Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 15:19   #2131
gda
Zakorzenienie

A u nas juz na szczescie po kryzysie Dziecko je cyca zadowolone. Ewidentnie cos mu sie smakowalo.

Niestety tu jest mnostwo amerykanskich supermarketow, a w nich slodycze i inne tuczace smakolyki... Chudsza nie wroce Wlasnie jem dziesiate Oreo
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:35   #2132
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
z aktualizacją tak myślałam że tak będzie.
Trza mieć niebrandowany soft na htc to wtedy aktualizache lecą.
A co do simsów to jest jeszcze jedno wyjscie ale to więcej zachodu i roboty i nie wiem czy Ci sie chce

Ja też mam rogala jak ugotuje a bobas zjada

O i znowu Ciebie cytuje
Hehe. To napisz mi na priv co trza zrobić by mieć te simsy moze uda mi się by tu dziewczynom nie zasmiecac

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A u nas juz na szczescie po kryzysie Dziecko je cyca zadowolone. Ewidentnie cos mu sie smakowalo.

Niestety tu jest mnostwo amerykanskich supermarketow, a w nich slodycze i inne tuczace smakolyki... Chudsza nie wroce Wlasnie jem dziesiate Oreo
A tam Tobie napewno nie zaszkodzi:p

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:40   #2133
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hehe. To napisz mi na priv co trza zrobić by mieć te simsy moze uda mi się by tu dziewczynom nie zasmiecac
Ano

Musze pościągać to co trzeba ale to chyba jutro bo łeb mi pęka
Dam Ci potem znać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:51   #2134
Katiaskaa
Zadomowienie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:

To super, że już lepiej a nie boisz się jeść Oreo?? tam mleko jest
Stary 2013-03-14, 16:14   #2135
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
To super, że już lepiej a nie boisz się jeść Oreo?? tam mleko jest
Ostatnio pozwalam sobie na coraz więcej produktów z mlekiem i chyba nic już się nie dzieje złego. Wysypka na karczku jest nadal blada i nie powiększa się Także chyba to nie alergia
Stary 2013-03-14, 16:16   #2136
Konczita
Zakorzenienie

tęsknił ktoś?

wróciliśmy ale jakoś nie mogę się ogarnąć ..
ostatnie 2 tyg wolnego i do pracy
Maggie - jak u Ciebie ?
Gda wypoczęłaś chociaż troszkę?

mamusie potrzebuję czegoś innowacyjnego co nie będzie bigosem strogonowem czy leczem i bograczem aby podać na ciepło na urodzinach męża
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 16:33   #2137
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Dziś w nocy wtawałam tylko karmić, reszty udawałam że nie słyszę Niech Krop zobaczy jak to fajnie. I tym sposobem on 100 razy dawał smoczek i przytulał a ja 4 razy karmiłam Taki podział mi się podoba.
I dobrze Ja zastosowałam tę samą technikę kilka razy, ale tżt włożył smoczka i od razu się kładł, naiwny

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
U nas 2dolne jedynki juz wielkie ciekawe ktore zeby pojda nastepne Zoska juz prawie opatentowala przewtoty na brzuch a jak sie przy tym biedna spina az sie czrrwona cala robi dupek maly ma 6,5 msc a taka z niej sierota ruchowa za to siedziec moglaby calymi dniami. Nocki piekne spi od 21 do 8.30 ale z moim dzieckiem nigdy na tym podlozu problemow nie bylo w ogole zastanawiam sie za co mi sie taki grzeczny egzemplarz trafil. Calymi dniami potrafi sie sama soba zajmowac w ciagu dnia 2 2godzinne drzemki. Zawsze usmiechnieta i rozgadana no zyc nie umierac.
Farciara to pewnie za dobre uczynki w poprzednim życiu.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej

Zima wróciła do nas na całego śnieg sypie jak oszalały
Mam nadzieję, że na święta wróci wiosna
Moje dzieciątko kończy dzisiaj 7 miesięcy
Matko jak to leci
moja ma to samo a najbardziej upodobała sobie ścianę przy przewijaku... a poza tym to nawet przez sen skrobie prześcieradło
tżt wczoraj też wysnuł takie przypuszczenie co do naszej
u nas takie białe kropki są już od ponad miesiąca a zębów jak nie było tak nie ma ale może u Was akurat to oznaczają
100 lat
Zosia też ma takie białe kropki ale zęby się nie pojawiają...

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Czy ja sie Wam chwailiłam, że Sonia to tancerka młoda dostała na gwiazdkę garnuszek na klocuszek i to ustrojstwo śpiewa piosenkę jak sie włoży łapkę - obserwuję co mała robi a ta przez przypadek włożyła ręke a to myk śpiewa więc ona patrzy i myśli o co chodzi, no to znów włożyła łapkę i to zaś śpiewa. No to trzeci raz buch łapkę włożyła i garnek spiewa a Sonia podparta na rączkach jak foczka buja się na boki w rytm muzyki, jak tylko muzyka ucichła ta znów powtórzyła sekwencje. Normalnie szokens
To musiał być widok

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
bylysmy u lekarza tutaj u nas i byla taka "super" lekarka ze powiedziala zeby malej na noc herbate dawac taka zwykla tylko slaba i troche z kukrem albo soczek, i zeby jej mm wprowadzic zeby inny smak poznala. padlam po tych poradach. moje dziecko nie bedzie pilo sokow i bedzie mialo ograniczony cukier. a pije jedynie wode. nie spodziewalam sie zeby takie hity od lekarza uslyszec. dobrze ze czlowiek swoje wie i nie wierzy slepo.

Cytat:
Uff, super Uwielbiam Oreo! w jednej kawiarence u nas są lody z oreo, mniam!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
tęsknił ktoś?
Maggie - jak u Ciebie ?
mamusie potrzebuję czegoś innowacyjnego co nie będzie bigosem strogonowem czy leczem i bograczem aby podać na ciepło na urodzinach męża
No pewnie że tęskniłyśmy
u mnie 3 tyg.
Może makaron Afternoon nie robiłam, przyznaję, ale ponoć niebo w gębie
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 16:44   #2138
Katee27
Zadomowienie

Cześć.
My kolejny dzień rozszerzania diety.Dziś było jabłuszko z bananem i Kubusiowi smakowało.Chyba pojął o co chodzi w karmieniu łyżeczkątak fajnie memla w buźce to jedzonkoSama marchewka mu nie podeszła,ale w połączeniu z jabłkiem ok.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mi też strasznie wypadają, no tak to już jest niestety, ja mam krótkie więc może nie będzie tak widać.
U nas marudzenie na zęby trwało równo tydzień. Zęby wyszły i już prawie nie ma maruda
A pytałam dziś pediatry o kwestię rozszerzania diety, moja też radzi czekać do końca 6 m-ca, tak samo z glutenem. No i teraz nie wiem. Ale młody coś mi dużo je ostatnio, wieczorem często z dwóch cycków musi wyciągnąć. No i nie wiem czy z tego powodu nie zacznę rozszerzać.

My po szczepieniu, Michaś jak zwykle dzielny, zapłakał sekundę przy wpuszczaniu, a tak rozglądał się z zaciekawieniem na wszystkie strony i bawił się w najlepsze. Klocuszek nasz waży 8,5kg. Ufff i koniec ze szczepionkami aż do roczku
Kuba często je z obu piersi,ale ładnie przybierał,więc bez problemu.Widzę,ze Michaś ma super wagę,tylko się cieszyć
Już mieliście ostatnie na wzwB?

Cytat:
Czyje dziecko jeszcze jest tak punktualne w drzemkach 30 minutowych?
Wnerwia mnie to jak cholera
Jeszcze jak sie obudzi to mi w turystycznym łóżeczku pazurami drapie o materiał
Dźwięk taki o 4 nad ranem potrafi tak wyprowadzić z nerw że szkoda gadać
W cholere zabawek to on musi drapać te łóżko!!
Aaaaaaaa!!!!!!!
Mój drapie zazwyczaj po pierwszej pobudce w nocy,tj.2-3,5godz.snu,ale jak podchodzę do niego to on raczej z radości tak drapiePotem do rana śpi ze mną.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-03-14 o 16:46
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 16:57   #2139
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Byłam pewna że ma bo nawet zdjęcie wstawiałaś, że jak się przypatrzymy to zobaczymy zęby

Mati tak ma jak tylko usłyszy "Ona tańczy dla mnie" W ogóle on muzykalny jest. Jak mu się włączy piosenki to dziecka nie ma, może słuchać godzinami. Ostatnio hitem jest remix Whitney Houston z zumby a jako kołysanka Melanie C " I turn to you"

Typ nie chce zasnąć Ale przynajmniej popracować mi dał przez godzinę bo się bawił na kocu.
I wyobraź sobie,że ja mam to zdjęcie i tam widac dwie kreski a teraz ma takie balony,że mało co widać. Zgłupieje z tymi zebami.
Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
Anusia no właśnie mały 13.02. dokładnie miał krawienie z dziąseł i się jazdy niezłe zaczęły, pisalam na forum że to na pewno zęby a wyobraźcie sobie że akcje takie z ząbkowaniem się powtarzają i nawet pediatra ostatnio stwierdził że to ząbkowanie na pewno a jeszcze rzaden się nie wyrżnął :/ tylko te kreseczki białe widać cały czas, nie myślałam że to tyle będzie trwało i że tak mój mały męczyć się będzie

___
wogóle mój TŻ kupił dla małego w Niemczech słoiczki z Nestle - obiadki i deserki na próbę a tam np. w słoiczku z obiadkiem od 4mca był schab,marchewka i groszek i mój mały uczulenie na ten groszek dostał :/ i mi się obsypał cały ehh a u nas w słoiczkach nie ma groszku :p inne normy wprowadzania warzyw widocznie??
No właśnie. Ja pokazywałam te kreski pediatrze i mówiła,że to na pewno zęby,a zębów jak nie było tak nie ma

Fabianek ciągle wystawia język od wczoraj i mizia sie po dziąsłach,butelke pociągnie chwilke i sie bawi i tak w kółko .
I od wczoraj ma tak,że czasami jak zje to po 2 min wymiotuje tym mlekiem . Nie wiem co sie z Nim dzieje . Jest marudny troszke ale nie jakoś straszniem,nawet smoka sobie z buzi wyciąga a wcześniej lubiał z Nim spać.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:01   #2140
elena_100
Wtajemniczenie

hej

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:06   #2141
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Ano

Musze pościągać to co trzeba ale to chyba jutro bo łeb mi pęka
Dam Ci potem znać
Oki doki

Konci moze kurczak w warzywach pieczony w kawałkach tzn. poporcjowany

Jagódka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 17:10   #2142
Konczita
Zakorzenienie

100lat dla Jasia który wczoraj skończył 7 miesięcy !!!
Duska z tej okazji dostała wysypki i nie wiem od czego
ja to tylko pytam kiedy te siedem miesięcy minęło? Dusia zasówa już równo mimo że nie na kolankach bo skacze i pełza wsio na raz to już nie ma miejsca bezpiecznego tylko łóżeczko ....

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

No pewnie że tęskniłyśmy
u mnie 3 tyg.
Może makaron Afternoon nie robiłam, przyznaję, ale ponoć niebo w gębie

myślałam o makaronie ale nie wszyscy lubią ...i tu ju mniejsze pole manewru .... może komuś coś jeszcze przyjdzie na myśl
ehh 3 tyg to też malutko

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
hej

hej

pytanie do mamuś które długo były na l4 czy musicie mieć od ginekologa zaświadczenie że stan zdrowia pozwala na pracę ???????

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Oki doki

Konci moze kurczak w warzywach pieczony w kawałkach tzn. poporcjowany

taki ala nugget's w otrębach ??? na chińskich warzywach ?? ooo to pomysł
Stary 2013-03-14, 17:16   #2143
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio pozwalam sobie na coraz więcej produktów z mlekiem i chyba nic już się nie dzieje złego. Wysypka na karczku jest nadal blada i nie powiększa się Także chyba to nie alergia
No to już w ogole super zazdroszczę, u nas nawet po małej ilości wysypuje... ale muszę spróbować znowu.
Cytat:
Spóźnione życzenie dla Dusi i Jasia
i dla Otylii
Stary 2013-03-14, 17:16   #2144
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Uff my po obiadku - Jasiu wrąbał pół słoiczka jabłuszek tak Mu smakowały.
Chyba po deserku

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Tamlin a Ty tak chudniesz tylko po zumbie, czy jeszcze coś ćwiczysz? A dietę jakąś stosujesz?
A ja nie chudne jakos specjalnie. Zmniejszam sie ale na wadze tego nie widac. W kazdym badz razie zumba 2-3 razy w tygodniu i rower przez reszte dni po pol godziny. Diety nie stosuje, tylko mniej zre.

Cytat:
tęsknił ktoś?
No ba

Cytat:
ja to tylko pytam kiedy te siedem miesięcy minęło? Dusia zasówa już równo mimo że nie na kolankach bo skacze i pełza wsio na raz to już nie ma miejsca bezpiecznego tylko łóżeczko ....

pytanie do mamuś które długo były na l4 czy musicie mieć od ginekologa zaświadczenie że stan zdrowia pozwala na pracę ???????

Najlepszego dla wczorajszych solenizantów
Zaświadczenia nie potrzeba, ciąża i macierzyński to nie choroba, tak nam bhp-owiec powiedział.

Spadam zaraz na zumbę
Stary 2013-03-14, 17:21   #2145
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haj!!!!

Nataniel drapienjuz od ndawna w przescieradło i w bude od wózka... jaqk karmie wieczorem to lezy se na boku i reką nad glowa w przescieradło pazurami... a ja mam ciary wtedy i jak o tym pomysle to az mna wzdryga hehehe widac wszystkie dzieci tak mają a wasze dzieci tez sobie spiewaja przed snem nat jak zasypia to odwraca glowe na bok i zamykla oczy i mruczy smieszne to takie

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:27   #2146
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
ok,dzięki

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A jak cwiczylas z ta rączką?
Moja tesciowa az tak nie kombinuje,chociaz od poniedzialku wożę do niej Marcela,jest tam od 13 do ok 19 i w tym czasie normalnie jadl obiad i deser,wieczorem przed snem mleko,a teraz widze,ze albo za szybko jest glodny (bo babcia nie dala deseru),albo nie chce jesc do 22 bo okazalo sie,ze babcia dala mleko.Nie chce jej robic awantury,bo moze rzeczywiscie chcial,ale dziwne,ze taki rozklad jedzenia mu pasowal od dawna,a od 3 dni jak jest u babci to juz nie.Ale wiem,ze tesciowka sie stara i moja porady,ktore jej napisalam,powiesila sobie na widoku,wiec raczej nie robi tego zlosliwie.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Hahaha,skąd ja to znam.Mój najpierw podrzuca te swoje misio-szmatki,ale jak się znudzi to skrobie w łożko

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Mój za to uwielbia mleko (moje i mm) i zeby go przekonac do jedzenia nowych rzeczy musialam mu nakapac do posilku z cyca.

Ja wlasnie wrocilam z tańca brzucha,od kilku tygodni się opuscilam i nic nie cwiczylam ,wiec dzis po serii brzuszkow jestem flak.Ide się umyc i spac.Dobrej nocy mamusie dla Was i maluszków

Moja rozpiskę wyrzuciła albo gdzieś na dno szafki albo do kosza

A z rączką to na brzuszek i dawałam zabawki po tej stronie gdzie łapką nie ruszała, szybko pojęła o co chodzi. Do tego kulanie na brzuch i z powrotem i przytrzymywanie na boku, żeby ciężąr ciała spoczywał raz na jednej raz na drugiej rączce.

Ależ Milka wrzeszczy
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. Wróciliśmy z urodzin, Jasiu sie tam wyspał a teraz szaleje. Ciekawe do której

Ja swoją szmatke kupowałam na allegro jakieś 2 miesiące temu.

Elena teściowe w większości ( Teściowa Gdy to tylko wyjątek potwierdzający regułe ) to chyba inny gatunek, któremu nagle padło na mózg.

Lewek brawo dla dzielnego mężczyzny za szczepienie
Tak babcie naszych dzieci mają dzieci

Cytat:
Z tego co się orientuje to :tak:

Pyt man retoryczne raczej ale niech będzie czy moge dac Jagodzie tak deser:
Biszkopt (ten okrągły, ma jajka i gluten) zatrzeć na tarce do mleka i dodać starte jabluszko?

Chyba tak, sama poczekam 2 tyg. i dam.

Cytat:
Dzień doberek dziołszki - stukam z pracy więc bradzo bardzo pobieżnie

Anusia - zazdraszam pieknego słoneczka za oknem - u nas siwucha - ale zeszły tydzień tą namiastka wiosny wlał nadzieję, że niebawem zajrzy do nas najpiękniejsza pora roku

Dziewczyny błagam o wybaczenie - jestem totalnie zakręcona tym powrotem do pracy - mamy tu taki kociokwik, że mija te 7 godzin i lecę do mamy, karmie małą za chwile po nas przyjeżdza małż potem domowe sprawy i godzina 21 i ja padam jak kawka.

Aaaa i odkrylam dzisiaj fajną rzecz - zakupiłam małej książeczkę fajna gruba tektura - będziemy dzisiaj testować

http://www.smyk.com/moje-pierwsze-ob...i-p?reko=empik

rewelacja, myslę kupić cały komplet - z moją to są jeszcze trzy rewelacja a widzę że Sonię dalej przyciągają ostre wzory, bo jak mam na sobier pasiasta koszulę założona (czarno białe) to młoda wpatrzona we mnie jak w obrazek :crolleyes:

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Iwoncia jako że my w tej samej szerokości geografcznej mieszkamy - łącze się w bólu - Zimo spadaj na bambus!!
Moja ma już cztery różne książeczki, uwielbia je oglądać i podgryzać.

Cytat:
tęsknił ktoś?

Maggie - jak u Ciebie ?

Ja tęśkniłam

To zrób mięso i sałatkę np. karczek pieczony nadziewany czosnkiem.

Makaron: jak na łazanki, ciepły, do tego ciepły ugotowany brokuł, ciepła szyneczka konserwowa pokrojona w kosteczkę i lekko zrumieniona. Do tego wsypujemy starty żółty ser, mieszamy i przykrywamy garnek żeby się rozpuścił (ser). Podamy posypane zieleninką.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

albo kurczak gotowany w ryzu. do zaroodpornej miski wrzucamy nózki kurczaka, zasypujemy surowym ryżem, przyprawiamy, dodajemy surowa papryke i cebule pokrojone w paseczki. zalewamy woda i do piekarnika. ryz sie ugotuje w rosolku i wszystko sie ladnie zapiecze.

Stary 2013-03-14, 17:29   #2147
gda
Zakorzenienie

Cytat:
tęsknił ktoś?

Maggie - jak u Ciebie ?

Wypoczywam dalej
Stary 2013-03-14, 17:40   #2148
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Spóźnione życzenie dla Dusi i Jasia
i dla Otylii
dziękujemy
i dla Otylii

Cytat:
Najlepszego dla wczorajszych solenizantów
Zaświadczenia nie potrzeba, ciąża i macierzyński to nie choroba, tak nam bhp-owiec powiedział.

Spadam zaraz na zumbę

na klubie odpiszę ....
dziękujemy

Cytat:
Ja tęśkniłam

To zrób mięso i sałatkę np. karczek pieczony nadziewany czosnkiem.

Makaron: jak na łazanki, ciepły, do tego ciepły ugotowany brokuł, ciepła szyneczka konserwowa pokrojona w kosteczkę i lekko zrumieniona. Do tego wsypujemy starty żółty ser, mieszamy i przykrywamy garnek żeby się rozpuścił (ser). Podamy posypane zieleninką.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

albo kurczak gotowany w ryzu. do zaroodpornej miski wrzucamy nózki kurczaka, zasypujemy surowym ryżem, przyprawiamy, dodajemy surowa papryke i cebule pokrojone w paseczki. zalewamy woda i do piekarnika. ryz sie ugotuje w rosolku i wszystko sie ladnie zapiecze.

wow ale mi się podoba ten makaron .. na ciepło podawać???
ile wody do ryżu ??? Wrzuć na nasz kulinarny bo to smakowe

Cytat:
Wypoczywam dalej

heh widziałam widziałam ... fajowo że wsio idealnie ....
Stary 2013-03-14, 17:48   #2149
elena_100
Wtajemniczenie

tak makaron na ciepło, a ryżu 1 szkl. a 3 szkl. wody, a ile dasz do miski to juz odwielkosci miski zalezy. ja daje dwa udka dwie szkl. ryzu i 6 wody.

a wrzuce przepisy ale na razie m dziecko nie pozwala

Stary 2013-03-14, 17:49   #2150
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dziękuję za kciuki Maja była bardzo grzeczna na usg, wszystko jest dobrze, baaardzo mi ulżyło!
cieszę się

Cytat:
Boziu moje dziecko ma chyba adhd gada, piszczy, robi te gardlowe rrrrr, macha przy tym rękami i nogami: jednym słowem wygląda jakby coś brała
Wczoraj tak robiła od 4do 19 nie wiem skąd u niej tyle siły
wyobraziłam ją sobie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Haha u nas to zuzi się pytają co oba bierze bo tez chcą

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
My od 6 na nogach, tzn. o 6 otworzyłyśmy oczy ale trochę się poleniłyśmy. Wczoraj zakręcony dzień. Postanowiliśmy rozłożyć Mai łóżko które kupiliśmy, na razie stoi w salonie, ale do świąt powędruje do naszej sypialni zamiast kołyski. Zamówiłam sobie pana do prania dywanów bo w sypialni mamy wykładzinę dywanową i nie wygląda już najlepiej. Poza tym mój brat wczoraj pojechał na tydzień do Anglii samochodem i cała rodzina żyję tą jego drogą bo w Niemczech i Francji pokazywali, że pogoda nie bardzo.
Mai dzisiaj rano się wyrwało "mama"
A dzisiaj po 10 wybieramy się do koleżanki i jej maluszka
Pokażesz łóżko?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2013-03-14, 18:00   #2151
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
tak makaron na ciepło, a ryżu 1 szkl. a 3 szkl. wody, a ile dasz do miski to juz odwielkosci miski zalezy. ja daje dwa udka dwie szkl. ryzu i 6 wody.

a wrzuce przepisy ale na razie m dziecko nie pozwala

ok super, pokaże mężusiowi jestem pewna że mu wpadnie to w gusta kulinarne
Stary 2013-03-14, 18:04   #2152
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Konczi no ja nie podpowiem bo pojęcia nie mam .

Ja sobie codziennie obiecuje,że od jutra dieta i tak od miesiąca

Moje dziecie nabyło nową dziwną umiejętność leżąc na plecach odpycha sie piętami i tak pełza w zaskakująco szybkim tempie . Czy Wasze też tak dziwnie sie poruszały?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-03-14, 18:09   #2153
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Konczi no ja nie podpowiem bo pojęcia nie mam .

Ja sobie codziennie obiecuje,że od jutra dieta i tak od miesiąca

Moje dziecie nabyło nową dziwną umiejętność leżąc na plecach odpycha sie piętami i tak pełza w zaskakująco szybkim tempie . Czy Wasze też tak dziwnie sie poruszały?

ja zaczęłam od poniedziałku i się trzymam już drugi tydzień
oo tak pełzanie to specjalność naszych szkrabów duska w swym czasie do tyłu pełzała
Stary 2013-03-14, 18:26   #2154
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej

Moje dzieciątko kończy dzisiaj 7 miesięcy
Najlepszegoi dla Dusi i Jasia,oni wczoraj świętowali.Kurcze,ale ten czas zapierdziela...

Cytat:
Czy ja sie Wam chwailiłam, że Sonia to tancerka młoda dostała na gwiazdkę garnuszek na klocuszek i to ustrojstwo śpiewa piosenkę jak sie włoży łapkę - obserwuję co mała robi a ta przez przypadek włożyła ręke a to myk śpiewa więc ona patrzy i myśli o co chodzi, no to znów włożyła łapkę i to zaś śpiewa. No to trzeci raz buch łapkę włożyła i garnek spiewa a Sonia podparta na rączkach jak foczka buja się na boki w rytm muzyki, jak tylko muzyka ucichła ta znów powtórzyła sekwencje. Normalnie szokens
nieźle

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Stary 2013-03-14, 18:26   #2155
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć mamusie najlepszego dla kolejnych maluchów dumnie wkraczjących w nastepny levelmy jutro kończymy pół roczku będę małęj piekłą torta ananasowego, petardę dostanie jedną a synek dzisiaj kończy 3 latka i w sobotę robimy urodzinki (jednocześnie w sobote isia ma imieniny), ale dla niego torta to juz zamówilam, wolę nie ryzykować zdrowia gości

Mała dostała na jutrzejsze pół roczku puzle piankowe na podłogę, duze i nietoskyczne - ale szał, turla sie na brzuch i spowrtoem, złazi z tej maty i liże panele musze jej jeszcze jedną paczkę zamówić

Nadal walczymy z mlekiem...wczoraj nie wypiła ani jednego łyka wywaliłam 24 miarki mleka - co robiłam to wylewałam zamiast tego jadła kasze - 3 razy! ok, nie chce mleka, niech nie pije, ale u nas jest jeszcze problem z tym, ze ona aboslutnie nic nie chce pić:wody, soków, herbatek -NIC, były 2 dni gdzie pociumkaął z niekapka i koniec więcej nie ruszy różne butelki, różne smoczki, różne rodzaje soków, herbatek, sama woda -NIC mam dość chwilami i moje myśli są niezbyt ciekawe jak wpadam w złośći nie są to zęby bo od urodzenia pić nic nie chciała, ale chociaż mleka coś tam wypijała, a teraz to już nie wiem, chya jej kroplówkę podam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:38   #2156
martusia26
Rozeznanie

Katee jak miedniczka Kubusia i jak po wizycie u nefrologa?

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć mamusie najlepszego dla kolejnych maluchów dumnie wkraczjących w nastepny levelmy jutro kończymy pół roczku będę małęj piekłą torta ananasowego, petardę dostanie jedną a synek dzisiaj kończy 3 latka i w sobotę robimy urodzinki (jednocześnie w sobote isia ma imieniny), ale dla niego torta to juz zamówilam, wolę nie ryzykować zdrowia gości

Mała dostała na jutrzejsze pół roczku puzle piankowe na podłogę, duze i nietoskyczne - ale szał, turla sie na brzuch i spowrtoem, złazi z tej maty i liże panele musze jej jeszcze jedną paczkę zamówić

Nadal walczymy z mlekiem...wczoraj nie wypiła ani jednego łyka wywaliłam 24 miarki mleka - co robiłam to wylewałam zamiast tego jadła kasze - 3 razy! ok, nie chce mleka, niech nie pije, ale u nas jest jeszcze problem z tym, ze ona aboslutnie nic nie chce pić:wody, soków, herbatek -NIC, były 2 dni gdzie pociumkaął z niekapka i koniec więcej nie ruszy różne butelki, różne smoczki, różne rodzaje soków, herbatek, sama woda -NIC mam dość chwilami i moje myśli są niezbyt ciekawe jak wpadam w złośći nie są to zęby bo od urodzenia pić nic nie chciała, ale chociaż mleka coś tam wypijała, a teraz to już nie wiem, chya jej kroplówkę podam
Kurczę to nieciekawie macie. Żeby się nie odwodniła przez te kaprysy . A od ilu dni tak ma, dopiero od wczoraj?

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia

Poli kupilam dwie paczki puzzli ale huk wie czy są toksyczne czy nie
Stary 2013-03-14, 18:41   #2157
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

ja zaczęłam od poniedziałku i się trzymam już drugi tydzień
oo tak pełzanie to specjalność naszych szkrabów duska w swym czasie do tyłu pełzała
A co masz za dietke ??

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-03-14, 18:45   #2158
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

myślałam o makaronie ale nie wszyscy lubią ...i tu ju mniejsze pole manewru .... może komuś coś jeszcze przyjdzie na myśl
ehh 3 tyg to też malutko

hej

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

taki ala nugget's w otrębach ??? na chińskich warzywach ?? ooo to pomysł
Akurat bez otrebow miałam pomysł przed dukanem robiłam takiego:skrzydełka, udka, piersi przyprawione z curry(ja kocham curry) i ziolami. Do tego warzywa, na blachę, skorpine olejem i do piekarnika wersji z otrebami nie znam hehe

Jagódka
Stary 2013-03-14, 18:46   #2159
angel166
Zakorzenienie

Przepis z wolowinka na klubie

Jagódka
Stary 2013-03-14, 18:48   #2160
angel166
Zakorzenienie

wszystkiego naj dla Dusi i Jasia za 7mc. Ale ten czas leci!

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości