|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Zmykam, bo zaraz TŻ wraca. Do jutra
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, ja po Pimafucinie zawsze miałam potop przez cały dzień. W ciąży jeszcze tfu, tfu nic mnie nie zakaziło. A to cud normalny, bo przed ciążą co miesiąc coś i co miesiąć globulki... przez ponad rok :/
Skończyłam dziergać na dziś, czekam aż mi się prześle zdjęcie z telefonu i Wam pokażę,żeby nie było, że ukrywam :P |
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu cisza
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Już 30 cm długości
Szerokość 100 cm. Pewnie będzie jakiś kwadratowy,bo włóczki mnóstwo! I co za tym idzie - kasy... Niestety przez to, że zdjęcie z tel. i przy świetle żarówkowym, to nie widać za bardzo łączenia kolorów. W świetle dziennym o wiele lepiej się to prezentuje
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paaaa |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pa Neni, pa ![]() Samantha chyba nas nadrabia, bo jest ale nie pisze.. ![]() paulinka777- co u Ciebie? czemu nic nie piszesz ostatnio?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2499 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja niby znowu coś mam, bo miałam wodniste upławy i mam 3 dni sobie zaaplikować P.... A tak mi się chce.... :/ No ale mus to mus. Cytat:
|
||
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39775276]OK, to już się nie stresuję i nie zaglądam w majty co chwila :P No ja niby znowu coś mam, bo miałam wodniste upławy i mam 3 dni sobie zaaplikować P.... A tak mi się chce.... :/ No ale mus to mus. [/QUOTE] ja po wizycie chyba też dostanę ten lek, bo coś mnie łapie infekcja
|
|
#2501 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podobalo sie jak mielismy przyczepiony do Marysinego sprzetuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz faktycznie widac jak rosniesz Cytat:
Nie bylo mnie 1,5 dnia i nie ma jak za wami nadazyc. Choinka.... Zaczytalam sie w kolejnej czesci sagi Lackberg i nei moglam sie oderwac
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39775276]OK, to już się nie stresuję i nie zaglądam w majty co chwila :P
No ja niby znowu coś mam, bo miałam wodniste upławy i mam 3 dni sobie zaaplikować P.... A tak mi się chce.... :/ No ale mus to mus. Prześlicznie [/QUOTE]Perse, a to na wodniste upławy używasz pimaficinu? Mi też ciągle się woda leje, ale bez zapachu, po prostu więcej wydzieliny, co jest fizjologiczne i bez żadnych globul się obchodzę... Myślisz, że są konieczne? |
|
|
|
#2503 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39762783]Wiem, że się powtarzam, ale ja tam marzę o tym, żeby dotrwać do 9-ego miesiąca...[/QUOTE] u mnie podobnie: "marzę o tym, żeby dotrwać BEZ SENSACJI do 9-ego miesiąca" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle, że ja nie do końca miałam te upławy takie fizjologiczne chyba :/ No nic, 3 Pimafuciny mam nadzieję nie zaszkodzą nawet, jak to nie infekcja. |
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
opowiem wam dzis rozmowe z moja tesciowa
zadzwonila czy ja zawioze do lekarza, mowie ok bo i tak na zakupy jade. Najpierw przyszla wkurzona, klocili sie z TZ, chciala mnie w to wciagnac po swojej stronie, ale ze stanelam za tz bo ma racje, bo sie dowiadywalismy i wiemy jak ma ta sprawa wygladac (nie bede opisywac od Ado Z o co kaman), ale ona starej daty i taka czasem sie wydaje "durna", wiec zmienilam temat jak jzu wsiadlysmy do auta. No i pytam gdzie ja zawiezc i mowi ze do neurologa, bo ma problemy z kregoslupem, ja mowie ze i co bedzie, ona zaczyna mi opowiadac, ze kazdy lekarz kaze jej sie odchudzac (ma problem z kolanem - lekarz wrecz kazal jej schudnac, jesli chce operacje i funkcjonowac jako tako), a pozniej ona do mnie, ze slyszala ze na Placu Wolnosci jest kusnierz, a ona ma taka skorkowa kurtke, ktora kupila chyba 2 lata temu i nie dopina sie w niej (no tak ze 120 wazy jak nic ) i chce zapytac czy jej poszerzy, wiec ja jej na to czy to sie oplaca bo dwa rozmiary to duzo i cena moze wyjsc kolosalna, a ona wlasnie ze nad tym mysli, a ja do niej czy nie lepiej byloby aby powiesila ta kurtke na widoku i patrzyla na nia zawsze jak poczuje glod
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
Bo Was nadrobić to jakiś sport wyczynowy :P A wiadomo- w ciąży takie rzeczy nie są wskazane
Ale żarty żartami..... mieszkam w tym momencie "na cegłach i gruzie" czyt. remont trwa w najlepsze. Z mężem kisimy się w jednym pokoiku, a wokół nas stosy kartonów do sufitu. No ale jakoś musimy to przeżyć i mam nadzieję, że w połowie kwietnia będzie po wszystkim I w końcu będę mogła już myśleć tylko o tym, że będę mamą, a nie denerwować się, że ściany nie są wygładzone ;-)
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i żebyś wróciła do naszego spamu już tak na codzień! ![]() A jak maleństwo?
|
||
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39775509]Ja to powiedziałam ginowi i on mi kazał ten Pimafucin brać, a jak nie poskutkuje, to robimy wymaz znowu...
Tyle, że ja nie do końca miałam te upławy takie fizjologiczne chyba :/ No nic, 3 Pimafuciny mam nadzieję nie zaszkodzą nawet, jak to nie infekcja.[/QUOTE] na pewno nie zaszkodzi ![]() Jak zaszłam w ciążę, to myślałam, że mi się coś rozwija i zastosowałam 1 glob. i przeszło
|
|
|
|
#2509 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
I fajnie, że TŻ poszedł z Tobą. Cieszę się, że układa się między wami![]() Cytat:
Cytat:
Ale może to dlatego, że z 3D![]() ![]() za wizytę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasami cuda się zdarzają[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39770625]Dziewczyny, które stosują Pimafucin - czy macie po nim cały dzień upławy? Ja założyłam go na noc, rano wzięłam prysznic, ale mimo to cały dzień czuję mokro w majtkach i mam schizy :/[/QUOTE] Niestety tak. I na szczęście już się skończyło. Cytat:
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee a no ma. Znam ja juz na tyle, ze wiem co powiedziec, ona mnie na tyle, ze tez wie kiedy np juz zamilknac. Jak opowiadalam TZ to mia ubaw ze mnie.
Jej ide pod prysznic i lulu, bo chyba juz czas na nas - Aleks sie rozbrykal w brzuszku jak nie wiem.
|
#2511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzidzia coraz więcej się rusza i daje o sobie znać Chyba czuje, że jej pokoik się szykuje W związku z tym, że płeć dalej nie jest znana (wredne to po mamie ) pokoik będzie żółty Z niebiesko-zielonymi dodatkami, bo tak nam wychodzi z tego co już do niego mamy .Ostatnio mierzyłam kilka razy puls i w związku z tym, że wychodzi mi wysoki (ok 100), a ciśnienie mam idealne, gin mi zlecił badanie tarczycy, bo to ponoć może dawać taki objaw, a ja nigdy nie miałam badanej. No i przed świętami czeka mnie glukoza Już się cieszę
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę się myć i spać, bo mi już oczy wypływają. Patrzę na ten kocyk i widzę szeregi trupich główek, które wyglądają zza siebie. Ich oczy i nosy
![]() A miały być muszelki! :P Dobranoc! |
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz pisze z lozka
jestesmy po polowkowym i jest wszystko z porzadku
|
#2515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co to jest gondola
próbowałam na Eng przetłumaczyć,ale mi nic nie mowi słownik.Cytat:
Potem jak zaczęliśmy sie starać to wyszło,ze nie jest tak łatwo i wpadliśmy we frustracje. Zwłaszcza ja. Nawet sie klocilismy bo ja miałam w domu z kilkadziesiąt testów zeby po każdym bzykaniu iść sprawdzić z rana czy może juz zaciazylam Potem z Tz zluzowalismy. Wyrzucalam to z głowy i te testy bo to juz chore było. Potem to juz nawet mnie dzieci zaczęły wkurzac i se pomyślałam, ze dobrze , ze ich nie mam bo mi jest wygodnie i ze współczuje tym matkom niewyspania, obkupkanych pieluch etc.. Ale to była taka ściema "oszukać siebie" i gdzieś tam dalej chciałam tego dziecka. Jak zaszlam to mi sie @ spozniala 10 dni,ale to nie, ze pierwszy raz wiec bez paniki spokojnie se czekalam i w końcu Tz mowi, ze weź idź ten test zrób i z głowy bedzie. Kupiłam test elektroniczny , ktory mowi "ciaza" , "brak" bo miałam dość tych kresek czy krzyzykow ![]() Tz był w pracy. Ja se nasikalam chyba było juz po północy. Zostawilam test w łazience i nastawilam budzik. Zadzwonił, ide do łazienki i i takie banan na buzi, ze masakra. "Ciaza" Żebyście mnie widziały to byście pomyślała, ze ta laska miliona w totka strzeliła. Skakalam , calowalam test, obrazki święte, Krzyż. Potem zaczęłam płakać , wyc dosłownie. Modlić sie i dziękować. I odrazu do Tz zadzwoniłam , ze jestem w ciazy. Moj Tz jest opanowany i skryty wiec nie okazywał takich emocji jak ja,ale cieszył sie i ta radość stopniowo narastala. Teraz juz planuje drugie dziecko Ładnie sie wpakawalam ![]() Cytat:
Na usg mówiła mi , ze mały jest duży ,ale wagi w końcu mi nie podała bo sie chyba zagadalysmy o mojej wadze jak sie urodziłam. Mówiła tylko, ze duży chłopak. A i co do tycia to w mojej książce jest napisane , ze pól kg na tydzień. U mnie chyba to nie działa ![]() Cytat:
Ja jak przestudiowalam biochemie w ciazy to weliminowalam specyfiki z kawa. Choć tutaj widze, ze jest tylko extrakt to nie jest kofeina to może jest ok. Sorry ja jestem z tych swirnietych co lubią naturalne kosmetyki bez chemi i podrazniaczy skory O matko moj tez mówił, ze syna nie chce jak bedzie to go odda. Wiem, ze żartował,ale czasem niektórzy maja takie żarty,ze sie nie wie czy żart czy co ![]() Cytat:
Muszę stopniowo Was czytać bo znów bedzie , ze za duzo znaków etc. Lecę sie umyć bo od rana tego nie zrobiłam przez Was. Mam takiego lenia w tej ciazy, ze nic mi sie nie chce. Dobrze, ze teraz choć słoneczko wyszło. Od razu sie chce żyć
|
|
|
#2516 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
:cmo k:
|
|
|
|
|
#2517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
życie Ci nie miłe
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baaaaardzo się cieszę kochana, duża dziewuszka nam się szykuje ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2519 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuje Cytat:
Wg. feng shui róż to kolor miłości Ja nic do rozu nie mam i bardzo mi sie podobają różowe sukienki dla dziewczynek np. http://www.toysrus.com/product/index...uctId=17856636 Ale rownież podoba mi sie niebieski dla dziewczynki http://www.buybuybaby.com/product.as...01019&RN=7327& Może kupie dla mojego synka taka I nie mysle zeby jakikolwiek kolor w wieku 44lat był nieodpowiedni. Przecież to młoda babka jest. To tak jak ja bym tutaj dla jakiejś. 18stki była juz stara. No tak ![]() Cytat:
i piersi sa jeszcze większe. Mi to w cycki wszystko idzie chyba juz F będę nosić Cytat:
![]() Cytat:
kotek jeszcze nie wie co go czeka Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-03-15 o 01:57 |
||||||||
|
|
|
#2520 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39770625]Dziewczyny, które stosują Pimafucin - czy macie po nim cały dzień upławy? Ja założyłam go na noc, rano wzięłam prysznic, ale mimo to cały dzień czuję mokro w majtkach i mam schizy :/[/QUOTE] Ja nic nie stosuje,ale odkąd jestem w ciazy to mam masakre tak mam mokro w majtkach. Czasem sobie wkładki zakładam. Hmmm może powinnam o tym ginowi powiedzieć,ale mnie badał to widział, ze mokro chyba ![]() Cytat:
Nie chce mówić miasta konkretnie bo małe miasto , a Wizaz ten mały ![]() Cytat:
Rozumiem wszystko tez palilam kiedyś. Wiem, ze cieżko rzucić,ale ludzie bez jaj. Moja bratow cała ciaze kopcila. Stała z bembzonem na weselu swoim i palila z nami. Miała w d.co my myślimy o tym. Dla mnie to by była taka siara, taki wstyd, ze naprawde bym sie pod ziemie zapadła na jej miejscu. Mały jej urodził sie zdrowy,ale cieżko oddychał jak gruzlik. Ale ona w ogóle miałam wrażenie, ze ma te ciaze w d.bo dopiero do gina poszła w 6tym mcu ![]() Cytat:
Moj Tz robi pranie i sam se składa ciuchy. Ja czasem zrobię obiad i odkurze. On myje łazienkę bo mi zapachy przeszkadzają i dobrze,ale ile sie naslucham to nie raz bym sama chciała dzwignac,ale wiem, ze nie dam rady.Cytat:
![]() Cytat:
Nie przeżył.Cytat:
Kula szpiegula Skąd wiesz to? ![]() Edit: zapomniałam zapytać. Czy ktoś Wam tez mówił żebyście sutki hartowaly miękka szczotka? Moja tesciowa ma jakiegoś pier*** ciagle jak mnie widzi to mi gada " sutki hartujesz" Mysle WTF kobieto co cie moje sutki Może mi zazdrości, ze mam duże piersi bo ona ma bardzo małe. Nie wiem,ale to jest dziwne. Ja mam duże sutki po mamie, a mama karmila zawsze nawet do 2latek cycem i nic o hartowaniu nie mówiła. Tesciowa mi mowi,ze dziecko bedzie mnie gryzc ,ale czym ?
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-03-15 o 02:54 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

Szerokość 100 cm. Pewnie będzie jakiś kwadratowy,bo włóczki mnóstwo! I co za tym idzie - kasy... 

12.06.2010

i takie banan na buzi, ze masakra. "Ciaza"
i jeszcze peeling o zapachu cappucino i tiramisu tak przecudnie pachnie że zaraz bym go zjadła

życie Ci nie miłe
mieścisz się w jej normy- w odróżnieniu ode mnie
i piersi sa jeszcze większe. Mi to w cycki wszystko idzie chyba juz F będę nosić
Moj Tz robi pranie i sam se składa ciuchy. Ja czasem zrobię obiad i odkurze. On myje łazienkę bo mi zapachy przeszkadzają i dobrze,ale ile sie naslucham to nie raz bym sama chciała dzwignac,ale wiem, ze nie dam rady.