|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Dziewczyny, ale mam teraz zagwozdkę. Zrobię jutro dla świętego spokoju test rano, chociaż nie czuję się w ciąży, nie mam już wyimaginowanych objawów
jedyne co to jestem rozdrażniona i swędzi mnie skóra, ale to wszystko by można podciągnąć pod tą ciążę![]() Ryba - jasne że pamiętam Twoją historię z testami. Czytałam też takie historie na różnych forach, ale jakoś tak specjalnie nie brałam tego do siebie. W czwartek jestem umówiona na piwo, więc teraz nie wiem co robić :/ |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze co to powiedziałam do lekarza, że wypiłam całe to wino i czy nie zaszkodze teraz maleństwu, bo to włąsnie początek itd. to mi powiedział, że pierwsze tygodnie to jest być albo nie być. Często są samoistne poronienia niekoniecznie od naszego złego zachowania się ( picie palenie) i powiedział, że jeżeli beta jest taka wysoka, test pozytywne itd to mam sie nie martwić, co bedzie to będzie ( tak tak, zmartwiłam się..) ale na szczęście nic sie nie dzieje złego, nie mam krwawień.. a poza tym wiele kobiet w pierwszych tygodniach nie wie ze jest w ciąży i piją, myślę ze małe piwko nie powinno zaszkodzić, ale i tak zrobisz co uważasz za słuszne
|
|
#1893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mniej jednak, bede sledzic Wasze losy i sama dam znac pewnie jakie zmiany u Nas (mnie i okrucha) od wizyty do wizyty...narazie przede mna masa badan i testow,a z tego co podejrzalam w cenniku szpitala tanie nie sa..podliczylam,ze wszystkie badania jakie mam porobic do 02.04 beda kosztowaly powyzej 400zl,ale na to zalowac nie bede |
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chcesz zrobić z NFZ tych badań? ;>
|
|
#1896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Ty chodzisz,ze tak powiem "na dwa fronty"? tzn.prywatnie i państwowo czy po same skierowanie na badania chodzisz do p.przychodni?wydaja bez problemu?chociaz juz czuje jakie kolejki.. no niby jest oszczednosc,ale pod opieke panstwowa calkowicie sie nie oddam,wiec musialabym pokombinowac |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby masz trochę racji w tym co napisałaś. Mam nadzieję ze nikogo nie urażę swoją wypowiedziom i zaznaczam że jest to tylko moje zdanie. Przyznaję że czuje czasem ukłucia zazdrości słysząc że kolejnym parom się udało a zalewa mnie krew kiedy ktoś mi mówi że "wpadli" ale forum jest dla mnie miejscem w którym każdy może napisać co mu siedzi w serduchu. Zarówno o problemach jak i radościach. Osobiście cieszę się z wypowiedzi każdej z Was której się udało bo to utwierdza mnie w przekonaniu że macierzyństwo to piękne uczucie na które warto czekać i egoistycznie myśląc kiedy i ja się doczekam będę mogła poradzić się Was o wiele rzeczy. Tak wiec jak dla mnie piszcie o każdej zachciance, humorkach, bólach (oby było ich jak najmniej) i wizytach |
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ag9 Rób ten test, czekam na wynik. Oczywiście trzymam kciuki Pradip też często czuje zazdrość ale ostatnio coraz częściej po prostu się cieszę, że komuś się udało ponieważ to daje mi nadzieję, że i mnie się kiedyś uda. ![]() A ja dziś zobaczyłam płodny śluz i nie mogę w to uwierzyć . Ponad pół roku go nie widziałam, więc szaleję ze szczęścia Niestety leczymy grzyba i przytulanko wchodzi w grę tylko w gumkach Może w następnym cyklu też będzie mój upragniony śluzik mój nowy cel : w czasie dni płodnych mieć śluzu niczym ślimak winniczek cykl starań 6 , ostatnia miesiączka 02.03.2013 r. wiek 24 lata
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swojego też nie pamiętam kiedy widziałam wiec może też zainwestować w wiesiołek?Cytat:
|
||
|
|
|
#1901 |
|
Rozeznanie
|
ja tez ten wiesiolek polecam,bralam bez przekonania na zasadzie "a co mi szkodzi",najwyzej na wlosy podziala,ale ja u siebie widzialam poprawe jesli chodzi o sluz. nie moge powiedziec,ze dzieki to temu napewno zaszlam w ciaze,ale przynajmniej mialam jakies poczucie,ze ulatwiam zolnierzykom dzialanie
przytulanki tez jakby milsze ja bralam oeparol feminajedno co gdzies przeczytalam,chyba nawet zreszta tu ktos pisal,ze podobno wspomaga zluszczanie,wiec lepiej brac do owu,a przed @ przerwac,zeby wrazie czego nie utrudniac zagniezdzenia....ile w tej teorii prawdy nie wiem,moze glupoty powtarzam,ale mozna miec na uwadze |
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś cisza
Więc witam się jako pierwsza z kawą i tortem czekoladowym Ja wam zazdroszczę ciąż to i wy możecie mi czegoś zazdrościć hihih ... ![]() Jeśli chodzi o wiesiołka to liczyłam na niego. Ale teraz niestety mi się skończył i będę musiała zainwestować w niego jeszcze raz. Może w następnym cyklu będzie jeszcze lepiej bo ten śluz był, ale jednak był to tylko jeden dzień i nie pokrył się z owulacją. Tak myślę, bo jeszcze nie wzrosła mi temperatura. Smutno mi, że ten cykl stracony, straciłam taki piękny śluzowy dzień Lecę zajadać torcika
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Tort?? Urodziny?? Jeśli tak to spełnienia marzeń życzę
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Czy temperatura jest wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji? Tak. Jest to związane z gospodarką hormonalną organizmu i z faktem, ze po owulacji (zazwyczaj jeden dzień po) zaczyna działać hormon progesteron, który odpowiedzialny jest za wzrost temperatury ciała. Zmiana poziomu temperatur spowodowana działaniem progesteronu potwierdza wystąpienie owulacji i rozpoczęcie fazy wyższych temperatur, które utrzymują się aż do kolejnej miesiączki. Jeśli natomiast do owulacji nie dojdzie, wówczas progesteron nie zostanie uwolniony, a tym samym skok temperatury nie zostanie odnotowany |
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się martwię tą temperaturą. Muszę chyba zbadać hormony. Dwa cykle temu teperatura w ogóle nie spadała nawet w okres ani po , a teraz w ogóle nie wzrasta. Im bardziej interesuje się swoim ciałem tym mniej rozumiem Możliwe jest żeby było coś nie tak z jajnikiem? Bo to zawsze jak lewy jajnik. Wow ale mam przeboje, aż strach pomyśleć co to będzie jak już zajdę
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, widzę kilka znajomych "twarzy" z wątku ślubnego. Chciałam i ja się dołączyć do wątku starań. Mam 26 lat i w niedzielę miałam owulację no i było bzykanko
. To nasz drugi cykl. Czekam niecierpliwie do 21 marca bo powinnam wtedy dostać @ i sprawa się wyjaśni
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Zadomowienie
|
a ja chora
teraz to wolałabym nie zachodzić w ciążę...ale znając życie to jest to nawet możliwe - jestem chora i pobolewa mnie ząb - idealnie na początek ciąży wiec z tego względu mam przeczucie że coś może z tego być... ehh ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
no to mamy ten sam termin.. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
nie mam pojęcia ![]() jak wyzdrowieje
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo w tym słonecznym dniu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki i za wszystkie staraczki też Cytat:
![]() Kuruj się... |
||||
|
|
|
#1910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupowalam normalnie w aptece,ale pewnie w necie taniej,nawet nie sprawdzalam sloneczne pozdrowienia....wiooooosn o napierd... ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
nie wiem czego bardziej,kawy czy torcika. ja teraz zjadlabym wszystko,w kazdej ilosci....matko,musze sie opanowac:/
|
||
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! MARZEC 2013
hejka, ja mam dwa dni wolnego plus weekend, więc zacieram ręce bo to się idealnie wpisuje w dni płodne, mąż ciągle chory, ale i tak mu nie przepuszczę
![]() gin w enelmedzie mnie rozczarowała, bo powiedziała mi że u nich leczenie niepłodności jest bardzo drogie i ona radzi jeszcze trochę poczekać :/ poza tym dostałam lek na grzybicę, fuck :/ pobrałam za to krew na toksoplazmozę oraz na prolaktynę i tsh. nie wiem czy prolaktyna wyjdzie właściwie bo powinnam być co najmniej 6 godzin bez jedzenia a byłam po kromeczce chleba jakieś 2 godziny wcześniej, bo nie sądziłam że od razu trafie do laboratorium. zobaczymy... wiesiołek - mnie się po tym bardzo poprawiła cera - biorę od stycznia w aptece kosztuje ponad 20 zł.
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-03-14 o 16:22 |
|
|
|
#1912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
no i co myślicie?
|
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
dbam o zęby regularne kontrole itp, byłam na przeglądzie zresztą 2 miesiące temu a zawsze miałam przeczucie że jak się coś zacznie chrzanić (jakaś kanałówka której nigdy nie miałam
) to na bank to będzie w ciąży. więc jak mnie zaczął pobolewać to mi się lampeczke w główce zapaliła.. czyżby.?..no nic, jeszcze tydzień i się wyjaśni Eleo765 postanowiłam sobie że w przyszłym cyklu wprowadze mierzenie tempki i testy owulacyjne a jak się nie uda to też sobie prolaktyne sprawdze - jak miałam 16 lat miałam hormony badane i była za wysoka, mnóstwo czasu minęło więc licze na to że teraz jest ok ![]() a to się w jakimś kontretnym dc robi? ag9 szkoda, miałam nadzieje że Ci dobrze wywróżyłyśy a ja zaraz zjem obiadek - dziś zaserwowałam rosół - aż się sama sobie dziwie ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- jak na moje to jest cacy
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
TSH podobno za wysokie trochę, powinno być w granicach 1-1,5. Ja też miałam 2,8 jak badałam we wrześniu, ale na forum wyczytałam że dla starających się najlepiej powinno wynosić ok.1
No niestety nei udało się Wam chyba wywróżyć mojej ciązy, ale nadal wierzę w sen TZa że nasze dziecko urodzi się 7 grudnia. Biorąc pod uwagę, że ten cykl rozpoczął się 10.03. byłoby to jeszcze możliwe |
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
ale niby w normie... nie wiem, nie znam się
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
wiesz podobno tsh dla staraczek powinno byc z jedynką z przodu , tak 1- 1,5. Ja mam 1,87. a prolaktynę masz w normie ale przy tych już wyższych normach, ja mam dwa razy większą od normy, 48 istnieje coś takiego jak badanie prolaktyny po obciążeniu dostajesz tabletkę i po godzinie znów badają jak wzrasta i często zdaża się że kobieta ma w normie normalnbie a po obciążeniu wychodzą kwiatki.. może skonsultuj te wyniki z jakims lekarzem, życzę powodzenia! i owocnych dni płodnych u mnie też dni płodne więc męcżę chłopa ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
mi dziś test owu pozytywny wyszedł ![]() prolaktynę można w obojętnie którym dc gdyż normy są podane dla fazy folikularnej, owulacyjnej i lutealnej oraz dla kobiet w ciąży i po menopauzie
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczynki!
madziusia, jesteś prawdziwym omnibusem, wiesz wszystko
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

jedyne co to jestem rozdrażniona i swędzi mnie skóra, ale to wszystko by można podciągnąć pod tą ciążę

Jest już 9t wg OM bo na usg jeszcze dokładnie nie pokazało nic ciekawego ( byłam jak bylam w 4/5 t.. ) ale idę w poniedziałek do gina i mam nadzieję zzobaczyć już serduszko i usłyszć
no chyba że w pracy jestem to 22 

Może w następnym cyklu też będzie mój upragniony śluzik 

Ja wam zazdroszczę ciąż to i wy możecie mi czegoś zazdrościć hihih ...
Możliwe jest żeby było coś nie tak z jajnikiem? Bo to zawsze jak lewy jajnik. Wow ale mam przeboje, aż strach pomyśleć co to będzie jak już zajdę
teraz to wolałabym nie zachodzić w ciążę...