|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
[QUOTE=kicia_nh;39755842]Nie uważam, że to są cukierki tylko jak napisałam jak dana osoba bierze jedne tabletki cały czas (tak jak Kasik) to powinna mieć bezproblemowy dostęp do nich nie martwiąc się o to, że nie ma recepty i nie ma możliwości np zajrzeć do lekarza a to bardzo duża różnica.
Co innego dziewczyna, która wpadła by do apteki po jakies tam tabletki, których nigdy nie używała, bo takie ma widzi mi się. To są dwie różne sprawy i powinnaś też na to zwrócić uwagę. ja wzielam pod uwage wszystkie za i przeciw Kiciu, nie teraz pod wplywem tematu na forum. Od 15lat przyjaznie sie z moja ginekolog i jej mezem ginekologiem, dzieki nim mam dzieci. Ginekolog to lekarz ktorego odwiedzam najczesciej i bardzo regularnie. Wiele razy rozmawialismy na takie tematy i moje zdanie jest jak wyzej, sama uzywalam tabletek kilka lat i chodzilam co 3mce po recepty i na badania Wspolczuje Ci problemow z zebami i trzymam kciuki zeby wszystko skonczylo sie dobrze ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Ilonka, mala na razie gardelko ma chore, bez antybiotyku bo to jej pierwsza infekcja i moze wystarcza inne leki. A starsza ma jakas masakryczna wysypke na calym ciele, czole. nie ma alergii na jedzenie, jedyna to na mydlo i konczy sie wraz z brakiem kontaktu. Dalam jej fenistil w kropelkach i zobacze co bedzie rano, oby to nie byla jakas choroba zakazna. Wieczorem myslalam, ze z pieluchami nie nadarze, jakas rewolucja u Misianki byla i psior sie dolozyl wymiotami Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-03-13 o 23:48 |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
O,to dobrze ze bez antybiotyku!!A jesli chodxi o wysypke to miejmy nadzieje,ze nie szkarlatyna,bo cos słyszałam ze ostatnio panuje...młody mój też miał wysypke,ale taką jakby potówkową bo strasznie grzał się od gorączki i moze od tego to bylo,bo juz jest po wysypce ![]() Kurka,kto by pomyslal,ze nasze dzieciaki mają tą samą pediatrę jak ten świat mały...heheA pies moich rodziców tez chory-zapalenie oskrzeli!!
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze szkarlatyna chyba ma jeszcze inne objawy, goraczka chocby...a ona nie miala |
|
|
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej no usta sa i jestem zadowolona bardzo na pewno bede poprawiała dobie niebawem ale czuje sie ciagle niedosyt więc z tym tez ostrożnie ;
jak sie przyzwyczaiła do większych to zaraz wydają ci sie za małe ale to chyba. W przypadku piersi tez tak jest haha jeżeli chodzi o ból to nie boli dają ci masc i nic nie czujesz polecam gabinet na Ursynowie super sa
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do szkarlatyny to my nie przechodzilismy jeszcze i mam nadziejęze nie będziemy,ale on dostał antybiotyk taki,ktory by ja ewnwtualnie też zwalczył. Natomiast czy jest goraczka to nie wiem-przy zapaleniu ucha też myslalam ze jest i okazuje sie ze wcale niekoniecznie!! Szkarlatynę zaś można łatwo poznać po języku-jeśli jest taki jak skórka truskawki to mozna sie jej spodziewać:-( Mam nadzieję,ze też i Was to jednak ominie!! Suples, jak miło Cię widzieć...no coś tam mi świta,ze czytałam o Twojej dalekiej podróży;-) Fajnie masz,tylk ,ze u nich to chyba się akurat lato będzie konczyć
|
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trzymam mocno- powodzeniaCytat:
ojej , to Cię czeka mała przeprawa. Ale dobrze że w końcu to załatwisz jak zaplanowałaś. A pod narkozą będzie bez stresu- więc to chyba w tej całej sytuacji plus. Kochana piersi przeżyłaś- teraz taki zabieg to Pikuś Będzie dobrze
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-03-14 o 01:14 |
||
|
|
|
#4177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
CIEKAWA JAK TAM NASZA MALACH??? ![]()
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten zimowy poranek! Do nas jednak też dotarł śnieg i krajobraz styczniowy wokół.
