|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
druga część jest imo słaba
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
Nic do oclenia 6/10 - ciekawa, prosta komedyjka. Pośmiałam się kilka razy. Coś innego niż typowe amerykańskie produkcje.
|
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
Ja oglądałam "Looper" nic ciekawego, choć lubię sensacje i Sci-Fi:/
ale nie wiem czy ktoś ogląda(ł) serial "House of Cards" z Kevin'em Spacey? Rewelacja polecam!
|
#4925 |
|
Raczkowanie
|
u MNIE OSTATNIO POSUCHA FILMOWA, SAMOCHÓD MNIE ABSORBUJE
Ale udało sie obejrzeć PORADNIK POZYTYWNEGO MYŚLENIA. Pierwsze 15-20 minut nie zachwyciło mnie, dwa razy podchodziłem do filmu, gdyż usnąłem... Warto ednak przetrwać owe 15 min i dac mu szansę, bopotem zaje..fajny ![]() Pozytywnie zakręcona para
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4928 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#4929 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Wczoraj oglądałam Something New (chociaż sam w sobie nowy nie jest ) ... trudno mi ocenić, takie przyjemne kino bez zbytniego wysilania mózgu, szczególną przyjemność sprawiło mi podziwnie ogrodów autorstwa Briana ![]() Zaczęłam się przy tym zastanawiać na ile faktycznie czarnoskórzy nadal mają gorzej od białej populacji w USA, a na ile im się to wmawia od pokoleń i próbuje utwierdzić i udowodnić na każdym kroku. Taka mała refleksja
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
a ja miałam ochotę w połowie wyłączyć, "powiedz tak" z J Lo bardzo mi się podobał, a tutaj te sceny z ginekologiem, rodzeniem, jedzeniem piasku kupami masakra
|
|
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapraszam też na mojego filmowego bloga, gdzie zrecenzowałam ten serial
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Miłość Larsa (7/10) - dobry film, coś czego jeszcze nie było
pojechali totalną nierealnością dwa razy i za to odjęłam punkty. Jednocześnie polecam, warto obejrzećZ dystansu (8/10) - niemiłosiernie przygnębiający i smutny film, bardzo prawdziwy, zwraca uwagę na powszechny problem. Brody wspaniały w swojej roli klimat, zdjęcia również zasługują na brawa. Cieżki film, ale to trzeba zobaczyć!Coś (4/10) - nowsza wersja. W sumie fajny klimat, nieskopana gra aktorska, ale to całe "coś" to jakieś nieporozumienie fabuła przewidywalna.Inkarnacja (5/10) - nie zachwycił mnie, choć większości powinien się spodobać. Mi się dłużył, choć historia niby ciekawa, zagmatwana, a jednak.. |
|
|
|
#4933 |
|
Holy Crap!
|
Indiana Jones i Ostatnia Krucjata -- tym razem Harrison wyrusza na poszukiwanie Świętego Graala. Film nie jest gorszy od poprzednich, są momenty zabawne i jest akcja. 6/10
Piątek 13-go (1980)-- ponoć klasyk, ale niestety nie zachwycił mnie. Momentami nudny, ciągnie się. Nie będę się czepiać gry aktorskiej, bo jest typowa na tamte czasy, więc dostaje rozgrzeszenie . Zobaczymy jak pozostałe części, póki co ta dostaje 4/10
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Niemożliwe o tsunami w Tajlandii oraz Tylko nie miłość francuskie romasidło
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie dobre dramaty lub thrillery polecacie?
http://penautbutter-peanutbutter.blogspot.com/ Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2013-03-11 o 19:17 |
|
|
|
|
#4936 |
|
Konto usunięte
|
U Pana Boga za piecem- pierwsza część cyklu Jacka Bromskiego u Pana Boga... Historia pewnej Rosjanki, która przyjeżdża do Polski sprzedawać na targu. Po drodze niestety autobus, którym jedzie zostaje napadnięty przez "swoich", a że nasza bohaterka nie pozwoliła sobie w kaszę dmuchać, zabrali jej wszystkie oszczędności i wysadzili gdzieś na wsi.
Film lekki, przyjemnie się go ogląda. Bardzo podobała mi się rola Janka Wieczorkowskiego i Iriny Lachiny, trochę ciężej patrzyło mi się na księdza, czyli Krzysztofa Dziermę, był drętwy i sztuczny. Daję 6/10 Ucieczka z kina wolność czasy późnego PRLu, w pewnym kinie dzieje się coś dziwnego- aktorzy na ekranie zaczynają strajkować, nie chcą grać i już. Nawiązuje się dialog najpierw z publicznością, później z samym cenzorem (Janusz Gajos), który postanowił wykupić wszystkie bilety, by ludzie nie mogli tego zobaczyć. Jest to dramat psychologiczny, ale podany w lekkiej formie, nie męczyłam się oglądając go. Świetna rola Janusza Gajosa (cenzor) i Zbigniewa Zamachowskiego (trochę roztrzepany współpracownik). 9/10 |
|
|
|
#4937 |
|
BAN stały
|
Ja oglądałam "Miłość Larsa" z Ryanem Goslingiem. Niezwykły, niecodzienny film. Historia romantyczna z zupełnie zaskakującą fabułą. Polecam dla wszystkim, którzy chcą obejrzeć coś innego niż zazwyczaj widzimy na dużym ekranie w Multiplexie
|
|
|
|
#4938 |
|
Pani Mizantrop
|
Jack pogromca olbrzymów (2013) - 5,5/10.
Być może oceniłabym ten film wyżej, gdybym oglądała go w oryginalnej wersji językowej, chociaż przyznam, że polski dubbing nie był taki zły. Olbrzymy były naprawdę obrzydliwe, było parę momentów, kiedy aż zrobiło mi się niedobrze, to ogromny minus tego filmu. Na plus śliczna księżniczka, Stanley Tucci (wyglądający jak nie on) i Ewan McGregor Ogólnie szału nie ma
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
"Szalona noc" (Take Me Home Tonight) - sympatyczna komedia na wieczór
Jest kilka zabawnych scen, nie ma wielu głupich i żenujących, więc na plus Film oryginalnością nie grzeszy, ale dotyczy interesującego dla mnie tematu (problem ze znalezieniem własnej drogi życiowej), dlatego mogę go polecić. 6,5/10
|
#4940 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Lily (2010) - z D. Kruger. Film francuski. Bardzo klimatyczny. Lato, beztroska, życie na wsi, pewnie gdzies na południu. A na tym pięknym tle trudne wybory i zupełnie inaczej pokazane życie z osobą niepełnosprawną
trudno nawet powiedzieć o co chodzi młodszej z sióstr. Czy jest taka z wyboru czy z natury? Czy jest szalona i nieodpowiedzialna czy po prostu ma duszę artystki? Ciekawy film. Daje do myślenia w naszym materialnym świecie.
|
#4942 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Oczywiście! Pierwszą część i drugą (druga dużo gorsza) i baardzo mi się podobało. Generalnie ciekawi mnie tematyka chuliganów piłkarskich w Anglii - obecnie czytam Hooligans. Historia Angielskiej Armii Huliganów - po przeczytaniu "Hoolifana" i "Congratulations, you have just met the ICF" czuję się jakbym się znała z niektórymi kibolami. ![]() Teraz mam zamiar obejrzeć film "Will" o kibicu Liverpoolu.
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Pani Mizantrop
|
Hitchcock (2012) - 8,5/10.
Bezbłędny w każdym calu. Rewelacyjny Hopkins. Panie również niczego sobie.
|
#4944 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
Indiana Jones i ostatnia Krucjata jest nawet dobrym filmem ale dla mnie absolutnym faworytem jest Indiana i świątynia zagłady, Kate Capshaw to może nie aktorka najwyższych lotów ale Ford jest tam absolutnie fascynujący
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz mi brakuje trochę czasu na filmy :/ Za to wróciły moje seriale, więc wczroaj był przepis na życie, a przedwczoraj prawo agaty
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Holy Crap!
|
Piątek 13-go II--- lepsza część od poprzedniej, nie jest taka sztywna i sztuczna. Aktorzy jakoś lepiej wypadli, są bardziej sympatyczni. 5/10
|
|
#4949 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie Oscary w tym roku się nie popisały.
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Savages: ponad bezprawiem / Savages (2012) - Ophelia wybrała sobie niezbyt dobre towarzystwo do romansowania - dwóch plantatorów marihuany. Zabawa szybko zamienia się w prawdziwy koszmar. Kiedy dwaj mężczyźni zadzierają z niewłaściwymi ludźmi, okrutny meksykański kartel porywa dziewczynę.
Kategoria: Kryminał, Thriller
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

) ... trudno mi ocenić, takie przyjemne kino bez zbytniego wysilania mózgu, szczególną przyjemność sprawiło mi podziwnie ogrodów autorstwa Briana 

pojechali totalną nierealnością dwa razy i za to odjęłam punkty. Jednocześnie polecam, warto obejrzeć
klimat, zdjęcia również zasługują na brawa. Cieżki film, ale to trzeba zobaczyć!
trudno nawet powiedzieć o co chodzi młodszej z sióstr. Czy jest taka z wyboru czy z natury? Czy jest szalona i nieodpowiedzialna czy po prostu ma duszę artystki? Ciekawy film. Daje do myślenia w naszym materialnym świecie.