|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
-1 a Ty?
![]() hahahha to tak jak mój ale to dobrze, bo ja za to jestem strasznie rozrzutna ![]() a ktoś będzie musiał pilnować naszego budżetu, a ja się do tego jak widać nie nadaję
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
mogę Cię pocieszyć, że lepiej w tą stronę niż w drugą
Znam paru takich co całą pensję przepuszczają w dwa tygodnie, a zarabiają 20tys. i tak pewnie prędko nie dostanę takiego prezentu, bo najpierw ślub, później mieszkanie i samochód... a później Bóg wie co tak sobie marzę tylko
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Tycikata
ja tez - 1, ale najchetniej bym ich nie nosila, choc problemy wzorkowe sa ![]() mam najmocniejsza ochrone do komputera, wiec do kompa obowiazkowo ![]() no i do prowadzenia samochodem |
|
|
|
#2375 |
|
BAN stały
|
Moj TZ mówi, że ja jestem sknerą...
![]() Żydziłam ostatnio na patelnię do naleśników... poszedł potem sam do sklepu i kupił różową, żebym nie jęczała |
|
|
|
#2376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na wędki, akcesoria do motocyklu może wydać całą pensje Zarabia więcej ode mnie (prawie x2) a ciągle ma u mnie długi![]() Jak ja chce coś sobie kupić to mówi "a po co Ci? Już tyle masz" Ostatnio stwierdziłam żebym teraz kupowała bo w przyszłym roku będzie zakaz Cytat:
U nas budżetu pilnowała będe ja jakoś pieniądze się mnie bardziej trzymają chociaż lubie od czasu do czasu zaszaleć
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-03-15 o 11:58 |
||
|
|
|
#2377 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Można dołaczyć? Dopiero zaczynam swoją kariere na forum ale chciałam do Was dołączyć bo wątek jak najbardziej pasuje Od niecałych dwóch tygodni dopiero noszę swój pierścionek ale plany na przyszły rok mamy, prawdopodobnie maj ![]() Widzę, że już większość z was ma terminy ustalone więc chyba musimy się pospieszyć ale... ślub będzie cywilny więc termin w USC ustalić z tego co się orientuje można najwcześniej pół roku przed a sale przydałoby się wczesniej? więc termin w usc pod sale czy sala pod termin? Pozdrawiam
|
|
|
|
#2378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie termin w usc pod sale |
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Przyczajenie
|
Też tak myślałam, tylko co jeśli potem nie bedzie terminow wolnych? Wesele planujemy tak na ok 30 osób
Jesteśmy razem dwa lata, od roku już mieszkamy razem. Na początku znajomości nigdy bym nie pomyślała, że tak to się skończy Widze tutaj plotki na wszystkie tematy, mam nadzieje, że uda mi się wdrożyć. Miłego dnia wsystkim życze chociaż u mnie (we Wrocławiu) zimno i szaro
|
|
|
|
#2382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiecie, tak sobie pomyślałam, że do kościoła to by trzeba było coś na ramiona zarzucić, ale to się gryzie z moją koncepcją naszyjnikową. Tak ku przypomnieniu, suknia i biżu. Strasznie mnie kręci ten naszyjnik, ale jak dowalę do niego bolerko albo szal to jak pięść do nosa to będzie pasowało. I teraz doradźcie mi z naszyjnikiem, czy bez? Bolerko w stylu takim jak na zdjęciu, ale bez żadnych aplikacji i do łokcia. Edytowane przez Margolcia4111991 Czas edycji: 2013-03-15 o 12:17 |
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
krolowa_sniegu opowiedz o areczynach pokaz piersionek
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( dawno juz nie miałam tak bolesnej @ (haha, u nas tak samo- TŻ SKNERA A JA ROZRZUTNA ;D |
|
|
|
|
#2385 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
Cytat:
W dużych sieciówkach podobno tak, ale u małych jubilerów, którzy robią nawet na miejscu, sami możesz zażyczyć sobie zrobienia dokładnie z tego złota które dajesz. Cytat:
Rany to ja w czerwcu będę musiała ponad tydzień wziąć, a w przyszłym roku z miesiąc (30 )Wszystkiego najlepszego Kochana Spełnienia marzeń i dużoooooooo miłości. Cytat:
Ale podpis w wielu przypadkach bardzo adekwatny. ![]() Cytat:
Napisz coś więcej o Was. Jeśli chodzi o terminy, to z USC niestety sprawa jest lekko nie fajna. Trzeba załatwiać wszystko i modlić się by nic nie stanęło na drodze by móc tego dnia ślubować przed urzędnikiem. My salę i foto załatwialiśmy w lutym, a do USC pójdziemy dopiero w listopadzie - pół roku przed ślubem.
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mi zazwyczaj jęczy, że ja jęczę, że czegoś sobie nie kupiłam Po prostu zastanowię się pięć razy zanim wydam kasę, szczególnie teraz jak trzeba oszczędzać na tyle rzeczy.
|
|
|
|
|
#2387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U Was też jest taka masakra z zespołami? W sumie trudniej znaleźć wolny zespół na 2014 niż lokal na wesele Chłopaki z zespołu z którym wczoraj podpisaliśmy umowę mają już cały 2015 zapchany, a nasz wrześniowy termin uchował im się przez pomyłkę. Co do obrączek... moja Teściówka kochana straszy mnie że grawerowanie obrączek to ingerencja w kruszec i naruszenie małżeństwa, co wpływa potem na kłopoty w małżeństwie... Padam |
|||
|
|
|
#2388 |
|
Przyczajenie
|
05.03.2013 to nasz dzień
Ogólnie miałam okropny humor- mam teraz problemy na uczelni, z szukaniem pracy itd... Od rana leżałam i płakałam Mój Tż wrócił z pracy i powiedział, że mam wstawać, ubrać się i wychodzimy! Nie chciało mi sie ale nie pozostawił mi wyboru. Gdyby widziała co się szykuje to bym o wiele szybciej z tego łóżka wyszla Najpierw na rynku dostałam kwiatka, potem poszliśmy na kolacje do restauracji z pięknym widokiem na odre i oświetlony rynek (kocham Wrocław nocą) a następnie na spacer na Ostrów Tumski i... z wrażenie nawet nie pamiętam dokłądnie. Jedynie moją odpowiedż "Ojej.." a po chwili wyszłam z szoku "to znaczy tak" A oto moje świecidełko: |
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
to u nas chyba jest jeszcze gorzej:
JA - rozrzutna (chodź i tak jest dużo lepiej niż było) TŻ - FATALNIE ROZRZUTNY (chodź też jest odrobinkę lepiej )i dlatego z dwojga złego kasę trzymam ja!
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-03-15 o 12:30 |
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie mow, az tak zle ?????teraz to mam motywacje, ze pedem biec do naszego zespolu, podpisac umowe i spac spokojnie ![]() dziewczyny wspolczuje @, mnie na szczescie zawsze ibuprom max pomagal, ale skoro wy siegacie po ketonal to rzeczywiscie musicie miec mega bol;/ a ja zamiast pisac prace mgr, to wystawiam TZ-towi aukcje no, ale przynajmniej mi jakies prowizje daje
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czemu nie chcesz nosić? Cytat:
bausch&lomb.nie narzekam ale może mogłoby być lepiej a z lenistwa nie chcę mi się próbować innych
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A macie jakies wspolne konta? czy osobne i jak po slubie bedzie wygladala ta kwestia? |
|
|
|
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.tvn24.pl/6-latek-wezwal-p...,312075,s.html
co się dzieje na tym świecie |
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zle sie czuje w okularach, tzn tak mi sie wydaje, ze okropnie mi tak, a dodatkowo nosze aparat, wiec....... Pocieszam sie, ze jak go w koncu sciagne to moze przekonam sie do okularow![]() Jesli chodzi o soczewki to sa wygodne, ale codzienne zakladanie jest meczace, no i strach o jakies bakterie... Myslalam o tych miesiecznych, ale ponoc to tez nie zdrowe... Zostal jeszcze zabieg, no ale to znow wydatek ok 1000zl jedno oko, wiec narazie mecze sie z tymi okularami |
|
|
|
|
#2395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
raczej termin pod salę, przynajmniej u mnie tak było
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zwolenniczką tego by każda z osób miała 'swoje' pieniądze, mogła je wydać na co będzie chciała i nie musiała się tych chwalić, co w przypadku wspólnego konta byłoby nie możliwe, bo od razu było by widać np. gdzie został kupiony prezent. ![]() Na życie, rachunki, wspólne wydatki, odkładanie na ślub czy inny cel się 'zrzucamy' - TŻ przelewa mi ustaloną kwotę, a reszta pozostaje na naszych osobistych kontakt i tylko od nas zależy co z tymi pieniędzmi zrobimy. Oczywiście mamy powiedzmy 'wspólność majątkową' czyli rozmawiamy o tym jakie mamy wydatki, co w tym miesiącu trzeba kupić i nie ma takich sytuacji, że ja (albo na odwrót) zostaję bez grosza, a TŻ hulaj dusza, piekła nie ma. ![]() Jeśli tylko jest taka potrzeba jedno wykłada na życie więcej (albo i całość). Nie pożyczamy też sobie pieniędzy - dla nas takie rzeczy to wśród przyjaciół, albo współlokatorów, po prostu finansujemy się wzajemnie jeśli jest tak potrzeba.
|
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też pogorszył się wzrok kilka lat temu - aktualnie noszę -1,25. Zaczęłam od okularów, ale.. nie znosiłam ich. Fatalne były. Niby delikatne, a jakieś takie.. okropne. Jak patrzyłam w lustro to chciało i się płakać. Przerzuciłam się na soczewki i nosiła kupę czasu. Zaczęło mnie to męczyć w końcu, bo jednak po całym dniu (w większości przy kompie) oczy wieczorem odmawiały posłuszeństwa i soczewki musiała wyjąć, co odbierało mi możliwość np. obejrzenia czegoś w TV. Nabawiłam się też nagle FATALNEGO zapalenia i po wizycie u okulisty musiałam odstawić soczewki. Nie miałam wyjścia, musiałam kupić okular. Marudziłam, nie chciałam, bo po prostu się nie lubiłam w okularach. TŻ mnie przekonał, chodziliśmy, szukaliśmy i dobrałam takie, że.. najchętniej bym ich teraz nie zdejmowała. Rewelacyjne się w nich czuję, a jak zdejmę to jakaś taka.. nijaka. ![]() Minęło kilka miesięcy i soczewek nie kupiłam. ![]() Pewnie to zrobię za jakiś czas, np. z okazji ślubu psiapsióły planuję, co by w tańcu oksów nie zgubić. Latem przy mocnym słońcu też pewnie na soczewki trochę przejdę, bo jednak bez okularów przeciwsłonecznych zwłaszcza jak się prowadzi auto, jest ciężko. Chcę jednak przerzucić się na jednodniowe, bo to jednak bardziej higieniczne. Polecam intensywne szukanie, do skutku.
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do okularów przekonałam się w momencie, kiedy na ulicy obojętnie przeszłam obok mojego ówczesnego faceta po kilku latach sprawiłam sobie soczewki i teraz okulary noszę jak chcę się trochę odmienić albo noszę soczewy cały dzień i mnie już denerwują
|
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kwoty jeszcze nie ustaliliśmy![]() ja mam AIR OPTIX NIGHT&DAY AQUA
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-03-15 o 13:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

teraz mam skromniejszą wersję (ale za to jak cenną
)

Znam paru takich co całą pensję przepuszczają w dwa tygodnie, a zarabiają 20tys.

na wędki, akcesoria do motocyklu może wydać całą pensje

U Was też jest taka masakra z zespołami? W sumie trudniej znaleźć wolny zespół na 2014 niż lokal na wesele
nawet nie mow, az tak zle ?????