Ok 8.00 będę dzwonić do mojej anestezjolog zapytać o mozliwość wykonania op we wtorek. Już cała jestem w stresie.. a mój organizm zaczyna mi robić na złość i jakiś katar krąży, w gardle drapie? Już sama nie wiem czy to jakieś reakcje nerwowe czy nie doleczona infekcja?Margo trzymamy kciuki!!!!! |
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczynki, u mnie szpital.
MARGO!!!!!!!!!, trzymaj sie, doktor zrobi Ci cycuszki najpiekniej jak bedzie umial i tylko tak, juz za chwile bedziesz je miala i Twoje rozterki dobiegna konca. TEGO CI ZYCZE
|
|
|
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
MARGO powodzenia!!!!
|
#4181 |
|
Raczkowanie
|
Kicia.. musisz się przemęczyć z tymi ząbkami, żeby mieć już spokój. U mnie niestety ósemki tez do wyrwania - 3 się wyrżnęły, a czwarta nie może i przez to boli.. tylko u nas o narkozie nie ma mowy :/ znieczulenie miejscowe i rwiemy.. brrr... a lekarz zasugerował mi, tydzień urlopu bo będzie opuchlizna i silny ból. W dodatku po ich wyjściu niestety zęby się ścisnęły i jedynki lekko na siebie naszły.. po co komu te ósme zęby? No i kiedys muszę się do niego zgłoscić.. może za jakiś czas "dojrzeję" do tego
![]() Anestezjolog wyraził zgodę na zabieg, ale nie mogę już nic brać i mam się czuć dobrze, bez objawów infekcji. Słuchając tego już zaczęłam odczuwać wszystkie możliwe objawy. Chyba bardziej od leczenia potrzebuję terapii psychologa No ale muszę się teraz chronic za wszelką cenę, żeby czegoś nie złapać i porządnie się doleczyć.
|
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana ![]() Margo- trzymam kciuki i powodzenia..... ach jak ja zazdroszczę Wam,że już macie te cycuchy.... To czekanie jest najgorsze....
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
U mnie piękne słoneczko ale mroźno brrrrr. Margo powodzenia, trzymam kciukasy bardzo mocno Amorcio niech dzieciaczki szybko wracają do zdrówka Wczoraj Zapomniałam Wam powiedzieć co z moim autkiem . Cholera mało nie zemdlałam jak usłyszałam co się stało otóż przed wyjazdem mój tz oddał auto do kolegi do warsztatu bo coś w kole tarło, posprawdzali i mówią ze jest ok. Przejachałam 1000 km na pełnym luzie , a po powrocie znów trze. Znów warsztat u innego kolegi , auto na podnosnik i co ??? K..wa koło miało taki luz że mogło odpaśc w każdej chwili Przy 140 km lewe przednie koło o matkooo Cały wieczór o tym myślałam w samochodzie ja 3 dzieci ,moja mama i koleżanka . Ciarki mi przechodzą---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
To super że lekarz się zgodził Dbaj teraz o siebie jak o jako
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
marguś kciukaski trzymam... wracaj do nas z cycuchami pięknymi
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Dzień dobry dziewczyny u mnie zimno -8 buuuu
|
#4185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale trzymam kciuki ,żeby Ci przeszło Ta cholerna zima nie odpuszcza- ja już mam dosyć .....dzisiaj chociaż słońce świeci ale i tak zimno jak diabli. Depresji można dostać od tej zimnicy ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Amorcio a co tam u Ciebie za szpital? Wszystkie dzieciaczki chore?
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety chore a u nas to nieczesta sytaucja. Mala ma wlasnie pierwsza infekcje gardla, mocno goraczkuje ale apetyt nie odpuszcza jej. Wczoraj sie zdziwilam wazac ja bo wazy mniej o kilogram niz 3mce temu a pozera wszystko, nie dopytalam lekarke o co chodzi ale dzis ide ze starsza bo ma jakas paskudna wysypke na calym. ciele i nie wiem o co chodzi bo oprocz ospy nie mielismy takich sytuacji a i pies sie dolaczyl, lize wszystko co sie da i czasem jakies kurze pozre i wymiotuje, dzis lezy z globusem Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-03-14 o 09:35 |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4188 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
u nas też zima niestety zwariować można.. ![]() biorę się za porządki, bo jakiś tajfun mi przez pokój dzienny przelazł ![]() ale wcześniej jeszcze idę po kawulec, bo czuje, że bez tego ni dy rydy ![]() si ju lejter
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry Dziewczynki
Malach kochana jak sie czujesz?? dalas rade na pewno * daj znac jak bedziesz w domku
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nawet gdy mialam sredniego pudla nosil kaganiec. Bo to jest pies. Ja rozumiem ze kazdy kocha swoje zwierze ale trzeba brac pod uwage to ze ludzie boja sie psow a w szczegolnosci typu takiego jakie Ty masz. Kiedys taki wlasnie pies rzucił sie na mojego yorka ktory wazy niecale 2 kg. Pan dumny szedl z pieskiem na smyczy to i owszem ale bez kagańca i niestety psa nie utrzymal...nie wiem skad wzielam sily na tego bydlaka ale tak go powalilam na ziemie ze cale szczecie nic nie zrobil dla mojej psinki. Zrobilam niezla afere wlascicielowi i od tej pory piesek chodzi w kagancu...Co do mojego cytatu podkreslonego to jestes w bardzo duzym bledzie Twoje pieski sa w tej grupie psow agresywnych jakby ktos zadzwonil po policie lub straz miejska dostałabyś mandacik ))Kachuula jak to pies "dopadl" Twojego yorka??? a gdzie Ty bylas w tym czasie??? Czesc dziewczyny Margo powodzenia!!!!
|
|
#4192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bólu w ogóle nie czuć jak robi. W Polsce pamiętam jak chodziłam to znieczulenie dawali w ostateczności jak już naprawdę bardzo bolało.Lepiej ząbków się pozbyć od razu nim większych szkód nie wyrządzą. Ja miałam tu styczność z jednym sadystką, który zostawił mi korzeń i przez niego i to co mi zrobił (juz nie mam ochoty nawet opowiadać) bałam się iść na wyrywanie tych ósemek. Jadna zaczęła tak wypychać zęby, że i 7kę mi uszkodziła, do tego zaczęła się psuć i mam w nich njakiegoś wirusa, który ma zapewne wpływ na inne zęby:/ Lepiej sobie czegoś takiego nie zaniedbywać, bo ja pamiętam jak się cieszyłam, że mam taki piękny, biały i zdrowy 8my ząbek Chwila moment i się wszystko zmieniło.Cieszę się, że anastezjolog dopuścił Cię do zabiegu. Teraz łykaj rutinoscorbin na wzmocnienie i uważaj, żeby Cię nie przewiało dodatkowo Cytat:
Jak się nie zna to niech nie zajmuje się samochodami, bo chyba nie ma świadomości tego, że przez jego głupotę może dojść do nieszczęścia.Dziękuję ![]() Myu ja też się cieszę, że to będzie pod narkozą. Ja się boję igieł i po ostatnim nieudanym rwaniu i przygodach nie wiem czy w pełni świadoma tego co się dzieje pozwoliłabym na usuwanie tych ząbków. Brr na samą myśl aż mnie ciarki przechodzą. Mam nadzieję, że nie będzie tak xle jak mi kilka osób opowiadało Mi się cosik wydaje, że piersi przy tym to pikuś
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Kachula to rzeczywiście nieciekawa sprawa z tym mechanikiem
niestety jak sami się na czyms nie znamy to ufamy fachowcom i czasem mozna sie nieźle przejechać. Dzięki Bogu, że nic złego się nie wydarzyło.. Ja uwielbiam jeździć samochodem, zdarza mi się porwac szybkiej jeździe, ale kiedy wsiadam z dzieciakami to czuję straszny cięzar odpowiedzialności na sobie.. zreszta teraz też podchodzę inaczej do wartości własnego życia - nie ryzykuję dla adrenaliny... nie chcę żeby moje dzieci straciły mamę. I dlatego jak słyszę, że kobiety zostawiają maluchy w domu i spełniają ekstremalne marzenia, dla wielkich przeżyć to trudno mi to zrozumieć.Martika |
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Olivkaa200;39759652]Ja jestem miłośniczka psów uwielbiam je ale dla mnie kaganiec to obowiazek wlasciciela. Teraz mam takiego psa ze niestety rozmiaru nie znajde
ale nawet gdy mialam sredniego pudla nosil kaganiec. Bo to jest pies. Ja rozumiem ze kazdy kocha swoje zwierze ale trzeba brac pod uwage to ze ludzie boja sie psow a w szczegolnosci typu takiego jakie Ty masz. Kiedys taki wlasnie pies rzucił sie na mojego yorka ktory wazy niecale 2 kg. Pan dumny szedl z pieskiem na smyczy to i owszem ale bez kagańca i niestety psa nie utrzymal...nie wiem skad wzielam sily na tego bydlaka ale tak go powalilam na ziemie ze cale szczecie nic nie zrobil dla mojej psinki. Zrobilam niezla afere wlascicielowi i od tej pory piesek chodzi w kagancu...Co do mojego cytatu podkreslonego to jestes w bardzo duzym bledzie Twoje pieski sa w tej grupie psow agresywnych jakby ktos zadzwonil po policie lub straz miejska dostałabyś mandacik ))Kachuula jak to pies "dopadl" Twojego yorka??? a gdzie Ty bylas w tym czasie??? Kochana byliśmy na działce , moja sunia spała w domciu, kolega brał co z samochodu i pies mu uciekł ,mój mąż wchodził do domku niczego nie świadomy . Pies go odetchnął i wyleciał do środka. Niestety od razu złapał ja w pól . Szans żadnych na uratowanie .Plakalismy jak dzieci bo to dla nas członek rodziny . Kolega chciał odkupić ale to nie to samo do tej pory boje się tego psa. Zawsze każe im go zamykać w garażu. Nie mogę sobie tego darować bo równie dobrze mogła być to moja córka wtedy jako 10miesieczne dziecko Leżała właśnie koło naszej suni.
|
#4195 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kachuula;39760409]
Cytat:
juz sobie wyobrazam jaki placz byl w domku u Was ((( szczegolnie ze pieski zazwyczaj jak dzieci traktowane i czlowiek kocha je nad zycie.. wiem po sobie. Nie pozwolilabym skrzwdzic za nic na swiecie! mimo ze z obiecanego 2kg-mowego okruszka jaki mial byc urusł 4,5 psiak
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a miesiac temu mojej kolezanki tesciowa 70lat, szla z jej starym, gluchym, slepym psem na smyczy. zza plotu wyskoczyl pies sasiadow, wlasnie takiej groznej rasy. Pies odgryzl mu lape, przejezdzajace kierowca zawiozl ja z psem do lecznicy. Pies nie przezyl nocy z powodu wykrwawienia a tesciowa do dzis nie pamieta nic z tego dnia...ten sasiad zabral swojego psa i nic sie nie zainteresowal. ten przypadkowy kierowca okazal sie jego kolega, ratownikiem medycznym i zarazem strazakiem. Powiedzial, ze bedzie swiadkiem w sadzie. Mojego pieska tez napadl jesienia pies sasiada. Stalam i czekalam z psem na smyczy az pan laskawie sie zorientuje i chwyci swojego psa, a pan nic za to pies podbiegl i sie rzucil na mojego chowajacego sie za moimi nogami. Pan byl jeszcze zdziwiony, ze bronilam swojego psa kopiac tamtego olbrzymiego sznaucera. Gdy mialam 10 lat to pogryzl mnie wilczur kolezanki, byl po tresuze, my bawilysmy sie wieczorem nw sniegu na podworku a on nagle rzucil sie na mnie a pozniej na nia. Sasiad, mysliwy chcial go zastrzelic w naszej obronie ale inny odgonil go lopata do odsniezania,. Moj TZ caly czas pamieta jak patrzal na to ze swojego okna. Gdy bylam w ciazy ze starsza, w 9mcu, i mialam poprzedniego pieska, to tez pies sie na niego rzucil, wzielam go na rece i pies pogryzl mnie... mam pecha do wilczurow Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-03-14 o 11:32 |
|
|
|
|
#4197 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=gawisz;39757377]Witam się w ten zimowy poranek! Do nas jednak też dotarł śnieg i krajobraz styczniowy wokół.
Ok 8.00 będę dzwonić do mojej anestezjolog zapytać o mozliwość wykonania op we wtorek. Już cała jestem w stresie.. a mój organizm zaczyna mi robić na złość i jakiś katar krąży, w gardle drapie? Już sama nie wiem czy to jakieś reakcje nerwowe czy nie doleczona infekcja.Gawisz mnie tydzień przed operacją też dopadła choroba i brałam antybiotyk na gardło. Ale dotrwałam jakoś do operacji i czułam się w miarę dobrze. Lekarz wyraził zgode, ale nie był jakoś zachwycony i powiedział, że po chorobie można bardziej krwawic i gdyby u mnie w czasie operacji to nastąpiło, to włoży mi implant pod gruczoł Ale wszystko przebiegło ok, nie krwawiłam i jest pod mięsień. Bierz Rutinoscorbin, ja brałam chyba z 5 tabletek dziennie.
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekuję za wszytskie "kciukasy"
chata wysprzątana, zakupy porobione, zjem i lece jeszcze do apteki po to i owo...No to przyznam się jeszcze, Pan doktor ( No i oczywiscie zdanie zmieniam co 5 minut więc ciekaawe na które 5 minut przypadnie moment kiedy bede musiała zdecydować? A Wy jak myślicie, ja nie rodziłam to też chyba ma znaczenie gdyby jednak coś się w tym temacie wykręciło? Jakie rozterki normalnie... ale w takim stanie to juz nie ejst swiadome podejmowanie decyzji aaaaaa.......AAAAAAAAAAAA A..... AAAAAAAAAAAA Dziewczyny które macie ok 350 - 400 w mojej kategorii rozmiarowej (170cm, 77po biustem, 20cm rozstaw między brodawkami, na Wasze opinie liczę najbardziej) !!!!!!!!!!1
|
#4199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jesterm strasznie wrazliwa na krzywde zwierzat i tez widzialam nieraz jak wikeszy pies sie pastwil nad malym....margo trzymaj sie tam!dzisiaj bedzie nowa ulepszona margo super!jutro o 9 mam konsultacje u doktorka zobaczymy co mi powie ma odklejac plastry wiec zrobie zdjecia i wstawie ciekawa jestem jak to sie goi..... ![]() wczoraj niezle sie usmielam bo jechalam autkiem i niestety z reczna skrzynia biegow i nieraz nie moglam jedna reka wrzucic biegow i musialam dwiema rekoma przezucac biegi
|
|
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej jestem w domu Jak otworzylam oczy to bylam najszczesliwsza na swiecie. Czuje sie dobrze, choc jestem obolala .. Efekt widzialam raz przy zmianie opatrunku, jeszcze opuchlizna bierze gore... Dr dal mi 310 ml.... nacisalam na mniejsze, powiedzial ze ten rozmiar bardzo ladnie wyglada i popieram zdanie lekarza. We wtorek sciagam szwy uff... ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- A tak wogole kochane dziewczyny dzieki za wsparcie!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

jak ten świat mały...hehe

ja trzymam mocno- powodzenia
W końcu byłam u dentysty (tyle czasu czekałam na wizytę) i zrobił mi te ząbki, od których miałam stan zapalny. Nie wiem dokładnie co mi robił, ale powiedział, że przez 3 dni może się utrzymywać bardzo silny ból, zawroty głowy i mdłości. Przyćmiona chodzę od rana i cokolwiek nie zjem czy się nie napije to mnie na wymioty zbiera
Następna wizyta za miesiąc a w piątek idę na chirurgię stomatologiczną, pierw muszą ocenić sytuację a mam operacyjnie 6 zębów to usunięcia (w tym 4 ósemki). Uff chcę mieć ten zabieg już za sobą, bo coś czuję, że będzie kiepsko po nim
ojej , to Cię czeka mała przeprawa. Ale dobrze że w końcu to załatwisz jak zaplanowałaś. A pod narkozą będzie bez stresu- więc to chyba w tej całej sytuacji plus. Kochana piersi przeżyłaś- teraz taki zabieg to Pikuś

Już sama nie wiem czy to jakieś reakcje nerwowe czy nie doleczona infekcja?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)