|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
:-(
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Santom -
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Santom
nie ma takich słów które by teraz na Ciebie kojąco podziałały więc napiszę tylko - trzymaj się ! |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
co do pierwszej str uważam ze dobry pomysł z liniami będzie przejrzyste wszystko!
santom tak strasznie mi przykro i jak tu wierzyć ze będZie ok? ;(
|
#515 |
|
Przyczajenie
|
Santom, mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz....
Przytulam Cię mocno,3maj się kochana! |
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Wspolczuje
(( trzymaj sie! No to mam nadzieje, ze z ta beta wszystko ok... To dolaczam do Was, termin porodu 29 pazdziernik, udalo sie w pierwszym cyklu
|
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
SANTOM....przykro mi i ściskam mocno....
![]() dołek mi trochę przeszedł, mąż mi do Angli chyba bedzie musiał wyjechac...pracy u nas brak dla dekarzy....smutno troszke, i tak z innej beczki-wiecie może czy sa firmy ubezpieczeniowe ktore maja krotszy okres karencj w ciaży jak 9 mies?bo u mnie w pracy w PZU 9 mies...a nie ukrywam że by się przydało |
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
santom
kurcze przykro mi strasznie
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Santom :głaszcze:
. Mogę tylko powiedzieć,że czas może ran nie wyleczy,ale na pewno je goi ![]() Agatau można wyliczyć hipotetyczny przedział dla owulacji, choć bez innych obserwacji gwarancji mieć nie będziesz. Ja też miałam takie cykle ostatnio a datę owulki znam co do dnia.
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, można się do Was przyłączyć ? Bo na mamusie wrześniowo-październikowe trudno, a ja mam termin na koniec października.
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam byc październikową mamcia ![]() agatau juz tam nie ważne kiedy ta owulka była u Ciebie najważniejsze żebyście się w odpowiednim czasie wstrzelili i żeby były II kreseczki ![]() dziewczyny macie juz tak że oglądacie wózeczki na necie i inne pierdołki?? ja się już nie mogę doczekac zakupów dla szkrabka ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- dzidzia teraz dopiero zauważyłam że Twoja córcia ma na imię Alisa strasznie mi się podoba to imię
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może napisze coś o sobie, mam 25 lat, razem z mamą i narzeczonym mieszkam w Hiszpanii, w lipcu bierzemy ślub. Teraz nie pracuję. Mam już pierwszą wizytę u lekarza za sobą tj. 6.03. serduszko biło, dzidzia miała 8 mm. Byłam też już u położnej, która założyła mi kartę ciąży, oraz mnie zważyła i zmierzyła, przeprowadziła wywiad i takie tam. 28.03 mam iść na badania, a między 12 a 19.04 będę miała USG genetyczne.
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja nie wiem teraz co ja chce
Bo to by nie było planowane...zreszta jak cos bedzie wiadomo napisze wiecej. Generalnie co moge powiedziec...studiuje i nie wiem jak dałąbym rade...choc nie jestem pierwszego młodu I przeraza mnie ewentualna ciaza a studia...balabym sie
|
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia heloł
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a 28 go mam kolejną wizyteHiszpania mówisz oj jak masz cudownie a my tutaj tak marzniemy ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- kurka muszę sobie drzemke strzelic bo zasypiam na siedząco
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym Dziewczynki do Was nie pasowala na watek...bo ja wiecej strachu mam juz teraz jak nic nie wiadomo a co dopiero mowic...Wy tu wszystkie takie szczesliwe, az milo sie czyta.
A ja ze studia, ze za młoda, ze to ze tamto...:/ |
|
|
|
#529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
planowałam od pażdziernika zacząc studia na kosmetyce ale chyba bede musiała przełożyc na za rok. nie łąm się, takie fora są po to żeby się wyżalić spytac wesprzeć itp.... |
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie mialas latwo ale z tego co piszesz poradzilas sobie rewelacyjnue ![]() czasem mi sie wydaje ze jak jest ciężko to człowiek się lepiej ogarnia niż jak ma mase czasu. Ja jak juz bedzie wiadomo co ze mną napiszę Wam wszystko, oczywiscie jesli wynik bedzie na plus...mysle sobie ze nie tak latwo zajsc w ciaze...tyle par sie stara. Zalozymy wtedy moze klub prywatny jesli zechcecie. No ale ja juz tak gadam jakbym była miedzy Wami ![]() Mam straszne obawy jakby co...nic nie wiadomo a ja juz czuje sie w ciazy
|
|
|
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszę Cię wcale nie jest ciepło, dzisiaj temperatura spadła do 5 stopni, gdzie w poniedziałek było 18. Co do opieki tutaj, no cóż, dopiero po USG genetycznym położna sprawdza co wizytę tętno dziecko. Analiza krwi odbywa się tylko 3 razy w ciagu całej ciąży, nie robią krzywej cukrzycowej, TSH w ogóle. Ale ja jestem pełna wiary i pozytywnego myślenia. Dzastin ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Mi udało się akurat w 3 cs, ale jak czytam, że dziewczyny się starają 10 cs czy więcej to na samą myśl robi mi się przykro, bo ja nie wiem czy bym miała tyle silnej woli. A czy za młoda jesteś ? Ja również jestem rocznik 88.
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiek moze i jest ok, w sumie jakby nie patrzeć taki optymalny ![]() Ja po prostu czasem sama czuje sie jeszcze jak dziecko ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- MISIU jesli moge zapytac to czemu akurat w 3 cyklu? Masz reguralne cykle? Jakoś po prostu nie trafialiscie w ten odpowiedni czas, tak? |
|
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
Santom bardzo mi przykro
mam nadzieje że się nie poddasz i bedziesz walczyć całuję gorąco życze Ci teraz dużo spokoju
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 22 lata i też każdy mówił mi żeby poczekać do 24-25 najwcześniej.. ale spróbowaliśmy raz- nie wyszło, drugi- to samo.. więc już wtedy zaczęłam się martwić, że jak poczekam to mogę mieć naprawdę wielkie problemy z zajściem, więc spróbowaliśmy kolejny cykl i się udało Mój mąż powiedział ze jego mamie można powiedzieć tylko 2 razy w roku- Prima Aprilis i dzień babci.. więc zostaje nam 1 kwietnia. Moja mama za granicą, więc jej muszę powiedzieć przez telefon. I jestem przekonana, że nikt z tej wiadomości się nie ucieszy i każdy powie, że jesteśmy nierozsądni i nie poważni . ![]() eh.. musiałam trochę ponarzekać.. Przepraszam
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
RYBA
a u Was czemu w 3 cyklu? Nie trafialiscie jakos w te dni? Ja mam podobnie jak Ty, tyle ze Ty zarabiasz...nie wyobrazam sobie tego wszystkiego i dla mnie to w ogole abstrakcja...a jeszcze powiedzieć rodzicom. Ja to na razie tak sobie gdybam ale wiesz...człowiek sie martwi. Co innego byc mlodym, pracujacym i jeszcze miec kase...i rzeczywiście w innym przyapdku wiele osob Ci powie ze jestes po prostu nierozsadna
|
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie
![]() Mam nadzieję, że znajdzie się tutaj jeszcze miejsce dla mnie ![]() Postaram się nadrobić wszystkie strony, które napisałyście aby Was lepiej poznać ![]() Tymczasem kilka słów o sobie jestem mamusią marcowo-kwietniową 2009 (jak to dawnooooo) mamy synka![]() W niedzielę zrobiliśmy test i wyszedł pozytywnie Najprawdopodobniej termin porodu to 14 listopad. Powiem Wam, że przy drugiej ciąży jest troszkę inaczej za pierwszym razem dwa dni po zrobieniu testu byłam już u lekarza i trochę się rozczarowałam bo niewiele lekarz mógł powiedzieć i kazał zrobić tylko bHCG... tym razem najpierw zrobię sobie badania i do lekarza pójdę za jakiś tydzień. Objawy? hmmm ból brzucha momentami jak przed @ - ale nie wiem czy to umysł nie płatał figli... jak się czeka, żeby @ nie było to od razu wydaje się jakby miała nadejść:p brak PSM piersi obolełe miałam dopiero po planowanym terminie @ ale najlepiej to chyba obserwować śluz - zazwyczaj przed @ miałam odczucia suchości a tym razem było inaczej to tyle tak na szybko, życzę Wam miłego wieczoru
|
#537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż w końcu za 3 razem się udało. Trochę odpuściliśmy, bo zaczęłam kościelny ślub planować, ale niestety chyba plany odejdą na najbliższe XXXXXXX lata i wtedy dopiero zastrzeliło Tutaj nawet nie chodzi tylko o pieniądze czy pracę.. bo naprawdę jak się ma kochającą rodzinę to każdy pomoże ile może. Moja koleżanka urodziłą w wieku 16 lat, nie pracuje do dzisiaj bo się uczy i na dziecko łożą rodzice jej i jej chłopaka.. i dają radę, mimo ze kokosów nie dają, bo sami niewiele mają. Moja siostra urodziła jak jeszcze na studia chodziła, też mama jej pomagała i mąż, który mieszkał 300 km od nich, ale dawał co może- dali radę i mają się dobrze. Jestem przekonana, że jak moja mama się już ogarnie z tą informacją to i mi pomoże ( moja mama jest z zawodu krawiec-szwacz i mojej siostrze za friko wózek uszyła z materiałów w pracowni..) czy kupić wózek, łóżeczko, czy dać na pierwsze pampersy czy kilka ubranek kupi.. ale wiem że pierwsze co usłysze to będzie CO???????? JAK TO???????? ZWARIOWAŁAS????????????? CO WY TERAZ ZROBICIE????????? JAK SOBIE TO WYOBRAZASZ?????????? NIE ZA MLODA JESTES????????? KTO WAM POMOZE?????????? itd.. od teściowej usłysze : chyba sobie żartujecie, a potem że jesteśmy głupi i nierozumni i w ogóle, że nas poje*ało .!( ona uważa ze najlepszy wiek na dzieci to 30 lat.. ) Witam nowe mamuśki
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 3 cyklu zaczełam brać wiesiołka, TŻ salfazin, i zobaczyłam dokładnie w swoje urodziny płodny śluz, więc działaliśmy, potem nogi siup na ścianę. I tak nie wierzyłam, że mogło się udać, nawet na staraczkowym wątku pisałam, że niemożliwe, Dzastin coś o tym wie. W końcu po namowach zrobiłam test i wyszły dwie piękne krechy.
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dużo znajomych właśnie w Twoim wieku dodaje co po chwilę na fcb jakieś zdjęcia brzuszków, usg itp i widać że są szczęśliwi, że chcą tego dziecka... I mi się instynkt macierzyństwa włączył jakieś półtora roku temu. Agatau- Nam dopiero za 7cs się udało... i nie koniecznie musiałaś mnieć owulkę w tych dniach, ja np. mialam pod koniec cyklu ok 25dc. Rożnie to bywa dlatego czasem warto mierzyć,badać,sprawdzac itp zwłaszcza przy nieregularnych cyklach.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-13 o 17:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

:-(

nie ma takich słów które by teraz na Ciebie kojąco podziałały więc napiszę tylko - trzymaj się !

- 09.06.2006

strasznie mi się podoba to imię 
Mój mąż powiedział ze jego mamie można powiedzieć tylko 2 razy w roku- Prima Aprilis i dzień babci.. więc zostaje nam 1 kwietnia. Moja mama za granicą, więc jej muszę powiedzieć przez telefon. I jestem przekonana, że nikt z tej wiadomości się nie ucieszy i każdy powie, że jesteśmy nierozsądni i nie poważni . 
za pierwszym razem dwa dni po zrobieniu testu byłam już u lekarza i trochę się rozczarowałam bo niewiele lekarz mógł powiedzieć i kazał zrobić tylko bHCG... tym razem najpierw zrobię sobie badania i do lekarza pójdę za jakiś tydzień.