Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 17:30   #541
Agatau88
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

To Dziewczyny u Was to stresik chyba eliminowal ale i tak szybko poszlo, 3 cykl.
Ja tez wiem cos o tym, mam znajome ktore chca miec dzieci a nie moga.
Nie wiem skad to wynika bo nibu wyniki ok...choc ja nie do końca wierze ze wyniki wszystkie ok a jednak nie mozna...wtedy zawsze cos jest na rzeczy.

Ja to mówie, jak bedzie wiadomo co i jak u mnie napisze jak to dokladnie jest

Ciesze sie Waszym szczesciem, ale wiem ze zawsze jak kobieta jest młoda jest gadanie od rodziny, tak jak RYBA napisalas, dokladnie:/
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:31   #542
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
[B] jak praca przyjemna i bezstresowa to czemu nie popracowac
Praca przyjemna bywa, ale bezstresowa to ona nie jest - uczę w gimnazjum i w podstawówce. Jak emocji nie dostarczą uczniowie, to rodzice na pewno więc się zastanawiam poważnie, czy po prostu dać sobie za jakiś czas spokój. Szkoda mi troche klasy, bo jestem wychowawcą i już się do nich trochę przywiązałam.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
lekarz mowi że juz powinno ale czasem sie tak zdarza że jescze nie widac (
Skoro się tak zdarza, to teraz na pewno też tak jest. Nie zamartwiaj się Trzeba wierzyć, że będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wczoraj z Tż tak gadaliśmy i będziemy musieli kupić komodę do pokoju bo się nie pomieścimy z ciuchami jak kruszynka dojdzie
Początkowo próbowałam się mieścić u nas w komodzie, ale w koncu kupiliśmy komodę i szafę dla małej. O takie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak też zrobię - taka ściągawka, ale lepiej żeby było w linkach nie? np.: BEZSENNOŚĆ bo bezsensu rozpisywać się o tym wszystkim na x stron :P a tak w linku każda zobaczy co chce ?
Właśnie miałam zaproponować, żeby to linki były. Potem jeszcze parę dojdzie, typu: wyprawka

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
dziewczyny... mam nadzieje, ze otwieram i zamykam zla passe... 3mam za Was kciuki... ja po raz drugi juz zegnam swoje malentwo...

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
jesli moge zapytac to czemu akurat w 3 cyklu?
Masz reguralne cykle?
Jakoś po prostu nie trafialiscie w ten odpowiedni czas, tak?
Kochana póki się człowiek nie zaczyna starać, to nawet nie myśli, że może nie być łatwo. Przynajmniej ze mną tak było. O pierwszą córkę starliśmy się 10 cykli, a o tego okrucha 5 cykli. Trafiać trafialiśmy, bo robiłam owulacyjne testy. Zresztą mam bolesne owulacje. I tak się wydaje, że to wystarczy w dobry czas trafić, a tu się okazuje, że to jest tak na prawdę początek drogi, bo albo plemniki nie pokonają tej drogi, albo się nie zagnieździ i jeszcze dużo różnych spraw może się tam po drodze stać. I tak w końcu wychodzi na to, że ciąża to faktycznie cud

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że przy drugiej ciąży jest troszkę inaczej za pierwszym razem dwa dni po zrobieniu testu byłam już u lekarza i trochę się rozczarowałam bo niewiele lekarz mógł powiedzieć i kazał zrobić tylko bHCG... tym razem najpierw zrobię sobie badania i do lekarza pójdę za jakiś tydzień.
No to dokładnie tak jak u mnie Na wizytę umówiłam się na 28.03
Stary 2013-03-13, 17:36   #543
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Praca przyjemna bywa, ale bezstresowa to ona nie jest - uczę w gimnazjum i w podstawówce. Jak emocji nie dostarczą uczniowie, to rodzice na pewno więc się zastanawiam poważnie, czy po prostu dać sobie za jakiś czas spokój. Szkoda mi troche klasy, bo jestem wychowawcą i już się do nich trochę przywiązałam.

Kochana póki się człowiek nie zaczyna starać, to nawet nie myśli, że może nie być łatwo. Przynajmniej ze mną tak było. O pierwszą córkę starliśmy się 10 cykli, a o tego okrucha 5 cykli. Trafiać trafialiśmy, bo robiłam owulacyjne testy. Zresztą mam bolesne owulacje. I tak się wydaje, że to wystarczy w dobry czas trafić, a tu się okazuje, że to jest tak na prawdę początek drogi, bo albo plemniki nie pokonają tej drogi, albo się nie zagnieździ i jeszcze dużo różnych spraw może się tam po drodze stać. I tak w końcu wychodzi na to, że ciąża to faktycznie cud

Ano tak to widzę jest ze staraniem, ale Dziewczyny widziecie pewnie same jak ktoś sie stara ciezko wychodzi a nie starać sie-to wyjdzie zaraz
ile ja mam kolezanek ktore wpadly, chyba tylko takie. I to z seksu sporadycznego np w dni teoretycznie niepłodne, tuż po @.
Los płata figle.

A z praca akurat Cie rozumiem, bo na pewno sie przywiazalas szkoda moze rezygnowac jak jestes wychowawca.
Stary 2013-03-13, 17:42   #544
ryba91
Zakorzenienie

Praca w szkole to wielki stres, a dzidziusiowi to może szkodzić. Ja myślę, że póki nic sie nie dzieje i nie uczysz jakiś strasznie rozbrykanych klas to czemu nie, ale jak masz w klasie osoby pokroju tych z "surowych rodziców" to naprawdę współczuję.. Nie chcę nikogo obrażać czy coś, ale nie wiem .. chyba bym lała po dupsku takie dziecko! ( oglądaliście w ogóle? ;> )
Stary 2013-03-13, 17:43   #545
Dzastin08
Wtajemniczenie

Moja znajoma z pracy była niemal pewna że zajdzie od razu w ciąże.. wszystkim w pracy już się chwaliła, objawów miała milion pięcet sto dziewięcet..., nawet nie wierzyła jak test wyszedł negatywny, nie wierzyła jak dostała @... ciągle próbowała sobie wmówić że może jednak jest w ciąży.. no ale od listopada zero efektów ciązy jak nie bylo tak nie ma...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:46   #546
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Moja znajoma z pracy była niemal pewna że zajdzie od razu w ciąże.. wszystkim w pracy już się chwaliła, objawów miała milion pięcet sto dziewięcet..., nawet nie wierzyła jak test wyszedł negatywny, nie wierzyła jak dostała @... ciągle próbowała sobie wmówić że może jednak jest w ciąży.. no ale od listopada zero efektów ciązy jak nie bylo tak nie ma...
Dziewczyny, które się starają dokładnie wiedzą jak to jest.

Może się udać od razu, a może być tak, że się nie udaje długo.

Moja mama w pierwszą ciąże zaszła jak miała 16 lat po pierwszym stosunku, pół roku przed 18-stką urodziła, a o mnie starali się 6 miesięcy, nie ma reguły.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:47   #547
agi_82
Wtajemniczenie

och gdyby w ciąże można było zajsc ot tak kiedy się zechce to by ale było super tymczasem kolorowo nie jest
dziewczyny może na liście jeszcze dopiszemy w którym cyklu udało się zajsc? jak myślicie właśnie tak dla rozpoznania dla innych

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:48   #548
Agatau88
Zakorzenienie

[QUOTE=misia332;39748377]
Moja mama w pierwszą ciąże zaszła jak miała 16 lat po pierwszym stosunku[QUOTE]

O kurcze to Jej wyszło fajnie
Stary 2013-03-13, 17:48   #549
agi_82
Wtajemniczenie

misia
5 st na plusie och jaka rozkosz u mnie tyle jest ale na -

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:48   #550
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
och gdyby w ciąże można było zajsc ot tak kiedy się zechce to by ale było super tymczasem kolorowo nie jest
dziewczyny może na liście jeszcze dopiszemy w którym cyklu udało się zajsc? jak myślicie właśnie tak dla rozpoznania dla innych
Dobry pomysl bo sama Was pytalam o to a tak bedzie wiadomo co i jak
Stary 2013-03-13, 17:52   #551
misia332
Zakorzenienie

[QUOTE=Agatau88;39748400][QUOTE=misia332;39748377]
Moja mama w pierwszą ciąże zaszła jak miała 16 lat po pierwszym stosunku
Cytat:

O kurcze to Jej wyszło fajnie
Tak zwłaszcza, że wszystko miało być takie romantico. Tata wyszedł z wojska na przepustkę, zabrał ją w góry, a potem ciąża. Byli ze sobą 14 lat, rozwiedli się, mój ojciec to alkoholik, ale mama zawsze mówi, że jesteśmy dla niej największym szczęściem ( mój brat ma 29 na karku, ja 25), a mama 46.

Stary 2013-03-13, 17:56   #552
kruszynka86
Raczkowanie

santom nie wiem co powiedzieć, bo nikt oprócz Ciebie nie wie co czujesz... jest mi bardzo przykro

Nie sposób Was dziewczyny nadrobić... ja od dwóch dni padam jak dziecko o 20.00 Masakra i ciągle bym jadła parówki dziwne mam nadzieję, ze jak się mi poprawi będę bardziej się udzielać. Pozdrawiam cieplutko

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 17:59   #553
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Tak zwłaszcza, że wszystko miało być takie romantico. Tata wyszedł z wojska na przepustkę, zabrał ją w góry, a potem ciąża. Byli ze sobą 14 lat, rozwiedli się, mój ojciec to alkoholik, ale mama zawsze mówi, że jesteśmy dla niej największym szczęściem ( mój brat ma 29 na karku, ja 25), a mama 46.
To tez mialas przejscia
Ale widzisz, z jednej strony fajnie, taka młoda Mama

Ja mam podobnie, ja 24 lata (rocznikowo 25 ale z konca roku), Mama 45. Takze miala 21 lat jak mnie urodzila
Stary 2013-03-13, 18:11   #554
misia332
Zakorzenienie

Właśnie miałam Was zapytać, macie jakieś zachcianki ? Pozwalacie sobie na więcej ?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
To tez mialas przejscia
Ale widzisz, z jednej strony fajnie, taka młoda Mama

Ja mam podobnie, ja 24 lata (rocznikowo 25 ale z konca roku), Mama 45. Takze miala 21 lat jak mnie urodzila
Nie ma tego złego... A nasza trójka się kocha jak nikt na świecie. Mój brat bierze ślub w kwietniu, ja w lipcu.. jak się uda.

A jutro ma przyjść kiecka slubna.

Stary 2013-03-13, 18:26   #555
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Was zapytać, macie jakieś zachcianki ? Pozwalacie sobie na więcej ?[COLOR="Silver"]

. Mój brat bierze ślub w kwietniu, ja w lipcu.. jak się uda.
A ja mam zachcianki normalnie mam cały czas ochotę na chińskie dania, nie mogę normalnie myśleć o niczym innym jak widzę restaurację, albo czuję jedzenie od nich. Właśnie wszamałam talerz kurczak słodko-kwaśny w poniedziałek jadła wołowinę 5 smaków - coś nie do opisania a słodkie jest dla mnie bee..

Czemu jak się uda? coś jest nie tak? ;>

Mój ojciec też jest alkoholikiem

aaa i zapomniałam dodać do zachcianek -> CEBULA

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-03-13 o 18:27
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 18:34   #556
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam zachcianki normalnie mam cały czas ochotę na chińskie dania, nie mogę normalnie myśleć o niczym innym jak widzę restaurację, albo czuję jedzenie od nich. Właśnie wszamałam talerz kurczak słodko-kwaśny w poniedziałek jadła wołowinę 5 smaków - coś nie do opisania a słodkie jest dla mnie bee..

Czemu jak się uda? coś jest nie tak? ;>

Mój ojciec też jest alkoholikiem

aaa i zapomniałam dodać do zachcianek -> CEBULA
Wszystko miało iść ładnie i gładko, protokół spisany w Hiszpanii, podpisany przez archidiecezję tutaj i zawieziony w czerwcu do PL, ale ksiądz tutaj nie chce nam go podpisać, bo ja nie mam kursu, TŻ ma. A nie chce nam go zrobić bo ja dobrze nie mówię po hiszpańsku. Znaleźliśmy tutaj polskiego księdza, i wysłałam mejla czy by nam nie zrobił, ale napisał, że nie ma czasu i że to dla niego kłopot. Więc mamy kłopot.

Jedyna nadzieja to, że jak w kwietniu pojedziemy to opowiemy ksiedzu naszą sytuacje i nam podpisze w PL bez nauk. Będę go brać na litość.

Stary 2013-03-13, 18:34   #557
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Praca w szkole to wielki stres, a dzidziusiowi to może szkodzić. Ja myślę, że póki nic sie nie dzieje i nie uczysz jakiś strasznie rozbrykanych klas to czemu nie, ale jak masz w klasie osoby pokroju tych z "surowych rodziców" to naprawdę współczuję.. Nie chcę nikogo obrażać czy coś, ale nie wiem .. chyba bym lała po dupsku takie dziecko! ( oglądaliście w ogóle? ;> )
Surowych rodziców nie oglądałam, ale szczerze powiedziawszy to teraz są takie chamy w trzecich klasach, że nie raz ma na końcu języka niecenzuralną wiązankę, ale nauczycielowi teraz mniej wolno niż uczniowi...
Stary 2013-03-13, 18:43   #558
ryba91
Zakorzenienie

Od poczęcia do porodu
BADANIA
KARTA CIAZY
BEZSENNOŚĆ
10 sposobów na mdłości
zgaga w ciąży
Ciąża i cukrzyca
alkohol w ciąży
palenie w ciąży
leki w ciąży kategoria A
leki w ciąży kategoria B
leki w ciąży kategoria C
leki w ciąży kategoria D

ITD.. DZIEWCZYNY O TO CHODZI? bo nie chce robić więcej, jak to nie o to chodzi :P kolory dałam różne bo może jakiś wybierzemy wspólnie? a nie żeby wszystko było w jednym kolorze.. ;/

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Surowych rodziców nie oglądałam, ale szczerze powiedziawszy to teraz są takie chamy w trzecich klasach, że nie raz ma na końcu języka niecenzuralną wiązankę, ale nauczycielowi teraz mniej wolno niż uczniowi...
Zgadzam się z Tobą w 100% .. banda niewychowanych gówniarzy. Wiem wiem, ostre słowa ale tak to jest.. ja widzę co się u mnie dzieje na placu jeszcze kiedyś "zabaw" dzisiaj to jakaś masakra.. ;/
Stary 2013-03-13, 18:47   #559
Agatau88
Zakorzenienie

OOo ale to fajne i ja poczytam
Stary 2013-03-13, 18:52   #560
Antibia86
Rozeznanie

u mnie podobnie, odkąd zmieniłam pracę nagle zaczełam się obracać wśród kobiet starających sie o dzieci.....kiedys było to dla mnie jak nie ten świat, i nawet sie nie zastanawiałam jak takim osobom jest ciężko. wlasnie troche sie martwie bo jedna z takich dziewczyn jest moja bliska znajomą-tyle ze cięzko sobie radzi z brakiem możliwości zajscia w ciąże...a nam....tak jakos w walentynki pierwszy raz się zapomnieliśmy i od razu ciąża.....nie wiem jak zareaguje...a dowie sie szybko bo dziś juz moje pierwsze ciążowe L4 dotarlo do pracy....nawet szefowa napisała mi smsa zebym uwazała na siebie leżała i ze trzyma kciuki.....troche to podejrzane bo ostatnio dała mi popalić
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:11   #561
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
u mnie podobnie, odkąd zmieniłam pracę nagle zaczełam się obracać wśród kobiet starających sie o dzieci.....kiedys było to dla mnie jak nie ten świat, i nawet sie nie zastanawiałam jak takim osobom jest ciężko. wlasnie troche sie martwie bo jedna z takich dziewczyn jest moja bliska znajomą-tyle ze cięzko sobie radzi z brakiem możliwości zajscia w ciąże...a nam....tak jakos w walentynki pierwszy raz się zapomnieliśmy i od razu ciąża.....nie wiem jak zareaguje...a dowie sie szybko bo dziś juz moje pierwsze ciążowe L4 dotarlo do pracy....nawet szefowa napisała mi smsa zebym uwazała na siebie leżała i ze trzyma kciuki.....troche to podejrzane bo ostatnio dała mi popalić

Czyli jednak sie zdarza po jedym razie

Dziewczyny jak mialam @ 22 lutego a cykle nieregularne strasznie 26-32 dniowe (choć zazwyczaj mam w sumie 30 dni) to kiedy moge robic bete? Bo zrobiona teraz nic nie pokaze. Albo przynajmniej test sikany.
Czy czekac na @?
Powinna byc 24 marca, czyli za 11 dni. A kto ma tyle cierpliwosci czekac jak nerwy są

edit-pisze ze @ ma byc 24 marca bo takie coś mi pokazuje te informacje taki pi razy oko

http://magazyn.netmama.pl/serwisy/ka...iod/2013/3/24/

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

ten kalendarz pokazuje 19 marca, myslicie ze wczesniej sie nie da?:P

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Bo jakbym miala miec ten cykl np 26 dniowy to juz 15 marca mozna robic bete.

