|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Reakcja faceta na Was bez makijażu.
Cytat:
I sam nie raz mówi, żebym się np dzisiaj nie malowała, bo on lubi mnie taką naturalną i wtedy może dotykać ile chce mojej buźki Ale ja bez makijażu nie czuję się atrakcyjnie
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mój też mnie woli saute i w dresach, ale taką mnie poznał i taką mnie chciał od początku
Gdybym teraz zmieniła styl z tego, w którym się zakochał, to pewnie by kręcił nosem. I wcale bym mu się nie dziwiła :d
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2013-03-13 o 12:05 |
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wyobrażam, jak można się nie malować? I nie chodzi mi o przesadny makijaż, tylko o tusz do rzęs czy podkład, bo to podstawa
nieumalowane to dla mnie tylko hipiski czy cuś w tym stylu.
|
|
|
|
|
#94 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A po co się malować, jeśli się ma ciemną oprawę oczu, cerę bez większych, przeszkadzających przebarwień i podobamy się sobie w lustrze bez konturowania twarzy?
|
|
|
#95 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jedynie co kilka dni używam tuszu do rzęs, nic więcej. Żadnych podkładów, pudrów, kredek, cieni. Po co mi to, naturalnie wyglądam bardzo okej, nie mam odprysków, przebarwień na skórze i chyba właśnie dzięki braku kosmetyków tak jest.
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli ktoś ma wyraziste rysy, to ok, ale i tak nie zrozumiem. Miałam koleżankę na studiach, która właśnie taka była (do tego kupa kręconych włosów - miała piękne!), ale gdy raz się umalowała - delikatnie, tylko tusz i kreseczka - była sto razy ładniejsza.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właściwie chodzę i w makijażu i bez przy chłopaku i jakoś nic mi nigdy nie powiedział :d
Przecież nie będę specjalnie wstawała o 6 rano by się pomalować i by on zobaczył mnie z makijażem piękną i cudną z ładnie uczesanymi włosami
|
|
|
|
|
#98 | |
|
sissy that walk
|
To zależy od potrzeb, od tego jak chcemy wyglądać. Na co dzień nie każdy ma taką potrzebę, ja mam ciemną oprawę oczu ale mimo wszystko gdy pomaluję rzęsy wyglądam lepiej, nikt mnie nie przekona że nie widać różnicy między dobrym tuszem na rzęsach, a niepomalowanymi rzęsami, choćby nie wiem jak były ciemne. Poza tym nawet odrobina różu sprawia, że człowiek po prostu lepiej wygląda. Ale rozumiem, że ktoś może nie mieć takiej potrzeby.
Natomiast uważam, że całkowita rezygnacja z makijażu jest czymś dziwnym. Nie wyobrażam sobie np. nie umalować się do wieczorowej sukienki - moim skromnym zdaniem wygląda to po prostu głupio Kobieta idzie na kolację lub przyjęcie, ma na sobie elegancką sukienkę, błyszczącą biżuterię, ułożone włosy, a na twarzy nie ma nic. Bez sensu.
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś jest ładny bez makijażu to nie potrzebuje go , bo po co sobie niszczyć skórę.?
Ja niestety mam bardzo jasną cerę no i często mam wypryski na twarzy i jak mam gdzieś wyjść na miasto albo spotkać się z moim facetem to się maluję. Ale bez przesady. Podkład, tusz do rzęs i pomadka bezbarwna ewentualnie różowa. To wszystko. A mój chłopak o dziwo dobrze zareagował na mój widok bez makijażu z samego rana po przebudzeniu. Powiedziała, że ślicznie wyglądam. Nawet jak leżałam w szpitalu i wyglądałam okropnie to też mówił, ze ślicznie wyglądam ale szczerze mówiąc to nie bardzo mu wierzyłam
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Ale ja z biżuterii noszę tylko kolczyki a szczytem mojego ułożenia włosów jest warkocz.
|
||
|
|
|
|
#101 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() To tylko moje zdanie, ale według mnie dorosła kobieta odstrzelona w super kieckę i bez makijażu wygląda niepoważnie, są okazje na które człowiek się po prostu maluje. Oczywiście najważniejsze jak się człowiek czuje we własnej skórze, jeśli lepiej mu bez niczego na twarzy - jego sprawa, mnie się to absolutnie nie podoba. Wszystko jedno jak ma się ciemną oprawę oczu i jak ładną cerę, przy pewnym rodzaju oświetlenia w makijażu wygląda się dobrze, a bez niego się nie wygląda.
|
|
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
zawsze jest różnica. nawet jak to sam podkład i róż. moj facet akurat lubi mnie bez makijażu
|
|
|
|
|
#103 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem autorka, biorąc pod uwagę jej wiek, nie powinna się na co dzień malować.
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Mój tylko jeden raz widział mnie po lekkim tuningu (podkład, tusz do rzęs, błyszczyk). Ledwo zauważył różnicę. Na co dzień widzi mnie bez makijażu, taką mnie sobie wybrał i dooobrze
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko wydaje mi się, że Twój chłopak jest po prostu bardzo młody i tak palnął bez zastanowienia
Nie przejmuj się tym, bo nie warto. Tak przy okazji jesteś troszeczkę podobna do mnie, podobny typ urody, więc na plus![]() Ja zdecydowanie lepiej wyglądam w makijażu niż bez. Widzę to i trochę żałuję, bo leniuch ze mnie i nie chce mi się malować na co dzień. Na etapie pierwszych randek miałam jeszcze świra na punkcie urody i bardzo dbałam o siebie, makijaż był zawsze. A teraz przez 90% czasu TŻ widzi mnie bez makijażu. Oczywiście, twierdzi, że bez makijażu jestem równie piękna jak z, ale nie wiem w jakim stopniu można ufać jego słowom Myślę, że to taki typowy tekst, którzy faceci kierują do swoich dziewczyn. Plus "po co się malujesz, Tobie makijaż niepotrzebny", "jesteś najpiękniejsza na świecie", "w ogóle nie przytyłaś!" - chyba każda to słyszała
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na zdjęciach widać, że fajna dziewczyna z Ciebie, bez makijażu na pewno też.No, ale dla mnie makijaż nie równa się zadbanie, tzn nie muszę się malować, by być zadbaną. A jak już to zrobię, to nie jest to pełen zestaw kosmetyków, tylko korektor, błyszczyk, wiem piękności z siebie tak nie zrobię, ale nie zależy mi na tym. Mam widoczne teraz rozszerzone pory, czasem zakryje, ale jak nie, to też nic się nie stanie, chłopak mógłby uciec na ten widok z krzykiem, ale nie dociera, dla nas to naturalne. A staram się zadbać np o te pory kosmetykami, które mają na celu zmniejszyć je. Ot taki przykład, co robię nawet bez makijażu. A co do ubioru, to wybieram te rzeczy, które mi się podobają, są oczywiście czyste, nierozciągnięte- to akurat dla mnie podstawa, nieumalowana osoba nie musi równać się osobie w rozciągniętych dresach Każdy może inaczej dbać o wygląd. A gdy idę na wesele, to wolę, by ktoś mnie umalował, bo skoro robię to rzadko, to mogłoby wyglądać średnio, nie wszystko potrafię. A samej nałożyć czasem błyszczyk, to wiadomo, nic trudnego Tylko widzicie, dla Was ten błyszczyk, to już jakiś makijaż, a dla niektórych jak słyszałam, to skandal, by dorosła kobieta np zazwyczaj używała tylko błyszczyka, bo jak to Powinien być full make up. No, ale nie każdy tak lubi, jak mówię na własnym przykładzie. Pozdrawiam
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-03-13 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takze moj Tż tez tak ma, i mnie też to boli/bolało u mnei jednak bylo inaczej, bo gdy sie zapoznaliśmy i tak przez 2lata związku nie malowalam sie w ogóle. Nawet na imprezę. Potem tż zaczął marudzić, ze powinnam o siebie zadbać, ze mogłabym się malować, ze inne dziewzcyny to to i tamto... No i teraz jak tlyko jestem bez makijazu to nie podoba mu się. Na początku, specjalnie się nie malowałam, zeby mu zrobic na złość a teraz... przyzwyczailam się... i wyszło mi to na plus bo czuję sie atrakcyjniejsza i dużo więcej facetów mnie zaczepia i probuje podrywać, więc ostatecznie zamiast sie obrazić na niego to docenilam to
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze myślałem, że kobiety malują się po to, żeby łądniej wyglądać. Makijaż to poprawianie urody i logiczne jest to, że bez niego wygląda się gorzej, a w nim lepiej. W ogóle nie wiem po co zadawać takie pytania facetowi.
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że już nic nie jest mu straszne.
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewnie nie chciałby, żebyś tak też chodziła na codzień ![]() myśle, że faceci lubia u kobiet elegancje i zadbanie, więc jak czasem dziewczyna nie ma makijazu i wyglada byle jak to nie przestaną jej kochać, ale jak tak jest na codzień to często ucieka ten aspekt seksualności. Tak mi się wydaje.
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
nie moja sytuacja ale kolezanki:
ktora ma lat 30 a bez makijazu wygla na 17 (jej mąż ma 35) sytuacja intymna leża razem w lozku: on: "mogłabys sie do łóżka chociaz pomalowac, bo czuje sie jak pedofil" ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Ale nie ukrywajmy praktycznie kazdy obejrzy sie za ładnie pomalowana, , wylansowaną zgrabną, zadbaną dziewczyna- bo sa wzrokowcami i im sie to podoba.
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym TŻ chyba serio mówi, że mnie nie lubi w makijażu bo ledwo co jest w stanie przeżyć, że będę miała jakiś na ślubie- mówi że w make upie wyglądam sztucznie i nie jak ja i że mu się nie podobam jak mam coś na twarzy- więc co facet to gust
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
TZ widział mnie bez makijażu wiele razy i wierząc jego słowom to zarówno umalowana i nieumalowana mu się podobam i zawsze kocha mnie tak samo
Mimo, że mam cerę problemową i często mi jakieś pojedyńcze krostki wyskakują ( szczególnie w sezonie jesienno-zimowym) to już wyrosłam z etapu ukrywania się
|
|
#117 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Był już chyba taki wątek
![]() Moj Tz widział mnie bez makijażu dość szybko ( z reguły maluję się) i co miał zrobić? Nie wiem, jakiej reakcji się oczekuje, zwiania ? ![]() Przecież na codzien nie robię sobie scenicznego makijażu, wiec różnica ( u mnie nie jest zbyt duża, ale komfortowo czuje się "w" ).
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tż za 10 minut wraca z pracy a ja mimo ze caly dzien spedzilamw domu jestem ubrana pomalowana nawet wlosy wyprostowane. robie to dla siebie
|
|
|
#119 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
ale nie czuje się jakąś wypicowaną przesadnie pindzią, bo czasami panuje takie przekonanie..
||
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

I sam nie raz mówi, żebym się np dzisiaj nie malowała, bo on lubi mnie taką naturalną i wtedy może dotykać ile chce mojej buźki
Ale ja bez makijażu nie czuję się atrakcyjnie

Kobieta idzie na kolację lub przyjęcie, ma na sobie elegancką sukienkę, błyszczącą biżuterię, ułożone włosy, a na twarzy nie ma nic. Bez sensu.

Dajmy innym wyrazić swoją opinię i miejmy trochę dystansu do siebie. Mnie TŻ ciągle jęczy, żebym mocno malowała usta, bo w takiej wersji lubi mnie najbardziej. Nie przyszło mi do głowy ani się o to obrażać, ani też chodzić na basen z czerwoną szminką na ustach. Jak mam ochotę to maluję, a wtedy TŻ ma radochę. Jak nie maluję to też jest dobrze. I tyle.
u mnei jednak bylo inaczej, bo gdy sie zapoznaliśmy i tak przez 2lata związku nie malowalam sie w ogóle. Nawet na imprezę. Potem tż zaczął marudzić, ze powinnam o siebie zadbać, ze mogłabym się malować, ze inne dziewzcyny to to i tamto... No i teraz jak tlyko jestem bez makijazu to nie podoba mu się. Na początku, specjalnie się nie malowałam, zeby mu zrobic na złość a teraz... przyzwyczailam się... i wyszło mi to na plus