|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
![]() zgadzam się w 100% can next ![]()
Edytowane przez AgneseInes Czas edycji: 2013-03-13 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
#634 |
Zakorzenienie
|
właśnie, zapomniałam Ci dopłatę zrobić, jutro rano zrobię, tam groszowe sprawy wychodzą
![]()
#635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() Szczęściarą będę jak się Mała w końcu z chorobami uspokoi. Na razie się cieszę, bo po pół roku chorowania w końcu odrobiła wagowo i wygląda lepiej - musiałam guziczki poluzować w spodniach pierwszy raz ![]()
Edytowane przez Aalicia24 Czas edycji: 2013-03-13 o 21:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
ja mam to "szczescie", ze moj synek ma AZS i skaze bialkową i niestety do lekarza tez musialam prywatnie chodzic. pani alergolog z nfz byla okropna, krzyczala na nas, usilnie namawiala do zakupu baardzo drogich dermokosmetykow firmy X, bo Y to kiepskie (choć tez aptecznie i nie tanie)....
synka kazala smarowac sterydem podczas gdy ja wiem o istnieniu niesterydowej masci ![]() w koncu trafilam do super doktorki, wizyta kosztuje dwa razy wiecej niz gdzie indziej, ale warto bylo. wszystko nam objasnila, przepisala skuteczne leki, a dzis synek pije normalne mleko i je wszystko co chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem alergiczką to wiem, jakie to męczące.
![]() |
#640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ona ma bardzo duzo pacjentów bo jest dobra, ja o niej mowie 3w1 (pulmunolog, alergolog, pediatra) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
dziewczyny dziekuje za słowa otuchy
![]() co do mojego pediatry no cóż zbyt rzadko go odwiedzam żeby cokolwiek o nim powiedziec- chociaz dzisiejsza wizyta mowi sama za siebie; córka praktycznie nie choruje nie pamietam kiedy dostała antybiotyk , zazwyczaj katar itp. leczę w domu, lekarz to dla mnie ostateczność.. prywatnie nie chodziłam z nią do lekarza bo nie było potrzeby, więc nawet nie wiem kto jest dobry w mojej okolicy kiedy byłam z nią w szpitalu w czerwcu to opiekował się nią świetny lekarz i teraz spróbuję się z nim skonsultować ![]() ![]() za to mam szczęście do ginekologów, jestem bardzo zadowolona z opieki w czasie ciąży Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-03-13 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------
[/COLOR] Cytat:
Możesz coś z tym zrobić..pytanie czy chcesz? http://unicef.pl/nmaction/lpage/29?n...eolka7%40o2.pl Edytowane przez kreolka7 Czas edycji: 2013-03-14 o 06:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
Ja dopiero wczoraj wróciłam po mega trudnym egzaminie i nie ogarniam
![]() Na screeneach są moje dwie sukienki, ale na tej liscie tylko jedna, tak jak zaznaczyła ankham. Czyli ta jedna sukienka się znalazła. Współczuje tych przezyc chorobowo - szpitalnych. Jak wwracałam z egzaminu z kolezanka, to ona dowiedziala się że jej córeczka też wylądowała w szpitalu na kroplówkach, a wcześniej biegunka, wymioty i ból brzuszka. Widocznie jakieś paskudztwa sie szerzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dlatego zmieniłam przychodnię - teraz nie ma problemu ani ze skierowaniem na badania, ani na szpital - lekarze są super przyjaźni i sami kombinują jak tu pomóc, zeby nie zaszkodzić i żeby było dobrze. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Mickey jest ogromny więc się nie dziwię, ze się go boi ![]() Cytat:
Moja mala jak miała zapalenie płuc to najpierw ją lekarka leczyła kropelkami na alergię przez m-c i gdyby nie mój upór to nie wiem co by się działo. Musiałam na niej wymusić skierowanie na prześwietlenie. Zasugerowała wręcz, że jestem nienormalną matką, która wmawia chorobę dziecku i niepotrzebnie będę małą naświetlać ![]() bo nie było szmerów tylko kaszel.. Więc poprosiłam o to, żeby podbiła swoją imienną pieczątkę, napisała datę i się podpisała i napisała na tej kartce, że odmawia mi wydania skierowania na prześwietlenie, bo jestem paranoiczką ![]() Oczywiście skierowanie dała z wielką łaską. Okazało się, że mała ma początek wirusowego zapalenia płuc tzw. międzymiąszowego:rolleyes : Od razu zabrałam dziecko z tamtej przychodni i siebie i TŻta. ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
A w szpitalu 3/4 to niemowlaki takie do pół roku z velfromem w główkach - aż się słabo robi na sam widok ![]() Screeny to całe zamówienie. Lista rzeczy - to rzeczy których brak - także u Ciebie jest brak 1 sukienki. Jeśli chcesz coś dobrać to poproszę posta na wątku cartersa a jak nie to dane do zwrotu na PW ![]() A egzamin jak?
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Kata80 gratuluje ![]() Can robisz z nexta?
![]() ![]() |
![]() |
#647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nexta robię ale dziś tylko dla siebie, żeby nie bawić się w odsyłanie kasy do Was jak nie wypali. A jak wypali to mogę Wam zrobić jakieś nieduże zamówienie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Opowiem Wam historię.. byłam z dzieckiem u pediatry miał z 9m. Kaszel paskudny, lekarz przepisał Bactrim i syropek (antybiotyk do picia dla dziecka z refluxem). No nic pojechaliśmy do domu, dwa dni później gorączka w nocy, rano dzieciaka w auto i do przychodni. Jego wspaniała pani doktor zaczęła się na mnie drzeć, ze zrobił się zapalenie oskrzeli i to moja wina bo go w domu przetrzymałam. Skierowanie na szpital itd zapytałam jej czy nie możemy spróbować zastrzyków bo mam ciężką sytuację rodzinną (mieszkałam z babcią 91 letnią z alzheimerem i nadciśnieniem) a ona na to "jak nie pójdziecie na oddział to on się udusi i umrze a babci już nie dużo zostało więc niech pani wybiera" - zamurowało mnie. W między czasie zaczęła się na mnie drzeć, że jak to nie można mieć rodziców do opieki i pomocy...Powiedziała też, że pije z butelki więc mogę go zostawić w szpitalu to pielęgniarki się nim zaopiekują... Nie wytrzymałam, zaczęłam się na nią drzeć, że mi dziecko wykańcza i to nie po raz pierwszy. Dzieciaka w auto i do lekarza prywatnie (na szczęście rano przeczułam co się święci i umówiłam wizytę). Lekarz zbadał małego no i powiedział, ze faktycznie jest źle ale z jego refluxem szpital bardziej zaszkodzi niż pomoże, spróbowaliśmy zastrzyków i pomogło bez szpitala. Dostaliśmy zlecenie na zastrzyki więc pojechałam od razu do przychodni na zastrzyk, pierwszy zrobiono bez problemu. Potem święta więc robione były na pogotowiu, część w domu przez pielęgniarkę środowiskową. Ostatni w przychodni i musiałam zrobić awanturę bo pani doktor mojego syna zabroniła mu robić zastrzyki bo to z gabinetu prywatnego zlecenie...ale awantura pomogła i któraś pielęgniarka zrobiła.
Od tamtej pory się u tej pani nie pokazałam. Zmieniłam dziecku lekarza, też z tej przychodni ale różnica niebo a ziemia. Mleko bez problemu ile tylko chce żebym nie musiała często jeździć, diagnoza zawsze trafna, mogę dzwonić w razie czego i pytać kiedy mam wątpliwości a dziecko jest chore. Nie dajcie się lekarzom, jak mu szkoda na badania zmieńcie, szukajcie dobrego lekarza dla dzieci bo u mnie mogło się to różnie skończyć na szczęście mimo to, że jestem raczej wstydliwa i nie wychylam się wtedy zareagowałam na prawdę ostro jak na mnie hehe no ale chodziło o syna ![]()
#649 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomocy!
Wy doświadczone mamuski jesteście, dzisiaj idziemy Laurusia na szczepienie a ja do tej pory nie wiem, jakie szczepienia wybrać. Na pocz. myślałam o skojarzonych ale jak poczytałam o nich to się włos na głowie jeży, mój chrześniak miał poważne powikłania po tych szczepionkach (jakby cofał się w rozwoju) może iść własnym tokiem szczepień? jak Wy rozwiązałyście ta sprawę? Przy starszej nie było wyboru, człowiek nieświadomy zagrożeń...na szczęście wszystko z nia ok i powikłań nie było ![]()
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2013-03-14 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja wybrałam takie, bo mi szkoda dziecka kłóć więcej niż trzeba.. wiem, ze my byłyśmy szczepione normalnym trybem ale ja za miękka jestem. O szczepieniach nie czytam, żeby się nie nakręcać - zresztą teraz jest jakiś "nowy trend" żeby w ogóle nie szczepić ![]() Mam ciotkę w usa jest pielęgniarką i się jej podpyutałam jak urodziłam małą jak to u nich ze szczepieniami wygląda i tyle. Nie wnikałam glębiej w temat. ![]() kreolka7 - masakra. ![]() ![]() Ale jak widać da się znaleźć dobrego lekarza i trzeba szukać.
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-03-14 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też czeka egz w czerwcu ale już siedzę wieczorami się ucze Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() natomiast tą 6 w 1 dawałam normalnie, raz przedłuzyłam termin bo były upały. a rozwój? jeśli chodzi o niego to super, jak na chłopaka wszyscy mówili że bardzo szybko i wyprzedził niektóre dziewczynki. Może też swoje miało to że jest szczupły, niestety karmiony mlekiem modyf ale jak każdy myśli, że po takim mleku dzieci są grube to ten odwrotnie. Zawsze w 10 centylach. uciekam na chwile bo tulas sie robi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#653 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak czasem przefolguje z białkiem to pojawiaja sie krostki, ale szybko schodzi. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a dajesz jogurty dla dzieci lub naturalny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Daję mu takie z owocami, z krasnegostawu firma. Dobry skład bez cukrów i ulepszaczy. Zaparcia to u nas był problem od samego początku, mimo że słodycze mu wydzielam, kinder czy coś to max 2 razy w tygodniu bo potem z brzuszkie problem. Raczej biszkopty zajada.
#657 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje Kochane za komentarze, w tych skojarzonych denerwuje mnie tez to, że tak naprawdę dają dzieciom więcej dawek niż w refundowanych ehhh nie chodzi mi o finanse, absolutnie, tylko o zdrowie małej. No i już sie wściekłam, że dziadowski euvax dostała w 1 dobie. No ale w sumie to moja wina, tylko nie wiedziałam, że to już od porodu trzeba kontrolować
![]()
#658 |
Raczkowanie
|
ja moją też szczepiłam skojarzoną i przed przedszkolem na pneumokoki.
Obawaim sie że szczepienia to wybór mniejszego zła : nie każde dziecko ma powikłania i nie każde zachoruje na choroby przeciwko którym szczepimy - ale globalnie więcej dzieci na świecie umiera na choroby zakaźne niż jest powikłan poszczepiennych. Moja bratowa kupowała do szpitala Engerix, bo też mieli tylko Euvax. |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na dzisiaj tez już mam Engerix ![]()
![]() |
#660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz juz wiem dlaczego: przy szczepieniach 6w1 nie szczepi sie oddzielnie na wzwB, bo hexa zawiera wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.