Plotkowy - sklepy dziecięce - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 21:31   #631
AgneseInes
Raczkowanie

Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Can dziękuję za dzisiejsze zamówenia Megaan a przytulisz mnie z zamówieniami do siebie na angielskie ubrania chętnie się piszę funt dawno nie był tak tani

krótko napiszę co się dzisiaj dowiedziałam:
córka ma silne zapalenie pęcherza, nie miała żadnych objawów oprócz tej gorączki. Wchodzę do doktorka zaglądnął w gardlo "no może migdalki bo są trochę powiększone" zaczął coś wypisywać i po 3 minutach "do widzenia" nie chciał zlecić żadnych badań więc się uparłam, no i po kilku minutach wyniki badań moczu pokazały jednoznacznie co jej jest..
dzisiaj ma dalej silną gorączkę jak nie będzie poprawy to w piątek idziemy do szpitala, na razie antybiotyk i oczywiście niezmiennie nurofen. Przychodnia pełna - ospa, szkarlatyna, biegunki, itp więc najszybciej migdalki i do domu, a najlepsze na odchodne pyta mnie "potrzebuje Pani zwolnienie" na co ja odpowiadam, że nie bo jestem w ciąży i jestem na L4 "ooo nie zauważyłem" a ja zaczynam 3 trymesrt

idę pisac na cartersa, miłego wieczoru życzę
brak słów na lekarza! Ja to nie pamiętam kiedy byłam ostatnio państwowo wszystko prywatnie, ale ma to niestety swoją cenę szkoda tylko, że pieniążki ciężkie ściągają z wypłaty za usługę na którą żeby skorzystać trzeba mieć mocne zdrowie.

Cytat:
Napisane przez Megaan Pokaż wiadomość
Brakuje prawdziwych lekarzy
zgadzam się w 100%

can next Tam są fajne rzeczy na chłopców, Matalan to ma śliczności an dziewczynki

Edytowane przez AgneseInes
Czas edycji: 2013-03-13 o 21:33
AgneseInes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:36   #632
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Do zamówień jak najbardziej przytulę

Jeśli chodzi o lekarza, to nóż się w kieszeni otwiera jak słyszę takie historie

Ja z moją Małą byłam u pediatry w przychodzi dwa razy. Przy pierwszej wizycie już miałam ochotę powiedzieć jej kilka nieprzyjemnych słów, ale dałam jej szansę i wybrałam się drugi raz. Bo może miała zły dzień itd... To była moja ostatnia wizyta i nigdy więcej. Podobno w moim mieście nie ma dobrych pediatrów. Nawet nie mam za bardzo gdzie z Małą prywatnie chodzić. Dzisiaj robiłam rozeznanie "w terenie", ale nadal poszukuję lekarza. Robię jej sama prywatnie wszelkie badania. Bo wiem, że chodzenie po skierowania do strata czasu, co najwyżej dostanę łaskawie tylko na morfologię
To ja mam lepiej, bo po skierowania mogę iść spokojnie do swojej przychodni - jest przy klinice ginekologicznej, gdzie rodzą się maluszki i mają tam swoje laboratorium, więc ostatnio Mała dostała skierowania na wszystko co chciałam - krew, mocz, elektrolity i jeszcze lekarka sama hormony tarczycy dorzuciła. A jak jest chora to jeżdzę do tamtej lekarki - zna moje dziecko na wylot i Mała chętnie do niej chodzi już teraz, sama chce jechać do Pani doktor, jak coś się dzieje. Teraz widzę, że przy moim chorowitku mam chociaż to szczęście, że lekarze chcą pomóc. Chociaż przychodnię ostatnio zmieniłam właśnie dlatego, że do poprzedniej to nie miałam po co iść - wkurzało mnie bagatelizowanie problemów dziecka. Szukaj Megaan aż znajdziesz, bo jak zacznie chorować, a prędzej czy później zacznie to będzie niezbędne

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:36   #633
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgneseInes Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100%
Zajrzyj na wątek Tesco

16.06.2012 moje 53 cm szczęścia

Megaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:38   #634
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzyj na wątek Tesco
właśnie, zapomniałam Ci dopłatę zrobić, jutro rano zrobię, tam groszowe sprawy wychodzą

Stary 2013-03-13, 21:40   #635
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
To ja mam lepiej, bo po skierowania mogę iść spokojnie do swojej przychodni - jest przy klinice ginekologicznej, gdzie rodzą się maluszki i mają tam swoje laboratorium, więc ostatnio Mała dostała skierowania na wszystko co chciałam - krew, mocz, elektrolity i jeszcze lekarka sama hormony tarczycy dorzuciła. A jak jest chora to jeżdzę do tamtej lekarki - zna moje dziecko na wylot i Mała chętnie do niej chodzi już teraz, sama chce jechać do Pani doktor, jak coś się dzieje. Teraz widzę, że przy moim chorowitku mam chociaż to szczęście, że lekarze chcą pomóc. Chociaż przychodnię ostatnio zmieniłam właśnie dlatego, że do poprzedniej to nie miałam po co iść - wkurzało mnie bagatelizowanie problemów dziecka. Szukaj Megaan aż znajdziesz, bo jak zacznie chorować, a prędzej czy później zacznie to będzie niezbędne
Szczęściara Ja mam fajną swoją rodzinną, ale niestety nie przyjmuje maluszków. Szukam, bo jakiegoś lekarza Mała mieć musi Ciągle ciąży mi to, że w razie jakiejś sytuacji (tfu, tfu) nie będę miała gdzie z nią jechać.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
właśnie, zapomniałam Ci dopłatę zrobić, jutro rano zrobię, tam groszowe sprawy wychodzą
Żadnej dopłaty nie musisz robić Szkoda w ogóle dla takiej kwoty przelewu puszczać. Jesteśmy rozliczone

16.06.2012 moje 53 cm szczęścia

Megaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:43   #636
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściara Ja mam fajną swoją rodzinną, ale niestety nie przyjmuje maluszków. Szukam, bo jakiegoś lekarza Mała mieć musi Ciągle ciąży mi to, że w razie jakiejś sytuacji (tfu, tfu) nie będę miała gdzie z nią jechać.
Ja właśnie tak znalazłam, że nie miałam gdzie jechać w sobotę i znajoma mojej mamy z pracy dała mi namiar na tą lekarkę i już więcej z chorym dzieckiem do kogo innego nie poszłam No to jest niezbędne, tym bardziej że na pogotowie czy do szpitala żadna z nas nie chce jechać jeśli nie musi.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Żadnej dopłaty nie musisz robić Szkoda w ogóle dla takiej kwoty przelewu puszczać. Jesteśmy rozliczone
Przeleję Ci następnym razem więcej po prostu i sobie odliczysz dla czystego rachunku
Szczęściarą będę jak się Mała w końcu z chorobami uspokoi. Na razie się cieszę, bo po pół roku chorowania w końcu odrobiła wagowo i wygląda lepiej - musiałam guziczki poluzować w spodniach pierwszy raz

Edytowane przez Aalicia24
Czas edycji: 2013-03-13 o 21:46
Stary 2013-03-13, 21:44   #637
nugat
Raczkowanie

ja mam to "szczescie", ze moj synek ma AZS i skaze bialkową i niestety do lekarza tez musialam prywatnie chodzic. pani alergolog z nfz byla okropna, krzyczala na nas, usilnie namawiala do zakupu baardzo drogich dermokosmetykow firmy X, bo Y to kiepskie (choć tez aptecznie i nie tanie)....
synka kazala smarowac sterydem podczas gdy ja wiem o istnieniu niesterydowej masci
w koncu trafilam do super doktorki, wizyta kosztuje dwa razy wiecej niz gdzie indziej, ale warto bylo. wszystko nam objasnila, przepisala skuteczne leki, a dzis synek pije normalne mleko i je wszystko co chce.
nugat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 21:44   #638
doro76
Rozeznanie

Cytat:
Do zamówień jak najbardziej przytulę

Jeśli chodzi o lekarza, to nóż się w kieszeni otwiera jak słyszę takie historie

Ja z moją Małą byłam u pediatry w przychodzi dwa razy. Przy pierwszej wizycie już miałam ochotę powiedzieć jej kilka nieprzyjemnych słów, ale dałam jej szansę i wybrałam się drugi raz. Bo może miała zły dzień itd... To była moja ostatnia wizyta i nigdy więcej. Podobno w moim mieście nie ma dobrych pediatrów. Nawet nie mam za bardzo gdzie z Małą prywatnie chodzić. Dzisiaj robiłam rozeznanie "w terenie", ale nadal poszukuję lekarza. Robię jej sama prywatnie wszelkie badania. Bo wiem, że chodzenie po skierowania do strata czasu, co najwyżej dostanę łaskawie tylko na morfologię
A ja mam szczęście, nasz naprawdę dobry pediatra, pracuje w szpitalu rejonowym, jest moim sąsiadem i zarazem kuzynem. Ostatnio bardzo nam pomógł jak mała zachorowala na zapalenie płuc i musieliśmy jechać na pogotowie a on miał właśnie dyżur, zrobił nam rtg klatki piersiowej i od razu było wiadomo,że to nie przelewki, nie wspomnę o wykrytych szmerach na sercu małej, dla spokoju naszego i jego zrobił usg serca i ukazało się,że przyczyną jest infekcja płuc, stresu dało nie powiem....
doro76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 21:50   #639
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nugat Pokaż wiadomość
ja mam to "szczescie", ze moj synek ma AZS i skaze bialkową i niestety do lekarza tez musialam prywatnie chodzic. pani alergolog z nfz byla okropna, krzyczala na nas, usilnie namawiala do zakupu baardzo drogich dermokosmetykow firmy X, bo Y to kiepskie (choć tez aptecznie i nie tanie)....
synka kazala smarowac sterydem podczas gdy ja wiem o istnieniu niesterydowej masci
w koncu trafilam do super doktorki, wizyta kosztuje dwa razy wiecej niz gdzie indziej, ale warto bylo. wszystko nam objasnila, przepisala skuteczne leki, a dzis synek pije normalne mleko i je wszystko co chce.
Powiem Ci, że faktycznie miałaś szczęście, bo alergologa znaleźć dobrego to już w ogóle koszmar - u mnie w mieście jest aż jedna chwalona lekarka - czekałam do niej 2 miesiące ponad prywatnie z dziewięciomiesięcznym dzieckiem - w między czasie sama odkryłam źródło alergii.
Sama jestem alergiczką to wiem, jakie to męczące.

Stary 2013-03-13, 21:56   #640
nugat
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Ci, że faktycznie miałaś szczęście, bo alergologa znaleźć dobrego to już w ogóle koszmar - u mnie w mieście jest aż jedna chwalona lekarka - czekałam do niej 2 miesiące ponad prywatnie z dziewięciomiesięcznym dzieckiem - w między czasie sama odkryłam źródło alergii.
Sama jestem alergiczką to wiem, jakie to męczące.
Maciek miał dwa miesiące i go obsypało... biedaczek. Na prywatna wizyte do super dr tez czekalam 7 tyg
ona ma bardzo duzo pacjentów bo jest dobra, ja o niej mowie 3w1 (pulmunolog, alergolog, pediatra)
Stary 2013-03-13, 22:24   #641
acha131321
Raczkowanie

dziewczyny dziekuje za słowa otuchy Mała się wyspała popołudniu i jak na razie gorączka ustąpiła;
co do mojego pediatry no cóż zbyt rzadko go odwiedzam żeby cokolwiek o nim powiedziec- chociaz dzisiejsza wizyta mowi sama za siebie; córka praktycznie nie choruje nie pamietam kiedy dostała antybiotyk , zazwyczaj katar itp. leczę w domu, lekarz to dla mnie ostateczność.. prywatnie nie chodziłam z nią do lekarza bo nie było potrzeby, więc nawet nie wiem kto jest dobry w mojej okolicy
kiedy byłam z nią w szpitalu w czerwcu to opiekował się nią świetny lekarz i teraz spróbuję się z nim skonsultować to chyba pierwszy taki przypadek kiedy zaczęłam trochę nawet panikować bo jednak zapalenie dróg moczowych to nieprzelewki
za to mam szczęście do ginekologów, jestem bardzo zadowolona z opieki w czasie ciąży

Edytowane przez acha131321
Czas edycji: 2013-03-13 o 22:28
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 06:30   #642
kreolka7
Zadomowienie

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Nugat jak przechodziliście na mleko zwykłe? Ja też mam niby alergika bo w testach nic nie wyszło, ale alergie było widać gołym okiem. Pije nutramigen ale mam teraz próbować na HA przechodzić. To się zaczyna od 1 prawda?W sensie raz dziennie Nutramigen i raz Bebiko 1 HA?I po 2 tygodniach zmiana na Bebiko 2 HA?

Edytowane przez kreolka7
Czas edycji: 2013-03-14 o 06:31
kreolka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 06:45   #643
kata80
Raczkowanie

Ja dopiero wczoraj wróciłam po mega trudnym egzaminie i nie ogarniam
Na screeneach są moje dwie sukienki, ale na tej liscie tylko jedna, tak jak zaznaczyła ankham. Czyli ta jedna sukienka się znalazła.
Współczuje tych przezyc chorobowo - szpitalnych. Jak wwracałam z egzaminu z kolezanka, to ona dowiedziala się że jej córeczka też wylądowała w szpitalu na kroplówkach, a wcześniej biegunka, wymioty i ból brzuszka. Widocznie jakieś paskudztwa sie szerzą.
kata80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 06:55   #644
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
krótko napiszę co się dzisiaj dowiedziałam:
córka ma silne zapalenie pęcherza, nie miała żadnych objawów oprócz tej gorączki. Wchodzę do doktorka zaglądnął w gardlo "no może migdalki bo są trochę powiększone" zaczął coś wypisywać i po 3 minutach "do widzenia" nie chciał zlecić żadnych badań więc się uparłam, no i po kilku minutach wyniki badań moczu pokazały jednoznacznie co jej jest..
dzisiaj ma dalej silną gorączkę jak nie będzie poprawy to w piątek idziemy do szpitala, na razie antybiotyk i oczywiście niezmiennie nurofen. Przychodnia pełna - ospa, szkarlatyna, biegunki, itp więc najszybciej migdalki i do domu, a najlepsze na odchodne pyta mnie "potrzebuje Pani zwolnienie" na co ja odpowiadam, że nie bo jestem w ciąży i jestem na L4 "ooo nie zauważyłem" a ja zaczynam 3 trymesrt
Jak ja "uwielbiam" takie historie - czy my zawsze musimy walczyć z lekarzami? Nawet o goopie skierowanie na badania?
Ja dlatego zmieniłam przychodnię - teraz nie ma problemu ani ze skierowaniem na badania, ani na szpital - lekarze są super przyjaźni i sami kombinują jak tu pomóc, zeby nie zaszkodzić i żeby było dobrze.
co do ciążowego brzuszka to ciesz się, że go nie masz. U mnie apartament się rozrósł nie wiadomo kiedy No ale młody jest duży - gdzieś się zmieścić musi. Dzięki Bogu rozstępów brak.

Cytat:
Napisane przez ankham Pokaż wiadomość
Cannie kuś! jak to robisz zamówienie z nexta?! mam nadzieję, że nic nie znajdę
Chcę spróbować zamóić mężowi koszulę bo: "ta mi się podoba i żadna inna":coj est: Gorzej niż ze mną.. Także obiecałam mu spróbować-najwyżej się nie uda

Cytat:
Napisane przez kreolka7 Pokaż wiadomość
Can mam paczkę od Ciebie! Kaczki mega Olivek od razu zabrał i nie rozstaje się z nimi. Buciki świetne, ubranka cudo. No wszystko naj naj naj! Choć myszki Micki chyba się boi hehehe
Bardzo się cieszę.
A Mickey jest ogromny więc się nie dziwię, ze się go boi

Cytat:
Napisane przez doro76 Pokaż wiadomość
A ja mam szczęście, nasz naprawdę dobry pediatra, pracuje w szpitalu rejonowym, jest moim sąsiadem i zarazem kuzynem. Ostatnio bardzo nam pomógł jak mała zachorowala na zapalenie płuc i musieliśmy jechać na pogotowie a on miał właśnie dyżur, zrobił nam rtg klatki piersiowej i od razu było wiadomo,że to nie przelewki, nie wspomnę o wykrytych szmerach na sercu małej, dla spokoju naszego i jego zrobił usg serca i ukazało się,że przyczyną jest infekcja płuc, stresu dało nie powiem....
Dobrze, że macie kogoś takiego zaufanego.
Moja mala jak miała zapalenie płuc to najpierw ją lekarka leczyła kropelkami na alergię przez m-c i gdyby nie mój upór to nie wiem co by się działo.
Musiałam na niej wymusić skierowanie na prześwietlenie. Zasugerowała wręcz, że jestem nienormalną matką, która wmawia chorobę dziecku i niepotrzebnie będę małą naświetlać
bo nie było szmerów tylko kaszel..
Więc poprosiłam o to, żeby podbiła swoją imienną pieczątkę, napisała datę i się podpisała i napisała na tej kartce, że odmawia mi wydania skierowania na prześwietlenie, bo jestem paranoiczką
Oczywiście skierowanie dała z wielką łaską.
Okazało się, że mała ma początek wirusowego zapalenia płuc tzw. międzymiąszowego:rolleyes :
Od razu zabrałam dziecko z tamtej przychodni i siebie i TŻta.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kata80 Pokaż wiadomość
Ja dopiero wczoraj wróciłam po mega trudnym egzaminie i nie ogarniam
Na screeneach są moje dwie sukienki, ale na tej liscie tylko jedna, tak jak zaznaczyła ankham. Czyli ta jedna sukienka się znalazła.
Współczuje tych przezyc chorobowo - szpitalnych. Jak wwracałam z egzaminu z kolezanka, to ona dowiedziala się że jej córeczka też wylądowała w szpitalu na kroplówkach, a wcześniej biegunka, wymioty i ból brzuszka. Widocznie jakieś paskudztwa sie szerzą.
Niestety teraz najgorszy okres na choróbska.
A w szpitalu 3/4 to niemowlaki takie do pół roku z velfromem w główkach - aż się słabo robi na sam widok

Screeny to całe zamówienie. Lista rzeczy - to rzeczy których brak - także u Ciebie jest brak 1 sukienki. Jeśli chcesz coś dobrać to poproszę posta na wątku cartersa a jak nie to dane do zwrotu na PW
A egzamin jak?
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 06:57   #645
kata80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A egzamin jak?
zdany odzyskuje normalne życie, dziecko matkę i mąż żonę (wprawdzie druga część przede mna - ale podobno formalność)
Stary 2013-03-14, 07:04   #646
ollka1994
Rozeznanie

Cytat:
Jak ja "uwielbiam" takie historie - czy my zawsze musimy walczyć z lekarzami? Nawet o goopie skierowanie na badania?
Ja dlatego zmieniłam przychodnię - teraz nie ma problemu ani ze skierowaniem na badania, ani na szpital - lekarze są super przyjaźni i sami kombinują jak tu pomóc, zeby nie zaszkodzić i żeby było dobrze.
co do ciążowego brzuszka to ciesz się, że go nie masz. U mnie apartament się rozrósł nie wiadomo kiedy No ale młody jest duży - gdzieś się zmieścić musi. Dzięki Bogu rozstępów brak.

Chcę spróbować zamóić mężowi koszulę bo: "ta mi się podoba i żadna inna":coj est: Gorzej niż ze mną.. Także obiecałam mu spróbować-najwyżej się nie uda

Bardzo się cieszę.
A Mickey jest ogromny więc się nie dziwię, ze się go boi

Dobrze, że macie kogoś takiego zaufanego.
Moja mala jak miała zapalenie płuc to najpierw ją lekarka leczyła kropelkami na alergię przez m-c i gdyby nie mój upór to nie wiem co by się działo.
Musiałam na niej wymusić skierowanie na prześwietlenie. Zasugerowała wręcz, że jestem nienormalną matką, która wmawia chorobę dziecku i niepotrzebnie będę małą naświetlać
bo nie było szmerów tylko kaszel..
Więc poprosiłam o to, żeby podbiła swoją imienną pieczątkę, napisała datę i się podpisała i napisała na tej kartce, że odmawia mi wydania skierowania na prześwietlenie, bo jestem paranoiczką
Oczywiście skierowanie dała z wielką łaską.
Okazało się, że mała ma początek wirusowego zapalenia płuc tzw. międzymiąszowego:rolleyes :
Od razu zabrałam dziecko z tamtej przychodni i siebie i TŻta.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Niestety teraz najgorszy okres na choróbska.
A w szpitalu 3/4 to niemowlaki takie do pół roku z velfromem w główkach - aż się słabo robi na sam widok

Screeny to całe zamówienie. Lista rzeczy - to rzeczy których brak - także u Ciebie jest brak 1 sukienki. Jeśli chcesz coś dobrać to poproszę posta na wątku cartersa a jak nie to dane do zwrotu na PW
A egzamin jak?
Can Ty to masz szczescie. mnie rozstepy dopadly i to strasznie mimo ze stosowalam kosmetyki w czasie ciazy. potem tez chodzilam na mikre i kwasy. fakt sa bardziej sprezyste i mniej czermyne ale sa moja zmora i sa straszne

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Kata80 gratuluje

Can robisz z nexta?

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 07:08   #647
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
zdany odzyskuje normalne życie, dziecko matkę i mąż żonę (wprawdzie druga część przede mna - ale podobno formalność)
fantastycznie-to możesz świętować

Cytat:
Napisane przez ollka1994 Pokaż wiadomość
Can Ty to masz szczescie. mnie rozstepy dopadly i to strasznie mimo ze stosowalam kosmetyki w czasie ciazy. potem tez chodzilam na mikre i kwasy. fakt sa bardziej sprezyste i mniej czermyne ale sa moja zmora i sa straszne

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Kata80 gratuluje

Can robisz z nexta?
U mnie to rodzinne - żadne z kobiet nie ma rozstępów, żylaków itp - na szczęście
Nexta robię ale dziś tylko dla siebie, żeby nie bawić się w odsyłanie kasy do Was jak nie wypali. A jak wypali to mogę Wam zrobić jakieś nieduże zamówienie.
Stary 2013-03-14, 07:15   #648
kreolka7
Zadomowienie

Opowiem Wam historię.. byłam z dzieckiem u pediatry miał z 9m. Kaszel paskudny, lekarz przepisał Bactrim i syropek (antybiotyk do picia dla dziecka z refluxem). No nic pojechaliśmy do domu, dwa dni później gorączka w nocy, rano dzieciaka w auto i do przychodni. Jego wspaniała pani doktor zaczęła się na mnie drzeć, ze zrobił się zapalenie oskrzeli i to moja wina bo go w domu przetrzymałam. Skierowanie na szpital itd zapytałam jej czy nie możemy spróbować zastrzyków bo mam ciężką sytuację rodzinną (mieszkałam z babcią 91 letnią z alzheimerem i nadciśnieniem) a ona na to "jak nie pójdziecie na oddział to on się udusi i umrze a babci już nie dużo zostało więc niech pani wybiera" - zamurowało mnie. W między czasie zaczęła się na mnie drzeć, że jak to nie można mieć rodziców do opieki i pomocy...Powiedziała też, że pije z butelki więc mogę go zostawić w szpitalu to pielęgniarki się nim zaopiekują... Nie wytrzymałam, zaczęłam się na nią drzeć, że mi dziecko wykańcza i to nie po raz pierwszy. Dzieciaka w auto i do lekarza prywatnie (na szczęście rano przeczułam co się święci i umówiłam wizytę). Lekarz zbadał małego no i powiedział, ze faktycznie jest źle ale z jego refluxem szpital bardziej zaszkodzi niż pomoże, spróbowaliśmy zastrzyków i pomogło bez szpitala. Dostaliśmy zlecenie na zastrzyki więc pojechałam od razu do przychodni na zastrzyk, pierwszy zrobiono bez problemu. Potem święta więc robione były na pogotowiu, część w domu przez pielęgniarkę środowiskową. Ostatni w przychodni i musiałam zrobić awanturę bo pani doktor mojego syna zabroniła mu robić zastrzyki bo to z gabinetu prywatnego zlecenie...ale awantura pomogła i któraś pielęgniarka zrobiła.
Od tamtej pory się u tej pani nie pokazałam. Zmieniłam dziecku lekarza, też z tej przychodni ale różnica niebo a ziemia. Mleko bez problemu ile tylko chce żebym nie musiała często jeździć, diagnoza zawsze trafna, mogę dzwonić w razie czego i pytać kiedy mam wątpliwości a dziecko jest chore.
Nie dajcie się lekarzom, jak mu szkoda na badania zmieńcie, szukajcie dobrego lekarza dla dzieci bo u mnie mogło się to różnie skończyć na szczęście mimo to, że jestem raczej wstydliwa i nie wychylam się wtedy zareagowałam na prawdę ostro jak na mnie hehe no ale chodziło o syna. Szukajcie lekarza dotąd aż jakiś okaże się z powołaniem tak jak mój teraz.
Stary 2013-03-14, 07:15   #649
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Dziewczyny pomocy!
Wy doświadczone mamuski jesteście, dzisiaj idziemy Laurusia na szczepienie a ja do tej pory nie wiem, jakie szczepienia wybrać. Na pocz. myślałam o skojarzonych ale jak poczytałam o nich to się włos na głowie jeży, mój chrześniak miał poważne powikłania po tych szczepionkach (jakby cofał się w rozwoju) może iść własnym tokiem szczepień?
jak Wy rozwiązałyście ta sprawę?
Przy starszej nie było wyboru, człowiek nieświadomy zagrożeń...na szczęście wszystko z nia ok i powikłań nie było

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-03-14 o 07:17
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 07:21   #650
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
Wy doświadczone mamuski jesteście, dzisiaj idziemy Laurusia na szczepienie a ja do tej pory nie wiem, jakie szczepienia wybrać. Na pocz. myślałam o skojarzonych ale jak poczytałam o nich to się włos na głowie jeży, mój chrześniak miał poważne powikłania po tych szczepionkach (jakby cofał się w rozwoju) może iść własnym tokiem szczepień?
Przy starszej nie było wyboru, człowiek nieświadomy zagrożeń...na szczęście wszystko z nia ok i powikłań nie było
Moja ma skojarzone i ma 7 lat i nic się nie dzieje - jestem zadowolona.
Ale ja wybrałam takie, bo mi szkoda dziecka kłóć więcej niż trzeba.. wiem, ze my byłyśmy szczepione normalnym trybem ale ja za miękka jestem.
O szczepieniach nie czytam, żeby się nie nakręcać - zresztą teraz jest jakiś "nowy trend" żeby w ogóle nie szczepić no ale co kto woli...
Mam ciotkę w usa jest pielęgniarką i się jej podpyutałam jak urodziłam małą jak to u nich ze szczepieniami wygląda i tyle.
Nie wnikałam glębiej w temat.

kreolka7 - masakra. Jak trzeba to się walczy o dziecko jak lwica.
Ale jak widać da się znaleźć dobrego lekarza i trzeba szukać.

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-03-14 o 07:24
Stary 2013-03-14, 07:25   #651
ankham
Zadomowienie

Cytat:
super!!!
mnie też czeka egz w czerwcu ale już siedzę wieczorami się ucze
Cytat:

hehehe jak z dzieckiem... takim starszym

Cytat:
Napisane przez ollka1994 Pokaż wiadomość

Kata80 gratuluje

Can robisz z nexta?
ja też nie miałam rozstępów stosowałam kosmetyki i super. niestety mam rozstepy na biodrach ale to stara sprawa jak mi się przytyło 3-4 kg

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
antoinette, ja dawałam skojarzone 6 w 1, teraz powinnam dać tą odrę, świnkę różyczkę, która właśnie jest najgorsza, a że młody długo chorował to się wstrzymuję mam pretekst, dam ją za parę miesięcy.
natomiast tą 6 w 1 dawałam normalnie, raz przedłuzyłam termin bo były upały. a rozwój? jeśli chodzi o niego to super, jak na chłopaka wszyscy mówili że bardzo szybko i wyprzedził niektóre dziewczynki. Może też swoje miało to że jest szczupły, niestety karmiony mlekiem modyf ale jak każdy myśli, że po takim mleku dzieci są grube to ten odwrotnie. Zawsze w 10 centylach.

uciekam na chwile bo tulas sie robi
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 07:27   #652
kreolka7
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
Ja wzięłam te płatne czyli 100zł za szczepienie. Nie wiem jak dla mnie to jest to samo. Nawet koleżanki mąż uderzył w taką dyskusję z pielęgniarką i tak ją zamotał, że sama w końcu stwierdziła, że te płatne to chodzi o nabijanie pieniędzy i tyle. Jak Cię stać to zapłać ale jeśli masz problemy finansowe to idź normalnym trybem. Bo wiesz jak to jest raz pieniądze są raz ich nie ma. A to jednak z 600 zł na to trzeba wydać. Innych małemu nie robiłam, czyli rotawirus czy pnemokoki. W sumie do tej pory (w maju 2 lata) jeszcze tego nigdy nie złapał. W ogóle mało choruje raz na pół roku do tej pory było.
Stary 2013-03-14, 07:32   #653
nugat
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
ja wybrałam skojarzone 6w1, Infanrix hexa. Ani synkowi ani córci nic po nich nie było. Tylko po pierwszej dawce mieli lekki stan podgorączkowy, wiec dałam ibuprofen i przespali nocke.

Cytat:
Napisane przez kreolka7
Nugat jak przechodziliście na mleko zwykłe? Ja też mam niby alergika bo w testach nic nie wyszło, ale alergie było widać gołym okiem. Pije nutramigen ale mam teraz próbować na HA przechodzić. To się zaczyna od 1 prawda?W sensie raz dziennie Nutramigen i raz Bebiko 1 HA?I po 2 tygodniach zmiana na Bebiko 2 HA?
ja po nutramigenie dawałam HA ale zgodne z wiekiem, czyli wtedy nr 3. Na poczatek mieszałam: 6łyzeczek nutra i 1łyzeczka Ha, pozniej wiecej 5:2, 4:3 itd... zeby stopniowo dziecko przyzwyczajać. Po tym jak skonczył rok w ogóle nie chcial mleka modyfikowanego z butelki, wiec musialam kombinować: dać mu z płatkami albo kakao. Teraz ma 2,5 roku i pije krowie z butelki
jak czasem przefolguje z białkiem to pojawiaja sie krostki, ale szybko schodzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 07:38   #654
kreolka7
Zadomowienie

Cytat:
ja wybrałam skojarzone 6w1, Infanrix hexa. Ani synkowi ani córci nic po nich nie było. Tylko po pierwszej dawce mieli lekki stan podgorączkowy, wiec dałam ibuprofen i przespali nocke.

ja po nutramigenie dawałam HA ale zgodne z wiekiem, czyli wtedy nr 3. Na poczatek mieszałam: 6łyzeczek nutra i 1łyzeczka Ha, pozniej wiecej 5:2, 4:3 itd... zeby stopniowo dziecko przyzwyczajać. Po tym jak skonczył rok w ogóle nie chcial mleka modyfikowanego z butelki, wiec musialam kombinować: dać mu z płatkami albo kakao. Teraz ma 2,5 roku i pije krowie z butelki
jak czasem przefolguje z białkiem to pojawiaja sie krostki, ale szybko schodzi.
Ja mu dziś pierwszy raz rano dałam HA tylko 1, no tak mi lekarz doradził. Właśnie nie wiem dlaczego. No nic wypije kilka razy i przejdziemy na wyższe. Ile Twój pił dla alergików?Mój w maju będzie miał 2 latka a na nutramigenie jest od 3 miesiąca jakos, jogurty już mu daję od jakiegoś czasu, czasem policzki się zaczerwienią i zaparcie małe. Właśnie te zaparcia u niego są najgorsze:/.
Stary 2013-03-14, 07:42   #655
nugat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kreolka7 Pokaż wiadomość
Ja mu dziś pierwszy raz rano dałam HA tylko 1, no tak mi lekarz doradził. Właśnie nie wiem dlaczego. No nic wypije kilka razy i przejdziemy na wyższe. Ile Twój pił dla alergików?Mój w maju będzie miał 2 latka a na nutramigenie jest od 3 miesiąca jakos, jogurty już mu daję od jakiegoś czasu, czasem policzki się zaczerwienią i zaparcie małe. Właśnie te zaparcia u niego są najgorsze:/.
moj nie mial zaparc, nawet przy rozszerzaniu diety. pil nutra od 3 m-ca do 12 m-ca, pozniej stopniowo wprowadzalam bialko.
a dajesz jogurty dla dzieci lub naturalny?
Stary 2013-03-14, 07:50   #656
kreolka7
Zadomowienie

Cytat:
moj nie mial zaparc, nawet przy rozszerzaniu diety. pil nutra od 3 m-ca do 12 m-ca, pozniej stopniowo wprowadzalam bialko.
a dajesz jogurty dla dzieci lub naturalny?
Daję mu takie z owocami, z krasnegostawu firma. Dobry skład bez cukrów i ulepszaczy. Zaparcia to u nas był problem od samego początku, mimo że słodycze mu wydzielam, kinder czy coś to max 2 razy w tygodniu bo potem z brzuszkie problem. Raczej biszkopty zajada.
Stary 2013-03-14, 08:08   #657
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

dziękuje Kochane za komentarze, w tych skojarzonych denerwuje mnie tez to, że tak naprawdę dają dzieciom więcej dawek niż w refundowanych ehhh nie chodzi mi o finanse, absolutnie, tylko o zdrowie małej. No i już sie wściekłam, że dziadowski euvax dostała w 1 dobie. No ale w sumie to moja wina, tylko nie wiedziałam, że to już od porodu trzeba kontrolować

Stary 2013-03-14, 08:26   #658
kata80
Raczkowanie

ja moją też szczepiłam skojarzoną i przed przedszkolem na pneumokoki.
Obawaim sie że szczepienia to wybór mniejszego zła : nie każde dziecko ma powikłania i nie każde zachoruje na choroby przeciwko którym szczepimy - ale globalnie więcej dzieci na świecie umiera na choroby zakaźne niż jest powikłan poszczepiennych.
Moja bratowa kupowała do szpitala Engerix, bo też mieli tylko Euvax.
Stary 2013-03-14, 08:40   #659
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
ja moją też szczepiłam skojarzoną i przed przedszkolem na pneumokoki.
Obawaim sie że szczepienia to wybór mniejszego zła : nie każde dziecko ma powikłania i nie każde zachoruje na choroby przeciwko którym szczepimy - ale globalnie więcej dzieci na świecie umiera na choroby zakaźne niż jest powikłan poszczepiennych.
Moja bratowa kupowała do szpitala Engerix, bo też mieli tylko Euvax.
Oczywiście, jestem jak najbardziej za szczepieniami, tylko które wybrać;/
na dzisiaj tez już mam Engerix

Stary 2013-03-14, 08:53   #660
nugat
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście, jestem jak najbardziej za szczepieniami, tylko które wybrać;/
na dzisiaj tez już mam Engerix
tak czytam o tym engerix i nie wiedzialam o co chodzi.
teraz juz wiem dlaczego: przy szczepieniach 6w1 nie szczepi sie oddzielnie na wzwB, bo hexa zawiera wszystko

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości