|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Dobranoc kochane, do jutra
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
No ja po obciążeniu też lipa z sosną. Brałam na to metforminę (Siofor) w sporych dawkach i przed ciążą schudłam około 15kg po nim i po zwiększeniu ruchu na codzień,co było dużym sukcesem,bo nigdy nie mogłam aż tyle schudnąć ani wykluczyć z diety wszystkich rzeczy z wysokim indeksem glikemicznym. No ale teraz te kilogramy wracają powoli. Nie,z tego co wiem to nie miewam hipoglikemii, mierzę często glukometrem,a cukier naczczo z żyły robiłam już kilka razy,zawsze był ok. Za to miewam co parę godzin takie napady głodu,że aż brzuch boli i muszę coś zjeść. Robiłaś może insulinę po obciążeniu 75 w czasie ciąży? Ja robiłam około 12tygodnia i miałam 1godz-173 a w 2godz-96.
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
nie śpię od 4 idę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- Kallisto -> Malaczarnakejt -> bardzo łądne kolory wybrałaś, w moim stylu Czekam na kawałek wyszydełkowanego kocyka. Zaczęłam robić niebieski na drutach ale doszłam do wniosku, że ta wełna jest za szorstka i chyba dziś podjadę do sklepu i kupię coś innego Margosia -> chcę dwa imiona ale my mamy problem z jednym tzn. Tż ma więc nie wiem czy dwa nam w końcu wyjdą ![]() Mela -> duże dzieci niekoniecznie muszą być "wypasione" na witaminach. U nas np. jest duży chłopczyk (470g) ale Tż jest jest duuuuży i duuuuży się urodził, i lekarz nam powiedział, że najczęściej dziecko idzie w ojca. Poza tym te dziewczyny, które mają problem z cukrem też przeważnie noszą większe dzieci ![]() Surka -> gratulacje :brawo: Roxi -> już zdecydowałam się na 2 (no może 3 szt) półśpiochów na początek na próbę skoro tak zachwalacie a później, jak mi też podpasują fukcjonalnością dokupię . A łóżeczko za 27 700 hęęęę dziękuję bardzo . Ita -> nooo chłopaki się bronią, bo coś dziewczyny w naszym rankingu idą w górę gratulacje! A Ty jedna w takim "chłopińcu"? Co się przejmujesz, będziesz noszona na rękach ![]() Fiazo -> jak się tak wymądrza, to niech da pieniądze, albo niech sama kupi ![]() Enlevee -> to już z klocuszkami jesteśmy 3: Perse, Ty i ja Samantha -> zdrowy chłopczyk :brawo: |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
rasha90
dla malca..cieszę się, że wszystko jest ok ![]() ita83 to co najważniejsze dla facecika jest na tych fotkach - głowa i siusiak ![]() madi82 jestem zaskoczona, że w najpopularniejszych imionach z 2011r. nie było Kacpra Samantha7 Super... łóżeczka i zestawy pościeli śliczne.. pokoik z królem Lwem bajeczny czarownica1 a czemu nie śpisz od 4? Znowu bóle? ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- A no i dzień dobry! Gdzież ta moja kultura |
|
|
|
#1985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ... Dziękuję za wszystkie gratulacje
Edytowane przez 201608171256 Czas edycji: 2013-03-14 o 06:58 |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie w nocy wystraszył... spałam sobie spokojnie i nagle taki zryw przerażenia.. A to mnie wariat pocałował w usta jak dziobak.. ja gały otworzyłam, tu jakaś czarna głowa nade mną wisi
Tak to ja mogę co noc parami chodzić
|
|
|
|
#1987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdecydowanie wolę, żeby kobieta się nie wtrącała i to mi wystarczy Dzień dobry Moje dziecie dziś mnie obudziło, ale dobrze bo sama chciałam wcześnie wstać, pojadę do apteki a potem do siostry na ploty strasznie u mnie zimowo -10 |
|||
|
|
|
#1988 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam pytanie: czy przestrzegacie tych wszystkich ,,zasad",że jak dziewczynka to musi być wszystko/większość ubranek dodatków różowa, a jak chłopczyk to niebieska? A może uważacie, że to nie ma znaczenia?
Nie mam nic przeciwko kolorowi różowemu ale nie chciałabym mieć poczucia przesytu. Poza tym strasznie lubię żółty... oczywiście jak córcia będzie na tyle świadoma, że będzie miała swój ulubiony kolor, to wtedy będzie mogła zadecydować o kupnie np różowej sukieneczki . Co Wy o tym myślicie?
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hipoglikemię mam, spada mi cukier jak nie zjem 4-5h, dlatego nie dostałam metforminy, bo lekarka się boi, że zasnę jak mi się hipo pojawi... |
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super masz pomysł ![]() Cytat:
![]() Pamietam jak moja ex tesciowa mówiła do mnie "nie dość,ze 3 chłopów w domu to pies jeszcze chłop" A moja ciotka miła 3 synów i tak bardzo chciała mieć córkę,ale juz nie chcieli mieć wiecej dzieci więc se odpuscila. Prawie ok.40stki wpadła i co? Czwarty chłop! ![]() Moj ojciec nas robił na przemian, a sąsiad zza płotu juz 3 baby miał i tak chciał syna i gada do ojca "stary jak ty to robisz..." Cytat:
tak chyba ten miedzy nogami to jo Ale nie mówiliśmy jej płci bo robimy taka Boy or a Girl party i wtedy powiemy wszystkim. Cytat:
Zapowiedzialam juz Tz ze robi to mi następnym razem bo ja juz zapadałam na lustrzyce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Możemy z Twoim Tz se piątkę przybic. Dlatego ja juz nie tankuje nigdy Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Wam, ze jestem z Was dumna, ze macie takie podejście do zwierząt ![]() Rzadko sie z tym spotykam i kocham Was za to naprawde bo kocham takich ludzi. Nawet tych co jedzą mięso ,ale maja choć trochę empati. Ja pochodzę z myśliwskiej rodziny. Widziałam w życiu wiele okrucieństwa i rzygam tym dlatego tym bardziej jest mi miło Ja tez jadłam tylko ryby, a teraz nie jem nic z mięsa odrzuca mnie na kilometr. Oczywiście wiele juz słyszałam, ze jak ja krzywdze dziecko A w mojej książce ktora dostałam od położonej jak sie odżywiać mięso jest na szarym końcu i to w gramach podane na tydzień. Biorę żelazo w tabletkach i jest okay. Do tego zeby nie było druta mam tabletkę rozmiekczajaca stolec i zalatwiam sie codziennie. Może nie super lekko,ale nie tragicznie. Dzis przed usg ze stresu flaki w kiblu zostawilam. Zapchalam wc ![]() Nie wiem dlaczego ja sie tak bałam bo sie nie bałam. Moj Tz to nazywa sztucznym stresem bo on jest zawsze wyluzowany. Jak on to robi? Nie wiem. Babka mi z kliniki kazała wypić szklankę wody przed wyjściem. Okay wypijam. Do kliniki mamy jakieś 10min. Juz mi tak sie siku chciało,ze myślałam, ze w gacie bedzie. Patrzę o wc ide, a Tz weź nie idź bo może musisz mieć siku. Mysle rabnelo go,ale z drugiej strony może i tak i nie poszłam. Okay, przyszła Pani Laura i nas zaprosiła do pokoju, a ja do niej odrazu, ze kazaliscie mi pic wodę, a teraz potrzebuje ekstremalnie siku i dosłownie skakalam przed nią ,a ona, ze spokojnie zobaczy czy mam duzo siku i jak cos to pójdę zrobić. Mysle swietnie. I gada eeee nie ma tak duzo wydaje ci sie, ze chcesz. Spoko paniusiu jak sie zesikam w te łóżeczko to będziesz mieć. Przez to mnie bolal to usg,ale jakoś potem zapomniałam jak zaczęłam oglądać dzidzie. Na początku jak zobaczyłam kręgosłup to byłam przerażona. Potem jak zaczęła obracać małego w 3D to moj Tz mówił, ze to było takie przerażające bo było kości widać. Mnie tez trochę przerazilo bo mówcie se co chcecie,ale nasze dzieci teraz takie piękne nie sa w tym szlamie etc. Przerazilo mnie,ze mały miał pępowinę na ramię jak sznurek zarzucona, ale babka mówiła,ze to jest okay i nawet cool wyglada. Aha i tez buzke chowal tak jakby miał uszy zatkane raczkami i spał. Chyba bo miał oczy zamknięte. Nie pamietam kiedy im sie oczy otwierają Ooooo , a teraz mnie kopie ![]() Ale ogolnie to zywiuszcze stworzenie babka mówiła, wiec Tz sie cieszył, ze bedzie aktywny bo moj Tz jest sportowcem. Ładnie mnie kopie
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka ma chłopca i ma kolorowe rzeczy, trochę też dostała i np mają piżamkę z różowym dla synka i nakłada mu do spania ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- drogie panie zbieram się na misje, miłego poranka i kciuki za wizyty |
|
|
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Normalnie 5 razy edytowalam bomba duzo grafiki
Cytat:
Mnie sie osobiście mega podobają ubranka dla dziewczynek. Te sukieneczki Moj Tz juz zaplanował, ze za dwa lata robi córkę ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
Ja miałam wcześniej ubranka dla dziewczynki od koleżanki. Leżały lata w szafie i jak sie mojej siostrze synek urodził to jej wyslalam zeby sobie przebrała co tam jej sie podoba i spodobała jej sie fioletowa czapka z kwiatuszkiem i młody śmiał w niej, a co
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, wpadłam na chwile, musze cos wydrukowac i zmykam. Ale stwierdziłam, ze zajrze na chwile jeszcze do Was ![]() A i na poczatku trzymam za dzisiejsze wizyty, za te co były i za te co beda Bo nadrobic nie dam rady i nie wiem kiedy teraz do Was zajrze. Ale o tym za chwile.Na poczatek pochwale sie wtorkowa wizyta, a co a bardziej maluchem, który rosnie jak na drożdzach i wazy juz 611 g toż to juz klocek. I według USG (poraz trzeci) wciaz jest starszy o tydzien. Takze ta wage mu jeszcze daruje I potwierdziło sie, Franio zostaje Franusiem imie zostało wybrane duzo wczesniej, nawet o tym pisałam. Mamy tylko nadzieje, ze nie posypie sie duzo Franków. No chyba, ze sie jeszcze nad tym zastanowimy ![]() I to by bylo tyle z dobrych wieści. Tyle co z maluszkiem wszystko ok, to ze mna nie bardzo. Te bóle, które miałam, okazały sie groźne i skracaja szyjke która w tamtym tygodniu była w porzadku, dobrze, ze umówiłam sie na wizyte w tym tygodniu, to zaczelismy z lekarzem szybko działac. I padla decyzja o krążku ale najpierw posiew musi wyjsc ok, bo jak nie to czeka mnie jeszcze leczenie i wszystko sie wydłuzy. Wczorajsza noc była przeryczana. Boje sie strasznie, ale bardziej tego, zeby z maluszkiem było wszystko w porzadku. A jak na razie mam leżeć, zero spacerów, obowiazki domowe przejmuje mąż i brac leki. Alez sie rozpisałam, jeszcze nigdy tyle Wam nie napisałam A tym czasem zmykam |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/mieso-w-ciazy Ja nie piję przed żadnym usg.. i tak pęcherz mam co chwilę pełny..więc nim dojedziemy do lekarza, gdzie po drodze mnie wytelepie i wejdziemy do gabinetu, to ja już na siku bym poszła..ale jeszcze wytrzymuję |
|
|
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Siadam z omlecikiem i zaczynam Was nadrabiać
|
#1997 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cieszę się, że nie tylko ja mam takie zdanie Planuję zrobić pokoik w różnych odcieniach żółtego a ubranka wybiorę po prostu te, które mi się spodobają
|
|||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Juz po psie, sniadanku, peelingu i garach w zlewie, pranie mi sie konczy prac ![]() Te nocne skurcze mnie dobija, kupilam wczoraj Magne B6 Max polecony przez gina, moze tamten inny magnez mi sie nie wchlanial jak trzeba?... poza tym po magnezie rzygam jak kot, to moze W OGOLE sie nie wchlanial. Notabene odkad jestem w ciazy rzygam po KAZDEJ tabletce, chyba sobie gniesc zaczne SAMMY, super chlopaczek, gratulacje!! lubie Twoj sposob pisania poza tym Aaa, dziecko otwiera oczka pomiedzy 21 a 24 tc ponoc U mnie niebieskie niebo, sloneczko i duzo sniegu, nawet nawet pogoda ![]() Kciukasy za wizyty i dopisywac plcie/ imionka na 1 stronie plizzzzzzzzzzzzz
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-14 o 07:56 |
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No rzeczywiście teraz może ich troszkę przybyć A co za krążek I przypomnij proszę jak Twoje bóle przebiegały ![]() Na pewno wszystko będzie dobrze, szybko wyłapaliście z lekarzem problem A my już się zajmiemy kciukolami dla Was i prześlemy masę wątkowego szczęścia
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze, ze zdrowy i silny, a ty bidulko nic nie smutkuj, szew okrezny nie taki straszny jak go maluja
|
|
#2002 |
|
Konto usunięte
|
witam sie z.rana.
roxi dzieki za info co do ubranem dla chlopcow i dziewczynek to ja nigdy zbyrnio sie tym noe przwjmowalam, mialam kolo domu super lumpka z nowymi tanimi ubrankami dla dzieci i moj synek mial pare pidzamek rozowyh i spiworek nie mowiac juz o zolciach. gratulacje dla kolejnych dzieciaczkow! i płci!!! jedne i drugie grono sie powieksza super! mu kolejna noc mielismy z goraczka, biedny mial 39 nad ranem tez :-( jestesmy kolejny dzien w domu planuje pokoik dla leosia pomalowac Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-14 o 08:05 |
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
a no.. co do kciukasów to zaciskajcie mocno, bo dzisiaj mamy połówkowe
![]() W razie gdyby któraś jeszcze dzisiaj do lekarza szła, a nie jest wpisana na pierwszej stronie, to ja również trzymam mocno
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-14 o 08:00 |
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
U mnie piękne słoneczko za oknem Do tego witam się w rozpoczętym 20 tygodniu czyli to już połowa W nocy spałam jak zabita, do tego pokłóciłam się rano z mężem... W przyszły piątek mam egzamin na prawko (3 podejście), długo musiałam czekać bo ostatni egz miałam 18 lutego... trochę się wybiłam z rytmu i koniecznie muszę dokupić ze 4 godziny...a ten się furka że mam jeździć jego samochodem i się szkolić bo inaczej nie zdam bo za długie przerwy mam... trochę go rozumiem ale przecież jak mnie złapią do kontroli to mam pozamiatane...
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także napewno będziemy mieć różowe rzeczy, sukieneczki wyjściowe, ale i niebieskie, zielone i brązowe też się znajdą. a jak mała dorośnie to pewnie sama sobie już swój ukochany kolor wybierze i my będziemy musieli się dostosować |
|
|
|
|
#2006 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Część ubranek dostaliśmy po dziewczynkach- z różem włącznie, część po chłopcu- niektóre typowo chłopięce... ![]() Cytat:
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się i dołączam do prośby, bo ja też zerkam i zerkam co u nas nowego
|
|
|
|
#2009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio jestem hardkorem i gryzę na żywca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mandat za jazdę bez prawa jazdy "tylko" 500 zł ![]() Przerwy jednak faktycznie robią dużą różnicę... Ale będziemy trzymać kciuki ![]() Cytat:
Przynajmniej Matka Małgorzata
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja na glukozie sobie siedzę ( chwała telefonom z internetem) ![]() Nawet znośne to było, co nie zmienia faktu, że głodna jestem jak wilk! Samantha gratulacje! Co do ubranek to u mnie też dziewczyna a bardzo dużo szmatek mamy niebieskich za różem nie przepadam...Apropos mięsa to ja przed ciążą nie jadłam ponad 10 lat, a teraz mam taką fazę, że psychicznie źle mi z tym. Chciałam mięso zastępować, ale mój organizm mało co toleruje w tej ciąży na ryby patrzeć nie moge, z warzywami też mam problem. Tyle dobrze, że mój tata ma sklep z naturalnymi wyrobami i od niego jem, bo wiem że bez chemii. Kiedyś kupiłam wędliny sklepowe i zaraz zwracałam :banghead:Ale ludzi się w labo nazbieralo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

.
dla malca..cieszę się, że wszystko jest ok 

Ooooo , a teraz mnie kopie

za dzisiejsze wizyty, za te co były i za te co beda
która w tamtym tygodniu była w porzadku, dobrze, ze umówiłam sie na wizyte w tym tygodniu, to zaczelismy z lekarzem szybko działac. I padla decyzja o krążku