W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-03-13, 11:31   #2221
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

A w jakiej okolicy Rzymu mieszkasz?
Poszukam ci darmowych kursow wloskiego. Ja na taki chodze wieczorami i od w sumie zerowej znajomosci (mozna powiedziec ze troche znalam jezyk bo cos sie tam uczylam pare lat wczesniej ale nic nie mowilam, troszke rozmumialam. ale to bardziej ze skojarzen z polskim i angielskim)
doszlam do tego ze sie dogadam.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:02   #2222
blackpearlkrk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
A w jakiej okolicy Rzymu mieszkasz?
Poszukam ci darmowych kursow wloskiego. Ja na taki chodze wieczorami i od w sumie zerowej znajomosci (mozna powiedziec ze troche znalam jezyk bo cos sie tam uczylam pare lat wczesniej ale nic nie mowilam, troszke rozmumialam. ale to bardziej ze skojarzen z polskim i angielskim)
doszlam do tego ze sie dogadam.
Zapisa³am siê na kurs w³oskiego przez ko¶ció³ ale by³am tylko raz bo praca ale dziêkujê Ci serdecznie za propozycje.
blackpearlkrk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:28   #2223
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Shred znam - sama cwiczylam go od 2 lat - nie caly czas - tak wiosennie na odchudzanie.
Mnie brzuchol sie zrobil i musze cos z nim zrobic.

a co z Twoim postanowieniem odnosnie nie jedzenia slodyczy? ja wczoraj sobie pojadlam wafelkow, bo taaaaakie dobre byly, a dzisiaj mialam juz w koszyku nastepne ale odlozylam na polke
Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
to by sie zgodzila z moja, to jej passatempo preferito bo nic innego nie robi, nawet kolezanki nie ma zeby na kawe wyskoczyc..ja nie wiem jak mozna tak zyc bez zainteresowan.

Bylismy wczoraj na kolacji, na kupon z Groupona, ktory tz
dostal. Nortmalna pizzeria, ale obsluga taka mila ze az musialam pochwalic. Ogromne porcje, bo to mialo byc "all you can eat", byla przystawka focaccia i salumi misti, patatine, a na deser wzielismy profitterol Bylismy zle nastawieni bo na tripadvisor same zle opinie ze niby ludzie wyszli ja nie wiem co to za krolewicze, ze im nie pasowalo, chyba chcieli malo wydac i w zamku jesc

jade do miasta do biblioteki i sie przejde..
mniam a te negatywne opinie to moze jakas konkurencja robi
Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej.....jak cieplo....16 stopni dzisiaj u mnei bylo

Wrocilam z nart i jestem wykonczona......odsypiala m chyba z 12 godzin.....ale bawilam sie super

wyprobuje

Farba kosztowala 2,90?? Jaka marka? ja zawsze uzywalam garniera ale we wloszech okolo 9€ kosztuje wiec zawsze sobie robie zapas w polsce gdzie ostatnio zaplacilam nawet 9zl.

Mnie jedynie strasznie wkurzaja wlosi, ktorzy codziennie pija kawe a potem caly blat, gabki, zlew jest uwalony kawa ufffa

Straszni sa wloscy nastolatkowie tacy 16-17 lat.....masakra chlopacy sobie wlosy jakby prostownica robia i potem jakies dziwne, fantazyjne fryzy O slownictwie juz nie wspomne,jak tak czasami ich slucham w autobusie to rece opadaja.

Ja tylko rok i 9 miesiecy chyba najmlodsza stazem (i chyba tez wiekowo) jestem
dla mnie tutejsi chlopaki 16-17 lat sa w ogole obrzydliwi
Cytat:
Ej dziewczyny ale mialam numer siedze na dworcu i czekam na autobus z siatka z napisem Krakow i podchodzi facet i sie pyta skad odjezdza jakis tam autobus...to ja na to ze nie wiem ze niech sie spyta w informacji...
akurat kreslilam sobie w notatniku...a ten mi na to czy mu na chwile pozycze dlugopis...i nagle mi wzial moj notatnik z reki i mi wpisal swoj numer tel i skomentowal ze ja bym pewnie mu swojego nie zostawila a ja "no nie, mam chlopaka"...a on na to...ze przeciez na kawe mozemy sie spotkac..

a potem jeszcze mowil ze on jest z Florencji i ze by mi pokazal prawdziwe Wlochy a nie takie bure jak ta polnoc
typowe poznal ze straniera i chcial sie zabawic. im sie wydaje, ze Polka z kazdym by poszla
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:36   #2224
sjoanna
Zakorzenienie

Evelina - nie jem twardo slodyczy i nie pieke tez od Tlustego Czwartku.
ale juz sie zastanawiam co zrobie na Swieta.
No i jajeczka czekoladowe malutkie i zajaczka tez juz mam.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-13, 12:49   #2225
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

a ja kupie schoko bons

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:12   #2226
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

hej hej babeczki

romanacciato ile mialas lat jak tu przyjechalas??18??woow ale Ty to jestes odwazna!!!!a jak w ogole tu dotarlas??przez szkole czy prace??
blackto ktory Ty jestes rocznik jak najmlodsza??
sjoannaa Ja myslalam,ze dluzej tu jestes a to dopiero 3 lata

co do slodyczy to znowoz kupilam paczke miskow z Haribomatko normalnie DROGAw sklepach znowoz pelno tych babek bleee jak ja ich nie lubie colombe di pasquamakowca albo sernika bym zjadla

Kto robil tu sernik z Philadelfia???macie moze jakis przepis

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-03-13 o 13:16
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:23   #2227
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Czesc Slodkie Misie a Wy obzartuszki jestescie, dla mnie to slodycze moglyby nie istniec, no chyba ze rano do caffe latte lub cappucino

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
oj tam oj tam

Nie jestem katoliczka....jestem ateistka,ale przyznam ,ze czekam na czarnoskorego papieza... bo w ten sposob tolerancja wielu "super wierzacych i wiernych katoliow" zostanie wystawiona na probe.... wiele osob jest tolerancyjnych do czasu.... nie sa rasistami ,poki ludzie o innym kolorze skory sa daleko..... ,jestem ciekawa jak takie osoby by zareagowaly .... !
tak tak tez tak mysle a widzialam w tv, ze w Rzymie pada i pada, a u mnie takie piekne sloneczko, chociaz na weekend zapowiadaja o 10 st mniej, a ja tu juz "obskoczylam" sklepy zeby cos wiosennego kupic

cuciola ja mysle, ze raz na jakis czas robi sie milo jak zainteresuje sie nami ktos inny niz wlasny Tz czy maz, przeciez to nic strasznego, anie bylo to jakies chamskie zachowanie

cucciola79
nie kupilam okularow, poprzymierzalam troche i upatrzylam dwie pary, w sobote popoludniu pojedziemy to maz mi doradzi
a ten sernik z philadelphia to moj maz non stop robi, a to z czekolada, a to z kokosem, ostatnio sluchaj nawet zamowil sobie stolnice u stolarza i robi w niedziele kopytka i pasta fresca, jak dla mnie to on oszalal zobacz sobie na stronie philadelphia przepisy

sjoanna
tak okularki przeciwsloneczne, bo tak to do patrzenia mam troche stare, ale tylko po domu je nosze, "do ludzi" soczewki

Dziewczyny wczoraj maz byl u okulisty, bo juz od jakiegos czasu narzekal ze zle widzi, no i ma astygmatyzm plus mosche volanti, a co to jest? nigdy o tym nie slyszalam, taki ma czarny punkcik jakas gelatine jakby mu piksel brakowal w zrenicy...nie wiem co to po polsku

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-03-13 o 13:26
principessina jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 13:31   #2228
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
w sklepach znowoz pelno tych babek bleee jak ja ich nie lubie colombe di pasquamakowca albo sernika bym zjadla

ja tez nie lubie, tak jak pandoro/panettone
a na serniki o ile sie nie myle sa przepisy na stronie

