|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
Dziewczyny, zgubiłam klucz od piwnicy!! Przeszukalam juz wszystko!! Łącznie z kieszeniami wszystkich rzeczy- nawet Werciowych bo ostatnio z nia byłam Ostatnio byłam jak szłam po ciuszki dla megi (nie było w paczce kluczyka?? ). I jestem uziemiona- tam są wszystkie rzeczy Werci na wiosnę i lato, wszystkich buty i wiele innych ważnych rzeczy. Poza tym nie mam gdzie wynieść sanek ![]() Teraz pytanie- do kogo się uderza o to by dostał się bez klucza i żeby wymienić zamek? Mój tż sam tego na bank nie zrobi dodatkowo mamy taki zawias na kłódkę więc ewentualnie można sie na to przerzucić- tylko kupić kłódę, ale co z tym zamkiem? no i ile na to liczyć kasy? Muszę to jak najszybciej załatwic bo wiosna idzie... no i kolejne rzeczy Werciowe mam do wyniesienia- za małe...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-03-14 o 09:19 |
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia
![]() Jasta twój poród wyglądał identycznie jak mój Monka fajna łazienka ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Asia od zamków to chyba ślusarz jest, nie mam pojęcia. Ja to nie musze się martwić o takie rzeczy, wystraczy że powiem i tż załatwia, a przeważnie sam wszystko zrobi
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek haha nie widziałas mojej poprzedniej łazienki
Ja bym jeszcze poczekala , może sie znajdzie poczekaj do końca tyg w miedzy czasie szukaj . A gdzie iść to nie wiem Sara dzięki i pozostalym tez |
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się pogodziłam z tym, że go nie ma... wiem, że jak juz się dorwiemy do tego zamka to wtedy sie znajdzie
Ja już go szukam od ponad tygodnia...monka- piękne te Twoje płytki. Ciekawe czy u nas też takie bym znalazła pewnie drogie ja to bym chciała takie do 40zł... a te co mi się podobaja to od 70 wzwyż ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- zazdroszczę... mój to ostatnio tylko problemy z wszystkiego robi... ech...
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek płaciliśmy 70 f za metr kwadratowy .
Znalazlam kafelki przez przypadek w katalogu w sklepie w którym cos szukaliśmy i myślałam ze maja lipe. Ten sklep nie sprzedawał ich tylko wspolpracowal z innym. ( zapomniałam nazwę) Jak je zobaczyłam to juz innych nie chciałam nic i nikt mnie nie przekonał , a próbowali . Chcialam jeszcze białe na podłogę, ale moj tz uparł sie na ciemne bo producent był turecki a wg niego wszystko co tureckie jest najlepsze . Moj wujek niechcial ich kłaść bo są za duże pod ogrzewanie podłogowe i mogą pękać , będę miała ubaw , bo moje białe na podłogę były małe . Wracając do najważniejszego, przeglądać strony, bierz katalogi nawet ze sklepów o ktorych myślisz ze nic tam nie ma i sa badziewne w asortyment , albo ze mały wybór bo możesz sie miło zaskoczyć jak ja . Pewnie z kluczem tak bedzie , po fakcie sie znajdzie. Mam - http://www.geminitiles.co.uk/product...ge=Ice%20White i http://www.ctdtiles.co.uk/ poszukaj firmy u was. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-03-14 o 10:10 |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
monka- dla mnie ta cena to kosmos, więc odpada. Ja to bym chciała ciut taniej
ale mam nadzieję, ze znajdę coś podobnego chociaż, za mniejszą cenę... i hope...
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Monka swietne te plytki
i badz ci badz bardzo uniwersalnie... dodatkami wszystko tam mozesz zrobic...![]() Najlepszego dla 3latka ![]() Powiem wam ze ja dzisiaj zdycham...nie dosc ze wczoraj ciocia przyjechala wczoraj to jeszcze zaczelam nowe cwiczenia w domu... masakra takie mam dzisiaj zakwasy... na brzuchu i wokol ramion... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia
Cytat:
![]() nie ja też na niej nie jestem ,tak tylko chciałam z ciekawości spróbować co z czym się je ale nie to nie dla mnie chociaż kefir z cynamonem mi posmakował ,dosładzam sobie stewią Cytat:
A te mozaikowe Twoje są cudne jakbym takie spotkała zanim zrobiliśmy łazienkę to też bym chciała ,mówiłaś mozaika to myślałam że taka zwykła mozaika ,a ta jest piękna taka luksusowa na tej stronie co podałaś to są w cenie 69 PLN,to w sumie nie takie drogie. Aśka mówisz ,że Twój tż za grzeczny żeby włam zrobić po ślusarza dzwonić CO do diety to właśnie wpieprzam chleb ze smalcem takim z cebulką,z mięsem ,pychotka |
||
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
libra, przeca to cena w GBF
|
|
#1570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no kosmos Cytat:
ja tez ja tez mam zakwasy Dzis daj sobie na looz , bo zakwasy i ciotka . Pamietaj zebys raz w tyg miala dzien wolny od cwiczen .Cytat:
nie pamietam wlasnie ile maja ale chyba jak twoje ? nie moge tej mozaiki doczyscic Cene przeliczylas na sztuke ? wiesz bo nie pamietam wlasnie ile kosztowala 1 kafelka , ale chyba cos takiego bylo , albo cos pokickalam . Tak jakos tak , bo cena za 1 sztuke cos ponad 12 f . takze bylas blisko z cena . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-03-14 o 11:17 |
|||
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
W tym P90X jest niedziela wolna albo sam streching wiec luz
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
http://p90x.com.pl/i tu popatrz http://malywielkiswiatewla.wordpress.com/ ja robie classica
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ja tak miałam z kluczem od skrzynki listowej
![]() znalazł się po paru tygodniach w pralce, za uszczelką ![]() sprawdź pralkę ![]() a dorobić to nie wiem, musiałabyś uciąć kłódkę, czy na co tam macie? i dorobią jak ze stacyjką w aucie, wyciągasz stacyjkę i dorabiają, tak mi się wydaję ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Mamy papieża Franciszka strona polska na FB jego się tak szybko wzbogaca o fanów, że masakra, kilkaset osób co parę minut
|
|
|
|
#1575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w łapę i latałam ze śniegiem i okrywałam nim wszystkie zielone-sąsiedzi to pewnie ubaw mają ze mnie,bo ja co rusz się modle nad tymi zielonymi, jak nie z gnojem latam to ze śniegiem![]() Megi,ale Ty się pięknie trzymasz ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Wszystkie najlepszego dla Kubusia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
no jak ja otwieram to jak byk pisze PLN może dlatego że przez google chrome
![]() Cytat:
nie mów że to ćwiczysz dopiero zaczęłaś?powodzenia i wytrwałości życzę bo ciężko będzie Ana całe szczęście że ja nie odkryłam swoich bo już byłoby po moich hortensjach i różach |
|
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytalam , juz wiem o co biega . Zycze wytrwalosci , zeby udalo ci sie skonczyc te 3 miesiace .---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
( i tz-ta pytalam ile za sztuke bylo) . Bo w sumie podobnie wyszlo .dzieki, sprobuje potem , mam nadzieje ze w koncu pusci , bo od tego szorowana jeszcze ta pomiedzy wyszoruje
|
||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Całe hordy szpaków mi się zlatują do karmnika
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję. Nie widziałaś mnie dzisiaj
Tak opuchłam, że rano kawki nie mogłam wypić, bo grube paluchy ciężko się zginały i za uszko nie mogłam złapać. Moja gin na mnie spojrzała i powiedziała: no tak, już zaraz. ![]() Nie badała dzisiaj i w końcu nie zapytałam o to wkładanie palców. Umówiłyśmy się na 6 tygodni po P. Na badanie i wypisanie recepty na Miranę. Już się cieszę na bzykanko bez brzucha Sese... Wiem, wiem, mała rzecz a cieszy, ale do poniedziałku mam ascezę, bo jeszcze małe się wkurzy i będzie chciało szybciej wyjść.Bao - przekaż Kubusiowi najlepsze życzenia - dużo fajnych chłopięcych zabaw, wesołych kolegów, spokojnej i słuchającej się siostry... mało despotycznej mamy i taty spokojnego jak po treningu u superniani.
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
oj ze mna wytrzymalosciowo jest kiepsko... ale sie staram robic to wszystko choc rece mam wyjatkowo slabe... musze kupic expandera do nie widzi mi sie podciaganie na rurce..
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czas w szpitalu jak będziesz to Igorek z Tatą? |
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, nawet by mu to do głowy nie przyszło no chyba nam tylko to zostanie... i znowu kasa A tym smalcem nie kuś, uwielbiam taki swojaczek... ![]() Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że chyba ojciec kumpla jest ślusarzem ![]() Wróciłyśmy z werka ze spaceru. Zimno ale przyjemnie bo pięknie słoneczko świeci. Niestety można się podtopić w niektórych miejscach. Nie znoszę takiej chlapy. mała oczywiście wchodziła w te najgłębsze i szurała nogami. Buty całe mokre ale dały rade... stopy ciepłe i suche Ciasto marchewkowe siedzi w piekarniku, obiadek się gotuje, a ja kawkę spijam... ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ciacho robię z podwójnej porcji bo mam większą tortownicę. Normalnie ma siedzieć ciacho ok 45 minut, ile przedłużyć mu posiedzenie??
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
libra, posyp se kardamonem smalczyk, to nie będziesz tyle wpylać
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz prawie dwa tygodnie siedzę zamknięta w domu z dwójką dzieci
Nataszka w końcu odzyskuje apetyty i zjadla dzisiaj słoiczek zupki. Jutro idziemy na kontrole i mam nadzieje ze juz bedzie czysto i nic tam im nie bedzie świstać. My z Tz dalej kaszlemy i kichamy. Megi - dlaczego Ty cały czas piszesz Mirana a nie Mirena? Teraz to codziennie czekam na Twój wpis i wiadomość ze to juz.
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
ja smalcu nie znoszę...
masakra... ale dziś to o niczym czytać nie mogę, totalny brak apetytu... od paru dni. nawet kawy nie pije... czyli jest źle ![]() Asia dzwoń po kogoś, albo jeszcze poszukaj. a sanki może jeszcze będą potrzebne??? ?
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Libra tylko nie czerpanie , gon te szelmy
, jest jakiś sposób ? Wydrukuj zdjęcia grycanek i powies na drzewie z napisem " wara to nasze " . Swoją droga to ta najstarsza Grycanka bardzo mi sie podoba , schudla fajna ma urodę , inna . Megi trzymajcie sie jeszcze te kilka dni . Nic nie rób , niech cie nic nie kusi . Pewnie tak tz- ta zajdziesz ze ci chłop na urlop pójdzie z wyczerpania ![]() Asiulek ni bata nie wiem , sprawdzaj patyczkiem . Moj mały śpi dawno tak nie było ze o tej godzinie kimal . Mam iść krew oddać na 13.45 ale sie nie wyrobie , tz pójdzie na moja a ja na jego . Az mnie korci zeby zrobić to ciasto , w następnym tyg do szkoły młody bedzie brał to zrobię .
|
|
|
|
#1588 | |||
|
Zakorzenienie
|
u sąsiada też czereśnia jak opędzlują moją bo wcześniejsza to do niego lecą
ogólnie lubie ptaki i karmnik mam na przeciw okna w kuchni bo tam najczęściej siedzimy wczoraj mój kocur sobie sikoreczkę na podwieczorek trzasnął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze jest zlać ten tłuszcz z pieczenia mięsa i później zamrozić to można wykorzystać właśnie do takiego smalcu albo do sosu dodać później. Musisz chyba troszkę dłużej potrzymać ,sprawdź patyczkiem albo jak zacznie lekko odstawać od brzegów,to będzie gotowe o fuj ,kardamonu to chyba do bożego narodzenia nie ruszę Cytat:
![]() ponoć na przeziębienie herbatka z imbirem dobra Powodzenia u lekarza aj tam bo nie jadłas jeszcze dobrego ![]() A u mnie się kajmak gotuje na mazurek ,ciasto w lodówce już zarobione zbliża mi się termin @ w szafce stoi jeszcze jakiś słoik z czekolada chyba go wypieprzę zawczasu do śmietnika.---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Monka potrafią opierdzielić czereśnie w jeden ranek ,kiedyś aż mnei mendy zbudziły chyba przed 5 tak jazgotały |
|||
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Libra- juz wyjęłam. Trzymałam prawie 10 minut dłużej. Nie spalił się wiec chyba będzie ok
![]() A na smalec mi smaka zrobiłaś i chyba w piątek zrobię
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od poniedziałku możecie czekać - wcześniej z Kaliną umówiona jestem, że nie. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Tak , A. ma z nim siedzieć. Jak się zacznie muszę wyjąć odpowiednie obiady z zamrażalnika, bo A. to pewnie będzie chciał Igorowi bigos wciskać.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Ostatnio byłam jak szłam po ciuszki dla megi (nie było w paczce kluczyka?? 

Ja już go szukam od ponad tygodnia...
pewnie drogie
ja to bym chciała takie do 40zł... a te co mi się podobaja to od 70 wzwyż 

, przesada w niczym nie jest dobra...
Pamietaj zebys raz w tyg miala dzien wolny od cwiczen .

dopiero zaczęłaś?