Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 14:29   #3781
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

nuna ja mam takie platry naklejone http://rehabilitacja.wieszjak.pl/reh...ore-lecza.html
http://www.bio-medicalis.pl/kinesiology_taping

na razie tylko niewielkie zmiany zauważyłam... nadal najbardziej pomaga mi przewrócenie się z boku na bok
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:30   #3782
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Fajnusie A pościel przypomnij mi u kogo kupowałaś?
ma_gizinska na all

odkurzyłam i pomyłam wszystkie podłogi/blaty/łazienkę/kuchnię i meble

jeszcze okna ale chyba nie dziś juz bo padam..
teraz herbatka :tak:

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:30   #3783
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Cesarka na życzenie, nie mam żadnych wskazań. Mąż jest zdania, że skoro ja rodzę, to ja decyduję. Co do wózka, zamówiliśmy mój wózek marzeń Stokke xplory
wózek kosmiczny, wygląda oryginalnie, musiałam wygooglować chociaż ten stelaż wygląda jak dla mnie na trochę za bardzo odjechany

Ale na życzenie, bo po prostu ot tak? obawiasz się bólu czy jak? sorry, że tak wnikam ale jakoś mnie to zawsze interesuje dlaczego kobiety decydują się na cesarkę, mimo braku zaleceń. Miałam jedną znajomą, która płaciła za cesarkę około 3 tys. po panicznie bała się, że podczas porodu sn dojdzie do jakiś komplikacji. I choć tego kompletnie nie rozumiem jak mogła zakładać takie coś z góry, to jednak nie chcę tego sama oceniać czy ganić.
Stary 2013-03-14, 14:33   #3784
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jutro w Trafficu, zaraz obok masz DH Smyk więc możesz obie sprawy za jednym zamachem obskoczyć. Gdyby nie ustawka ze znajomymi to byłabym tam na 100%, ale co zrobić

to się najadłaś strachu... Ja bym spanikowała, a Ty spokojnie czekałaś na rozwój wydarzeń
W smyku byłam wczoraj, ale nie mieli tego fotelika i pojechałam w koncu do innego Świata dziecka. Tam z kolei były te same kolory co na al. krakowskiej wiec tylko pojezdziłam po miescie.. ale spoko pojechalam potem do złotych i sobie buty kupiłam na gimnastyke bo mi się stare rozpadły

A z tym rodzeniem to nawet się nie przestraszyłam.. Najpierw pomyślalam sobie spoko torba spakowana to tylko wziąśc, a potem sobie myśle kurde 13 marca jeszcze by z 4 dni poczekał to będzie roczny macierzyński

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:33   #3785
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Ok, spadam się ubierać, po wyniki i na wizytę
Stary 2013-03-14, 14:34   #3786
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kupowała któraś albo słyszała jakąś opinię o laktatorach ale innych firm niż Avent, Medela czy Tomi Tippi? Chodzi mi o jakis elektryczny, tylko tanszy niż 300 zł..
Znalazłam cos takiego: http://www.ceneo.pl/17232818#tab=reviews
Też je oglądałam na allegro

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:34   #3787
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kurde chodzi mi po głowie wózek bebcar stylo at... Owszem jest ciężki, ale nie muszę go dźwigać po schodach ani nic... No i cena... Kusi mnie bo jest możliwość kupić według mnie w fajnej cenie...
a jaka jest cena jeśli moge zapytać?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:35   #3788
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele
Brzuchem sie lepiej pochwal
ty się chwal co u ciebie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:39   #3789
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
a jaka jest cena jeśli moge zapytać?
700 zł...
Stary 2013-03-14, 14:40   #3790
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ty się chwal co u ciebie
eee stara bieda , bez zmian Na staz niedlugo ide, mam cicha nadzieje , ze mnie zatrudnia po stazu. A wtedy chcialabym sie wyprowadzic od rodzicow.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:41   #3791
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
700 zł...
używany tak?
Stary 2013-03-14, 14:42   #3792
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziś z rana wysłałam TŻ do Inter bo LOVELA 5 kg jest po 39,99 także zakupił do białego i koloru i jak przyjdzie ciepełko, zrobi malowanie, meble to zacznę prać
To ja chyba też jutro zakupię bo cena na prawdę super. Lepsza niz dzidziusia na allegro znalazłam nataniej.
Zastanwiam sie tylko czy potrzebuję, aż 5kg do białego.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ma_gizinska bardzo mi się podoba
Bardzo ładna ale nie ma tam wzorów jakie mnie interesują. Wogole nie wiem czy nie kupię materiałów i mama mi uszyje pościel bo ma maszyne i lubi szyć.

Cytat:
kurde chodzi mi po głowie wózek bebcar stylo at... Owszem jest ciężki, ale nie muszę go dźwigać po schodach ani nic... No i cena... Kusi mnie bo jest możliwość kupić według mnie w fajnej cenie...
JAk Ci sie podoba i fajna cena. Ja kocham miłością bezgraniczną murę ale chyba będę musiała z niej zrezygnować. Już straciłam 234 zł wiec teraz chyba będę szukać czegoś tańszego. Tż podoba się espiro gtx mi w sumie też i wykonanie też spoko bo oglądałam w smyku.

Laura

Stary 2013-03-14, 14:45   #3793
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
używany tak?
używany a nowe stoją koło 2 tys...
http://www.ceneo.pl/1911490
Stary 2013-03-14, 14:45   #3794
vil84
Wtajemniczenie

ooo Meli
jak tam sprawy z T.II? wszystko ok?

przepakowałam sobie torbę i zrobiłam 2, żeby w razie czego samej jakoś dojechać do szpitala a że jeszcze nie wychodzę z domu to zamówiłam sobie zestaw mini kosmetyków żeby wielkiej kosmetyczki nie tachać (żel do buzi, krem, tonik, odżywka, szampon) ... dziś przyjechała wanienka ze stelażem i łóżeczko turystyczne ... chyba już nic nie potrzebuje

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:49
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:49   #3795
Kaaasiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
wózek kosmiczny, wygląda oryginalnie, musiałam wygooglować chociaż ten stelaż wygląda jak dla mnie na trochę za bardzo odjechany

Ale na życzenie, bo po prostu ot tak? obawiasz się bólu czy jak? sorry, że tak wnikam ale jakoś mnie to zawsze interesuje dlaczego kobiety decydują się na cesarkę, mimo braku zaleceń. Miałam jedną znajomą, która płaciła za cesarkę około 3 tys. po panicznie bała się, że podczas porodu sn dojdzie do jakiś komplikacji. I choć tego kompletnie nie rozumiem jak mogła zakładać takie coś z góry, to jednak nie chcę tego sama oceniać czy ganić.
Wózek rzeczywiście jest trochę inny, ale idealnie do mnie pasuje . Składa się super łatwo, jest lekki, wybrałam kolor ciemnogranatowy, więc wydaje mi się, że będzie bardzo praktyczny. Co do cesarki, z tym strachem przed bólem to nie tak. Po cesarce też będzie bolało, więc ból mnie nie ominie. Nie wiem też jak długo będę dochodziła do siebie po niej. Ale jestem dobrej myśli i wcale się nie boję. Mąż jest bardziej zestresowany niż ja. Wspomniałaś o 3 tys za cesarkę. W jakim mieście są takie ceny?Ja mieszkam w Warszawie i za swoją płacę 7500 zł.
Kaaasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:49   #3796
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Ci się podoba i cena wam odpowiada to czemu nie. Ja bym kupowała.

Laura

Stary 2013-03-14, 14:49   #3797
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
nuna ja mam takie platry naklejone http://rehabilitacja.wieszjak.pl/reh...ore-lecza.html
http://www.bio-medicalis.pl/kinesiology_taping

na razie tylko niewielkie zmiany zauważyłam... nadal najbardziej pomaga mi przewrócenie się z boku na bok
dzięki ;* Ja smaruję sobie amolem od dwóch dni i pomaga A biodra Cię nie bolą??
Stary 2013-03-14, 14:49   #3798
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
One są przy kasie, tam gdzie gumy do żucia, itp.
Koło kasy to ja się rozglądam za cukierkami jabłkowymi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:50   #3799
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Napisałam się jak głupia i wyłączyłam sobie przez przypadek zakładkę!! No to się focham (jeszcze nie wiem na kogo) i nie piszę jeszcze raz.

No nic, ogarnęłam się pięknie, więc spadam do mamy na jakiś lekki obiadek i jedziemy na wizytę. Bye!

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:52
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:51   #3800
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele
Na staz niedlugo ide, mam cicha nadzieje , ze mnie zatrudnia po stazu. A wtedy chcialabym sie wyprowadzic od rodzicow.
no to się szykują zmiany na lepsze ile trwa staż? i co będziesz robić?
Stary 2013-03-14, 14:52   #3801
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ooo Meli
jak tam sprawy z T.II? wszystko ok?
Nie
Nigdy wiecej zadnego Tomaszka! Masakra co z tymi facetami.. Spotykal sie ze mna i z inna dziewczyna. Dobrze, ze sie szybko zorientowalam i od razu urwalam kontakt. Dobrze mi z tym, nie tesknie, nie zaluje.
Teraz czekam na rycerza na bialym rumaku
Pecha mam nie?

7/40
Stary 2013-03-14, 14:52   #3802
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
a to spoko cena tego używanego a masz możliwosc zobaczenia go na żywo?
mi się cos w tym stylu podoba
http://www.bobowozki.com.pl/product_...id=699&<osCsid>
Stary 2013-03-14, 14:53   #3803
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
przepakowałam sobie torbę i zrobiłam 2, żeby w razie czego samej jakoś dojechać do szpitala a że jeszcze nie wychodzę z domu to zamówiłam sobie zestaw mini kosmetyków żeby wielkiej kosmetyczki nie tachać (żel do buzi, krem, tonik, odżywka, szampon) ... dziś przyjechała wanienka ze stelażem i łóżeczko turystyczne ... chyba już nic nie potrzebuje
Zrób fotkę ile tego masz, bo ja się przeraziłam, że jedna torba to są same podpaski, podkłady i majtki. A gdzie reszta łącznie z wodą (3x1,5l) i szlafrokiem?
Na SR ostatnio rzuciłam hasło, że ja przyjadę chyba z walizką na kółkach i połozna powiedziała, że ostatnio mieli rodzącą że mąż miał jedną torbę przewieszoną przez ramię a drugą w ręku. Stwierdziła, że ona na wakacje w taką jedną się mieści. Więc nie będę pierwszą z wielkimi bagażami

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:54   #3804
maarchewka
Zakorzenienie

Kiedyś poprosiłam kolezankę z pracy by mi przesłała prezentacje.. Zamiast mi przesłać poczta to mi zamieściła ją na jakiejś stronie do ściąganie plików (plik był spory)..
No i nie mogłam ogarnąć jak go ściągnąć.. Trzeba było podać swój nr tel i dopiero coś sie odblokowało.. Tym sposobem podałam w 3 miejscach swój (na szczęście) firmowy numer i od tej pory codziennie dostawałam codziennie 3 smsy - jest nowy kontent na stronie..
No i nic z tym nie robiłam bo deaktywowanie usługi kosztowała chyba ze 4 zł za smsa..I tak to sobie do mnie przychodziło.. Dzisiaj zauważyłam, że za każdego tego smsa co do mnie przychodził pobierało z konta 4 zł za sms OK, 7 zł za sms TAK i ileś za SMSa Plik i tak to sobie trwało od listopada..

Wojtek
Stary 2013-03-14, 14:54   #3805
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Grrr A czekałam, aż je wstawi i chciałam zamówić.

Witam się Z Julią w 26 TC

Mam pytanie. Do czego są te sensorki ?? Widzę, że Axellka też wstawiła kocyk z tymi tasiemkami i nie mam pomysłów do czego one? Dziecko je paluszkami łapie? (Tylko się nie śmiejcie ale naprawdę nie mam pojęcia )

za 26 tc

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witajcie

ja już skończyłam z pracą, zostały mi 2 miesiące, czas się przygotować do macierzyństwa i trochę Was nadrobić.

ja mam na 24 maja, cesarka wstępnie ustalona na 15 maja i pociesze Cię, ze jeszcze nie mam ani kosmetyki ani higieny, i jeszcze nawet sama nie wiem co mi zostało do kupienia. Ogarnę to w kwietniu

moje kciukasy już masz, czekamy na relację

Ash jakoś mi się kojarzysz z drobną kobietką, to gdzie tam przewidujesz 4 kg żeby urodzić 4 kg to trzeba mieć jeszcze warunki A nawet jak będzie duza to potem wyrosnie na fajną niunie, bo ma to genach po mamusi

ja bym Ci zapłaciła wszystkie pieniądze, żebyś tylko była przy mnie przed porodem i nastroiła odpowiednio
miło..

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Witam, po dłuższej nieobecności. Jako że Bartuś jest otwartym przeciwnikiem korzystania przez mamę z laptopa (synuś kopie jak szalony za każdym razem jak siedzę przed kompem), to i moja obecność jest znikoma. Po tygodniu szaleństw w brzuchu, nadszedł tydzień spokoju.
Zaczęliśmy 32 tydzień!!! Mały waży już 2150, szyjka delikatna, ale zamknięta, fenoterol do 37 tc+isoptin i magnez i duuużo odpoczynku, czyli szlaban na praktycznie wszystko.
Jestem na etapie szukania bezdotykowca i jeśli nie znajdę czegoś sensownego w aptece (z racji karty aptecznej) to biorę na gruponie termometr beuera.
Do pielęgnacji dzidzi chyba wybiorę Oliatum albo Emolient. Przeliczyłam, że na to samo wyjdzie jakbym kupiła płyn i balsam, a niby te nawilżacze dodawane do kąpieli to taki produkt 2w1, bez konieczności stosowania dodatkowych smarowideł.
za kolejny..32 już tdzień
i za szyjkę i za wagę małego

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a i jeszcze rożkiem sie pochwalę, kolorowiasty
śliczny...pasiasty taki
już widzę w nim Twoją małą Zu

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:54   #3806
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w Warszawie i za swoją płacę 7500 zł.
aż tyle nie interesowałam się tym, ale nie przypuszczałam że aż tyle może to kosztować

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No nic, ogarnęłam się pięknie, więc spadam do mamy na jakiś lekki obiadek i jedziemy na wizytę. Bye!
powodzenia i wracaj szybko z relacją co kinder niespodzianka ma między nogami
Stary 2013-03-14, 14:56   #3807
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

A, miałam jeszcze napisać.

nuna, jeśli podoba Ci się taki model, to obejrzyjcie go z każdej strony i bierz. Mi się takie nie podobają, bo dla mnie mają koszmarną spacerówkę, ale każdy ma inny gust. Dobra cena. Mówisz, że nowy poniżej 2k, a ja znalazłam w guglach za 3225zł. Ale to pewnie jakiś nowszy model.

Pa!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:56   #3808
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
no to się szykują zmiany na lepsze ile trwa staż? i co będziesz robić?
W biurze rachunkowym jako ksiegowa. Ucze sie w tym kierunku. W technikum bylam w tym biurze na praktyce i kobietka byla ze mnie zadowolona, a ja z pracy rowniez. Poznala mnie nawet po takim czasie i chetnie sie zgodzila.
Jeszcze dokladnie nie wiem ile bedzie trwac bo dopiero teraz bede wszystko zalatwiac. Po swietach mam sie jej przypomiec. Chcialabym sie zalapac na ten z urzedu miasta to chociaz jakies pieniadze bym miala.

7/40
Stary 2013-03-14, 14:58   #3809
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Nie
Nigdy wiecej zadnego Tomaszka! Masakra co z tymi facetami.. Spotykal sie ze mna i z inna dziewczyna. Dobrze, ze sie szybko zorientowalam i od razu urwalam kontakt. Dobrze mi z tym, nie tesknie, nie zaluje.
Teraz czekam na rycerza na bialym rumaku
Pecha mam nie?
do Tomków w szczególności

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kiedyś poprosiłam kolezankę z pracy by mi przesłała prezentacje.. Zamiast mi przesłać poczta to mi zamieściła ją na jakiejś stronie do ściąganie plików (plik był spory)..
No i nie mogłam ogarnąć jak go ściągnąć.. Trzeba było podać swój nr tel i dopiero coś sie odblokowało.. Tym sposobem podałam w 3 miejscach swój (na szczęście) firmowy numer i od tej pory codziennie dostawałam codziennie 3 smsy - jest nowy kontent na stronie..
No i nic z tym nie robiłam bo deaktywowanie usługi kosztowała chyba ze 4 zł za smsa..I tak to sobie do mnie przychodziło.. Dzisiaj zauważyłam, że za każdego tego smsa co do mnie przychodził pobierało z konta 4 zł za sms OK, 7 zł za sms TAK i ileś za SMSa Plik i tak to sobie trwało od listopada..
masakra
Stary 2013-03-14, 14:59   #3810
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
do Tomków w szczególności

masakra
najgorsze ze tego 3ciego nie wiem jak deaktywować bo usunęlam smsa
Dobrze, że w robocie się nie gapneli ze wysokie rachuki i mi za to gówno nie kazali płacić..

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości