Zamojskie panny młode :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 12:20   #541
evela89
Raczkowanie

Dot.: Zamojskie panny młode :)

A słyszałyście coś o tych kobietach Szatraj i Grela? Która z nich jest lepsza podczas tych nauk w poradni?
evela89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:43   #542
kasiek07
Raczkowanie

Nie wiem jak ona się nazywa, przyjmuje w katedrze we wtorki o 17ej i czasami w niedziele o 11:30. Ja czuję sie strasznie po tych naukach, do tej babki nic nie docierało, ona musiała wykonać swoje zadanie, nie ważne czy ktoś może czy nie może mieć dzieci, ktoś jest chory, ma dzieci, jest w ciąży, nieważne, aby przeprowadzić te straszne nauki! Brrr, straszne to było!
kasiek07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 07:15   #543
zuzia1818
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evela89 Pokaż wiadomość
A słyszałyście coś o tych kobietach Szatraj i Grela? Która z nich jest lepsza podczas tych nauk w poradni?

Szatraj jest symaptyczna miałam z nią Katechezę
zuzia1818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 11:38   #544
kasiek07
Raczkowanie

A gdzie ta Szatraj przyjmuje?
Dziewczyny czy na pewno trzeba odbyć te 4 spotkania w poradni czy wystarczy jedno/dwa?
Stary 2013-03-14, 13:37   #545
zuzia1818
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek07 Pokaż wiadomość
A gdzie ta Szatraj przyjmuje?
Dziewczyny czy na pewno trzeba odbyć te 4 spotkania w poradni czy wystarczy jedno/dwa?

u Miłosierdzia a tego to nie wiem czy trzeba ale wydaje mi się że tak.. niestety lub stety...
Stary 2013-03-14, 20:49   #546
ksylwia
Zadomowienie

Witajcie, ja na razie się rozglądam i chcę pomóc koledze, który chce we wrześniu 2013 urządzić wesele (tak, wiem, że już późno), a nie ma sali. Obecnie mieszka w krakowie i głównie przez internet i telefony wszystko załatwia.
- Powiedzcie mi proszę jak nazywa się ten jakby pałacyk w sitańcu? Z ulicy go widać. Po przeciwnej stronie od stacji orlena w stronę zamoscia

- Czy ktoś ma namiary i wie coś więcej o zajeździe na przeciwko Orlena w Sitańcu? Kiedy otwierają no i najważniejsze, jakiś kontakt do właścicieli.

Pomóżcie bo zaczynają panikować, a przecież to fajny okres powinien być
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 22:05   #547
Aprillla
Raczkowanie

Dziewczyny a czym jedziecie do kościoła, my na początku chcieliśmy bryczkę ale teraz stwierdziliśmy, żeby lepiej wynająć jakieś auto w stylu retro macie jakieś pomysły???
Aprillla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 22:41   #548
zuzia1818
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Witajcie, ja na razie się rozglądam i chcę pomóc koledze, który chce we wrześniu 2013 urządzić wesele (tak, wiem, że już późno), a nie ma sali. Obecnie mieszka w krakowie i głównie przez internet i telefony wszystko załatwia.
- Powiedzcie mi proszę jak nazywa się ten jakby pałacyk w sitańcu? Z ulicy go widać. Po przeciwnej stronie od stacji orlena w stronę zamoscia

- Czy ktoś ma namiary i wie coś więcej o zajeździe na przeciwko Orlena w Sitańcu? Kiedy otwierają no i najważniejsze, jakiś kontakt do właścicieli.

Pomóżcie bo zaczynają panikować, a przecież to fajny okres powinien być
heh karczma zamojszczyzna jesli CI o to chodzi co myslę. ponoć otwierają w kwietniu w co wątpie bo widać co widać... my chcielismy tam bardzo miec nawet zarezerwowalismy, (miało byc w tamtym roku otwarcie). ale na szczęscie w porę zwolniło się miejsce w innej sali i tam podpisalismy umowę już. Może wybudują do września ale polecałabym co innego by się nie stresować czy zdążą na czas.. http://www.karczmazamojszczyzna.pl/ ich strona

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

[QUOTE=Aprillla;39776458]Dziewczyny a czym jedziecie do kościoła, my na początku chcieliśmy bryczkę ale teraz stwierdziliśmy, żeby lepiej wynająć jakieś auto w stylu retro macie jakieś pomysły???[

Aprillla! my też mamy styl retro ale pojedziemy chyba normalnym autkiem bo takie to chyba za drogie....

Edytowane przez zuzia1818
Czas edycji: 2013-03-14 o 22:44
Stary 2013-03-15, 17:49   #549
agniesia90zmc
Raczkowanie

My jechaliśmy samochodem w stylu retro. Takim, który w lecie zawsze stoi na giełdzie. Do wyboru są dwa: biało- złoty i biało- czerwony. My jechaliśmy tym drugim i muszę szczerze powiedzieć, że rewelacyjnie prezentował się na zdjęciach, ten złoty trochę się gubi, ale też ma swój urok.

http://www.fotolandia.hrubieszow.info/limuzyna.htm
agniesia90zmc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 18:05   #550
zuzia1818
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniesia90zmc Pokaż wiadomość
My jechaliśmy samochodem w stylu retro. Takim, który w lecie zawsze stoi na giełdzie. Do wyboru są dwa: biało- złoty i biało- czerwony. My jechaliśmy tym drugim i muszę szczerze powiedzieć, że rewelacyjnie prezentował się na zdjęciach, ten złoty trochę się gubi, ale też ma swój urok.

http://www.fotolandia.hrubieszow.info/limuzyna.htm
a jak z ceną? ile zapłaciliscie za całą usługę jesli można wiedziec?
Stary 2013-03-15, 21:12   #551
agniesia90zmc
Raczkowanie

Coś ok 1000 zł, ale cena jest zależna od kilometrów. Do nas był kawałek, bo ślub był w Krasnobrodzie a wesele w Suścu
agniesia90zmc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-16, 10:02   #552
WifeToBe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aprillla Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czym jedziecie do kościoła, my na początku chcieliśmy bryczkę ale teraz stwierdziliśmy, żeby lepiej wynająć jakieś auto w stylu retro macie jakieś pomysły???
My jedziemy zwyklym autkiem (albo nasza audi A6 albo Insignia szwagra) bo stwierdzamy ze wolelibysmy te pieniazki przeznaczyc na jakis wyzszy cel, np. prezenty dla Rodzicow albo dolozyc do podrozy poslubnej

Odnalezlismy sie
Nasz Dzien
WifeToBe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-16, 23:12   #553
Aprillla
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za pomoc
musimy się jeszcze zastanowić nad wyborem
Stary 2013-03-17, 00:58   #554
KiSiA00
Raczkowanie

GG do KiSiA00

Cytat:
Aprillla a orientujesz sie ile taka bryczka by kosztowala? bo mnie by tez interesowala.
Na auto nie chcialabym wydawac tyle kasy, bo to tylko pare minut jazdy, a placi sie tyle kasy...

-No i sie pojawil Slub planowany na Lato 2014

KiSiA00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-17, 08:12   #555
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Najchętniej po prostu autem mojego TŻta Nie jest limuzyną, ani nową wypasioną furą, ale własne i obdarzone wielkim sentymentem

W Wielkanoc szykuje się pierwsze oficjalne spotkanie na froncie rodzice-teściowie. Aż się boję
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-17, 12:17   #556
Aprillla
Raczkowanie

Kasia00 nie mam pojęcia ile może kosztować wynajem bryczki
w sumie my jeszcze nie podjeliśmy decyzji ale będziemy musieli się rozejrzeć za samochodem w stylu retro albo za bryczką, tak naprawdę u nas wyjdzie bardzo mało kilometrów ponieważ oboje pochodzimy z zamośćia, ślub i wesele będzię również w zamościu. Mam nadzieję, że wynajem takiego auta wyniesie max:600zl
pozdrawiam
Stary 2013-03-17, 14:44   #557
kasiek07
Raczkowanie

Kisia z tego co wiem normalny przejazd bryczką po Zamościu kosztuje 50zł, więc myślę że jeśli nie jest to gdzieś bardzo daleko to w granicach 300zł pewnie będzie. Tak przynajmniej mi sie wydaje
My idziemy na piechotę z ogrodu do dworku
Stary 2013-03-17, 20:32   #558
Ines3037200
Rozeznanie

Dziewczyny a jak u Was z oprawą muzyczną? Zespół/ DJ?
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 08:49   #559
kasiek07
Raczkowanie

U nas jest DJ Song, przygotuje nam oprawę do mszy teraz, i nawet prezentacje ze zdjęć chce zrobić po weselu, gra do której będzie trzeba nawet do 10ej drugiego dnia i nie pijeeee! Gra super, więc polecam:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-18, 14:38   #560
evela89
Raczkowanie

My mamy zespół West. Polecam też zespół Tango( niestety nasz termin mieli zajęty) ;/
evela89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 18:38   #561
diamond88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek07 Pokaż wiadomość
U nas jest DJ Song, przygotuje nam oprawę do mszy teraz, i nawet prezentacje ze zdjęć chce zrobić po weselu, gra do której będzie trzeba nawet do 10ej drugiego dnia i nie pijeeee! Gra super, więc polecam:
a orientujesz się moze jaka jest różnica w cenie między zespołem a DJ?
dziewczyny a czy bierzecie też zespół na błogosławieństwo w domu? ja się jescze nad tym zastanawiam a czy płacicie za to dodatkowo?
diamond88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 20:10   #562
kasiek07
Raczkowanie

Zależy od zespołu, ale za zespół zazwyczaj jest jakieś min 2,5tyś do nawet 8 czy więcej. Dodatkowo płacisz za każda osobę z zespołu jak za gościa a przy np. 4 osobach to ok. 800zł dodatkowo. Nasz Dj bierze 1500zł, nie pije, przygotuje nam oprawę ślubu, ma masę pomysłów na zabawy ślubne i ma bdb opinie z poprzednich wesel/imprez.
Jeśli masz sprawdzony zespół i kasa nie jest wyznacznikiem, to może wybierz zespół
Stary 2013-03-18, 20:47   #563
zuzia1818
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diamond88 Pokaż wiadomość
a orientujesz się moze jaka jest różnica w cenie między zespołem a DJ?
dziewczyny a czy bierzecie też zespół na błogosławieństwo w domu? ja się jescze nad tym zastanawiam a czy płacicie za to dodatkowo?
My mamy ex-Azje i co błogosławieństwa w domu są za darmo dla mnie Dj nie bardzo nie weselach się widzi.. nie wiem czemu tak uważam sama ale nie podoba mi sie na weselach
Stary 2013-03-18, 22:19   #564
Aprillla
Raczkowanie

U nas DJ w ogóle nie wchodził w rachubę, ponieważ byliśmy kiedyś na weselu gdzie był DJ i w ogóle ludzie nie bawili się (dodam że DJ dość znany z zmc).
Najbardziej podoba mi się zespół z Tomaszowa Lubelskiego- KOMBINACJA...wokalistka ma przepiękny głos,ale niestety termin mili zajęty (nie wiem ile biorą za wesele).
My mamy zespół Vexel -nie mają strony internetowej bo nie potrzebują jak to powiedzieli, ponieważ mają bardzo dużo chętnych (biorą 3500zł). A jeśli chodzi o Vexel to dziewczyna ma bardzo ładny głos do tego gra na skrzypcach dodatkowo chcę żeby zagrała na nich w kościele (dodatkowa opłata ale nie wiem ile, pewnie coś w granicach 100-200zł)
Zastanawialiśmy się również nad Texasem, ale nie porywa mnie głos wokalistki i do tego moim skromnym zdaniem strasznie kaleczy angielski (ale to tylko moja opinia).
Polecam również posłuchać zespołu Tango, ponoć dziewczyna ładnie śpiewa na żywo.

pozdrawiam
Stary 2013-03-19, 08:23   #565
kasiek07
Raczkowanie

Jak dla mnie jedyny zespół z naszego regionu, który gra na prawdę dobrze, nie kaleczą tekstu, angielskiego i rozbawiają gości to POWER PLAY. Ale niestety są drodzy i często wysyłają drugi skład na wesela. Ich pierwszy skład to jedyny zespół, który mogłabym mieć. Pozostałe zespoły, które wymieniłyście, nie są moim szczytem marzeń. Ale każdy ma inną opinię i lubi sie bawić przy czymś innym, dlatego ciężko wszystkim dogodzić.
My na mszę bierzemy jeszcze moją kuzynkę, śpiewaczkę operową i teatralną która zaśpiewa nam w wybranych momentach ale nie żadne Ave Maria, tylko może np. I will always love u W. Houston albo coś z repertuaru Florence and The Machine.
A wolę Dj bo mam pewność, że piosenki będą takie jak chce i nawet jak sobie wymyślimy w trakcie jakąś nieznaną piosenkę do zatańczenia to w każdej chwili ją ściągnie i puści
Stary 2013-03-19, 14:53   #566
diamond88
Raczkowanie

Dla mnie Dj na weselu również się nie sprawdza. Fakt, ze byłam tylko na jednym takim weselu i DJ Dj nie równy zresztą jak zespół zespołowi. Dlatego jest tak duża różnica w cenie. Bo znalazłam zespół za 4 tyś i za 1,600 my się zdecydowaliśmy na Tango! mam nadzieję, że to dobry wybór i będziemy się dobrze bawić ))
diamond88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 16:36   #567
melkax
Przyczajenie

My mamy zespół MEGIDOBAND biorą 4tys, ale sprawdziliśmy (byliśmy na weselu, gdzie grali) i naprawdę była świetna zabawa. Jest 5-ciu chłopaków, którzy graja na różnych instrumentach i dodatkowo jeden z nich jest wodzirejem, więc poza grą do tańca porywają gości do śpiewu przy stołach.
melkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:32   #568
zuzia1818
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melkax Pokaż wiadomość
My mamy zespół MEGIDOBAND biorą 4tys, ale sprawdziliśmy (byliśmy na weselu, gdzie grali) i naprawdę była świetna zabawa. Jest 5-ciu chłopaków, którzy graja na różnych instrumentach i dodatkowo jeden z nich jest wodzirejem, więc poza grą do tańca porywają gości do śpiewu przy stołach.
o Boże 4 tysiące?:O hahaha za 1 dzień???:O

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez diamond88 Pokaż wiadomość
Dla mnie Dj na weselu również się nie sprawdza. Fakt, ze byłam tylko na jednym takim weselu i DJ Dj nie równy zresztą jak zespół zespołowi. Dlatego jest tak duża różnica w cenie. Bo znalazłam zespół za 4 tyś i za 1,600 my się zdecydowaliśmy na Tango! mam nadzieję, że to dobry wybór i będziemy się dobrze bawić ))
Uważam ze bardzo dobry wybór! Świetnie się bawiłam przy ich muzyce!
Stary 2013-03-19, 21:50   #569
Aprillla
Raczkowanie

zuzia1818 a ile płacicie za Tango??
Stary 2013-03-19, 22:06   #570
zuzia1818
Raczkowanie

Cytat:
zuzia1818 a ile płacicie za Tango??

My ich nie mamy mówie, że byłam tylko na imprezie gdzie się z nimi bawiłam )) znaczy przy ich muzyce
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości