![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
A dziś mam dylemat- przychodzą do nas znajomi (w dużej liczbie) i muszę wypełnić zapachem cały dom i klatkę schodową. Ostatnio kominek stał na klatce schodowej i korytarzu i zdało to egzamin. Tylko nie wiem, który wosk się na dziś będzie nadawał. Myślicie, że Bahama Brezee da radę? Lepiej na klatce czy w domu? A może mi podpowiecie co wy byście zapaliły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
U mnie to zależy od tego, jacy goście - przychodziły moje koleżanki - zapodałam Cammomille tea, zważając na pogodę za oknem postawiłabym na coś ciepłego, przyprawowego, żeby podbudować atmosferę przytulności (szczególnie, że już niedługo wszystkie tego typu zapachy odejdą na półkę
![]() Zakupiłam w Candle Room zapach do auta Car Jar mojego ulubionego Clean Cotton, wisi od dwóch dni, na razie jestem zadowolona, pytanie co będzie dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Proponuję dla gości Chamomile Tea, Sun&Sands - miło otulą zapewniając atmosferę, a nie powalą zapachem już od progu. Też lubię BB ale nie każdy toleruje owocowe zapachy.
Jutro się wybieram na otwarcie sklepu ZapachDomu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Raczkowanie
|
Ja bym uważała z tymi przyprawowymi, waniliowo- cynamonowo- podobne - tak samo intensywnie kwiatowe: róża, lawenda, jaśmin -są dość charakterystyczne i wiele osób mogą drażnić, dlatego jak nie znam preferencji zapachowych gości to raczej ich nie zapalam i stawiam na zapachy, które nie mają zdecydowanych nut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady. Przyprawowe i kwiatowe odpadają, bo to nie taką okoliczność. Są zbyt mało wesołe. Herbatka odpada, bo ja nienawidzę miodu.
BH będzie, a co myślicie o vanilla lime, tutti-frutti, drift away, costal waters, river valley? Chciałabym, aby były to wesołe zapachy, bo będziemy świętować urodziny Tż. Przykładowo na Sylwestra świetnie się sprawdził Happy Christmas, jednak teraz chciałabym coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam taką małą wskazówkę dla użytkowniczek płynnych olejków do kominka (tych olejków, które zakrapla się w ilości ileśtam kropli do wody). Woda paruje i jak się człowiek zagapi to znika i zaczyna unosić się lekko przypalony zapach, brudzi się kominek i tak dalej. Czasem zaczyna się gotować i chlapie mikrokropelkami. Ja zakraplam olejki na pozostały olejek po tarcie (już niepachnący). Można palić i palić, aż wyczerpie się zapach, skończy tealight (olejek potartowy zostanie ![]()
![]() Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2013-03-14 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jeszce zakupiłam sobie knoty na allegro i bede produkowala świece ze zuzytych wosków ![]()
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
maju, daj linka do knotow ![]() U mnie od kilku dni non-stop Pink Sands - bardzo mi sie podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/knoty-knot-do-swie...069052515.html ale jeszcze nie odpalałam bo mam za malo wosku w szklance z knotem ![]() moge podeslac razem z butelczynami kilka knotow to sobie wypróbujesz ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- a, jeszcze jedno - wybralam długość knota 8 cm - jest idealny do takich standardowych "szklanek" świecowych ![]()
![]() |
#2081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sobie klikne - nie rob sobie dodatkowego klopotu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Wtajemniczenie
|
wieczorem moge wkleic zdjecie jak wyglada taki początek samorobotnej swieczki
![]()
#2083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Kupione
![]() doklikalam sobie tez wreszcie woreczki strunowe - za jednym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lukier - to dobre określenie ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
kupuję tylko duże, bo wtedy nie żal mi, że świeca się marnuje za każdym razem rozpalając ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
albo coastal waters
![]() |
#2086 |
Rozeznanie
|
Zapaliłam dzisiaj pierwszy raz Golden Sands w formie małego słoika i jestem zachwycona. Po pierwsze zapach bardzo szybko się roznosi po całym pokoju. A po drugie właśnie sam zapach - nie potrafię powiedzieć, czym ta świeca pachnie, ale kojarzy mi się z tym, jak powinny pachnieć ekskluzywne sklepy
![]() Edytowane przez olala_lalao Czas edycji: 2013-03-14 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
U mnie dziś Tulips. Całkiem świeży,dopiero co odpakowany wosk - ma wielką moc rażenia, zapach rozchodzi się bardzo szybko. Najprawdziwsze wiosenne tulipany.Uwielbiam ten zapach,jednak jest intensywny i długo nie można go palić.
![]() |
#2088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2090 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
Jakie ma nuty zapachowe? A może przypomina Sun & Sand? ![]()
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-03-14 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Rozeznanie
|
Niestety nie znam zapachu Sun&Sand żeby móc porównać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Może ktoś jeszcze wypowie się o zapachu Golden Sands?
![]() |
#2093 |
Raczkowanie
|
bób tonka właśnie pachnie, jak wanilia
![]() Właśnie wczytuję się w opis i próbuje sobie wyobrazić, jak może pachnieć. I widzę, coś pomiędzy Soft Blanket, Sandalwood Vanilla i Sun and Sand ![]() Ciekawe jak pachnie naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2095 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() odpalilam Mango Peach Salsa...bardziej peach niz mango (ktorego nie czuje), o salsie nawet nie wspomne ![]() ![]()
![]() |
#2096 |
Raczkowanie
|
odpalilam Mango Peach Salsa...bardziej peach niz mango (ktorego nie czuje), o salsie nawet nie wspomne
![]() ![]() Mango Peach Salsa dla mnie też jest trochę mdły, jakby była w nim ta odrobina pikanterii, którą zapowiada różowy pieprz wspomniany w opisie, to byłby super ![]() przyszła do mnie dziś paczka od Pana Przemka, skromna, bo tylko 5 wosków, ale christmas at the beach już skradł moje serce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyszła do mnie dziś paczka od Pana Przemka, skromna, bo tylko 5 wosków, ale christmas at the beach już skradł moje serce ![]() ![]() ![]() jedynie wachalam przez folie i na sucho to wielkie rozczarowanie, bo tylko kokosa tam czuje ![]() edit - cos wizaz szaleje i zle cytuje!
![]() |
#2098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit - cos wizaz szaleje i zle cytuje![/QUOTE] Jak wyjęłam wosk z koperty i go powąchałam też poczułam kokosa, ale jak odchyliłam tę okrągłą naklejkę spod spodu wosku, to od razu wyczułam soczystego ananasa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dostałyście już bunny cake z promocji na dzien kobiet z candle room?
Moje nadal w realizacji, a przelew zrobiłam natychmiast ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | ||
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() przyszła do mnie dziś paczka od Pana Przemka, skromna, bo tylko 5 wosków, ale christmas at the beach już skradł moje serce ![]() ![]() ![]() Bardzo lubię Mango Peach Salsa,ale tylko w cieplejsze dni. Nuta brzoskwini jest dominująca,ale mango też wyczuwam. Dla mnie to taka sałatka owocowa bez dodatków. Widziałabym tam jeszcze nutę kiwi - marzenie ![]() ![]() Również zamówiłam Christmas At The Beach - bardzo dobry wybór. Uwielbiam takie zapachy,a zamówiłam go ze względu na kokosową nutę. Cudo,trzeba zrobić zapas ![]()
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-03-14 o 19:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.