Ale znowu jak 32 dniowy to dopiero 21 marca...

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2013-03-13 o 19:04
Stary 2013-03-13, 19:12   #562
maomami
Wtajemniczenie

Santom trzym aj się, nawet nie wiem co mogłabym Ci jeszcze napisać.
Kurcze dziewczyny powiem Wam że ja się czasem też tak zastanawiam czy mogę się już cieszyć, bo w sumie zaczęłam 3 msc dopiero, czuje się ok i nie wyobrażam sobie żeby mojego bąbelka miało nie być ;(

ryba super to zrobiłaś naprawdę
a co do zachcianek to hmmmm ja mam wielką na lodyyy mogę je jeść rano, wieczór i w południe a tak to czasami mam wielką ochotę na jakiegoś spreita albo pepsi i przyznaję się bez bicia że czasem popijam bo nie mogę wytrzymać. No i zapomniałabym o kochanych pomarańczach, też mogę jeść kilogramami

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 19:17   #563
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ryba dobra robota

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-03-13, 19:20   #564
rojku
Rozeznanie

co tych przydatnych info, to moze sobie cykniemy link do tego:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=3
??

A czy podział taki?
Podział ciąży na miesiące:
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży.
Stary 2013-03-13, 19:24   #565
Dzastin08
Wtajemniczenie

No i wyprawka by się przydała.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-03-13, 19:33   #566
ryba91
Zakorzenienie

to może spiszmy dokłądnie co powinno być i się to wklei odpowiednio w kolejności ( wiadomo ze wyprawka nie bedzie na początku a badania na końcu.. ) ?
Stary 2013-03-13, 19:47   #567
rojku
Rozeznanie

No to do dzieła!
Stary 2013-03-13, 20:17   #568
ryba91
Zakorzenienie

hm... no to z mojej strony coś takiego wyszło ..oczywiście wszystko później z czasem by się dodawało.. ale jak chcecie :P

Mamusie październikowe :
NICK ; imię,wiek, OM, CS, TP i na końcu jak już bedzie wiadomo to płeć np.
Ryba91 ( Ewelina 22l, OM 10.01.13, 3CS, TP 18.10.2013 - płeć.. )
i to samo z listopadem i grudniem

Podział ciąży na miesiące:
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży
.

WYPRAWKA :
szczotki do włosów niemowląt
ubranka dla niemowlaka
artkuły do dziecięcej pupy
śpiworki i kocyki

oczywiście to tylko takie testowe

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

można byłoby wpisać jeszcze dział coś a'la prawo w ciąży i zawrzeć tam info np. o macierzyńskim, ubezpieczeniu, jakie ma obowiązki pracodawca wobec ciężarnej .. ?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

nie sądziłam, że kobieta ma tyle praw w ciąży oO
Słyszałam właśnie że lewatywę trzeba robić, bo potem pielęgniarki nie chcą sprzątać i myslałam ze jest to konieczne przed porodem, a jak się okazuje to wcale nie :O
"Niestety w wielu polskich szpitalach bezpłatne znieczulenie nadal nie jest normą, a luksusem. Bardzo rzadko daje się też rodzącej prawo do rezygnacji z obecności studentów przy porodzie, do wybrania pozycji do porodu oraz do odmowy bardzo w Polsce popularnych, a niepotrzebnych zdaniem Światowej Organizacji Zdrowia zabiegów przygotowawczych: golenia łona, lewatywy.
Stary 2013-03-13, 20:28   #569
rojku
Rozeznanie

rybcia jest ok

ja tak sobie mysle jeszcze ze jak by byla ta lista, to moze by na zmiane czarne i szare literki zrobic, zeby sie nie zlewalo, o cos takiego:

Ryba91 Ewelina 22l OM 10.01.13 3CS TP 18.10.2013 - dz/ch

ale to już tzw pierdo.ła
Stary 2013-03-13, 20:46   #570
Antibia86
Rozeznanie

tak sobie pomyślałam dzisiaj rano ze jak bedzie ok i bedzie chłopiec to dostanie imie takie jak przyjmię nowy papież....Franciszek? Ładnie dobrze że nie Benedykt
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości