|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Kasiunka trzymam kciuki!! Daj znać później
|
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna sukienka ![]() ajek kasiula hej dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- kasiunka na którą masz wizyte?? ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- wiecie co chyba jestem tutaj najstarsza ![]() mówcie mi per mamo
|
|
#603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobre hahaha ![]() a sukienka przepiękna
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienka jest sliczna
A slub bierzecie w lipcu ? to bedzie 5 miesiac ? podziwiam Cie , ja nie dalabym rady patrzac na moja opone dzis , w 5 miesiacu bede musiala siedziec na dwoch krzeslach i najlepiej w pozycji pol lezacej ![]() Swoja droga ja tez jestem ze slaska i moj TZ tez Czy mi dobrze sie obilo ze mamy tutaj jakas polozna ? ![]()
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, nie udzielam się zbyt wiele ale nadal jestem w szpitalu, Dobrze się czuję I nie mam już plamień, jednak miałam dziś usg I nadal nie widać pulsującego serduszka, martwię się bo wg OM dzis koncze 6 tydzień ciąży. Lekarka która mnie badała powiedziała że pecherzyk.żółtkowy wygląda zdrowo I czekamy dalej na serduszko, chyba że beta spanie to wtedy znaczy że ciąża nie rozwija się :-( We wtorek beta była prawie 11 000 , no a teraz czekam na wyniki. Próbuje być dobrej myśli ale ciezko mi to przychodzi.
Witam nowe mamusie, jak tylko będzie wszystko dobrze I będę w domu to będę nadrabiać
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#609 |
|
Przyczajenie
|
casia, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze
Bądź dobrej myśli, a na pewno wszystko będzie w porządku
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Misia - i jak myslisz , twoje wyksztalcenie ma wplyw na Twoje podejscie do tej ciazy ? Jest Ci latwiej niz kazdej innej ?
My jestesmy z najblizszych okolic Katowic , mniej wiecej 10 min samochodem , z czego kazde z nas jest z innej miejscowosci . Moge Ci napisac na prv , poki co nie chce na forum . A Twoj Tz jest Polakiem ? Casia - trzymam mocno kciuki , wszystko bedzie dobrze .. Najwazniejsze ze jestes pod stala kontrola ) Daj znac jak tylko bedziesz wiedziec co i jak
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy moje wykształcenie ma wpływ ? Chyba tak, jestem bardziej świadoma wszystkiego i jeszcze bardziej się stresuje, panikara ze mnie niezła. Najlepiej by pewnie było jakbym całą ciąże mogła przechodzić z podłączonym KTG Co gorsze siostra mojego TŻ też jest położną, ale bezdzietną i ona sprowadza mnie na ziemię, bo poskarżyłam się, że miałam USG w 6 tc, a teraz dopiero w 11 tc, więc dostałam ochrzan, że jestem zdrową dziewczyną i że mam mieć pozytywne podejście.
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
casia trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!
u ciebie to początek, to może pierwsze koty za płoty. miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze! |
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Czyli nie jestem sama w panikowaniu :P Od ostatniej wizyty, czyli od 2 tygodni ciągle coś wymyślam, sprawdzam czy nie ma plamień itp, paranoja................. a przeciez to moja pierwsza ciąża.
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, moja też, od trzech dni nie mam objawów, więc już jest panika. Jestem częściej głodna i spać nie mogę w nocy, no i zaparcia. Ale naprawdę staram się myśleć pozytywnie.
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
Chyba trzeba się czymś zająć bo zwariujemy
Ide ogarnąć mieszkanko, odezwe sie pozniej |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Haha , myslalam ze wieksza wiedza w tym temacie daje Ci wiecej spokoju . Nie musisz szperac w internecie z byle powodu , i czytac niektorych durnych komentarzy , ktore czasem wlos na glowie jeza .
Dobrze ze nie jestes w anglii , ja mam wlasnie za soba pierwszy oficjalny skan w 12 tygodniu ( mialam juz 2 prywatnie u polskiego lekarza ) , kolejny 10 Maja - bedzie to 22 tydzien no i o ile wszystko bedzie dobrze to najprawdopodobniej ostatni Co bys na to powiedziala ?
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja, ale na razie nieśmiało.
II kreski zobaczyłam bardzo szybko. Właściwie dopiero dzisiaj powinnam dostać okresu, ale już od tygodnia czułam, że jestem w ciąży. 4 dni temu zrobiłam test i wyszedł pozytywnie. Niestety w grudniu poroniłam pierwszą ciążę, więc teraz ciężko mi się cieszyć. Bardzo, bardzo się boję. Nie dam rady przezywać tego jeszcze raz. W obydwie ciąże zaszłam po 1 cyklu starań. Ale co z tego... Pomimo mojego wielkiego strachu, jestem tym razem spokojniejsza, choć trochę to nielogicznie brzmi W każdym razie staram się tak nie ekscytować tym stanem. Do lekarza jeszcze się nie umówiłam. Bety też nie analizowałam. Poczekam trochę, zrobię jeszcze ze dwa testy. Co ma być to będzie. Objawów mam całą listę: ból piersi, wyostrzony węch, czasem zgagę, wzdęty brzuch, to dziwne uczucie w pachwinach i ogólnie w brzuchu, latanie co chwilę do wc i pewnie jeszcze tego trochę. Uśmiałam się czytając ten post odnośnie kichania, bo pomimo, że nie jestem przeziębiona, to właśnie od czasu do czasu mi się kicha Ciekawe czy to faktycznie ma jakiś związek. Mąż bardzo śmieje się z tych moich objawów, ale wspiera mnie i pomimo, że o tym nie mówi czuję, że on też bardzo się boi.A tak w ogóle mam na imię Ania, 28 lat, w tym dwa po ślubie Rok temu wprowadziliśmy się do naszego cudownego mieszkanka. Mam stabilną pracę, którą uwielbiam i w której ciąża pracownika nie jest tragedią. W lutym wyleczyłam zęby i zdałam wreszcie prawo jazdy. No nie da się ukryć, że jest to idealny moment na ciąże ![]() Trele super, że spotykamy się w tym wątku. Mam nadzieję, że pozostaniemy tu obie jak najdłużej. |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam nadzieję, że po wszystkicg tragediach, których doznałam przed przylotem tutaj, moje życie stanie się lepsze. Już się stało, mam kochającego faceta, biorę ślub, teraz pragnę, aby to maleństwo było zdrowe.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2013-03-14 o 12:47 |
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki , i moja dzidzia tez *
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
casia_85 trzymam mocno kciuki
![]() ![]() wszystko będzie dobrze, najważniejsze żebyś Ty w to wierzyła.Witam nowe dziewczyny Ja sobie właśnie zjadłam całą miskę pysznej mizerii kolejne danie które mogę jeść codziennie ![]() Dziewczyny kiedy jest zalecane zrobienie USG genetycznego??
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-03-14 o 12:53 |
|
|
|
#621 |
|
Przyczajenie
|
Misia332 nie ma co się martwić, że nie ma objawów
Ja przez całą poprzednią ciążę nie miałam żadnych objawów poza tym, że mi się okres zatrzymał a potem urósł brzuch :P Żadnych mdłości, zachcianek, trochę więcej mi się spać chciało ale to wszystko Teraz troszeczkę mnie mdli, ale może to tylko autosugestia :P
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzialyscie juz rodzienie , znajomym , wspolpracownikom o Waszej dobrej nowince ? Jesli nie to kiedy macie zamiar powiedziec ? U mnie wie tylko moja mama i dwie bliskie kolezanki . Co do reszty mam opor , pewnie dlatego ze w poprzedniej ciazy powiedzialam wszystkim od razu , i zdarzaly sie sytuacje kiedy ktos od kogos sie dowiedzial i gratulowal , w momencie kiedy ja juz oplakiwalam mojego maluszka . Rodzicom Tzta powiemy w Wielkanoc , to juz postanowione. Ale co z reszta ? Z jego rodzenstwem , i z pracy znajomym ? Sama nie wiem .
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja...
kasiuhna można ściągać kamień w ciąży mało tego w ciągu ciąży można to zrobić 2 x bezpłatnie! bo nam się to należy! koala trzymam kciuki casia za was też kciukam! dziewczyny miała ktoras z was OM 04.02? KIEDY byliście u gina i w którym dc widać u was było serduszko? mi wizytę przełożyli na sobotę a ja już swira dostaje...
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas wie trochę osób, rodzinka też wie, w sumie to bałam się powiedzieć i dalej się boję czy napewno wszystko będzie ok, ale tak równocześnie tak się cieszę
![]() Wiedzą te osoby, z którymi sporo przebywam i ciężko by mi było co chwilę wymyślać jakąś inną wymówkę. Zapomniałabym się pochwalić że dzisiaj zaczynamy 10 tc
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-03-14 o 13:40 |
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Ja też powiedziałąm póki co zaufanym osobom
Jak zobacze serduszko na nastepnej wizycie to etedy oglosze nowinę <3 )
|
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
agatkaa1 ja mogę Ci tylko powiedzieć na swoim przykładzie, że byłam u lekarza równo w 6 tc i serduszko jeszcze nie biło, był tylko ładny pęcherzyk, a byłam tydzień temu i usłyszałam moje cudowne małe serduszko. Nie ma reguły kiedy serduszko zacznie bić, czasami bije już w 5 tc a czasami słychać w 7tc.
Wszystko będzie dobrze Proszę myśleć pozytywnie bo dzidzia potrzebuje szczęśliwej i spokojnej mamusi
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spadam do pracy , kolejne dlugie 8 h
buziaki
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
To mnie troche pocieszylas bo ja bylam 5tc i 5d i tez byl tylko pecherzyk 9mm, zmartwilam sie
|
|
|
|
#629 |
|
Przyczajenie
|
Ja powiedziałam mamie, bo test ciążowy zrobiłam jak pojechałam do niej w odwiedziny :P a mój mąż wygadał się mojemu bratu
a poza tym raczej nikt nie wie bo chcemy wszystkim zrobić niespodziankę w niedzielę wielkanocną. Robimy wtedy chrzciny naszego Piotrusia
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, dziękuję za mile.słowa. Dostałam wyniki-hcg podwoilo się od przedwczoraj także uspokoiło mnie to troszkę I rzeczywiście może moje serduszko dopiero zacznie pukać za dzień, dwa
Dziś równy 6 tc, może tak jak maomami muszę na nie jeszcze chwile zaczekać no cóż do cierpliwych to ja nie należę... Widzę ze na naszym wątku Franciszek jest popularny, tak jak wcześniej pisalam to również nasz typ Io dla synka, piękne imię,a teraz jeszcze Papież przyjął to imię ![]() My o ciąży powiedzieliśmy moim rodzicom I bratu oraz mamie mojego TŻ, powiedziałam też przyjaciółce I koleżance z pracy, teraz jestem na zwolnieniu więc podejrzewam ze w pracy będą się domyślać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

- 09.06.2006
dobre hahaha 

KCIUKI DLA ANI 

*