Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszczamy! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 17:13   #3541
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

Ja mam kolegę, z którym kontakt mam głownie przez SMS'y i ten kolega bardzo dużo błędów robi. Ale przyzwyczaiłam się już, choć czasem ciężko się czyta

Co do papieża, to nie spodziewałam się rewolucjonisty. W sumie to omijałam temat konklawe, bo kogo wybiorą to będzie. Wybrali, no i co? I ten papież będzie czy mi się to podoba czy nie.
Pierwsze wrażenie - dobre, wyróżnia się. Jak będzie dalej? Nie spodziewam się rewolucji przeczytawszy informacje o nim. Poza tym nie wiem czy nagła rewolucja byłaby dobrym rozwiązaniem. Bardziej skłaniałabym się ku temu, by zmiany dokonywały się sukcesywnie w dłuższym czasie.

Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby podczas jednego, niezbyt długiego pontyfikatu doszło do takich zmian, na jakie liczy świat, czyli: antykoncepcja, aborcja, eutanazja, związki partnerskie itp.
To byłoby dziwne dla takiej organizacji jak Kościół. Nagły i zupełny zwrot o 180%? Potrzebne są zmiany, owszem, ale nagłe zmiany na wszystkich tych płaszczyznach według mnie również nie wpłynęłyby pozytywnie na wizerunek Kościoła w oczach wierzących. Kościół jaka mainstreamowa organizacja? Wielu wiernych by się odwróciło...
Za to powoli ale sukcesywnie dokonujące się zmiany miałyby większe szanse powodzenia, jeśli Kościół chce utrzymać czy raczej odbudować swoją pozycję. Oczywiście pierwsza sprawa to walka z pedofilią. I to też nie jest tylko problem organizacji kościelnej, ale też polityki i prawa państw, gdzie KK ma duże znaczenie. No bo dlaczego księża ponoszą za to przestępstwo mniejszą karę?
KK tępiąc pedofilię i księży pedofilów pokazałby swoją siłę, a zamiatając pod dywan takie problemy pokazuje tylko to, że godzi się na coś takiego w swoich szeregach Bez sensu, totalnie.
Miałam jeszcze coś napisac, akle wypadło mi z głowy. I tak już się rozpisałam
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:13   #3542
Krasko1
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Czy ja wiem, ja tam jestem ostrożna, Benek też był niby poczciwy w tv a jak poczytać jego wypowiedzi czy listy.. Pluł jadem jak żmija.
Oj nie, on miał jakieś takie dziwne oczy Ale zobaczymy, kto wie

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:19   #3543
pamfilia
Zakorzenienie

Maryś ale skąd wiesz że on nie będzie próbował oczyścić z afer? Ma podobno silne poczucie sprawiedliwości i empatię społeczną, to się dopiero okaże.
Kościołowi potrzebna jest rewolucja ale gdyby wybrali teraz papieża który by od razu poparł aborcję, eutanazję, małżeństwa homoseksualne itd to niekoniecznie zyskaliby nowych wiernych ale na pewno straciliby mnóstwo starych. Zwykli wierni by podważali autorytet papieża. Sama bardzo bym chciała aby kościół się zreformował ale mam świadomość, że na to potrzeba czasu. Może to dopiero wstęp do zmian, ośmielenie, i kolejny papież zacznie działać w tych kwestiach

Edytowane przez pamfilia
Czas edycji: 2013-03-14 o 17:28
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:22   #3544
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Mi się Benek od poczatku nie podobał :p
Marysia, moze Ty zostaniesz papieżem?
Maryha by rozpętała taką burzę, że hej, hej
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:25   #3545
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dajmy papieżowi czas na wykazanie się
Pierwsze, od czego trzeba zacząć, jeśli chodzi o zmiany w KK, to karanie pedofilów wśród duchownych - Kościół powinien się od nich odcinać jak od czarnych owiec, wyklinać ich, wypędzać ze swojego szeregu

A drugie, co myślę, że spokojnie przyjęłaby zdecydowana większość wierzących - antykoncepcja! Najwyższa pora!

Poza tym KK powinien jasno dać do zrozumienia wierzącym hejterom, że homoseksualista to bliźni, którego trzeba kochać jak siebie samego i nie oceniać człowieka po jego orientacji. Już nie mówię, żeby od razu homoseksualistom ślubów udzielali itp, ale no kurde, homofobia kłóci się z którymś tam przykazaniem do jasnej Anielki!
Stary 2013-03-14, 17:27   #3546
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Pierwsze, od czego trzeba zacząć, jeśli chodzi o zmiany w KK, to karanie pedofilów wśród duchownych - Kościół powinien się od nich odcinać jak od czarnych owiec, wyklinać ich, wypędzać ze swojego szeregu

A drugie, co myślę, że spokojnie przyjęłaby zdecydowana większość wierzących - antykoncepcja! Najwyższa pora!

Poza tym KK powinien jasno dać do zrozumienia wierzącym hejterom, że homoseksualista to bliźni, którego trzeba kochać jak siebie samego i nie oceniać człowieka po jego orientacji. Już nie mówię, żeby od razu homoseksualistom ślubów udzielali itp, ale no kurde, homofobia kłóci się z którymś tam przykazaniem do jasnej Anielki!
Dokładnie tak
Stary 2013-03-14, 17:31   #3547
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym nie wiem czy nagła rewolucja byłaby dobrym rozwiązaniem. Bardziej skłaniałabym się ku temu, by zmiany dokonywały się sukcesywnie w dłuższym czasie.

Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby podczas jednego, niezbyt długiego pontyfikatu doszło do takich zmian, na jakie liczy świat, czyli: antykoncepcja, aborcja, eutanazja, związki partnerskie itp.
To byłoby dziwne dla takiej organizacji jak Kościół. Nagły i zupełny zwrot o 180%? Potrzebne są zmiany, owszem, ale nagłe zmiany na wszystkich tych płaszczyznach według mnie również nie wpłynęłyby pozytywnie na wizerunek Kościoła w oczach wierzących. Kościół jaka mainstreamowa organizacja? Wielu wiernych by się odwróciło...
Za to powoli ale sukcesywnie dokonujące się zmiany miałyby większe szanse powodzenia, jeśli Kościół chce utrzymać czy raczej odbudować swoją pozycję. Oczywiście pierwsza sprawa to walka z pedofilią. I to też nie jest tylko problem organizacji kościelnej, ale też polityki i prawa państw, gdzie KK ma duże znaczenie. No bo dlaczego księża ponoszą za to przestępstwo mniejszą karę?
KK tępiąc pedofilię i księży pedofilów pokazałby swoją siłę, a zamiatając pod dywan takie problemy pokazuje tylko to, że godzi się na coś takiego w swoich szeregach Bez sensu, totalnie.
Miałam jeszcze coś napisac, akle wypadło mi z głowy. I tak już się rozpisałam
Ależ oczywiście że nagła rewolucja nie była by niczym dobrym. Doskonałe byłoby powolne, stopniowe wprowadzanie niewielkich zmian. Źle zrozumiałyście w moich ustach hasło "papież rewolucjonista", pisząc to miałam na myśli kogoś delikatnie wprowadzającego stopniowe zmiany, nieco bardziej otwartego na świat, a nie kogoś kto rozpęta burzę. A zamiast tego mamy powrót do korzeni

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Maryś ale skąd wiesz że on nie będzie próbował oczyścić z afer? Ma podobno silne poczucie sprawiedliwości i empatię społeczną, to się dopiero okaże.
Kościołowi potrzebna jest rewolucja ale gdyby wybrali teraz papieża który by od razu poparł aborcję, eutanazję, homoseksualistów itd to niekoniecznie zyskaliby nowych wiernych ale na pewno straciliby mnóstwo starych. Zwykli wierni by podważali autorytet papieża. Sama bardzo bym chciała aby kościół się zreformował ale mam świadomość, że na to potrzeba czasu. Może to dopiero wstęp do zmian, ośmielenie, i kolejny papież zacznie działać w tych kwestiach
Ano, nie wiem, obstawiam. Na podstawie obserwacji prasy, mediów. Tylko tyle przecież moge zrobić. A że nie poprze ani aborcji, ani eutanazji, ani homoseksualistów, ani niczego to już wiemy. Sam to powiedział- jest skrajnym konserwatystą i jezuitą. Będzie większy hejt na homoseksualistów niż za Benka, a myślałam że to niemożliwe Poza tym na toczenie wojny z pedofilią to on jest za stary.

Także moim zdaniem ciężko mówić o wstępie, ośmieleniu, powolnym podążaniu do zmian wybierając kogoś skrajnie tradycyjnego i konserwatywnego.
Stary 2013-03-14, 17:37   #3548
Bellitudoo
Zakorzenienie

no dziwne, zeby Kosciół to popierał

Dajmy mu czas .
Stary 2013-03-14, 17:44   #3549
Dont
Rozeznanie

Prawda jest taka, że aktualnie jest moda na "antykatolicyzm", a w mediach widać wręcz krucjatę antykatolicką. Media i internet mają na nas ogromny wpływ, więc chłoniemy wszystko jak gąbka i jesteśmy przekonani, że to "nagle zaczęło wychodzić", jednocześnie wzbraniając się, że to wcale nie przez media/internet tak uważamy. Prawda jest taka, że na temat pedofilii wśród księży został położony większy nacisk, ponieważ jest to temat kontrowersyjny, poczytny, modny. Wiadomo - takie rzeczy są straszne, nie do pojęcia, nigdy nie powinny się wydarzyć, acz pedofilia jest wszędzie. Nie tylko wśród księży, ale i wśród nauczycieli, lekarzy. Słychać również o ojcach pedofilach, wujkach, dziadkach - acz już nie tak głośno, ponieważ jak już wcześniej wspomniałam, modniej jest mówić o księżach.
Dont jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 17:47   #3550
Smerfetkaa
Zakorzenienie

A co do wyjazdu, o którym wspominałam, to mam już bilet do Irlandii

I nie wiem czy się uczyć tych ustaw w związku z rekrutacją na stanowiska, na które złożyłam papiery, czy już nie. Z jednej strony to co mi szkodzi się sprawdzić, lubię się sprawdzać Zawsze to jakieś nowe doświadczenie.
Z drugiej jednak strony, co jeśli jakimś cudem by mi się udało. Dylemat!
Szanse są małe, ale zawsze są. A jak już bym do tego podeszła poważnie, to myślę, że wyszłabym z grupy testowej do rozmów i znowu przygotowania na poważnie... I zaczęłabym się nakręcać, bo stanowisko wydaje się jak dla mnie ciekawe. Z drugiej jednak strony ten czas mogłabym poświęcić na przygotowywanie się do wyjazdu i robienie porządków w swoich rzeczach, które zabiorę i które tu zostawię.
Stary 2013-03-14, 17:53   #3551
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dont Pokaż wiadomość
Prawda jest taka, że aktualnie jest moda na "antykatolicyzm", a w mediach widać wręcz krucjatę antykatolicką. Media i internet mają na nas ogromny wpływ, więc chłoniemy wszystko jak gąbka i jesteśmy przekonani, że to "nagle zaczęło wychodzić", jednocześnie wzbraniając się, że to wcale nie przez media/internet tak uważamy. Prawda jest taka, że na temat pedofilii wśród księży został położony większy nacisk, ponieważ jest to temat kontrowersyjny, poczytny, modny. Wiadomo - takie rzeczy są straszne, nie do pojęcia, nigdy nie powinny się wydarzyć, acz pedofilia jest wszędzie. Nie tylko wśród księży, ale i wśród nauczycieli, lekarzy. Słychać również o ojcach pedofilach, wujkach, dziadkach - acz już nie tak głośno, ponieważ jak już wcześniej wspomniałam, modniej jest mówić o księżach.
Ta nagonka spowodowana jest tym że lekarza, dziadka i nauczyciela postawisz pod sąd i menda pójdzie siedzieć, a ksiądz nie. I tak być nie może.

Co do nagonki.. Hm.. hm.. może i tak, ale powiedzmy że ja nie oglądam tv, nie przeglądam popularnych portali internetowych, czytam tylko określoną prasę a tam z dystansem odnoszą się do kk już od wielu lat, dlatego to co się teraz dzieje to dla mnie żadna nowość
Stary 2013-03-14, 17:59   #3552
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja krucjaty antykatolickiej w mediach nie widzę Bynajmniej nie w Internecie. Bardziej wydaje mi się, że chodzi tu o pogoń za sensacją.
Sprawy dotyczące pedofilii czy to w Kościele czy w szkołach itp są nagłaśniane i dobrze! To jest złe, trzeba to nagłaśniać i tępić. Jest sensacja.
Kolejny przykład pogoni mediów za sensacją-informacją - atakowanie ze wszystkich stron informacjami o konklawe - dobrze, że już po wszystkim
No ale taka jest rola mediów, prawda? Więc dziwić nie powinno.

A co do szczególnego potępienia pedofilii w Kościele - ksiądz też człowiek, też popełnia przestępstwa. Więc jak przeciętny człowiek kryminalista-pedofil powinien być karany. A nie jest, bo fakty często są ukrywane a nawet czasem dochodzi do ugód

A potem taki ksiądz dalej pełni służbę Bożą Nie rozumiem dlaczego?! Przecież 1. popełnił poważne przestępstwo - patrząc przez pryzmat prawa, 2. - popełnił poważny grzech - patrząc przez pryzmat religii a tym samym 3. - zachował się całkowicie niemoralnie.
Kościół takie zakały powinien wykluczać ze swojego grona. Dlaczego tego nie robi? To jest dziwne. Czy dlatego, że szkoda im każdego księżulka, bo coraz mniej ich, czy dlatego, że może takich przypadków jest więcej...?

Jak by nie było, jeśli KK podszedłby do tego tematu odpowiednio surowo, to tacy księża baliby się ewentualnej kary - wyrzucenia z kościoła, kary ze strony prawa i tego, że KK nie będzie za nimi stać murem.
Stary 2013-03-14, 18:17   #3553
Bellitudoo
Zakorzenienie

Oczywiście, ze pedofilia powinna byc ostro karana, u księdzy to dla mnie nawet szczególnie. Nie wiem jak można składac przysięgi,a potem takie coś...
Cytat:
Jak by nie było, jeśli KK podszedłby do tego tematu odpowiednio surowo, to tacy księża baliby się ewentualnej kary - wyrzucenia z kościoła, kary ze strony prawa i tego, że KK nie będzie za nimi stać murem.
no i tak powinno być.
Stary 2013-03-14, 18:26   #3554
pamfilia
Zakorzenienie

Ekskomunikuje się księdza, który wyświęcił potajemnie na kapłanki 10 kobiet a skur**syna pedofila się kryje ja od obecnego papieża oczekuję tylko tego jednego - rozprawienia z pedofilią. No i zaakceptowania prezerwatyw jako antykoncepcji.
Stary 2013-03-14, 18:40   #3555
astra85
Zakorzenienie

hejka
Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa co u Astry.. wie ktoś coś?
jestem bardzo zapracowana
Cytat:
Pojawia się ale rzadko
często Was podczytuje

Miki gratulujebedzie dobrze
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 18:43   #3556
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
hejka

często Was podczytuje

to się odzywaj ja też ostatnio czytałam a nie pisałam ale pisanie jest o wiele fajniejsze
Stary 2013-03-14, 18:44   #3557
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
hejka

często Was podczytuje

Cześć Wszystko dobrze u Ciebie?

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2013-03-14, 18:47   #3558
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Może wątek odżyje

Jak mi się inic nie chce. Już trzeci tydzień się obijam, prawie wcale nie ćwiczę
Stary 2013-03-14, 19:05   #3559
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
to się odzywaj ja też ostatnio czytałam a nie pisałam ale pisanie jest o wiele fajniejsze
Cytat:
Cześć Wszystko dobrze u Ciebie?
w miare ok,jakos idzie ku dobremu. Tylko ten ciagly brak czasu i zycie na najwyzszych obrotach sa meczace
Stary 2013-03-14, 19:09   #3560
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
D
Ja ogólnie nie rozumiem w czym ludziom przeszkadzają homoseksualiści?
Nie wiem jakim cudem ja się uchowałam w takiej rodzinie, bo wszyscy są strasznymi homofobami. Ręce mi opadają jak ich słucham, a jak próbuję im coś wytłumaczyć, to oczywiście słyszę "a ty jak zwykle na siłę próbujesz być inna niż normalni ludzie" wtf?!
Stary 2013-03-14, 19:19   #3561
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Udoskonaliłam przepis na muffiny bananowo czekoladowe Nigelli w oryginalnym przepisie była szklanka oleju, i mafiny wychodziły tępe, gliniaste, no słabo. Myślałam że to wina mielonego banana. Ale nie, dziś zamiast oleju dałam trochę roztopionego masła i mleko i maffiny nie do poznania! Miękkie, puchate, pyyyszne Nie wiem jak ktoś taki jak Nigella mógł taki błąd zrobić, no ogromną różnicę robić tutaj tej olej.

Dobra, za moment wysmaruje coś o nowym papie, ale pamiętajcie że to tylko MOJA opinia i nie chcę nią nikogo urazić!
Muffiny niby powinny by ciężkie i gliniaste. Ale ja takich nie lubię. Wolę puszyste, babeczkowate.
Cytat:
Ja bym tego nie nazywała modą. To ze wreszcie mówi się prawdę, to nie moda. Najwyzsza pora. Dzieki temu wiele dzieci można uświadomić i uchronić przed niebezpieczeństwem.
Mówi się o pedofilach ogólnie. Różnica jest taka, że lekarz, hydraulik, czy ktokolwiek inny, nie składa ślubów czystości, nie udaje że będzie żył w celibacie, nie uczy innych moralności, czy życia w rodzinie. To są zwykli ludzie. A księża sa bardziej zobowiązani dawać przykład dobra, skoro dobra i moralności wymagają od wiernych.
Cytat:
Ekskomunikuje się księdza, który wyświęcił potajemnie na kapłanki 10 kobiet a skur**syna pedofila się kryje ja od obecnego papieża oczekuję tylko tego jednego - rozprawienia z pedofilią. No i zaakceptowania prezerwatyw jako antykoncepcji.
Swiete słowa. I najlepiej jeszcze do zniesienia celibatu, co najprawdopodobniej zmniejszyłoby liczbę pedofili w środowisku księży.
Ale to raczej nie nastąpi.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Ja ogólnie nie rozumiem w czym ludziom przeszkadzają homoseksualiści?
Nie wiem jakim cudem ja się uchowałam w takiej rodzinie, bo wszyscy są strasznymi homofobami. Ręce mi opadają jak ich słucham, a jak próbuję im coś wytłumaczyć, to oczywiście słyszę "a ty jak zwykle na siłę próbujesz być inna niż normalni ludzie" wtf?!
U mnie to samo. Mam samych homofobów w rodzinie, a ja jedna jedyna "normalna".

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Jestem zła
Zaraziła mnie klientka i rozkłada mnie przeziębienie. Musiała, cholera prychać na mnie

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 19:44   #3562
astra85
Zakorzenienie

ja tez jestem przeziebiona,chrypie jak jakas przepita alkoholica

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Chce juz wiosne,moze wtedy moje wlosy wroca do normy bo teraz wymagaja mycia codziennie,co jest moja zmora,dawniej wytrzymaly nawet 4 dni a teraz dramat
Stary 2013-03-14, 20:29   #3563
Celestyn3k
Zakorzenienie

Szotta, jak coś, to napiszę do Ciebie w pewnej sprawie prawnej, ale w następnym tygodniu, jak tylko rozprawię się z zaliczeniami

Cytat:

Ja wierzę w Boga, pochodzę z wierzącej rodziny, nie pamiętam kiedy nie byłam w kościele na mszy i mam jednego przyjaciela (cóż, na słowo przyjaciel trzeba sobie zasłużyć...), który jest gejem.
I cenię go cholernie jako człowieka... jakbym miała napisać książkę to chyba napisałabym o nim.

Cytat:
Ja się pod tym podpisuję. Doskonale wiem, jak media potrafią wmówić człowiekowi wiele rzeczy, naczytałam się o tym przez ostatnie lata, nawidziałam się na uczelni, poznałam wiele, wiele poglądów na ten temat, miałam okazję analizować dwie strony medalu, no i mam wykształcenie, które brzmi: "doradca medialny", więc to co podają media, to co czytamy w prasie i Internecie czasami może odbiegać zupełnie od prawdy.

A co do ślubów czystości, to przecież każdy, kto został ochrzczony takie śluby 'składa', bo jednym z 7 grzechów głównych jest nieczystość. Zarówno więc księża, jak i hydraulicy i każda z nas, która została włączona do KK, nie ma żadnego przyzwolenia dopuszczania się kontaktów seksualnych z nieletnimi.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Wkurzyłam na dziewczyny z grupy. Zawsze są takie mądre i życiowe, a dzisiaj zachowały się jak zbuntowane gimnazjalistki. Aż sama nie wiem, jak to określić... weszły ze sobą w jakąś interakcję, nawiązały nić przymierza i dzisiaj stałam się ich ofiarą (do tej pory byłam w ich obozie). Gdy gadaliśmy w grupie przed zajęciami o zwierzętach, wspomniałam o cielaczku, który przyszedł na świat w tamtym tygodniu u mojej babci, chory (a właściwie bardzo chory, bo nie dość, że nie może o własnych siłach stać, to jeszcze język miał zrośnięty z podniebieniem w związku z czym nie mógł jeść i babcia karmiła go łyżeczką, jak małe dziecko. Zwierzę naprawdę jest śliczne... karmelowej maści, nieczęsto takie się widzi) wyśmiały mnie prosto w twarz, tak jakby grzechem było to, że mnie to obchodzi, albo palnęłabym jakąś totalną głupotę (no, chyba że to jest głupota ). Przestały się do mnie odzywać, jakbym im coś zrobiła (a przysięgam, nie odezwałam się nawet słowem!). Jedna z nich, która miała oddać mi zeszyt położyła go w miejscu, w którym stałam (gdy wyszłam na przerwę) i nic do mnie nie powiedziała - ani że oddaje, o "dziękuję" już nie wspomnę. Może to tylko głupi zeszyt, ale nie dość, że nie przyniosła go na czas (po weekendzie kolos), to jeszcze mi go nie oddała a podrzuciła. Zawsze szłyśmy do przystanku we trzy, ale dzisiaj nie zostałam zaszczycona nawet głupim "cześć", gdy same opuszczały uczelnię. Może to ja nie daję się lubić, może to jakiś wyimaginowany mój problem, ale poczułam się co najmniej dziwnie, zwłaszcza, że ja bezkonfliktowa jestem i zupełnie nie wiem, o co im chodzi.

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa

Edytowane przez Celestyn3k
Czas edycji: 2013-03-14 o 20:32
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:57   #3564
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Ja wierzę w Boga, pochodzę z wierzącej rodziny, nie pamiętam kiedy nie byłam w kościele na mszy i mam jednego przyjaciela (cóż, na słowo przyjaciel trzeba sobie zasłużyć...), który jest gejem.
I cenię go cholernie jako człowieka... jakbym miała napisać książkę to chyba napisałabym o nim.
Pisząc o "wierzących hejterach" nie miałam na myśli tego, że każdy wierzący jest hejterem Pisałam o wierzących i jednocześnie będących hejterami

Dziwne koleżanki. Miały już kiedyś takie akcje? Ja bym się wkurzyła i wypięła się do nich tyłkiem. Nie dociekałabym o co im chodzi. Jak znowu by chciały wejść w łaskę, bo im notatki potrzebne, to bym nie pożyczyła, no bo kurde... bez przesady.
Stary 2013-03-14, 21:56   #3565
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:

Dziwne koleżanki. Miały już kiedyś takie akcje? Ja bym się wkurzyła i wypięła się do nich tyłkiem. Nie dociekałabym o co im chodzi. Jak znowu by chciały wejść w łaskę, bo im notatki potrzebne, to bym nie pożyczyła, no bo kurde... bez przesady.
Nie zdarzyło się. Nie wiem, co o tym myśleć, toż to chore... Oleję system, to najlepsze rozwiązanie, nie mi dane filozofować na temat ich humorków.

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2013-03-14, 22:00   #3566
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Ja dziś byłam na aptecznych zakupach, co widać w podpisie.
Odebrałam kosmetyki od TŻ

Celestynek - ja bym olała, takie koleżanki to żadne koleżanki
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:08   #3567
Szotta
Zakorzenienie

Zaraz Was będę nadrabiać, ale najpierw idę odwalać zwały śniegu
Totalnie nas zasypało. Chyba pierwszy raz na własnym tarasie zapadłam się prawie po kolano.
No i nadal sypie...
Czy u Was też taka klęska żywiołowa?

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Szotta, jak coś, to napiszę do Ciebie w pewnej sprawie prawnej, ale w następnym tygodniu, jak tylko rozprawię się z zaliczeniami
Pisz, on uwielbia pokazywać ile to on umie i wie

A te Twoje koleżanki faktycznie jak gimnazjalistki...
Nie przejmuj się

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:28   #3568
Krasko1
Zakorzenienie

Szotta u mnie tak jest od jakiś 3 dni

Trzymajcie dziś kciuki o 11, przypominam się

Celestynku a na pewno im chodzi tylko o to? Może mają focha o coś innego? Bo to taaaakie dziwne Zachowują się jakby miały 12lat- nie obrażając 12 latek

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2013-03-15, 07:59   #3569
Soleilka
Zakorzenienie

Cześć. Dopadło mnie choróbsko, strasznie boli mnie gardło

Ja co do nowego papieża się nie wypowiadam. Widziałam tylko, że dobrze mu z oczu patrzy.
Jakoś kościół i jego problemy mało mnie interesują

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Krasko

U Was też taka śnieżyca, bo u mnie to masakra jakaś jest

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 09:42   #3570
Celestyn3k
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3977634 5]
Ja dziś byłam na aptecznych zakupach, co widać w podpisie.
Odebrałam kosmetyki od TŻ

Celestynek - ja bym olała, takie koleżanki to żadne koleżanki[/QUOTE]

Ja kupiłam sobie CP i krem przeciwzmarszczkowy na dozie

Tak zrobię, ale będzie mi głupio po prostu się nie odzywać.

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Zaraz Was będę nadrabiać, ale najpierw idę odwalać zwały śniegu
Totalnie nas zasypało. Chyba pierwszy raz na własnym tarasie zapadłam się prawie po kolano.
No i nadal sypie...
Czy u Was też taka klęska żywiołowa?

Pisz, on uwielbia pokazywać ile to on umie i wie

A te Twoje koleżanki faktycznie jak gimnazjalistki...
Nie przejmuj się
U mnie też jest tyle śniegu, ptaki nie mają co jeść, tłuką się jak diabli. Muszę im coś wynieść, jakąś słoninę czy coś. Nawet pies woli siedzieć w domu, gdzie mam na piecu 61 stopni niż na dworze. Zwykle nie wytrzymuje w domu, bo mu gorąco i śpi na śniegu, chociaż ma swoją budę. Miałam 7 klusków, takich małych, nie wiem, jak one się nazywają - śląskie? Podzieliłam się z mym pieskiem - dla niego 4, dla mnie 3, myślałam, że zjadł i wysępił ode mnie półtora kluska, po czym okazało się, że nie ruszył swoich

Niech spadają... Muszę zapomnieć o tym jak najszybciej, bo złość piękności szkodzi .

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

Celestynku a na pewno im chodzi tylko o to? Może mają focha o coś innego? Bo to taaaakie dziwne Zachowują się jakby miały 12lat- nie obrażając 12 latek
Trzymam mocno

Nie mam pojęcia, ale naprawdę, nic im nie zrobiłam
Jak już są na poziomie gimnazjalistek to mogłyby mi powiedzieć, że jestem głupia/brzydka/gruba, albo wszystko naraz, i nie chcą ze mną malować, ani rysować

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

Trzymam mocno

Nie mam pojęcia, ale naprawdę, nic im nie zrobiłam
Jak już są na poziomie gimnazjalistek to mogłyby mi powiedzieć, że jestem głupia/brzydka/gruba, albo wszystko naraz, i nie chcą ze mną malować, ani rysować

[Kol 3,2]
zupa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości