Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 11:18   #2761
allebazi
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

cześć
u nas wszystko dobrze, wczoraj po powrocie do domu nie mogłam się nacieszyć małym - w efekcie dopiero jak poszedł spać to gotowałam zupkę dla niego i obiad dla nas na następny dzień i trochę zeszło. Jestem już niemal pewno że tego jego pobudki co 2h to tylko potrzeba przytulenia do cycusia bo prawie nie doi i zaraz odpływa.
Stary 2013-03-14, 11:27   #2762
red_scorpio
Rozeznanie

Dzięki za miłe slowa pod adresem Maćka. Tak, jest duży ale to po rodzicach
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Słodki blondasek

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Linka, żeby plamki małej to nie było nic groźnego Moja miała jakieś takie dwie na ciele. Same zeszły, nawet nie wiem kiedy.

Modnisia super, że na usg wszystko super

KarolinaPW Twój mały to się namęczy, szkoda mi go.
Współczuję boju o chrzestnych. Czasami jest to ciężka sprawa do pogodzenia. Ale dobrze, że wyszło jak wyszło.

Irmusia, Wanilka jakie z Was szczuplutkie kobietki.
Prince Ty też. Tylko kochana uważaj, żeby nie zleciało Ci przypadkiem za dużo tych kilogramów. W Twoim wypadku pewnie stres bardzo dużo robi

Dep pokaźny stosik książek przywiozłaś. Zosieńka wygląda uroczo. Śliczna z niej dziewczynka

Pumcia super, że u małej już dużo lepiej

Nel_a co robiłaś z włosami? Znaczy jaką fryzurkę Bo, że skróciłaś to napisałaś

Wvictoria ekstra sukienka

Nicki wyrzuć wagę, nie będziesz się stresować

RedScorpio

Fajnie, że u Was wszystko w porządku. Twój synuś to taki sporawy, kawał chłopa z niego

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
powiedz to mojemu dziecku

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

a nie myślałas o jamkims aerobiku? ja juz wyhaczam na wodociagowej
Poszlabym się poruszac.....
Cytat:
Prince super moja tylko tata i dada
U nas też jest dada i tata
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Polozylam sie po 2 (nihil novi ), ale mała dała mi pospac do 9:20. Tak, to mogłoby być zawsze!!!
Ja chcę tak w weekend
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zdarzy mi sie powidziec takie słowo, ale nie czesto , no ale zeby tak male dziecko podłapalo? czy to bardziej zbieg okolicznosci??
i mowi to wtedy jak sie zlosci np jak raczkuje i nie moze przejsc bo jakas przeszkoda, albo jak sie slizga albo jak nie moze naciągnac sobie pozytywki no i w takich roznych sytuacjach albo poprostu jak jest oburzona i bardzo rozgadana
Dobre
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hej

My właśnie po wizycie u neurologa - kontrolnie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku Pani doktor była pod wrażeniem tego, jak Lu się ładnie rozwija i już kolejne kontrole niepotrzebne
A z zaleceń profilaktycznych - Lu ma jeszcze dość silny odruch chwytny w stopie więc mamy jej nie zakładać butów z twardą podeszwą, bo one przeszkadzają w pozbywaniu się go (o czym wiedziałam) i mamy jej nie prowadzać pod paszki ani za rączki (to też wiedziałam), niech sobie dziecko samo drepta tak, jak potrafi

Przy okazji pobraliśmy Lu krew bo mieliśmy morfologię zrobić, była bardzo dzielna, w ogóle jej nie obeszło, że jej coś tam przy ręce majstrują tylko rozglądała się ciekawie po gabinecie, aż pielęgniarki w szoku były
:brawo:

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:27   #2763
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Katja za ząbki żeby bEzproblemowo wyszły
Dziękuję

Cytat:
zdarzy mi sie powidziec takie słowo, ale nie czesto , no ale zeby tak male dziecko podłapalo? czy to bardziej zbieg okolicznosci??
i mowi to wtedy jak sie zlosci np jak raczkuje i nie moze przejsc bo jakas przeszkoda, albo jak sie slizga albo jak nie moze naciągnac sobie pozytywki no i w takich roznych sytuacjach albo poprostu jak jest oburzona i bardzo rozgadana
Uuu to chyba nie jest zbieg okoliczności jednak

Cytat:
hej

My właśnie po wizycie u neurologa - kontrolnie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku Pani doktor była pod wrażeniem tego, jak Lu się ładnie rozwija i już kolejne kontrole niepotrzebne
A z zaleceń profilaktycznych - Lu ma jeszcze dość silny odruch chwytny w stopie więc mamy jej nie zakładać butów z twardą podeszwą, bo one przeszkadzają w pozbywaniu się go (o czym wiedziałam) i mamy jej nie prowadzać pod paszki ani za rączki (to też wiedziałam), niech sobie dziecko samo drepta tak, jak potrafi

Przy okazji pobraliśmy Lu krew bo mieliśmy morfologię zrobić, była bardzo dzielna, w ogóle jej nie obeszło, że jej coś tam przy ręce majstrują tylko rozglądała się ciekawie po gabinecie, aż pielęgniarki w szoku były
Super

Dziewczyny czy wszystkie dzieci przechodziły takie kontrole? Bo mój nie
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:33   #2764
nadalka
Zakorzenienie

Katja raczej nie. Lu urodziła się wcześniej i raczej dlatego miała zalecone takie kontrole.
Stary 2013-03-14, 11:46   #2765
ewka5891
Zakorzenienie

Agunia super wiadomości

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:48   #2766
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Witam sie z nad kawki. Wszamalam sniadanko j zaraz wracam do pracy. Mam dzis kiepski dzien kiepski nastroj poprzypominalo mi sie sporo spraw ktore mnie uwieraja na watrobie.
I juz mi sie humor zepsuł. .. ehh
Spadam

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:51   #2767
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Dep - Zosieńka urocza i zakupy bardzo interesujące!
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziecko zaczyna mi z czworaka przechodzić na klęk i samo siadać i różne szpagaty robi. Puki co to chodzi tyłem.

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
bebe moje gratulacje bo nie miałam okazji pogratulować fasolki
Swego czasu zastanawialiśmy się nad drugim brzdącem bo miałabym już pomoc po jego narodzinach ale odpuściliśmy na 3-4 lata. Zresztą założyłam już wkładkę - przy tabletkach miałam okresy co 1,5 tygodnia. Jutro znów do gina na usg i sprawdzić czy wkładka się ułożyła dobrze.

Cytat:
Była u nas Hv młody waży 8150

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Aga, ja kąpię małą mimo choroby, lekarz nie widzi przeciwwskazań, byle by jej nie zawiało i tyle. Nie wyobrażam sobie jej nie kąpać.

Dużo macie tych leków do inhalacji, jestem trochę zaskoczona.
U nas to wygląda tak:
berodual + sól fizjologiczna
pulmicort + sól fizjologiczna
sumamed doustnie

Lekarz nie kazał brać innych leków na katar czy gardło i od niedzieli, czyli po 11 inhalacjach nie ma już zapalenia oskrzeli, osłuchowo czysto. Ale mamy podtrzymywać jeszcze przez tydzień.

Pediatra mi dziś mówiła, że po inhalacji dziecko powinno mieć kaszel, bo tzn. że inhalacja działa i wszystko się odkleja i oczyszcza. U nas też tak było, martwiło mnie to, a teraz jestem spokojna, bo widać ogromną poprawę od niedzieli.

Dobrze, dziękuję. Je, pije, bawi się i już nie ma zapalenia, w oskrzelach czysto. Inhalacja działa cuda. Polecam każdemu, kogo dziecko ma choćby katarek ! Oczywiście nie z antybiotyków, ale z leków ogólnie dostępnych.
Super, że już małej lepiej . Szybkiego powrotu do całkowitego zdrówka życzę!
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...kienki/98049/2
Ale ja mam czarno-białą (kwiaty są białe).
A bluzka muszę sfotografować bo nie widzę jej.
Piękna!
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki,
nie udzielam się ale czytam Was. Trzymam kciuki za Wszystkie chore dzieciaczki i życzę zdrówka.
vwiktoria - sukienka śliczna;
pisałyście o fotelikach.. zdecydowaliśmy się na Romera King Plus. Maćkowi się podoba bo wszystko widzi i siedzi
Część z Was wróciła do pracy - ja też. Mały jest z moją mamą. W pracy nawet ok, babcia sobie z Młodym radzi a Maciej też jest zadowolony. Jak wracam z pracy to nie chce mnie wypuścić z objęć. I to jest super
Nie wiem ile teraz Maćko waży ale przypuszczam, ze ok 11 kg, ciuchy na 80. Próbuje stawać, siedzi sam, pije z kubeczka. Póki co jemy słoiki ale przymierzam się do gotowania, wczoraj zjadł pierwszego biszkopta. Ależ był zadowolony. Jedyny problem - owoce są fuj.
Moja waga zatrzymała się i stoi w miejscu i jest to 4kg więcej niż przed ciążą.
No i tyle u nas... A tak wyglądamy
Duży chłopczyk !
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj przyszła czapka z Pinokio. Świetna jest Tylko mogłaby być większa. Jest na styk
Fajna ta czapusia .
Cytat:

moje dziecko od rana wol mama w koncu!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam, że w miejscu lewej górnej jedynki można dostrzec białą kreskę... Oby wylazł jak najszybciej i cała reszta wzięła przykład i też się pokazała
za ząbek!
Cytat:
hej

bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:59   #2768
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

mam pytanie do dziewczyn które maja fotelik britax first class, czy fotelik opiera się o przednie siedzenie? czy jest zupełnie sztywny czy jednak trochę da się nim poruszyć?
Nie jest oparty i delikatnie można nim poruszyć

Cytat:
Nela pokaż fryzurkę a blu się pokazała? bo chyba przegapiłam
Nie poszłam wtedy - musiałam odwołać wizytę. Jestem umówiona na środę

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Witam sie z nad kawki. Wszamalam sniadanko j zaraz wracam do pracy. Mam dzis kiepski dzien kiepski nastroj poprzypominalo mi sie sporo spraw ktore mnie uwieraja na watrobie.
I juz mi sie humor zepsuł. .. ehh
Spadam
Heh...
U mnie dziś:
-rozbita pokrywka od patelni Berghoffa,
-Młoda ma katar (niby nic takiego, ale wiemy, jakie to uciążliwe),
-uderzyła się pod okiem w kostkę od zasilacza (mam nadzieję, ze nie zsinieje),
-głowa mnie boli i jeszcze coś by się znalazło
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:14   #2769
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
powiedz to mojemu dziecku

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

a nie myślałas o jamkims aerobiku? ja juz wyhaczam na wodociagowej
taaaa chetnie, ale za przeproszeniem teraz dobrze wtsrac sie nie moge sama, bo Sara musi mnie widziec. Wyjsc moge na kilka miut z psem, a na dluzej tylko jak spi... licze ze to ten lek i sam przejdzie...niebawem? ile to trwa?

a tak w ogole mamy goraczke...od wczorajszej nocy... dzis bylo ponad 39, Sara flak... ale sie udalo zbic i na razie rzuca miska blaszana po kuchni
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:17   #2770
ewka5891
Zakorzenienie

Blue nieciekawie sie Tobie dzien zaczął, oby reszta dnia była lepsza.

Mój syn dzisiaj marudny na maxa! Jedyny sposób na niego to zabrać go na spacer muszę sie w koncu ogarnac

Synek

Stary 2013-03-14, 12:32   #2771
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
taaaa chetnie, ale za przeproszeniem teraz dobrze wtsrac sie nie moge sama, bo Sara musi mnie widziec. Wyjsc moge na kilka miut z psem, a na dluzej tylko jak spi... licze ze to ten lek i sam przejdzie...niebawem? ile to trwa?
a no tak , zapomniałam. Nie wiem ile bo dopiero napisałam do tej babki, pewnie z godzinę, i zajęcia chyba o 19 się zaczynają.
Stary 2013-03-14, 12:43   #2772
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Hej Mamuśki,
nie udzielam się ale czytam Was. Trzymam kciuki za Wszystkie chore dzieciaczki i życzę zdrówka.
pisałyście o fotelikach.. zdecydowaliśmy się na Romera King Plus. Maćkowi się podoba bo wszystko widzi i siedzi
Część z Was wróciła do pracy - ja też. Mały jest z moją mamą. W pracy nawet ok, babcia sobie z Młodym radzi a Maciej też jest zadowolony. Jak wracam z pracy to nie chce mnie wypuścić z objęć. I to jest super
Nie wiem ile teraz Maćko waży ale przypuszczam, ze ok 11 kg, ciuchy na 80. Próbuje stawać, siedzi sam, pije z kubeczka. Póki co jemy słoiki ale przymierzam się do gotowania, wczoraj zjadł pierwszego biszkopta. Ależ był zadowolony. Jedyny problem - owoce są fuj.
Fajnie, że się odezwałaś. Jestem w szoku ile Maciuś potrafi nasi synkowie są z tego samego dnia a mój nie z tego nie robi
Śliczny blondasek Najlepsze życzenia z okazji 7 miesiąca
Cytat:

KarolinaPW Twój mały to się namęczy, szkoda mi go.
Współczuję boju o chrzestnych. Czasami jest to ciężka sprawa do pogodzenia. Ale dobrze, że wyszło jak wyszło.
Dzięki
Cytat:
Hej

Wczoraj przyszła czapka z Pinokio. Świetna jest Tylko mogłaby być większa. Jest na styk

Nadalko gratuluję osiągnięcia celu II
Pumcia super, że Blanka tak szybko doszła do siebie
Karolina Ty to masz przejścia z Marcinkiem... Mam nadzieję, że w końcu coś zaradzicie na te wysypki
Bardzo ładna czapeczka, Fabiś wygląda uroczo.
Dziękuję, też mam nadzieję
Cytat:
jem pizze na sniadanie
To nie fair...ja jem serek wiejski i nie chudnę tak jak Ty
Cytat:
hej

Super, cieszę się, też bym chciała to usłyszeć
Cytat:

lepiej chudnąc powoli bo wtedy utrzymasz wagę no i skóra ma czas na schowanie się mi też waga spadała bardzo powoli

a rodzina rzeczywiści ...zoo, nie dziwie Ci sie że protestowałaś

a mój wczoraj cały wieczór gadał papapapapa to chyba na cześć nowego papieża
Skóra nadal nie jest jędrna Mam nadzieję, że kg nie wrócą, no chyba że przy następnej ciąży

Dokładnie, nikt z nich się nie nadawał

N. jest na czasie, dobrze gada
Cytat:

Tylko te z problemami przy urodzeniu lub później. Mój też jest pod kontrolą neurologa.

Przyszła sukienka z C&A, jestem zadowolona, dobrze leży, tylko majtki obciskające muszę mieć bo brzuch odstaje mimo wszystko
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:59   #2773
ewka5891
Zakorzenienie

Karolina fajnie ze jesteś zadowolona z sukienki
Ja aby ukryć brzuch mam takie fajne rajstopy modelujace pośladki i brzuch ( tylko u mnie na D.upie nie ma co modelowac )

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-03-14 o 13:04
Stary 2013-03-14, 13:06   #2774
agunia82
Zakorzenienie

dziękujemy

Cytat:

nie my poszlismy do neurologa żeby potwierdzić, czy jest potrzebna rehabilitacja czy nie w związku z lekką asymetrią napięciową. Nie była, ale mieliśmy kontrole najpierw co miesiąc, potem co 3 bo neurolog wiecznie coś się odrobinę nie podobało i chciała ją obserwować, ale w sumie wyszło na to, że jednak wszystko było w granicach normy. No a że dzisiaj już stwierdziła, że zupełnie nie ma się do czego przyczepić, to nas "puściła wolno"

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

usłyszysz, zobaczysz, przecież M. ładnie robi postępy

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:06
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:35   #2775
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Super!

O co dokładnie chodzi z tym odruchem chwytnym? Tzn. jaki jest na tym etapie zbyt silny?

Buciki zakładam tylko do wózka lub samochodu i oczywiście też córy nie prowadzę.

Katja - życzę, żeby ząbek wyszedł bez wielkiego bólu, a czy szybko, to już nie ma znaczenia. A dodatkowe badania robi się, jak są tu temu jakieś podstawy.
Blue - postaraj się niczego więcej nie zniszczyć. Weź tabletkę przeciwbólową i pobaw się z córą.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:48   #2776
wvictoria
Wtajemniczenie

czesc
u nas ok wiec tylko odpisze

Cytat:
Hej Mamuśki,
fajnie, ze sie odezwalas. Maciek sliczny

Cytat:
I co mam napisać że jestem pierwsza? Osobiście wolałabym być dwudziesta
wyscigi?

Cytat:
Hej

Nadalko gratuluję osiągnięcia celu II
Pumcia super, że Blanka tak szybko doszła do siebie
Karolina Ty to masz przejścia z Marcinkiem... Mam nadzieję, że w końcu coś zaradzicie na te wysypki
super czapa

Cytat:
jestem

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

moje dziecko od rana wol mama w koncu!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej witam na urlopie, słonce zaświeciło i widze ile mam do roboty u nas mega mróz nie wiem czy pójde na spacer, może do 11 sie ociepli..

patrzcie http://www.fabrykawafelkow.pl/prakty...expresso-.html
ale bajer

Cytat:
a to macie za fotelem kierowcy, a można zapytać dlaczego tak? my mamy za fotelem pasażera i dociśnięty przez ten fotel w związku z tym nie da się tak łatwo fotelika "położyć"

a ta kolekcja Orsaya baaaardzo mi się podoba aż żałuje że nie pracuje bo nie potrzebuje teraz takich ciuchów

świetna! sama bym taka kupiła gdybym potrzebowała sukienki
Bo musiałabym wyjechać z garażu żeby wsadzić młodego, a tak mogę go wsadzić w garażu

Świetne są te ciuchy

dziękuję To kup nawet jak nie potrzebna

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:49   #2777
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Piękna!
dziekuje

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hej!

Nie jest oparty i delikatnie można nim poruszyć

Nie poszłam wtedy - musiałam odwołać wizytę. Jestem umówiona na środę

Heh...
U mnie dziś:
no to dzien niespodzianek

Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś. Jestem w szoku ile Maciuś potrafi nasi synkowie są z tego samego dnia a mój nie z tego nie robi
Śliczny blondasek Najlepsze życzenia z okazji 7 miesiąca

Dzięki

Bardzo ładna czapeczka, Fabiś wygląda uroczo.
Dziękuję, też mam nadzieję

Skóra nadal nie jest jędrna Mam nadzieję, że kg nie wrócą, no chyba że przy następnej ciąży

Dokładnie, nikt z nich się nie nadawał

N. jest na czasie, dobrze gada

Tylko te z problemami przy urodzeniu lub później. Mój też jest pod kontrolą neurologa.

Przyszła sukienka z C&A, jestem zadowolona, dobrze leży, tylko majtki obciskające muszę mieć bo brzuch odstaje mimo wszystko
dobrze, ze kiecka trafiona

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:59   #2778
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue nieciekawie sie Tobie dzien zaczął, oby reszta dnia była lepsza.
Już jest lepiej Mam nadzieję, ze limit dzienny wyczerpany

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Blue - postaraj się niczego więcej nie zniszczyć. Weź tabletkę przeciwbólową i pobaw się z córą.
Hehe, postaram się
Na głowę pomógł spacerek.

Agunia, super, że macie już te wizyty z głowy!
Pumcia, oby było już tylko lepiej
Mamcia, na pewno wstrzelisz się w nowy rytm i będzie lepiej
Sol, ładniutka córeczka
Phdwao, pięknie słońce Cię przywitało na urlopie!

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
no to dzien niespodzianek
Heh, wolałabym inne niespodzianki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:06   #2779
katja_22
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź Dziewczyny Zastanawiałam się po prostu czy czegoś nie przegapiłam

Karolina z tego, co pisałaś Twój Marcinek robi duże postępy
Więc pewnie niedługo też to usłyszycie

Agunia to super Z jednej strony przez to jej czepianie musiałyście się nachodzić i nadenerwować pewnie, ale z drugiej może lepiej wszystko sprawdzić... Ważne, że jest ok

Bebe1987
dzięki

Maciejka Tobie też dziękuję Oby... bo na razie męczy i dręczy a wyjść nie chce

Przyszły książeczki
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:09   #2780
agunia82
Zakorzenienie

Wanillka co do fotelika, to u nas się opiera i lekko da się nim poruszyć

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

O co dokładnie chodzi z tym odruchem chwytnym? Tzn. jaki jest na tym etapie zbyt silny?
Lu "zaciska" stopę bardzo często jak leży lub siedzi, przy dotknięciu podeszwy to samo. I w sumie to też zauważyłam, że jak tylko próbuję jej wkładać buta to ona od razu tą stópkę zaciska, więc nie wkładam jak nie muszę albo wkładam miękkie buciki.
To nie jest nic niepokojącego na tym etapie, zwłaszcza, że jak wstaje to ładnie stopę otwiera, ale lepiej tego nie pogłębiać niepotrzebnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:35   #2781
Malwina_a
Rozeznanie

Za sprawą naszej DEP zamówiłam książeczki dla małej wczoraj, różnimisie, księgę dzwięków, bardzo głodną gąsienice i jeszcze obrazki dla maluchów. Dzisiaj przyszły i moje dziecko jest zachwycone. Najbardziej podobają się jej różnimisie i księga dzwięków. Tą książkę o misiach to ogląda w prawo i lewo i gada do niej ciągle

Posadziłam ją dzisiaj rano w łóżeczku, dałam zabawki i cisza, skradam się do pokoju żeby mnie nie widziała a ona stoi na kolankach, trzyma się szczebelków zagląda do lustra się śmieje zadowolona W weekend łóżeczko idzie na niższy poziom, teraz ma na środkowym.

Idę nadrabiać puki mała śpi.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Ale przystojniak z niegohehe z wagą to by do mojej pasował
Moja nie je słoiczków, ostatnio otworzyłam hippa co dostałam w paczce "dynia z ziemniakiem i indykiem" czyli to co ona najbardziej lubi tylko robione przezemnie. Więc otwieram ten słoik i mnie tak podniosło z smrodu że wyrzuciłam ten słoik i już więcej napewno nie kupię.

Cytat:
Hej

Super Fabi wygląda

Cytat:
My jesteśmy na pepti od 2 miesiąca życia mniej więcej, też piorę w płatkach. Prasuję ciuszki i pieluchy. Do kąpieli używałam Balneum, Emolium obecnie Oilatum i nic. Ziajkę miałam ale niezbyt mi się podobała z tego względu, że dziecko jest strasznie śliskie i nie jestem w stanie go utrzymać w wanience.
Ty pierzesz ręcznie czy w pralce w tych płatkach, bo ja ręcznie i mam dość szczerze mówiąc.

Spryciula z Twojej małej
Ja moją kąpałam długo w oilatum bo miałam kilka butelek za darmo, teraz musiałam kupić to i przy okazji kupiłam tą ziajkę do kąpieli i jak dla mnie to ona jest lepsza. A daję 1/3 zakrętki do wanienki. Tyle, że ona się na siedząco już kąpie więc nie trzymam jej.
Miałam też kremowe mydło z ziajki w płynie http://allegro.pl/ziaja-ziajka-kremo...099820679.html i to niby pisało w profilaktyce atopii.
Tymi płatkami ja piorę normalnie w pralce, rozpuszczam je w gorącej wodzie i wlewam do prania.
Kiedyś pisałaś że dajesz mu słoiczki np brzoskwinie z hippa. Ja je chciałam mojej kupić ale jak poczytałam skład to zrezygnowałam bo tam dużo innych dodatków było. Może go jakieś dodatki uczulają?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:22   #2782
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, pięknie słońce Cię przywitało na urlopie!
noo tak optymistycznie sie zrobila i jeszcze zadzowniła tesciowa z genialnym newsem do tego: że wpadli na pomysl ze zabiora nas z J na zakupy i kupia muw szytsko co potzrzebujenie wiedza co czynią mam czas na przemyslenia, bo pojedziemy po swiętach
Cytat:

poka sie
Cytat:

Heh...
U mnie dziś:
ja jedynie rozsypalam za☠☠☠isty ryz, bo mi sie źle otworzył
Cytat:
hej

pieknie

hej mały daje mi w kość, teraz spi uf zrobiłam mu obiadek i zjal niewiele, od rana sie wkurza i nie chce ejsc, teraz zrobiłam mu ryz na mleku i podam z jabłkiem jak sie obudzi, dodatekowo sama opędzlowałam miskę ryżu

a i zamówiłam ksiazki depowskie nacisniej mmnie, lokomotywa, róznimisię i księga dźwięków
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:23   #2783
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej ja juz po pracy jade do domu. Nie mam na nic czasu. Nie lubie nie miec czasu.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:36   #2784
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
:
wczoraj robiłam sama Spokojnie, napewno schudniesz, pamietaj ze te co szybko lecą to szybciej wracają bede musiala sie postarac by tak zostaało a Ty bedziesz wolniej chudła ale zza to bedziesz laska długo długo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:42   #2785
Linka25
Zakorzenienie

Dziś odpuściłam spacer i mam trochę wyrzuty sumienia że kiszę dziecko w domu. Nie chciało mi się Dużo śniegu na dworzu, nie ciągnie mnie do tego, ile można, już pól roku trwa ta zima (u nas jest teraz jak przed Bozym Narodzeniem )

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Polozylam sie po 2 (nihil novi ), ale mała dała mi pospac do 9:20. Tak, to mogłoby być zawsze!!!
czyli dzisiejszej nocy pewnie pójdziesz spać o 4 nad ranem skoro dziś wstałaś tak późno

Cytat:
hej

super!

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
a tak w ogole mamy goraczke...od wczorajszej nocy... dzis bylo ponad 39, Sara flak... ale sie udalo zbic i na razie rzuca miska blaszana po kuchni
zdrówka dla Saruni

moja też musi mnie mieć cały czas na oku, inaczej natychmiast jest płacz, trwa to juz co najmniej od miesiąca

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej ja juz po pracy jade do domu. Nie mam na nic czasu. Nie lubie nie miec czasu.
przywykniesz do nowego trybu
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:46   #2786
prince_polo
Zakorzenienie

przyszło czesc zakupow R. pamietacie ta bluze ciepla z uszkami? taka si wydawała jasna a jest cos stylu jasnego brązu (Dep by sie podobała) ale mi sie podoba jak by kosztowała 50 zł to jak bym ja na zywo widziala to bym tyle dala a ja wylicytowałam za 19 zł ale dostałam humora

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 16:52   #2787
Maciejka__
Zakorzenienie

Agunia - dzięki za wyjaśnienie.
Gratulacje dla Agatki.
Phdwao - miej litośći postaraj się, żeby po tych zakupach teściom zostało chociaż na chleb.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 16:55   #2788
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

usłyszysz, zobaczysz, przecież M. ładnie robi postępy
Robi ale bardzo powoli, ciągnie się w ogonie wątkowych dzieciaczków
Cytat:
Karolina z tego, co pisałaś Twój Marcinek robi duże postępy
Więc pewnie niedługo też to usłyszycie
Na ostatniej wizycie usłyszłam, że pan doktor ma nadzieję, że w końcu "ruszy" z kopyta
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Ale przystojniak z niegohehe z wagą to by do mojej pasował
Moja nie je słoiczków, ostatnio otworzyłam hippa co dostałam w paczce "dynia z ziemniakiem i indykiem" czyli to co ona najbardziej lubi tylko robione przezemnie. Więc otwieram ten słoik i mnie tak podniosło z smrodu że wyrzuciłam ten słoik i już więcej napewno nie kupię.

Ja moją kąpałam długo w oilatum bo miałam kilka butelek za darmo, teraz musiałam kupić to i przy okazji kupiłam tą ziajkę do kąpieli i jak dla mnie to ona jest lepsza. A daję 1/3 zakrętki do wanienki. Tyle, że ona się na siedząco już kąpie więc nie trzymam jej.
Miałam też kremowe mydło z ziajki w płynie http://allegro.pl/ziaja-ziajka-kremo...099820679.html i to niby pisało w profilaktyce atopii.
Tymi płatkami ja piorę normalnie w pralce, rozpuszczam je w gorącej wodzie i wlewam do prania.
Kiedyś pisałaś że dajesz mu słoiczki np brzoskwinie z hippa. Ja je chciałam mojej kupić ale jak poczytałam skład to zrezygnowałam bo tam dużo innych dodatków było. Może go jakieś dodatki uczulają?
Ten słoiczek to ulubione danie mojego

Dzieki za odpowiedź w sprawie prania To też spróbuję w pralce ( a dajesz to do szufladki czy do bębna?
Jak Twoja siedzi w wanience to jest łatwiej, mój nie siedzi a na dodatek wywija sie we wszystkie strony, kopie, chlapie, więc nie jest łatwo go utrzymać, może jak będzie w końcu siedział to ponownie kupię tą ziajkę.
Je morele z hippa, nie mam słoiczka, żeby poczytać ale może rzeczywiście to jest to Nie może jabłek, banany, śliwki też niewskazane z zalecenia lekarki, więc dużego wyboru nie mamy
Cytat:

Heh...
U mnie dziś:
Jejku, rzeczywiście nie masz dnia
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
noo tak optymistycznie sie zrobila i jeszcze zadzowniła tesciowa z genialnym newsem do tego: że wpadli na pomysl ze zabiora nas z J na zakupy i kupia muw szytsko co potzrzebujenie wiedza co czynią mam czas na przemyslenia, bo pojedziemy po swiętach

poka sie
Super!!!

POKAzuję się na dole
Cytat:
wczoraj robiłam sama Spokojnie, napewno schudniesz, pamietaj ze te co szybko lecą to szybciej wracają bede musiala sie postarac by tak zostaało a Ty bedziesz wolniej chudła ale zza to bedziesz laska długo długo
Mam nadzieję
Domowa pizza mniam...

Sukienka pasek dałam inny i ciemne rajty, buty będą nie te, na razie nie mam bo te co przyszły nie nadają się do niczego. Muszę jakieś kupić. Marynarkę założę czarną, albo skórzaną kurtkę zależnie od pogody. Majty obciskające mam na tym zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (96,6 KB, 81 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2013-03-14 o 17:00
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:11   #2789
karolka110
Wtajemniczenie

Karolina PW-wowsupe r wyglądasz w tej kiecce, a mówiłam że czarne rajty będą okno i figura super, nie wiem na co Ty narzekasz???jaki masz rozmiar tej sukienki??i wcale nie wygląda blado
Stary 2013-03-14, 17:11   #2790
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Wanillka co do fotelika, to u nas się opiera i lekko da się nim poruszyć

Lu "zaciska" stopę bardzo często jak leży lub siedzi, przy dotknięciu podeszwy to samo. I w sumie to też zauważyłam, że jak tylko próbuję jej wkładać buta to ona od razu tą stópkę zaciska, więc nie wkładam jak nie muszę albo wkładam miękkie buciki.
To nie jest nic niepokojącego na tym etapie, zwłaszcza, że jak wstaje to ładnie stopę otwiera, ale lepiej tego nie pogłębiać niepotrzebnie
Moja tak samo robi. Mnie to denerwujee ale lekarka od rehabilitacja mówiła że niedługo pewnie minie. Jej to nie niepokoi a mnie tak.

Karolino mówiłam że czarne rajstopy będą pasowały. Fajnie to wygląda. I gdzie ty gruba jesteś
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości