza ani pewnie nie ostatnia wizyta u dermatologa.... na razie działam kwasami
Kwasami? Napisz coś więcej - może być na priv...
Stary 2007-03-21, 22:21   #7751
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Kwasami? Napisz coś więcej - może być na priv...
nie jestem specjalistą, ale wysłałam Ci mniej więcej co i jak

Stary 2007-03-21, 22:39   #7752
Beata Marcina :0
Raczkowanie

A ja postanowiłam zaszaleć i zaczęłam prowadzić kalendarzyk. Póki co notuję na wykresie już tydzień (w tym 3 dni zaspałam i nie zmierzylam temp. ). Doszłam do wniosku, że dużo mnie to nie będzie kosztować, a może kiedyś się przyda taka umiejętność. Zaczęłam prowadzić już teraz, bo planuję jakieś tabletki, bo mam strasznie nieregularne cykle. Wcześniej sie bałam hormonów, bo miałam guzka piersi, ale teraz sytuacja się "ustabilizowała" A może któraś miała podobne problemy, pomogły jakieś tabletki?
Tak na marginesie, to chciałabym przedstawić Wam pewną paradoksalną, moim zdaniem, naukę Kościoła. Jak wykryto u mnie guza piersi lekarze stwierdzili, że to na tle hormonalnym (czy coś w tym stylu, w każdym razie związane z hormonami) i nie wiadomo jak będę reagowała na jakiekolwiek zmiany hormonalne, np. ciąża. Guzek był łagodny, ale nic konkretnego nie było wiadomo. Od jednego z lekarzy usłyszałam, że jeślibym teraz zaszła w ciążę byłoby spore prawdopodobieństwo, że guz by zezłośliwiał. Jako, że planowaliśmy już ślub i chcieliśmy po ślubie polegać tylko na kalendarzyku (zależało nam na czystym sumieniu), ale przez tego guza w moim przypadku było to niemożliwe, bo hormony wariowały (bywało, że miałam jajeczkowanie 2-3 razy w miesiącu) wyszukałam w necie stronę, na której księża i małżeństwa odpowiadali na różne wątpliwości itp. dotyczące religii. Napisałam maila i przedstawiłam naszą sytuację, spytałam też czy moglibyśmy używać jakichś innych zabezpieczeń, bo czasami Kościół to dopuszcza. A pan mi na to napisał, że w żadnym wypadku i że Kościół zezwala antykoncepcję tylko w przypadku gdy kobieta jest zmuszana do współżycia przez swojego męża, a nie stać jej na następne dziecko.
No i to mnie trochę wkurzyło, bo jak kogoś nie stać, to może sobie brać tabletki, a jak ktoś może umrzeć przez ciążę, to niech umiera?? Oboje uznaliśmy, że to jakieś chore. Ale wydaję mi się, że może ten pan był trochę niepoinformowany albo coś...
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 22:40   #7753
Raczkowanie

Cytat:
nie jestem specjalistą, ale wysłałam Ci mniej więcej co i jak
Ja też bym prosiła
Stary 2007-03-21, 22:46   #7754
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
A ja postanowiłam zaszaleć i zaczęłam prowadzić kalendarzyk. Póki co notuję na wykresie już tydzień (w tym 3 dni zaspałam i nie zmierzylam temp. ). Doszłam do wniosku, że dużo mnie to nie będzie kosztować, a może kiedyś się przyda taka umiejętność. Zaczęłam prowadzić już teraz, bo planuję jakieś tabletki, bo mam strasznie nieregularne cykle. Wcześniej sie bałam hormonów, bo miałam guzka piersi, ale teraz sytuacja się "ustabilizowała" A może któraś miała podobne problemy, pomogły jakieś tabletki?
Tak na marginesie, to chciałabym przedstawić Wam pewną paradoksalną, moim zdaniem, naukę Kościoła. Jak wykryto u mnie guza piersi lekarze stwierdzili, że to na tle hormonalnym (czy coś w tym stylu, w każdym razie związane z hormonami) i nie wiadomo jak będę reagowała na jakiekolwiek zmiany hormonalne, np. ciąża. Guzek był łagodny, ale nic konkretnego nie było wiadomo. Od jednego z lekarzy usłyszałam, że jeślibym teraz zaszła w ciążę byłoby spore prawdopodobieństwo, że guz by zezłośliwiał. Jako, że planowaliśmy już ślub i chcieliśmy po ślubie polegać tylko na kalendarzyku (zależało nam na czystym sumieniu), ale przez tego guza w moim przypadku było to niemożliwe, bo hormony wariowały (bywało, że miałam jajeczkowanie 2-3 razy w miesiącu) wyszukałam w necie stronę, na której księża i małżeństwa odpowiadali na różne wątpliwości itp. dotyczące religii. Napisałam maila i przedstawiłam naszą sytuację, spytałam też czy moglibyśmy używać jakichś innych zabezpieczeń, bo czasami Kościół to dopuszcza. A pan mi na to napisał, że w żadnym wypadku i że Kościół zezwala antykoncepcję tylko w przypadku gdy kobieta jest zmuszana do współżycia przez swojego męża, a nie stać jej na następne dziecko.
No i to mnie trochę wkurzyło, bo jak kogoś nie stać, to może sobie brać tabletki, a jak ktoś może umrzeć przez ciążę, to niech umiera?? Oboje uznaliśmy, że to jakieś chore. Ale wydaję mi się, że może ten pan był trochę niepoinformowany albo coś...

Ano Beatko taka to juz ta nasza nauka kosciola.. niestety.
Stary 2007-03-21, 22:48   #7755
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
A ja postanowiłam zaszaleć i zaczęłam prowadzić kalendarzyk. Póki co notuję na wykresie już tydzień (w tym 3 dni zaspałam i nie zmierzylam temp. ).

No i to mnie trochę wkurzyło, bo jak kogoś nie stać, to może sobie brać tabletki, a jak ktoś może umrzeć przez ciążę, to niech umiera?? Oboje uznaliśmy, że to jakieś chore.
Ja też mam ochotę tak "zaszaleć". Dość już mam tych hormonów. Tylko zacznę od lipca. Dzisiaj to przedyskutowaliśmy i uznaliśmy za najlepsze wyjście

Zgadzam się z Tobą, to logiczne. Jednakże mało wiem o nauce Kościoła. Może są jeszcze jakieś ku temu przesłanki?
Pozdrawiam i zdrówka życzę!
Stary 2007-03-21, 22:55   #7756
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ja też bym prosiła
wysłałam....
a co do tej interpretacji na temat tabletek to jak kogoś nie stać to może, ale jak ma umrzeć to ok, bo co? bo taka wola nieba? o rany, pełno tu paradoksów i jakis nadinterpretacji, wg. mnie

co do hormonów - z pigułkami jest suuuuper wygodnie, nie da sie ukryć, i ten komfort pewności, ale dopiero po ich ostawieniu poczułam rytm mojego ciała, jeśli tak to mogę nazwać , może to brzmi głupio i sentymentalnie ale tak jest
i to nie jest żadna propaganda - bo każdy powinien zdecydować indywidualnie co jest dla niego lepsze i bezpieczniejsze

Stary 2007-03-21, 23:07   #7757
Raczkowanie

ruda 3d ja właśnie też się obawiam, że będę się czula jakoś tak... nijak po tabletkach, bo już nawet TŻ się przyzwyczaił do moich płaczów przed okresem no i nieźle się naczytałam, że tabletki nie zawsze skutkują, a jak się zajdzie w ciążę dziecko może być chore. Sama mam koleżankę, która ma czerwone znamie na calej połowie twarzy przez tabletki, które brała jej mama. No ale to było 20 lat temu...
Dzięki za PW.
Stary 2007-03-21, 23:13   #7758
Raczkowanie

Jagnabe ja się trochę interesuję tym temetem (rozważałam nawet studia teologiczne) ale niektórych praw naprawdę nie potrafię zrozumieć, chociaż przekonałam się nie jeden raz, że czasami śmieszne nakazy naprawdę mają swój sens, ale niestety odkrywa się go zazwyczaj dużo później... Tyle, że jeśli chodzi o tą moją sprawę, to ja mam zamiar jeszcze trochę pożyć
Stary 2007-03-21, 23:18   #7759
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
ruda 3d ja właśnie też się obawiam, że będę się czula jakoś tak... nijak po tabletkach, bo już nawet TŻ się przyzwyczaił do moich płaczów przed okresem no i nieźle się naczytałam, że tabletki nie zawsze skutkują, a jak się zajdzie w ciążę dziecko może być chore. Sama mam koleżankę, która ma czerwone znamie na calej połowie twarzy przez tabletki, które brała jej mama. No ale to było 20 lat temu...
Dzięki za PW.
myślę, że na początku nie musi być wcale nijak, a zawsze można odstawić
ja po prostu nie zdążyłam się przed tabletkami nauczyć, jak to jest z cyklem u kobiety, bo bardzo wcześnie zaczęłam, i muszę powiedzieć, że na początku było super, ale po kilku latach okazały sie bardzo, bardzo, bardzo anty
tylko wiesz, to są moje doświadczenia a to jest tak indywidualna sprawa, że każdy reaguje inaczej i nie bardzo można polegać na historiach innych, wiele moich koleżanek bierze bardzo długo i są super zadowolone
ja na szczęście w spadku dostałam tylko trochę popękanych naczynek i trochę cellulitu (nie twierdzę, że to od nich ale pewnie swoje 3 grosze dołożyły do ogólnego procesu), ale daleka jestem od demonizowania
ja z kolei słyszałam, że zaraz po odstawieniu wzrasta prawdopodobieństwo ciąży mnogiej...

Stary 2007-03-21, 23:19   #7760
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Tyle, że jeśli chodzi o tą moją sprawę, to ja mam zamiar jeszcze trochę pożyć
i słusznie, wszystkie Ci tego życzymy

Stary 2007-03-22, 06:50   #7761
zuzia102
Raczkowanie

Cytat:
myślę, że na początku nie musi być wcale nijak, a zawsze można odstawić
ja po prostu nie zdążyłam się przed tabletkami nauczyć, jak to jest z cyklem u kobiety, bo bardzo wcześnie zaczęłam, i muszę powiedzieć, że na początku było super, ale po kilku latach okazały sie bardzo, bardzo, bardzo anty
tylko wiesz, to są moje doświadczenia a to jest tak indywidualna sprawa, że każdy reaguje inaczej i nie bardzo można polegać na historiach innych, wiele moich koleżanek bierze bardzo długo i są super zadowolone
ja na szczęście w spadku dostałam tylko trochę popękanych naczynek i trochę cellulitu (nie twierdzę, że to od nich ale pewnie swoje 3 grosze dołożyły do ogólnego procesu), ale daleka jestem od demonizowania
ja z kolei słyszałam, że zaraz po odstawieniu wzrasta prawdopodobieństwo ciąży mnogiej...
To i ja dorzuce swoje trzy grosze do tabletek
Reguluje sie cykl to po pierwsze jak sie tabletki bierze to fakt, ale niesty nie jest to cykl naturalny. Nie ma wtedy prawdzowego krwawienia misiecznego tylko zluszczanie blony sluzowej macicy. Tabletki powinny zahamowac owulacje(taki jest cel producenta) ale nie zawsze tak jest. Po odstawieniu nie ma wiekszego prawdopodobienstwa zajscia w ciaze mnoga, ale powinno sie unikac zajscia w ciaze przez trzy kojene cykle po odstawieniu tabletek. Ogolnie rzecz biorac jest to dodatkowa dawka hormonow dla kobiety i stosowanie przez dluuuuugi czas raczej nie za bardzo moze sie odbic to korzystkie na zdrowiu. Mowi sie ze tablekti chronia przed zachorowaniem na raka jajnika, wiec to jakby plus dla nich. Ale jezeli kots ma jakiekolwiek problemy zakrzepowo-zatorowe lub pali papierosy to od razu odradzam tabletki. Mozna sobie zniezlego klopotu zrobic w pozniejszym czasie.
To tyle w medycznego puknku widzenia.
Pozdrawiam Zuzia
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 08:35   #7762
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za PW.
przy tabletkach to raczej się nie ma zespołu napięcia więc płacz na pewno odejdzie a co do ciązy - to owszem - zapewne zdarzają się takie przypadku, ale i bez tabletek może być ciąża zagrożona i dziecko może też urodzić się chore. Ja osobiście mam 2 koleżanki, które zaszły w ciążę biorąc tabletki (co nie oznacza że są one nieskuteczne - po prostu trzeba je regularnie brać o mniej więcej tej samej godzinie) i dzieci zdrowiusieńkie

Cytat:
Napisane przez zuzia102 Pokaż wiadomość
Reguluje sie cykl to po pierwsze jak sie tabletki bierze to fakt, Po odstawieniu nie ma wiekszego prawdopodobienstwa zajscia w ciaze mnoga, ale powinno sie unikac zajscia w ciaze przez trzy kojene cykle po odstawieniu tabletek. Ogolnie rzecz biorac jest to dodatkowa dawka hormonow dla kobiety i stosowanie przez dluuuuugi czas raczej nie za bardzo moze sie odbic to korzystkie na zdrowiu. Mowi sie ze tablekti chronia przed zachorowaniem na raka jajnika, wiec to jakby plus dla nich. Ale jezeli kots ma jakiekolwiek problemy zakrzepowo-zatorowe lub pali papierosy to od razu odradzam tabletki. Mozna sobie zniezlego klopotu zrobic w pozniejszym czasie.
wszystko się zgadza. do plusów dodam jeszcze (dla mnie bardzo istotny fakt), że przy miesiączce nie ma już bólu, a jeśli któraś z dziewczyn ma bolące okresy to od razu odczucje róznice i można normalnie fnkcjonować nie szprycując się przeciwbólowymi tabletkami przez cały czas
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 09:17   #7763
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
czyli ja ide w swoim miescie i place 84 zl a on w swoim i tez placi taka kwote?
;/
Nie. Idziecie razem do USC w tym mieście, w którym zamierzacie wziąć ślub. Ale jeśli Twój TŻ urodził się w innym mieście to musi mieć ze sobą odpis aktu urodzenia (pobrany w miejscowości, w której się urodził). Płacicie tylko raz 84 zł.
Stary 2007-03-22, 09:27   #7764
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny! Tak z innej beczki... Proszę! Pomóżcie! Poszukujemy ślubnej kamizelki i musznika. Garnitur już mamy. I kamizelkę mieliśmy kupić w tym samym sklepie, ale pod koniec marca, kiedy będzie nowa kolekcja kamizelek. Ale w tzw. międzyczasie zlikwidowali nam sklep... I teraz nie wiem, gdzie kupić tą kamizelkę. Tam był taki duży wybór, a teraz gdzie nie zajdę do sklepu to taki wybór, że nie ma na czym oka zawiesić... Pomóżcie! Dajcie jakieś namiary na sklepy, gdzie jest duży wybór tych kamizelek!
Stary 2007-03-22, 09:30   #7765
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

No i się wczoraj okazało, że przed własnym ślubem będziemy mieli z Tż-em próbę prawie generalną przed ołtarzem, bo siostra cioteczna poprosiła nas na swoich świadków - 23.06.2008

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 10:01   #7766
MAGDUSIA K.
Przyczajenie

Tolu, wiem że bardzo duży wybór garniturów jest w Galerii Olimp i w tej nowej Galerii Orkana.Skoro są tam garnitury, to pewnie kamizelki też... Aha, na Narutowicza jest sklep Bytom-tam są fajne rzeczy dla facetów. Podaję Ci też stronkę firmy Zetto (nie wiem, czy znasz?), dziewczyny często polecały na forum www.zetto.pl ,sklep mieści się na Mełgiewskiej 11g.
MAGDUSIA K. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 10:07   #7767
MAGDUSIA K.
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Tak z innej beczki... Proszę! Pomóżcie! Poszukujemy ślubnej kamizelki i musznika. Garnitur już mamy. I kamizelkę mieliśmy kupić w tym samym sklepie, ale pod koniec marca, kiedy będzie nowa kolekcja kamizelek. Ale w tzw. międzyczasie zlikwidowali nam sklep... I teraz nie wiem, gdzie kupić tą kamizelkę. Tam był taki duży wybór, a teraz gdzie nie zajdę do sklepu to taki wybór, że nie ma na czym oka zawiesić... Pomóżcie! Dajcie jakieś namiary na sklepy, gdzie jest duży wybór tych kamizelek!
Tolu, wiem że duży wybór garniturów jest w Galerii Olimp i w tej nowej Galerii Orkana koło Tesco. Zajrzyj też do sklepu Bytom na Narutowicza, tam są fajne rzeczy dla facetów. Polecam Ci stronkę www.zetto.pl (nie wiem czy znasz?) dziewczyny też chwaliły tę firmę na forum. Sklep mieści się na Mełgiewskiej.
Stary 2007-03-22, 10:16   #7768
MAGDUSIA K.
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
I jeszcze jest bardzo fajny sklep z dużym wyborem kamizelek w nowym budynku na Okopowej...
Stary 2007-03-22, 10:34   #7769
martuko
Wtajemniczenie

tola a nie próbowalas się dowiedziec co z wlaścicielem tego sklepu?Może zostal gdzies przeniesiony po prostu??
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 10:40   #7770
czerwcowa lara
Raczkowanie

My kamizelkę i musznik kupiliśmy w Sunsecie razem z garniturem. I dostaliśmy spory rabat
A kamizelka cuuudo...
czerwcowa lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości