|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
Cytat:
![]() A starsza ma na drugie Helena ![]() Oba Twoje typy genialne wg mnie Cytat:
mowi, ze jakos tak sie przyzwyczail Tesciowie, najstarsza corka, najblizsi przyjaciele - wszyscy stawiali na siurka i tegoz mi serdecznie zyczyli, a kiedy mowilam, ze ja bym wolala coreczke milion razy, stukali sie w czolo. No ale ja jestem ogolnie malo rodzinna jesli chodzi o dalsze pokrewienstwo, w doopie mam zdanie innych . Maz ulegl owczemu pedowi i tez czekal na synka Ale dostal zdrowy opieprz, ze rozumialabym jego podejscie gdybysmy zyli w czasach, kiedy corki trzeba wydawac za maz z posagiem, ale w XXI wieku ?! To juz nawet ubolewac nie wypada, ze nazwiska nie przekaze Lej na to i ciesz sie ciaza
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że po prostu za bardzo się nastawiali i teraz jest chwila rozczarowania, ale pokochają Twojego synka na pewno! ![]() Szczerze mówiąc ja się trochę martwię, że Filip okaże się dziewczynką, bo płeć była określona w 15 tc, na ostatniej wizycie nie pokazał co tam ma... brrr... wtedy to i ja byłabym załamana. Nie smuć się, bo emocje przechodzą na dzidziusia. A ja się witam, idę ogarnąć śniadanko - pewnie znów mleczna. I będę dziergać
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój szkrab też tak wariował na ostatnim usg, że pani doktor złapała wyraźnie tylko jego "muskuła" TŻ skomentował radośnie, że ma takiego po tacie, gdzie on chudy strasznie jest No, ale niech ma.A co do grzybka, to niestety dopiero 2.04. idę do gina, zastanawiam się czy po prostu chociaż maści clotrimazolum nie kupić
|
|
#2074 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam cały dom w szarościach, a do tego różne dodatki, niektóre kolorowe, niektóre stare albo nowoczesne, więc pokoik też będzie podobny. a o tej farbie tablicowej w pokoju dzieciaków marzę od dawna
|
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na śnaidanie zjadłam wczorajszy obiad, ale nie mogłam się powstrzymać
|
|
#2076 |
|
Konto usunięte
|
Ja Wam powiem, że oglądałam ostatnio na TVN Style program o kobietach, które za wszelką cenę chciały mieć córkę (po np. dwójce lub więcej chłopców). I decydowały się na różne rozwiązania, włącznie z in vitro z selekcją damskich zarodków. Nie mogłam obejrzeć tego programu do końca, bo jak widziałam babę ryczącą na USG, że jest siusiak, to mnie zemdliło.
Pomyślałam od razu o tych setkach par, które się bezskutecznie starają o dzieci lub o aniołkowych mamach, dla których każde USG to jest święto, słowa, że dziecko jest zdrowe to najpiękniejszy prezent. A ta durna ryczy, bo będzie miała chłopca.... |
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2078 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nie zauważyłyście mnie wczoraj, a ja tak dzielnie was czytałam ![]() Dzisiaj 23t1d, czyli mamy już 24 tydzień Ale ten czas leci, dopiero co się dowiedziałam, że w ciąży jestem![]() A i któraś pisała, że ma być chrzestną... Ja miałam być w listopadzie, ale okazało się, że jestem w ciąży, a ciężarnych ponoć się nie bierze i nie zostałam ![]() Cytat:
Błażej - mój faworyt na chwilę obecną' Hubert - podoba mi się, ale mamy nazwisko na Ch. i może być trudno dla dziecka Eryk Ignacy Igor Jacek Kamil Krystian Norbert Maciej Łukasz Oskar Robert Sławomir Antoni Arkadiusz Artur Cytat:
Czytałam o twojej wizycie Też mamy rozbrykane dziecko, więc wiem ile to dla nas frajdy tak oglądać jak się rusza A odnośnie wyglądu dziecka teraz, to faktycznie takie chudzinki z kośćmi na wierzchu, ale po urodzeniu będą najpiękniejsze na świecie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z szyjką nie martw się na zapas. Szybko możecie zacząć działać i to tylko na korzyść dla dzidziusia. Na pewno będzie wszystko dobrze Cytat:
Zastanawiam się tylko czy można w tym ulokować noworodka? Bo ta pozycja już taka lekko półsiedząca![]() Cytat:
Gratulujemy udanej wizyty![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw się, jak zobaczą słodką kruszynkę, to zapomną o tym, co mówili i się zakochają
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysprzatalam chatę i ledwo dysze
idę pod prysznic bo czuje sie jakbym maraton przebiegła hehe.A nie pochwalilam sie że gin był wczoraj bardzo zadowolony z tego ile tyje. Ja jak zobaczyłam ze w miesiąc przytylam 1,3 kg to byłam przerażona. Pewnie dlatego ze to moje pierwsze kg na plusie, wcześniej pawie mi uniemożliwiały
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Matko,ale ludzie to sa. Jeden ma synów to chce mieć córki. Jeden ma córki to chce mieć synów. Nie dogodzisz. Az sie Tz zapytałam czy jest rozczarowany, ze nie bedzie córka. Na szczescie nie jest i jest szczęśliwy. Oby bo
![]() Oliath - było powiedzieć swojemu, ze to jego wina, ze nie tego żołnierza wysłał na front
|
|
#2081 |
|
Rozeznanie
|
magdalennne- tak chce się nas pozbyć, bo mó braciszek ma zjechać w kwietniu a Ona się tylko tym przejmuje, nas ma w nosie i tak robi łaske że pozwala nam tu teraz mieszkać. Była wredna do tego stopnia że nawet wypomniała mi że widać taka do dupy jestem że nigdzie mnie nie chcą. Lepiej Ci teraz?!Mnie to wgl nie powinno być na tym świecie...ide spać
|
|
|
|
#2082 | |||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY,
Cytat:
kallisto89 my tez nie mamy oddzielnego pokoiku dla niuni, ale literki chcemy nad łózeczko zaczepic. Troche zrobic tak przytulnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi też. A tż w nocy nagle mówi: ,,wózek ciemniejszy, bo te jasne ładne, ale brudne i syfiaste zaraz" Zbudziłam się i pytam go ,,o czym ty mówisz", on nic - spał Rano mówiłam mu o tym, a ten śmiał sie tylko. Coś kojarzy, że mu sie tez sniły wózki. Cytat:
CZY BIO-OIL W ROSSMANIE (JEST TERAZ NA PROMOCJI) TO TEN CO SIE NIM SMARUJECIE? CZY SA ROZNE RODZAJE TEGO OLEJKU? CHYBA SOBIE KUPIE JEDEN. BO KONCZE BABYDREAM. |
|||||
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak ja sie z tym czulam okropnie... ze wybrakowana jakas jestem, nienormalna i w ogole... choc pamietam jak dzis, jak 16 lat temu lekarz polozyl mi na brzuchu Ize, ktora przez 9 miesiecy byla dla mnie wytesknionym i wymarzonym Kubusiem, i huknela mi wtedy w glowie tylko jedna mysl - mylilam sie, pomimo oczekiwania na chlopca ja przeciez caly ten czas chcialam dziewuszke!! - no odmiana w jednej setnej sekundy ![]() Wiec nie ma co sie martwic, primo Fi pozostanie Fi, a secundo Filipinka tez bez dwoch zdan odebralaby Ci serce
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc rewelacyjnie mieścisz się w widełkach
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję! |
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
co do kolorów, ja jakoś omijam różowe ciuszki dla Oliwki
wybieram raczej kolory takie jak: żółty, kremowy, fiolet, biały, ewentualnie pudrowy róż.
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39759304]Ja Wam powiem, że oglądałam ostatnio na TVN Style program o kobietach, które za wszelką cenę chciały mieć córkę (po np. dwójce lub więcej chłopców). I decydowały się na różne rozwiązania, włącznie z in vitro z selekcją damskich zarodków. Nie mogłam obejrzeć tego programu do końca, bo jak widziałam babę ryczącą na USG, że jest siusiak, to mnie zemdliło.
Pomyślałam od razu o tych setkach par, które się bezskutecznie starają o dzieci lub o aniołkowych mamach, dla których każde USG to jest święto, słowa, że dziecko jest zdrowe to najpiękniejszy prezent. A ta durna ryczy, bo będzie miała chłopca....[/QUOTE] W ogóle tego nie kumam tez by mnie zemdlilo.Moja koleżanka miała córkę to chciała mieć synka wiec poszła i kupiła zwykle testy owulacyjne i jakoś sie jej udało. Chłopca jest ciężej zrobić bo męskie plemniki sa podobno słabsze od zenskich. A tu tyle chłopów ![]() Magdalennne - jasne,ze tak
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sammy, skad w Pl pochodzisz, bo mi nie odpowiedzialas?...
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój Glut też leniwy matkę denerwuje
Wczoraj Tż wrócił z pracy i mówię, że nie jest dobrze bo Dzidziol się cały dzień nie rusza... Ten położył rękę i stwierdził, że głupoty gadam bo cały czas kopie Jakoś tak lubi Tż łapę ![]() Cytat:
|
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I możesz się obrazić, ale nie zawsze będą ci wszyscy współczuć. Zacznij działać, żeby było ci lepiej, bo samo się nie zrobi. Wiem coś o tym, bo też przechodziliśmy trudny okres w życiu.
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pln-wsch Chyba na 68 str.
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak wydaje się, że chcemy dziewczynke a ur sie chłopak. Ja np. zawsze lubiłam dzieci itp, ale jak patrzyłam na kobiety w ciąży, które za dużo przytyły to mnie odrzucało. Teraz dla mnie nic się nie liczy oprócz dziecka, żeby zdrowe było i tyle. Rozumiem te panie, które tyły chociaż nie jadły dużo i się tym nie przejmowały. Ja tyję póki co w normie wg mojego gina (nie pamietam której z Was gin by mnie zlinczował za 6kg w połowie ciazy). Po prostu dziecko zmienia priorytety. Jak u nas będzie syn to ja chętnie posłuchałabym porad Oliath i jej tż jak zrobić córę ![]() Moja mama ma dwóch wnuków, więc też wolałaby wnuczkę, hehe. A np. mój wujek ma 3 córki i mówi, że za chiny nie wie jak syna machnąć Ale myślę, że ojciec chciałby mieć syna, a mama córkę przeważnie. Ja i moja mama mamy rewelacyjny kontakt i z żadnym z synów nigdy nie rozmawiała jak ze mna. Wspólne zakupy, kawka itp., a chłopy aby szybko ze sklepu, lecą do kumpli, na szybko wszystko. Wiadomo, że to zależy też od charakteru osoby. |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
Zaczynam dzisiaj 25 t.c
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kazda zyczy Ci szczescia i radzi jak moze. Mnie tam zycie nauczylo jednego - najpierw szukac w sobie wiorka, potem belki w oku drugiego. Jesli bedziesz otwarta na ludzi, wyjdziesz do nich z sercem - bardzo niewielu nie zmieknie z czasem, nawet jesli wygladaja na przypadki beznadziejne. Niestety czasem trzeba pokory i cierpliwosci, zeby z ludzmi dobrze zyc
|
|
#2097 |
|
Rozeznanie
|
Co wy na to dziewczyny?
http://kobietanaj.pl/6794,S%C5%82odz..._c%C3%B3reczki Dla mnie słodziutkie
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Podobają wam sie dziewczyny takie dziennie lozeczka? http://www.toysrus.com/product/prodp...590&totCount=0 Mi bardzo,ale nie mam juz miejsca na wszystkie sprzęty.
I takie cos sobie kupie bo duzo podrozujemy http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2885546 na plaże bedzie dobre.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

No i prawdopodobnie bede miala córcię 

Myślę, że po prostu za bardzo się nastawiali i teraz jest chwila rozczarowania, ale pokochają Twojego synka na pewno! 

która w tamtym tygodniu była w porzadku, dobrze, ze umówiłam sie na wizyte w tym tygodniu, to zaczelismy z lekarzem szybko działac. I padla decyzja o krążku ale najpierw posiew musi wyjsc ok, bo jak nie to czeka mnie jeszcze leczenie i wszystko sie wydłuzy. 

. Jak ja sie z tym czulam okropnie... ze wybrakowana jakas jestem, nienormalna i w ogole... choc pamietam jak dzis, jak 16 lat temu lekarz polozyl mi na brzuchu Ize, ktora przez 9 miesiecy byla dla mnie wytesknionym i wymarzonym Kubusiem, i huknela mi wtedy w glowie tylko jedna mysl - mylilam sie, pomimo oczekiwania na chlopca ja przeciez caly ten czas chcialam dziewuszke!! - no odmiana w jednej setnej sekundy