Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 11:46   #601
ajek78
Przyczajenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Kasiunka trzymam kciuki!! Daj znać później
ajek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:49   #602
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nie, zamawiałam jak już wiedziałam, że jestem w ciąży, mam taką typową grecką, zaraz wstawię linka
http://www.jenjenhouse.com/es/Corte-...2012661-g12661

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Witamy. Również chciałabym mieć taką przerwę między jedną ciążą o a drugą
oj już oczami wyobraźni widzę Cie w niej z takim sweet brzusiem
śliczna sukienka

ajek kasiula
hej dziewczyny

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

kasiunka
na którą masz wizyte??

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

wiecie co chyba jestem tutaj najstarsza
mówcie mi per mamo

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:51   #603
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
oj już oczami wyobraźni widzę Cie w niej z takim sweet brzusiem
śliczna sukienka

ajek kasiula
hej dziewczyny

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

kasiunka
na którą masz wizyte??

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

wiecie co chyba jestem tutaj najstarsza
mówcie mi per mamo
per mamo dobre hahaha

a sukienka przepiękna
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:53   #604
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
witam i ja jaki śliczny słoneczny dzień dziś u nas
idę dziś na wizytę to też 3majcie kciuki żeby w końcu coś było widać

maomami ojej z tymi zaparciami to koszmar. Mnie bardzo to męczy ale szczeze mówiąc nie wiązałam tego z ciążą (bo nie wiedziałam)

ajek78 ooo jak fajnie że bobas za bobaskiem udał się
kasiula24 Kornelka ślicznie

koala i za Twoją wizytę trzymam kciuki
Trzymam kciuki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:08   #605
Trele_Morele
Zakorzenienie

Sukienka jest sliczna bardzo w moim guscie
A slub bierzecie w lipcu ? to bedzie 5 miesiac ? podziwiam Cie , ja nie dalabym rady patrzac na moja opone dzis , w 5 miesiacu bede musiala siedziec na dwoch krzeslach i najlepiej w pozycji pol lezacej
Swoja droga ja tez jestem ze slaska i moj TZ tez

Czy mi dobrze sie obilo ze mamy tutaj jakas polozna ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:17   #606
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Sukienka jest sliczna bardzo w moim guscie
A slub bierzecie w lipcu ? to bedzie 5 miesiac ? podziwiam Cie , ja nie dalabym rady patrzac na moja opone dzis , w 5 miesiacu bede musiala siedziec na dwoch krzeslach i najlepiej w pozycji pol lezacej
Swoja droga ja tez jestem ze slaska i moj TZ tez

Czy mi dobrze sie obilo ze mamy tutaj jakas polozna ?
Ja jestem położną. Jesteś ze śląska, a skąd ? Mój TŻ to lubuskie, poznaliśmy się 10 lat temu, jak przyjeżdżałam sezonowo do pracy do Hiszpanii i do mojej mamym ( ja miałam 15 l., a on 23 i był już tu praktycznie na stałe), a ze sobą jesteśmy od marca 2012, kiedy przyjechałam do mamy na stałe.

Stary 2013-03-14, 12:19   #607
casia_85
Raczkowanie

Hej dziewczynki, nie udzielam się zbyt wiele ale nadal jestem w szpitalu, Dobrze się czuję I nie mam już plamień, jednak miałam dziś usg I nadal nie widać pulsującego serduszka, martwię się bo wg OM dzis koncze 6 tydzień ciąży. Lekarka która mnie badała powiedziała że pecherzyk.żółtkowy wygląda zdrowo I czekamy dalej na serduszko, chyba że beta spanie to wtedy znaczy że ciąża nie rozwija się :-( We wtorek beta była prawie 11 000 , no a teraz czekam na wyniki. Próbuje być dobrej myśli ale ciezko mi to przychodzi.
Witam nowe mamusie, jak tylko będzie wszystko dobrze I będę w domu to będę nadrabiać
casia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:25   #608
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez casia_85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, nie udzielam się zbyt wiele ale nadal jestem w szpitalu, Dobrze się czuję I nie mam już plamień, jednak miałam dziś usg I nadal nie widać pulsującego serduszka, martwię się bo wg OM dzis koncze 6 tydzień ciąży. Lekarka która mnie badała powiedziała że pecherzyk.żółtkowy wygląda zdrowo I czekamy dalej na serduszko, chyba że beta spanie to wtedy znaczy że ciąża nie rozwija się :-( We wtorek beta była prawie 11 000 , no a teraz czekam na wyniki. Próbuje być dobrej myśli ale ciezko mi to przychodzi.
Witam nowe mamusie, jak tylko będzie wszystko dobrze I będę w domu to będę nadrabiać
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Kochana daj znać czy beta urosła.

Stary 2013-03-14, 12:26   #609
ajek78
Przyczajenie

casia, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze Bądź dobrej myśli, a na pewno wszystko będzie w porządku
Stary 2013-03-14, 12:27   #610
Trele_Morele
Zakorzenienie

Misia - i jak myslisz , twoje wyksztalcenie ma wplyw na Twoje podejscie do tej ciazy ? Jest Ci latwiej niz kazdej innej ?
My jestesmy z najblizszych okolic Katowic , mniej wiecej 10 min samochodem , z czego kazde z nas jest z innej miejscowosci . Moge Ci napisac na prv , poki co nie chce na forum .
A Twoj Tz jest Polakiem ?

Casia - trzymam mocno kciuki , wszystko bedzie dobrze .. Najwazniejsze ze jestes pod stala kontrola ) Daj znac jak tylko bedziesz wiedziec co i jak

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-03-14, 12:32   #611
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Misia - i jak myslisz , twoje wyksztalcenie ma wplyw na Twoje podejscie do tej ciazy ? Jest Ci latwiej niz kazdej innej ?
My jestesmy z najblizszych okolic Katowic , mniej wiecej 10 min samochodem , z czego kazde z nas jest z innej miejscowosci . Moge Ci napisac na prv , poki co nie chce na forum .
A Twoj Tz jest Polakiem ?

Casia - trzymam mocno kciuki , wszystko bedzie dobrze .. Najwazniejsze ze jestes pod stala kontrola ) Daj znac jak tylko bedziesz wiedziec co i jak
Tak Polakiem z lubuskiego Czy moje wykształcenie ma wpływ ? Chyba tak, jestem bardziej świadoma wszystkiego i jeszcze bardziej się stresuje, panikara ze mnie niezła. Najlepiej by pewnie było jakbym całą ciąże mogła przechodzić z podłączonym KTG
Co gorsze siostra mojego TŻ też jest położną, ale bezdzietną i ona sprowadza mnie na ziemię, bo poskarżyłam się, że miałam USG w 6 tc, a teraz dopiero w 11 tc, więc dostałam ochrzan, że jestem zdrową dziewczyną i że mam mieć pozytywne podejście.

Stary 2013-03-14, 12:34   #612
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

casia trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!

u ciebie to początek, to może pierwsze koty za płoty. miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:34   #613
24Kasiula24
Raczkowanie

Czyli nie jestem sama w panikowaniu :P Od ostatniej wizyty, czyli od 2 tygodni ciągle coś wymyślam, sprawdzam czy nie ma plamień itp, paranoja................. a przeciez to moja pierwsza ciąża.
Stary 2013-03-14, 12:37   #614
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Czyli nie jestem sama w panikowaniu :P Od ostatniej wizyty, czyli od 2 tygodni ciągle coś wymyślam, sprawdzam czy nie ma plamień itp, paranoja................. a przeciez to moja pierwsza ciąża.
No własnie, moja też, od trzech dni nie mam objawów, więc już jest panika. Jestem częściej głodna i spać nie mogę w nocy, no i zaparcia. Ale naprawdę staram się myśleć pozytywnie.

Stary 2013-03-14, 12:41   #615
24Kasiula24
Raczkowanie

Chyba trzeba się czymś zająć bo zwariujemy Ide ogarnąć mieszkanko, odezwe sie pozniej
Stary 2013-03-14, 12:41   #616
Trele_Morele
Zakorzenienie

Haha , myslalam ze wieksza wiedza w tym temacie daje Ci wiecej spokoju . Nie musisz szperac w internecie z byle powodu , i czytac niektorych durnych komentarzy , ktore czasem wlos na glowie jeza .

Dobrze ze nie jestes w anglii , ja mam wlasnie za soba pierwszy oficjalny skan w 12 tygodniu ( mialam juz 2 prywatnie u polskiego lekarza ) , kolejny 10 Maja - bedzie to 22 tydzien no i o ile wszystko bedzie dobrze to najprawdopodobniej ostatni Co bys na to powiedziala ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-03-14, 12:44   #617
babku
Zadomowienie

Witam i ja, ale na razie nieśmiało.
II kreski zobaczyłam bardzo szybko. Właściwie dopiero dzisiaj powinnam dostać okresu, ale już od tygodnia czułam, że jestem w ciąży. 4 dni temu zrobiłam test i wyszedł pozytywnie. Niestety w grudniu poroniłam pierwszą ciążę, więc teraz ciężko mi się cieszyć. Bardzo, bardzo się boję. Nie dam rady przezywać tego jeszcze raz. W obydwie ciąże zaszłam po 1 cyklu starań. Ale co z tego... Pomimo mojego wielkiego strachu, jestem tym razem spokojniejsza, choć trochę to nielogicznie brzmi W każdym razie staram się tak nie ekscytować tym stanem. Do lekarza jeszcze się nie umówiłam. Bety też nie analizowałam. Poczekam trochę, zrobię jeszcze ze dwa testy. Co ma być to będzie. Objawów mam całą listę: ból piersi, wyostrzony węch, czasem zgagę, wzdęty brzuch, to dziwne uczucie w pachwinach i ogólnie w brzuchu, latanie co chwilę do wc i pewnie jeszcze tego trochę. Uśmiałam się czytając ten post odnośnie kichania, bo pomimo, że nie jestem przeziębiona, to właśnie od czasu do czasu mi się kicha Ciekawe czy to faktycznie ma jakiś związek. Mąż bardzo śmieje się z tych moich objawów, ale wspiera mnie i pomimo, że o tym nie mówi czuję, że on też bardzo się boi.
A tak w ogóle mam na imię Ania, 28 lat, w tym dwa po ślubie Rok temu wprowadziliśmy się do naszego cudownego mieszkanka. Mam stabilną pracę, którą uwielbiam i w której ciąża pracownika nie jest tragedią. W lutym wyleczyłam zęby i zdałam wreszcie prawo jazdy. No nie da się ukryć, że jest to idealny moment na ciąże

Trele super, że spotykamy się w tym wątku. Mam nadzieję, że pozostaniemy tu obie jak najdłużej.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:44   #618
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Haha , myslalam ze wieksza wiedza w tym temacie daje Ci wiecej spokoju . Nie musisz szperac w internecie z byle powodu , i czytac niektorych durnych komentarzy , ktore czasem wlos na glowie jeza .

Dobrze ze nie jestes w anglii , ja mam wlasnie za soba pierwszy oficjalny skan w 12 tygodniu ( mialam juz 2 prywatnie u polskiego lekarza ) , kolejny 10 Maja - bedzie to 22 tydzien no i o ile wszystko bedzie dobrze to najprawdopodobniej ostatni Co bys na to powiedziala ?
Kochana tutaj tak samo, ja pierwszy zrobiłam prywatnie, żeby sprawdzić czy serduszko bije, drugi 11-13 tyg, a trzeci koło 22 i tyle. Ale pozytywne myślenie jest najważniejsze.

I mam nadzieję, że po wszystkicg tragediach, których doznałam przed przylotem tutaj, moje życie stanie się lepsze. Już się stało, mam kochającego faceta, biorę ślub, teraz pragnę, aby to maleństwo było zdrowe.

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2013-03-14 o 12:47
Stary 2013-03-14, 12:47   #619
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Witam i ja, ale na razie nieśmiało.
II kreski zobaczyłam bardzo szybko. Właściwie dopiero dzisiaj powinnam dostać okresu, ale już od tygodnia czułam, że jestem w ciąży. 4 dni temu zrobiłam test i wyszedł pozytywnie. Niestety w grudniu poroniłam pierwszą ciążę, więc teraz ciężko mi się cieszyć. Bardzo, bardzo się boję. Nie dam rady przezywać tego jeszcze raz. W obydwie ciąże zaszłam po 1 cyklu starań. Ale co z tego... Pomimo mojego wielkiego strachu, jestem tym razem spokojniejsza, choć trochę to nielogicznie brzmi W każdym razie staram się tak nie ekscytować tym stanem. Do lekarza jeszcze się nie umówiłam. Bety też nie analizowałam. Poczekam trochę, zrobię jeszcze ze dwa testy. Co ma być to będzie. Objawów mam całą listę: ból piersi, wyostrzony węch, czasem zgagę, wzdęty brzuch, to dziwne uczucie w pachwinach i ogólnie w brzuchu, latanie co chwilę do wc i pewnie jeszcze tego trochę. Uśmiałam się czytając ten post odnośnie kichania, bo pomimo, że nie jestem przeziębiona, to właśnie od czasu do czasu mi się kicha Ciekawe czy to faktycznie ma jakiś związek. Mąż bardzo śmieje się z tych moich objawów, ale wspiera mnie i pomimo, że o tym nie mówi czuję, że on też bardzo się boi.
A tak w ogóle mam na imię Ania, 28 lat, w tym dwa po ślubie Rok temu wprowadziliśmy się do naszego cudownego mieszkanka. Mam stabilną pracę, którą uwielbiam i w której ciąża pracownika nie jest tragedią. W lutym wyleczyłam zęby i zdałam wreszcie prawo jazdy. No nie da się ukryć, że jest to idealny moment na ciąże

Trele super, że spotykamy się w tym wątku. Mam nadzieję, że pozostaniemy tu obie jak najdłużej.
Tak zostaniemy - ja conajmniej do porodu 3mam kciuki , i moja dzidzia tez *

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-03-14, 12:47   #620
maomami
Wtajemniczenie

casia_85 trzymam mocno kciuki wszystko będzie dobrze, najważniejsze żebyś Ty w to wierzyła.
Witam nowe dziewczyny
Ja sobie właśnie zjadłam całą miskę pysznej mizerii kolejne danie które mogę jeść codziennie

Dziewczyny kiedy jest zalecane zrobienie USG genetycznego??

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-03-14 o 12:53
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:56   #621
ajek78
Przyczajenie

Misia332 nie ma co się martwić, że nie ma objawów Ja przez całą poprzednią ciążę nie miałam żadnych objawów poza tym, że mi się okres zatrzymał a potem urósł brzuch :P Żadnych mdłości, zachcianek, trochę więcej mi się spać chciało ale to wszystko Teraz troszeczkę mnie mdli, ale może to tylko autosugestia :P
Stary 2013-03-14, 13:14   #622
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny a powiedzialyscie juz rodzienie , znajomym , wspolpracownikom o Waszej dobrej nowince ? Jesli nie to kiedy macie zamiar powiedziec ? U mnie wie tylko moja mama i dwie bliskie kolezanki . Co do reszty mam opor , pewnie dlatego ze w poprzedniej ciazy powiedzialam wszystkim od razu , i zdarzaly sie sytuacje kiedy ktos od kogos sie dowiedzial i gratulowal , w momencie kiedy ja juz oplakiwalam mojego maluszka . Rodzicom Tzta powiemy w Wielkanoc , to juz postanowione. Ale co z reszta ? Z jego rodzenstwem , i z pracy znajomym ? Sama nie wiem .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-03-14, 13:36   #623
agatkaa1
Zakorzenienie

witam i ja...

kasiuhna można ściągać kamień w ciąży mało tego w ciągu ciąży można to zrobić 2 x bezpłatnie! bo nam się to należy!

koala trzymam kciuki

casia za was też kciukam!

dziewczyny miała ktoras z was OM 04.02? KIEDY byliście u gina i w którym dc widać u was było serduszko?
mi wizytę przełożyli na sobotę a ja już swira dostaje...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:37   #624
maomami
Wtajemniczenie

U nas wie trochę osób, rodzinka też wie, w sumie to bałam się powiedzieć i dalej się boję czy napewno wszystko będzie ok, ale tak równocześnie tak się cieszę
Wiedzą te osoby, z którymi sporo przebywam i ciężko by mi było co chwilę wymyślać jakąś inną wymówkę.

Zapomniałabym się pochwalić że dzisiaj zaczynamy 10 tc

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-03-14 o 13:40
Stary 2013-03-14, 13:40   #625
24Kasiula24
Raczkowanie

Ja też powiedziałąm póki co zaufanym osobom Jak zobacze serduszko na nastepnej wizycie to etedy oglosze nowinę <3 )
Stary 2013-03-14, 14:04   #626
maomami
Wtajemniczenie

agatkaa1 ja mogę Ci tylko powiedzieć na swoim przykładzie, że byłam u lekarza równo w 6 tc i serduszko jeszcze nie biło, był tylko ładny pęcherzyk, a byłam tydzień temu i usłyszałam moje cudowne małe serduszko. Nie ma reguły kiedy serduszko zacznie bić, czasami bije już w 5 tc a czasami słychać w 7tc.
Wszystko będzie dobrze Proszę myśleć pozytywnie bo dzidzia potrzebuje szczęśliwej i spokojnej mamusi

Stary 2013-03-14, 14:04   #627
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja spadam do pracy , kolejne dlugie 8 h buziaki

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-03-14, 14:05   #628
24Kasiula24
Raczkowanie

To mnie troche pocieszylas bo ja bylam 5tc i 5d i tez byl tylko pecherzyk 9mm, zmartwilam sie
Stary 2013-03-14, 14:22   #629
ajek78
Przyczajenie

Ja powiedziałam mamie, bo test ciążowy zrobiłam jak pojechałam do niej w odwiedziny :P a mój mąż wygadał się mojemu bratu a poza tym raczej nikt nie wie bo chcemy wszystkim zrobić niespodziankę w niedzielę wielkanocną. Robimy wtedy chrzciny naszego Piotrusia
Stary 2013-03-14, 15:05   #630
casia_85
Raczkowanie

Kochane, dziękuję za mile.słowa. Dostałam wyniki-hcg podwoilo się od przedwczoraj także uspokoiło mnie to troszkę I rzeczywiście może moje serduszko dopiero zacznie pukać za dzień, dwa Dziś równy 6 tc, może tak jak maomami muszę na nie jeszcze chwile zaczekać no cóż do cierpliwych to ja nie należę...
Widzę ze na naszym wątku Franciszek jest popularny, tak jak wcześniej pisalam to również nasz typ Io dla synka, piękne imię,a teraz jeszcze Papież przyjął to imię
My o ciąży powiedzieliśmy moim rodzicom I bratu oraz mamie mojego TŻ, powiedziałam też przyjaciółce I koleżance z pracy, teraz jestem na zwolnieniu więc podejrzewam ze w pracy będą się domyślać.
casia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości