![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Bebe zazdroszczę kopniaczków
![]() Natomiast współczuję nocki ![]() Zrobiłam małemu przymiarkę "na sucho" do nocniczka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dostaliśmy antybiotyk, bo gardło jest bardzo zawalone Na zmianę go nosimy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Wtajemniczenie
|
czyli najlepiej pewnie na piersi??
a miałam zabrać się za jakąś warzywną np. na udku-dzięki za info ![]() Irmusiu(przepraszam Wanillko)-mówisz, że 230ml mleka to mało??moja ok.4.45 zjadła 120ml i potem o 8.30 nie całą kaszę na 60ml MM....wczoraj dawałam jej jeść na śpiocha i chyba przy następnej drzemce dam jej chociaż 120ml, tak by dzienny bilans mleka był ok 600-700ml, bo normalnie to zje z 450....tylko obiadek i owoce je z chęcią
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-13 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witam z rana ![]() ![]() ![]() Gdzie jest wiosna????????? Nie poczytałam jeszcze co tam u Was, jedyne co to widziałam zmianę u Nadalki ![]() Nadalka ogromne brawa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() u nas ok, no może poza tym, ze odkryliśmy u Martynki 3 suche plamki na ciele, małe, czerwone, chropowate. Alergia ![]() ![]() Najważniejzsze,że wyrosłam z tego juz jako kilkulatka. Muszę pomyśleć czym potraktować te miejsca u małej.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla siebie tam czasem coś kupuję, chociaż ostatnio to mają nudne te ciuchy za to zlikwidowali mi mój ulubiony sklep Sisley ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
karolka ja nic takiego nie mówiłam, szczególnie że mój na raz zjada nie więcej niż 100 ml ![]() Sol ja i tak bym nie gotowała na kościach dla tak małego dziecka, nawet wiejskich Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-13 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Jej dziewczynki na prawdę dziękuję
![]() solka, domowa kurka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Linka, my mamy dużo takich miejsc na nóżkach. Smarujemy maścią z witaminą a i powoli się goi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2649 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Poza rzeczami, które wieźliśmy tam, i które zajęły mnóstwo miejsca (wózek - ten duży, bo szykowaliśmy się na dłuższe spacery, łóżeczko turystyczne, wielka torba podręczna z mlekiem, butelkami, pieluchami itp, walizka z ubraniami małej i naszymi itd) wracaliśmy z dwiema torbami książek, dwiema produktów spożywczych (polskie wędliny i te sprawy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |||
Zakorzenienie
|
bo już myślałam, że będzie
![]() ![]() Cytat:
![]() Na dobę do 500 ml tylko. A jadł 700-800. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Leoś ma taką czerwoną szorstka plamkę na brodzie. Jest już od około 4 tygodni i nie schodzi. Nie wiem, co to ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- taką zwykłą czy jest jakaś specjalna dla dzieci?
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Nadalko Gratulacje
![]() My po usg głowy małej. Kontrolne ( w koncu niedotleniona się urodziła). Pani doktor skwitowała że zdrowa jak ryba i w dodtku grzeczna nawet nie zapłakała tylko patrzyła w monitor a Pani doktor jej tłumaczyła co tam widać ![]() Ja jak gotuje małej zupke to piers oddzielnie gotóje i wrzucam pod koniec juz ugotowaną a wodę z tej piersi wylewam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
Modnisia mi też się wydaje, że takim maluchom daje się zupki owszem z mięskiem, ale bez wywaru i robię tak jak Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego urodziła się niedotleniona? ile miała punktów? potrzebne były jakieś interwencje medyczne? sorry ze tyle pytań ![]() najwazniejsze, ze wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie nie, tzn trochę się ślni, ale nie jakoś często. dzięki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Irmusia jeśli to nie od podrażnienia ślinką (ani żadnego innego podrażnienia - moze sie opiera o coś często bródką?) to obstawiałabym że to zmiana na tle alergicznym.
U nas jest jedna plamka na główce (mała, okrągła, lekko czerwona, troszkę szorstka w dotyku) i dwa tak jakby przesuszone miejsca na ramionkach. Może jak wpadną Nela i Karolina to powiedzą co o tym sądzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Dep jak Zosia zniosła podróż?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też jak gotuje zupkę to wywar wylewam ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- o to samo miałam pytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
Hej, podczytuję Was trochę, ale nie za bardzo mam wenę na pisanie. U nas nieciekawie. Po początkowej poprawie stanu skóry po Pimafukorcie (mieliśmy stosować 5 dni) przeszliśmy zgodnie z zaleceniem na Hydrocortizon i znów jest źle
![]() ![]() Linka doczytałam, że M ma plamki. U nas zaczęło się od kilku na pleckach i tak się pogarszało z dnia na dzień. One są czerwone, okrągłe ciemniejsze na brzegach, jaśniejsze w środku, pod kolankami i paszkami plamy są rozlane. Może pokaż to pediatrze, żeby się nie zaostrzyło jak u nas. Poza tym ząbki dają w kość, ryk w dzień i w nocy, bez syropu nie daje rady. Jakby tego było mało cały weekend do wczoraj była u nas wojna o chrzestnego, w końcu po wielu bojach mąż się zgodził na mojego kandydata a ten nam odmówił...W rodzinie tż wielki kwas. W rezultacie oboje chrzestni są z mojej strony- czyli siostra i szwagier I dziś przyszły szpilki które zamówiłam sobie na chrzest i są za małe a jedna uszkodzona i muszę odesłać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ta palmka (bo w zasadzie to jest jedna + dwa jakby przesuszone miejsca) nie jest ciemniejsza po brzegach ![]() Karolina nie wiesz czy każde zmiany skórne na tle alergicznym to zawsze jest AZS? Współczuję tych kłótni o chrzestnych, no i tej odmowy, ale myslę, ze ostatecznie bardzo dobrze się stało: siostra i szwagier super ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-13 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tęsknie za małym, za dużo mam czasu w pracy na myślenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Mojej koleżanki córka, miała przesuszenia na skórze, właśnie takie okrągłe z ciemniejszymi brzegami i okazało się że to łojotok
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem tyle, że AZS i alergia występujące razem wikłają się wzajemnie, jedno zaostrza drugie, ale ostatecznej diagnozy wciąż nie mamy... Syrop podaję przeciwbólowy na ząbkowanie(panadol) i Ketotifen na alergię, ten drugi na razie nie działa za wiele, może jeszcze za krótko podaję. W sumie też się cieszę że tak wyszło z chrzestnymi ale ile to nerwów i kłótni kosztowało to głowa mała. Teściów mi też szkoda, bo to ich rodzina tak się "miło" zachowała i oboje są tym przybici, teściowa płakała wczoraj przez telefon z nerwów. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Mała miała podany tlen bo sama od razu nie oddychała.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2013-03-13 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. mam dzis zalatany dzien najpierw byłam u gina siedzialam tam kilka godzin . Dostalam skierowanie na rozne wyniki i w piatek na usg. Gin mnie nie poznał.
![]() Wazyklam sie na tej wadze co w ciazy. I UWAGA mam - 5 kilo! tzn -25 ! ![]() ![]()
#2669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym chrzestnym ostatecznie może dobrze wyszło... U mojego szwagra w rodzinie jest tak, że chrzestnymi są małżeństwa. W naszych jedno ze strony matki dziecka, drugie ze strony ojca. U nas też było ciekawie z tym wyborem... Chrzestną jest moja siostra, chrzestnym starszy brat męża - ale już wtedy wiedzieliśmy, że się nie nadaje (zastał nim, bo tak wypada, niespecjalnie interesuje się naszym synem, mamy sporadyczny, kiepski kontakt). Teraz mąż ma zostać chrzestnym jego młodszej córki, chrzciny w święta i jedzie tam sam (no jeszcze teściowa i najmłodszy brat, bo jest ich trójka), także niespecjalnie się na nie cieszę :/ A nasz drugi kandydat to był mój znajomy i o dziwo mąż go zaproponował, ale jednak tradycja zaważyła (mamy pomogły w tym wyborze, bo to przecież brat) i Pawełek ma chrzestnego, który sobie o nim przypomni od wielkiego dzwonu. Oni z tych, co odzywają się kiedy czegoś potrzebują. Mąż chciał nawet im powiedzieć, żeby się zastanowili, żeby nie zrobili tego błędu co on zrobił...
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-13 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Pokazuję stosiki
![]() ![]() ![]() Na zdjęciu pierwszym - nasze nabytki. Na drugim - to, co czekało (moje zamówienia z allegro) - niestety kilka pozycji zostało, bo już nie miałam gdzie upchać. M.in. "Androny" Brzechwy czy "Turlututu. A kuku, to ja!" Na trzecim - to, co kupiłam już na miejscu. Na czwartym kilka pozycji od mojej matki. Większość niezupełnie (ehem ![]() ![]() a dziękuję, dobrze ![]() Tak (zdjęcie nr 5) w jedną stronę i tak (nr 6) z powrotem ![]() To dobrze wróży naszemu majowemu wyjazdowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.