Stary 2013-03-13, 13:41   #2229
principessina
Zakorzenienie

paulinka a teraz doczytalam o wloskich nastolatkach wiesz nie wszyscy sa tacy, ale domyslam sie o co Ci chodzi, ja jak czasem patrze na placu jak wyjde z synkiem i niektorzy maja tak wlosy postawione niby to irokez, matko niech mnie ktos trzyma jakby Flavio kiedys takie sobie zrobil to ja mu dam przypne lancuchem do balkonu i zadnych wyjsc ooo ja bede straszna matka
Stary 2013-03-13, 14:02   #2230
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez nie lubie, tak jak pandoro/panettone
a na serniki o ile sie nie myle sa przepisy na stronie

Dziekuje dziekuje bede musiala zrobic serniczek

princiwoow ale masz mezatylko pozazdroscic moj to nawet wode na kawe przypalinie no zartuje ale do gotowania to raczej sie nie nadaje
Stary 2013-03-13, 14:12   #2231
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
hej hej babeczki

romanacciato ile mialas lat jak tu przyjechalas??18??woow ale Ty to jestes odwazna!!!!a jak w ogole tu dotarlas??przez szkole czy prace??
blackto ktory Ty jestes rocznik jak najmlodsza??
sjoannaa Ja myslalam,ze dluzej tu jestes a to dopiero 3 lata

co do slodyczy to znowoz kupilam paczke miskow z Haribomatko normalnie DROGAw sklepach znowoz pelno tych babek bleee jak ja ich nie lubie colombe di pasquamakowca albo sernika bym zjadla

No tutaj na stale to tylko 3 lata ale na wakacje przyjezdzalam 10 lat wczesniej.

A sernik z Philadelpfii to i ja robilam.
Zrobilam z 500g ricotty 500g Philadelphia classic 180g (kostka) sera ukrainskiego i 3 lyzek skrobi ziemniaczanej + miod, rodzynki i skorka pomaranczowa.
Ogolnie przepis zmodyfikowany z http://www.mojewypieki.com/przepis/s...ncze---ricotta
Na spodzie z ciasta kruchego z kotleta.tv w foremce.
Nastepnym razem zrobie bez spodu albo spod z ciasteczek.
Pieklam normalnie - nie w kapieli wodnej.
Super byl!

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
paulinka a teraz doczytalam o wloskich nastolatkach wiesz nie wszyscy sa tacy, ale domyslam sie o co Ci chodzi, ja jak czasem patrze na placu jak wyjde z synkiem i niektorzy maja tak wlosy postawione niby to irokez, matko niech mnie ktos trzyma jakby Flavio kiedys takie sobie zrobil to ja mu dam przypne lancuchem do balkonu i zadnych wyjsc ooo ja bede straszna matka
Straszna matko - zbieraj na odpowiednio mocny lancuch bo bardzo prawdopodobne jest ze Flavio bedzie robil tak jaka bedzie moda wsrod nastolatkow.

Pamietam jak bylam na wycieczce w Wiedniu i podjechal obok naszego autobus z Wloch - takiej rewii mody meskiej (bo dziewczyny nie wyroznialy sie niczym szczegolnym- w adidasach, dresach albo jak chlopaki w jeansach z niskim krokiem) to nigdy nie widzialam.
A te tony zelu to moznaby bylo tirami wywozic.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-13, 14:27   #2232
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
No tutaj na stale to tylko 3 lata ale na wakacje przyjezdzalam 10 lat wczesniej.

A sernik z Philadelpfii to i ja robilam.
Zrobilam z 500g ricotty 500g Philadelphia classic 180g (kostka) sera ukrainskiego i 3 lyzek skrobi ziemniaczanej + miod, rodzynki i skorka pomaranczowa.
Ogolnie przepis zmodyfikowany z http://www.mojewypieki.com/przepis/s...ncze---ricotta
Na spodzie z ciasta kruchego z kotleta.tv w foremce.
Nastepnym razem zrobie bez spodu albo spod z ciasteczek.
Pieklam normalnie - nie w kapieli wodnej.
Super byl!

mniam mniam

Straszna matko - zbieraj na odpowiednio mocny lancuch bo bardzo prawdopodobne jest ze Flavio bedzie robil tak jaka bedzie moda wsrod nastolatkow.
hihihi a no wlasnie nipote mojego Tz.ta ostatnio obcial sie jak Mario Balotelli ma 10 lat i mowi taka moda
Stary 2013-03-13, 14:47   #2233
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Tak, mialam 18 lat... przyjechalam tu dokladnie w dniu moich urodzin ,sprawilam sobie taki prezent ,od lat marzylam o zamieszkaniu w Italii i postanowilam to marzenie spelnic ,moi rodzice do konca nie dowierzali ,ze naprawde tu zostane ,mysleli ,ze samotne zycie za granica mnie przerazi i z krzykiem wroce do domu ...a tu niespodzianka nie doceniali mnie ,rozpaczali przez jakies 2 lata ,mam uwazala ,ze jestem za mloda na samodzielne mieszkanie w obcym kraju ..... przyjechalam tu sama,ale mialam sporo znajomych ,ktorych poznalam podczas wakacji ,na poczatku mi pomogli znalesc prace itp. ,a potem juz jakos poszlo

Ja jestem osoba stanowcza i zdecydowana ,jak cos sobie postanowie ,to nikt mnie od tego nie odwiedzie ,nie boje sie niczego ,bo sama ze soba czuje sie bezpiecznie ,zawsze staralam sie byc maksymalnie ostrozna i nie ufac za bardzo ludziom i wszystko sie dobrze potoczylo.

Wyjazu specjalnie nie planowalam ,poprostu sie spakowalam i juz ...!
i teraz tez mam zamiar tak zrobic,ale obralam juz zdecydowanie inny kierunek

----

znowu czarny dymek nad Watykanem.... jutro mam dzien wolny i ide tam ze znajomymi mam nadzieje,ze jutro juz wypiora papiera i ,ze nie bede tam na darmo w deszczu stala
Stary 2013-03-13, 14:54   #2234
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia - to Argentyna nastepna czy moze Meksyk?

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-13, 14:57   #2235
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, mialam 18 lat... przyjechalam tu dokladnie w dniu moich urodzin ,sprawilam sobie taki prezent ,od lat marzylam o zamieszkaniu w Italii i postanowilam to marzenie spelnic ,moi rodzice do konca nie dowierzali ,ze naprawde tu zostane ,mysleli ,ze samotne zycie za granica mnie przerazi i z krzykiem wroce do domu ...a tu niespodzianka nie doceniali mnie ,rozpaczali przez jakies 2 lata ,mam uwazala ,ze jestem za mloda na samodzielne mieszkanie w obcym kraju ..... przyjechalam tu sama,ale mialam sporo znajomych ,ktorych poznalam podczas wakacji ,na poczatku mi pomogli znalesc prace itp. ,a potem juz jakos poszlo

Ja jestem osoba stanowcza i zdecydowana ,jak cos sobie postanowie ,to nikt mnie od tego nie odwiedzie ,nie boje sie niczego ,bo sama ze soba czuje sie bezpiecznie ,zawsze staralam sie byc maksymalnie ostrozna i nie ufac za bardzo ludziom i wszystko sie dobrze potoczylo.

Wyjazu specjalnie nie planowalam ,poprostu sie spakowalam i juz ...!
i teraz tez mam zamiar tak zrobic,ale obralam juz zdecydowanie inny kierunek

----

znowu czarny dymek nad Watykanem.... jutro mam dzien wolny i ide tam ze znajomymi mam nadzieje,ze jutro juz wypiora papiera i ,ze nie bede tam na darmo w deszczu stala
no to tylko podziwiacsama daleko od domua jak z jezykiem znalas wloski??gdzie TY sie teraz wybierasz nie mow mi ,ze do Argentyny

hihiihi a zapowiadaja od jutra pogorszenie pogodyciekawe czy papirka jutro wybiora
Stary 2013-03-13, 16:11   #2236
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Evelina - nie jem twardo slodyczy i nie pieke tez od Tlustego Czwartku.
ale juz sie zastanawiam co zrobie na Swieta.
No i jajeczka czekoladowe malutkie i zajaczka tez juz mam.
slodycze sa jak narkotyk. im wiecej ich jesz, tym wiecej chcesz, a jak sobie zrobisz przerwe od nich, to jakos apetyt mija. przynajmniej u mnie tak jest...
tylko nie czekaj dlugo z tym zajacem, zeby Ci nie uciekl
Cytat:
a ten sernik z philadelphia to moj maz non stop robi, a to z czekolada, a to z kokosem, ostatnio sluchaj nawet zamowil sobie stolnice u stolarza i robi w niedziele kopytka i pasta fresca, jak dla mnie to on oszalal zobacz sobie na stronie philadelphia przepisy
ale Ci dobrze moj to nic nie umie zrobic i narzeka jak jakas zupe zrobie "solo questo dobbiamo mangiare?"
Cytat:
no widzisz, tak narzekasz na Rzym a taki Ci sie zaszczyt trafil
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 16:29   #2237
sjoanna
Zakorzenienie

Chyba ze dzisiaj wybiora.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-13, 16:37   #2238
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
no to tylko podziwiacsama daleko od domua jak z jezykiem znalas wloski??gdzie TY sie teraz wybierasz nie mow mi ,ze do Argentyny
Jak przyjechalam do Wloch ,to mowilam juz po wlosku ,co prawda nie super ,ale swobodnie sie porozumiewalam

aaa.... ja mam juz wszystko zaplanowane ....jade sobie gdzies

Cytat:
hihiihi a zapowiadaja od jutra pogorszenie pogodyciekawe czy papirka jutro wybiora
papirka

niech lepiej jutro wybiora ,bo ja tam nie bede szla moknac na darmo

sjoanna - mam juz podroz zaplanowana ,ale zanim wyjade musze pozalatwiac kupe spraw ,ktore pochlaniaja sporo czasu ,dalam sobie maksimum rok ,ale mam nadzieje ,ze wyrobie sie w polowe tego czasu

do Meksyku moze i kiedys sie wybiore....na wyzerke

evelinarav - wiesz co ,musze przyznac ,ze Watykan i okolice mi sie podobaja i dobrze sie tam czuje.... a wszesniej przez kilka lat nawet zadko kiedy tamtedy przechodzilam ,wiec z mila checia tam postoje ,idziemy cala paczka wiec na pewno bedzie zabawnie

nie zdziwcie sie jak wybiora papiezyce Romanaccie
Stary 2013-03-13, 16:39   #2239
principessina
Zakorzenienie

Cytat:

Pamietam jak bylam na wycieczce w Wiedniu i podjechal obok naszego autobus z Wloch - takiej rewii mody meskiej (bo dziewczyny nie wyroznialy sie niczym szczegolnym- w adidasach, dresach albo jak chlopaki w jeansach z niskim krokiem) to nigdy nie widzialam.
A te tony zelu to moznaby bylo tirami wywozic.
Cytat:
hihihi a no wlasnie nipote mojego Tz.ta ostatnio obcial sie jak Mario Balotelli ma 10 lat i mowi taka moda
Wy chcecie zebym sie przedwczesnie wykonczyla a zazwyczaj mowi sie ze z chlopcami jest mniej problemow niz z dziewczynkami?!

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3974771 6]
ale Ci dobrze moj to nic nie umie zrobic i narzeka jak jakas zupe zrobie "solo questo dobbiamo mangiare?"

no widzisz, tak narzekasz na Rzym a taki Ci sie zaszczyt trafil [/QUOTE]
a zazwyczaj jecie i pierwsze i drugie danie na obiad?

Roamanaccia a jak przylecialas do Rzymu w sierpniu to sie nie przerazilas ze taki wypustoszaly i wszystko zamkniete na 4 spusty?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 17:00   #2240
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Roamanaccia a jak przylecialas do Rzymu w sierpniu to sie nie przerazilas ze taki wypustoszaly i wszystko zamkniete na 4 spusty?
Nieee.... bo przyjechalam do Rzymu w grudniu
Na poczatku mieszkalam 5 lat w Rimini ,pozniej przyjechalam do Rzymu...

ale powiem wam cos (tylko mi tu prosze nie mowic,ze ja Rzym kocham,bo to jest absolutna nieprawda... !! ) ,ale ja naprawde sie ciesze ,ze tu wrocilam, albo to Rzym jest inny ,albo ja sie przez te 1,5 roku w Salerno zmienilam.... i to zakupane miasto widze inaczej

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3974771 6]slodycze sa jak narkotyk. im wiecej ich jesz, tym wiecej chcesz, a jak sobie zrobisz przerwe od nich, to jakos apetyt mija. przynajmniej u mnie tak jest..[/QUOTE]

zgadzam sie ,u mnie tez tak jest

Edytowane przez Romanaccia
Czas edycji: 2013-03-13 o 16:58
Romanaccia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:26   #2241
sjoanna
Zakorzenienie

Czyli dowiemy sie za rok dopiero?

Zdradz jakis szczegol - zebysmy mogly obstawiac.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-13, 18:08   #2242
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli dowiemy sie za rok dopiero?

Zdradz jakis szczegol - zebysmy mogly obstawiac.
To zadna tajemnica ,doszlam do wniosku po 11 latach w Italii ,ze chociaz kocham ten kraj mimo wszystko ,musze dac sobie szanse na chocby zobaczenie czy gdzie indziej nie bylo lapiej czy tez inaczej....
zawsze marzylam o podrozy do Ameryki Poludniowej ,no...moim prioryteten byla Cuba ,bo kocham ta wyspe ,mentalnosc ludzi, ,kulture ,muzyke i historie.... ale tam raczej szane na przeprowadzke na stale sa marne ,wiec to moj cel wakacyjno-kulturalny ....

W moim domu odkad pamietam zawsze mowilo sie o Argentynie, moja rodzina ma do niej sentyment, mam tam krewnych ,ktorych obiecalam odszukac ,bo moja rodzina nie ma z nimi kontaktu od dawana....( byz moze jak ich znajde bede nawet mogla siatac sie o obywatelstwo ,ale do tego musze odszukac rozne dokumenty) mam tam znajomych i znajomosci ,znam jezyk bardzo dobrze, znam mentalnosc argentynczykow ,wiec pomyslalam sobie ,ze dlaczego nie ?...
Powiedzmy ,ze w ten sposob spelnie jedno ze swoich podrozniczych marzen ,marzy mi sie tez Chile ,a to przeciez rzut beretem.... Rio de Janeiro.... nie mam dzieci ,meza....nie mam nic do stracenia ,wiec jesli nie teraz to kiedy mam spelniac swoje marzenia ? ,najwyzrzy czas, bo potem moze byc za pozno.....

i tak dla jasnosci na ten pomysl nie wpadlam wczoraj czy miesiac temu ,dojrzewal on we mnie od conajmniej 3 lat.... ale zawsze to odkladalam na pozniej ....no i doszlam do wniosku ,ze pozniej jest teraz
Stary 2013-03-13, 18:10   #2243
sjoanna
Zakorzenienie

Jest bialy dym!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-13, 18:12   #2244
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

jeeeest...ciekawe kto!

Stary 2013-03-13, 18:18   #2245
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia - nie zalapalas sie - mialam racje ze wybiora dzisiaj!

A wyjazd tak daleko bez zaplecza tam - moze najpierw poszukaj rodziny!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-03-13, 19:52   #2246
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Papiez wywarl na mnie dobre wrazenie no i urodzil sie jak ja 17 grudnia tylko 50 lat wczesniej. Wydaje sie pokorny jestem za.

Stary 2013-03-13, 20:47   #2247
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
cuci na mnie tez papiez wywarl dobre wrazenie - wlasnie powiedzialam mojej mamie przez tel. ze nowy papież to musi być fajny i mądry człowiek bo to Strzelec tak jak ja hahahahahahaha

romanaccia dobrze robisz - najważniejsze realizować swoje plany i marzenia póki się ma taką możliwość ' trzymam kciuki za załatwianie spraw

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-13, 22:02   #2248
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
To zadna tajemnica ,doszlam do wniosku po 11 latach w Italii ,ze chociaz kocham ten kraj mimo wszystko ,musze dac sobie szanse na chocby zobaczenie czy gdzie indziej nie bylo lapiej czy tez inaczej....
zawsze marzylam o podrozy do Ameryki Poludniowej ,no...moim prioryteten byla Cuba ,bo kocham ta wyspe ,mentalnosc ludzi, ,kulture ,muzyke i historie.... ale tam raczej szane na przeprowadzke na stale sa marne ,wiec to moj cel wakacyjno-kulturalny ....

W moim domu odkad pamietam zawsze mowilo sie o Argentynie, moja rodzina ma do niej sentyment, mam tam krewnych ,ktorych obiecalam odszukac ,bo moja rodzina nie ma z nimi kontaktu od dawana....( byz moze jak ich znajde bede nawet mogla siatac sie o obywatelstwo ,ale do tego musze odszukac rozne dokumenty) mam tam znajomych i znajomosci ,znam jezyk bardzo dobrze, znam mentalnosc argentynczykow ,wiec pomyslalam sobie ,ze dlaczego nie ?...
Powiedzmy ,ze w ten sposob spelnie jedno ze swoich podrozniczych marzen ,marzy mi sie tez Chile ,a to przeciez rzut beretem.... Rio de Janeiro.... nie mam dzieci ,meza....nie mam nic do stracenia ,wiec jesli nie teraz to kiedy mam spelniac swoje marzenia ? ,najwyzrzy czas, bo potem moze byc za pozno.....

i tak dla jasnosci na ten pomysl nie wpadlam wczoraj czy miesiac temu ,dojrzewal on we mnie od conajmniej 3 lat.... ale zawsze to odkladalam na pozniej ....no i doszlam do wniosku ,ze pozniej jest teraz
pieknie za odwage i do odwaznych swiat nalezy!!!!no ale nas tu nie opuscisz chyba chlip chlipsmutno byloby bez Ciebie!!!

marcepanno wiadomo strzelec i ja i mi sie podoba ciesze sie bardzo!!!
Stary 2013-03-13, 22:47   #2249
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3974343 1]a co z Twoim postanowieniem odnosnie nie jedzenia slodyczy? ja wczoraj sobie pojadlam wafelkow, bo taaaaakie dobre byly, a dzisiaj mialam juz w koszyku nastepne ale odlozylam na polke [/QUOTE]
haha Myslalam,, ze tylko ja tak robie nosze slodycze w koszyku ale przed wyjsciem je odstawiam na polke

Cytat:
haha

Brawo romancia! Lubie taka postawe

Edytowane przez paulinka1128
Czas edycji: 2013-03-13 o 22:49
paulinka1128 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-14, 01:51   #2250
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
pieknie za odwage i do odwaznych swiat nalezy!!!!no ale nas tu nie opuscisz chyba chlip chlipsmutno byloby bez Ciebie!!!!
Cucci nie pozbedziecie sie mnie tak latwo

paulinka - dziekuje ,o dziwo moja mama wspiera mnie w tej decyzji.... cos sie dzieje na tym swiecie

sjoanna - Motyla Noga! wykrakalas..... wybor Argentynczyka na papieza odbieram jako znak od losu

Nie jestem katoliczka i nie wierze w Boga ,ale interesuje sie tym co sie dzieje na swiecie ... i chociaz chcialam papieza Afrykanczyka ,to jestem zadowolona z argentynczyka

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ----------

Cytat:
Romanaccia - nie zalapalas sie - mialam racje ze wybiora dzisiaj!

A wyjazd tak daleko bez zaplecza tam - moze najpierw poszukaj rodziny!
nie nie.... ja sie dobrze do wyjazdu przygotowuje.... pozatym ja juz mam na koncie sporo wyjazdow "na wariata" ,niczego sie nie obawiam ,ja umiem sobie w zyciu radzic ,silna ze mnia baba

---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
romanaccia dobrze robisz - najwa¿niejsze realizowaæ swoje plany i marzenia póki siê ma tak± mo¿liwo¶æ ' trzymam kciuki za za³atwianie spraw
dziekuje marcepanku

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.