|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Pokazuj Dziewczyny masakra jutro mielismy jechac do Krakowa bo mam studia a tu dupa u Tesciów w domu mieszka szfagierka z 2 maluchów 4 i 2 lata i ten 2 dzis do szpitala trafił na zakazny z opryszczka ma na całym ciele ropne krosty i teraz nie wiem czy pojedziemy bo w domu jest 4 latek i ma kilka krostek na brzuchu niby opryszczka przez dotyk mozna sie zarazic ale jak to jakas ospa lub cus innego nie chce ryzykowac i zostaniemy w domu moze zdecyduje sie jechac w niedziele na jedne zajecia bez niuniusia ale nie bedzie mnie jakies 10 godzin za długo
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
hmm chodziło mi o to, że nasza nie za bardzo chce ręce trzymać w przodzie, tylko je puszcza wzdłuż ciałka, i kazał dawać do przodu pod brodę by się tak podnosiła
nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.... tak jak Twoja córa na zdjęciach ma rączki |
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy przespała w miarę ładnie, co 3-4 godz się budziła. A dziś juz od rana nie spi Szklanka,ja aż tak blisko nie mieszkam Ale też niedaleko mam do parku. Moja babcia mieszka w Dębie (ma dwa kroki do parku) ja tam kiedys mieszkałam (jak miałam 4 latka to się przeprowadziliśmy do Rudy Śląskiej).A Ty gdzieś niedaleko Dębu mieszkasz??
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się już zaczynam martwić, mam nadzieję, że to jakieś skokowe czy coś, a nie objaw choroby |
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Mika, kupilam bardzo uniwersalna, maz wybral ten kolor ze wszystkich, ktore mu pokazalam
A ze chce byc chustotata to nie mialam wyjscia :P ale podoba mi sie bardzo, Little Frog Kwarc ![]() http://www.littlefrog.pl/chusty/prom...na-kwarc-4-6m/ Czekam na przesylke ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Szklanka, moj 2 dni mial takie, co ja sie nanosilam, plecy mi siadly przez te 2 dni od wczoraj dziecko aniolek, wlasnie spi trzecia godzine na brzuszku ![]() ![]()
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajj Bokeh zazdroszcze Ci talentu i aparatu haha ale Wam fajnie ze tak blisko siebie mieszkacie mozecie sie spotkac a ja mam do każdej daleko abuu
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego opatulania![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bokeh-cudo!
Cytat:
a co do masyny, ile chcesz wydac? bo ja mialam super z tesco za 200 zl byla naprawdę boska, ae niestety miałam pecha i coś się zchrzaniła (normalnie nie zawodna ja po prostu miałam pecha) teraz kupilam na allegro najtańszego singera i jestem średnio zadowolona jeśli masz pośredni budżet to polecam husqvarna(ponoć tesco są właśnie te firmy) [QUOTE=bijkora;39765112]Jak Nadia była noworodkiem to w dłoniach jej ogrzewałam chusteczki, bo jak dotykałam nimi dupci to az drzała ![]() Ja tez sie mieszcze juz w swoj rozmiar, mimo 8 kg na plusie, dziwne prawda ? ![]() Pisałam o tym ostatnio, ja myslałam ze to skaza, a lekarka odesłała nas z kwitkiem nie mówiac co to.. smarowałam sudocremem i zeszło.. duzo ma tych krostek na buzi ? Dziękuję Mam pytanie, jeśli mam rozstepy na brzuchu, to jak bede szorować gabką, to nic gorszego sie z nimi nie stanie ?[QUOTE] pewnie,że możesz peelingi są dobre na rozstępy jw Cytat:
dlatego staram się podować nutrition czy jak to się nazywa ale podaje tylko 2 razy dziennie bo troszkę z tym zachodu ale Szaja podawała nazwę jakiegoś syropku na ulewanie bez recepcty |
||
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cudne wszystkie dzieciaczki
Pozazdrościłam i też wstawiam, a co
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki zrelaksowany !!!!!!!!!!!! ja musze wywołać zdjęcia, w kompie jak w kompie ale wywolane muszą być o wlasnie ide sobie wpisać do listy zakupów album
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Deli,meduzay a skąd Wy jesteście? Ją też mam bardzo daleko na Śląsk
Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-03-14 o 17:15 |
|
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Silver: a co Twoja Mała robi jak tak nie śpi? Płacze? |
||
|
|
|
#1424 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To normalne, że dziecko ulewa, nawet jeśli bardzo, jak mówisz. Moja tez od początku tak nie miała, dopiero później się zaczęło. I dużo razy też wymiotowała, ale teraz, odpukać, od jakichś dwóch tygodni jest spokój tyko czasem jej coś poleci po kąciku. Poczekaj do wizyty, jeśli ładnie przybiera - nie masz się czym przejmować, w końcu jej to minie.![]() Cytat:
Cytat:
![]() A właśnie, czy jak Wam pokarm napływa to czujecie jakieś pieczenie, mrowienie? Bo ja wręcz, jakby mi cycki urywało. ![]() Cytat:
---------------- Dziewczyny, piękne macie dzieciaczki. ![]() A u Hani Bokehowej ![]() Skoro dzisiaj dzień chwalenia się, to i ja nie będę gorsza. Moja Polencja.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-14 o 17:19 |
||||
|
|
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle co do tego, że dzieci robią coś za wcześnie. Jak podnoszę małą do siadu za rączki, to ona już potrafi główkę prosto utrzymać przez ok. pół minuty. Może już tak robić?
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja Radom a Ty?
![]() Cytat:
ale jak to podnosisz? ciągniesz ją do siebie?
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne te Wasze dzieciaczki
A moja zaczęła 3 miesiąc a tak główki nie trzyma My już po szczepieniu. Jakoś lepiej tym razem poszło. |
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Rozeznanie
|
Deli, jak złapie mnie za palce, to chwytam ją za rączki, a jak nie to chwytam za ramiona. I lekko ciągnę do siebie, i ona też już sama próbuje.
|
|
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Illusion, rezerwuję Igora dla mojej córy.
|
|
|
|
#1433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Minki w stylu "matka nie cykaj zdjęć tylko daj jeść "
|
|
|
#1434 | |||
|
Konto usunięte
|
Wykrakałaś
![]() Wszystkie 3 - jakiś wirus, na szczęście słabo, ja akcja rano i teraz brzuch jeszcze boli, Dorka rzadka kupa, ale nie odwodniona, ładnie pije, Agatka dla odmiany piękny rzyg przy obiedzie w przedszkolu, temp. 38,5 i ból brzucha bez kupy. Cytat:
![]() Cytat:
petitki albo z biedry, pyszne.Cytat:
![]() [QUOTE=LadyWhisper;3976330 1 Szajka, kuruj się ![]() ale że co, w wodzie jakiś wirus??? Kobitka odpisała, że zgłosił się jeszcze ktoś (Bokeh? ) i że będzie w kontakcie, jak się uzbiera więcej ludziów to może jeszcze w marcu zrobi te warsztaty a pisałaś do niej już?Kurczę, ja jak się na coś napalę to nie ma bata No i ja odpadam :/ jelitówkę mamy. A słuchaj, może faktycznie na po świętach? zaklepać sobie już termin i tyle. |
|||
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Ona będzie tak robić, bo to odruch jest - ale ważne - kochana staraj się ty jej tak nie łapać, nie podciągać za rączki, nie powinno się.
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, ale czilllllll na srodkowym zdjeciuuuuu
czad ![]() Wisienko, Polusia czadowa ![]() Dziewczyny, bo Slask..... to metropolia jest ![]() Szajka, no my z Bokeh zapisane jestesmy, jak bedzie jakis termin albo grupa sie utworzy to babeczka do nas pisze ![]() A Ty sie kuruj kochana
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Ach, co do wizyty przecież.
Dostałyśmy skierowanie na rehabilitację. I jak jej bioderka sprawdzała, to się mała trochę popłakała. I tyle. Tak jak myślałam, nie porozmawiałyśmy sobie z panią doktor, wręcz mogę powiedzieć - to było prawdziwe milczenie owiec. JUż taką akcję w poczekalni zrobiła, że w gabinecie wolałam siedzieć cicho. I niczego się w temacie stopy Polowej nie dowiedziałam.---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Debrah - no właśnie to był dopiero drugi raz. |
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku ok, ale wszystko po kolei
marsi porod niewiele odbiegal od tego jak wygladaly Wasze. Co mi sie rzucilo w oczy, to dbanie o zachowanie intymnosci. Nie tylko w trakcie badania dowcipnego, ale takze na porodowce. Podczas badania jest sie oddzielonym od lekarza zaslonka i wyglada to tak, ze ty i gorna czesc ciala znajduje sie jakby w jednym pomieszczeniu a dolna czesc w drugim razem z lekarzem. Natomiast na porodowce caly czas czesci intymne przykryte sa chusta. Jak mi sie beda przypominac inne roznice, to na biezaco bede uzupelniac. Zdjecie wstawie, ale jak juz mowilam jeszcze tego nie opanowalam. Moze pomozecie? Tak byloby szybciej i latwiej. Juz nie pamietam jak wygladala moja aklimatyzacja tutaj. W sprawach japonskich siedze od lat, najpierw nauka jezyka, pozniej wyjazdy i na koncu tz Japonczyk. W Japonii czuje sie bardzo dobrze i nie wiem czy pierwotnie, czy dopiero wtornie, ale czesta slysze, ze idealnie tu pasuje. Sushi bylo dla mnie ratunkiem podczas mdlosci!! Tez lubie bardzo. Z czym robisz i jaki rodzaj? szaja dzieki, czyli powinnam odroznic od normalnych kupek? Japonia jak najbardziej chustuje, co najmniej od kilku wiekow!! Wszystkie dzieciaczki sa prze-slodkie!! Dzis podczas karmienia przysnelam, Yae chyba tez i musial jej sie sutek z buzi wysunac, ale ssac nie przestala. I tym sposobem uraczyla mnie pokazna malinka na piersi. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-03-14 o 19:09 |
|
|
|
#1439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wisienko- pięna Polusia Ci rośnie ![]() Kiedy wreszcie ta wiosna przyjdzie, bo już szału w tym domu dostaję
|
|||
|
|
|
#1440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
C U D O Albo leży cicho i patrzy na wszystko WIELKIMI oczami (ale to mało kiedy),przeważnie marudzi,stęka,płacze jest niespokojna....robi sobie drzemki po 5 minut i się budzi i znowu płacze. I tak CAŁY dzien. .. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39769115]No i ja odpadam :/ jelitówkę mamy. A słuchaj, może faktycznie na po świętach? zaklepać sobie już termin i tyle.[/QUOTE] Chyba jakiś wirus. Mama mi dzwoniła że tata tez ma...w nocy go dopadło. Trzymaj się Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

bo ja do parku mam 10 minut
nie wiem skąd ta bezsenność
Ale też niedaleko mam do parku.

mój niuniek malutki

To normalne, że dziecko ulewa, nawet jeśli bardzo, jak mówisz. Moja tez od początku tak nie miała, dopiero później się zaczęło. I dużo razy też wymiotowała, ale teraz, odpukać, od jakichś dwóch tygodni jest spokój tyko czasem jej coś poleci po kąciku.

6 5 4 3 2 1